צפייה בגרסה מלאה : מיצובישי L200 שנת 2008 - נורת 4X4 גלגלים קידמיים דולקת או מהבהבת תמיד לאחר התנעה, כאשר לא משולב ל4X4
boazgutman
18-11-19, 14:12
שלום חברים.
מיציבושי L200 שנת 2008 , יש את תצוגת הנורות הירוקות על גול גלגל ונעילות הדיפרנציאל בתצוגת הנהג - אז לאחר כל התנעה הגלגלים הקידמיים מסומנים כאילו הם משולבים 4X4 למרות שהידית על 2X4. רק לאחר הכנסה לניוטרל הזזת המצב ל4X4, שילוב הגיר מחדש לD או R וחזרה לניוטרל, ולאחר מכן שילוב מחדש ל 2X4, הנורות של הגלגלים הקידמיים מהבהבות ונעלמות והמצב חוזר למצב תקין של 2X4, לפעמים נדרש מספר פעמים עד שמשתחרר.
מרגיש כאילו פיזית ה4X4 אכן משולב כאשר הוא לא צריך להיות משולב, אבל אני לא בטוח זה.
הוחלפו לא מזמן כול צינורות הוואקום לחדשים. האם אלו הסלאונידים? משהו אחר שאני צריך לבדוק?
מישהו ניתקל בבעיה זו ויודע מה נדרש לתקן? \להחליף? :confused::confused:
תודה
2008 זה כבר האנטר לא?
אם כן יחידת השילוב נמצאת בתחתית הרכב מצד ימין צמוד לדיפרנציאל
קידמי,צריך לבדוק אם היחידה לא נדפקה מסיבה כלשהי ושחיבור צינורת
הואקום שלם.
שלום חברים.
מיציבושי L200 שנת 2008 , יש את תצוגת הנורות הירוקות על גול גלגל ונעילות הדיפרנציאל בתצוגת הנהג - אז לאחר כל התנעה הגלגלים הקידמיים מסומנים כאילו הם משולבים 4X4 למרות שהידית על 2X4. רק לאחר הכנסה לניוטרל הזזת המצב ל4X4, שילוב הגיר מחדש לD או R וחזרה לניוטרל, ולאחר מכן שילוב מחדש ל 2X4, הנורות של הגלגלים הקידמיים מהבהבות ונעלמות והמצב חוזר למצב תקין של 2X4, לפעמים נדרש מספר פעמים עד שמשתחרר.
מרגיש כאילו פיזית ה4X4 אכן משולב כאשר הוא לא צריך להיות משולב, אבל אני לא בטוח זה.
הוחלפו לא מזמן כול צינורות הוואקום לחדשים. האם אלו הסלאונידים? משהו אחר שאני צריך לבדוק?
מישהו ניתקל בבעיה זו ויודע מה נדרש לתקן? \להחליף? :confused::confused:
תודה
מתחברים מחשב בדיקה-נגלה.....
אשמח לעזור בנושא
boazgutman
20-11-19, 15:46
מחשב הבדיקה לא מדווח על תקלה בכלל , התחברתי ובדקתי. , התקלה פיזית באה והולכת אבל אני לא חושב שהמחשב מזהה זאת כתקלה. לדעתי תלוי מזג אוויר. לא כול פעם תקוע.
השבוע הופיע רק פעם אחת באמצע הלילה כשהיה קר מהרגיל..
אשמח להבין מה מנגנון השילוב של ה4X4, ולמה בברירת מחדל נראה שהוא משולב ולא 2X4 ?
תודה
בועז
מחשב הבדיקה לא מדווח על תקלה בכלל , התחברתי ובדקתי. , התקלה פיזית באה והולכת אבל אני לא חושב שהמחשב מזהה זאת כתקלה. לדעתי תלוי מזג אוויר. לא כול פעם תקוע.
השבוע הופיע רק פעם אחת באמצע הלילה כשהיה קר מהרגיל..
אשמח להבין מה מנגנון השילוב של ה4X4, ולמה בברירת מחדל נראה שהוא משולב ולא 2X4 ?
תודה
בועז
איזה בדיקה עשית?
עם עשית DATA?
אם ראית LOG FILE של מערכת?
אם הייתה רק קריאת תקלות?
איזה מחשב בדיקה השתמשת-שם של SOFT?
אם זה כמו בפג'רו, מפסק גבול לא תקין או חיווט של מפסק כזה גורם למחשב להבין שמה שקורה זה לא מה שהוא התכוון - והנורה מתחילה להבהב. לכן בדוק מצב החיווט והמפסקים - בדיקה פיזית בתור התחלה מה שלם או שבור או מנותק.
אסף.
אסף
עם סורק אפשר לראות את זה תוך שניה
boazgutman
20-11-19, 19:27
קראתי רק עם OBID II קורא תקלות.
לא ראיתי כלום בהיסטורית תקלות ואין תקלה PENDING. לגבי LOG FILE אין לי דרך לראות באמצעים שלי.
נראה כאילו המחשב לא מזהה שיש תקלה כלשהי אלה רואה זאת כהתנהגות תקינה כנראה.
האם למחשב יש דרך לזהות אי התאמה בין מצב סטיק שילוב 4X4 מול חיווי של החישנים במנגנון המיתוג? אני לא חושב.
בכול אופן מבדיקה של החוטים הכול נראה תקין אין נתק כמובן (כי התקלה לא קבועה) ואין חוט פגום שהצלחתי לראות או מגע רופף כלשהו.
הקונקטור נראה תקין ונקי ללא קורוזיה או שבר. אין בוץ או סימן לפגיעה באזור הזה.
יכול להיות שזה ביחידה עצמה? חישנים בפנים? לא מכיר את אופן המיתוג ביחידה, אולי למישהו יש שרטוט או סכמה של המנגנון?
הObD שיש לך זה מהסיניים הפשוטים ? אתה מצליח בכלל לקבל נתונים כמו סלד וחום מנוע?
Sent from my iPhone using Tapatalk
קראתי רק עם OBID II קורא תקלות.
לא ראיתי כלום בהיסטורית תקלות ואין תקלה PENDING. לגבי LOG FILE אין לי דרך לראות באמצעים שלי.
נראה כאילו המחשב לא מזהה שיש תקלה כלשהי אלה רואה זאת כהתנהגות תקינה כנראה.
האם למחשב יש דרך לזהות אי התאמה בין מצב סטיק שילוב 4X4 מול חיווי של החישנים במנגנון המיתוג? אני לא חושב.
בכול אופן מבדיקה של החוטים הכול נראה תקין אין נתק כמובן (כי התקלה לא קבועה) ואין חוט פגום שהצלחתי לראות או מגע רופף כלשהו.
הקונקטור נראה תקין ונקי ללא קורוזיה או שבר. אין בוץ או סימן לפגיעה באזור הזה.
יכול להיות שזה ביחידה עצמה? חישנים בפנים? לא מכיר את אופן המיתוג ביחידה, אולי למישהו יש שרטוט או סכמה של המנגנון?בד"כ הobd הפשוט הוא רק למחשב מנוע לא למחשב שילוב. או מחשב בודי. לכן לא תראה שם תקלה.
יש אפליקציות שיודעות להתחבר לכל המחשבים, תלוי גם בחומרה. צריך לדעת את הפרוטוקול ואת הpid שמחפשים. הכי טוב זה מכשיר איבחון ייעודי .
עד אז.... לוקחים ליד רב מודד ומתחילים לבדוק כל מפסק גבול - על המפסק ובקצה הריתמה שלו.
אסף.
כאן צריך סורק מקצועי MUT2/3,LAUNCH X431,KTS או דומה
אני הייתי בודק את יח. השילוב של 4X4 בסרן הקידמי.
צריך לשכב מתחת לרכב ולראות אם הוא שלם,לא מעוקם
וצינורית הואקום תקינה ומחוברת.
המשלב נראה כך
https://www.ebay.com/itm/New-MB620790-Freewheel-Clutch-Actuator-for-Mitsubishi-Pajero-Sport-Triton-Pickup/333318688327?fits=Make%3AMitsubishi&hash=item4d9b578e47:g:It4AAOSwVdtdcIk5.
עברתי כבר תקלה כזו והבעייה התגלתה ביחידה הזו.
boazgutman
21-11-19, 14:48
תודה.
בסופש אתן קצת אהבה לרכב ואבדוק יסודית.
אם רק היה לך שכן עם ליפט.....
רגע....
boazgutman
24-11-19, 14:25
עברתי מול הבית שלו פעמיים עם אמברקס חצי מורם וחריקת בלמים כדי שישמע את צעקותי וירים אותי על הליפט.. אבל כלום... נאדה.. דממה...
זחלתי הביתה ופירקתי את המיגון התחתון לבד... עכשיו אפשר לראות את הבלגן שמתחת לאוטו כמו שצריך.
לא מצאתי כלום... אני חושב שזה אכן הUNIT שמשלב. אבל למה שיהיה תקוע על משולב רוב הזמן ולא ירצה לחזור ללא משולב?
כשאתה אומר UNIT אתה מתכוון למשלב הצרייה? בדקת את המערך הסלנואידים לפני?
בדיקת המשלבת שאני מכיר היא אחד שמביט בה ואחר שמשלב כשהרכב מונע (עם כל הזהירות שבדבר) - לראות האם יש תזוזה. אבל לפני זה בודקים את מערכת הסלנואידים - האם מגיע מתח- האם יש וואקום וכו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.