צפייה בגרסה מלאה : בחירת קפיצי עלים לצ׳רוקי
הגיע הזמן להחליף עלים.
למי שלא מכיר: צ׳רוקי XJ מודל 96 מוגבה 6.5" שהם כמעט 50 מ"מ [emoji846]
אני מאמין גדול בהתאמת הרכב לצרכים, ואצלי הצרכים תובעים משקל מכובד מאחור.
הקפיצים אצלי בצ׳רוקי (כך על פי "יודעי דבר") הם קפיצים מקוריים. או שככה הם היו פעם, לפני שהסירו מהם עלה אחד והוסיפו במקומו ספיראלה.
אה, וגם התושבות אינן אלו שיוצרו במקור במפעלי ג׳יפ, אלא כאלו שמגביהות את הישבן.
העסק כבר לא עובד. רואים את זה במנח של הרכב, מרגישים את זה בסגירת מתלה קלה מדי, וגם מבט מהיר על העלים חושף פיתול שלא היה שם במקור.
אוקיי, אז צריך להחליף קפיצים,מה הבעייה תשאלו ?
אז ככה:
א. אני לא מבין כלום בקפיצי עלים
ב. הרכב הוא כבר שעטנז רציני בכל מה שקשור למתלים האחוריים כך שאין לי מושג מאיפה להתחיל...
לאן אני רוצה להגיע:
א. נסיעה מאוזנת עם הרכב כפי שהוא מועמס לרוב (כלומר באזור המשקל המירבי המותר), כך שלא אסגור מתלה אחורי על כל באמפ במהירות שאיה זחילה
ב. החזרת הישבן לגובה המתאים לאף
ג. שמירה על מהלכי המתלה. כרגע גמישות המתלים מאפשרת הדבקה של כל הגלגלים לקרקע גם בתנאים מאוד קיצוניים, לא הייתי רוצה לאבד את זה.
ד. הספיראלות נשארות, אולי אפילו ארצה באותה הזדמנות לחזק גם אותן. השיקולים לכך: פיזור העומס על האין-שלדה והיכולת להמשיך בנסיעה גם אם נשבר עלה/תושבת
ה. נוחות הנסיעה חשובה לי לא פחות מהביצועים.
אז מה נכון לי לעשות ?
להזמין קיט קיים ? איזה ?
ללכת לקפיצאי שיכין לי קפיצים לפי הזמנה ? מכירים מישהו טוב ?
חשוב לי לציין: אני לא רוצה לתקן את העלים הקיימים או להוסיף להם. הם עשו את עבודתם נאמנה, סבלו בשקט, והגיע זמנם לפרוש.
אעלה תמונות כשאצליח לגרור את עצמי החוצה מהפוך...
קיט עלים+כריות אויר במקום הסלילים.
תרוויח נוחות וגמישות כשהרכב לא עמוס מבלי להתפשר על תמיכה במטען כשמלא.
תעלה תמונות באמת. בעיקר של תושבות הקפיצים הקדמיות, תושבות השאקל מאחור, תושבות בולמים וקפיצים ספירליים. אתה אומר שיש שעטנז וזה אכן אופייני לרכב בגלל שהתושבות שהן חלק מהבודי חלשות.
אבל קר וגשם בחוץ ...
דורון, טוב לי עם הספיראלות, הן כבר אפשרו לי פעם אחת להיחלץ עצמאית ממצב מביך בשטח כשנגזרה לי תושבת אחורית..
אם כבר אז אוסיף כריות איירליפט 1000 בתוך הקפיצים.
אני מציע לך ככה:
א. להחזיר את הרכב (או החלק האחורי בלבד) לתצורה מקורית.
ב. להרכיב סט הגבהה מלא (אפילו רק מאחור) שכולל את כל החלקים - לגובה הרצוי. לדעתי סט 4.5 עם עלים חדשים ייתן לך את הגובה הרצוי.
אסף.
GodsFather
28-12-19, 11:46
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2E com%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D11 4723&share_tid=114723&share_fid=22239&share_type=t&link_source=app
מניח שראית
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
א. להחזיר את הרכב (או החלק האחורי בלבד) לתצורה מקורית.
לא מעשי. הוחלפו שם התושבות והן מוברגות אבל גם מרותכות לבודי. יצאתי במיוחד כדי לצלם אבל בגשם השוטף לא התחשק לי לשכב מתחת לאוטו בשביל תמונה אופטימלית.. מקווה שתצליחו להבין מה הולך שם..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191228/2262fa2040773637d37920b9d3c2deca.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191228/60943527287928d3e55c81ca253771fb.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191228/6cac2df2d3347d60047b76a8501ec54c.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191228/7025f6f8d1f42085aea7258fb51ebb7f.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191228/e8140dc7f5fc98d7875fbb91367a6765.jpg
תושבת קדמית של העלה היא מקורית
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191228/5a295ffc5b11123c4268de9fa5b2738a.jpg
עובדה מאודדדד חשובה שיש לציין, הקפיץ מעל הסרן בתצורה המקורית. זה אומר שכל קפיץ עם קצת קשת שנוצר לרכב אחר ייתן לך המוןןן גובה.
לדוגמא, אני חושב שקפיץ הגבהה של סופה שנותן הגבהה של 2.5" ייתן לך את הגובה הרצוי.
שים קפיץ HD של אולדמן שמיועד לYJ מאחורה.. ביחד עם הספירלות שלך אני חושב שזה יעבוד פצצה. אם עדיין יהיה רך מדי, אפשר להוסיף לקפיצים האלו עוד עלה וגם שתיים אם צריך.
קפיצי עלים זה עולם שלם ויש המון אפשרויות ואופציות לשיפור.. אחד הדברים הנפוצים לXJ בארהב היא מה שנקרא slider box שמבטל את הנדנה מאחורה ונותן המון מהלך מתלה.. תחקור קצת ותראה אם זה מעניין אותך.
בכל מקרה, לתקופת המעבר אם אתה רוצה לאזן את הרכב מבחינת גובה אתה יכול להזיז את הנדנה שלך עוד חור אחורה.. זווית העבודה עדיין תהיה טובה ותרוויח קצת גובה.
מה שיש שם היום - אפשר ורצוי לבטל.
גם אחרי שראיתי את התמונות - אני חושב ככה.
אסף.
מה שיש שם היום - אפשר ורצוי לבטל.
גם אחרי שראיתי את התמונות - אני חושב ככה.
אסף.זה מרותך לבודי, מעדיף לא להתעסק ..
הזוית שסימנתי בין העלה לשאקל, במצב אופטימלי היא כ90 מעלות במנוחה. המצב אצלך רחוק מאד מזה. רק מהתמונה הזאת אני מנחש שמהלך הסגירה קטן מאד והתחושה כל הזמן היא של קפיץ קשה מאד.
קודם כל הייתי מנסה דבר פשוט - לחבר את השאקל לחור המרוחק יותר שכבר קיים. זה לכשעצמו אמור להזיז את הקפיץ לתחום עבודה טוב יותר - וגם להרים את הרכב (לא יודע אם זה טוב או רע מבחינתך) . האם הוא היה מחובר שם? אם כן למה הזיזו אותו? https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191228/7783c9d7beabdf40030e53a161394392.jpg
עשיתי כבר את הניסוי הזה, אמרו לי שזה גבולי מדי להתהפכות של הנדנדה, החזרתי בחזרה.
מה שנקרא slider box שמבטל את הנדנה מאחורה ונותן המון מהלך מתלה...
מה זה נותן שלא תקבל מנדנדה מתאימה?
לנדנדה יש אפילו יתרון בפתיחת מתלה כי היא נפתחת אנכית ואורך הנדנדה מתווסף לפתיחה.
בסליידר נק׳ העיגון באותו הגובה כל. הזמן.
במצב אופטימלי היא כ90 מעלות במנוחה.
90 מעלות נוטה לנעילת הקפיץ.
זה גם לא משאיר כמעט תנועה לפתיחה כשהקפיץ מתקצר.
אופטימלי זה נטייה קלה אחורה לכיוון יישור הקפיץ.
בסביבות 15 מעלות.
עשיתי כבר את הניסוי הזה, אמרו לי שזה גבולי מדי להתהפכות של הנדנדה, החזרתי בחזרה.יכול להיות אז שהנקודה הנכונה היא באמצע איפשהו. המצב הנוכחי בכל מקרה לא תקין בעליל ומסביר חלק ניכר מהצרות שלך.
יכול להיות אז שהנקודה הנכונה היא באמצע איפשהו. המצב הנוכחי בכל מקרה לא תקין בעליל ומסביר חלק ניכר מהצרות שלך.נשמע כמו משהו שאפשר לפתור בקלות עם מכשיר הקסמים החדיש: מקדחה.
כשיהיו קפיצים חדשים, בהחלט נבחן את האפשרות [emoji846]
זה להוסיף טלאי על ערמה של טלאים.
ברור לי למה הוסיפו את התושבת הזו - אבל היא לא הפתרון הנכון .
כל זה - יהיה פחות טוב מערכה מושלמת, עם או בלי תושבת קפיץ חדשה.
אסף.
תושבות הקפיץ האחוריות מרותכת לבודי. לפרק אותן זה לא מעשי, בוודאות ייצור נקודת תורפה חדשה. אז התושבות נשארות, איך היית ממשיך מכאן ?
מה שמורכבת אצלך מכונה shackle relocation bracket והוא בדרך כלל תוצאה של חוסר התאמה כללי בין הקפיצים השאקלים ומידת ההגבהה.
לפתוח ריתוך או לחתוך את התושבת ולרתך חדש - לא בשמיים.
אם אתה מתעקש להישאר עם הקיים תצטרך למצוא את הנקודה הנכונה ואז לקדוח, ואם הקדח קרוב מדי לאחד מהקיימים - לרתך חיזוק ואז לקדוח.
אסף.
אם אתה מתעקש להישאר עם הקיים תצטרך למצוא את הנקודה הנכונה ואז לקדוח, ואם הקדח קרוב מדי לאחד מהקיימים - לרתך חיזוק ואז לקדוח.
זה הכיוון.. וחזרה לשאלה המקורית: איזה קפיצים להביא ?
GodsFather
28-12-19, 18:00
הודעה פרטית
זה הכיוון.. וחזרה לשאלה המקורית: איזה קפיצים להביא ?
ברגע שמיקמו מחדש תושבת חדשה יש מצב שזה לא קפיץ שיועד במקור לצרוקי.
נו, ובשביל מה כתבתי כאן ?
אם זה היה טריוויאלי הייתי כבר קונה מזמן ...
מה זה נותן שלא תקבל מנדנדה מתאימה?
לנדנדה יש אפילו יתרון בפתיחת מתלה כי היא נפתחת אנכית ואורך הנדנדה מתווסף לפתיחה.
בסליידר נק׳ העיגון באותו הגובה כל. הזמן.
זה כי אתה מניח שהסליידר מקביל לריצפה. בפועל הוא בזווית מסויימת ולכן, בפועל הקפיץ יורד יותר בפתיחה מלאה. חוץ מזה, זה אמור לשדרג את הנוחות כי המשחק של הקפיץ הוא קדימה אחורה ולא ברדיוס קבוע סביב ציר. הסטאפ הזה מוסיף גם חוסן מכאני.
- - - Updated - - -
כל קפיץ 2.5" של yj יעשה את העבודה טוב מאוד. אישית ממליץ על אולדמן.
זה כי אתה מניח שהסליידר מקביל לריצפה. בפועל הוא בזווית מסויימת ולכן, בפועל הקפיץ יורד יותר בפתיחה מלאה. חוץ מזה, זה אמור לשדרג את הנוחות כי המשחק של הקפיץ הוא קדימה אחורה ולא ברדיוס קבוע סביב ציר. הסטאפ הזה מוסיף גם חוסן מכאני.
.
זה לא משנה שום דבר במסלול היישור של העלה שנדנדה לא עושה.
והוא לא יכול לאפשר יותר ירידה מעבר לאורך הקשת של הקפיץ.. זה אורך נתון.
זה בדיוק כמו לשים נדנדה ארוכה יותר שמאפשר עוד קצת פתיחה.
הדבר היחידי אולי זה קשיחות צידית כי הנדנדה כן גמישה במימד הצידי בעבודת המתלה.
תמדוד את אורך העלה ותחפש קיט מסחרי מתאים.
הכאב ראש יהיה להתאים גם את משקל הנשיאה.
לצערי ומניסיוני, קפיצי עלים קאסטום בארץ זה אירוע לא יעיל במיוחד.
זה הכיוון.. וחזרה לשאלה המקורית: איזה קפיצים להביא ?סט שמיועד לרכב... למשל רוביקון 4.5 כמו שנמרוד התקין פעם.
אסף.
סט שמיועד לרכב... למשל רוביקון 4.5 כמו שנמרוד התקין פעם.
אסף.
זה קפיץ מעולה, אלא שאני לא יודע איך הוא יתמודד עם משקלים ברמה שהאוטו הזה שוקל/מועמס באופן קבוע.
משום מה נראה לי שהעסק ייגמר עם סט מיובא על הליפט אצל קפיצאי מקומי שישבור את הראש בהוספת עלה/ניסויים וטעויות/תעיות בתקווה למצוא את הסט-אפ המתאים במינימום פירוקים והרכבות.
אני גם אוהב את הקפיצים של רוביקון והרבה מחברי הקבוצה של הXJ בארץ נוסעים על קפיצים של רוביקון ומרוצים מאוד.
לעניין המשקל - הצ'ירוקי שלי די רק באופן קבוע והקפיצים קשים.
יצא לי לנסוע כאשר הצ'ירוקי היה עם 5 אנשים ומפוצץ עד אפס מקום בבגאז', הוא פשוט הפך להיות נוח יותר אבל עדיין הקפיצים ממש לא "קרסו" ועבדו יפה מאוד בשטח. - והם לא חדשים במיוחד. - בקיצור אני לא יודע אם הייתי חושש מידי.
עבור צ'ירוקי סטדנרטי, קיט הגבהה של RE של 4.5' מגיע עם קפיצי 3.5' ושאקלים ארוכים.
בכל מקרה תדבר איתי בפרטי, לדעתי נוכל למצוא קפיצי 3.5'/4.5' מחברים שיוכלו להשאיל כדי שתוכל להתרשם/לבדוק התאמה לפני שאתה קונה זוג חדש ויקר.
ההבדל בין 3.5 ל- 4.5 הוא רק בשאקלים ?
הקפיצים בקישור של הסנדק למעלה הם ככל הנראה רוביקון אקספרס 3.5, ודוריאן מוכן לתת לי לבדוק את הקפיצים לפני הקנייה.
כן, ההבדל בין הקיט של ה3.5' ל4.5' של רוביקון אקספרס בצד של העלים הוא השאקלים - ה3.5' משתמש במקוריים.
(בחלק הקידמי ההבדל הוא גדול יותר, ב4.5' כבר מחליפים זרועות עליונות, צינורות בלם, פנאהרד וכו')
מה שכן, בתמונות שהעלת נראה שנקודת החיבור של השאקל לרכב נמוכה ב2-3' מהנקודה המקורית. אמנם השאקל אצלך בזווית רצינית ומפתיע שהוא לא נתקע בתושבת בזמן סגירה, אבל יכול להיות שקפיצי 3.5' יהיו גבוהים מידי בשבילך
מהיכרות שטחית עם הרכב... הרכב במצב המראה.. גם "קל"...
לדעתי ה3.5" יתאים.
בכל מקרה אני בדעתו של אסף
לרכב אמריקאי כזה יש קיט מדף לכל דבר כמעט... אין צורך להמציא את הגלגל.
מהמר אגב שקפיץ של yj לא יתאים כמו שיוני הציע... בורג מירכוז במיקום שונה.
הייתי שם קפיץ מהמדף גבוה/קשה ככל האפשר. מעיף את הסליל... מחזיר לנדנדה מקורית במיקום מקורי.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
הייתי שם קפיץ מהמדף גבוה/קשה ככל האפשר. מעיף את הסליל... מחזיר לנדנדה מקורית במיקום מקורי.
כבר כתבתי למעלה:
א. אני מעוניין להשאיר את המתלה האחורי גמיש, כמובן בהתאמה למשקל אותו הוא אמור לשאת באופן שוטף
ב. אני לא מעוניין לחתוך ב-"אין-שלדה" כדי להחזיר את הנדנדות למקומן המקורי, וממילא התושבת המקורית כבר לא שם. התושבת הנוכחית נשארת וצריך להתאים את הקפיץ אליה ואל שאר נתוני הרכב.
מכל הסיבוב שאני עשיתי לצירוקי שלי, שכלל גם החלפת עלים לקראת סוף התקופה (דובידסון היו אחלה),
העצה הכי טובה שלי היא שאם יש לך תקציב לזה, תיפטר מהטלאים ותיישר קו עם קיט טוב על כל הרכב. זה מה שהייתי עושה בדיעבד.
אנחנו כמו מהמרים... ...קשה מאוד להחליט מתי להפסיק...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
הייתי מסכים איתך לחלוטין וכנראה אף פועל כך אם הרכב היה במצב מקורי. הוא לא, תושבת אחורית מקורית אחת נגזרה ולכן הותקן קיט אשר מחזק וממקם מחדש את שתי התושבות האחוריות. אולי זה היה חכם ואולי לא, אבל כמו שכבר כתבתי מספר פעמים מאז התחלת השרשור:
אני לא מעוניין לחתוך ב-"אין-שלדה" כדי להחזיר את הנדנדות למקומן המקורי, וממילא התושבת המקורית כבר לא שם. התושבת הנוכחית נשארת וצריך להתאים את הקפיץ אליה ואל שאר נתוני הרכב.
לעניין המשקל - הצ'ירוקי שלי די רק באופן קבוע והקפיצים קשים.
יצא לי לנסוע כאשר הצ'ירוקי היה עם 5 אנשים ומפוצץ עד אפס מקום בבגאז', הוא פשוט הפך להיות נוח יותר אבל עדיין הקפיצים ממש לא "קרסו" ועבדו יפה מאוד בשטח. - והם לא חדשים במיוחד. - בקיצור אני לא יודע אם הייתי חושש מידי.
אתה נוסע עמוס לפעמים.
נדב עמוס מאוד כל הזמן.
לא יודע אם אפשר להשליך מקפיצי רוביקון אקספרס 4.5 האחוריים בסופה שלי לקפיץ בצ'רוקי: הם מאוד נוחים, מהלך מתלה מצויין, אבל הם לא אוהבים משקלים.
העמסה של הג'יפ מיישרת אותם. אין לי דרך אחרת לתאר את זה. הם פשוט יורדים. אחרי שנתיים הם עדיין נוחים וגמישים מאוד, אבל איבדו גובה באופן מוחשי. לא יהיה מנוס מעירגול + הוספת עלה
או, סוף סוף תשובות מהסוג שאני מחפש, תודה דרור [emoji846]
אם לא רוביקון אקספרס, אז איזה קפיצים כן יתמודדו טוב עם המשקל לאורך זמן בלי לאבד את הגמישות המצויינת של הרכב ?
וכמובן שנשארת בעינה שאלת מידת האורך/גובה/חוזק של הקפיץ הדרוש, מה שכנראה יזדקק למידה כזו או אחרת של ניסוי ותהייה בגלל השינויים שהרכב עבר.
אתה נוסע עמוס לפעמים.
נדב עמוס מאוד כל הזמן.
הרבה יותר פשוט להתאים קפיץ לרכב במשקל קבוע+\-, מאשר לרכב שנוסע ריק/מלא.
נדב,
חוזר על ההמלצה,
תבדוק אורך קפיץ ותבדוק איזה מוצר מסחרי נכנס שם.
יכול להיות שתגלה שרוביקון אקספרס מתאים, והרווחת.
בתושבת שיש לך יש כבר 2 נקודות עיגון ויש מקום לעוד אחת לפחות אם צריך כוונון.
אני המניח שאפשר להשליך מהתכנון המקורי של הצרוקי בכמה משקל אמור הקפיץ המקורי לתמוך, ולראות האם צריך להוסיף עלים.
ככלל אצבע, עלה נוסף (בכל צד) שקול לתוספת נשיאה של כ-75קג.
ועדיף עלה ארוך באורך המאיה, שיאפשר גם נשיאת משקל וגם גמישות.
באולדמן, ההבדל בין MD ל-HD, הוא עוד עלה כזה.
boaz avrahami
29-12-19, 08:12
נדב,
אין שום דבר באזור המתלה האחורי אצלך שדומה למשהו שאפשר לקנות מהמדף.
לא הגובה, לא המשקל לא נקודות העיגון ולא התוספת הסלילים מאחורה.
איזה מסקנה תוכל להקיש מתשובה שתקבל כאן?
כל אחד יספר כיצד זה אצלו אבל זה אפילו לא קרוב להיות למה שאצלך.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נדב,
אין שום דבר באזור המתלה האחורי אצלך שדומה למשהו שאפשר לקנות מהמדף.
לא הגובה, לא המשקל לא נקודות העיגון ולא התוספת הסלילים מאחורה.
איזה מסקנה תוכל להקיש מתשובה שתקבל כאן?
כל אחד יספר כיצד זה אצלו אבל זה אפילו לא קרוב להיות למה שאצלך.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
+1
הפתרונות היחידים הם קיט מסחרי קיים מהמדף, שבאופן ודאי ידרוש כמה התאמות ושינויים/תוספות - או בניית קפיץ קאסטום בארץ, שכמו שכבר הבנת, זו קפיצת ראש לבריכה שאתה לא יודע מה העומק והאורך שלה ואיזה יצורים מאכלסים אותה.
יש בארץ כמה בעלי מקצוע ותיקים ומנוסים שתיאורטית יודעים לעשות זאת, אבל אני תוהה אם העלות של זה תהיה משתלמת ו/או האם יש להם סבלנות לפרוייקט שכזה מול לקוח שבשלב מסוים הם עלולים להחליט שהוא "נודניק" (כי הוא מגדיר במדויק מה הוא רוצה ומצפה שהעבודה תתבצע כמו שצריך ושלא יצטרך לחזור פעם בשבוע/שבועיים/חודש לשינויים ותיקונים).
יש בארץ כמה בעלי מקצוע ותיקים ומנוסים שתיאורטית יודעים לעשות זאת, אבל אני תוהה אם העלות של זה תהיה משתלמת ו/או האם יש להם סבלנות לפרוייקט שכזה מול לקוח שבשלב מסוים הם עלולים להחליט שהוא "נודניק" (כי הוא מגדיר במדויק מה הוא רוצה ומצפה שהעבודה תתבצע כמו שצריך ושלא יצטרך לחזור פעם בשבוע/שבועיים/חודש לשינויים ותיקונים).
הייתי שם, ועם בעל מקצוע מאד סבלן לתהליך.
ממליץ לוותר.
בסוף זה לוקח הרבה זמן כי בונים, מנסים, מפרקים ומתאימים כי זה אף פעם לא בול בפעם הראשונה.. ושוב ושוב.
כל אירוע כזה זה יום עבודה מבוזבז שלך נדב, כי צריך להביא את הרכב, להתייעץ איתך בזמן אמת ליד הרכב כשרואים ועושים התאמות.
ובסוף עולה יותר ממוצר מסחרי מוכח שאת הפיתוח שלו שילם מישהו אחר.
ולא פחות מהותי,
לקפיץ יש בלאי, אז בהכרח תהיה באותו הסרט עוד כמה שנים, וזה במקרה הטוב שהקפיץ קאסטום אכן יחזיק כמה שנים.
זה הזמן ליישור קו.
boaz avrahami
29-12-19, 09:57
או לשים חדש את מה שעבד עד היום בהנחה שהיית שבע רצון מהתוצאה
או להיפרד מהעלים ולהישאר רק עם סלילים בריאים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
שנאמר שנדב עמוס מאוד באופן קבוע, על כמה משקל מדובר?
ויש לו שם גם סלילים מאחורה שמחזיקים את משקל הרכב(שנתלשה לו התושבת הוא יצא מהשטח על הסליל עם הרכב העמוס)
מה הגובה L בין ציר תושבת השאקל המקורית לנוכחי?
126816
אני לא יודע, גם מה שהיה כשקיבלתי את הצ׳רוקי לא היה מקורי ...
אריאל (או מישהו אחר עם XJ), תוכל למדוד את המרחק מציר השאקל עד לרצפת הבגאז׳ ונשווה ?
מה לא יודע, קח מטר ותמדוד.
לא יודע איך נראית תושבת השאקל המקורית ...
מה שסמינתי לך. אאל"ט מהצילום, אני רואה שם ראש של בורג. החור שם זה התושבת המקורית. השאקל ישב בתוך הקופסה הזאת. הנה תמונה מהאינטרטנט:
126817
לא יודע איך נראית תושבת השאקל המקורית ...
נמרוד סימן לך, זה האיקס העליון.
מפה נראה שלא צריך רתכת ... רק דיסק כדי להשמיש את התושבת המקורית.
מישהו ניסה להגביה בזול...
מפה נראה שלא צריך רתכת ... רק דיסק כדי להשמיש את התושבת המקורית.
מישהו ניסה להגביה בזול...
לא עד כדי כך פשוט. כמו שזה נראה מהתמונות (ואולי באמת צריך לראות בעין) יש שם באמת תושבת לא מקורית על גבי תושבת לא מקורית, אני לא בטוח שנשאר משהו מהקופסא המקורית. אבל אפשר גם להסתדר עם התושבת הקיימת שנראית בריאה, רק שהיא נותנת מראש הגבהה משמעותית שצריך לקחת בחשבון, ולכן חשוב למדוד מה המרחק פחות או יותר.
מה שסימנת בתור "המקורי", הוא לא באמת המקורי, לכן צריך להשוות לצ׳רוקי מקורי
תמדוד מה שסימנתי, זה מספיק קרוב. אם לא מתחשק לך אז לא.
לבקשת נדב, מצורפות המדידות-
126820126821
הצ'ירוקי עכשיו עם מיכל דלק בפחות מחצי, גלגל ספייר, ארגזי כלים, ציוד חילוץ, שולחן, כיסאות ושלל נוזלים. :)
לדעתי תביא את השקאל למצב של 90', תמדוד את המרחק בין הרצפה לחור החיבור של הקפיץ לשאקל ואז תוכל לחשוב איזה גובה קפיץ אתה צריך, כפי שנמרוד אמר, הזווית של השאקל לא צריכה להיות כזאת חדה ביחס לשלדה, ובסוף התהליך כדאי שיהיה תהיה סביב ה90'
לדעתי תביא את השקאל למצב של 90', תמדוד את המרחק בין הרצפה לחור החיבור של הקפיץ לשאקל ואז תוכל לחשוב איזה גובה קפיץ אתה צריך, כפי שנמרוד אמר, הזווית של השאקל לא צריכה להיות כזאת חדה ביחס לשלדה, ובסוף התהליך כדאי שיהיה תהיה סביב ה90'
לא חדה כמו שיש אצלו היום אבל לא 90.
זה צריך להיות סביב 75-80 בנטייה החוצה מהקפיץ.
90 יגרום למתלה קשיח כי הזוית נועלת את הקפיץ וצריך יותר כוח להתחיל את תנועת היישור אחורה.
וזה גם פוגע במהלך פתיחה כי אין לקפיץ לאן להתקצר כשהקשת גדלה בפתיחה מתלה.
אני עדיין בעבודה, אמדוד בלילה או מחר בבוקר ואפשר יהיה להמשיך את התאוריות משם ..
גם סיכמתי עם דוריאן שאקח את הקפיצים שלו לראות האם מתאימים במקרה.
תקנו אותי אם אני טועה, אם אני מבין נכון אז אני צריך קפיצים באותו אורך (קו ישר מקצה לקצה) כמו הקיימים כדי לשמור על מיקום הסרן (מול בתי הגלגלים וגל ההינע), אבל גבוהים יותר וחזקים יותר, אמת ?
אני עדיין בעבודה
תקנו אותי אם אני טועה, אם אני מבין נכון אז אני צריך קפיצים באותו אורך (קו ישר מקצה לקצה) כמו הקיימים כדי לשמור על מיקום הסרן (מול בתי הגלגלים וגל ההינע), אבל גבוהים יותר וחזקים יותר, אמת ?
את האורך האמיתי של העלה מעין לעין לאורך העלה, לא המיתר של הקשת.
בנוסף,
תמדוד מרחק מהעין הקדמית עד לבורג מרכוז, זה הרדיוס לך שתכלס קובע האם בסגירת מתלה הגלגל נוגע או לא בבית הגלגל.
לא חדה כמו שיש אצלו היום אבל לא 90.
זה צריך להיות סביב 75-80 בנטייה החוצה מהקפיץ.
90 יגרום למתלה קשיח כי הזוית נועלת את הקפיץ וצריך יותר כוח להתחיל את תנועת היישור אחורה.
וזה גם פוגע במהלך פתיחה כי אין לקפיץ לאן להתקצר כשהקשת גדלה בפתיחה מתלה.
התפספסה לי שם שורה, לא מכיר את העניין הזה אבל ההמשך היה צריך "עד כדי 15' לפי מה שדורון אומר" :)
ה90 הוא לצורך המדידה - 10' מ90' לא ישנו הרבה את הגובה...
לעניין האורך -
גם פה, לא הייתי מחפש קפיץ מתאים אלא דואג שהתושבת האחורית תתאים
לא שינית כלום בתושבת הקדמית, לכן המרחק בין התושבת הקדמית לנקודת חיבור הסרן אמורה להיות די קבועה ולכן קפיץ מדף של XJ גם את זה "סוגר" לך
בקיצור, דעתי היא כשל כל השאר - קח מוצרי מדף קיימים של XJ, את הגובה של הקפיץ שתרכוש תתאים לפי מדידת המרחק, ואת התושבת האחורית תשנה כך שהיא תאפשר לך לקבל את הקפיץ הזה באהבה. - זה הפתרון הנכון והשקט ביותר לאורך זמן.
עוד דעה,
ממליץ לך לבדוק את חברת Claynton (https://www.claytonoffroad.com/product/jeep-cherokee-45-rear-leaf-springs-1984-2001-xj)אולי לא מוכרת בארץ (יחסית) אבל בין החברות הטובות ב USA
זאת מהמלצה חמה של נמרוד מערד
מותקן אצלי קפיץ (רכב WJ ) זה קפיץ ברמה אחרת
https://www.claytonoffroad.com/sites/default/files/product_gallery/1601400-WF.jpg
boaz avrahami
29-12-19, 19:44
קלייטון באמת חברה משובחת ויקרה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
boaz avrahami
29-12-19, 20:38
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191229/e021cbb46a1ed6ca88f6fcc2d0e49496.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני מעדיף את זה באדום ...
לבקשת נדב, מצורפות המדידות-
126820126821
הנה המדידה שלי:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191229/0b13790511a3dea645e344176fe6dce5.jpg
(לא מבין למה טאפאטוק סובב את התמונה, אבל שיהיה)
הפער בין התושבת שלי למקורית הוא 10 ס"מ, כלומר 4 אינץ׳ (תודה אריאל)
כדי ליישר קו עם המתלה הקדמי, הישבן צריך לעלות בכ-3 אינץ׳ (ע"פ שיטת המדידה המהוללת הנהוגה במכוני הרישוי)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191229/c176212275b0a60105a9935b9ec2d799.jpg
אז יאללה, בואו נזרוק חישובים לאוויר ...
התושבת מנמיכה את השאקל ב- 4 אינץ׳ מהבודי, כלומר תורמת 2 אינץ׳ בסרן (מרכז הקפיץ)
הרכב מוגבה 6.5, לפי זה קפיץ של 4.5 שמיועד לתושבת מקורית אמור להתאים.
אריאל אמר שהקפיץ של 3.5 ו- 4.5 זהים פרט לשאקל (לפחות ברוביקון אקספרס). מישהו יודע להגיד מהן מידות השאקלים הרלוונטיות ?
מצד שני, אם אני צריך להרים את הישבן ב-3 אינץ׳ יחסית למצב הנוכחי עם קפיצים גמורים, אז אולי צריך קפיצים צנועים יותר בגובה ...
אוף, יותר מדי נעלמים, לא מבין בזה.
כנראה שנלך לניסוי עם הקפיצים של דוריאן...
אם זכרוני אינו מטעה אותי, כאשר הרכב מאוזן ההפרש בין מרכז הגלגל הקידמי לכנפון הוא גדול יותר מאשר מרכז הגלגל האחורי לכנפון - לכן אם תביא את שניהם לגובה זהה - אתה תקבל תחת גבוה יותר.
לעניין החישובים -
זה הקיט של 3.5'
http://www.rubiconexpress.com/Suspension/Rubicon-Express-3-5-Inch-Super-Flex-Short-Arm-Lift-Kit-with-Rear-Leaf-Springs-No-Shocks-RE6030.aspx?t_c=1&t_s=38&t_pt=3533&t_pn=R%2fERE6030
זה הקיט של 4.5'
http://www.rubiconexpress.com/Suspension/Rubicon-Express-4-5-Inch-Super-Flex-Short-Arm-Lift-Kit-with-Rear-Leaf-Springs-No-Shocks-RE6130.aspx?t_c=1&t_s=38&t_pt=3533&t_pn=R%2fERE6130
שים לב שהמק"ט של הקפיצים הוא אותו המק"ט, בקיט של ה4.5' יש גם שאקלים
אצלי עם שאקל של 4.5-5' שב90מעלות+קפיץ 3.5'+מרחק תושבת של כ2.5' מתקבלת הגבהה של 4.5'(בפועל מדובר על 5.5' אבל ברכב עמוס לגמרי הרכב כמעט מאוזן, עדיין התחת מעט גבוה יותר)
במקרה שלך- צריך שסך כל הרכיבים יהיה כ13' כדי לקבל הגבהה של 6.5'(שוב, מעט יותר אבל עם משקל אמור להיות מאוזן)
אצלך תושבת השלדה נותנת 7', שאקל מקורי הוא באיזור ה3'-3.5' לדעתי(השאלה מה יש אצלך), ולכן קפיץ של 3.5' אמור לתת כ7.5' הגבהה(כאינץ' יותר כי ככה הקיטים בנויים). אם השאקל שלך הוא 5' - והוא נראה ארוך מהמקורי אז אתה תקבל הגבהה של 9' מאחורה - ולכן יש תרחיש סביר בהחלט שהקפיצים אצלך הם המקוריים.
לפני שאתה מתחיל לפרק - מדוד את אורך השאקל מעין לעין, אם הוא ארוך מהמקורי אז תתארגן גם על זוג שאקלים באורך מקורי כדי שתוכל לשחק במהלך ההתקנה.
לסיכום-
קפיצי 3.5'+שאקלים מקוריים כנראה שיתנו קצת יותר מהגובה הרצוי אבל עם המשקל יש סיכוי שתהיה התאמה טובה.
הייתי מעדיף את זה על הקונפיגורציה של קפיצים מקוריים+שאקלים ארוכים, כי יצרני הקיטים הטובים כמו RE, קליינטון(שגם מעולים) וכד' לא מייצרים קפיצים לגובה מקורי, והקפיצים שלהם עדיפים משמעותית על כל התחליפי בגובה מקורי שקיים בשוק.
מה אורך השאקל המקורי ומה אורך המוגבה ?
אורך שאקל מקורי כ8 ס"מ (3.25 אינץ').
אני חותם על כל מה שאריאל כתב. אם יש לך קפיצים רוביקון אקפסרס 3.5 זמין להתנסות, קח אותם, כנראה שתצטרך שאקלים קצרים מאד - מקוריים או אפילו פחות (זה בסדר גמור). יש לך משחק של שני חורים להתקנה ואפשרות לקדוח חורים נוספים. יום על הליפט לנסיונות, סיכוי טוב שיסתדר לך יפה. אם זה יהיה יותר מדי, אז תצטרך לחפש קפיצים עם פחות הגבהה. יש למשל קפיץ 2.5" מעולה של אולדמן, או לפחות היה פעם.
כנראה שתצטרך שאקלים קצרים מאד - מקוריים או אפילו פחות (זה בסדר גמור). יש לך משחק של שני חורים להתקנה ואפשרות לקדוח חורים נוספים. יום על הליפט לנסיונות, סיכוי טוב שיסתדר לך יפה.
לגבי אורך הנדנדה או נקודת העיגון לשלדה, בגלל שהתושבות שונות, חובה לבדוק שהנדנדה מאפשרת לקפיץ להתיישר לגמרי בסגירת המתלה, אחרת הקפיץ יתעוות עד כדי שבירה.
זה יכול להיות ע״י חור חדש בתושבת בגוף, או אורך שונה של נדנדה.
אתה צריך 2 דברים בסוף:
שהקפיץ יכול להתיישר לגמרי בסגירת מתלה,
שהזווית של הנדנדה תהיה כ-10-15 מעלות לכיוון היישור, אצלך זה נטייה אחורה.
הקפיצים של דוריאן אצלי [emoji846]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191230/8e2377999581345a22f42b82bc3efb45.jpg
הקפיצים של דוריאן אצלי [emoji846]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191230/8e2377999581345a22f42b82bc3efb45.jpg
ממבט זה נראה שיש 6 עלים בקפיץ.
המשקל הקבוע שנתת בשרשור השני הוא 2100, ובעומס בסביבות 2400.
זה מאד קרוב למשקלי העמסה של טנדר.
ושם הקפיצים למשקלים האלו רחבים ועם מינימום 7 עלים ויש גם 8 ו-9..
יש מצב יותר מסביר שהקפיץ לא ייתן את הגובה או שהוא יסבול מהר.
אחרי מדידה האם מתאים בתושבות, תחשוב על הוספת עלה.
נדב,
רגע לפני שאתה שם קפיצים של משאית....
בתחילת השרשור הזכרת את הרעיון של הוספת כריות אוויר, ירדת מזה?
בתחילת השרשור הזכרת את הרעיון של הוספת כריות אוויר, ירדת מזה?
לא, אבל הכריות לא מיועדות להיות חלק נושא עומס בשוטף אלא רק במקרים חריגים, ולהוסיף פרוגרסיביות בסגירת מתלה.
אורך השאקל אצלי בערך 5" (12.5 ס"מ) בין מרכזי החורים.
הקפיצים על הרכב בעלי 6 עלים ברוחב של כ-6 ב"מ
לא, אבל הכריות לא מיועדות להיות חלק נושא עומס בשוטף אלא רק במקרים חריגים, ולהוסיף פרוגרסיביות בסגירת מתלה.
לא בטוח שאני מבין מה זה "פרוגרסיביות בסגירה"?
ומה קורה בפתיחה? לדעתי הכרית מתנהגת סימטרית.
אני חושב שאם הולכים על כרית, אז לא נכון להניח שהיא לא נושאת העומס שוטף.
הפוך, אתה צריך קפיצים שבמקרה תקלה הכריות תוכל לנסוע על קפיצים לבד ( נמוך אבל תוכל לנסוע), וביום יום, הכרית היא חלק מהתחשיב.
בניגוד לפלדה, אוויר לא מתעייף.
אם אתה כבר בונה הכל מחדש, יכול להיות ששווה להשקיע יותר מסדרה 1000.
שאני הגבההתי את הטרופר, ביקשתי בכוונה קפיצי מדיום (למרות שידעתי שאני אהיה בסביבות 200קג תוספות גם שאני ריק) ואני לא יורד מ 7 psi בכריות ( ועולה 15-20 בטיול).
פרוגרסיביות בסגירה זה אומר שאני בוחר כרית שהיא פחות גבוהה מהקפיץ (גם עם כל המגינים שלה), כך שהיא מורגשת פחות במצבי אמצע ומתלה פתוח, ויתר משמעותית ככל שהמתלה נסגר.
אם אתם מניחים שכרית מתנהגת כמו קפיץ אתם טועים.
ואני לא מבין את עניין השוטף לא שוטף. הרכב הזה באופן קבוע עמוס למשקל המירבי. צריך קבוע קפיץ שמתאים למשקל הזה וזהו.
אסף.
הקפיצים של דוריאן אצלי [emoji846]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191230/8e2377999581345a22f42b82bc3efb45.jpgזה אומר שהקומבינה של הסליל יורדת?
פרוגרסיביות בסגירה זה אומר שאני בוחר כרית שהיא פחות גבוהה מהקפיץ (גם עם כל המגינים שלה), כך שהיא מורגשת פחות במצבי אמצע ומתלה פתוח, ויתר משמעותית ככל שהמתלה נסגר.
בניגוד למה שמקובל לחשוב, כריות כמו ה Airlift 1000, לא עובדת על התנגדות לדחיסה אנכית, אלא על לחץ על הקפיץ מבפנים (אופקי, לרוחב).
יש להם הסבר יפה באתר.
אסף,
אני לא בטוח שאני בדיוק מבין את ההערה על התנהגות לא זהה לקפיץ (ברור שזה מתנהג שונה), אני פשוט מצטט את ההמלצות של Airlift.
אני כבר רכב שטח רביעי עם כריות כאלו, זה פשוט, וזה עובד ( ודרך אגב, דווקא לבעלי טנדרים, שווה לשקול את זה יותר מכל רכב אחר).
לא, מה קשור ?סתם קיוויתי... (:
לא הבנתי מה הקשר בין סגירה פרוגרסיבית לסליל שעובד במקביל לעלה ..
לסגירה פרוגרסיבית קונים באמפסטופ פרוגרסיבי...
בניגוד למה שמקובל לחשוב, כריות כמו ה Airlift 1000, לא עובדת על התנגדות לדחיסה אנכית, אלא על לחץ על הקפיץ מבפנים (אופקי, לרוחב).
יש להם הסבר יפה באתר.
אסף,
אני לא בטוח שאני בדיוק מבין את ההערה על התנהגות לא זהה לקפיץ (ברור שזה מתנהג שונה), אני פשוט מצטט את ההמלצות של Airlift.
אני כבר רכב שטח רביעי עם כריות כאלו, זה פשוט, וזה עובד ( ודרך אגב, דווקא לבעלי טנדרים, שווה לשקול את זה יותר מכל רכב אחר).ההערה היא כי נדמה לי שמניחים שכרית אויר מתנהגת לפי חוק הוק.
אסף.
אני הייתי בטוח שהכרית אוויר מעלה קבוע הקפיץ בהתאם לכמות האוויר בתוכה.
וגם הסליל .. מעלה את קבוע.
זה לא מה שמנסים להשיג בכל ה"תחבולות" הללו?
יש כריות ויש כריות.
ככל שהכרית קטנה יותר והמרחק בין הסרן לתושבת הכרית בשילדה גדול יותר הכרית משנה את הקשיחות ולא את הגובה. כשתעלה את הלחץ, נפח הכרית יגיע למקסימום מהר יותר והנפח ישאר קבוע (בערך..). המשחק הוא עם הלחץ.. העלית את הלחץ, העלית את הקשיחות.
כרית אוויר בעל נפח גדול יותר תתנהג שונה - תגיע מהר יותר ללחץ מספיק גבוהה בשביל שהרכב יתרומם, אבל הקשיחות לא תשתנה עד שהכרית תיפתח לנפח המקסימלי והרכב יהיה מאוד גבוהה.
במילים פשוטות:
כרית קטנה - שינויי בקשיחות, פחות בגובה.
כרית גדולה - שינויי בגובה, קשיחות די קבועה.
נדב חשבת על בולמי אוויר? היתרון הברור הוא בפשטות ובאפשרות לכיול מאוד מדוייק.. אפילו המחיר לא כלכך בשמיים . החיסרון הוא שאי אפשר לכייל on the fly בניגוד לכריות.
בואו נשחרר את הכריות מהדיון הזה. הן לא פקטור בבחירת הקפיץ.
אולי לא אבל מה עם הסליל שעובד במקביל לעלה?
מה המשמעות שלו?
קפיץ במקביל לעלה נחשב - הוא מגדיל את קבוע הקפיץ.
זה עוד משתנה שנכנס, אבל דווקא בא לטובתו של נדב עם הקפיץ שהוא לקח מדוריאן.
אישית אני לא אוהב להשתמש בקפיצים במקביל כאשר אין צורך.
קפיצי עלים בימינו אנו הם מצויינים כפי שהם, אפשר להגיע לאיזה קבוע שרוצים, ואפילו על ידי קפיץ פרבולי לקבל טווח תדרים כמו של סליל.
עדיף, לכן, לטעמי לנקות את הלוח ולא להסתמך על טלאי העבר - אלא פשוט להרכיב סט מושלם חדש מהמדף שמתאים לגובה ולעומס. וג'יפ צ'רוקי הוא כנראה אחד מכלי הרכב שיש עבורו את המבחר הכי רחב של קפיצים לבחור מהם..
אסף.
הספיראלה כבר הצילה אותי פעם אחת ממצב לא נעים כשנגזרה תושבת אחורית של העלה, והיא גם נושאת בחלק מהעומס ומקלה על 2 התושבות האחרות. נראה לי שהתצורה הזו נשארת ..
אני מסתכל על זה הפוך.. ומתחבר לגישה של אסף.
התושבת המאולתרת הכניסה אותך לצרה שמלכתחילה לא אמורה להתרחש.
אני בעד כמה שפחות שינויים /אילתורים בטח ברכב שיש לו שוק עצום ואיכותי ובטח ברכב מועמס מעבר למותר עפ הגדרות היצרן.
אני בעד כמה שפחות שינויים /אילתורים בטח ברכב שיש לו שוק עצום ואיכותי ובטח ברכב מועמס מעבר למותר עפ הגדרות היצרן.
סליחה, אבל אתה קצת סותר את עצמך.
דווקא בגלל שאנחנו קובעים (לא זוכר בדיוק את העובדות, אני רק זוכר שנדב שם פה את המשקלים) שהרכב מועמס מעבר למותר עפ הגדרות היצרן, אז יש הצדקה לפתרון שונה מפתרון היצרן.
העומס הוא העומס המותר המירבי.
והיפה בקפיצי עלים הוא שיש סט לכל עומס בשינויים קלים.
אסף.
סליחה, אבל אתה קצת סותר את עצמך.
דווקא בגלל שאנחנו קובעים (לא זוכר בדיוק את העובדות, אני רק זוכר שנדב שם פה את המשקלים) שהרכב מועמס מעבר למותר עפ הגדרות היצרן, אז יש הצדקה לפתרון שונה מפתרון היצרן.כן .. קפיץ אפטרמרקט לא אילתור.
עם זה אני מסכים ב 100%.
אם יש כבר פתרון אפטרמרקט (נפוץ) למשקלים האלו, אז אין מה להמציא את הגלגל.
אתה זוכר שהשוק העצום הוא בעצם שוק של שינויים, נכון ?
מי קובע מה זה אילתור ?
למה קפיץ גבוה יותר זה בסדר ותושבת מונמכת לא ? (השאלה היא בהיבט של שינוי כן-או-לא, מבלי להכנס להיבט הטכני של מה פתרון יותר טוב)
למה קפיץ גבוה יותר זה בסדר ותושבת מונמכת לא ? (השאלה היא בהיבט של שינוי כן-או-לא, מבלי להכנס להיבט הטכני של מה פתרון יותר טוב)
כי אחד זה רק גיאומטריה והשני זה יכולת נשיאה.
אתה זוכר שהשוק העצום הוא בעצם שוק של שינויים, נכון ?
מי קובע מה זה אילתור ?
אני לא מהנדס .. ולא מתכנן.. סתם חובבן...
ע"פ דעתי האישית אעדיף להמנע משינויים בשלדה, המהנדס שתכנן את הרכב אולי יוכל להסביר מה השיקולים למיקום התושבת.
ו..בתוך עמי אני חי,
ולי זה נראה קיצור דרך... זוקר כלשהו של הבעלים הקודם שרצה להגביה את הרכב ולהישאר עם הקפיץ המקורי/להשקיע מינ' וכנ"ל גם לגבי הקפיץ סליל... למרות ששאלתי איזה השלכות יש לו בעבודה במקביל לעלה וכנראה אף אחד לא יותר ממש להסביר.
והנה השערה,
בתצורה של spoa יש נטיה מוגברת לaxle wrap, עם גלגלים גדולים התופעה אף מוחרפת, עם משקל גדול התופעה נוכחת יותר, בעליה טכנית, ב2×4 ועם משקל גבוה... וקפיץ מקורי .. רך.. לא מתאים למשקל... ותושבת אחת שזזה... מי אמרת שקרס כבר?
ועוד משהו שהתחלת בו, יש הבדל גדול בין שוק האפטרמרקט האמריקאי... (הלוואי והיה קיים לרכבים כמו שלי) .. לשוק שהולך בחצר שלנו...
המוצרים שאתה קונה... תוכננו ... יוצרו .. נוסו ... ותוכננו מחדש לפני שהגיעו לעשרות אלפי לקוחות... שאם התלוננו (והם מתלוננים) תוקנו ויוצרו מחדש שוב.
עכשיו נדב, תקבע אתה, מה אילתור מבחינתך ומה לא...
קפיץ הגבהה אפטרמרקט של חברה מוכרת ומוכחת.. או ריתוך תושבת לשלדה שאמור להשיג את אותה תוצאה וקרס כבר פעם אחת לדבריך.
עשית סלט.. התושבת שקרסה היא המקורית, התושבת המונמכת (,sahckle relocation) היא מוצר אפטרמרקט נפוץ ומקובל, והיא הותקנה בקדנציה שלי ...
לא הבנתי אותך אז נכון... תסלח לי.
מרוב המישמש ... אפשר לינק למוצר שהתקנת שם? כי גם למיקום מחדש של שאקל יש סיבה...פה אני פשוט לא רואה...
יודע מה מוותר... יש פה מספיק מומחים..
עשה את הטוב בעיניך.
הקפיצים של דוריאן אצלי [emoji846]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191230/8e2377999581345a22f42b82bc3efb45.jpgקפיצ אי העיף עין על הקפיצים האלו ומיד הצביע לי על עיוות דומה לזה שיש אצלי, אז הם ירדו מהפרק..
הקפיצאי, אגב, טוען שזו לא סיבה לפסול את הקפיצים, גם לא את שלי. הוא לא ממש שכנע אותי בתיאוריה, נראה אם הוא ישכנע אותי דרך הכיס..
ההצעה שלו (אחרי שהתעקשתי על כך שתישאר גם ספירלה) היא כזו:
א. לחפש ספירלה עם קוטר תיל של 13-14 מ"מ במקום 12 מ"מ הקיימים
ב. לייצר מאיה חדשה במידה מותאמת לגובה הרצוי (תוספת של 7 ס"מ) ובשני קצותיה בוקסות 38 מ"מ (מידה סטנדרטית של סופה)
ג. לייצר קונטרה-מאיה, שתאפשר המשך נסיעה (לצורך יציאה לכביש בלבד כמובן) אם המאיה נשברת
ד. את המאיה והקונטרה-מאיה לשדך לארבעה עלים חדשים או לעלים הקיימים אצלי, בתלות בתקציב ובמצב העלים אצלי (אפשר לדעת רק אחרי פירוק).
אני מחכה כעת להצעת מחיר, ובינתיים אולי אלך לעוד קפיצאי או שניים ..
אל איזה עיוות הקפיצאי מתייחס?
העלים שלך לא מוגדרים ועייפים.
זו טעות לערבב אותם עם עלים חדשים, יתחילו שברים.
ההצעה של הקפיצאי היא בדיוק מה שכתבתי לך שממליץ להתרחק.
זה בפועל לנסות לבנות קיט קאסטום לרכב שלך.
הייתי ושם, זה תהליך ארוך, יקר וגוזל זמן, ובסוף אולי תקבל משהו שקיים כמוצר מוכח מסחרית.
קיים קיט עם קונטרה-מאיה ?
קונטרה מאיה זה סה״כ העלה השני בסט.
יש לו עין שעוטפת את הראשית בצד שמחובר לשלדה, כדי שבמקרה כשל של המאיה, הקפיץ לא יתנתק מהרכב.
זה לא משהו מיוחד, זה סטנדרטי לגמרי.
בקפיצים צבאיים יש לפעמים עין כפולה בשני הצדדים.
זה לא משהו מיוחד, זה סטנדרטי לגמרי.
אני לא ראיתי כזה בקיט לצ׳רוקי, אולי פספסתי.
ראה לדוגמא את הקפיצים של רוביקון אקספרס, בקישור הזה יש אפשרות לזום ברור על קצוות הקפיץ:
Rubicon Express RE1462 4.5" Leaf Spring for Jeep XJ https://www.amazon.com/dp/B006GJKG1W/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_JjjgEbT9XN0NF
תראה את האולדמן לצרוקי:
https://www.amazon.com/-/he/dp/B004PA0VIC
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200110/4c66536b057724924c92773c418fae22.jpg
אם האולדמן נמוך מידי, במקרה הכי קיצוני הייתי מחליף רק את הקונטרה ברוביקון חדש(!) לאחת עם עין אבטחה, אבל לא בונה סט מאפס.
בביקורות מוצר אנשים רשמו שהוא דווקא גבוה מאד..
זה מה קוראים "Military wrap" ?
זה מה קוראים "Military wrap" ?כן.
אסף.
אל איזה עיוות הקפיצאי מתייחס?
העלים שלך לא מוגדרים ועייפים.
זו טעות לערבב אותם עם עלים חדשים, יתחילו שברים.
ההצעה של הקפיצאי היא בדיוק מה שכתבתי לך שממליץ להתרחק.
זה בפועל לנסות לבנות קיט קאסטום לרכב שלך.
הייתי ושם, זה תהליך ארוך, יקר וגוזל זמן, ובסוף אולי תקבל משהו שקיים כמוצר מוכח מסחרית.אני.. שוב.. עם דורון.
אתה נכנס להרפתקאת בניית קפיצים מיוחדים - לרכב שיש לו אינספור מוצרי מדף על אינספור מדפים.
אתה לא הראשון שמרכיב קפיצים אחוריים לצ'רוקי על 33 בעומס מלא.
אסף.
אם האולדמן נמוך מידי, במקרה הכי קיצוני הייתי מחליף רק את הקונטרה ברוביקון חדש(!) לאחת עם עין אבטחה, אבל לא בונה סט מאפס.
בביקורות מוצר אנשים רשמו שהוא דווקא גבוה מאד..
במחשבה שנייה,
אם העין אבטחה חשובה לך (ואני חושב שאתה צודק בעניין, אחרי אירועי שבר מאיה בכמה רכבים), אז לא הייתי לוקח רוביקון ומשנה אותו עם קונטרה.
הייתי לוקח את האולדמן ובמקרה והוא נמוך במשקל המלא, מוסיף לו עלה חדש(!) ארוך מתחת לקונטרה בנוסף, (זה מה ההבדל באולדמן בין MD ל-HD).
במקרה הקיצון מוסיף את הסלילים.
יש גם ראף קאנטרי עם military wrap ..
אז רוביקון אקספרס ירד מהפרק, עכשיו איך לעזאזל אני יודע איזה מותג, איזה גובה, ואיזה עומס קפיץ לקחת ??
לאולדמן יש בקטלוג טבלאות משקל לפי דגם רכב.
לטאפקאונטרי יש?
יש גם ראף קאנטרי עם military wrap ..
אז רוביקון אקספרס ירד מהפרק, עכשיו איך לעזאזל אני יודע איזה מותג, איזה גובה, ואיזה עומס קפיץ לקחת ??פשוט ביותר.
קודם מחשבים קבוע קפיץ. אתה יודע מה המשקל על הסרן. אתה יודע מה מהלך הקפיץ. אתה מחשב קבוע קפיץ שיגרום לשקיעה של כ 50 אחוז מהמהלך הכולל בעומס מלא.
עם זה אתה הולך לנתונים בקטלוג ובוחר.
אסף.
מאיפה אני יודע מה מהלך הקפיץ ?
ומאיפה אני יודע את הגובה ??
מהלך הקפיץ נתון ע"י הבולם...
אבל אתה יכול למדוד את הנוכחי כאינדיקציה.
וגובה .. אתה מחליט, שוב. ביחס לקיים.
וגובה .. אתה מחליט, שוב. ביחס לקיים.
אני צריך 7 ס"מ יותר מהקיים, אבל אין לי מושג מה קיים כרגע, אז איזה קפיץ ?
קבוע קפיץ של קפיצים מהמדף יש לך ? אולדמן.. רוביקון ושות..
אם רק תרשו לי לצטט את עצמי מהודעת הפתיחה ולהזכיר:
אני לא מבין כלום בקפיצי עלים
פשוט ביותר.
קודם מחשבים קבוע קפיץ. אתה יודע מה המשקל על הסרן. אתה יודע מה מהלך הקפיץ. אתה מחשב קבוע קפיץ שיגרום לשקיעה של כ 50 אחוז מהמהלך הכולל בעומס מלא.
עם זה אתה הולך לנתונים בקטלוג ובוחר.
אסף.
פשוט יותר..
בקטלוג של אולדמן כתוב קפיץ הגבהה שנותן גובה x לפי משקל מקורי/200+קג/400+קג וכו.
פשוט יותר..
בקטלוג של אולדמן כתוב קפיץ הגבהה שנותן גובה x לפי משקל מקורי/200+קג/400+קג וכו.קישור ?
פשוט יותר..
בקטלוג של אולדמן כתוב קפיץ הגבהה שנותן גובה x לפי משקל מקורי/200+קג/400+קג וכו.ואני עדיין לא יודע איזה גובה אני צריך בגלל כל השינויים בתושבת האחורית ..
ע"פ המדידות של אריאל ושלי, התושבת האחורית אצלי נמוכה ב- 4 אינץ׳ מהמקור. הקדמית ללא שינוי. אז בכמה התושבת לבד מגביהה את הרכב ? 2 אינץ׳ ?
וחוצמזה, גם השאקל/נדנדה אצלי ארוכים יותר.
(וכן, אני יודע שאחרי כל זה אצטרך להזמין קלינים כדי לסובב את הסרן לזווית המתאימה מול הדרייבשאפט)
חצי מההפרש - כלומר 2". על זה תשים קפיץ ושאקל של סט 4 עד 4.5 ואתה מסודר.
אסף.
אוקיי מתגבש כיוון [emoji846]
קודם כל, המון תודה על העצות והנכונות לתרום מהידע והנסיון (גם אם אני בסוף לא מקבל את כולן), זה מאוד עוזר לי בתחום שאני חסר נסיון וידע לחלוטין. אני מעריך מאוד את העזרה.
ועכשיו לחלק הבידור/היתולי: על איזה יצרנים (מאלו שיש להם military wrap) ודגמים הייתם ממליצים כאשר נדרש איזון בין גמישות, נוחות, ומשקל יחסית גבוה ?
לא הצלחתי למצוא את הקטלוג PDF שראיתי פעם ברשת.
אבל מצאתי מישהו עם סוגיה דומה מאד, כולל פגוש אחורי כבד עם גלגל 33 וציוד של משפחה של 4 נפשות.
קיבל המלצה על הקפיץ הקשיח יותר.
CS033RA
https://www.cherokeeforum.com/f67/cs033ra-cs033rb-233483/
אורך שאקל מקורי כ8 ס"מ (3.25 אינץ').
אורך השאקל אצלי בערך 5" (12.5 ס"מ) בין מרכזי החורים.
אם כך השאקל עצמו תורם (נניח שהוא בזווית 45 מעלות לצורך הפשטות) 0.6 אינץ׳ לגובה הכולל של הישבן, יחסית לשאקל המקורי.
ועכשיו לחלק הבידור/היתולי: על איזה יצרנים (מאלו שיש להם military wrap) ודגמים הייתם ממליצים כאשר נדרש איזון בין גמישות, נוחות, ומשקל יחסית גבוה ?
מה האפשרויות?
אבל מצאתי מישהו עם סוגיה דומה מאד, כולל פגוש אחורי כבד עם גלגל 33 וציוד של משפחה של 4 נפשות.
CS033RA
https://www.cherokeeforum.com/f67/cs033ra-cs033rb-233483/מזכיר שיש גם את הספירלה ..
מזכיר שיש גם את הספירלה ..
לדעתי אתה עושה טעות.
תתחיל עם קפיץ איכותי מתאים למשקל ולרכב, ואם אתה חורג מהטבלה, תוסיף את הסליל (קפיץ ספירלה זה מה שהיה במזקו״מ של טנקי שרמן..).
ואם קשיח מידי/גבוה מידי, מורידים עלה, אבל לא נראה לי שזו הבעיה אצלך.
כבר הסברתי כמה פעמים למה ספירלה...
כבר הסברתי כמה פעמים למה ספירלה...
זה פתרון לבעיה לא רלוונטית אם יש לך קפיץ איכותי עם עין אבטחה.
זה פתרון לבעיה לא רלוונטית אם יש לך קפיץ איכותי עם עין אבטחה.לצערי תושבת גזורה זו בעייה רלוונטית ברכב הזה, והספירלה כבר חילצה אותי מהשטח פעם אחת כזו. היא גם מפזרת את העומס לאין-שלדה לשלוש נקודות במקום שתיים.
הספיראלה נשארת, ואולי אף תתוגבר.
אם תושבת קדמית נגזרת אז לא רלוונטי הסליל.
אם אחורית, אז שמור סליל אחד ברכב כאמצעי חילוץ.
ככה ביומיום לא יהיה לך מישמש של רכיבים במתלה.
אתה צוחק עלי ?
אין לי מקום לסוללת צרכנים ליתיום כדי לנער את זיו מהכתף שלי, אתה רוצה שאסחב לכל מקום עם קפיץ ספיראלי בבגאז׳ ??
(ואם זה לא ברור, הספיראלה נשארת, העלים צריכים להיות מותאמים לזה.)
אם תושבת קדמית נגזרת אז לא רלוונטי הסליל.
לא לגמרי מדוייק. אפשר לחבר את הקפיץ מאחורה בלי השאקל על תקן מוט רדיוס אחורי. לא אידאלי אבל יאפשר לצאת מהשטח..
דווקא בגלל שאתה מתעקש להמציא setting חדש (אני מבין את האמירה של חלוקת העומס על שלוש נקודות לעומת שתיים), אני חושב שכרית אוויר, שמאפשרת שליטה בכח הקפיץ, אחרי שהוא מורכב, תקל עליך לפגוע ב setting סביר \ טוב.
בלי זה, אני לא מבין איך אפשר להגיע לכיול סביר, במספר קטן של התקנות ופירוקים.
אם אתה מתעקש להמציא כיול שלך, אני הייתי שם קיט עלים ידוע, שמתאימים למשקל הרישמי, ומוסיף את הקפיץ הספיראלי \ סלילי, עם כרית אוויר לצורך איזון של המשקל העודף שלך.
זה יאפשר לך שרידות במקרה שאחת המערכות קורסת.
בנוסף, זה עוזר בטסט, מוצאים אוויר והרכב שוקע בשני ס''מ :-)
My two cents
אני לא רואה שום טעם ביתירות בקפיצים....
יש בעיה של שלדת פח דק שנקראת? יש אלף ואחת ערכות חיזוק.
אסף.
נגיע גם לזה.
בלי קשר, הספיראלות נשארות ..
GodsFather
11-01-20, 19:32
תפסיקו לנסות לשכנע אותו במשהו שהוא פסק שלא יזוז. גם אם זה נוגד את הנורמה.
400000 שרשורים ולא למדתם?
נאמר בחצי חיוך
דווקא בגלל שאתה מתעקש להמציא setting חדש
לא המצאתי את זה, ככה קיבלתי את הג׳יפ, וכבר ראיתי עוד כמה צ׳רוקים שמסתובבים בארץ עם סלילים בנוסף לעלים מאחורה.
(ותודה לדורון על ההערה שאלו סלילים ולא ספירלות...)
בנוסף, זה עוזר בטסט, מוצאים אוויר והרכב שוקע בשני ס''מ :-)
ממש, זה מה שיעזור ...
העיקר שהרכב יהיה מוכן לסופש :cool:
תפסיקו לנסות לשכנע אותו במשהו שהוא פסק שלא יזוז. גם אם זה נוגד את הנורמה.
400000 שרשורים ולא למדתם?
נאמר בחצי חיוך
Sent from my LON-L29 using Tapatalkטוב שמישהו פה מפנים סופסוף ..
boaz avrahami
11-01-20, 22:48
טוב שמישהו פה מפנים סופסוף ..
וחבל שזה לא אתה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
להבדיל מדיונים אחרים, כאן הסליל אולי מיותר, אבל לפחות לא יגרום לנזק.
דורון,
אני מסתכל על זה קצת אחרת.
אני חושב שיש הגיון בחשיבה של נדב לגבי מערכת נוספת גם לגיבוי וגם ע"מ לפזר את הלחץ על יותר נקודות (בהינתן מבנה השילדה).
הבעיה לדעתי היא במורכבות של להגיע ל setting טוב \ סביר.
בניגוד לכל הדיונים על מתח ניתוק ומקררים, זה פרוייקט שאני לא יודע איך בכלל מחשבים אותו? שיש תוצאה לא מספקת, איך בכלל מבינים מי "אשם"? כל שינוי כרוך בהרבה עבודה וכל החלפת חלק זה סיפור יקר.
אין בעיה לבנות רכב שנוסע כך, לעשות את זה טוב, עם התנהגות דינמית טובה (בסוף גם צריך להתאים בולמים ) זה כבר סיפור אחר.
אבל נדב כבר הוכיח לנו שהוא עקשן, ומוכן להשקיע בחלומות שלו.
אני ? עקשן ??
תוכנית הפעולה שמתגבשת כרגע היא כזו:
א. בחירה, הזמנה והתקנה של קפיצים חדשים: חובה שיהיו עם military wrap, מותאמים לעומס "רגיל" (אנא אל תבקשו ממני להגדיר מהו עומס "רגיל"), בדגש על גמישות ונוחות נסיעה
ב. במידת הצורך, החלפת קפיצי הסליל לארוכים/קשים יותר.
ג. רענון לכל הבולמים (מגיע לפוקסים אחרי כמה שנות שירות..) וכיוונון השיכוך באחוריים בהתאם לעומס המוגבר
ד. איירליפט, אולי..
יש קיטים שההבדל בין hd ל- md הוא הוצאת עלה. אם המועמד יהיה מהסוג הזה, אולי אלך על hd.
דורון,
אני מסתכל על זה קצת אחרת.
אני חושב שיש הגיון בחשיבה של נדב לגבי מערכת נוספת גם לגיבוי וגם ע"מ לפזר את הלחץ על יותר נקודות (בהינתן מבנה השילדה).
הבעיה לדעתי היא במורכבות של להגיע ל setting טוב \ סביר.
בניגוד לכל הדיונים על מתח ניתוק ומקררים, זה פרוייקט שאני לא יודע איך בכלל מחשבים אותו? שיש תוצאה לא מספקת, איך בכלל מבינים מי "אשם"? כל שינוי כרוך בהרבה עבודה וכל החלפת חלק זה סיפור יקר.
אין בעיה לבנות רכב שנוסע כך, לעשות את זה טוב, עם התנהגות דינמית טובה (בסוף גם צריך להתאים בולמים ) זה כבר סיפור אחר.
אבל נדב כבר הוכיח לנו שהוא עקשן, ומוכן להשקיע בחלומות שלו.זה דווקא מאוד פשוט. המתלה הכי קל לחישוב בעולם.
...אם לא מתעקשים להוסיף סליל...
ואם כן זה עדיין קל מאוד לחישוב למי שרוצה להיכנס לזה. זה סה"כ חלוקת קבוע הקפיץ לשני קפיצים במקביל. יש חישוב לזה.
אסף.
זה דווקא מאוד פשוט. המתלה הכי קל לחישוב בעולם.
...אם לא מתעקשים להוסיף סליל...
ואם כן זה עדיין קל מאוד לחישוב למי שרוצה להיכנס לזה. זה סה"כ חלוקת קבוע הקפיץ לשני קפיצים במקביל. יש חישוב לזה.
אסף.
לך אולי קל....
אבל-
מה בדיוק המקדם של קפיצי הסליל שיש לנדב?
הוא לינארי? איך הוא משתנה?
אתה מניח ששני הקפיצים עובדים במקביל, אבל אני בכלל לא בטוח שזה המקרה.
איזה קבוע יש לקפיץ עלים? הוא לינארי (או שמעל משקל מסוים מצטרפים עלים, והקבוע משתנה)?
עכשיו שים את שניהם על אותו רכב, ופתאום שאלות של גאומטריה ואורכים מצטרפות למשוואה.
כמו שכתבתי בהודעה הקודמת - אני בספק איך באמצעים ביתיים אפשר לפגוע במכה ראשונה, ואני יודע כמה זמן, ואיזה אמצעים צריך בשביל לפרק ולשנות קפיצים.
My two cents
boaz avrahami
12-01-20, 20:51
איזה כלים מדויקים משמשים לבדיקת איכות הקפיצים בסיום ההתקנה?
נעים בטוסיק?
סגירה בנהיגה מהירה?
שקיעה אחרי שנה?
זה הרי מדע כל כך לא מדוייק והתשובה תהיה כל כך לא מדעית או מדוייקת שאין משמעות גדולה לנוסחאות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נתתי מוקדם יותר את המתכון.
באמת קל ופשוט - ובועז האמן לי מי שקובע את קבוע הקפיץ בשיטה הזו - נוח לו.
זיו לשאלתך - קפיץ רב שלבי - כל שלב לינארי בפני עצמו. אבל כיוון שהרכב של נדב תמיד עמוס אין טעם לדעתי בקפיץ רב שלבי. גם אם יהיה כזה הרי שזה יהיה קפיץ שרוב הדרך שלו היא שלב אחד, וכלה העומס מצטרף לקראת הסגירה בלבד, כך שהחישוב לא לוקח אותו בחשבון.
לגבי הסיבוך בהוספת סליל במקביל.... הגיאומטריה לא משחקת תפקיד כי הסליל מעל הסרן. זה חישוב של קפיצים במקביל. אבל אני לא מוצא טעם להתייחס לקוריוז הזה מעבר להיותו קוריוז....
אסף.
הערה: לא תמיד אני נוסע עמוס.
נתתי מוקדם יותר את המתכון.
באמת קל ופשוט - ובועז האמן לי מי שקובע את קבוע הקפיץ בשיטה הזו - נוח לו.
זיו לשאלתך - קפיץ רב שלבי - כל שלב לינארי בפני עצמו. אבל כיוון שהרכב של נדב תמיד עמוס אין טעם לדעתי בקפיץ רב שלבי. גם אם יהיה כזה הרי שזה יהיה קפיץ שרוב הדרך שלו היא שלב אחד, וכלה העומס מצטרף לקראת הסגירה בלבד, כך שהחישוב לא לוקח אותו בחשבון.
לגבי הסיבוך בהוספת סליל במקביל.... הגיאומטריה לא משחקת תפקיד כי הסליל מעל הסרן. זה חישוב של קפיצים במקביל. אבל אני לא מוצא טעם להתייחס לקוריוז הזה מעבר להיותו קוריוז....
אסף.
אסף,
נגיד ואתה צודק לגבי הקביעה של נסיעה במשקל כבד כל הזמן, והקפיץ נמצא עמוק בתוך המהלך שלו (ולצורך השאלה, כי אני באמת רוצה להבין, אני מתעלם מההערה של נדב), האם זו לא סיבה לקפיץ חזק יותר?
מה ההגיון בלנסוע שקוע כל הזמן ?
ושאלה נוספת, הקפיצים האלו, שאנחנו אומרים רב שלבי, זה בעצם עלים תחתונים שמעורגלים פחות מהעליונים ( כך שמעל לשקיעה מסוימת הם מצטרפים למאמץ), האם ההצטרפות קורת בנקודה מסוימת, או שזו הצטרפות מדורגת?
את קבוע הקפיץ אני מחשב ככה שבמשקל העמוס הקפיץ יהיה שקוע חצי מהמהלך.
כלומר הקבוע בהחלט מתכוונת בל מתוך העומס.
כשהרכב ריק תהיה שקיעה קטנה יותר מן הסתם
אסף.
ושאלה נוספת, הקפיצים האלו, שאנחנו אומרים רב שלבי, זה בעצם עלים תחתונים שמעורגלים פחות מהעליונים ( כך שמעל לשקיעה מסוימת הם מצטרפים למאמץ), האם ההצטרפות קורת בנקודה מסוימת, או שזו הצטרפות מדורגת?
הכי נפוץ זה דו-שלבי.
מה שנקרא עלי עומס, וגם כאן יש הבדלים.
בחלק זה רק מניעת היפוך קשת (עלי עומס שטוחים), ובאחרים זה ממש תמיכה במשקל בחצי המהלך.
יש גם קפיצים תלת-שלביים, עם עלה ביניים שמצטרף לעומס, ועלי עומס גבוה שטוחים/במרווח, אבל זה נדיר.
... לא הבנתי.. לא הזמנת עוד אולדמן hd?
הכי נפוץ זה דו-שלבי.
מה שנקרא עלי עומס, וגם כאן יש הבדלים.
בחלק זה רק מניעת היפוך קשת (עלי עומס שטוחים), ובאחרים זה ממש תמיכה במשקל בחצי המהלך.
יש גם קפיצים תלת-שלביים, עם עלה ביניים שמצטרף לעומס, ועלי עומס גבוה שטוחים/במרווח, אבל זה נדיר.
ב high level הכל ברור, אני פשוט לא יודע איך לחשב את זה בכזו קלות כמו שאסף כותב.
מבלי להבין בזה (תכנון קפיצים) יותר מדי, ברור לי שככל שהקפיץ שוקע, הוא נשען על יותר שטח של "העלה עומס" (או העליון מתוך 2-3).
ולכן, לדעתי, קבוע הקפיץ לא יכול להיות קבוע, והוא לא מתחלף בנקודה מסוימת (קפיצה לקבוע אחר) אלא זה משהו משתנה.
יתרה מזאת, בנוסף לכל ההבנה של הפיזיקה של הקפיץ, ברור לי שגם לנדנדות (בעיקר אם מאריכים אותן) יש השפעה (זווית הלחיצה משתנה ולכן הכח גם משתנה).
בקיצור, לא מאמין שזה מעשי לחשב ולתכנן לבד (לעשות לבד, זה פשוט ניחוש), צריך לחפש קיטים שחוכמת ההמונים כבר בחרה.
העלה עומס מצטרף בנקודה מסויימת עד אז הוא לא לוקח חלק.
זה לא קפיץ פרוגרסיבי.
אסף.
תראה את האולדמן לצרוקי:
https://www.amazon.com/-/he/dp/B004PA0VIC
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200110/4c66536b057724924c92773c418fae22.jpg
אני חושש שהתמונות להמחשה בלבד. אפשר גם לראות שבתמונה אחת יש military wrap ובשניה אין.
לא לכל הקפיצים יש. לא יודע מה יש בקפיץ של ה-XJ, בקטלוג זה לא מפורט.
נדב, אם זה רלוונטי - אברר לך.
פשוט יותר..
בקטלוג של אולדמן כתוב קפיץ הגבהה שנותן גובה x לפי משקל מקורי/200+קג/400+קג וכו.
לא עבור כל רכב. יש רכבים (כמו ה-XJ) שעבורם רק מופיע Light load ו-Medium load ואז לך תדע למה הם מתכוונים. דרוש הנסיון של המתקין או חוכמת ההמונים באיזה פורום אמריקאי...
CS033RA
https://www.cherokeeforum.com/f67/cs033ra-cs033rb-233483/
הדיון שאתה מפנה אליו הוא בן שלוש שנים. אני לא מכיר את המק"ט הזה. הוא לא מופיע בקטלוג העדכני בשומקום.
-----
אני גם לא מהנדס ולא מתכנן.
אני בטח לא קפיצאי.
אני טוב בלקרוא קטלוגים ויש לי קצת נסיון בהתאמת קפיצים מהקטלוג לרכבים.
נדב,
קפיצי עלה הם גדולים וכבדים ויחסית יקרים. חבל להשקיע בקפיץ לא נכון.
לדעתי, בכדי לעשות ניחוש מחושב בבחירת קפיץ אתה צריך להגדיר את נקודת האפס שלך.
בחצי יום עד יום עבודה אתה מפרק קפיץ מהרכב ומודד אותו כדי שתוכל להשוות לנתוני ספקי קפיצים אפטרמרקט מכובדים שכמו שכבר צויין כאן, עבור הרכב שלך - לא חסר.
פרק את הקפיץ והעמד אותו הפוך, על העיניים, על משטח ישר. מדוד את המרחק מהרצפה/משטח לראש הקשת. זה ה-free camber של הקפיץ.
העמס עליו משקולת בריאה בעלת משקל ידוע ובדוק כמה הוא שקע. כך תדע את קבוע הקפיץ הקירוב. היחידות הן ניוטון למ"מ.
עכשיו Do you math
לאולדמן 4 קפיצים. הנה הנתונים
126956
משמאל לימין,
גובה (או עובי) חבילת העלים, מספר עלים, קוטר העיניים - קדמית ואחורית, משקל הקפיץ, גובה חופשי-free camber במ"מ, קבוע קפיץ בניוטון/מ"מ ובליברה/אינץ.
אלה קפיצים שמיועדים לספק הגבהה של 2 אינץ לרכב סטנדרטי חדש.
אולדמן גם מציעים תוספת עלה לקפיצים האלה במידת הנידרש. (מעלה קצת את קובוע הקפיץ. אין לי נתון בכמה).
וחוץ מזה ... הדעה שלי נוטה לכוון של אסף ודורון
- - - Updated - - -
העלה עומס מצטרף בנקודה מסויימת עד אז הוא לא לוקח חלק.
זה לא קפיץ פרוגרסיבי.
אסף.
נכון.
זה קפיץ דו-שלבי.
יש לו שני קבועי קפיץ
וואוו, קודם כל המון תודה על המידע [emoji846]
החלפת הקפיצים על הפרק, אז כן, זה רלוונטי.
בחצי יום עד יום עבודה אתה מפרק קפיץ מהרכב ומודד אותו כדי שתוכל להשוות לנתוני ספקי קפיצים אפטרמרקט מכובדים שכמו שכבר צויין כאן, עבור הרכב שלך - לא חסר.
פרק את הקפיץ והעמד אותו הפוך, על העיניים, על משטח ישר. מדוד את המרחק מהרצפה/משטח לראש הקשת. זה ה-free camber של הקפיץ.
העמס עליו משקולת בריאה בעלת משקל ידוע ובדוק כמה הוא שקע. כך תדע את קבוע הקפיץ הקירוב. היחידות הן ניוטון למ"מ.
עכשיו Do you math
חשבתי על דרך קלה יותר למדידה, תקנו אותי אם אני טועה: בבוקסות של הנדנדות יש חופש גדול. אם אני מרים מהמרכב עם הייליפט עד שאני מרגיש שהבוקסות חופשיות ואפשר להרגיש בקלות את החופש, האם זה שקול לפירוק של הקפיץ ואז אפשר למדוד על הרכב ?
ולגבי קבוע הקפיץ - נניח שאני מעמיס 100 ק"ג והרכב שוקע בסנטימטר, איך אני מחשב מתוך זה את קבוע הקפיץ ?
אתה מפרק את הסלילים
שוקל את הרכב כמו שהוא, מודד כמה הקפיץ שקוע.
עושה חצי מהמשקל על הסרן האחורי חלקי השקיעה, ויש לך קבוע קפיץ.
אסף.
לא צריך להפחית את משקל הסרן האחורי כולל נוזלים וחצי דרייבשאפט ?
ואז באיזה יחידות אקבל את קבוע הקפיץ המחושב ?
ביחידות שתכניס.
למשל קילוגרם לסנטימטר.
משקל הסרן כמעט זניח. פחות מ 10 אחוז . ברזולוציה שיש לך לבחירת קפיצים זה משנה מעט מאוד - אתה יכול לקחת את זה בחישוב או פשוט לבחור את הקפיץ בשורה מתחת ולא את זה בשורה מעל מה שיצא לך .
אסף.
אתה מפרק את הסלילים
שוקל את הרכב כמו שהוא, מודד כמה הקפיץ שקוע.
עושה חצי מהמשקל על הסרן האחורי חלקי השקיעה, ויש לך קבוע קפיץ.
אסף.רק לא לשכוח לפתוח קצת את ברגי המתלה לפני המדידות (איפה שהבושינגים). מפתיע כמה זה משנה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
רק לא לשכוח לפתוח קצת את ברגי המתלה לפני המדידות (איפה שהבושינגים). מפתיע כמה זה משנה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkנדנוד של האוטו לפני המדידה לא ייתן אפקט דומה ?
נדנוד של האוטו לפני המדידה לא ייתן אפקט דומה ?
אם אחרי נדנוד הרכב יורד עוד קצת, יש מצב שחנקת את הבושינג..
לדעתי, והנה אני פותח פה התערבות, אתה סתם מבזבז את הזמן, ולא יצא לך מהכיוון הזה שום דבר (לא מספרים ברורים ולא מה לעשות איתם).
בתור התחלה, תחזור על המדידה 2-3 פעמים עם אותו המשקל, ואח"כ עוד 2-3 פעמים עם משקל שונה מהותית (כפול).
לדעתי כל מדידה על משקלים של פחות מ 100-150 ק"ג בכלל לא רלוונטית.
שים פה את המספרים (הגולמיים - משקל ושקיעה), נראה מי עושה מזה משהו מעשי.
עדיף-
לך תמצא משקל טוב ותבדוק איזה עומס יש לך על הסרן האחורי (או שאתה סומך על המספרים ששמת פה בעבר), ותחפש קיט שמיועד למשקל הזה (וקצת פחות, כי אתה רוצה להוסיף קפיצי סליל) ולגובה שאתה מחפש.
My two cents
טיפ - תזכור מה היה עם המקררים :-)
לא הבנתי אותך זיו.
אתה מציע לנדב - במקום לשקול כמה עומס יושב על הסרן האחורי ולמדוד כמה המתלה שוקע, לשקול כמה עומס יושב על הסרן האחורי ולמדוד כמה המתלה שוקע?
אסף.
לא הבנתי אותך זיו.
אתה מציע לנדב - במקום לשקול כמה עומס יושב על הסרן האחורי ולמדוד כמה המתלה שוקע, לשקול כמה עומס יושב על הסרן האחורי ולמדוד כמה המתלה שוקע?
אסף.לא, הוא אומר לא להתיחס לקפיץ הקיים כבסיס להשוואה, אלא רק למשקל הרכב בפועל אל מול המלצות יצרני הקפיצים.
לא, הוא אומר לא להתיחס לקפיץ הקיים כבסיס להשוואה, אלא רק למשקל הרכב בפועל אל מול המלצות יצרני הקפיצים.
בגדול נכון. אין לך מה לעשות עם מספר שכיביכול מייצג איזה מקדם של הקפיץ הקיים.
אני טוען שאי אפשר לצאת מהסיפור הזה של מדידות וחישוב מקדם קפיץ.
ע"מ להדגיש כמה אני חושב המספרים האלו לא שווים כלום (למקרה שלו), הצעתי שאם מודדים, כדאי לחזור על זה כמה פעמים, ואם משקלים שונים.
אני מוכן להתערב, בכל משקל יתקבל מקדם קפיץ אחר, או במילים אחרות, לעשות מדידה אחת עם משקל אחד, זה סתם נקודה במרחב שניתן להעביר דרכה אין סוף קווים.
אי אפשר אפילו להקיש מזה איזה קפיץ יש היום על הרכב .
אני משוכנע, שעם הזווית המשתנה של הנדנדות, ההצטרפות המדורגת של העלים, הבושינגים, החלודה, הלכלוך...... חייבים למדוד במשקל גדול (ע"מ לנטרל כמה שיותר את "ההפרעות).
ברור לי, שגם עם כל אחד מהעלים בפני עצמו מתנהג כקפיץ "קלאסי", לינארי, השילוב המלא, וכל המנגנון של הנדנדות, גורם לכך שהשקיעה של הרכב היא לא לינארית קבועה.
ובסופו של דבר, זה מה שמענין את נדב, מרחקי המרכב מהסרן , יחסית למשקל רכב.
ודרך אגב, זה באמת נוסחה פשוטה :-(
https://new.hindawi.com/journals/mpe/2016/5169018/#
ומקריאה מהירה, כל מי שהציע לעשות את הניסוי על הרכב עצמו ולבדוק את המרחק בין הבודי לסרן - אתם זוכרים איך הקפיץ מחובר לגוף???
בהצלחה
סליחה שאני שואל שוב באמצע כל החישובים... פשוט עונת הטיולים זה עכשיו... הזמנת כבר קפיצי אולדמן hd?
באמת שלא מבין את החישובים והתבחבשות.
הרכב עמוס לעייפה... קונים קפיץ מחברה איכותית hd.
אם לא תהיה מרוצה מהגובה.. .אפשר לעשות תיקונים קלים עם שאקלים/בלוקים ושאר מרעין.
אבל הבסיס צריך להיות עלה לעומס גבוה מחברה איכותית ומוכרת.
עונת הטיולים לא קשורה, אין בעייה לנסוע גם ככה ...
ובכל הכבוד, אולדמן היא יצרן מכובד אבל לא היחיד. אין סיבה להילחץ ולהחליט באופן חפוז.
ממש לא חפוז... דעתי שהמדידות והחישובים מיותרים.
מנק מבטי הכי חשוב לאור המשקל הרב והקמ המכובד בהחלט שהרכב עושה.. שיהיה קפיץ אמין ומוכח. שום בעל מקצוע בארץ לדעתי לא יוציא תחת ידיו קפיץ שיתן תמורה גבוהה יותר ממוצר מדף אוסטרלי/אמריקאי שנוסה ונבדק.
ולגבי אולדמן ... לא חושב שיש לך מבחר גדול .. אולי עוד יצרן אמריקאי עם הmil wrap בקצה לגיבוי שאתה רוצה.
ואם לא תהייה מרוצה מהגובה (נמוך מדי...)
יהיה נכון יותר לרכב/תושבות/מונוקוק/נוחות/התנהגות כביש ושטח.. יהיה לקצץ בספייסרים הגם ככה מיותרים מקדימה.
בכל מקרה לתכנן קפיץ עלה לרכב אמריקאי נפוץ ועמוס .... זה בזבוז זמן וכסף ..
אלא אם כן כמובן תגיד שאתה נהנה מהאתגר התכנוני...
יש גם איירון-רוק וראף-קאנטרי עם military wrap.
עוד לא מצאתי את הזמן לאסוף את כל הנתונים ולהשוות.
נראה לי שבזה כדאי להתרכז .. פחות מדידות. אפשר לבצע מהבית גם ביום סוער.
להשוות נתונים שניתן, מס ' עלים. עובי. קבוע קפיץ.. תגובות מאמריקאים שרכשו וreviews...
לגבי הסרטון משרשור האחר:
url]https://www.youtube.com/watch?v=B1Kt6Dnm3Ug[/url]
אם הרכב יאבד מהספייסרים ... או מהגבוה לצורך העניין הוא עדיין יצליב באותה פוטוגניות (:
רק הבוקסות יחיו יותר ויהיה נעים, נהיג, צפוי ואפילו עביר יותר ללא הספייסרים.
לא, הוא אומר לא להתיחס לקפיץ הקיים כבסיס להשוואה, אלא רק למשקל הרכב בפועל אל מול המלצות יצרני הקפיצים.אה, ברור. זה מה שהצעתי לך מההתחלה.
אסף.
אם הוא משאיר קפיצי סליל במקביל, לא כדאי להתייחס להמלצות יצרני הקפיצים והפורומים כי הקפיץ לא יחווה משקל דומה למה שהם יתייחסו אליו.
אם פיספסתי ויש כוונה לחזור לתצורה מקורית אז אכן, החישובים מיותרים בהנחה שאתה בטווח שהיצרנים מגדירים מבחינת תוספת משקל (סביר מאוד להניח שכן)
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
בדיקה עם הייליפט היא קלה, ואם אצליח להוציא את הסליל בקלות אז אוכל גם להשוות עם ובלי.
בכל מקרה, הסלילים נשארים. וגם גובה המתלים הקדמיים.
boaz avrahami
16-01-20, 23:17
יש לנו בקבוצת ווטסאפ של משרד התחבורה מפעם לפעם התראות גם על נידות משרד התחבורה עם משקל.
יש להם משקל שמודד תחת כל גלגל בנפרד.
הכי פשוט שתקפוץ ותישקל אצלם. הם לא לוקחים על השקילה כסף.
יש להם הרבה פעמים עמדה לא רחוקה ממך - בצומת ירקונים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
GodsFather
16-01-20, 23:37
תשאיר את האוטו, ידאגו לך לפוליש ווקס על הדרך
נדב,
קפיצי עלה הם גדולים וכבדים ויחסית יקרים. חבל להשקיע בקפיץ לא נכון.
לדעתי, בכדי לעשות ניחוש מחושב בבחירת קפיץ אתה צריך להגדיר את נקודת האפס שלך.
עכשיו Do you math
126956
משמאל לימין,
גובה (או עובי) חבילת העלים, מספר עלים, קוטר העיניים - קדמית ואחורית, משקל הקפיץ, גובה חופשי-free camber במ"מ, קבוע קפיץ בניוטון/מ"מ ובליברה/אינץ.
אלה קפיצים שמיועדים לספק הגבהה של 2 אינץ לרכב סטנדרטי חדש.
אולדמן גם מציעים תוספת עלה לקפיצים האלה במידת הנידרש. (מעלה קצת את קובוע הקפיץ. אין לי נתון בכמה).
וחוץ מזה ... הדעה שלי נוטה לכוון של אסף ודורון
- - - Updated - - -
נכון.
זה קפיץ דו-שלבי.
יש לו שני קבועי קפיץ
טוב, אז התיישבתי לעשות חשבון, ומשהו לא מסתדר לי:
בואו ניקח לרגע את קבוע הקפיץ הנמוך ביותר בטבלה שיואב צרף, 137 ניוטון למ"מ.
אם אני מבין נכון, דרושים 137 ניוטון כדי לגרום לקפיץ לשקיעה של 1מ"מ.
אם ניקח לרגע את כל המשקל של החלק האחורי של הצ'רוקי כשהוא עמוס, 1100 ק"ג, שהם 10791 ניוטון, ונעמיס אותם על קפיץ אחד (מה שקורה בהצלבה), נקבל שקיעה של כ- 8 ס"מ יחסית למצב בו אין משקל בכלל על הקפיץ. המשמעות היא שבתנועה איטית בלי תנופות, מהלך המתלה האחורי של הצ'רוקי יהיה 8 ס"מ ? נראה לכם ???
מה אני מפספס פה ?
לגבי חישוב הגובה, זה יותר קל (ואני מתעלם במודע מהסליל כרגע, אצטרך לקזז אותו איכשהו):
מדדתי, מבלי לפרק מהרכב, את גובה הקפיץ עצמו כרגע מאותן נקודות שיואב תאר: קיבלתי 10 ס"מ.
מדדתי מהכנפונים עד מרכז הגלגל בגלגל קדמי ואחורי - יש להגביה במנוחה בעוד 7 ס"מ מהמצב הנוכחי.
כלומר, כאשר מונחים על הקפיץ כ- 500 ק"ג, גובה הקפיץ צריך להיות כ- 17 סמ, וזה כבר יותר קל לחשב.
אבל בואו נתגבר קודם על השלב הראשון, מה אני מפספס ?
לא מחשבים את הקפיץ להצלבה.
כמו שכתבתי קודם.
אתה לוקח את המהלך הידוע (מתלה פתוח כשהאוטו על הליפט ועד באמפסטופ מעוך לחצי מהגובה שלו.. נגיד).
לוקח את המשקל.
ועכשיו מחשב איזה קבוע קפיץ ייתן לך שקיעה של חצי מהמהלך כאשר אתה בעומס מלא.
לצורך החישוב - נגיד המהלך הכולל שלך 20 ס"מ והמשקל על הקפיץ 500 ק"ג, אז אתה מחפש קבוע של 500 קג ל 10 ס"מ או 50 ק''ג לסמ. או 50 ניוטון לממ.
אסף.
טוב, היתה ליואב טעות סופר בסדר השדות, ניוטון/ממ זה בעמודה האחרונה, ושם המספרים כבר מסתדרים יותר טוב ...
הנה הקטלוג אונליין: https://www.yumpu.com/en/document/read/25026884/282/123 (https://www.yumpu.com/en/document/read/25026884/282/123)
אני מנסה לאתר את הנתונים של איירון-רוק לצורך ההשוואה, ומצאתי שם תמונה שממחישה היטב את ה- Double/military wrap וגם מסבירה למה בחלק מהתמונות רואים את הליפוף הכפול ובחלק לא: הליפוף הכפול הוא רק בצד הקדמי, של הבודי, ולא מאחור בצד של הנדנדה ...
הנה:
https://www.ironrockoffroad.com/Merchant2/graphics/00000002/XJ%20Leaf%20Spring_800x370.png
ממשיך לחפש נתונים..
אני לא מוצא את הנתונים של איירון רוק, אם מישהו יודע לחפש יותר טוב ממני, אשמח לקבל את הנתון.
בינתיים שלחתי להם את השאלה..
אני חושש שהתמונות להמחשה בלבד. אפשר גם לראות שבתמונה אחת יש military wrap ובשניה אין.
לא לכל הקפיצים יש. לא יודע מה יש בקפיץ של ה-XJ, בקטלוג זה לא מפורט.
נדב, אם זה רלוונטי - אברר לך.
הגענו לשלב הרלוונטי, אשמח [emoji846]
126956
משמאל לימין,
בדקתי ומצאתי את הקבוע של איירון-רוק, 185 ליברה לאינץ׳, יותר קשיח מהקפיצים הראשונים בטבלה, ובין שני הערכים שמופיעים לקפיצים האחרונים בה..
זה קפיץ דו-שלבי.
יש לו שני קבועי קפיץ
על זה אשמח להסבר, במיוחד איך יודעים מתי נכנס העלה הנוסף לפעולה ...
על פניו, מבחינת קבוע קפיץ:
אם הרכב שלך עמוס בינוני אבל באופן קבוע , אז הקפיץ עם קבוע 185 ליברה/אינץ' כנראה מתאים.
מבין הקפיצים של אולדמן, הרך מתאים לרכב שנוסע ריק, השני נוסע לרכב שנוסע לפעמים ריק לגמרי ולפעמים עמוס עד הגגון, או לרכב שעמוס כל הזמן מלא-מלא.
אבל זה לא הנתון היחיד. קפיץ עלים מגיע גם עם גובה קשת התחלתי מסויים. זה מה שקובע כמה הוא מגביה. לגבי הקפיצים של אולדמן אתה יכול להיות בטוח בדבר אחד - הם כולם נועדו להגביה 2 אינץ'/50 מ"מ, אם בוחרים את העומס הנכון. לעומת זאת קפיצים אמריקאים שונים יכולים לבוא מראש עם קשת גדולה יותר ולתת יותר גובה. וכאן זה מסתבך, כי אתה לא עם תושבות מקוריות אלא מראש תושבות שנותנות הרבה גובה.
נדב - כמה משקל יש ברכב שלך בתכלע'ס בטיול? כולל ציוד, גגון, נוסעים, כלבים והכל. אם מדובר על 400 קילו ויותר, והרכב בעצם תמיד נוסע ככה כי זה רק רכב טיולים, הייתי הולך על האולדמן HD עם שני קבועי הקפיץ, בלב שקט. ומתאים את שאר המערכת סביבו.
הקפיצים של אולדמן אתה יכול להיות בטוח בדבר אחד - הם כולם נועדו להגביה 2 אינץ'/50 מ"מ, אם בוחרים את העומס הנכון..
המוצרים מוכווני שוק ויש קפיצים ליותר מ-2״ לרכבים אמריקאים, כמו רנגלר.
במעלה השרשור יש דוגמא לאולדמן לצרוקי שנותן 3״ ויש דומה לרנגלר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.