PDA

צפייה בגרסה מלאה : בגי״ה 72748 - חימום לחדר רחצה

עירא
21-11-19, 12:26
הגיע החורף (כנראה, ככה שמעתי בחדשות) וקר בלילות, מה הדרך הטובה ביותר לחימום חדר הרחצה, מפזר חום, תנור אינפרא, תנור עם גוף חימום כמו של פעם? יש חשיבות להספק? או שפשוט ללכת לקנות ב60 שקל את הכי זול שיש בחנות?

עירא

מוטי ג.
21-11-19, 12:31
אנחנו עם אינפרא, הדור החדש של הספירליים, הכי זול שהיה בהום סנטר, כבר כמה שנים בלי בעיות

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

avikkllk
21-11-19, 12:43
תלוי גם מה גודל החדר אמבטיה

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

shachar
21-11-19, 12:46
הגיע החורף (כנראה, ככה שמעתי בחדשות) וקר בלילות, מה הדרך הטובה ביותר לחימום חדר הרחצה, מפזר חום, תנור אינפרא, תנור עם גוף חימום כמו של פעם? יש חשיבות להספק? או שפשוט ללכת לקנות ב60 שקל את הכי זול שיש בחנות?

עירא

יש אופציה גם למתלה חימום מגבות....

Dan Mil
21-11-19, 17:54
ממליץ על תנור חשמלי תלוי עם מפוח פנימי , נראה כמו מזגן קטן.
נשלט ע"י שלט ..

יעיל שקט ובטיחותי .
מחמם את כל חלל חדר האמבטיה.

ש01
25-11-19, 22:50
מפזר חום. ללא ספק.
אבל (וזה חשוב!!) - שיהיה תלוי נמוך, קרוב לרצפה.

כן - נמוך!!!

למדתי את זה בבית מלון במינכן - בשיא החורף ויישמתי בבית מתחת לארון בגובה 20 ס"מ בערך.
אצלנו הילדים מדליקים 5 דקות לפני המקלחת וכשנכנסים החדר כבר חם!!

איל מ
26-11-19, 08:21
כשהילדים שלי יהיו בגיל שבו אני סומך עליהם עם מפזר חום, זאת תהיה אופציה (אני זוכר את התעלולים שאני הייתי עושה כשהייתי ילד- big no no). עד אז התנור תלוי גבוה גבוה מחוץ להישג ידם (גם אם זה פחות נכון תרמודינמית).

ש01
26-11-19, 10:09
כשהילדים שלי יהיו בגיל שבו אני סומך עליהם עם מפזר חום, זאת תהיה אופציה (אני זוכר את התעלולים שאני הייתי עושה כשהייתי ילד- big no no). עד אז התנור תלוי גבוה גבוה מחוץ להישג ידם (גם אם זה פחות נכון תרמודינמית).

+1...

אצלי הקטן בן 11 ובהחלט מבין עניין שובבות/סכנות/אש וכד'.

asafk
03-12-19, 18:20

עיראהרומאים היו בונים ריצפה כפולה ומחממים עם אש את האוויר בין שתי השכבות.
עם סיום בניית הבית החדש זה בדיוק הזמן לבנות רצפה כפולה..

או תנור מקרין חום הכי פשוט מהחנות הקרובה. עובד מצויין. אני מחבר למנורה כדי שאם שוכחים לכבות את התנור, כשמכבים את האור התנור גם ייכבה.

מפזרי חום הם סכנה - הסטטיסטיקה מוכיחה שהם גורמים שריפות

אסף.

boaz avrahami
04-12-19, 06:58
מה שהרומאים עשו היה טוב לזמן הרומאים.

שריפות נגרמות המון פעמים בגלל שאנשים מחברים את התנור למנורה.
חוטי הזנה לתנור כדאי שיהיו עבים ויתחממו פחות וחוטי המאור הן דקים.
1.5 ממר למאור
2.5 ממר לשקעי כח.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

avikkllk
04-12-19, 08:01
למנורה?הקצר שם קרוב...מהר לנתק ממנה .

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

עירא
07-12-19, 18:23
לסיכומו (הנוכחי) של עניין,
נרכשו שני תנורי חימום אינפרא של הביקור (יחסית) בעוצמה של 2000w.
מחוברים לשקע ממותג שהוכן מבעוד מועד, עם כבלים בעובי המתאים, ומפסק בעל תאורה עצמית על מנת לעזור לשים לב שהתנור בתוך חדר הרחצה דולק.

אני חושב שאין ממש חשיבות בין מפזר למקרן חום או כל דבר אחר, אני חושב שנקודות שרלוונטיות להחלטה (כמובן שזו חכמת שלאחר מעשה) :
* גודל ולא רק אורך ורוחב, בעיקר עומק כולל המתלה.
* תאורה, עם התנור אינפרא אני לא צריך להדליק את האורות, הוא מאיר בעצמו כמו בחלון ברחוב מסויים בהולנד (עכשיו אני מבין את מקור השם...)
* עצמה, אני כל הזמן כיוונתי להכי חזק שאפשר לשים פיזית וזה לא דבר חכם, מסתבר שלעמוד מול התנור הזה צריך לצאת ממקלחת בטמפ של 5- מעלות וגם אז תוך 4 דקות זה הופך להיות בלתי ניסבל.

בגדול אני ממליץ למי שהמאה נמצאת בכיסו לעשות חימום תת רצפתי לחדרי הרחצה ממש כמו הרומאים, זה ממש כיף.

hadtomer
07-12-19, 20:11
בשרותים שלי (כן, שלי, יש לנו 3 בבית) - מפזר חום שמותקן נמוך. כפי שכתבו קודמי.

באמבט של הבנות - ספירלות גבוה.

באמבט שלי ושל אשתי- מפזר חום גבוה.

tallevi
07-12-19, 21:07
בשרותים שלי (כן, שלי, יש לנו 3 בבית) - מפזר חום שמותקן נמוך. כפי שכתבו קודמי.

באמבט של הבנות - ספירלות גבוה.

באמבט שלי ושל אשתי- מפזר חום גבוה.נו ומה התובנה?? בהתקנה נמוכה פיזור החום יעיל יותר באופן משמעותי או מורגש?

טל.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

שחף110
04-02-22, 12:38
ממשיך את השרשור
מתלבט לגבי המוצר הזה (https://ksp.co.il/web/item/124783) של סלמור (Selmor SE-2880).

אני מחפש אחד שהטיימר יהיה מוגדר בדיפולט - כלומר שאם אני מכבה את המפסק היעודי לחימום בכניסה למקלחת
(ששולט על השקע של התנור חימום) ההגדרה של הטיימר לא תלך לאיבוד (בכל זאת, 2 מקלחות של ילדים וזה)

למישהו יש ניסיון או המלצה למוצר אחר שיודע לעשות את זה ?

איל מ
04-02-22, 13:37
אמל"ק: לכו לפסקה האחרונה.
אני קניתי לאחרונה מפזרי חום לאמבטיות. מי שהרעש מפריע לו, שיוותר (זה באמת מרעיש). לי אישית לא. אבל זה לא העניין. בחיפושים עשיתי הרבה סקר שוק, וקראתי כמעט כל חוות דעת שיש על תנורי אמבטיה ומפזרי חום לאמבטיה.

ראשית, יש כמה דגמים בסיסים שמשווקים תחת אינסוף שמות: סלמור, המילטון, זק"ש, גולדליין, אלקטרוחנן ועוד ועוד ועוד... המוצרים עצמם זהים, ולעתים הבדלים קטנים בגוף החימום עצמו (לדוגמה, יש מותגים שיציעו מכשיר בכמה הספקים, נגיד 1500,2000,ו2500 W, בעוד המותג המתחרה יציע רק את הדגם של ה2000).

בכל אופן עד כה לא חידשתי לכם כלום.

בנושא הספציפי של תנורי אמבטיה עם שלט, או עם מסך דיגיטלי בצד, יש המון תלונות על תקלות. בסוף אלו מכשירים ברמת איכות די נמוכה, ומה שיגרום להם להיות אמינים או לא, זה כמה הם טיפשים. אם אין איזו סיבה מיוחדת שבעטיה את חייב שלט, הייתי מוותר.
תנורי אינפרא זולים שורדים בד"כ עונה שתיים, לפני שחלק מהגופי חימום מתחילים לוותר לעצמם. בניגוד לתנור סליל הישן, זה לא נשרף במכה, אלא יש אזורים שמפסיקים לעבוד לאורך הגוף, והוא פחות אפקטיבי.

ofir1977
18-02-22, 21:13
עירא, אתה יכול לתת שם של דגם או יצרן של התנור אמבטיה של הביוקר?
אני בכל חנות נתקל רק בזבל סיני מצוי בנושא הזה.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

-->