PDA

צפייה בגרסה מלאה : סרטון גל גניבת ג'יפ מחנית עיר הבהד"ים

דור אריאל
16-11-19, 20:13
https://www.facebook.com/imtirtzu/videos/2547066945347833/

kobiav9
16-11-19, 21:44
פתחו סניף חדש בנוסף לצאלים ובא״פ לכיש

Sent from my iPhone using Tapatalk

דרור ברלי
17-11-19, 06:44
נו, למה מצפים כאשר מגרשי החנייה מחוץ לבסיסים ולא תחת שמירה?
וגם אם היתה שמירה, בצבא שבו לחייל אסור להגיב גם כשחייו בסכנה ומחייבים אותו להסתובב עם "מק-פורק" בנשק, זה היה עוזר?
גם עם "שמירה", הבדואים הרי מטיילים חופשי בתוך הבסיסים וגונבים מכל הבא ליד.
צבא דמיקולו מתאבד של מדינה שויתרה על ריבונותה.

מחייל מילואים ועוד ביחידה נחשבת, אני מצפה להבין את זה ולנהוג בהתאם. במיוחד כשמדובר בלנדקרוזר שהוא רכב גניב ומבוקש על ידי הבדואים, לא מפקירים אותו ככה במקום כזה שהוא שטח הפקר בארץ הבדואים. אם אין אפשרות לרתק אותו למקומו, לא מגיעים איתו. זה לא איזו גבעת חלפון באמצע שומקום - זו עיר הבה"דים. בסיס מרכזי שנמצא על ציר תנועה ראשי. הצבא מספק הסעות ויש גם אוטובוסים שעוצרים שם.

יורם-דרומי
17-11-19, 08:50
חייב להכניס את חניית המילואימניקים לתחומי הבסיס ולבקר את הרכבים היוצאים בלילה מתחומי החנייה

לייצר תחום /חנייה,,, מעבר לשער הבסיס ללא יכולת כניסה לתוך הבסיס

נדב ש.
17-11-19, 10:01
בושה!
ולדעתי זה לא קשור לנדקרוזר או לא, זה יכול להיות כל רכב "מוזמן" לחלקים.
מה הבעיה לגדר את החניה ולהקים שער חשמלי נישלט עם אינטרקום לפתיחה/סגירה??
הפקרות!

asafk
17-11-19, 10:30
זה לא בעיה, רק שמי שאיפיין את הפרוייקט נוסע באטראז' ליסינג ואין לו מושג שגניבות רכב הן סיכון שמילואימניקים חשופים לו. הוא מבחינתו צריך היה לספק כך וכך חניות וזהו.

ואז יש פער מבצעי - אם הכל מצולם זה אומר שיש מצלמות ויש חמ"ל אבטחה. הפער המבצעי הוא בחתירה למגע וזה דבר שעליו הייתי לכל הפחות מדיח את מפקד פלוגת האבטחה עד לבירור ממצה. ואני לא מהמתלהמים - אלו דברים שאמרתי בפורומים רלוונטיים ולא אינטרנטים במקרים דומים.

אישית, אם מזמינים אותי למילואים אני מגיע רק אם מבטיחים לי מראש חניה בתוך הבסיס. מציע לכל משרתי המילואים ללחוץ על הנקודה באופן דומה כדי שהמפקדים שלהם יעבירו את המסר.

אסף.

sgill
17-11-19, 10:49
ובדיוק עכשיו קראתי בוואינט ששוטרים ירו למוות בגנב ברכב. נקווה שיצאו נקי בתחקיר.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5626748,00.html

יונתןמצפה
17-11-19, 11:10
אישית, אם מזמינים אותי למילואים אני מגיע רק אם מבטיחים לי מראש חניה בתוך הבסיס.

אסף.

למילואים אני מגיע בכל מקרה. קודם כן כי זו חובה אזרחית, ושנית כי אני לא אעניש את חברי לפלוגה שמגיעים עם ליסינג רק בגלל שלי יש אוטו פרטי שלי.

ולגבי אישור הכניסה לבסיס- כמו בכל דבר כאן, במדינת הסמוך והקומבינה, אישור כניסה לבסיס תמיד יהיה תלוי במידת הקשר שלך עם הפקידה שהמפקד התורן מזיין מדי פעם (או היה רוצה לזיין...).
סליחה על הבוטות (ומתנצל מראש בפני הפקידה).

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

elephant man
17-11-19, 13:30
זה לא בעיה, רק שמי שאיפיין את הפרוייקט נוסע באטראז' ליסינג ואין לו מושג שגניבות רכב הן סיכון שמילואימניקים חשופים לו. הוא מבחינתו צריך היה לספק כך וכך חניות וזהו.

ואז יש פער מבצעי - אם הכל מצולם זה אומר שיש מצלמות ויש חמ"ל אבטחה. הפער המבצעי הוא בחתירה למגע וזה דבר שעליו הייתי לכל הפחות מדיח את מפקד פלוגת האבטחה עד לבירור ממצה. ואני לא מהמתלהמים - אלו דברים שאמרתי בפורומים רלוונטיים ולא אינטרנטים במקרים דומים.

אישית, אם מזמינים אותי למילואים אני מגיע רק אם מבטיחים לי מראש חניה בתוך הבסיס. מציע לכל משרתי המילואים ללחוץ על הנקודה באופן דומה כדי שהמפקדים שלהם יעבירו את המסר.

אסף.
אתה צודק בכל כך הרבה רמות, שזה עצוב.

נדב ש.
17-11-19, 13:38

אסף.

העיקר שהתקינו מצלמות וחמ"ל.... אבל תקציב/כ"א לאבטחה אין... או שלא רוצים שתהיה אבטחה בכלל.
וגם אם היה מה הם היו עושים בדיוק? זורקים עליהם אבנים אולי?
תראה מה הולך בצאלים והסביבה, הם לא מפחדים מאף אחד...
אישית אותי לימדו "אם יש ספק אין ספק" קודם יורה אחר כך שואל, אבל אלה היו זמנים אחרים ובאיזור אחר.

המשוטט
17-11-19, 17:55
אני חושב שבעיר הבלדים זו חברה אזרחית
(הייתי שם רק פעם אחת וגם זה בטעות)

ובנוגע לצאלים -מכעיס אבל פתיר ברמת הפלוגה ....

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

דרור ברלי
17-11-19, 18:42
זהו, שאני כן מהמתלהמים. ולצערי כמעט תמיד בצדק.

זה היה עולה לצבא בדיוק אותו דבר להכניס את החניון לתחום המגודר והמאובטח. אבל הוא לא עושה את זה. למה? ככה! כי זה בדיוק כמו כל דבר אחר שבתחום אחריות המדינה המזויינת הזו, סליחה על הביטוי.

וכמו בכל עניין אחר שבו המדינה מזיינת את האזרחים כי היא יכולה - והיא יכולה כי הם שותקים ולא מבעירים אותה, ככה גם כאן זה קורה כי חיילי המילואים הפראיירים מגיעים מיד כשקוראים להם במייל (אצלי עוד היתה מעטפה חומה עם חותמת משולשת). במקום שיחידות שלמות לא יתייצבו אם לא יוסדר מקום חניה מוסדר ומאובטח לרכבים של כל החיילים, עד האחרון שבהם, ולא רק למג"ד והמ"פים המקומבנים שלו שמזיינים איזו פקידה של מישהו.

ובמחשבה שנייה, גם אם זה היה מאובטח, כנראה שרכבים היו נגנבים.
כמו שרכבים צבאיים נגנבים מתוך הבסיסים, כמו שתחמושת נגנבת, וצוברי דלק מרוקנים, ואמל"ח וצל"ם נגנבים מתחת לאף של השומרים, שאסור להם להגיב בכלל אם לא "נשקפת להם סכנה".
כי הכל קשור. הכל קשור להכל - לבדואים שמזגזגים עם טרקטורונים גנובים בין הטנקים המתאמנים בצאלים, קשור להוראות הפתיחה באש, למק-פורק, לאלאור אזריה, לאי החתירה למגע, למעצר החיילים שהלכו מכות עם בדואים, לפרקליטים שמכתיבים את ההתנהלות בכל צעד ושעל, ל"הדממה" של חצי מהצבא בחגים, ל"קוד האתי", להפצצת דיונות בעזה, הכל קשור. וככה צה"ל נראה, וככה הוא כנראה גם נלחם.

באמת בלי פוליטיקה - צריך לעשות שלום ומהר, כדי שלא ניאלץ להעמיד את צבא המוקיונים הזה במבחן אמיתי.

ובינתים - אתם יודעים שגונבים שם, אז אל תגיעו עם הרכב הפרטי. סעו בתחב"צ.
באמת אין מה למהר - שייקח כמה זמן שייקח. זה לא דופק אף אחד. החיול יחכה, זה הזמן של הצבא, לא שלכם.

boaz avrahami
17-11-19, 19:05
אתה מקבל לפי מילה?
ב״הארץ״ זה נקרא בפשטות הכול בגלל ביבי [emoji41]

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

הירשפלד יובל
17-11-19, 19:15
ובדיוק עכשיו קראתי בוואינט ששוטרים ירו למוות בגנב ברכב. נקווה שיצאו נקי בתחקיר.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5626748,00.html

זה לא שחור/לבן , זה אפור/שחור ומתסכל. מה שמותר לכחולי המדים ( כולל מח'ש בח'ש ) שלא נמצאים בכל מקום/נקודת זמן ( ויכולים להעיד על כך כמה מחברי הפורום ) , אסור לנו , אזרחים תמימים ושומרי חוק. כתושב התיישבות/שטחים אני עובר בכפרים פלשתינאים ובשכונות מזרח/צפון י-ם ולצערי אין דין ואין דיין. בכיכרות תנועה בבית חנינא אני רואה בצמוד אלי B.M.W מבצע "דריפיטים " והדבר נחשב שם כמובן מאליו/חלק מתרבות הנהיגה.ישנן מס' שכונות בי-ם שגם כאשר אני חמוש + 48 כדור אני נמנע מלהכנס אליהן - מוחייאם שועפת , סילואן , אטור וגם מג"ב נמנע/משתדל לא להיכנס אליהן. לכן דו"ח חניה בבית חנינא פקח לא מעיז לעמוד ליד הרכב לרשום ולהצמיד לחלון , אלא לצלם ולשלוח אלי הביתה בדואר רשום. אם גניבת הרכב בבסיס תועדה במצלמות בקרה/שטח של הבסיס , אז הבקרים/צופים או מי שכתב את הנהלים הם חבורה של חדלי אישים/אימפוטנטים. עניין של רצון/איכפתיות/אזרחות טובה.

למרות , וכאן ה"אבל " הגדול , גם אם הייתי במקומו של בעל הל"ק שצילם את רכבו נגרר/נגנב בטיול , במסגרת הוראות החוק , גם עם 48 כדור אסור לי לשחרר אפילו יריה אחת באויר וגם אם הייתי צלף מצטיין , אסור לי לירות בצמיגיי הרכב שלי , כי לא ביצעו שום פעולה מסכנת חיים. רק אם תרד אליהם ותתעמת איתם מילולית/פיזית יכולה להתפתח סיטואציה מסכנת חיים שתצדיק ירי באויר/לא באויר. אבל זו סיטואציה שלו רק לפחות מבחינה משפטית לא הייתי רוצה להיות בה .

עירא
17-11-19, 19:21
באמת בלי פוליטיקה - צריך לעשות שלום ומהר, כדי שלא ניאלץ להעמיד את צבא המוקיונים הזה במבחן אמיתי.

כי הכל קשור. הכל קשור להכל - לבדואים שמזגזגים עם טרקטורונים גנובים בין הטנקים המתאמנים בצאלים, קשור להוראות הפתיחה באש, למק-פורק, לאלאור אזריה, לאי החתירה למגע, למעצר החיילים שהלכו מכות עם בדואים, לפרקליטים שמכתיבים את ההתנהלות בכל צעד ושעל, ל"הדממה" של חצי מהצבא בחגים, ל"קוד האתי", להפצצת דיונות בעזה, הכל קשור. וככה צה"ל נראה, וככה הוא כנראה גם נלחם.

ברצינות?

מק פורק ממש מיותר, חבל רק שהכניסו אותו לשימוש כי כל חיילי העבר המפוארים פשוט "פרקו" על הזקנה באוטובוס....
ואלאור? נכון עדיף להוציא להורג בחסות המדינה זה הרבה יותר קל ופשוט.
ההדממה בחגים? כי שאר המשק בפעילות מלאה
קוד אתי? ראה סעיף אלאור
הפצצת דיונות? תשאל את משפחת אבו מלחוס מה הם חושבים על זה.

ד ו ר ו ן
17-11-19, 19:57
קשור להוראות הפתיחה באש, למק-פורק, לאלאור אזריה, לאי החתירה למגע, למעצר החיילים שהלכו מכות עם בדואים, לפרקליטים שמכתיבים את ההתנהלות בכל צעד ושעל, ל"הדממה" של חצי מהצבא בחגים, ל"קוד האתי", להפצצת דיונות בעזה, הכל קשור. וככה צה"ל נראה, וככה הוא כנראה גם נלחם.
.
במסגרת הטינוף שכחת להתייחס לפנסיה התקציבית (שמזמן כבר לא קיימת אבל יאללה אם כבר מטנפים בלי ביסוס אז קדימה, מה זה משנה עוד שורה).

כל זה בלי להמעיט ולו שמץ של סלידה מהסמרטוטיות שמגלים כלפי העבריינות הבדואית כלפי חיילים ובכלל.

boaz avrahami
17-11-19, 20:07
קצת לא נעים אבל הפנסיה התקציבית כבר לא מסופקת לחילים חדשים אבל בסעיף התקציב היא קיימת גם קיימת.
אתה מוזמן לבדוק כמה מתקציב הביטחון/ מדינה בשנה היא עולה ומה החוב המצטבר של המדינה בעבור ההטבה הזו.

לפחות פעם כשהיתה פנסיה תקציבית גם ידעו להרוג ערבים בלי להתנצל

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

יונתןמצפה
17-11-19, 20:23
בועז, ממתי להרוג ערבים זה משהו לשאוף אליו?
בכל מקרה, אני בספק אם תספיק לענות לפני שהשרשור הזה יינעל/ימחק....

ד ו ר ו ן
17-11-19, 20:26
קצת לא נעים אבל הפנסיה התקציבית כבר לא מסופקת לחילים חדשים אבל בסעיף התקציב היא קיימת גם קיימת.
אתה מוזמן לבדוק כמה מתקציב הביטחון/ מדינה בשנה היא עולה ומה החוב המצטבר של המדינה בעבור ההטבה הזו.
לפחות פעם כשהיתה פנסיה תקציבית גם ידעו להרוג ערבים בלי להתנצל
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתה מציע לבטל פנסיות של אנשים?

זה גם לא ״חיילים חדשים״.. אין פנסיה כזו מאז 2004. מחזורים שלמים התגייסו, היו בקבע והלכו הביתה בלי פנסיה תקציבית.

אבל למה לקלקל סיפור.

ניר ל
17-11-19, 20:43
לא מבין את ההתלהמות

1. משנה כאן למישהו אם מי שגונב ממנו הוא יהודי או ערבי ?
2. אף פעם לא היה אישור רשמי להוציא להורג , לא יודע איפה שמעתם על זה , גם לא לנקום .

מאיר הר-ציון לא קיבל אישור לנקמת דם על רצח אחותו , הוא עשה את זה בכל זאת . גם הרציחות, נקמות הדם וכו׳ במגזר הן בניגוד לחוק , מי שיתפס ויורשע - ישב בכלא, אז אתם באמת רוצים שיתנו לכם אישור להשתמש בנשק ברשיון ע״מ להעניש גנבים ?! אתם גברים? - תעשו את זה ותתמודדו , אבל אל תיללו בנוסח ״תחזיקו אותי״ לבדואים יש יותר נשק מלכם והם לא מפחדים להשתמש בו .

הוצאה להורג ברשות החוק קיימת ועוד איך - קיבלנו הדגמה בשבוע שעבר, יותר הוצאות להורג היו מאז הפסיקו את הפנסיה התקציבית.

גיא
17-11-19, 20:59
ברצינות?

מק פורק ממש מיותר, חבל רק שהכניסו אותו לשימוש כי כל חיילי העבר המפוארים פשוט "פרקו" על הזקנה באוטובוס....
.

על מה מדובר ?

opl
17-11-19, 21:01
https://www.mako.co.il/pzm-soldiers/Article-4f1859c4cf6f341006.htm

גיא
17-11-19, 21:13
https://www.mako.co.il/pzm-soldiers/Article-4f1859c4cf6f341006.htm

שיהיו בריאים.

למה לא פשוט להשאיר את הנשקים בבסיס כשיוצאים הביתה ?

opl
17-11-19, 21:14
זה גם קורה... והרבה. אני אישית דיי נגד.

ניר ל
17-11-19, 21:15
כי אם יעשו את זה, הגנבים יכנסו בסופ״ש לבסיס ויגנבו את כל הרובים. כשהחיילים יוצאים איתם הבייתה אז נגנב רק אחד פה , אחד שם ...

boaz avrahami
17-11-19, 21:23
בועז, ממתי להרוג ערבים זה משהו לשאוף אליו?
בכל מקרה, אני בספק אם תספיק לענות לפני שהשרשור הזה יינעל/ימחק....

בדורות לפניך.
כשידעו להילחם והיה ברור מי הוא האויב...

עצם התמיה שלך מסבירה הכול בעצם

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נמרוד
17-11-19, 22:04
דילמה ניהולית. לנעול - או להגן על כבוד צה"ל ולהעליב חברים?

דרור ברלי
17-11-19, 23:08
נמרוד, אתה פלטת כדור על זקנה? לא.
גם אני לא.
אני מנחש שגם עירא לא פלט.

כי לימדו אותנו לא לשחק בנשק.
ולא היה לנו מק-פורק. ויכולנו להכניס מחסנית בפחות משניה ולדרוך בעוד פחות משניה.
החיילים של היום לא יודעים. הם מפחדים מהצל של עצמם.

היום מלמדים אותם בעיקר לפחד מהנשק.
וממילא בגלל שאסור לעשות איתו כלום, גם כשמולך יש מחבל חי מאוד, אז בשביל מה בכלל לסחוב אותו ולהסתכן בפליטת כדור? הרי לצבא הטכנולוגי הזה אין זמן ותקציב ללמד את חייליו לא לשחק בנשק ולפרוק אותו כמו שצריך אבל לפעמים הם בכל זאת נאלצים לסחוב אותו, אז תוקעים בו מק-פורק, ואז כשפתאום כן צריך אותו, אז מסתבכים עם חתיכת הפלסטיק הכתומה ולא מצליחים להשתמש בנשק הזה. שזה דווקא מצוין כי אוי למי שישתמש. יעשו לו משפט ראווה בתקשורת העולמית בתמיכת שר הבטחון וכל שרשרת הפיקוד הבזויה, מרמטכ"ל עד מ"כ תתחמק מאחריות ותזרוק אותה למטה, לדרגה שמתחת, כמקובל בצבא הסמרטוטים.

לצאת עם הנשק הביתה? מה פתאום, ממילא אסור לך להשתמש בו וגם אם תנסה לא תצליח כי תקוע בו מק-פורק ובכל מקרה הוא ייגנב לך מהבית, כי הגנבים מסתובבים חופשי וכשתתקשר למשטרע תקבל תשובה "מה אתה רוצה שהמשטרה תעשה"...
אז חיילים מסתובבים לא חמושים, קורבן קל לכל צעיר פלסטיני עם קצת אומץ. וכלי הרכב של הפראיירים שעוד באים למילואים, מופקרים מחוץ לבסיס בארץ הבדואים שאין בה ריבון ואין בה חוקים ולא רק המשטרע מפחדת מהפרחחים האלה, גם הצבא מפחד.

ככה זה, נמרוד ועירא.
כשלא מסוגלים ולא רוצים להתמודד עם מחבל, כשמרחמים על האויב בגלל דעה פוליטית, אז פתאום, סתם גנב רכב "נכנס לפרופורציה". אז רואים את זה במצלמה ולא עושים כלום. למה מה יעשו? ואם יעשו, הקודקוד התורן עלול להתנער מהם, כמקובל אצל הברזלנים לאחרונה. ומה זה עסקו של הצבא בכלל, גניבות רכב ממגרשי החנייה שלו?.... הרי זה רכב אזרחי, אף אחד לא הכריח את החייל להגיע איתו. גם אם זה היה רכב צבאי מבצעי לא היו עושים כלום (ועובדה - הבדואים הרימו להם שתי סופות 3 מהסדנא של בה"ד 1 - בית הספר לקצינים, למען השם... מעוז המצויינות, בית היוצר של הקודקודים המשובחים, בני האלים... שם לא שוברים שמירה. ככה שמעתי. ואולי כן?.... לא יודע, לא הייתי שם. אבל עובדה - לקחו שני ג'יפים, חתכו את הגדר ויצאו ובלעה אותם האדמה. הצבא לא עשה כלום עם זה. ממש כמו שלא עשה כלום שפתאום התאדה לו צובר של 150,000 ליטר סולר בביסנ"מ או הבדואי עם חמור ועגלה שרוקן פגזים בקביעות מאחד הבונקרים בבסיס התחמושת ליד מצפה רמון ורק אחרי הפגז ה-3,000 ומשהו מישהו שם לב לחור בגדר....) כי אם יעשו משהו כמו שצריך לעשות, גנב בדואי עלול להיפגע ואז הברזלן האחראי יואשם בנסיון לרצח על רקע גזעני או שינאה לערבים כי בתקשורת מיד יצווחו שידוע שהוא ימני ואוהד בית"ר ושונא ערבים וגם חבר בלה-פמיליה או משהו דומה. אז הכי טוב לא לעשות כלום. כדי לא להסתבך.

בימי מלחמת לבנון הראשונה, כשאתם עוד שיחקתם בחיילי צעצוע מפלסטיק ירוק ורחמים על האויב (ילדים עם RPG) על רקע חילוקי הדעות הפוליטיים רק התחילו לפורר את הצבא מבפנים, קראנו לזה "ראש קטן". לא עושים כלום, לא יוזמים, לא מקבלים החלטות. לא לוקחים אחריות על כלום. בשביל זה יש ברזלן, שהוא יחליט. העיקר לא להסתבך. הענין הוא שגם הברזלן לא רוצה להסתבך.

אז כן, בסוף הכל קשור אחד לשני. הכל מסתדר כמו שקדי מרק. כמו פאזל 2000 חלקים. ההפקרות פושה בהכל. ככה זה בצבא שמוטרד מעניינים של קוד אתי. הוא לא רק לא מסוגל לנצח כנופיה עם קלצ'ניקובים, גם עם גנבים פשוטים הוא לא מסוגל ולא רוצה להתמודד.

זהו.

יאללה, שמענו דעה אחת, שמין הסתם גם מגיעה מדעה פוליטית מאוד מסויימת. בלי קשר לדעתי הפוליטית האישית (שאינה מה שאתם חושבים. אבל בעיקר אינה האישיו כאן בכלל) אני כמובן לא מסכים עם אף מילה של עירא אבל דעתו לגיטימית, אני לא מתווכח.
יאללה נמרוד, עכשיו תורך להגן על צבא הסמרטוטים ואולי גם לדחוף דמעה או שתיים על משפחה פלסטינית שמה לעשות, נפגעה בהפצצה כי המטרה היתה אבא שלהם, שהוא מפקד חוליית משגרי רקטות וגם כי ככה זה במלחמות.

נ.ב.
כל זה לא היה אכפת לי, כי אני כבר סיימתי עם הצבא. גם עם המילואים ועם החנייה בצאלים ובעיר הבה"דים, כבר לפני 13 שנה.
אבל יש לי שני חיילים בצבא הזה. ואני סופר-מודאג.

-->