התחברות

צפייה בגרסה מלאה : כריות אוויר בתוך קפיץ סלילי - איך זה עובד?

zivo
31-12-19, 10:13
מאחר שנדב ביקש שלא נבלגן לו את השרשור, אבל בגלל שאנשים ממשיכים לנחש וכותבים הסברים לא נכונים על השיקולים להתקנה של כרית כאלו (ואח"כ מתלוננים שהכרית לא מחזיקה, ומתקלקלת), אז הנה ההסבר באתר של Air Lift -
https://www.airliftcompany.com/workshop/air-bags-coil-springs-work/

ובקצרה,
עיקר העבודה של הכרית היא על הרווחים בין הכריכות של של הקפיץ, ולא כהתנגדות נוספת במימד האנכי!
התקנה של כרית קצרה מדי (כך שהיא תצטרף לעבודה רק מעל עומס מסויים?) היא טעות (הכרית "תטייל" בתוך הקפיץ וזה יגרום לקיצור חיי הכרית).
בהמשך להערה של אסף (על איך זה מתנהג, חוק הוק, או מה שרובנו קוראים קבוע קפיץ), אז מי שיחפש יותר לעומק, הכרית לא מתנהגת לינארית ( עם קבוע קפיץ קבוע ) .

https://www.airliftcompany.com/workshop/air-springs-off-road-driving/

erezgur
31-12-19, 13:10
יש לך במקרה צילום של הכרית בטרופר?
מתוך סקרנות, עדיין לא חושב על כיוון כזה...

נשלח מהנייד

נדב42
31-12-19, 16:49
קודם כל תודה על ההפרדה [emoji846]

התקנה של כרית קצרה מדי (כך שהיא תצטרף לעבודה רק מעל עומס מסויים?) היא טעות (הכרית "תטייל" בתוך הקפיץ וזה יגרום לקיצור חיי הכרית).

מצד אחד, מה שאתה כותב לא מסתדר לי הגיונית, מהסיבה הפשוטה שהכרית מנופחת תמיד ללחץ מינימלי שאמור למנוע את הטיול לאורך הספיראלה, וכרית ארוכה יותר שממלאת את הקפיץ לגמרי תגיע ללחצים גבוהים יותר בסגירת מתלה ..

מצד שני, הכריות אצלי בויטארה לא הפגינו אמינות מופלאה למרות הקפדה על לחץ האוויר בהן.

מצד שלישי את הסט-אפ אצלי בויטארה עשיתי תוך התייעצות טלפונית עם האנשים הטכניים של החברה, ולכריות הושאר בכוונה מרווח בציר האורך. אם זה שימוש פסול הם היו אומרים לי מן הסתם..

לא בא לקבוע מה נכון, רק מדווח על הנסיון הפרטי שלי

zivo
31-12-19, 18:24
נדב,
אני לא אומר, לכל היותר אני מנסה לתרגם ולהנגיש את מה שאומר הייצרן ( ולכן צירפתי גם הקישור המקורי).
עובדתית, אני עם רכב רביעי עם כריות, בכל המקרים, הרכב נמכר עם הכריות תקינות ( כלומר אפילו לא פעם אחת כרית שניזוקו לי).
לגופו של עניין, אתה תיארת ( או לפחות כך אני הבנתי) שיקול \ צורת התקנה שגויים ( הכרית מצטרפת רק מעל שקיעה מסוימת) וזו שגיאה.
הכרית צריכה להיות באורך המלא.
אתה במשקל קל, ולא רוצה \ צריך, את העזרה של הכריות, תנפח 5-7 psi.
אתה עמוס, הרכב שוקע, תגדיל את הלחץ בכריות.

דרך אגב,
אני בכלל לא בטוח שה 1000 זה הדגם שמתאים לך.
לרכב שלך יש קפיצי עלים, תסיר את הקפיצי סליל שלך, ובמקומו, תשים Ridecontrol.

-->