התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שיעבוד רכב, מישכון רכב: בואו נעשה סדר

יואב פולס
20-11-19, 18:17
ניתן לצפות בעמוד זה ב:

Www.jeepolog.com/forums/content.php/3921

PW
20-11-19, 18:43
ניתן לצפות בעמוד זה ב:

Www.jeepolog.com/forums/content.php/3921 (http://Www.jeepolog.com/forums/content.php/3921)
מה אם מופיע ברישיון הרכב "הרכב מעוקל"?

amitaikl
20-11-19, 19:53
בול בזמן!
הציעו לחבר לקנות "רכב מעוקל", אבל לעשות "זכרון דברים".
מה הכוונה?

נדב ש.
20-11-19, 20:32
שהרכב כבר מעוקל והמעקלים יכולים להגיע אליך בכל רגע לקחת את הרכב, יתרה מזאת אם עוצר אותך שוטר הוא יכול להזמין את הגוף המעקל שייקח את הרכב במיידי.

PW
20-11-19, 20:49
שהרכב כבר מעוקל והמעקלים יכולים להגיע אליך בכל רגע לקחת את הרכב, יתרה מזאת אם עוצר אותך שוטר הוא יכול להזמין את הגוף המעקל שייקח את הרכב במיידי.
כיצד ניתן לדעת מי עיקל ומדוע?

יואב פולס
20-11-19, 22:21
לא קונים רכב מעוקל.
אי אפשר להעביר בעלות, ולכן הרכב לא באמת שלכם.
עסקאות מפוקפקות כאלה - יש להתרחק מהן.

מחר אענה יותר באריכות.

יואב פולס
21-11-19, 12:51
לגבי רכב מעוקל,
בעל הרכב חייב כסף למישהו. כלו כל הקיצין ולא הצליחו לגבות ממנו כסף, והתחילו להטיל עיקולים על רכוש. זה יכול להיות על חשבונות בנק, על רכב, על כל דבר שיש לו ערך וניתן לממש.
לפעמים זה מצב קיצוני, ולפעמים זה משרד עו"ד שקיבל ערימת תיקים לטיפול. הוא לא בהכרח רואה אתכם ממטר. ישר מטיל עיקול, ובד"כ רצים לשלם. (תיזכרו בהתנהלות של רשעות השידור בזמנו. איך עורכי דין מטעמה התעמרו בחייבים).
בעל הרכב רוצה להתחכם לרשויות ולחוק, רוצה למלט חלק מהרכוש שלו, ולהחליט למכור את הרכב המעוקל. הוא מציע איזו עסקה מדהימה לפיה אתם תשלמו איזה סכום נמוך מאוד, ותקחו ממנו את הרכב לשימושכם. הרכב עדיין על שמו אבל אתם משתמשים בו.
כשיגיע מועד הטסט, תצטרכו את תעודת הזהות של זה שמכר לכם, או צילום שלה, כדי להעביר אותו טסט.
יכולים בכל רגע נתון לקחת מכם את הרכב. בלי שאלות, בלי הסברים. רדו מהאוטו, ומעמיסים אותו.

למה זה טוב?
אני לא רוצה לקנות צרות של אחרים. רוצה לחיות את החיים שלי בשקט, בלי אף אחד בעולם (למעט אישתי) שאני תלוי בו ובגחמותיו.
מכאן, כל אחד יחליט מה טוב לו.

PW
21-11-19, 18:01
אני חוזר על שאלתי:
כיצד ניתן לדעת מי הטיל את העיקול ומדוע?

יואב פולס
21-11-19, 18:40
סליחה שלא עניתי,
בהוצל"פ ידעו בדיוק מי הטיל את העיקול.
אם אני לא טועה, אפשר לפי ת.ז. ואפשר לפי מספר עיקול שיהיה במשרד הרישוי.

עמי
21-11-19, 20:06
אני חוזר על שאלתי:
כיצד ניתן לדעת מי הטיל את העיקול ומדוע?

יש שלושה סוגי עיקולים שאתה עשוי (עלול?) להתקל בהם: עיקול לשם ביצוע פסק דין שהוטל על ידי רשות האכיפה (ובשמה הקודם, ההוצל"פ), עיקול של רשות לפי פקודת המסים (גביה) ועיקול זמני שהוטל על-ידי מישהו שככל הנראה מצוי או היה מצוי בסכסוך משפטי עם בעל כלי הרכב.
אם העיקול הוא אחד משני הסוגים האחרונים, פניה לרשות האכיפה לא תועיל. אתה יכול רק לקוות שפניה למשרד הרישוי תניב תשובה שמכווינה אותך לאחת משלוש האפשרויות הנ"ל ולזהותו של המעקל. במקרה השלישי, הסיכויים שלך קלושים וצריך כבר עבודת מחקר של ממש על מנת להתחקות אחר
זהותו של המעקל, מה עוד שעיקולים כאלו לעתים קרובות נשארים ברישומים, על-אף שמבחינה חוקית כבר פג תוקפם או בוטלו על ידי בתי המשפט.

בהצלחה,

עמי

עמי
21-11-19, 20:23
בול בזמן!
הציעו לחבר לקנות "רכב מעוקל", אבל לעשות "זכרון דברים".
מה הכוונה?

בחיי היומיום יש בלבול במושגים. אותו "זכרון דברים" שמציעים לך לעשות הוא הסכם לכל דבר ועניין. אז למה יש צורך בו?

בהרבה מקרים הסכם לרכישת רכב משומש הוא הסכם שבע"פ. סוגרים על מחיר, ניגשים לדואר, מעבירים בעלות וכסף ויאללה, נגמרה העסקה.

אלא, שכאשר יש בעיה עם ההליך הפשוט הנ"ל ואי אפשר להעביר בעלות באופן רגיל, או אז נזקקים להוכחה אחרת להעברת הבעלות (וכדאי לדעת בהקשר זה, שבניגוד לרישום הבעלות על דירה במשרד המשפטים, למשל, הרישום במשרד הרישוי הוא בעל אופי טכני בלבד והוא לא קובע כמעט דבר בשאלה מיהו הבעלים האמיתי של הרכב) והפתרון הוא עריכת חוזה מכר בכתב - ובלשון הרחוב: "זכרון דברים".

ההסדר הזה מלא בבעיות ולא רק מבחינת ההתנגשות האפשרית בין זכויות הקונה לפי הסכם המכר (אותו "זכרון דברים") לבין זכויות המעקל/משעבד/ממשכן וכו', אלא גם בבעיות אחרות - כמו שאלת קיומה או העדרה של זיקה ביטוחית למבטח בפועל של הרכב, הפרת חובת גילוי מול המבטח, מעמד מול רשויות המדינה בכל מיני מקרי קיצון ועוד ועוד. הבעיה מחריפה כמובן יותר, כאשר מדובר בגלגול שני או יותר של העברת בעלות באמצעות "זכרון דברים" או הסדר דומה.

-->