PDA

צפייה בגרסה מלאה : מקרר ברכב ומה שבניהם

ishc
21-09-19, 20:40
ברכב שלי מותקנים שני מקררים:
1. מקרר בייר 30 ל', סיני שיובא ע"י קינן לפני כמה שנים ומלווה אותי כבר 4.5 שנים +/-, מותקן קבע בתא המטען.
2. INDEL B בנפח 18 ל' מותקן בתא הנוסעים פריק.

הרכב הוא פאג'רו Q מזדקן, מצבר אחד 90AH בן תשעה חודשים של בוש.
מערכת חשמל נפרדת לאביזרים הכוללת:
1. כבל עבה (לא יודע כמה גייג' אבל כמו שמשמש למגברים) מהמצבר ל-KILL SWITCH 150AH כמו זה (https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwjWm97XtuLkAhVRBGMBHZNjCL8QjRx 6BAgBEAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.aliexpress.com%2Fi %2F32682321600.html&psig=AOvVaw2rf9vNk8V__JSTfnLvizn9&ust=1569172874941142)
2. מה-KILL SWITCH כבל שרץ עד לתא המטען ומתחבר לתיבת פיוזים כזו (https://i.ebayimg.com/thumbs/images/g/lYUAAOSw0exZ6XCE/s-l225.jpg)
3. משם דרך כל פיוז מתפצל לצרכנים: מקררים, משאבת מים, מכשיר קשר, תאורת מחנה וקומפרסור

תופעה שאני שם אליה היא שכשאר הרכב כבוי למקררים ובמיוחד לבייר (מאז ומעולם, לא חדש) קשה להכנס לפעולה. כאשר המונע עוד אין בעיה ונסיעה של שעה תביא אותו מ-30 מעלות למינוס 5, כנ"ל לגבי האינדל אם כי פחות חמור.

חיפשתי קצת מידע בנושא ונתקלתי בשרשור (שאני ללא מוצא עכשיו) ותגובה שחנן כותב באחת התגובות שהוא התייעץ עם מאיר מרשלא"צ (מאיר גלים) שהסביר לו שהמקרר לא יכנס לעבודה עם הוא מזהה מתח נמוך מ-14V. מישהו יכול לאשר את הטענה הזו?

אני בגדול מחפש פתרון לשתי בעיות:
1. הדלקת המקרר לפני טיול להורדת טמפ'. היוםאפילו אם אשאיר אותו לילה דולק לפני כן המדחס לא יצליח להוריד את הטמפ' (היום שני המקררים הודלקו ריקים למשך שלוש שעות בלי להניע, הגדול ירד מ-30 ל-29 והאינדל מ-30 ל-27).
חשבתי לקחת שני מטענים כאלו (https://he.aliexpress.com/item/32882691169.html?spm=a2g0o.productlist.0 .0.68fd6cb6IYICCI&algo_pvid=fd8d87e0-5b78-47ef-9a55-b9b8b4d0fe1f&algo_expid=fd8d87e0-5b78-47ef-9a55-b9b8b4d0fe1f-18&btsid=56b90a01-30df-45e1-b15e-8b56bff9211c&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_ 4,searchweb201603_52) וליצר בעצם אופציה לחבר את המקררים לחשמל בבית (מניסיום כרגע עם ספק 12V 10AH לא עובד, אבל החוטים שלו דקים בצורה חשודה).

2. מאז שנולד הגמד שלנו זמן השהיה בחניון התארך ולפעמים כולל שעות חמות במיוחד. אני עוקב אחרי השרשור הזה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/110736-סוללת-ליתיום-פצצה-מתקתקת/page49) ותוהה האם זה פתרון לשהייה ממושכת בחניון הכוללת מקררים, תאורת מחנה ומשאבת מים עובדים (ולפעמים קשר)?
האם קיימת סוללה 14V +/- 30AH במחיר סביר ואיזה עוד מרכיבים אני צריך בשבילה?
רשימת הדרישות מהסוללה:
א. להיות שליפה
ב. להיטען בזמן נסיעה
ג. לנתק מצבר רכב ולעבור לעבודה על הסוללה בזמן מנוע כבוי כולל אופציה למעקף ועבודה על מצבר הרכב
ד. האם ניתן למקם סוללה כזו בתא המנוע (חום, אבק)?

יאללה, נתחיל מפה

moriseven
21-09-19, 20:56
אותה תופעה בג'יפ של חבר, באינדל הייתי צריך להוריד את המתח הגנה על המצבר לרמה יותר נמוכה ורק אז הוא היה מצליח להניע גם כשהרכב מכובה.

125866

נדב42
21-09-19, 21:02
המקרר שלי גם אינדל-בי, לא מתחיל לעבוד אם הרכב לא מונע או מחובר למטען .

אבל אתה יכול להתניע לכמה דקות את המנוע, להדליק את המקרר ואחרי 2 דקות לכבות (את הדיזל)

קיבלתי את אותו הסבר מאותו המקור. אצלי הג'יפ בחנייה פרטית ומחובר קבוע למטען אז אין לי בעייה.

אם אתה רוצה להדליק את שני המקררים, עשה זאת במדורג, לא ביחד. גם לא בטוח שמטען אחד לרכב יחזיק את שניהם.

yoni_0000
21-09-19, 21:03
גם אם יש, היא לא כלכלית לעומת מצבר 45 אמפר קטן וחמוד. בגדול הבעיה הכי גדולה שלך תהיה למקם אותו בתא מנוע.. מבחינת חיבור את צריך סולאנויד יעודי (כ300 שח), מפסק חירום (שהוא בעצם פיוז), וחיווט.. זה פרוייקט של אלפיה... אבל זה הכי נכון.

zerez
21-09-19, 21:11
נראה לי מאוד מוזר שמקרר רכב לא מניע ממצבר טעון, גם שני מקררים לא צריכים לאתגר מצבר ותקין ומערכת חשמל טובה.

אני הייתי מתחיל מלהוריד את הגנת המצבר למינימום.
אם לא עוזר אז בודק חיבורים ועובי מוליכים, יכול להיות שיש מפלי מתח בדרך.

תנסה להעמיס את המערכת ע"י חיבור נורה ראשית של רכב במקום המקרר ותמדוד מפלי מתח.

בן כמה המצבר? יכול להיות שהוא גמור?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

ishc
21-09-19, 21:32
באינדל הורדתי את ההגנה לאמצע ו ראה שזה עזר אבל בגדול אופציות, יש להדליק ולכבות ולכוון טמפ'
אני משער שהבעיה לא במצבר אלא בהגדרות הגנה של המקרר.
אני אבדוק את האופציה להדליק שהרכב מחובר למטען מצברים.
זה לא הכי פותר את הבעיה השנייה שתלך כנראה לכיוון מצבר צרכנים או פתרון לא מכיוון המצבר.

shachar
21-09-19, 22:43
יש לי INDEL-B ישן
במקרה אתמול לפני שחיברתי ברכב רציתי לבדוק את תקינות הנורה שבמפסק.
חיברתי ספק כוח ושמתי לב שהוא נכנס לפעולה ב 13.7+ וולט וכבה ב 11.50 לערך, לגבי כיבוי אני פחות משוכנע.

ידעתי שצריך לתת גז לאחר שמחברים אותו שידלק.
אתמול זה הוכח "מדעית"...

ishc
21-09-19, 22:49
מצאתי את זה: US $68.77 30%OFF | 12V 30Ah 3S12P 11.1V 12.6V Lithium Battery Pack for Inverter Xenon Lamp Solar Street Light Sightseeing Car Etc + charger
https://s.click.aliexpress.com/e/M0yuzysC

30 אפ"ש אבל רק 12 וולט, מה ביקשתי כבר, כזו ב-14 וולט +/-

zivo
21-09-19, 23:19
עם כל הכבוד למאיר, המספרים ברורים
מצבר תקין צריך לתת 12.6V, וההגנות של המקררים, כולם מתחת ל 11.5v.
ולכן, חד משמעי, עם המקרר לא מניע, משהו דפוק-
או המצבר, או החיווט, או המקרר!!!
הלאה,
תחזרו למספרים מהניסוי של נדב, בהחלט יש מצב שספק של 10A (בהנחה שהוא באמת 10A), צריך להספיק.
ההנחה שלי שמחברים אותו במקביל למצבר הקיים (90AH) שהוא עוזר בסייפקים של ההתנעה, ואם צריך גם ישלים 1-2ah (גם עם יצטרך לתרום 1.5AH ממוצע, למשך 10 שעות, זה עדיין בסדר).

מקרר שיורד מעלה אחת בשלוש שעות, הוא מקרר לא תקין.
גם אם ממלאים אותו בבקבוקים בטמפ' הסביבה, הוא צריך לרדת יותר מהר.

יש הרבה סוללות כאלו אבל הבעיה איך אפשר לזהות אחת טובה, ועוד להטיס אותה.

יש פה משתמש בשם דורון פ. שהביא לאחרונה סוללות 18650 בודדות, ובנה מהן מארז לפי הצרכים שלו.

ד ו ר ו ן
21-09-19, 23:35
ברכב שלי מותקנים שני מקררים:
1. מקרר בייר 30 ל', סיני שיובא ע"י קינן לפני כמה שנים ומלווה אותי כבר 4.5 שנים +/-, מותקן קבע בתא המטען.
2. INDEL B בנפח 18 ל' מותקן בתא הנוסעים פריק.

הרכב הוא פאג'רו Q מזדקן, מצבר אחד 90AH בן תשעה חודשים של בוש.
מערכת חשמל נפרדת לאביזרים הכוללת:
1. כבל עבה (לא יודע כמה גייג' אבל כמו שמשמש למגברים) מהמצבר ל-KILL SWITCH 150AH כמו זה (https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwjWm97XtuLkAhVRBGMBHZNjCL8QjRx 6BAgBEAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.aliexpress.com%2Fi %2F32682321600.html&psig=AOvVaw2rf9vNk8V__JSTfnLvizn9&ust=1569172874941142)
2. מה-KILL SWITCH כבל שרץ עד לתא המטען ומתחבר לתיבת פיוזים כזו (https://i.ebayimg.com/thumbs/images/g/lYUAAOSw0exZ6XCE/s-l225.jpg)
3. משם דרך כל פיוז מתפצל לצרכנים: מקררים, משאבת מים, מכשיר קשר, תאורת מחנה וקומפרסור

תופעה שאני שם אליה היא שכשאר הרכב כבוי למקררים ובמיוחד לבייר (מאז ומעולם, לא חדש) קשה להכנס לפעולה. כאשר המונע עוד אין בעיה ונסיעה של שעה תביא אותו מ-30 מעלות למינוס 5, כנ"ל לגבי האינדל אם כי פחות חמור.

חיפשתי קצת מידע בנושא ונתקלתי בשרשור (שאני ללא מוצא עכשיו) ותגובה שחנן כותב באחת התגובות שהוא התייעץ עם מאיר מרשלא"צ (מאיר גלים) שהסביר לו שהמקרר לא יכנס לעבודה עם הוא מזהה מתח נמוך מ-14V. מישהו יכול לאשר את הטענה הזו?

בגלל שאתה אומר שהמצבר טרי יחסית, אני מוציא אותו מהחשודים כרגע.
ואז זה כנראה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב.

אחד או יותר מהכבלים שלך דק מידי לכל החבילה.
או הראשי לתיבת פיוזים או המשני מה תיבת פיוזים למקרר, או המינוס לבודי בתא המטען/המינוס של המקרר מהבודי למקרר.
המקרר יעבוד גם על 12v כל עוד הזרם חזק מספיק, בדוק.
ובגלל שאתה אומר שהמקרר עם מתפקד כשהמנוע עובד (זרם חזק), זה מחזק לי את הכיוון הזה.

לא מעט תסכול התופעות האלו לי גרמו עד שנפתר.
נפתר בצורת כבל 10ממר (הרבה יותר עבה מכבל מגברים), לתיבת פיוזים בארגז, זה בערך אותו מרחק כמו אצלך.
כבל 6ממר מתיבת הפיוזים למקרר עצמו(באייר 45ל של קינן).

לפני כמה חודשים חזרו בעיות הניתוק של המקרר, שוב פעם סרטים, עברתי על החיווט, המקרר נשלח לקינן (זוכה מאשמה), החלפתי מצבר.. דיברתי עם מאיר מראשלצ בטלפון ששלח אותי לעבור שוב על החיווט מההתחלה, בדגש על המינוס..וצדק.
התברר שהכבל מינוס הבריא מאד שהתקנתי בארגז ליד המקרר היה מחובר בפועל עם מס׳ גידים בלבד ומה שהחזיק אותו במקום למראית עין היה השרוול מגן.

בקיצור,
חוטים וחיבורים בריאים וזהו.

Slowly..

ד ו ר ו ן
21-09-19, 23:47
2. מאז שנולד הגמד שלנו זמן השהיה בחניון התארך ולפעמים כולל שעות חמות במיוחד. אני עוקב אחרי השרשור הזה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/110736-סוללת-ליתיום-פצצה-מתקתקת/page49) ותוהה האם זה פתרון לשהייה ממושכת בחניון הכוללת מקררים, תאורת מחנה ומשאבת מים עובדים (ולפעמים קשר)?

אנחנו עברנו לפני כמה שנים לצורת טיול הזו.
עצירות ארוכות עד כדי לפעמים יומיים+ באותו החניון.
מצברון נוסף הוא פתרון זמני, כי עדיין תצתרך מתישהו להניע כדי לטעון אחד מהשניים, הראשי או המשני.
הפתרון שאני, וגם חברים שרוצים שקט בחניון הלכנו עליי הוא פאנל סולרי.
פאנל עם הספק תואם לצריכה מפצה במשך היום גם על מה שהמקרר לקח בלילה.
אין רעש מטרטר של מנוע (או סכנה בטיחותית כשיש ילדים קטנים עם חדוות הגה..)
ויש חשמל מתחדש.

Slowly..

zivo
22-09-19, 00:29
מצאתי את זה: US $68.77 30%OFF | 12V 30Ah 3S12P 11.1V 12.6V Lithium Battery Pack for Inverter Xenon Lamp Solar Street Light Sightseeing Car Etc + charger
https://s.click.aliexpress.com/e/M0yuzysC

30 אפ"ש אבל רק 12 וולט, מה ביקשתי כבר, כזו ב-14 וולט +/-

רגע לפני שאתה מסתבך עם החלק הכי יקר - המצבר, תבדוק את עצמך ותתכנן עד הסוף -
למה מצבר של 14V, ואיך אתה הולך להטעין אותו (הםא רק בבית או גם ברכב)?

ishc
22-09-19, 06:37
עברתי על החיווט אבל אעבור שוב ואעדכן.
דורון, יש לך לינק לפאנל הסולארי?
זיו, זו בדיוק מטרת השרשור ולמה 14v? אם המקרר לא יודע להתניע ב-12v והוא חייב מתח גבוה יותר עבור ההתנעה זה נשמע הגיוני.
איך הוא יטען? אם המצבר יודע לטעון סוללת 12v הוא ידע לטעון אחת של 14 בזמן שהרכב מונע (ואז המתח נע בין 12-14 וולט)?

נדב42
22-09-19, 06:54
עם כל הכבוד למאיר, המספרים ברורים
מצבר תקין צריך לתת 12.6V, וההגנות של המקררים, כולם מתחת ל 11.5v.
ולכן, חד משמעי, עם המקרר לא מניע, משהו דפוק-
או המצבר, או החיווט, או המקרר!!!

זיו, אני מציע שתערוך ניסוי לפני שאתה קובע בכזו נחרצות... אני ראיתי לפחות 3 מקררים שמתנהגים ככה, ואחרים שלא.

זו לוגיקה של הבקר, והיא נפרדת מהלוגיקה של הגנת המצבר (או שאולי קשורה אך לא זהה). אצלי וגם אצל עוד כמה מבוססי דנפוס, נדרש מתח טעינה (13 וולט ומעלה) להדלקה ראשונית. עבור מחזורי ההפעלה האוטומטיים של המקרר מספיק מתח שיהיה יותר גבוה ממתח ההגנה המוגדר.

צחי, לפני שאתה רץ לפאנלים סולריים (אני בעד, לשימוש של מחנה יום), אתה מוזמן לקבל את הערכה שלי להתנסות ולראות אם אתה מתחבר לזה. 3 פאנלים של 40 וואט + בקר + כל המסביב, לרשותך.

ד ו ר ו ן
22-09-19, 08:17
עברתי על החיווט אבל אעבור שוב ואעדכן.
דורון, יש לך לינק לפאנל הסולארי?

זה לא רק שלמות החוטים אלא לא פחות חשוב, העובי של החוטים.
לפי התיאור שלך סיכוי מאד סביר שהם דקים מידי.

פאנל- ראה הצעתו של נדב..
אני עם פאנל וואט60 (3x20) וזה גבולי.

Slowly..

andy.shaked
22-09-19, 08:54
למה הגעתם למסקנה שהמקרר לא מתניע בפחות מ 14v?
יש לי מקרר weaco cf50 (מדחס ובקר זהה לאינדל)
והוא מתניע בלי בעיה על מצבר בלבד בלי התנעה של הרכב.
המקרים היחידים שהמקרר לא מתחיל לעבוד זה במצב של מצבר חלש או הגדרת הגנה על high
תבדוק את מצב המצבר והכבילה, אלו החשודים המיידיים
אגב, אנקדוטה קטנה , שבוע שעבר המקרר סירב להתניע ולעבוד על 2 מצברים וכבילה ישירה עבה (awg4), כל הכבל נבדק, וגם המצברים, והמקרר עבד רק כאשר הרכב מותנע והאלטרנטור עובד.
בסוף התייאשתי והזמנתי כבל חדש , הפלא ופלא, המקרר חזר לעבוד בלי להתניע את הרכב ואפילו משקע המצת ולא בכבל עבה ישירות מהמצבר

#המדען_המטורף

zivo
22-09-19, 09:31
זיו, אני מציע שתערוך ניסוי לפני שאתה קובע בכזו נחרצות... אני ראיתי לפחות 3 מקררים שמתנהגים ככה, ואחרים שלא.

זו לוגיקה של הבקר, והיא נפרדת מהלוגיקה של הגנת המצבר (או שאולי קשורה אך לא זהה). אצלי וגם אצל עוד כמה מבוססי דנפוס, נדרש מתח טעינה (13 וולט ומעלה) להדלקה ראשונית. עבור מחזורי ההפעלה האוטומטיים של המקרר מספיק מתח שיהיה יותר גבוה ממתח ההגנה המוגדר.

צחי, לפני שאתה רץ לפאנלים סולריים (אני בעד, לשימוש של מחנה יום), אתה מוזמן לקבל את הערכה שלי להתנסות ולראות אם אתה מתחבר לזה. 3 פאנלים של 40 וואט + בקר + כל המסביב, לרשותך.

נדב,
אני לא יודע אם יש פה שלושה אנשים, שביחד! הזמן ניסויים שלהם עם המקררים האלו, מגיע לשלי :-(
אבל, זו לא שאלה של ניסוי, זה שאלה של לקרוא מפרטים.

שמתי את זה כמה פעמים, אבל אני אשים את זה פעם נוספת, העתקים של בורשורים של דנפוס.
לגבי הגנות מתח, יש CUT-OUT ויש CUT-IN אין דבר כזה הגנת מצבר והגנת בקר.
יש כמובן הגנות נוספות כמו זרם, מהירות, טמפ' (של המדחס, לא של המקרר). הכל כתוב ומתועד.
אני שם את הבורשורים האלו כי זה מסתדר בגודל, אבל יש עוד עשרות אחרים באינטרנט. אם אתה מוצא אחד שמתעד שתי הגנות שונות (התנעה ומצבר), בבקשה תחלוק אתנו, ונלמד.
זה נורא פשוט להבין ולראות, שים מד מתח על השני טרמינלים הראשונים (עליונים ) של הבקר ותמדוד את המתח בזמן התנעה.
הבקרים האלו אמינים, אם זה לא מניע, 99% שזו בעייה בהספקת המתח.
הסיבה שיש הבדל של בערך 1.3V בין שני הערכים, היא ע"מ להגן בפני הנפילת מתח בזמן עבודה והתנעה.

כאמור , אני מדבר על דנפוס, אבל אני מתייחס אלייו כסטנדרט של התעשיה (ואני בטוח שיש כל מני משוגעים אחרים).

צחי -
תחזור לשירשור על הליתיום - פצצה מתקתקת, יש שם הכל. (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/110736-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%A4%D7%A6%D7%A6%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%A7%D7%AA%D7%A7%D7%AA)
בקצרה -
בניגוד למצבר עופרת, ע"מ לטעון מצבר ליתיום (ברכב) צריך "מטען".
או שאתה מוצא מארז כזה, שמיועד לרכב, שכבר כולל הכל, או שקונים מצבר(ים) ובונים מארז לבד.
במקרה של בניה לבד, צריך לפחות BMS ו DC2DC מתאימים (ופיוז, ומד מתח?, וחוטים, ונעלי כבל....).
כמו כל מטען, צריך לקחת בחשבון מפל מתח \ אובדן מתח.
בקיצור, ההנחה שאם מצבר עופרת יטען, גם הליתיום יטען שגויה.

לגבי פאנלים - שים לב שדורון ונדב עם מקרר יחיד, ועדיין עם מאזן אנרגיה שלילי.
כלומר, הפאנל סוגר להם חלק מהצריכה אבל הם לא יכולים להחזיק את המערכת כמה ימים (הם נעזרים במצברים לסגירת הפער).
לך יש שני מקררים :-(
מציע לך להרים את הכפפה של נדב, ולעשות ניסוי.

ishc
22-09-19, 09:55
תודה לכולם,
היום אני אנסה לבדוק אם המקררים עובדים כאשר הרכב מחובר למטען מצברים.
בהמשך השבוע אעבור על החיווט.
אעדכן

ד ו ר ו ן
22-09-19, 10:15
למה הגעתם למסקנה שהמקרר לא מתניע בפחות מ 14v?
יש לי מקרר weaco cf50 (מדחס ובקר זהה לאינדל)
והוא מתניע בלי בעיה על מצבר בלבד בלי התנעה של הרכב.
המקרים היחידים שהמקרר לא מתחיל לעבוד זה במצב של מצבר חלש או הגדרת הגנה על high
תבדוק את מצב המצבר והכבילה, אלו החשודים המיידיים
אגב, אנקדוטה קטנה , שבוע שעבר המקרר סירב להתניע ולעבוד על 2 מצברים וכבילה ישירה עבה (awg4), כל הכבל נבדק, וגם המצברים, והמקרר עבד רק כאשר הרכב מותנע והאלטרנטור עובד.
בסוף התייאשתי והזמנתי כבל חדש , הפלא ופלא, המקרר חזר לעבוד בלי להתניע את הרכב ואפילו משקע המצת ולא בכבל עבה ישירות מהמצבר

#המדען_המטורף
הכבל הישיר היה גם של מינוס?

כי בסוף חזרת למה שנראה כמו תקלת חיווט, אלא אם יש מגע רופף בתוך המקרר.

Slowly..

ד ו ר ו ן
22-09-19, 10:21
לגבי פאנלים - שים לב שדורון ונדב עם מקרר יחיד, ועדיין עם מאזן אנרגיה שלילי.
כלומר, הפאנל סוגר להם חלק מהצריכה אבל הם לא יכולים להחזיק את המערכת כמה ימים (הם נעזרים במצברים לסגירת הפער).
לך יש שני מקררים :-(
מציע לך להרים את הכפפה של נדב, ולעשות ניסוי.
לא מדויק.
כתבתי גבולי, לא שלילי.
זה עובד יופי בשביל לילה עמידה לאחר נסיעה והיום שאחריו המצבר עומד על 12.5.

אחרי יומיים שלמים ללא הנעת הרכב, ועם שימוש בתאורה+משאבת מים, המצבר עומד על כ-12.3-12.4 תלוי בשמש.
(מצד שני כשמעונן פחות חם ויש פחות צריכת חשמל).

ובכל מקרה חייבים מצבר, פאנל לא מחליף מצבר.

Slowly..

andy.shaked
22-09-19, 10:30
הכבל הישיר היה גם של מינוס?

כי בסוף חזרת למה שנראה כמו תקלת חיווט, אלא אם יש מגע רופף בתוך המקרר.

Slowly..בוודאות תקלת חיווט, כי במערך של החיווט הקיים וחיבור כבל מקרר חדש לשקע מצת והמקרר חזר לחיים מלאים
המינוס לא רץ ישירות למצבר אלא מחובר לשלדה של הרכב קרוב למקרר עצמו, בצד של המצבר החלפתי את הכבל מינוס המקורי שהיה תקול בזוג כבלים שהולכים אחד ישירות לשלדה ואחד ישירות למנוע
כמובן שאני צריך לעבור על כל הכבל פלוס מהמצבר דרך הפיוז עד לשקע והמינוס מהשלדה לבדוק מה משובש כרגע.
אבל לפחות עם כבל חלופי, אני יודע שהמקרר עצמו תקין

#המדען_המטורף

opl
22-09-19, 12:02
"
המינוס לא רץ ישירות למצבר אלא מחובר לשלדה של הרכב קרוב למקרר עצמו, בצד של המצבר החלפתי את הכבל מינוס המקורי שהיה תקול בזוג כבלים שהולכים אחד ישירות לשלדה ואחד ישירות למנוע"

לדעתי זאת פעולה שיש לבצע בכל רכב מתיישן.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
22-09-19, 15:01
"
המינוס לא רץ ישירות למצבר אלא מחובר לשלדה של הרכב קרוב למקרר עצמו, בצד של המצבר החלפתי את הכבל מינוס המקורי שהיה תקול בזוג כבלים שהולכים אחד ישירות לשלדה ואחד ישירות למנוע"

לדעתי זאת פעולה שיש לבצע בכל רכב מתיישן.

++
וגם כשמתחילים לחבר צרכנים רחוקים מתא המנוע.

אצלי החלפתי את המינוסים של שני המצברים בתא המנוע לגוף הרכב עם כבל עבה פי 2 מהמקורי, והמינוס בארגז גם הוא חובר לגוף אחרי ניקוי הצבע עד למתכת, ואחרי החיבור צבע עליון.

Slowly..

asafk
22-09-19, 17:55
פתח את הפנל של המקרר, כך שתראה את הבקר. זהה את החיבור על הבקר של החוט שנכנס מההזנה החיצונית.
מדוד מתח בין החוט הזה, על הבקר - לבין הפלוס על המצבר. מה מפל המתח?
חזור על המדידה, הפעם בין המינוס על הבקר למינוס על המצבר.

אסף.

ד ו ר ו ן
22-09-19, 18:02
אסף,
ביצעתי בדיקה כזו כשהמקרר נדלק אבל לא קירר.
היה הבדל של 0.2v (מתח 12.6) והמקרר לא הניע (יש תצוגה, מדחס לא עובד ואין התראת מתח נמוך).

המתח ישאר תקין גם עם חוט דק, אבל הזרם לא יהיה מספק כדי שיניע את המדחס.

הבעיה הייתה מינוס קרוע ומחובר על כמה גידים.

המתח אינו אינדיקציה אמינה כסיבה לחוסר עבודת מקרר או צרכנים.

Slowly..

asafk
22-09-19, 18:06
כשיהיה עומס (האוטו מונע, המתח עולה, המדחס דוחס) - יהיה מפל מתח בר מדידה. אם המדחס לא מצליח להתניע.... זה באמת מצב חמור (כפי שתיארת אצלך)

אסף.

zivo
22-09-19, 19:29
אסף, דורון,
הבעיה של דורון הייתה בחיבור מינוס, ולכן הבדיקה הזו לא תגלה את הבעיה.
הפעולה הראשונה צריכה להיות מדידת מתח על שני הטרמינלים העליונים של הבקר (זו הכניסת מתח לבקר).
אם זה לא תקין, צריך להתחיל לחפש איפה הנפילה.
המקרה של דורון "מעניין", כי מי שלא יקפיד על נוהלי עבודה, ולמשל יעשה את הבדיקה שהצעתם פה, או לחלופין יבדוק בין ה + של המקרר למינוס של המצבר, לא יגלה תקלה כזו.
אני מדגיש את זה, כי בסופו של יום, הרבה פעמים אנשים מתברברים רק בגלל הפרטים הקטנים האלו.

sportage
23-09-19, 00:03
השרשור ארוך ומייגע ולא קראתי את כולו.
אז אם זה כבר נכתב, אני מתנצל מראש.

מדחס מקרר בהתנעה לוקח פי 10 עד פי 15 זרם מאשר בעבודה סדירה. בחלק ממדחסי מקררים לרכב יש מעגל התנעה רכה יותר, אבל עדיין צריכת הזרם גדולה משמעותית בהתנעה.

לכן, אם יש מפלי מתח על הקווים, אזי בנוסף להבדל של עד 2 וולט בין מנוע פועל לכיבוי, יש נפילת מתח על המוליכים של עוד כמה וולט ואז הוא מגיע לסף ההגנה, או שסתם אין מספיק הספק למנוע.

לא ממליץ לשנות את סף ההגנה, כי אז יוריק את המצבר בפעולה תקינה.

הפתרון כמובן הוא הגדלה משמעותית של עובי החוטים.

אם אתה מניע בו"ז שני מקררים נדרש עובי כפול או להניע כל אחת לחוד.

zivo
23-09-19, 00:35
המממממ....
זה לא מנוע AC שאנחנו מכירים שמניע עם קבל, וכל צורת העבודה (וההתנעה שונה).
כדי להיות מדוייקים עם המספרים (לקוח מהבורשור, מהודעה #17 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/113765-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%95%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94%D7%9D?p=8 59302&viewfull=1#post859302)) -
ה BD35 מסוגל להגיע ל 5-6A זרם עבודה (רציפה), ועדיין ההמלצה של דנפוס היא נתיך 15A .

ודרך אגב, עובי חוטים, גם זה אין מה לנחש, הכל כתוב שם -
125885

ishc
23-09-19, 00:59
טוב, קצת עדכונים.
התייעצתי עם חבר מקומי מהפורום והחלטנו להתחיל במדידה של מתח על בית הפיוזים האחורי. למי שלא זוכר, הסטאפ הוא:
מצבר 90 אמ"ש [emoji672] קיל סוויץ 150 אמפר (סיני אז הנתון הזה [emoji848]) [emoji672] כבל עבה של מגברים עד לקופסת פיוזים אחורית ובנוסף מינוס מרצפת הרכב בקרבת הקופסה [emoji672] צרכנים שונים.
שיניתי באינדל את ההגדרות להמלצות יצרן פרט ל: הגנה על אמצע ואפשרות הפעלה קירור מהיר.
במקרר השני אין אפשרויות.
1. מדידת זרם על המצבר 12.87
2. מקררים כבויים מדידה על קופת הפיוזים 12.84
3. מקרר גדול עובד 12.36
4. מקרר אינדל עובד 12.56
5. שני מקררים עובדים 12.10
6. מדידה כל המצבר עם שני מקררים 12.72

השארתי את המקררים עובדים (ריקים) ויצאתי לשעתיים.
אחרי שעתיים באינדל הוריד 18 מעלות, הבייר 2 וכמובן שהגעתי הוא כבוי. הבייר צורך 4.6 אמפר, באינדל אני לא זוכר בדיוק, סביב 3.
עברתי על החיווט ובאמת הכבל של המינוס נראה דרדלה אז עיבתי אותו.
בדיקה חוזרת כמו מקודם:
1. מדידת זרם על המצבר 12.66
2. מקררים כבויים מדידה על קופת הפיוזים 12.64
3. מקרר גדול עובד 12.27
4. מקרר אינדל עובד 12.40
5. שני מקררים עובדים 12.10
השארתי אותם עובדים והלכתי לחצי שעה.
הבייר הוריד 8 מעלות והאינדל ירד בחמש או שש ועדיין עבד שניתקתי אותו.
סה"כ יש שיפור, אנסה לעשות טיולון בחמישי ולבחון את העניין

opl
23-09-19, 06:40
1.מניח שהתכוונת למדידת מתח...
3-6 בוצעו על המצבר?

ד ו ר ו ן
23-09-19, 08:35
עברתי על החיווט ובאמת הכבל של המינוס נראה דרדלה אז עיבתי אותו.

ליד המקרר או בתא מנוע?

Slowly..

ishc
23-09-19, 08:49
המינוס מחובר ליד המקרר ולא מתא המנוע

ד ו ר ו ן
23-09-19, 08:50
ודרך אגב, עובי חוטים, גם זה אין מה לנחש, הכל כתוב שם -
125885
זה יפה בתיאוריה.

בפרקטיקה, חוט 4ממר על 3וקצת מטר לא הספיק למקרר ותאורה/משאבת מים מידי פעם.
רק שדרוג לכבל עבה יותר פתר את הגמגומים.

בשביל השימושים שלנו בשטח, לדעתי אין מקום להתלבט, ההבדל בעלות הוא שקלים בודדים והרווח התפעולי גבוה.

Slowly..

ishc
23-09-19, 08:50
1.מניח שהתכוונת למדידת מתח...
3-6 בוצעו על המצבר?

Sent from my Mi A1 using Tapatalkסליחה מתח
3 על הלוח פיוזים ו-6 על המצבר

ד ו ר ו ן
23-09-19, 09:13
המינוס מחובר ליד המקרר ולא מתא המנוע

ומה המצב של הראשי התא המנוע?
תשקול לשדרג גם אותו.

Slowly..

zivo
23-09-19, 09:37
זה יפה בתיאוריה.

בשביל השימושים שלנו בשטח, לדעתי אין מקום להתלבט, ההבדל בעלות הוא שקלים בודדים והרווח התפעולי גבוה.

Slowly..
זה מה שהם ממליצים למקרר בלבד.
אתה שם יותר צרכנים , בוודאי שצריך יותר עבה.
ובגדול, אני מסכים אתך, בגדלים האלו (עד 10ממר) תמיד לקחת רזרבה למעלה, בלי חסכון ובלי להתלבט ( כתבתי את זה לאסף השרשור לגבי תאורת שרות).
אבל...
וזה אבל גדול, צריך להכיר את המספרים, ובאמת אין מה להסתבך עם כבל פי 10 יותר עבה.
כבל שיוצר אתגרים של נעלי כבל והשחלות לא סטנדרטיים.

- - - Updated - - -

זה יפה בתיאוריה.

Slowly..
זה מה שהם ממליצים למקרר בלבד.
אתה שם יותר צרכנים , בוודאי שצריך יותר עבה.
ובגדול, אני מסכים אתך, בגדלים האלו (עד 10ממר) תמיד לקחת רזרבה למעלה, בלי חסכון ובלי להתלבט ( כתבתי את זה לאסף השרשור לגבי תאורת שרות).
אבל...
וזה אבל גדול, צריך להכיר את המספרים, ובאמת אין מה להסתבך עם כבל פי 10 יותר עבה.
כבל שיוצר אתגרים של נעלי כבל והשחלות לא סטנדרטיים.

ד ו ר ו ן
23-09-19, 11:21
זה לא עבד טוב גם כשהמקרר היה לבד.

Slowly..

ronenhod
23-09-19, 16:47
אני כבר הרבה שנים מחבר באופן קבוע את המצבר של הג'יפ (שני דורות של פראדו) לספק כח (רגולטד) שניזון מהרשת באופן קבוע כשהוא בחנייה. אני משתמש מאושר של 60W 5A. כיוונתי אותו על 12.9V ואין חשש להשאיר אותו מחובר באופן קבוע. משהו כמו https://www.aliexpress.com/item/32879492108.html?spm=a2g0o.productlist.0 .0.40e1285bzTBhsb&s=p. יש המון דגמים, רובם טובים.
ארגנתי לי חיבור זריז ונח שגם אשתי מתשמשת בו בשגרה.
ממליץ בחום על משהו כזה, זה טוב אם האוטו עומד תקופות ארוכות, אם שוכחים אורות, או אם רוצים לחבר מכשיר זולל חשמל כמו מקרר.

אם תרצה, אפרט יותר לגבי החיבור הזריז והנח. לא מדע טילים.
חיברתי אותו דרך מד זרם ומד מתח, כך שהעסק ממש בשליטה מלאה. זה פתרון זול ומאד אמין!

בהצלחה, רונן.

נדב42
23-09-19, 17:24
60W לא מספיקים אם אתה שוכח אורות ..

erezgur
23-09-19, 17:37
ארגנתי לי חיבור זריז ונח שגם אשתי מתשמשת בו בשגרה.
....

אם תרצה, אפרט יותר לגבי החיבור הזריז והנח. לא מדע טילים.
חיברתי אותו דרך מד זרם ומד מתח, כך שהעסק ממש בשליטה מלאה. זה פתרון זול ומאד אמין!

תמיד רוצים פירוט, רשימת קניות, תמונות...

נשלח מהנייד

ishc
16-10-19, 20:22
היום עברתי על החיווט ובעיקר על ה-+.
את הכבל מגברים שמזין התעצלתי לעשות לבד שקניתי את הפאגרו ונתתי לחשמלאי שגם פירק את שאריות האיתורן.
כל סופית שהחשמלאי הזה לחץ לא שווה כלום.
היום שבדקתי אותן פשוט תלשתי אותן ביד.
אז החלפתי סופיות, החלפתי חלק מהחיווט ועברתי על הכל.

מדידה על המצבר מקררים כבויים 12.99v

מדידה על בקופסת פיוזים האחורית, מקררים כבויים 12.97v

מדידה על קופסת פיוזית, מקרר גדול עובד 12.8v

מדידה על קופסת פיוזים, מקרר קטן עובד 12.77v

מדידה על קופסת פיוזים, שני המקררים עובדים 12.45v

סהכ יש שיפור אבל לדעתי הם עדיין לא מסוגלים לעבוד יחד עם מנוע כבוי, אני חושב שאת המקרר בתא הנוסעים פשוט אכבה שמגיעים לחניון לילה למרות שהייתי שמח לפתור גם את זה.

andy.shaked
16-10-19, 20:27
אתה עם מצבר בודד או שניים?
כי יש פה בחור עם שני מקררים שעובדים על מצבר צרכנים
מה ההגדרות שנתת למקררים?

#המדען_המטורף

zerez
16-10-19, 21:13
ומה המתח על המצבר עם שני מקררים עובדים?
מה המתח לפני ואחרי ה kill switch?

ishc
16-10-19, 22:28
ומה המתח על המצבר עם שני מקררים עובדים?
מה המתח לפני ואחרי ה kill switch?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalkלא מדדתי על המצבר עם מקררים עובדים.
המצבר זה לפני ה-kill switch והלוח פיוזים זה אחריו.
ראה מדידות למעלה

zerez
16-10-19, 22:34
ראיתי את המדידות, השאלה איפה נופל המתח ובשביל זה צריך לדעת את מתח המצבר והמתח על קופסת הפיוזים בכל מצב.

zivo
16-10-19, 23:11
אתה חייב למדוד על המצבר בזמן עבודה של המקררים.
בלי זה, לא ברור מאיפה המפל מתח.
דרך אגב, בתחילת המדידות, אתה מציין שעל המצבר יש 12.99V, לא ברור האם זה בזמן שהמנוע עובד, או כמה זמן אחרי כיבוי המנוע.

ishc
20-10-19, 14:29
אתה חייב למדוד על המצבר בזמן עבודה של המקררים.
בלי זה, לא ברור מאיפה המפל מתח.
דרך אגב, בתחילת המדידות, אתה מציין שעל המצבר יש 12.99V, לא ברור האם זה בזמן שהמנוע עובד, או כמה זמן אחרי כיבוי המנוע.יבדק מתי שהוא.
המדידה אחרי שהמנוע עבד כמה דק אבל לא שמתי לב לזמנים.
מה זה כל כך משנה?

בינתיים חזרנו מטיול כולל לילה לדרום.
הגעתי לסטאפ די פשוט.
את המקרר בתא הנוסעים אני מייעד לשתיה.
דחפתי בקבוק 2 ל קפוא של מים יחד עם עוד בירות ומי שתיה.
שמכבים מנוע מכבים את המקרר הקטן והגדול שמכיל אוכל ממשיך לעבוד בלי בעיה ושומר על טמפ טובה וקרה (הסטייקים אפילו לא הפשירו).
שמניעים מדליקים מחדש והאינדל מוריד טמפ ציק צ'ק, ככה יש שתיה קרה כל הטיול.

את אותה בעיה יש אצל מכר עם סטאפ מקררים דומה רק שאצלו לדעתי יש מצבר לצרכנים.

בינתיים נסתפק בזה עד שנחליט אחרת.

zivo
22-10-19, 00:29
יבדק מתי שהוא.
המדידה אחרי שהמנוע עבד כמה דק אבל לא שמתי לב לזמנים.
מה זה כל כך משנה?

מקובל לבדוק מתחים על מצבר בין 10 ל 20 דקות אחרי ניתוק מטעינה.
12.99V זה לא מספר "תקין" עבור מצבר עופרת. זה אומר שאו בדיוק נתקו מטעינה או שהוא תחת טעינה בזמן המדידיה.
אם יש מפל מתח בזמן טעינה (ובהנחה שהטעינה תקינה) אז זו בעיית חיבורים.
אם יש מפל מתח לא בזמן טעינה, ורק בעומס, בהחלט יש מצב שזה מצבר.
מדידה של מצבר כמה שניות לאחר ניתוק של טעינה (או כיבוי מנוע), בד"כ לא שווה כלום (רק במקרה של מצבר גמור לחלוטין, ואז מיד אחרי הכיבוי המתח יפול).

נדב42
12-03-20, 10:07
זיו הצהיר על עצמו (בשרשור אחר) שהוא אוהב מספרים, אז ניצלתי את ההזדמנות של מחנה מתמשך כדי לספק נתון אמיתי עבור צריכת חשמל מתמשכת של של מקרר.

חשוב לציין:

א. המקרר שלי חסכוני יחסית
ב. אופיין השימוש היה צנוע אך לא קמצני, כלומר בכל פעם שרציתי משהו קר או בישול, לקחתי מה שרציתי, החלפתי בקבוקים וכו'
ג. מדובר במחנה לאדם בודד, ככל שכמות האנשים גדולה יותר, כמות השימוש עולה, גם אם לא לינארית.

אז זיו, קבל:

צריכת החשמל ל- 36 שעות היתה כ- 8 אמפר-שעה
המקרר צורך כ- 3 אמפר בזמן שהמדחס עובד
ירידת המתח בעת פעולת המדחס היא של כרבע וולט - זה כולל את מפל המתח על הכבלים (ארוכים אך עבים יחסית) וכן את ירידת המתח על המצבר (נמדד כ- 0.1 וולט דרך חיווט נפרד).

התמונות כמובן מצולמות ללא טעינה חיצונית של המצבר.

בוקר טוב [emoji846]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200312/530c8a69a19a34094d6af63eb4189832.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200312/54c55d82f566f7ddbfc85ea7807a4153.jpg

גיא
12-03-20, 11:33
באותו עניין ...

לא טרחתי לצלם ( אם כי יובב דווקא הציע שאצלם )
אבל כיביתי מנוע ב 18:00 בערב, הנעתי למחרת סביב 9:30
המקרר עבד כל הזמן. לא נגעתי בטמפ'

לא הנעתי בזמן מחנה כלל, לא להזיז את האוטו ולא לטעון ולא כלום.
כן השתמשתי במצבר של הרכב, תאורת תא מטען ( שני פסי לד COB חזקים ) וכן טענתי את הסוללות של הרחפן.

שניה לפני שהנעתי הסתכלתי על המד מתח של המקרר, 12.5 וולט.

( היתה איתי הפצצה המתקתקת למקרה ש ... אבל לא נזקקתי ולא השתמשתי )

zivo
12-03-20, 11:35
אתה בטוח שלא נדבקת? אתה בריא?
בהנחה שאתה בריא, המודד שלך חולה.
מה שאתה כותב אומר שהמקרר שלך עובד בבמוצע 4.5 דקות בכל שעה (מקווה שלא טעיתי בחישוב).

בסוף הקיץ, שעשית את הבדיקה, כמה המקרר שלך צרך שהוא סגור? אתה מדווח פה על 0.25AH, זה זרם זליגה..... זה לא מקרר.

אני אתן לך כיוון -
המקרר מקבל גוף, אתה לא מודד את באמת את כל הזרם.
ה 3A בזמן עבודה, זה מספר ישן שאתה זוכר? או שאתה רואה את זה עכשיו?

בהצלחה

נדב42
12-03-20, 12:47
זיו, לך תמדוד חום, אתה שוב עושה סלט.

כל הנתונים הם מתוך התמונות למעלה.
המקרר עבד מעט מאוד בתחושה שלי (במדבר שומעים הכל), וזה מסתדר עם המספרים הנמדדים.

אתה מכיר את המודדים האלו, הם מודדים גם פלוס וגם מינוס. המקרר שלי מקובע לפלטת עץ שמקובעת בנפרד לרכב, אין חיבור מינוס נפרד לגוף.

zivo
12-03-20, 14:36
לא סלט ולא חום..
0.22AH זה מספר של זליגה, לא של מקרר.
אפשרות נוספת, יש מצב שהערך של ההספק, הגיע למקסמ' והתאפס?

תפעיל קצת הגיון...
הייתה מדווח 1AH ....0.8AH הייתי בודק את עצמי. אבל 220MA/H.... אתה לא בכיוון.

נדב42
12-03-20, 18:04
זה לא זליגה, אלא duty cycle מאוד נמוך, כמו שמצופה ממקרר טוב כאשר לא פותחים אותו הרבה ולא חום-יולי-אוגוסט בחוץ ...

לא ישבתי עם סטופר, אבל זו גם היתה החוויה שלי כשישבתי וקראתי ספר לא רחוק מהג׳יפ. בבית אני לא שומע את המקרר, במדבר שומעים הכל.. חוויתית: המדחס בקושי פעל, וגם כשפעל זה היה לזמנים קצרים.

zivo
12-03-20, 19:07
4.5 דקות בשעה???
בחיית נדב....מחזיק ממך אדם רציני וחושב.
אתה אומר שפתחת והחלפת תכולות.
אז נכון "ששכחת" לשים פה סיכום לניסוי שלך מהקיץ, אבל תחזור למספרים.
המקרר שלך בבית, עובד יותר.

ד ו ר ו ן
12-03-20, 19:42
זיו,
רוצה להזכיר לך שהממוצע שמדדתי היה 1.7אמפר.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

zivo
12-03-20, 20:22
זיו,
רוצה להזכיר לך שהממוצע שמדדתי היה 1.7אמפר.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
לא מבין.

גיא
12-03-20, 21:25
זיו. אני ישנתי באוטו.
המקרר שלי היה בלי המעיל. והוא לא הכי חסכוני.
גם הוא פעל לדקות ספורות פעם ב ....

Sent from my iPhone using Tapatalk

zivo
12-03-20, 21:45
גיא,
מה זה כמה דקות? אתה מבין שהוא מדבר על ממוצע של 4.5 דקות בשעה!
36 שעות, כלומר , לא רק לילה קר.
שימוש רציף, כולל החלפת תכולה.
אין סרט כזה, נ ק ו ד ה.
מבחינתי, זה מישהו שידווח פה על רכב שנוסע 100קמ לליטר.

תעשה תרגיל- למקרר שלך יש תצוגה, תבדוק כמה המקרר לוקח בזמן שרק התצוגה דולקת.
דורון מדבר על ממוצע של 0.22ah.

ד ו ר ו ן
12-03-20, 21:50
זיו,
בטיול לפני שבועיים, מזג אויר חורפי אבל לא קפוא.
מנוע הרכב כובה בשעה 17:00~, תאורת לד מחנה ומקרר, ומעט משאבת מים.
המקרר על ״0״, נפתח ונסגר לא מעט פעמים בערב, המצבר עמד בבוקר על12.6v
לא מודד כמה אמפרים, כי מזמן הבנתי שלא צריך, זה פשוט עובד.

נדב42
12-03-20, 22:18
קודם כל, הממוצע הספציפי הזה קצת משקר, כי הוא היה ממוצע של 36 שעות עם שני לילות ויום אחד.

בלילות היה בחוץ 13 מעלות וביום אם אני זוכר נכון היה 22 מעלות. הצ׳רוקי היה עם דלתות פתוחות במשך רוב היום אז הוא לא בנה "אפקט חממה"

וכן, המדחס עבד ממש מעט זמן. הפרש הטמפרטורות בין פנים לחוץ המקרר משפיע מאוד על צריכת החשמל כמו שאתה יודע, והמחנה הזה היה בצד הקל ביותר של הסקאלה מבחינת המקרר...

גיא
12-03-20, 22:36
גיא,
מה זה כמה דקות? אתה מבין שהוא מדבר על ממוצע של 4.5 דקות בשעה!
36 שעות, כלומר , לא רק לילה קר.
שימוש רציף, כולל החלפת תכולה.
אין סרט כזה, נ ק ו ד ה.
מבחינתי, זה מישהו שידווח פה על רכב שנוסע 100קמ לליטר.

תעשה תרגיל- למקרר שלך יש תצוגה, תבדוק כמה המקרר לוקח בזמן שרק התצוגה דולקת.
דורון מדבר על ממוצע של 0.22ah.

דקות זה סביב ה 5. ופעם בשעה נשמע לי הגיוני. לדןגמה. פרק אחד של סטאר טרק. המקרר עבד כשהתחלתי וכמה דקות אחרי שסיימתי. זה 50 דק פרק.

גיא
12-03-20, 22:37
זיו,

רק שאצלי הטמפ׳ על 4

1+

zivo
12-03-20, 23:32
זיו,

חברים יקרים,
אפשר סיפורי פולקלור, אבל לדעתי,
מי שלא רוצה הפתעות, ורוצה לבנות לעצמו מערכות טובות, לדעתי כדאי להכיר את העובדות.
אין לנו שום ספק שמצבר עופרת (70AH?), מחזיק מקרר לילה, חורפי שלם.
תחזרו למספרים, אם אני אומר שבלילה חורפי אנחנו מגרדים את 1AH, אז עצירה של 15 שעות מרוקנת מהמצבר פחות מ 20AH.
זה כמעט בתחום "המותר" למצבר עופרת של 70.
גיא לדעתי עם מצבר קטן יותר, ולכן "מזיק" יותר למצבר.
אבל זו לא השאלה.
דורון דיווח על צריכה ממוצעת של 0.22ah (לאורך 36 שעות שימוש), זה פחות מהצריכה אם משאירים דלת פתוחה (תבדקו).
אני אומר שזה מספר לא סביר.

דרך אגב דורון,
כל הציודים שאנחנו משתמשים, וצורות המדידה שלנו צריך להניח שאנחנו באפיצות של 10%.
אני לא יודע מה לעשות עם דיווח של 12.6V אחרי לילה של שימוש.
עד כמה שאני זוכר, מצבר עופרת תקין, מלא, כ20 דקות לאחר גמר הטענה, אמור להתייצב על 12.6.

גיא
12-03-20, 23:44
המצבר שלי 70 אמפר שעה
ואם אתה אומר שהמצבר מתייצב על 12.8 ואחרי 15 שעות מראה 12.6
אז ... ?

תכלס, המנגנון עצירה אצלי מכוון על 11 וולט או משהו דומה .. אולי נקודה משהו.
והוא עובדתית לא הגיע לשם. גם לא היתה לי בעיה להניע... והכי מצחיק ..
גם נבואת הזעם של הנה אני הורס את המצבר עדיין לא התממשה.

אני מבטיח לעדכן כשזה יקרה.

נדב42
12-03-20, 23:44
זיו,

אני כבר לא מצליח לעקוב עם/אל/על מי אתה מדבר, לך למדוד חום, או אולי פשוט לישון [emoji846]

לילה טוב

ד ו ר ו ן
12-03-20, 23:56
עד כמה שאני זוכר, מצבר עופרת תקין, מלא, כ20 דקות לאחר גמר הטענה, אמור להתייצב על 12.6.
מצבר הצרכנים אצלי ברכב, אחרי נסיעה בריאה, וכשהוא מנותק מצרכנים לחלוטין, עומד ימים שלמים על 12.8 בלי גיהוק.

אז 12.6 זה אחאי שימוש.
תזכור שזה חורף, תנאים נוחים למקרר.

וכמו שציינתי, הפסקתי לספור אמפרים, זה פשוט עובד.

zivo
13-03-20, 13:25
גיא, דורון, (בשביל שנדב לא יתבלבל),
בניגוד למספר מוחלט, שיש לכם שתי מדידות (התחלה וסוף שימוש) כבר אפשר לעשות ניחוש.
אם אני זוכר נכון, מקובל להגיד על מצבר עופרת , ריקון של 25% מוריד את המתח בסביבות 0.3V ( לא זוכר מאיפה זה, מוזמנים לבדוק אותי).
אתם מדווחים על ירידה של 0.2V , נגיד שזה 15-20%, מצבר של 70ah,...
כלומר, צרכתם בסביבות 10AH ( ניחוש גס).
מספר הגיוני ללילה חורפי.
נדב דיווח על 8ah, לאורך 36 שעות ( רצופות, כלומר כולל יום)
כלומר , בין שליש לרבע מהצריכה שלכם.

קפיש???

נמרוד
13-03-20, 13:41
...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200313/18c09e49a0421b149f13e41f85fb7889.jpg

zivo
13-03-20, 15:20
...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200313/18c09e49a0421b149f13e41f85fb7889.jpg

לא זוכר ששאלו אותך על השיפוץ של ה CJ שלך......
ודרך אגב, לא בטוח שתאורים חוזרים על שיחזורים של אומים בבודי, יותר מעניין ויותר משכיל.

גיא
13-03-20, 15:52
גיא, דורון, (בשביל שנדב לא יתבלבל),
בניגוד למספר מוחלט, שיש לכם שתי מדידות (התחלה וסוף שימוש) כבר אפשר לעשות ניחוש.
אם אני זוכר נכון, מקובל להגיד על מצבר עופרת , ריקון של 25% מוריד את המתח בסביבות 0.3V ( לא זוכר מאיפה זה, מוזמנים לבדוק אותי).
מספר הגיוני ללילה חורפי.
נדב דיווח על 8ah, לאורך 36 שעות ( רצופות, כלומר כולל יום)
כלומר , בין שליש לרבע מהצריכה שלכם.

קפיש???

לנדב היו פאנלים סולריים מחוברים.

ד ו ר ו ן
13-03-20, 16:17
מספר הגיוני ללילה חורפי.

וגם תאורה וגם משאבת מים.. המקרר לא היה לבד.

tallevi
07-04-20, 22:39
נפל לידי מצבר עופרת קטן 20Ah, ומכיוון שיש כבר מקרר לרכב, שנקנה לרכב עבודה של הגברת וננטש...החלטתי לחבר בין השניים.

תיכננתי את מעגל הטעינה הזה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/ac1b288c0883cdcb5fdb8c4eebdf9e18.jpg

המטרה:

1. המשך פעולת מקרר מוזן מהמצבר המשני, בעיקר בזמני העצירות ואם יצליח אז גם בזמן החניה בלילה.

2. טעינה/חיבור חשמלי למצבר משני רק במצב מנוע מונע, לא לפני, לא בהפעלת סוויצ', ולא בזמן ההתנעה.

2. פשטות בביצוע.

3. עלויות שואפות לאפס..

בבדיקה ראשונה זה עובד. עדיין צריך לכייל את הממיר מתח, אבל זה עובד...
כמה זמן זה עוד יעבוד, כאן אתם רשאים לנבא...

המקרר. סיני 25L:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/2486fc374bab9a7bd18d32f62122f93f.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/1a6ca11baf1d5bebe10886833b91b764.jpg

המצבר:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/bcceca2546e82bdf838c610c0dd61924.jpg

מיקומו ברכב:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/ed64d2e7d3f5aed4fa44fac00f5a9430.jpg

ריליי st
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/e81ebb95f1bacaab1ec7fc10ef6ea054.jpg

התחברות לפלוס אחרי סוויצ' שמגיע למנוע ווישרים (הכי קרוב):
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/e888343ecca13237eba228e69a2b8afb.jpg

ההתחברות לחוט מהאלטרנטור בדרכו ללוח שעונים:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/84abe92f028b944b2fffe22f7eca60cd.jpg

ריליי st:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/02cdf9ec5cef56b02b120fe6f0300a24.jpg

ריליי sw:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/d804056f4979ec85a14ca89d4625488e.jpg

DC2DC:
מוצמד לסוללה עם סיליקון
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/39748445852d1eae5029039c99e32229.jpg

שאלה תיאורטית...

המתח למגען NC של ריליי st ולסליל עצמו בממסר מגיע בו זמנית.
יש לי ספק שברגע הראשוני, לשבריר שניה, זמן התגובה של הממסר, עובר מתח לממיר מתח.

אני רוצה למנוע זאת, להשהות טיפה את המתח למגען. איך אתם ממליצים לבצע? עם קבל?

טל.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

andy.shaked
07-04-20, 23:14
כמה זמן עבודה של המקרר אפשר להוציא ממצבר כזה ?

המדען המטורף

zivo
07-04-20, 23:15
נשבע לך, איבדתי אותך...
אם יש יתרון במצבר עופרת כמצבר צרכנים, זה בפשטות.
כל מה שצריך זה איזה מנגנון איזולטור, כזה או אחר, וזהו.
לא מבין מה אתה מנסה לעשות פה? למה DC2DC? מה עושה שם הטרנזיסטור?
לפי התמונה של הDC2DC אני מנחש, שהוא מסוג Step-down Buck, או במילים פשוטות, לא תוכל להטעין את המצבר עופרת למתחים הנדרשים.
אם תוכל קצת להסביר את השיקולים, אני אנסה להתייחס יותר מדוייק.

tallevi
08-04-20, 00:22
https://youtu.be/P6poRPUMKTI

02:50-07:30 ההסבר על זה. השתכנעתי.
טעינת המצבר המשני היא נפרדת מרמת הטעינה של הראשי. לכן ה DC2DC.

הטרנזיסטור הוא חלק מהרגולטור שבאלטרנטור. באמצעותו ניתן לקיים את התנאי לטעינה/חיבור בין המצברים אך ורק כאשר המנוע מונע (ושאין טעינה בגלל אלטרנטור תקול).

איסולטור עולה הון תועפות...

טל.

boaz avrahami
08-04-20, 01:14
כמה אמפר ה DC2DC הזה מסוגל לתת

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
08-04-20, 01:42
4-5A, אבל 1.5-2V נפילת מתח.

tallevi
08-04-20, 09:04
8A

Register a new account on the Banggood APP and get $100 of coupons. I just found an amazing item with free shipping.https://banggood.app.link/1i3GEHHGv5

טל.

zivo
08-04-20, 09:13
8A
Register a new account on the Banggood APP and get $100 of coupons. I just found an amazing item with free shipping.https://banggood.app.link/1i3GEHHGv5

טל.

הוא שאל כמה זה נותן, לא כמה הסיני כתב.
תעשה בדיקה ותדווח.
ובכלל, מצבר עופרת מלא צריך להגיע ל 12.6v, תרוקן קצת את המצבר, תניע, תפעיל את המקרר ותבדוק מתי המצבר מלא.....
יקח לך ימים!
באחריות, התערבות על בירות למפגש הבא.

zivo
08-04-20, 09:39
דרך אגב, תחזור לסרטון ולקטע שאתה מכוון אליו, ותקשיב טוב, כמה פעמים הוא אומר -
Deap cycle battery
ו
Two different battery type

זה דיון, שנתחן פה עשרות פעמים-
מאוד לא מומלץ לחבר סוגים שונים של סוללות, סתם במקביל ( עם איזולטור) (ולכן, למקרה שלו, הוא מאוד! צודק).
אבל,
לפי מה שכתבת ( ואיך שזה נראה), הסוללה שלך, זו סוללת עופרת רגילה ( ולכן, כל ההסבר שלו, פשוט לא רלוונטי למקרה שלך).
יתרה מזאת, התכנון של המעגל שלך, מתעלם מהמפל מתח שיש על ה DC2DC.
ולכן, לא רק שזה מיותר, זה פשוט יקח לך המון זמן להטעין את המצבר הקטן (אם סוללת עופרת אמורה להגיע נגיד ל 12.6, אז מעל 11.5V, הזרם טעינה ירד לבערך חצי אמפר, ומעל 12, זה כבר ירד ל 200-300 מיליאמפר).

ד ו ר ו ן
08-04-20, 10:22
איסולטור עולה הון תועפות...
טל.
הון תועפות?

בטווח שבין עשרות שקלים לאינסוף..

ד ו ר ו ן
08-04-20, 10:29
כמה זמן עבודה של המקרר אפשר להוציא ממצבר כזה ?
המדען המטורף
בקיץ הקודם, כחלק משיעורי לימוד בניית המערכת הסולרית לטיולים, המקרר חובר למצברון 3אמפר, כאשר הפאנל 60w מחובר אליו.

עבד יופי, מעל שעה (נותק כי הניסוי הסתיים..).
כל עוד הפאנל נתן מעל 2אמפר, מתח המצבר כמעט ולא זז.
גם בניתוק הפאנל מתח המצבר היה תקין.

על פניו,
ביום שמשי ישראלי טיפוסי, נראה לי שמצבר 20אמפר במעגל כזה יכול להחזיק את המקרר עובד כל עוד יש שמש.

andy.shaked
08-04-20, 10:54
השאלה לא הייתה ללא חיבור פאנל סולרי או כשהמצבר מקבל טעינה כלשהיא, שהרי ברור שאז הוא יחזיק את המקרר ...
השאלה הייתה ועודנא כמה זמן יעבוד המקרר רק מהמצבר הזה, בהנחה שמנגנון cut-off מוגדר למינימום, ויותר מזה, כמה מחזורים כאלו יחזיק המצברון

לפני השנתיים ראיתי סוללה ייעודית דומה בנפח (15800ma) ולטענת המוכר האוסטרלי, זה אמור להחזיק לפחות 10שעות

המדען המטורף

ד ו ר ו ן
08-04-20, 11:42
השאלה לא הייתה ללא חיבור פאנל סולרי או כשהמצבר מקבל טעינה כלשהיא, שהרי ברור שאז הוא יחזיק את המקרר ...
השאלה הייתה ועודנא כמה זמן יעבוד המקרר רק מהמצבר הזה, בהנחה שמנגנון cut-off מוגדר למינימום, ויותר מזה, כמה מחזורים כאלו יחזיק המצברון

לפני השנתיים ראיתי סוללה ייעודית דומה בנפח (15800ma) ולטענת המוכר האוסטרלי, זה אמור להחזיק לפחות 10שעות

המדען המטורף
בזמנו בדקתי כמה זמן מקרר 45ל מחזיק עם מארז אנרגיה סיני שהיה רשום עליו 68K (שזה יחידות סיניות מאאד ליברליות..), כאפשרות של תחליף למצבר צרכנים.
לקצר לך את הפרטים, זה לא עובד.
קצת פחות מקוצר, ״אין תחליף למצבר צרכנים אמיתי בגודל מתאים לצרכנים״.

בלילה נעים עם טמפ סביבתי של 24 מעלות המקרר שהיה מלא בתכולה קרה מראש, עם בקבוק קפוא אחד (לדמות תכולה בטיול אחרי נסיעת כביש), כבה אחרי קצת יותר מ-12 שעות.
חישוב אנרגיה הראה למארז יש סד״ג של 3 אמפר סה״כ.

אז לכאורה האיש צודק אם אתה מפעיל מקרר שכבר קר, במזג אויר חורפי..

בניסוי במשך היום, בטמפ סביבתי קצת מעל 30מעלות (מקרר בצל), המקרר התנתק לאחר כ-3 שעות.

מצבר עופרת רגיל של 20אמפ ועוד משומש.. ייתן לך בערך אותו דבר אבל תהרוג אותו די מהר.

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/94749-POWER-PACK-%D7%91%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%A9%D7%A0%D7%99?

asafk
08-04-20, 13:32
זוג של כאלה עבד אצלי כמה שנים טובות בקמפר. מצברים מעולים.
נטענו מהאלטרנטור, דרך isolator ובלי שום משחקי מתחים.

אסף.

tallevi
08-04-20, 14:48
דרך אגב, תחזור לסרטון ולקטע שאתה מכוון אליו, ותקשיב טוב, כמה פעמים הוא אומר -
Deap cycle battery
ו
Two different battery type

זה דיון, שנתחן פה עשרות פעמים-
מאוד לא מומלץ לחבר סוגים שונים של סוללות, סתם במקביל ( עם איזולטור) (ולכן, למקרה שלו, הוא מאוד! צודק).
אבל,
לפי מה שכתבת ( ואיך שזה נראה), הסוללה שלך, זו סוללת עופרת רגילה ( ולכן, כל ההסבר שלו, פשוט לא רלוונטי למקרה שלך).
יתרה מזאת, התכנון של המעגל שלך, מתעלם מהמפל מתח שיש על ה DC2DC.
ולכן, לא רק שזה מיותר, זה פשוט יקח לך המון זמן להטעין את המצבר הקטן (אם סוללת עופרת אמורה להגיע נגיד ל 12.6, אז מעל 11.5V, הזרם טעינה ירד לבערך חצי אמפר, ומעל 12, זה כבר ירד ל 200-300 מיליאמפר).
הבנתי שהוא דיבר על מצבר פריקה עמוקה, ועדיין, אני לא רואה הבדל מבחינה עקרונית.
מה זה משנה אם זה פריקה עמוקה או לא לעניין רמת הטעינה שתגיע למצבר המשני, אם בכל מקרה האלטרנטור דוגם רק את מצב הטעינה של המצבר הראשי??
זה הרי המצב הטבעי שאמור להיות, מצבר ראשי טעון במלואו, ומצבר משני מרוקן.

לגבי יעילות הממיר, לפי המוצהר מדובר על 95%. כמה זה משמעותי, לא יודע. נראה לי זניח

את מתח היציאה אני מתכוון לקבע על 13.6V ואת זרם הטעינה למקסימום שייתן.

אם בכל זאת זרם הטעינה למצב המשני, ללא הממיר, יהיה גבוה יותר, אז כנראה שהוא באמת יצטרך לזוז הצידה.

אבדוק ואדווח בהמשך.

טל.

zivo
08-04-20, 22:16
שתי בעיות נפרדות שונות.
1- שני מצברים, מאותו הסוג ( עופרת במקרה הזה), יכולים להטען במקביל, לא צריך DC2DC.
2- אם כבר שמים DC2DC ( וכאמור אתה לא צריך) אז חשוב לבחור את הסוג הנכון. במקרה שלך, מתח המקור (המצבר הראשי) זהה למתח הצרכן ( כי שניהם אותו הסוג).
זה אומר שאתה לא יכול להשתמש ב DC2DC מהסוג הזה -Step down back .
אתה צריך סוג שנקרא continue ( זה סוג של DC2DC, ששומר על מתח מוצא קבוע, גם אם המתח כניסה נמוך ממתח היציאה).

tallevi
09-04-20, 11:54

זיו,

אני מנסה להבין למה אתה מוריד מרמת הזרם ככל שמתח המצבר עולה בזמן טעינה?
הלו מדובר על CCCV, לא?
הזרם לא נשאר קבוע?

ואם הזרם קבוע, בהנחה שנוציא ממנו 6A

לאחר שימוש של נגיד 5 שעות בזרם צריכה ממוצע של 3.5 אמפר, הגענו ל 17.5Ah שנצרכו מהמצבר.
אם המטען מספק 6 אמפר קבוע, אז הרי שתוך פחות משלוש שעות הוא אמור להחזיר למצבר את מה שנצרך, לא?

לגבי ה dc2dc, אם תחום מתחי הכניסה שלו הוא 7-32V ותחום מתחי היציאה שלו הוא 0.8-28V, אז תיאורטית אני יכול לשים בכניסה 12V, שזה בתחום, ולהוציא ביציאה 24V, שזה גם בתחום.
ז"א הוא יכול לשמש גם כ buck (מתח יציאה קטן ממתח כניסה), וגם כ boost (מתח יציאה גדול ממתח כניסה)...

זה מה שאני מצפה לראות מתוך המפרט (אם כי מנוגד להגדרתו...).

אני עוד צריך לבדוק את זה...זה מעניין.

טל.

asafk
09-04-20, 12:01
הון תועפות?

בטווח שבין עשרות שקלים לאינסוף..איסולטור הכי פשוט הוא ממסר. בדיוק הממסר שכבר יש שם...

לא צריך חוץ מזה כלום.

אסף.

zivo
09-04-20, 12:09
איסולטור הכי פשוט הוא ממסר. בדיוק הממסר שכבר יש שם...

לא צריך חוץ מזה כלום.

אסף.
אווופפפססס...
זה כבר לא מדויק.
כל עוד יש שם DC2DC באמצע בין המצרים, זה מבטיח שלא משנה מה יקרה, הזרם על הממסר לא יעבור נגיד 10A.
זה ערך שכל ממסר רכב סטנדרטי של 30a מחזיק בלי בעיה ( וזה מה שטל משתמש עכשיו).
חיבור ישיר של שני מצברי עופרת ( שאחד מהם, רוקנו לו את האמא... כל הלילה) יכול ליצור זרמים יותר חזקים ( אולי לזמן קצר, אבל עדיין, לא בשביל הממסר הזה).
אבל דורון צודק, טל לא צריך איזולטור של 300-400A , הוא צריך משהו הרבה יותר פשוט.
וממסר של 200A , זה גרושים.
שהיתי צריך משהו כזה, קניתי ממסר שמיועד לסטרטר של אופנוע.
אני אשים קישור בהמשך.

asafk
09-04-20, 12:11
ולעניינינו - אתה מדבר על מצבר של יופיאס שיכול / אוהב/ צריך להיטען במתח מעל 13.8 וולט, טעינה של 13.5 היא לשימור. להיטען מהמתח של האלטרנטור, בלתי יציב ככל שיהיה - לא יפריע לו או לאף אחד אחר. לכן ה dcdc מיותר.
גם אין לך מה לחשוש מזרם יתר. גם בתחילת טעינה כשהוא ריק, הוא לא ימשוך זרם גבוה, ואם כן זה יהיה לשניות.
כאמור, זוג כאלה אצלי בקמפר נטענו עם חוט של 2.5 ממר ובלי שום בעיות - החזיקו שנים.

אסף.

tallevi
09-04-20, 12:31
לעניין הזרמים בין שני המצברים....

תיאורטית זה יכול גם להגיע ל150 אמפר בשלב הראשוני שיכול להיות גם יותר מכמה דקות...

איך?

הזרם שווה למתח חלקי ההתנגדות.
ההתנגדות הפנימית של מצבר עופרת היא מאוד נמוכה, בערך 0.02Ω, המתח הוא הפרש המתחים בין המצברים בוא נניח 3V
(מתח טעינה מינוס מתח המצבר מרוקן)
אז 3 חלקי 0.02 מביא אותנו ל 150A.

אין קשר להספק האלטרנטור, ומצבר התנעה עופרת, הוא חסר רסן לספק את כל הזרם הנדרש במכה...הוא הרי בנוי לזה.

טל.

zerez
09-04-20, 13:22
מעבר להתנגדות הפנימית (ויש לך שני מצברים אז אלו שתי התנגדויות פנימיות) יש גם את ההתנגדות של המוליכים והחיבורים. אם תכניס את הכל למישוואה הזרם יהיה נמוך בהרבה

tallevi
09-04-20, 19:19
צודק, תודה על התיקון.

טל.

tallevi
09-04-20, 20:28
טוב אז התפניתי לשחק קצת עם dc2dc

1. המפרט מטעה...פונקציית buck בלבד...לא ניתן להוציא מתח מוצא העולה על מתח כניסה. ניתן להגיע למתח מוצא שווה למתח הכניסה אבל לא יותר.

2. בבדיקת זרם (קצר) עם וולטמטר ניתן להגיע ל 8A. עדיין לא יודע להגיד מה זרם הקו בעומס.

3. טעינה של שעה בערך הצליחה להעלות את מתח המצבר המשני מ 10.8V ל 13.3V

4. בחיבור המקרר למצבר המשני הוא נפל די מהר לעד כדי 9V, העברתי אותו לטעינה עם שוקו חם בבית לכמה ימים...אחרי זה נבדוק שוב את תפקודו.

תובנות עד עכשיו (לא סופיות כמובן)

1. יש מצב שניתן להטעין את המצבר המשני באמצעות ה dc2dc ואפילו בזמן סביר.

2. עם ממיר או בלי ממיר המעגל שבניתי מתפקד בדיוק כפי שציפיתי. הפעולה האוטומטית של הניתוק והחיבור בין המצברים, בהתאמה למצב מנוע, מונע או לא, היתה המטרה העיקרית של המעגל.

טל.

zivo
09-04-20, 23:03
תחזור ותקרא את מה שאתה בעצמך כתבת -

1-
טעינה של שעה בערך הצליחה להעלות את מתח המצבר המשני מ 10.8V ל 13.3V

2-
בחיבור המקרר למצבר המשני הוא נפל די מהר לעד כדי 9V

אתה מבין שמשהו לא בסדר?
מצבר עופרת של 20AH שטעון ל 13.3 לא נופל כל כך מהר ל 9V.

או שהמצבר פשוט דפוק, או שהמדידות שלך לא טובות, או ששתי התשובות נכונות :-(
דבר אחד בטוח, במצב הזה, המסקנה הנחרצת על היכולת לטעון עם ה DC2DC בזמן סביר, לא הוכיחה את עצמה (עובדה שהמתח ירד מיד ל 9V).

boaz avrahami
09-04-20, 23:11
מספיק שהמדידה בוצעה מייד אחרי הםסקת הטעינה והיא לסרת ערך.
צריך לתת למצבר לפחות חצי שעה מנוחה.
שלא לדבר שזו עלולה להיות טעינה קצרה מדי.

בכל מקרה סביר מאוד שהמצבר הזה כבר סיים את חייו

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

tallevi
09-04-20, 23:49
הכל נכון מתוקים...רשמתי - המצבר כרגע בטעינה מלאה ומפנקת עם מטען בבית לכמה זמן שיצטרך. מנסיון, זה עושה פלאים למצברים שלי...

טל.

-->