PDA

צפייה בגרסה מלאה : נושא שאני תוהה לגביו: האם מסלולי הטיול בעיקר המעלות במדבר יהודה/נגב נחשבים למאתגרים ברמה העולמית?

רוכב_נוהג
12-10-19, 12:55
גם מבחינה טכנית וגם מבחינת נופים/תיירות: כל הזמן שומעים על טיולי 4X4 מאורגנים לחו"ל. אז ברור שזה לא אומר כלום על המסלולים שיש לנו פה ורוצים גיוון מדי פעם. ארבל זה גורם לי לחשוב האם המסלולים שיש לנו פה ליד הבית נחשבים ברמה העולמית או שפשוט זה מה שיש לנו פה קל"ב אז זה מה יש...

OFF-RoaD
12-10-19, 14:19
מבחינת נופים - כל אזור בעולם אחר. תיירים מאירופה שמגיעים לנגב מפילים את הלסת לרצפה, כמו שאנחנו מגיבים בערך למראה הנהרות העצומים והפסגות המושלגות שלהם, שאירופאי ממוצע אפילו לא יקדיש להם מבט נוסף. נוף הוא עניין של טעם, ואני חושב שאת רוב ההבדל עושה הנוף השגרתי שאתה חי בו.

מבחינה טכנית - טיולים מאורגנים נוסעים בדרכים קלות מאוד, מסיבות מובנות. אתגרי עבירות בכל הרמות אפשר למצוא בכל מקום על הגלובוס כמובן, אבל השיירות האלו משתדלות להיכנס למינימום הרפתקאות.

מה שכן, עם כל מה שאפשר לומר על הרשויות בישראל, אין הרבה מקומות בעולם המערבי בהם אפשר פשוט לרדת מהכביש ולבלות ימים שלמים בשטחים ציבוריים ולנסוע (כמעט) לאיפה שאתה רוצה. בהרבה מקומות "הטבע" הוא חלק מחוות ענק, ולא תמיד ניתן לנסוע בהן (מהבחינה הזו - קצת דומה לאזור הרמה שלנו).

בקיצור, אנחנו אמנם מדינה קטנה, והדשא של השכן ירוק הרבה יותר, אבל מצבנו בתחום הזה לא רע בכלל.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

איל מ
12-10-19, 16:02
לגבי עבירות (אם לזה התכוונת),
סלע הוא סלע, ואדמה היא אדמה (ולפני שדורון קופץ עלי עם גיאולוגיה אני אסביר).
בארץ יש מסלולי טיול שעבירים לפרייבט, וכאלו שצריך בהם ג'יפ מהגיהנום כדי לעבור. ואם זה לא מספיק מאתגר, יש מקומות שבהם יש קיר אבן של עשר מטר שרק עם כננת תמשוך את עצמך למעלה. מי שמחפש אתגרים בלתי אפשריים, תמיד ימצא אותם.

כנ"ל בחול.

IlanHadar
12-10-19, 17:58
תרבות ה 4X4 שיש לנו עם המסלולים היא ייחודית לכמה מדינות. בעיקר כמו שנאמר שאין שטחים ציבוריים שאפשרי לטייל בהם בהרבה מדינות אחרות. גם בארה"ב יש הבדל גדול בין מדינות בתרבות ה 4X4.

המסלולים הקשים בעולם הובילו לשוק של שיפורים ותרבות בניית כלים, ג'יפ לא סתם קראו לרוביקון על שם מסלול זה, שהוא מסלול מהקשים. גם כאן אצלנו תרבות שיפור הכלים נובעת מזה שהשבילים שיש לנו לא מתאימים לכלי שטח כמו שיצאו מהמפעל או ג'יפונים למינהם.

כן אפשר להגיד מילה טובה על רשות הגנים שלנו ועל המסלולים המדהימים והייחודיים שיש לנו כמו המכתשים, הנחלים, הרים וצוקים, כן זה ייחודי ברמה עולמית בשטח קטן.
חבל רק שרשות אחרת, משרד התחבורע מנסה להרוס תרבות ולא לעודדה.

zerez
12-10-19, 18:27
מה שיפה בהרבה מדינות ואין בארץ אלו המרחבים, טיילתי עם רכב שטח בירדן, נמיביה ואוסטרליה. באף מדינה לא עשיתי מסלולים שהם מעבר לקל בינוני ועדיין חווית השטח היא אחרת.
באוסטרליה נסעתי יום שלם בשטח וראינו אולי 5 רכבים ואיזה פונדק מגניב אחד, גם בנמיביה אתה נוסע נוסע ולא רואה ציווילציה.

מה שאני מנסה להגיד, שלפחות לטעמי, לא העבירויות הקשות הן מה שעושה את המסלול.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

נדב42
12-10-19, 18:32
כן אפשר להגיד מילה טובה על רשות הגנים שלנו ועל המסלולים המדהימים והייחודיים שיש לנו כמו המכתשים, הנחלים, הרים וצוקים, כן זה ייחודי ברמה עולמית בשטח קטן.

אתה מתבלבל.

רט"ג "שלנו" לא יצרה את המכתשים, הנחלים, ההרים והצוקים. מבחינתם עדיף שאנחנו (הג'יפאים, אחרינו רוכבי האופניים, ולבסוף שאר בני האדם) בכלל לא נגיע אליהם. שמענו את זה במו אוזנינו מפקח של הרט"ג במפגש ג'יפולוג לפני כמה שנים. הם פשוט (בינתיים לפחות) לא נושכים חזק.

IlanHadar
12-10-19, 21:53
נדב, מאמין לך, מזל שזה לא של אמא שלהם.

יהיה מעניין בשנים הקרובות, כל הרשויות לאט לאט הופכות ל"רשעים".

PW
13-10-19, 09:24

מי תפר להרים הקרים כובעים?
של סלעים ופרחים ושיחים ודשאים?
מי החליט בקשר לכל הצבעים?
מה מתאים ומה לא מתאים?
ומה לא מתאים ומה לא מתאים...
מי אם לא אלוהים?
מי אם לא אלוהים?

מי החליט איך הים ידגדג לחופים?
מי קשר לראשינו זרי כוכבים?
מי ראשו עננים ורגילו עשבים?
מי כתב הנה מה טוב ומה נעים?
מה טוב ומה נעים מה טוב ומה נעים...
מי אם לא אלוהים?
מי אם לא אלוהים?

מי קובע עיתות משחקי מלחמה?
ניחוחות של יסמין וריחות אדמה?
מי מושיט זרועותיו אל סורג הכלואים?
מי דופק בסוף את כל הרשעים?
את כל הרשעים את כל הרשעים?
מי אם לא אלוהים?
מי אם לא אלוהים?

(י. גפן)

ד ו ר ו ן
13-10-19, 10:46
למעט הבלחות מבורכות (סימון הר הנגב המרכזי- עבודה נהדרת, בלי שום ציניות), מה הקשר בין רט״ג לסמ״ש?
נחסוך לך, אין קשר.
זו יוזמה של עמותה אזרחית, שהחלה הרבה לפני שרט״ג שינו מדיניות שבעיקרה מגבילה מטיילים ולא מנגישה.

hadtomer
13-10-19, 14:20
גם מבחינה טכנית וגם מבחינת נופים/תיירות: כל הזמן שומעים על טיולי 4X4 מאורגנים לחו"ל. אז ברור שזה לא אומר כלום על המסלולים שיש לנו פה ורוצים גיוון מדי פעם. ארבל זה גורם לי לחשוב האם המסלולים שיש לנו פה ליד הבית נחשבים ברמה העולמית או שפשוט זה מה שיש לנו פה קל"ב אז זה מה יש...

יש ויש.

זה מאוד מגוון, מאוד משתנה ומאוד תלוי באינספור נסיבות.

אני לא יודע מה זה "רמה עולמית"-אבל השוני בין מסלולים נגזר מאינספור נסיבות, התרחשויות וגם בני אדם והיחס שלהם לשטח. וגם- הגודל של המרחבים. יצא לי לעשות כמה מאות קילומטרים באיסלנד על פראדו בשטח- בלי לשלב LOW פעם אחת, בנופים מדהימים ובלי לראות אספלט. יצאתי בן אדם שונה. חוויה דתית. האם זה "רמה עולמית"? יצא לי לעשות כמה מאות קילומטרים על טנדר בגבול טקסס מכסיקו- מדבר מטורף, מאות קילומטרים, מהירות גבוהה. נסעתי 30 קילומטר ביער בנורבגיה על לנד רובר וזה לקח יום שלם של תקיעות בגשם ושלג. זה "רמה עולמית?". אני כן יכול לומר שאני מאוד גאה במה שיש לנו- מדינה עם מגוון מאוד מרשים של סוגי שטח, חלקם מרשימים ברמה שחברים שלי שעשו את הרוביקון מגיעים לכאן מלוס אנג'לס ונדהמים מסכיני דימונה. החיסרון היחיד שיש לנו בישראל-וזה גם יתרון- המסלולים קצרים. יש אנשים שעושים באוסטרליה 600 קמ בלי להרגיש. אגב- אחת האטרקציות המטורפות מבחינת מי שמגיע לישראל-זו העובדה הפשוטה שמותר לנו לרדת לשטח..........ברוב אירופה מדובר בשטח פרטי. גם בארהב לא הכל מותר. כאן לא הכל אסור....זה גם משהו.

הנה מומו הפראדו -

126111

IlanHadar
13-10-19, 14:42
באמת לא ניסיתי לדייק מי ומה, יש לנו בשטח קטן נוף פראי מדהים לפעילות פנאי אתגרית, זה צריך להעריך לא חשוב מי אחראי מי הורס ומי נותן.

זה שהרשויות רק מגבילות ולא מעודדות זה החבל.

זה כמו שראיתי במנהטן רנגלר על צמיגי 35", ניסיתי לחשוב כמה שעות הוא צריך לנסוע עד מסלול שטח סביר, זה בטח נמדד בימים לא בשעות.
אצלנו מסלול השטח שעתיים נסיעה, רנגלר על 35" זה הבעיה...

ד ו ר ו ן
13-10-19, 15:03
כשבאותו היום אתה יכול להיות בבוקר בשלג בחרמון, ואחהצ במדבר אמיתי בנגב, אתה מבין כמה מיוחד מה שיש כאן.

במקומות אחרים זה נסיעה של ימים בשביל להגיע לתאי שטח כל כך שונים.

אני מנוי לכמה ערוצי טיולים מארהב, אוסטרליה, ואפריקה.
מהתבוננות בסרטונים מארהב, זה מאד מזכיר אופי מסלולי יום בארץ.
גם מסלול סופש נמצא לא רחוק מיישוב כלשהו.
ואז יש גם מרכיב עבירות במסלול שיש בו גם וגם וגם.

אוסטרליה (לא הייתי), ואפריקה זה ליגה משל עצמם, המרחקים.. ומצד שני מרכיב העבירות הנקודתית שמוסיף קצת פלפל למסלול הוא זניח ולא רואים כמעט קטעים טכניים.

רוכב_נוהג
14-10-19, 19:51
אם כבר השרשור הלך לכיוון הזה, מודה שאף פעם לא ממש הבנתי את הגופים הציבוריים שאמונים על הטבע (רשות הטבע והגנים, קק"ל והחברה להגנת הטבע). אז הנה הנקודה שאני תמיד אומר: יש לי אישית תחושה שסוג המטייל הרצוי הוא הרגלי, וזה בסדר. אבל לאט לאט נוצרה תרבות פנאי עשירה תרתי משמע. זה בסדר שלפני 20 שנה בישראל אופנוע שטח היה לוקסוס אבל היום זה לא ביג דיל, וכו' וכו'. אז כן, יש אופנועי שטח, ויש המון אנשים שיש להם אופניים משוכללות לשטח וגם ג'יפים. בד בבד "הדור הולך ופוחת" וכמות האנשים שיצאו לטייל ברגל פוחתת. אז הטענה שלי היא שלהחזיק את כל הטבע שומם ומחכה לאותו רגלי בודד זה קצת בזבוז. גג יבואו לעשות מנגל. אז כל עוד זה בכפיפה אחת עם צרכי הטבע והחי, כמו גם כיבוד שאר המשתמשים (בתור רוכב סינגלים באופניים אז אציין "פלישה" של אופנועים לסינגלים "שלנו"), מה הבעיה עם אופניים, אופנועים וג'יפים? וכן ירבו, אחרת הרבה פחות אנשים יהנו מהטבע. לדוגמא דעתי האישית היא שאחד היתרונות המשמעותיים ב- 4X4 שהוא פשוט דרך להנגיש טבע שהוא רחוק יותר מחניון העל-אש בפארק קנדה לאוכ' מבוגרת/לא בכושר ספורטיבי לצאת למסעות וכו'.

asafk
14-10-19, 20:55
מה הבעיה? רעש, קוליסים, אבק, שינוי תוואי הקרקע.... ואני בינתיים מדבר רק על אופניים....
מטייל רגלי לא יוצר אימפקט גדול בהרבה מאשר חיה גדולה ועדיין מקום ש'סובל' מריבוי מטיילים רגליים - ניזוק קשות.
רשות שמורות הטבע אמורה להיות שם כדי להגן על הטבע ותוך כדי זה לאפשר לנו לטייל, ולא להפוך את הטבע למגרש המשחקים שלנו.
החוכמה היא לאזן בלי לפגוע - משימה קשה ולצערי כל פעם המטוטלת נוטה לכיוון אחר ותמיד מישהו לא מרוצה - או אנחנו או הטבע.

אסף.

נדב42
14-10-19, 21:04
(בתור רוכב סינגלים באופניים אז אציין "פלישה" של אופנועים לסינגלים "שלנו")

ברור לך שאופנועי השטח הם אלו שיצרו את רוב הסינגלים "שלכם", נכון ?

(וזה לטוב ולרע כמובן..)

רוכב_נוהג
14-10-19, 21:05

(וזה לטוב ולרע כמובן..)

גם את אלו של קק"ל? אני מדבר על סינגלים "רשמיים" לאופניים של קק"ל, שיש שם לא רק סימון אלא גם כיוון רכיבה מוגדר. זה די מסוכן הסיפור עם אופנועים בתוך הסינגלים. מצב נפוץ שאני נתקל בו זה שהם מגיחים "מתוך היער" לתוך הסינגל כדי לחצות אותו. אף פעם לא הבנתי למה הם לא מתכננים נסיעה כדי לחצות בצמתים ששם קק"ל שמים גם שילוט אזהרה לרוכבים על תנועה חוצה. אישית הנק' הבאה לא כ"כ מפריעה לי אבל כעקרון אופנוע שנוסע בסינגל די הורס אותו מחבינת עבירות אח"כ של אופניים.

יונתןמצפה
14-10-19, 21:07

(וזה לטוב ולרע כמובן..)חבל לפצל עוד דיון...
אבל אתה טועה.
רובם המוחלט של הסינגלים הידועים נפרצו במימון של רשות כזו או אחרת, ונבנו בעבודה מאומצת של כלים כאלו ואחרים.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

רוכב_נוהג
14-10-19, 21:11
מה הבעיה? רעש, קוליסים, אבק, שינוי תוואי הקרקע...אסף.
כתבתי בהינתן ששומרים על ערכי הטבע והחי ולא מפריעים לשאר המשתמשים.

נדב42
14-10-19, 21:14
גם את אלו של קק"ל? .

ברור. נראה לך שקק"ל יפרצו סינגל ?
הם רק שילטו סינגל קיים..

יונתןמצפה
14-10-19, 21:16
נדב, אני מכיר אישית אנשים שבידיים שלהם פרצו סינגלים במימון קקל. אחרי שהלכו וסימנו טוואי עם ססל על העצים.
אתה טועה.

נדב42
14-10-19, 21:18
כתבתי "רוב" ..

יונתןמצפה
14-10-19, 21:20
עזוב, וויכוח מיותר.
על זה נאמר- אתה לא חייב להסכים איתי. אתה יכול להמשיך לטעות.

נדב42
14-10-19, 21:22
ברור, גם אתה [emoji846]

חג שמייח ושנה טובה [emoji846][emoji846]

יונתןמצפה
14-10-19, 21:27
בהחלט. שנה טובה לכל הרוכבים באשר הם.

והנה תמונה של פריצת סינגל חוף הכרמל מתוך האתר של עז הרים תשתיות. (באותה שיטה נבנו כמויות גדולות מאוד של סינגלים. לא סתם יש כמה חברות גדולות בענף שמתפרנסות מזה).
על אותו הסינגל פגשתי רוכב אופנוע, שהעלה את הרכיבה שלו לאפליקציית רכיבת אופניים השוואתית (ובכך הוריד במיקום רוכבי אופניים שירקו דם כדי להגיע לראש הטבלה).

בגל התגובות המטורף שהוא גרר הוא טען בדיוק את מה שאתה טוען...
אבל, כמו בהרבה מקרים, מי שלא טועה לא נותן לעובדות לבלבל אותו. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191014/baa8f124b86bfc2cb51935073f05a6f3.jpg

asafk
14-10-19, 21:46
כתבתי בהינתן ששומרים על ערכי הטבע והחי ולא מפריעים לשאר המשתמשים.אי אפשר לא להפריע לחי ולצומח כשרוכבים או נוסעים עליהם. פשוט אי אפשר. וזו הבעיה שצריך לאזן.

אסף.

איל מ
14-10-19, 23:07
אם אתם רוצים לפתוח שרשור ייעודי על סינגלים, אתם מוזמנים. נוכל לעשות ריבים יופי יופ :) . ככלל, אין אמת מוחלטת, יש, סינגלים שנפרצו ע"י אופנועים ובהמשך "נוכסו" ע"י רוכבי אופניים (וסודרו ושופצו, ונבנו עם רמפות והכל), ויש כאלו שאכן נפרצו ונבנו ע"י רשויות, ואופנוענים נכנסים אליהם.

שואלים אותי?
זה נבלה וזה טריפה. מי שנוסע בשטח ומשאיר חתימה ונזק (גם אופניים, ובכלל, בכל מקום שבו עוברים אנשים יש זבל), שיעשה את זה על השבילים הקיימים והמסומנים. ברגע שיש לגיטימציה לנסוע בסינגלים, הם מתרבים, ומרשתים את השטח עד בלי די (רוכב שטח הרבה שנים. כותב מפוזיציה).

נדב ש.
15-10-19, 08:03
רק תיקון אחד(רוכב לשעבר).... את ה"סינגלים" הראשונים "שפרצו" אלה חיות הבר... כן כן.... כל סינגל כזה הוא שביל עיזים, פרות, חזירים וכו'...

איל מ
15-10-19, 08:26
לא לא לא.
אם זה חיות פרצו, זה נקרא מרעול ;)

GodsFather
15-10-19, 11:37
בחייאת, את האין-ויכוח על הסינגלים ומי פרץ, תשאירו לפייסוש או מחראה אחרת.

אני חבר בכמה קבוצות משני הצדדים ואני שמח מאד שבגיפולוג אין את הויכוח הזה. מעדיף ויכוח על gps, מקררים, נעילות וכל דבר אחר בערך.

Sent from my LON-L29 using Tapatalk

-->