צפייה בגרסה מלאה : כמה זה עוזר לעבירות הגבהה של 5 ס"מ ע"י סט קפיצים ובולמים?
הי,
ברשותי פורד אקספלורר 2006, סה"כ זה רכב שטח "אמיתי": יש הילוך כוח, בקרת משיכה כתחליף לנעילות, מרווח גחון וזוויות לא רעות ומיגון גחון מלא-התקנה מקומית של היבואן בזמנו בדגם הזה.
במקומות עם עבירות לא קלה יש לא מעט מקרים בהם אני "נוחת" עם מיגוני הגחון על אבנים - בהתחלה גרם לי לחשש שמא זה דופק משהו אבל אני ממשיך... מדרגות הצד בכלל חוטפות על ימין ועל שמאל (תרתי משמע) אבל בגלל שאני מתייחס אליהן כפלסטיק עיצובי אז לא איכפת לי מדפיקות שם.
בדקתי הגבהה אמיתית (קפיצים ובולמים, לא space bars), המחיר לא זול 4,000-5,000 וזה מוסיף 5 ס"מ.
השאלה שלי - האם זה שווה את זה בכלל? כאילו עוד נוסע אחד ברכב והוא במילא שוקע ב- 5 ס"מ, לא? ואז מה הרווחנו.
תודה,
אם לא עוזר בכל אז איך כמעט כל מי שנמצא כאן התקין הגבהה? בוודאי שמסייע. ההבדל משמעותי של לשפשף את המיגון על האבנים בדרכי השטח לעומת מעבר מעל כמו רכבים אחרים בשיירה.
מדרגות שהן קישוט פלסטיק אינן מיגוני סף. אתה מסתכן במכה שתגרום נזק לסף הדלת ואולי אף לדלת עצמה, לפעמים אפילו למניעת היכולת לפתוח את הדלת...
נשלח מהנייד
.
השאלה שלי - האם זה שווה את זה בכלל? כאילו עוד נוסע אחד ברכב והוא במילא שוקע ב- 5 ס"מ, לא? ואז מה הרווחנו.
נוסע במשקל 400 קילו, אז כן.
ההגבהה גם מקשיחה את הקפיצים והבולמים, כך שהרכב לא "יצלול" מהר אל המכשולים, כך שהרכב מרוסן יותר מבחינת התנועה וזה כנראה ישפיע על מה ש'תחטוף' מלמטה לא פחות מההשפעה של האקסטרא 5 ס"מ - גם אם הרכב שוקע בגלל משקל של הנוסע של ה-400 קילו, הוא עדיין יהיה מרוסן יותר בתנודתיות שלו.
המחיר שציינת נשמע לי כמחיר די זול להגבהה כזו (תבדוק אם זה כולל גם את איזון הפרונט ואת הרישום ברשיון)
המחיר שציינת נשמע לי כמחיר די זול להגבהה כזו (תבדוק אם זה כולל גם את איזון הפרונט ואת הרישום ברשיון)
1. כמה בד"כ איזון ורישום צריך לעלות? איזון זה לא משהו שכל פנצ'ריה יכולה לעשות ב- 20 ש"ח?
2. עוד דברים שצריך לשים לב אליהם אם הם כלולים בהצעת מחיר?
תודה רבה!
מדובר בכיוון פרונט, לא איזון.
עלות מעבר להגבהה עצמה (פרונט+אורות) באיזור ה 500 שח.
ישנם מקומות שתוכל גם להגביהה וגם לקבל את האישורים הנדרשים באותו המקום.
יש פה באתר רשימה
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
1. כמה בד"כ איזון ורישום צריך לעלות? איזון זה לא משהו שכל פנצ'ריה יכולה לעשות ב- 20 ש"ח?
2. עוד דברים שצריך לשים לב אליהם אם הם כלולים בהצעת מחיר?
תודה רבה!איזון צריך לעלות כמה מאות שקלים - מניח 300-600
האיזון בפנצ'ריות הוא של הגלגלים לאחר הרכבת צמיג ונועד לאזן את חלוקת המשקל מסביב לגלגל כדי שהוא לא ירעד.
האיזון שאתה צריך הוא כיוון של זוויות הגלגלים (קדמיים ואחוריים) ביחס לרכב ולכביש והוא נועד להתאים אותן להגדרות היצרן והרכב כדי שהרכב יתנהג כמו שצריך על הכביש בנסיעה בלי למשוך לכל מיני כיוונים לא צפויים (הסבר מעט מופשט - יש פה חברים שיתנו הסבר מפורט ומדוייק יותר).
עוד דברים לשים אליהם לב:
בלי קשר להצעת המחיר, לאחר כיוון פרונט תוודא שמכון הכיוון מירכז את ההגה - יותר מדי פעמים הם מתרשלים בזה (נתקלתי גם בזה שהם לא חיזקו ברגים של המתלים, אבל זה נדיר).
תתעניין לגבי אילו קפיצים ובולמים מציעים לך - יש מגוון גדול בד"כ ולא כולם זהים - לאחר שתברר תוכל להתעניין כאן האם הם מתאימים/מומלצים לרכב ולצרכים שלך.
אם רישום ברשיון לא כלול בהצעת המחיר, אתה יכול לבצע זאת באופן פשוט ומהיר - קובעים מראש תור במשרד הרישוי שנוח לך להגיע אליו, מגיעים עם אישורי ההתקנה, ההגבהה וכיוון הפרונט (המתקין יסביר לך) וזה נעשה תוך 5 - 10 דקות. האלטרנטיבה היא לשלם 500-1000 ש"ח נוספים על השירות.
תוודא מול המתקין שהוא מתחייב שההגבהה מאושרת ע"י משרד הרישוי וניתנת לרישום ברשיון.
כמו שכתב קודמי, צריך גם לוודא שהפנסים מכוונים נכון לאחר ההגבהה.
לדעתי האישית, זה לא ממש עוזר. אני בדכ לא מגביה רכבים שברשותי. אם אפשרי חוקית אז אשים צמיג יותר גבוה - זה כן. 5 סמ לא יתנו לך שום הבדל משמעותי(אבל 5 סמ בביצה זה כן משמעותיל. מקס ,תשים יותר לב, תשים עוד 2 אבנים וזהו.
מה שכן, אני נוהג ,לאחר שבולמים מקוריים נגמרים(אצלי בערך 30 אלף קמ) אשים קיט הגבהה .למה? גם ובעיקר בגלל הגדלת מהלך מתלה שזה משמעותית מגדיל לך את העבירות.וחוץ מזה את הבולמים בולמים מימלא אני צריך ועוד הוצאה על הקפיצים ואז אני שם בולם איכותי יותר מהמקורי. רק מה שים לב קפיצים קשוחים ישאירו רכב גבוה אבל מצד שני תאבד מהלך מתלה (בתנאי שהרכב לא עמוס מידי).
אני לא מדבר על הגבהות של 5 -10 אינצ ,אלו כן יגדילו זויות ועבירות ,אך הן לא חוקיות.
דעתי הצנועה בלבד. 25 שנה של רכבי שטח והחלפה של 3 רכבים(לא טנדרים) בזמן הזה.
מקווה שעזרתי, למרות שדעתי מנוגדת לרוב החברים כאן.
קודם כל תבדוק שיש הגבהה מאושרת לפורד אקספלורר. זה לא רכב נפוץ להיכנס איתו לשטח ולא בטוח שיבואני ערכות ההגבהה טרחו לאשר לו ערכה.
דווקא באקספלורר שהוא ארוך עם מרחק סרנים גדול, ההגבהה חשובה.
בסופו של דבר, רוב שבילי הג'יפים המסומנים "מתיישרים" לפי העבירות של הרבים על ההגבהה של 5ס"מ.
לדעתי האישית, זה לא ממש עוזר. אני בדכ לא מגביה רכבים שברשותי. אם אפשרי חוקית אז אשים צמיג יותר גבוה - זה כן. 5 סמ לא יתנו לך שום הבדל משמעותי(אבל 5 סמ בביצה זה כן משמעותיל. מקס ,תשים יותר לב, תשים עוד 2 אבנים וזהו.
מה שכן, אני נוהג ,לאחר שבולמים מקוריים נגמרים(אצלי בערך 30 אלף קמ) אשים קיט הגבהה .למה? גם ובעיקר בגלל הגדלת מהלך מתלה שזה משמעותית מגדיל לך את העבירות.וחוץ מזה את הבולמים בולמים מימלא אני צריך ועוד הוצאה על הקפיצים ואז אני שם בולם איכותי יותר מהמקורי. רק מה שים לב קפיצים קשוחים ישאירו רכב גבוה אבל מצד שני תאבד מהלך מתלה (בתנאי שהרכב לא עמוס מידי).
אני לא מדבר על הגבהות של 5 -10 אינצ ,אלו כן יגדילו זויות ועבירות ,אך הן לא חוקיות.
דעתי הצנועה בלבד. 25 שנה של רכבי שטח והחלפה של 3 רכבים(לא טנדרים) בזמן הזה.
מקווה שעזרתי, למרות שדעתי מנוגדת לרוב החברים כאן.
עבירות זה לא רק מעבר בולדר שנמוך מגובה הביצה (הדיפרנציאל) אלא גם זווית הבטן שחשובה במיוחד ברכבים עם בסיס גלגלים ארוך כמו האקספלורר למשל - הגבהה גם של 5 סמ' תורמת המון בעניין זווית הבטן ובהחלט משפרת את העבירות.
שלמה אני חולק על דתך. ברכב ארוך כמו הנדון 5 סמ ..איך לומר? ממש לא כזאת השפעה על זוית הבטן... בטח שלא מצדיק את המחיר הזה.לא משהו שלא ניתן להתגבר עליו עם קצת תשומת לב או עוד 2 ורבע אבנים.ואם כן אז הבחור לא ברכב הנכון...
elephant man
22-09-19, 16:43
נכון או לא, זה מה יש לו.
ההגבהה לדעתי, כן משפיעה.
באחד הטיולים, יצא שנתקעתי על סלע במרכז סף הדלתות השמאלי. שלא לדבר על כמות המכות במגן הגחון...
במידה והייתי מוגבה, זה לא היה קורה.
בטיול אחרי, כבר מוגבה, לא נתקע על כלום (ולא כי נסענו בשבילי ליסינג), מגן הגחון שמר על שקט מופתי והיה נראה כי הרכב באופן כללי, מתנהג הרבה יותר טוב, בשטח. בכביש- ללא שינוי- מצוין.
שלמה אני חולק על דתך. ברכב ארוך כמו הנדון 5 סמ ..איך לומר? ממש לא כזאת השפעה על זוית הבטן... בטח שלא מצדיק את המחיר הזה.לא משהו שלא ניתן להתגבר עליו עם קצת תשומת לב או עוד 2 ורבע אבנים.ואם כן אז הבחור לא ברכב הנכון...
תרוץ לפניו ותפזר לו 2 ורבע אבנים לאורך כל הדרך...
ועכשיו ברצינות, קח 2 רכבים זהים, אחד מוגבה והשני סטדנרטי לאותו ציר ותשווה מי שמגרד יותר את הגחון.
הגבהה זה עניין של טרייד-אוף והוא שונה בין כלים שונים.
האקספלורר, רכב שחולקו את מכללי השילדה עם דיסקברי 3, נהנה ממתלים טובים לשטח אבל מהלך של 6 אינצ' בלבד... בערך. והוא נמוך.
קח כזה אוטו ותגביה, יש רק מה להרוויח. לא תפסיד מהלך מתלה והמכלולים כולם יתרחקו מעט מהקרקע. רווח נקי.
לעומת זאת אוטו אחר עם מוטות פיתול למשל - תמתח את המוטות והגבהת, אבל הפסדת מהלך מתלה בפתיחה, האוטו נהייה קופצני ולא מצליח לעקוב אחרי הקרקע. מי שיתקו עם כל מיני היפוכי בולג'וינטים כבר צולל למחוזות השיפורים הפחות 'תמימים', ובשורה התחתונה רב הנזק על התועלת, או לפחות אין רווח מובהק.
אז בחזרה לאקספלורר- תגביה. זה רק טוב. בדרך תרוויח גם ריסון טוב יותר בכביש ותחושה מוצקה יותר בשבילים. נכון שאקספלורר הוא לא בדיוק בחירה נפוצה כרכב שטח לטיולים, כי יש פלטפורמות אחרות רבות בשוק . אבל תכלס כמשומש לא יקר - עם אותה הגבהה קטנה וצמיגי שטח טובים - הוא בטוח יספק את מי שמחפש רכב שטח משפחתי.
אסף.
תודה רבה לכולם החכמתי רבות.
בישראל אכן זהו רכב לא נפוץ (עניין הרישוי של ההגבהה אכן issue) אבל "על הנייר" ו-"בארה"ב" זהו רכב שטח לכל דבר ועניין כך שיש פוטנציאל, וכאמור כבר ניסיתי אותו ו"זה עובד. אבל כן, התחושה שלי שעם קצת הגבהה ומדרגות צד (rock sliders לא הפלסטיק שיש עכשיו שמגיע ברגיל) העבירות יכולה להשתפר בהרבה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.