צפייה בגרסה מלאה : מעקב בדיקת מצבר - לפני החלפה
שלום
אני מעוניין לבצע בדיקת מצבר (פרייבט)
הרכב אצלי 3.5 שנים ועדיין לא הוחלף מצבר (למיטב זכרוני שקנית את הרכב המוכר אמר שזה מצבר חדש "נקנה לפני חודש..." )
1. מה הסימנים שיכולים להכין אותי מראש ושלא הופתע בהנעת בוקר ?
2. מה הבדיקות הנדרשות שצריך לבצע ? יש לי uni-t ut210e clamp.
הרכב נוסע כל יום נסיעות קצרות עד 15ק"מ ביום הלוך וחזור.
פעם בשבוע נסיעה ארוכה
1. האם הסטרטר נשמע שקשה לו קצת יותר מעבר להניע? - פחות מרגישים בבנזין קטן מאשר בדיזל גדול...
2. המכשיר שלך יודע למדוד מתח DC. קיבלת איתו זוג חוטים - חבר אותם בתחתית המכשיר ומדוד מתח על קוטבי המצבר בבוקר לפני ההנעה או אחרי מנוחה מסויימת. מה הערך?
3. אפשר לדמות בדיקת עומס על ידי הפעלת האורות הגבוהים לפני ההנעה ומדידת מתח - מה הערך הנמדד על המצבר?
תודה
1. אין בעיות הנעה בבוקר
2. אעדכן מחר בבוקר
אתמול אחרי נסיעה קצרה 10 דקות
המתנה של שעה לאחר הנסיעה 12.99v
בבוקר 12.77v
פתיחת סוויץ הדלקת אורות 12.55v
אחלה בחלה
126087
תודה
האם הנתונים האלו אחרי עומס (הדלקת אורות) ?
או בדיקה ללא עומס?
מוני אורבך
11-10-19, 09:00
אתה משחק באש.
מצבר בן 3.5 שנים הוא זבל עופות, צפוי להתמוטט בכל רגע.
הוא כבר מאותת לך שהוא חלש, תבין את הרמז.
אחרת באחד הבקרים תרצה לנסוע ולא תוכל להניע.
אתה משחק באש.
מצבר בן 3.5 שנים הוא זבל עופות, צפוי להתמוטט בכל רגע.
הוא כבר מאותת לך שהוא חלש, תבין את הרמז.
אחרת באחד הבקרים תרצה לנסוע ולא תוכל להניע.מוני
אם הייתי משחק באש
לא הייתי שואל ומחכה לבוקר שלאחרי....
התגובה של opl (לפי מה שהבנתי) שהמצבר תקין.
בקיצור להחליף ?
https://www.youtube.com/watch?v=FONN-0uoTHI
מוני
אם הייתי משחק באש
לא הייתי שואל ומחכה לבוקר שלאחרי....
התגובה של opl (לפי מה שהבנתי) שהמצבר תקין.
בקיצור להחליף ?
יקירי,
יעזור אם תציין באיזה מצבר מדובר (יצרן ודגם), מה הקיבול שלו (Ah) ובאיזה רכב מדובר.
לפי התיאורים שלך והבדיקות שביצעת, על פניו הכל תקין.
מה שמפריע לך זה גיל המצבר, מעל 3.5 שנים - ובצדק.
2 הבדיקות הנוספות שניתן לבצע הן בדיקת גובה ואיכות אלקטרוליט (יש מכשיר ייעודי לכך אצל חשמלאי הרכב) - מחייבת פתיחה של התאים - מה שלא תמיד נוח או אפשרי ב"מצבר ללא טיפול). נסה לראות אם אתה מסוגל לקבוע את גובה הנוזל בכל תא, אולי עם תאורה אחורית של פנס חזק.
הגובה צריך להיות אחיד בין התאים ומעל קו המינימום. כמובן שבמצברים עם גוף אטום ניתן לבצע רק ע"י פתיחת התאים פיזית.
בדיקה שנייה היא החזקת מתח בעומס. גם לבדיקה הזו יש מכשיר ייעודי, בד"כ כל חשמלאי רכב מצוי מחזיק אותו. הרבה יותר נוחה ופשוטה לביצוע.
הוא מדמה עומס שמחובר למצבר ומודד את ירידת המתח אחרי 10 שניות בעומס הזה. (מאיפה אתה בארץ?)
על פניו נראה שההתנעה וביצועי הסטרטר בבוקר מדמים ומאשרים לא רע שהמצבר בסדר.
עצה מעשית?
אני סבור שבמצב שתיארת, מעקב בתדירות גבוהה אחרי מתח המצבר לפני התנעה ושעה / שעתיים אחרי דימום - רגיש מספיק כדי לתת לך אתראה מספקת על התדרדרות המצבר לפני שתמצא את עצמך ללא יכולת התנעה.
שתי הערות לסיום:
1. יש מדי מתח דיגיטליים מעולים, קטנים ונוחים שמתחברים / ננעצים בשקע המצית ואפילו יש להם שקע או שניים בנוסף. מאפשרים מדידת מתח אפילו ללא פתיחת מכסה מנוע ובעצם בכל הכנסת מפתח לסוויץ'. שים אחד כזה באוטו מחובר לשקע המצית קבוע.
2. להחזיק כבלי התנעה באוטו - כסוג של הכנה...
טיולים טובים לך
שנה טובה
PW
הנתונים שבטבלה הם למדידה ללא עומס.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
השבוע החלפתי מצבר מקורי של הרכב אחרי חמש וחצי שנים ... אז אל תעצור את הנשימה.
בוקר אחד הקודן קצת התחרפן , בוקר אחר הסטרטר לא הסתובב בנסיון הראשון ואח״כ הניע בקלות , הבנתי את הרמזים והמשכתי לחנות מצברים . בדיקה בעומס אישרה את החשדות והמצבר הוחלף. לא צריך להספיד מצבר טרם זמנו ולא צריך למדוד לו דופק כל בוקר, יש בד״כ סימנים להתעייפות + גיל המצבר ואם הוא מתפגר ככה פתאום ביום חורפי אז גם זה לא סוף העולם ויש נותני שירות שיגיעו אליך תוך חצי שעה, עם מצבר חדש בתוספת מחיר סמלית אם אתה גר בתחום המושב.
השבוע החלפתי מצבר מקורי של הרכב אחרי חמש וחצי שנים ... אז אל תעצור את הנשימה.
בוקר אחד הקודן קצת התחרפן , בוקר אחר הסטרטר לא הסתובב בנסיון הראשון ואח״כ הניע בקלות , הבנתי את הרמזים והמשכתי לחנות מצברים . בדיקה בעומס אישרה את החשדות והמצבר הוחלף. לא צריך להספיד מצבר טרם זמנו ולא צריך למדוד לו דופק כל בוקר, יש בד״כ סימנים להתעייפות + גיל המצבר ואם הוא מתפגר ככה פתאום ביום חורפי אז גם זה לא סוף העולם ויש נותני שירות שיגיעו אליך תוך חצי שעה, עם מצבר חדש בתוספת מחיר סמלית אם אתה גר בתחום המושב.
++
מצברים בדכ לא מתים בבת אחת אלא יש סימנים מקדימים, שצריך לא להתעלם מהם.
זמן האחריות הוא אינדיקטור להתחיל לשים לב קצת יותר.
כמו שכתבו פה.
לך לחשמלאי רכב, או כל מוסך, יש להם מכשיר שתוך 10 שניות יגיד לך את מצב המצבר.
מצבו טוב, חזור לשגרה.
גמור, תחליף.
גבולי, תהיה ערני ותעקוב.
אצלי ( טרופר , רכב מאתגר) , עברה כמעט שנה ממצב של מצבר מראה 80%, להחלפה.
ואם יש לך בוסטר....אז בכלל אין סיבה לא לסחוט עד הסוף.
יקירי,
יעזור אם תציין באיזה מצבר מדובר (יצרן ודגם), מה הקיבול שלו (Ah) ובאיזה רכב מדובר.
לפי התיאורים שלך והבדיקות שביצעת, על פניו הכל תקין.
מה שמפריע לך זה גיל המצבר, מעל 3.5 שנים - ובצדק.
2 הבדיקות הנוספות שניתן לבצע הן בדיקת גובה ואיכות אלקטרוליט (יש מכשיר ייעודי לכך אצל חשמלאי הרכב) - מחייבת פתיחה של התאים - מה שלא תמיד נוח או אפשרי ב"מצבר ללא טיפול). נסה לראות אם אתה מסוגל לקבוע את גובה הנוזל בכל תא, אולי עם תאורה אחורית של פנס חזק.
הגובה צריך להיות אחיד בין התאים ומעל קו המינימום. כמובן שבמצברים עם גוף אטום ניתן לבצע רק ע"י פתיחת התאים פיזית.
בדיקה שנייה היא החזקת מתח בעומס. גם לבדיקה הזו יש מכשיר ייעודי, בד"כ כל חשמלאי רכב מצוי מחזיק אותו. הרבה יותר נוחה ופשוטה לביצוע.
הוא מדמה עומס שמחובר למצבר ומודד את ירידת המתח אחרי 10 שניות בעומס הזה. (מאיפה אתה בארץ?)
על פניו נראה שההתנעה וביצועי הסטרטר בבוקר מדמים ומאשרים לא רע שהמצבר בסדר.
עצה מעשית?
אני סבור שבמצב שתיארת, מעקב בתדירות גבוהה אחרי מתח המצבר לפני התנעה ושעה / שעתיים אחרי דימום - רגיש מספיק כדי לתת לך אתראה מספקת על התדרדרות המצבר לפני שתמצא את עצמך ללא יכולת התנעה.
שתי הערות לסיום:
1. יש מדי מתח דיגיטליים מעולים, קטנים ונוחים שמתחברים / ננעצים בשקע המצית ואפילו יש להם שקע או שניים בנוסף. מאפשרים מדידת מתח אפילו ללא פתיחת מכסה מנוע ובעצם בכל הכנסת מפתח לסוויץ'. שים אחד כזה באוטו מחובר לשקע המצית קבוע.
2. להחזיק כבלי התנעה באוטו - כסוג של הכנה...
טיולים טובים לך
שנה טובה
PW
הרכב הוא קיה פורטה 2012
מצבר volta 55ah עם פקקים , ניתן למלא מים, כפי שדאגתי כל השנים.
מוני אורבך
12-10-19, 10:30
מאוד תלוי מה השימוש שלך במצבר
מצבר לרכב יום יומי שמניע את הרכב בסיס יומי מספר פעמים עובד הרבה יותר קשה.
הוא פורק וטוען יום יום ובכל פעם הוא נשחק יותר ויותר.
מצבר שמשתמשים בו פעם בשבוע שבועים כאשר במצב מלא תמיד, עובד הרבה פחות.
התוצאה משך חיים של מצבר הרבה יותר ארוכה
יש לי רכב אספנות ורכב יום יומי. זמן החיים של מצבר ברכב האספנות הוא 4+ שנים
ברכב היום יומי 2+
ואני משתמש במצברים מאותה האיכות...
הבדיקה האמיתית למצבר היא בדיקת עומס.
בבדיקת מתח טעינה גם תא חלש יכול לעמוד.
פעמים קרה לי שמצבר ימות כך פתאום. וזה כמובן היה ברכב היום יומי
בראיה לאחר היו סימנים יום יומים לפני, הרכב נדלק פחות בהחלטיות, אבל נדלק ונסע.
בבדיקת מתח טעינה הכל היה בסדר.
ואז בוקר אחד רציתי להניע לכלום...
חנן-ג'יפולוג
12-10-19, 10:32
שתהיה גם דיעה שונה: כמה נשאר למצבר הזה במקרה הטוב? עוד 35 אחוז? עוד 20?
כמה האחוזים האלה מעלות המצבר? 100-150 ש"ח? כמה שווה שקט נפשי? חשב וקבל החלטה.
נתקלתי גם במצברים שמתים בשנייה אחת, אפילו תוך כדי עבודת מנוע ומדוממים אותו. ללא סימנים מקדימים. חריג, אבל גם זה קיים.
שתהיה גם דיעה שונה: כמה נשאר למצבר הזה במקרה הטוב? עוד 35 אחוז? עוד 20?
כמה האחוזים האלה מעלות המצבר? 100-150 ש"ח? כמה שווה שקט נפשי? חשב וקבל החלטה.
נתקלתי גם במצברים שמתים בשנייה אחת, אפילו תוך כדי עבודת מנוע ומדוממים אותו. ללא סימנים מקדימים. חריג, אבל גם זה קיים.
ומכאן באה השאלה שלי בתחילת השרשור
אני לא יהיה בבית לתקופה של 6 ימים , וחוק מרפי יגיע בימים האלו...
הבנתי את הרמז
תודה
בלי קשר למצב המצבר - אני מחזיק כבלי התנעה ובוסטר. זה בנוסף למנתק אוטומטי בפריקת יתר.
לפעמים שוכחים משהוא דולק ומצבר מתרוקן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.