PDA

צפייה בגרסה מלאה : קניית מנוע לא תקין והתנערות המוכר מאחריות

yossizameret
19-09-19, 21:31
שלום לכולם קצת ארוך ! אז כך, יש ברשותי ניסאן טראנו 2003 מנוע 3000 אוטומט דיזל. לפני 8 חודשים המנוע התחיל להתחמם במהלך נסיעה . בבדיקה של איש מקצוע עלה כי צריך לעשות ראש מנוע אך הוא לא ממליץ כי מנועי טראנו לטענתו בעייתייים ויתכן שיש סדק בבלוק מנוע עצמו ולא כדאי להיכנס להרפתקאות. לאחר קריאת פורומים רבים בנושא אכן רבים ציינו את הבעיה וממליצים לרכוש מנוע מיבוא.... וכך היה לאחר חודשיים של חיפושים הון ליין ונסיעה לפירוקיות רבות הגעתי לעסק ידוע בתחום יבוא מנועים שנתן לי הצעת מחיר סבירה (7000 ₪) עם אחריות ל-3 חודשים.
היות וכבר היה לי "ניסיון רב" מקריאת פורומים בנושא ודאתי מול המוכר כי המנוע אכן מטעים על ידי שליחת תצלום רישיון רכב, שאלתי מספר פעמים האם יש לבצע שינויים / הטעמות כי גם כך אני קצר בכסף בידיעה שלא אצליח לעמוד בהוצאות נוספות, נסגרה העסקה .
בוצע תשלום והמנוע הגיע ליעדו לאחר יומיים. כאן התחילה לה תקופה איומה אשר עדיין נמשכת ואני אובד אצות.
המנוע היה צריך הטעמות, חלקים חיצוניים לו היו שבורים או חסרים.
שיחה מהירה אל המוכר והובטח לי בנימוס שיום למחרת יגיע איש מקצוע מטעמו אל המוסך , יספק את החלקים החסרים, יבצע את השינויים וההטעמות שצריך במוסך בו מצוי הרכב (על ליפט ללא מנוע). שבוע וחצי לאחר מכן, הגיע הבחור נתן מבט על המנוע ולאחר דקה הודיעה לי חגיגית שהוא לוקח את המנוע שלי והמנוע החדש אל העסק שלו לשם ביצוע העבודה כיוון שאין לו את הכלים המטעימים ברכב. שיחה קצרה עם המוכר על מנת לוודא כי הוא מאשר זאת ומבטיח כי גם המנוע הישן וכל החלקים הנלווים לו יחזרו , נאמר לי כי תוך יומיים שני המנועים יוחזרו למוסך ודרכנו נפרדו. עובר שבוע וחצי, טלפון מהמוסכניק , הגיע המנוע אך המנוע הישן לא חזר איתו, ללא הטורבו ועוד חלקים שלטענתו חשוב שאני אשמור לעתיד. שיחה מהירה אל המוכר רק שהפעם הוא כבר לא מנומס .
לאחר יום המנוע הישן מוחזר אך ללא החלקים הנלווים . מיואש, עייף ומת לגמור את הסיפור ולצאת לטיול בטבע להירגע לכמה ימים אני אומר למוסכניק שימשיך לעבוד ואם חסר משהו שירכוש ואני אשלם על כך.
מספר ימים המוסכניק מודיע לי כי הטרמוסטט אינו תקין וכי אין את הדגם באף חנות בארץ וצריך להזמין מחול. עוברים להם שבועיים עד לטלפון שמבשר לי חגיגית כי המנוע לא תקין, יש בריחת קומפרסיה.
עוזב את העבודה טס למוסך מבקש לקבל אסבר מקצועי ככול הניתן על מנת לדעת מה לציין בפני המוכר . טלפון למוכר מהמוסך מסביר לו כי המנוע לא תקין מבקש לדעת איך מתקדמים ? מקבל תשובה המנוע היה תקין ככול הנראה המוסכניק הוא שפגע בו. מבקש מהמוכר לצרף את המוסכניק לשיחה שהתנהלה בצעקות במשך מספר דקות והסתיימה בכך שהמוכר לחזור אליי תוך שעה כי הוא רוצה לבחון את הנושא ואיך להתנהל. לאחר שבוע שלם של טלפונים לעסק סוננו על ידי המזכירות בתירוצים לא נמצא לא יכול לדבר הבחור ענה בטעות לטלפון בעצמו . לאחר דין ודברים אמר לי שהוא מוכן כי אני יפרק את הראש מנוע על חשבוני אשלח אליו לביצוע חריטה וכל הנדרש על חשבונו בכך דרכנו יפרדו. אני מבקש להתייעץ לפני מתן הסכמתי. המוסכניק " אני מריח משהו לא טוב, מעדיף שתבדוק זאת מול שמאי רכב". הבחור צדק שאמי רכב שפניתי אליו אמר לי כי בבורג הראשון אני יכול לשכוח מאחריות.
טלפון נוסף למוכר בו אני משתף אותו ביעוץ שקיבלתי ומבקש לדעת כיצד אני יכול לממש את האחריות שיש לי למנוע . מקבל תשובה נחמדה שמרסקת אותי עוד יותר " תתבע אותי, אני מכרתי לך מנוע תקין".
מתוך יאוש , אני מחליט לזרוק את הרכב ליד הבית בזמן שאני מנסה לאסוף את עצמי ולתכנן כיצד אני מתנהל. חיפוש מנוע בפעם השנייה מוביל להבנה כי ההוצאות גבוהות מידי ושפרק זמן עד אשר תתקבל פסיקת בית משפט בנידון היא ארוכה.
עוד חודש עובר ואני מחליט ללכת על שירותיו של איש מקצוע אשר יבצע פנייה בשמי אל העסק על מנת אולי לגשר ופתור את הסוגייה מחוץ לכותלי בית המשפט. דין ודברים לעוד חודש עד אשר מתקבלת לה הסכמה כי הרכב יגרר אל המוסך של העסק המנוע יתוקן ואני ישלם אך ורק על העבודה סכום סמלי של 1500 ₪. יומיים לאחר מכן הרכב נוחת במוסך . שבוע עובר בדיקת סטטוס, "המוכר אני עדיין מבצע בדיקות". שבוע נוסף בדיקת סטטוס "המוכר שלח לי את הקוד לאמבולייזר כי הקוד שיש לי אינו נכון" אני שואל אז איך ביצעת בדיקות ומקבל תשובה מתחמקת שלח לי לנייד אני רוצה להתקדם (כלומר לא ביצעו שום בדיקות במשך שבועיים).
עוד שבוע עובר בדיקת סטטוס , "המוכר בטח שהמנוע לא תקין אין בכלל מים ברדיאטור, אני שולח לך סרטון". מקבל את הסרטון , בו נשמע בחור אשר מציין כי אין מים ברדיאטור ומצלם זאת ומשהו אחר מנסה להתניע ללא הצלחה . חוזר מיד אל המוכר בשיחה שבה אני צורח עליו שהוא נוכל ושקרן ולצערו אחת הבדיקות של המוסכניק לתקינות המנוע מצולמת כך שרואים כי הרכב א.מניעה מיד. ב. יש מים ברדיאטור מבעבעים להם בזמן שהמנוע עובד ומבוצעת הבדיקה.
נגמר ! איך אני ממשיך חברים ? מה האפשרויות ?

asafk
19-09-19, 21:43
לדעתי הלא מקצועית - תביעות קטנות. מהיר ויעיל יחסית, מיועד בדיוק למקרים כאלה.
המוסכניק אינו צד לעניין גם אם המוכר ינסה לגרור אותו לשם.

אסף.

sgill
20-09-19, 10:34
אם יבואן המנועים הוא גם מוסך מורשה, ניתן להתלונן באיגוד המוסכים ולבקש מהם להיות בורר בעניין. אני לא מכיר לעומק את הנושא, אבל צריך לבדוק אם תהליך כזה חוסם אותך מללכת גם לבית משפט אם תרצה.

yossizameret
20-09-19, 10:55
אם יבואן המנועים הוא גם מוסך מורשה, ניתן להתלונן באיגוד המוסכים ולבקש מהם להיות בורר בעניין. אני לא מכיר לעומק את הנושא, אבל צריך לבדוק אם תהליך כזה חוסם אותך מללכת גם לבית משפט אם תרצה.

קודם כל תודה על התגובות.
לגבי איגוד המוסכים - חיפשתי מידע האם באפשרותי לפנות אליהם על קניית מנוע אך לא מצאתי דבר בנושא. לעסק שמכר לי אומנם יש גם מוסך אך העסקה שלי איתו היתה רק רכישת מנוע .

אולי אתה יודע להפנות אותי מקור כלשהו ?

באתר שלהם הם מציינים כי לא הם לא יקבלו פניה וגם לא ישיבו לפניה לפניות ציבור שאינם בקריטריונים ספציפים שמוזכרים שם . וקניית מנוע הוא לא אחד מהם

נמרוד
20-09-19, 13:31
מכור את הרכב as is בכמה אלפי שקלים. היית צריך לעשות את זה מזמן (=כשהמנוע המקורי התפגר) אבל מוטב מאוחר מאשר אף פעם.

בפיננסים זה נקרא stop loss.

מצטער, לא נעים, אבל שלל עצות אחרות הובילו אותך במדרון, תעצור את ההפסדים.

תביעה או מה שלא יהיה אחר כך כדי לנסות להחזיר לפחות חלק מהכסף - זה עניין אחר. לטעמי לא תשיג משהו משמעותי.

IlanHadar
20-09-19, 16:25
המנוע היה צריך הטעמות, חלקים חיצוניים לו היו שבורים או חסרים.

נשמע שהמנוע היה נבלה כבר שהגיע, ברור שלא היה לך הרבה מה לעשות.

קודם כל תירגע, זה רק חתיכת פח, נשמע שאתה לוקח ממש קשה את העניין. כן לתקן רכב זה מתסכל וכן יש אנשים פחות ישרים בתחום, לא בהכרח זה המקרה, יתכן והגיע מנוע דפוק שגם בעל המקצוע לא ידע מה לעשות.

אם זה לא רכב עיקרי שלך, תעמיד אותו, קח נשימה וחפש פיתרון, ברור שלמצוא מנוע לרכב כזה ישן זה לא פשוט וצריך הרבה סבלנות.

אם אין למוכר המנוע דרך לתת לך אחריות, בטח שתתבע אותו, לפחות תקבל חלק מהכסף בחזרה וכן התביעה מתבצעת בתביעות קטנות.

ושוב, להחזיק רכב כזה ישן צריך המון סבלנות, עדיף גם חוש טכני ויכולת לעשות דברים לבד, אחרת חבל זה מאוד יקר וגורם לתסכול, כמו שנמרוד רמז.

ד ו ר ו ן
20-09-19, 17:01
זה לא רק חתיכת פח, על פניו לפי המתואר כאן, המוכר גם לקח ללא רשות חלקים מהמנוע המקורי.

Slowly..

נדב ש.
20-09-19, 17:23
מעניין אותי מי זה אותו יבואן?

ודבר שני, למה לא להוציא החוצה את המנוע ולהחזיר לו אותו, שיחזיר את המצב לקדמותו כולל החלקים ולקבל החזר כספי?
תהיה הוצאה מבחינתך רק לעבודת הפירוק הנוסף מול המוסך שביצע את העבודה...

yossizameret
20-09-19, 18:30
ערב טוב
לגבי מכירת הרכב as is היה אחד השיקולים אך המחירים שאנשים רצו לשלם היו בדיחה במיוחד שמציגים בפניהם קבלות על שיפורים שבוצעו ברכב כאשר האחרון מבניהם חודש לפני שהלך המנוע היה על בולמים 8K. לכן קיבלתי החלטה למצוא מנוע ולהנות מהרכב לעוד כמה שנים.

לגבי שמו של היבואן . אני נמנע מלפרסם אותו למרות שאני רוצה ל"צעוק אותו בקול" בכל פורום אפשרי ולמנוע מאחרים ליפול בפח. וכן שמו עולה בהרבה פורומים , כך אני הגעתי אליו. הסיבה פשוטה אני עדיין מנסה בכל דרך אפשרית להגיע לגישור. היה וזה לא יצליח זה יגיע לבית משפט תיעוד או טענה מצדו לפגיעה בשמו ה"טוב" לא תעזור לי למזער את הנזק שנגרם לי כתוצאה מהעסקה הכושלת הזו.

sgill
20-09-19, 19:40
אני מכיר הרבה אנשים שהחלפת המנוע אצלם הייתה מוצלחת (בעיקר פאג'רו, אבל לא רק). לכן, אני לא בטוח שכדאי מיד עם תקלת מנוע למכור את הרכב. הרכב הוא לא רק מנוע ואם אתה מכיר אותו הייטב והוא בסדר, עדיף להשאר איתו מאשר לקנות חתול בשק בן 20 שפורסם כ "לא ראה שטח..."
כן חשוב לבדוק טוב ממי קונים ולעשות חוזה מסודר כשההוצאה היא אלפי שקלים. לא רק חשבונית אלא זכרון דברים מפורט וכתוב בנוגע לאחריות, היקף העבודה, ההתאמות וכו.

לדעתי, תתחיל ממכתב אליהם מעו"ד. הוצאה של כמה מאות שקלים (או טובה מחבר עורך דין). אולי זה יזיז אותם לתת לך פתרון שיהיה מקובל עלייך. אם לא יעבוד, תביעות קטנות.

-->