PDA

צפייה בגרסה מלאה : מדריך/קטלוג לרכיבים הידראוליים?

lizard
12-11-19, 09:08
אני מחפש מדריך או קטלוג לרכיבים הידראוליים.
סוגי שסתומים, בוכנות, שעונים, משאבות וכדומה. לא מוצר ספציפי עם נתונים טכניים.

סוג של מילון או ספר לימוד.

תודה

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

boaz avrahami
12-11-19, 10:23
נסה כאן

https://www.aizinberg.co.il/product-category/מערכות-הדראוליות-ואביזריהן/

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נמרוד
12-11-19, 11:16
זה נראה לי כמו ספר שיכול להתאים לך:
https://www.amazon.com/Essential-Hydraulics-Fluid-Power-Basic/dp/1484120590/ref=sr_1_3?keywords=hydraulics&qid=1573550045&s=books&sr=1-3

126410

lizard
12-11-19, 19:15
תודה מצאתי מה שחפשתי.
ברז כדורי 3 דרך (נדמה לי, צריך לוודא שזה עושה מה שאני צריך שזה יעשה).

תודה רבה

asafk
12-11-19, 22:21
אני מציע לא להשתמש בתרגום המילולי הקלוקל '3דרך' במקום 3 way כי הוא חסר.
עדיף לך שתתרגל להשתמש בתיאור מלא יותר כמו 'שסתום 3/2' שמתאר שסתום שני מצבים 3 פתחים. בהידראוליקה שלא כמו בפניאומטיקה גם חשוב מה מצב השסתום כשהוא סגור (מרכז סגור או מרכז פתוח למשל, אם מדובר בסלקטור) כי טעות כאן עלולה להוביל למשאבה מפוצצת, אם למשל סגרת לה את היציאה במקום להעביר אותה למיכל כשאתה מפסיק את הזרימה לצרכן.

אסף.

זוהר לב
13-11-19, 05:27
תודה מצאתי מה שחפשתי.
ברז כדורי 3 דרך (נדמה לי, צריך לוודא שזה עושה מה שאני צריך שזה יעשה).

תודה רבה

לא סיימת עדיין את המכבש ?

lizard
13-11-19, 05:29
לא קשור למכבש, קשור למבקעת עצים.

זוהר לב
13-11-19, 05:30
חשבתי שאני המשוגע היחיד בפורום בשעות אלו.:cool:

מתי יש לך זמן לכל הפרויקטים האלו?

lizard
13-11-19, 12:30
אני מציע לא להשתמש בתרגום המילולי הקלוקל '3דרך' במקום 3 way כי הוא חסר.
עדיף לך שתתרגל להשתמש בתיאור מלא יותר כמו 'שסתום 3/2' שמתאר שסתום שני מצבים 3 פתחים. בהידראוליקה שלא כמו בפניאומטיקה גם חשוב מה מצב השסתום כשהוא סגור (מרכז סגור או מרכז פתוח למשל, אם מדובר בסלקטור) כי טעות כאן עלולה להוביל למשאבה מפוצצת, אם למשל סגרת לה את היציאה במקום להעביר אותה למיכל כשאתה מפסיק את הזרימה לצרכן.

אסף.

זה לא שסתום, זה ברז. ברורה לי החשיבות של NC וNO וצריך לתכנן את המערכת בהתאם אבל במקרה הזה, מדובר על ברז.
באנגלית שסתום וברז נקראים VALVE אבל לברז זה נקרא למשל 3 way valve ולשסתום directional valve. ככה שרק המונח VALVE באמת לא אומר הרבה.

הרעיון היה לבנות מערכת שכשרוצים ללחוץ את הבוכנה מפעילים את המנוע וכדי לשחרר את הבוכנה (היא SINGLE ACTION) לפתוח את הברז שיעביר את השמן חזרה למיכל.
בכל מקרה, הלקוח מעדיף להשאר עם ידית ושסתום, אני צריך לבנות מחדש את המערכת כי הייתה עם זה בעיה ועכשיו אין בניית לחץ. עשיתי משהו שלא הייתי בטוח לגביו וכנראה המשאבה התקלקלה. לא נורא.

- - - Updated - - -

חשבתי שאני המשוגע היחיד בפורום בשעות אלו.:cool:

מתי יש לך זמן לכל הפרויקטים האלו?

5 וחצי זה כבר מאוחר. לצערי אני קם בסביבות 4. לא מצליח לישון יותר מידי.

איזה פרוייקטים? זה? זו עבודה ללקוח. תמיד צריך להיות זמן לזה.
בקשר לפרס? היום הייתה לי שיחה עם נפח שנמצא לידי. הוא רוצה פרס של 100 טון. בשבוע הבא תהיה פגישה כדי לבדוק בדיוק מה הצרכים וכמה זה יכול לעלות (רמז, הרבה מאוד)

זוהר לב
13-11-19, 17:19
כן יירבו פרויקטים כאלו, חשבתי שזה בשבילך.
לא אטריח, רק שאלה: למה כל הפעלת בוכנה צריך להפעיל מנוע? שסתום ידני אחד עושה כל מה שתיארת עם משאבה עובדת רצוף.
לגבי המשאבה שנדפקה? במשאבות איכות, ישנו שסתום פנימי (פורק)שמחבר כניסה ויציאה במקרים של עומס יתר. ואם אין, צריך לתכנן מנג'
כזה במערכת השלמה. (בוכנה הגיעה לסוף מהלך - מה קורה?)
ובהחלט, ממליץ לך לקנות ספר הדרכה כלשהו, כי יותר מהמינוח הנכון, חשוב יותר שירטוט השסתום ויישומיו. (מלבד זאת, אנחנו כאן לעזור)

.......
גם אני הולך לישון עם הילדים ומתעורר לשמחתי מוקדם, כי יש הרבה פרויקטים בקנה, ופשוט מעניין לי.

מוטי ג.
14-11-19, 01:09
בסלקטור (קרי שסתום 4/3 מרכז סגור בצד הבוכנה, סחרור למיכל בצד המשאבה) אפשר לקבל גם שסתום פורק מתכוונן בילד אין.
זה מה שיש במבקעת שלי.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

lizard
14-11-19, 08:38
זהו שלא היה סחרור למיכל אלא פקק פשוט. ככה שבחזור המשאבה עובדת בשיא לחץ. לאורך זמן זה דפק אותה כנראה.
בכל מקרה יש לי כמה וכמה יחידות הידראוליות אז במקרה הכי גרוע אפרק משאבה מאחת מהן ואחליף. אם כי אני מקווה שאפשר לתקן את זו (לבד, לא לשלם לתיקון)

זוהר, הרעיון בשימוש בברז כדורי 3 פתחים הוא שאתה מחבר את הכניסה/יציאה של הבוכנה לפתח שתמיד פתוח ואת המיכל והמשאבה לפתחים המשתנים. אתה לא מפעיל את המנוע כל הזמן אלא רק כשאתה רוצה לדחוף. כשאתה רוצה להחזיר את הבוכנה אתה משנה את מצב הברז לכיוון המיכל.
היתרון הוא שהמנוע לא עובד כל הזמן וגם לא המשאבה. החסרון הוא שזה בגדול יותר מסובך כי במקום פעולה אחת, אתה עושה לפחות 2 כדי לקבל אותה תוצאה. היתרונות המשמעותים הוא 1. עלות 2. שקט. ככה ליפט עובד.

מוטי ג.
14-11-19, 09:14
השוואה של משטר עבודה של ליפט למשטר עבודה של מבקעת ממש לא נכון.
ליפט עובד לכמה שניות ונח במקומו כל היום.
מבקעת כל הזמן עובדת, כל כמה שניות משנה את מקומה,
הנעת מנוע חשמלי צורכת הרבה זרם, זה צריכת חשמל גבוהה,זה שוק אנרגיה במנוע ובמשאבה ולדעתי לא נכון.

משאבה הדיראולית שעובדת בסרק =ללא עומס עדיין יוצרת סחרור שמן שיוצר קירור במיכל, כל פעם נוזל אחר בא במגע עם הדופן וזה תורם לקירור השמן, כמובן שאם יש גם מצנן שמן זה בכלל חובה להשאיר סחרור במערכת.

חוץ מכל זה, וכבר אמרתי לך את זה בפרטי, לי היו מקרים של תקיעת הלהב בתוך בול עץ, בד"כ באקליפטוס, ואז הייתי צריך להפעיל כוח הפוך ללחיצה ואת זה עם בוכנה מוחזרת קפיץ לא תוכל לעשות!

מוטי ג.
14-11-19, 09:51
ושכחתי את קירור המנוע עצמו, שמקורר ע"י המאוורר שלו שעובד רק כשהמנוע מסתובב,
אז אם אתה רק מניע אותו בעומס הוא לא יתקרר לעולם.
יש דבר כזה שנקרא דיוטי סייקל של עומס, אי אפשר לעבוד בעומס מלא.
כמובן שניתן לחבר מאוורר חשמלי =אוורור מאולץ ללא קשר לעבודת המנוע של המשאבה. לא היית הולך לכיוון הזה.

זוהר לב
14-11-19, 17:23
זהו שלא היה סחרור למיכל אלא פקק פשוט. ככה שבחזור המשאבה עובדת בשיא לחץ. לאורך זמן זה דפק אותה כנראה.
בכל מקרה יש לי כמה וכמה יחידות הידראוליות אז במקרה הכי גרוע אפרק משאבה מאחת מהן ואחליף. אם כי אני מקווה שאפשר לתקן את זו (לבד, לא לשלם לתיקון)

זוהר, הרעיון בשימוש בברז כדורי 3 פתחים הוא שאתה מחבר את הכניסה/יציאה של הבוכנה לפתח שתמיד פתוח ואת המיכל והמשאבה לפתחים המשתנים. אתה לא מפעיל את המנוע כל הזמן אלא רק כשאתה רוצה לדחוף. כשאתה רוצה להחזיר את הבוכנה אתה משנה את מצב הברז לכיוון המיכל.
היתרון הוא שהמנוע לא עובד כל הזמן וגם לא המשאבה. החסרון הוא שזה בגדול יותר מסובך כי במקום פעולה אחת, אתה עושה לפחות 2 כדי לקבל אותה תוצאה. היתרונות המשמעותים הוא 1. עלות 2. שקט. ככה ליפט עובד.

Lizard
הבנתי מהתחלה לכן גם שאלתי למה נבחר פתרון כזה . מה שמוטי אמר לגבי משטר עבודה של מבקעת, נכון. ומצד שני הלקוח ביקש כך, ואין מה להתווכח.
אם תציע לו פתרון יותר הגיוני על סמך מה שמוטי אמר, להערכתי הוא עוד יחזור אליך לבצע שינוי . רווח נקי שלך.

יונימוג אדום
14-11-19, 20:39
מיכה , ערב טוב .
תמיד תוכל להרים טלפון ולהתייעץ , אתה זוכר שחלק מהעסק שלי הוא הידראוליקה .
משאבה הידראולית חייבת לעבוד רצוף - ללא עומס גם אין בלאי כלל , זה גורם לקירור הנוזל ולא בריא כל רגע לעצור ולהניע .
ברז כדורי ידני עלול לפוצץ לך משהו במערכת - בחלקיקי השנייה שבה אתה מעביר ממצב אחד למישנהו הנוזל נתקל ב"קיר" , הדבר גורם לפיק מטורף במערכת ( אל תשכח מערכות כאלו עובדות על לחצים של 100 עד 200 באר .
ממליץ לחבר סלקטור עם מרכז פתוח וכמובן שסתום פורק - כך גם תוכל לשלוט על המהירות וגם על הכיוון .
כמו כן תמיד תוכל למצוא אצלי רכיבים משומשים ותקינים למערכות כאלו .

אילן

lizard
15-11-19, 17:51
השוואה של משטר עבודה של ליפט למשטר עבודה של מבקעת ממש לא נכון.
ליפט עובד לכמה שניות ונח במקומו כל היום.
מבקעת כל הזמן עובדת, כל כמה שניות משנה את מקומה,
הנעת מנוע חשמלי צורכת הרבה זרם, זה צריכת חשמל גבוהה,זה שוק אנרגיה במנוע ובמשאבה ולדעתי לא נכון.

משאבה הדיראולית שעובדת בסרק =ללא עומס עדיין יוצרת סחרור שמן שיוצר קירור במיכל, כל פעם נוזל אחר בא במגע עם הדופן וזה תורם לקירור השמן, כמובן שאם יש גם מצנן שמן זה בכלל חובה להשאיר סחרור במערכת.

חוץ מכל זה, וכבר אמרתי לך את זה בפרטי, לי היו מקרים של תקיעת הלהב בתוך בול עץ, בד"כ באקליפטוס, ואז הייתי צריך להפעיל כוח הפוך ללחיצה ואת זה עם בוכנה מוחזרת קפיץ לא תוכל לעשות!

הלקוח משתמש בבוכנה שהיא בתכלס ג'ק. למעשה זאת הבוכנה של המכופפת צינורות שלו שהוא שחט. עד היום היה משתמש ביחידת אוויר/שמן אבל זה נורא איטי והמדחס שלו בבית קטן מידי.
בגדול יש למערכת מספיק כוח לפוצץ גזעים רציניים, גם אקליפטוס אדום.
אצלו בצד הבוכנה יש פלטה והלהב קבוע על המכשיר אז אין בעיית "תקיעה" של הלהב. לכן לא צריך כוח בחזור.

משטר עבודה בכלל לא אינטנסיבי. בין ביקווע לביקוע יש כמה דקות למערכת לנוח. זה גם לא ביקוע מסחרי. פעם בשנה הוא מבקע את כל העצים שלו לחורף. למעשה הוא סיים השנה בקע ככה שיש לי זמן לתקן

- - - Updated - - -

מיכה , ערב טוב .
תמיד תוכל להרים טלפון ולהתייעץ , אתה זוכר שחלק מהעסק שלי הוא הידראוליקה .
משאבה הידראולית חייבת לעבוד רצוף - ללא עומס גם אין בלאי כלל , זה גורם לקירור הנוזל ולא בריא כל רגע לעצור ולהניע .
ברז כדורי ידני עלול לפוצץ לך משהו במערכת - בחלקיקי השנייה שבה אתה מעביר ממצב אחד למישנהו הנוזל נתקל ב"קיר" , הדבר גורם לפיק מטורף במערכת ( אל תשכח מערכות כאלו עובדות על לחצים של 100 עד 200 באר .
ממליץ לחבר סלקטור עם מרכז פתוח וכמובן שסתום פורק - כך גם תוכל לשלוט על המהירות וגם על הכיוון .
כמו כן תמיד תוכל למצוא אצלי רכיבים משומשים ותקינים למערכות כאלו .

אילן

סבבה אני צריך לבוא לבקר אותך בכל מקרה. יש לי אולי פרוייקט לפרס הידראולי של 100 טון, צריך למצוא חלקים טובים בזול.

מוטי ג.
15-11-19, 19:36
גם אצלי בצד הבוכנה יש פלטה, זה לא מפריע לגזע אקליפטוס להיתפס בצורה כזו שאי אפשר לחלץ אותו מהלהב שזה גרזן.
גם לפעמים כשאני מכניס איזו הסתעפות ענפים בזוית לא נכונה זה נתפס.
אבל אני בד"כ מחלץ עם כמה מכות פטיש, פעם ב.... קורה שצריך למשוך אחורה עם שרשרת.

ולגבי משטר העבודה, מספיק שהוא לוחץ נגיד כמה שניות, ואז מביא את הגזע הבא, בזמן הזה המערכת בשיטה שלך דוממת, ואז מניעה שוב ושוב ושוב.
בכל גזע, המערכת מאיצה (מנוע ומשאבה) ודוממת ... לדעתי האישית לא בריא.
לא למנוע, לא למשאבה, לא למערכת החשמל.
אבל.... הזמן יגיד. אל תשכח לעדכן.

lizard
15-11-19, 22:26
אין מה לעדכן, הוא מעדיף שסתום דו כיווני ולא ברז 3 מצבים. מה שאני צריך לעשות זה לחווט את הכול מחדש ולתקן את המשאבה

מוטי ג.
15-11-19, 22:30
זה בטווח הקצר, התכוונתי לאחר קצת זמן [emoji482]

lizard
16-11-19, 08:07
זה בטווח הקצר, התכוונתי לאחר קצת זמן [emoji482]

אז לא הבנתי.

מוטי ג.
16-11-19, 10:12