PDA

צפייה בגרסה מלאה : עצה למיואש...... השחלת כבל תקשורת

fibola
12-10-19, 18:54
היי
לאחר יום ארוך של אינספור ניסיונות להשחיל סטלבנד מהסלון לארון התקשורת (מרחק של כמטר וחצי)
התייאשתי ואני ממש מבואס מכך, כי זה עושה מונע ממני להפטר מחוט תקשורת שהולך מהסלון על הרצפה לחדר עבודה (כן אני יודע שאפשר wifi) וההשחלה היא העדיפות הראשונה שלי.

ניסיתי להשחיל מהקיר בסלון לארון התקשורת ומארון התקשורת לסלון ואני נתקע באותה נקדוה שלפי הערכה שלי זה בשבירה של קיר הסלון היכן שהצינור יורד מטה לכיון הרצפה ועובר מתחתיה לארון התקשורת שנמצא בקו אפס מחוץ לדלת.

שאני מכניס מהסלון אני מגיע בערך 1/3 דרך שכאמור אני מעריך את זה בבסיס הקיר ושאני משחיל מהארון תקשורת אני מגיע 2/3 לערך שזה נראה לי באותה נקודה וההערכה שלי היא שיש שבירה חזקה בצינור שמהכיר בסלון הוא שרשורי ומהארון תקשורת הוא צינור שחור קשיח.

ניסיתי גם עם סטלבנד עדין וגם אם אחד מסיביב שהשאלתי מקבלן ושום דבר לא עובד מרחתי בחומר סיכה ייעודי שגם זה הקבלן נתן לי אבל הבעיה היא לא בהיצרות אלא בזויות (אלא אם יש שם איזו חתיכת אבן קטנה שהתיישבה היטב ומרגישה כמו סלע.

על הצינור הזה מושחל כרגע הקו DSL של בזק שהוא מזין את הראוטר ואני מפחד עד מאוד להשתמש בו כדי למשוך עוד כבל כי אם זה לא יעבוד ו/או צד יתנתק אני כבר בסיפור שאני לא יודע איך להזין את האינטרנט.

דבר חשוב נוסף - אני יודע שהגישה היא שאם יש שבירה צריך לחצוב ואז לתקן ולהתגבר על הבעיה, אך זה לא ממש לא אופציה
שכן צינור ההולכה הולך מתחת לרצפה - על הרצפה יש פרקט חדש ואני לא הולך לפתוח לשבור בשביל זה.

האם אתם מכירים דרכים יצירתיות להתגבר על צינור עם זוית ?

תודה רבה

מוטי ג.
12-10-19, 18:57
תנסה לשאוב חוט דק מצד לצד.
קשור חתיכת בד על קצה החוט שיהיה טיפה נפח הכנס טיפה מצד אחד , ותנסה לשאוב עם שואב אבק חזק מהצד השני.
אם החוט עובר אח"כ תנסה למשוך איתו חוט אחר או סטלבנד

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

איל מ
12-10-19, 19:04
אם אתה שואב, תן לפני זה לחץ אוויר לתוך הצינור ותראה שלא יוצאים מים. אצלי היו מים בצינור וחבל שהשואב אבק ישאב אותם ויהרס

איל מ
12-10-19, 19:11
אם אתה שואב, תן לפני זה לחץ אוויר לתוך הצינור ותראה שלא יוצאים מים. אצלי היו מים בצינור וחבל שהשואב אבק ישאב אותם ויהרס.

הדסופה
12-10-19, 19:29
היה לי קטע כזה בדיוק. הסתבר שטיח מילא את הצינור
שפכתי חומצה וחיכיתי אחרי חצי דקה פרצה החוצה מהקצה השני( אצלי חור אחד היה נמוך מהשני כך שהחומצה לא נשארה בצינור)

מקסימום חוצבים קצת בקיר, פותרים , וסוגרים . יותר התעסקות אבל לא בלתי פתיר

Sent from my iPhone using Tapatalk

מוטי ג.
12-10-19, 19:33
הכבל הנוכחי בקיר זה קצת מצד לצד?
אם כן, הייתי בהחלט שוקל לחבר אליו סטלבנד ואז להשחיל מחדש 2 כבלים עם הסטלבנד

boaz avrahami
12-10-19, 19:37
תנסה לשאוב חוט דק מצד לצד.
קשור חתיכת בד על קצה החוט שיהיה טיפה נפח הכנס טיפה מצד אחד , ותנסה לשאוב עם שואב אבק חזק מהצד השני.
אם החוט עובר אח"כ תנסה למשוך איתו חוט אחר או סטלבנד

ככה עבד גם אצלי.
שואב חזק מאוד וחתיכת נילון משקית שתהיה כמו מפרש.
חוט דייג או דומה.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
12-10-19, 19:43
אפשרות נוספת, מאחר והמרחק קצר: אתה יכול להצמיד מצלמת סיב לסטלבנד ואז תראה מה קורה שם .. יש לי כזו להשאיל בכיף אם אתה רוצה ...

fibola
12-10-19, 19:58
אפשרות נוספת, מאחר והמרחק קצר: אתה יכול להצמיד מצלמת סיב לסטלבנד ואז תראה מה קורה שם .. יש לי כזו להשאיל בכיף אם אתה רוצה ...

מאיפה אתה?

נדב42
12-10-19, 20:16
כםר סבא

lizard
12-10-19, 20:48
מה אתה מעביר על הכבל תקשורת?
הכוונה אתה צריך פס רחב, ג'יגות לשניה או 150-200 מגה לשניה מספיק?
קניתי באיביי לפני כבר יותר מחצי שנה (אולי כבר שנה) מתאם לרשת חשמל. עובד נפלא. אני ממש מרוצה. שוקל לקנות עוד ולראות אם הם יכולים להיות כולם על אותה רשת (אמורים להיות, לא זוכר איך מגדירים).

orenc
12-10-19, 21:09
קניתי באיביי לפני כבר יותר מחצי שנה (אולי כבר שנה) מתאם לרשת חשמל. עובד נפלא. אני ממש מרוצה. שוקל לקנות עוד ולראות אם הם יכולים להיות כולם על אותה רשת (אמורים להיות, לא זוכר איך מגדירים).אכן פיתרון טוב אצלי בעבודה אני מחבר כך בקרים שנמצאים על גגות המעליות לרשת המחשבים.
לדעתי ניתן לחבר רק שני מתאמים כאלה בארכיטקטורה של נקודה לנקודה כשלכל אחד מהם מחובר ציוד מיחשוב (סוויטש, ראוטר, מחשב, מדפסת וכו') (זה שמחזיק את כתובת האינטרנט).
חשוב מאוד ששני השקעים יהיו על אותה פזה!

נ.ב אין ייאוש בעולם! חח

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Asaf-a
12-10-19, 21:18
קניתי באיביי לפני כבר יותר מחצי שנה (אולי כבר שנה) מתאם לרשת חשמל. עובד נפלא. אני ממש מרוצה. שוקל לקנות עוד ולראות אם הם יכולים להיות כולם על אותה רשת (אמורים להיות, לא זוכר איך מגדירים).+1

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

mugi8675
12-10-19, 21:38
חלופה הוגנת שגם חברות התקשורת משתמשים בה היא מתאמי MoCA. מדובר בזוג ממירים המאפשרים שידור ETHERNET על תשתית כבלי ה- COAX של הטלוויזיה. עובד יפה ומהר. קניתי ב- eBay אבל המוכר התגלה כישראלי, וזה הגיע תוך יומיים.

יצחק.

fibola
13-10-19, 07:22
טוב אז בעזרתו האדיבה של נדב שהשאיל לי מצלמה אופטית נראה שמה שמפריע זה שילוב של אבן וכיפוף בצינור (לא נוראי) אבל האבן יושבת בדיוק במקום שבו היא תקועה.
מאחר וזה בדיוק נקודת האפס ברצפה היא לא נדחפת משום צד ...

שמעתי על פתרונות ה MOCA אבל בשביל זה צריך כבל כבלים מושחל וכרגע הכבל היחידי שיש זה ה DSL שמזין את הראוטר שכאמור מאוד חשוב לי הראוטר במיקום הספציפי הזה כך שאם אני משתמש בו להשחלה של כבלים חדשים אני מפחד לאבדו ואז בהעדר יכולת חציבה במיקום מטעמים שלי אני אצטרך למקם את הראוטר במיקום אחר מה שלא רצוי.

אני אנסה לשאוב לייצור איכשהו איטום סביב השרשורית בצד הקצר ולנסות לדחוף קצת את האבן מהצד השני עם הסטנבלד.

תודה לכולם על העצות והרצון לסייע.
126108

boaz avrahami
13-10-19, 08:12
טעות

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
13-10-19, 08:31
מאחר ויש לך 2 סטלבנדים וגם את המצלמה, נסה לדחוף מצד אחד ולצלם מהצד השני, כך תראה כמה חזק האבן תקועה ...

הדסופה
13-10-19, 09:53
ושוב.... טיפה חומצה

shmil
13-10-19, 12:33
ושוב.... טיפה חומצה

+1.
חומצה לא אמורה להזיק לכבל, ולכן לא הייתי חושש.
וליתר דיוק - חומצת מלח 32%.

asafk
16-10-19, 09:45
אם כבר יש כבל למה לא להשתמש בו בתור סטלבנד לסטלבנד?

אסף.

fibola
22-10-19, 10:44
ניסיתי הכל ...... לא צלח.
יש כיפוף בצינור .

הולך על אופציה של מעקף באמצעות קדיחה לחדר שמאחורה והגעה לארון תקשורת דרך נקודה שנמצאת בו.
קדיחה קשה (קיר ממ"ד) ... אבל לא רציתי להשתמש בכבל של ה DSL שמזין את הראוטר שאולי בגלל הכיפוף אני יאבד אותו.

תודה על כל העצות והעזרה של כולם.

dudu
22-10-19, 20:08
אני מקווה שתקרא לפני שתקדח...

אם הכבל הקיים הוא כבל נחושת 6 גידים, סביר שלראוטר משמשים רק 2 גידים.
ניתן לחווט כבל רשת ב4 הנותרים. בכל מקרה כדאי לנסות לפני פתרונות אלימים אחרים.
126236

מקור התמונה: https://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm#IMG4

ModChiP
23-10-19, 03:48
לעיתים במרחקים גדולים הכבל DSL לא מספיק מסוכך כדי לעבוד.

fibola
23-10-19, 08:33
זה קו טלפון
לדעתי הוא 4 גידים
אבדוק

-->