צפייה בגרסה מלאה : חיבורי הצתה אלקטרונית?
yoavshefer
07-02-06, 15:25
אני רוצה לעבור מהצתת פלטינות לאלקטרונית. יש מפלג, מודול,קוייל.
http://img230.imageshack.us/img230/1720/0043em.th.jpg (http://img230.imageshack.us/my.php?image=0043em.jpg)
א. האם הקוייל הוא אותו קוייל כמו בהצתת פלטינות?
ב. על הקוייל{מהאלקטרונית} כתוב12V, האם יש אפשרות שהמערכת עובדת ללא נגד?{לא מצאתי בג'יפ שפירקתי}
ג.האם אפשר להחליף את יחידת הווקום של קידום ההצתה{הדיאפרגמה קרועה}?
תודה מראש למשיבים.
יואב
חנן-ג'יפולוג
07-02-06, 15:41
א. אני לא יודע לומר, אבל בכל הספרות מודגש לקנות רק את הקויל שמיועד, במפורש, לעבוד עם סוג המערכת שברשותך.
ב. למיטב ידיעתי מוביל אליו חוט עם התנגדות. בזמן העבודה הרגיל הקויל מקבל מתח נמוך, ובזמן ההתנעה, יש מעקף שמספק לקויל מתח מלא (שגם הוא לא מתח גבוה במיוחד, מכיוון שמתח המצבר יורד דרסטית בזמן ההתנעה) .
ג.יצא לי להחליף את מקדם הואקום ברכבים אחרים. אני מאמין שאפשר למצוא כזה גם לסיקס.
חנן-ג'יפולוג
07-02-06, 15:43
מאיזה מודל הג'יפ שממנו הורדת את המערכת?
המודול בתמונה (וגם האביזרים האחרים) ממש לא נראה כמו המודולים שיש לכל הג'יפים שראיתי, מאמצע שנות ה80 וצפונה. יתכן שמדובר במערכת שונה ממה שאני מכיר, ולכן יתכן שרוב/כל מה שכתבתי לא רלוונטי.
yoavshefer
07-02-06, 15:46
איך אני מזהה איזה מערכת יש לי,האם זו מערכת סטנדרתית של סיקס? {פורקה מסיקס שנת 77}
על המפלג מופיע השם ''Prestolite''
חנן-ג'יפולוג
07-02-06, 15:53
אני זורק משהו. מאוד יתכן שאני טועה.
אם אני רואה טוב, אז מהמפלג שלך יוצא חוט אחד, בניגוד למפלגים האלקטרוניים שמוכרים לי מאמצע שנות ה80 שמהם יוצאים שלושה חוטים -שני הקצוות של סליל הפיק-אפ פלוס חוט של אדמה.
אתה בטוח שמדובר באמת בהצתה אלקטרונית, ובתוך המפלג יש פיק-אפ מגנטי? ולא פלטינות? או שאולי מדובר במפלג מכני עם "מגבר הצתה" חיצוני ?
yoavshefer
07-02-06, 15:59
צודק, יוצא רק חוט אחד{שחור} שמתחבר למחבר עם שני חוטים שהולכים ל''מודול''.
פלטינות בטוח אין בתוך המפלג.
ערן המסוקס
07-02-06, 16:00
לצערי אין לי את הספר של היינס לידי, אבל מוכרת לי מערכת ההצתה הזאת. זוהי הצתה אלקטרונית מהדגמים הישנים יותר של CJ. חנן, אם תואיל בטובך לעיין בספר שלך תוכל לתת את כל התשובות הנחוצות.
אני אישית חושב, שאם כבר, אז תביא מפלג ומודול הצתה מקוריים. אפילו חדש לא עולה כלכך הרבה.
אני לא יודע כמה החלקים של המערכת הישנה הזאת זמינים, ואם יש או תהיה בעייה בהמשך, תהיה לך בעייה למצוא חלפים.
חנן-ג'יפולוג
07-02-06, 16:09
חנן, אם תואיל בטובך לעיין בספר שלך תוכל לתת את כל התשובות הנחוצות
בטח תופתע, אבל אני לא נוהג לסחוב את כל ספרי הטיפולים של כל רכבי העבר שלי מהבית לעבודה וחזרה :?
ערן המסוקס
07-02-06, 16:22
חנן, אתה אדם מוזר.. :-P
האמת ששכחתי לרגע שכבר אין לך את הדבר האמיתי :twisted: .. אז נאלץ לחכות בסבלנות למישהו עם הספר הזה, שיביא לנו תשובות מעניינות.
צודקים עד כמה שזכור לי, היו מערכות כאלה באמצע שנות השבעים, הצתה אלקטרונית פרמיטיבית ולא מוצלחת מסוג ברייקרלס משהו - לזרוק לפח או לשלוח למוזיאון.
אם אתה מעוניין להחליף את מערכת ההצתה, תעבור במגרש גרוטאות, קנה דיסטריביוטור של וואנדורה 6 ציל' קרבורטור, תחליף את גלגל השיניים עם זה שיש לך על המפלג שבתמונה , וודא שהציר מצוייד במאריך. מה שנשאר לך לעשות זה להשחיז את הכתפיים של המברג בקצה הציר (כדי שיכנס יותר עמוק למשאבת השמן והמפלג ישב במקום) , לחבר לג'יפ, לחבר (+) אחרי סוויץ' וזהו.
yoavshefer
07-02-06, 22:58
לא עדיף על הצתת פלטינות?
וזה כבר אצלי.
לא עדיף על הצתת פלטינות?
וזה כבר אצלי.
זה לא עדיף על הצתת פלטינות, זו חרא של מערכת הצתה, דיאפרגמה עולה לא מעט כסף, חבל להשקיע אפילו שקל במשהו מהסוג הזה. לא הבנתי עדיין מה הבעיה עם הפלטינות, להצתה מכאנית יש את יתרון הפשטות - הפעמים הבודדות שהג'יפ שלי נעצר היו עקב תקלות במערכת ההצתה האלקטרונית. אם אתה הולך על אלקטרונית בכל זאת לך על מפלג GM - הכי פשוט, הכי זול, הכי טוב.
yoavshefer
08-02-06, 17:30
O.K הבנתי
תודה
itay-rover
08-02-06, 18:04
הסתה קלה....
עוד אופציה טובה לדעתי(אני משתמש בזה הן בוויליס והן בלנד רובר ואין לי תקלות) זה להתקין מודול הצתה תחליפי של חברת "אינטגרל",זהו רכיב אלקטרוני שיוצאים ממנו ארבע חוטים,אחד לקוייל אחד למינוס אחד לפלטינות ואחד לפלוס לדעתי.
היתרון שזו מערכת מאוד פשוטה ולא מצריכה שינויי מהותי במערכת הההצתה המקורית.יש צורך בניתוק הקבל.
אני מניח שהיא מתאימה גם למנועי שישה צילינדרים........
ערן המסוקס
08-02-06, 18:35
זה לא עדיף על הצתת פלטינות, זו חרא של מערכת הצתה
מה בדיוק מחורבן כלכך במערכת ההצתה האלקטרונית הזאת? אני באמת לא מבין?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.