PDA

צפייה בגרסה מלאה : פנס לד שרוף - מה עושים?

Ariels77
19-09-19, 13:45
היי,
אורות ברקס הפסיקו לעבוד לי (צד אחד ואמצעי). בבדיקה זריזה במוסך אמרו לי שבד"כ פנסי לד מצריכים החלפה של כל הפנס. מדובר ברקסטון 2014 - מישהו נתקל בזה? יש פתרון אחרים חוץ מלהחליף פנס?
כמו כן, אשמח למוסך מומלץ לרקסטון באיזור רעננה / השרון?
תודות!

kobiav9
19-09-19, 14:00
תבדוק שזה באמת פנס שרוף ולא פיוז כלשהוא על הקו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ariels77
20-09-19, 11:01
זה לא פיוז. האור הרגיל באותו פנס תקין..

sportage
22-09-19, 23:52
לא מכיר את הפנס שלך, אך באופן כללי פנס לד מורכב מאוסף של דיודות פולטות אור (לדים) ומעגל המספק את הזרם (דרייבר).

תקלות אופייניות הם תקלה בדרייבר או דיודה אחת או יותר עם נתק.

בעיקרון אלקטרונאי ידע להחליף דיודה או לתקן דרייבר. אממה, המוסך לרוב לא בעיניין ועל החלפת פנס שלם עובדים פחות, מרוויחים יותר ולא נחשפים לתלונות הלכוח בהמשך.

asafk
23-09-19, 00:00
מנסיוני הדל - רוב המקרים מדובר בנתק בחיווט הפנימי (קל לתקן) או בדרייבר דפוק (מסובך יותר לתקן). ברכבים הזולים הפנסים החלשים יותר ללא דרייבר. רק לדים בטור ובמקביל לפעמים עם נגד להגבלת הזרם - וזהו.

אסף.

Ariels77
23-09-19, 23:04
תודה על התשובות, אם יש לכם אלקטרונאי מאיזור השרון שהתנסיתם איתו אשמח להמלצות. בכל מקרה אנסה את אלה שאני מכיר.
בנוסף אם יש למישהו המלצה למוסך שיודע להתמודד עם רקסטון אשמח להמלצות...

Ariels77
28-09-19, 15:10
טוב, עדכון קטן לטובת הבאים אחרי.
שני פנסי ברקס הפסיקו לעבוד לי, המרכזי והשמאלי. שני מוסכים, אחד מהם מורשה יבואן טענו ששני הפנסים הם פנסי לד וחייבים לקנות פנס חדש (או מפירוק). פנס חדש עולה 3500, מאיביי סביב ה-1000 ש"ח. לגבי הפנס האמצעי לא קיבלתי איפלו הצעת מחיר.
אחרי פירוק של האמצעי מתברר שלא לד ולא נעליים והנורות הוחלפו.
לגבי הפנס הגדול, בעצת הבעלים הקודם ועצתכם מסתבר שהכי פשוט לתקן את הכרטיס. 120 ש"ח אצל אלקטרונאי מזדמן.
מסתבר גם שזו כנראה בעיה נפוצה ברקסטונים:
https://www.rdcustom.it/en/ssangyong-rexton-tail-light-repair

תודות על העצות

-->