צפייה בגרסה מלאה : כנפונים....זה חובה?
בג'יפים אמריקאים רואים לא מעט CJ YJ TJ וכו' ללא כנפונים בכלל או כנפוני צינורות צרים שהצמיגים בולטים מצידי הרכב.
מה החוק בארץ אומר לגבי זה?
למיטב זכרוני אסור לצמיגים לבלוט ולכן שמים כנפונים (מבחינה חוקית)
אם הצמיג בולט מעבר לכנפון, זו עילה לפסילה בטסט.
הפתרון שלי הוא שג'יפ כזה אני לא מעביר טסט בעצמי. את המוסכניק לא מכשילים על שטויות כאלו וזה פשוט לא מעניין אותי. גישה נוספת, כשאתה בונה כבר ג'יפ, אם אתה בונה משהו מיוחד, תכין לך "תוספת רוחב" מיוחדת לטסט, פריקה בקלות.
בCJ הקודם נסעתי שנים בלי כנפון קדמי בכלל, זה תענוג במדבר לראות חצי צמיג קדמי בעין מטפס על סלעים, פחות כיף בבוץ בחורף אבל הי, בשביל זה יש צינור גינה.
126832
126833
זתומרת שכל החבורה הזאת:
1.
126834
2.
126835
3.
126836
4.
126838
מקבלים הורדה מהכביש בארץ?
אל תהיי היסטרית!
יתכן שהם יתקשו לעבור טסט.
boaz avrahami
31-12-19, 12:04
הם יכשלו עוד לפני הכנפון.
אין להם לוחית רישוי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מצד שני נמרוד העביר טסטים ל JEEP עוד בטרם החלו
"ימים אפלים הגיעו לתחום ה4X4 בישראל. פורום זה, בשאיפה זמני, נועד לריכוז כל מה שקשור לרישוי, מכוני רישוי, משרד התחבורה, שינויי מבנה."
והיום יש לו טנדרים של קבלנים.
ואם כבר אתה בונה תוספת פריקה - שהכנף תהיה נמוכה אם בטעות יחליטו למדוד לך גובה בשיטה היפה שלהם.
ואם כבר אתה בונה תוספת פריקה - שהכנף תהיה נמוכה אם בטעות יחליטו למדוד לך גובה בשיטה היפה שלהם.
זה להיט!
כנפונים מונמכים לכל סוגי רכבי השטח....
נשלח מהנייד
זתומרת שכל החבורה הזאת....
מקבלים הורדה מהכביש בארץ?
אתה צוחק, נכון?
"ימים אפלים הגיעו לתחום ה4X4 בישראל. פורום זה, בשאיפה זמני, נועד לריכוז כל מה שקשור לרישוי, מכוני רישוי, משרד התחבורה, שינויי מבנה."
אישתי קיבלה פעם משוטר רכוב אופנוע רישיון זמני עד לתיקון הליקוי(צמיגים בולטים) הרבה לפני "הג'יפוקליפסה"(12 שנה בערך), ועוד היתווכחה איתו שזה בסדר.... 🤣🤣
אתה צוחק, נכון?
:p:cool:
לגבי התמונה הראשנה כן, לצורך הגזמה בלבד.
השאר... קטונטי (בהיבט הכנפונים. לא מתייחס למידת הצמיג וגובה הרכב)
הנה אחד שלא הורד מהכביש למרבה המזל
https://www.facebook.com/208200372053/videos/585631242009503/
הנה אחד שלא הורד מהכביש למרבה המזל
https://www.facebook.com/208200372053/videos/585631242009503/
דוקא אצלו נראה שהכנפונים רחבים במידה שמכסים את הצמיגים
ועכשיו ברצינות.
אסור שהגלגלים יבלטו מעבר לרוחב הרכב.
המתחכמים יתעקשו ש"רוחב הרכב" כולל את המראות.... אבל זה לא ככה. המונח "רוחב" מתייחס למרכב.
רוחב המרכב של הג'יפים האוניברסליים לא השתנה מאז ה-CJ הראשונים של שנות ה-50 ועד ל-TJ שיוצר עד 2006 (כולל) ונשאר מטר וחצי בדיוק. מה שכן השתנה זה רוחב הסרנים שהלך וגדל. גם ב-CJ הסטנדרטי משנות ה-80 עם ג'נטים מקוריים , הגלגלים החלו לחרוג החוצה ולהעיף על העולם בוץ ואבנים. אחר כך באו ה-YJ/סופה וה-TJ עם סרנים עוד יותר רחבים....
צמיגים רחבים יותר, חישוקי אפטרמרקט עם אופסט וכו', רק החריפו את ה"בעיה". אמנם ג'יפ שנראה כמו צעצוע על שלט עם גלגלים מחוץ למרכב נראה פגז, ובנהיגה בשטח טכני זה לא רק כיף גדול לראות איפה בדיוק להניח את הצמיג בדיוק של מילימטרים, אלא גם אפקטיבי ביותר. אבל רשויות הרישוי בישראל, שגם ככה לא אוהבות ג'יפים, נתלו בזה כמוצאי שלל רב.
בשביל זה יש כנפונים. גם הג'יפ הסטנדרטי מהמפעל, הגיע עם כנפוני פלסטיק.
שוק האפטרמרקט מציע שפע של כנפונים מפלסטיק גמיש, מגומי, מפיבר, כל מיני עיצובי קאסטום ממתכת, במידות רוחב שונות.
כעקרון, לא תעברו טסט עם צמיגים בולטים. (חוץ מנמרוד כמובן, אצלו אף פעם אין בעיה. יש לו יחס VIP באיזה מין מכון רישוי דמיוני קסום שכזה, או ש"המכונאי המקושר" שלו מקבל במכון הזה הרבה כבוד... הוא כנראה יעבור גם עם צמיג 33 על ג'נט 10 עם ספייסר של 2.5 אינץ' וללא כנפונים, ויספר לכם ש"אין בעיה"). בפועל, גם מכונאים מאוד מקושרים (על אמת, בלי מרכאות) נתקלים בבעיות עם זה במכוני הרישוי, ולא מצליחים להעביר ג'יפ גם עם צמיג 31 על ג'נט 8 שספק בולט, ספק לא בולט.
סתם כנפון לא מספיק. הוא צריך לכסות את הגלגל.
מכיוון שכנפונים רחבים שמיוצרים במפעל הם יקרים, קמו המתחכמים/חסכנים, כמוני למשל, והרחיבו את הכנפונים המקוריים עם פס גומי ובא שלום על ישראל. במשך כמה שנים זה עבד ועבר טסטים, עד ש....
עד שיותר ויותר מכונים, ולא אחד ולא שניים, החלו לסרב לקבל כנפונים "מורחבים". עכשיו הם דורשים כנפון "חתיכה אחת". לא תמיד זה בא מרשעות ושרירות לב, אלא מביקוריהם התכופים של מפקחי משרד התחבורע, שכל ג'יפ כזה שיעבור מול עיניהם, יגרום לסגירת המכון.
חישוק רחב מאוד (10' ומעלה) או ספייסרים שמוציאים את הגלגלים החוצה באופן חריג ובולט לעין, לא יעברו גם אם הגלגל יהיה מכוסה למהדרין על ידי כנפון אפטרמרקט אמריקאי איכותי ב"חתיכה אחת" ברוחב נכבד ומתאים. זה פשוט קופץ לעין והבוחנים באמת לא יכולים להתעלם מזה. האמת שבמקרה כזה קשה לבוא אליהם בטענות.
הורדות מהכביש על ידי בוחני משרד התחבורע? אין שום דבר רשמי, זה תלוי רק בשרירות לב הבוחן - ואלה ידועים בשרירות ליבם. כשהם עוצרים ג'יפ הוא יקבל הורדה ולא משנה על מה. אם ייבדק ויימצא תקין פיקס ורק הגלגלים בולטים, זו בהחלט עלולה להיות עילה להורדה. מנסיון.
בקיצור: לפות"ש - תרכיב כנפונים ושיכסו את הגלגלים באופן ברור שלא ניתן להתווכח עליו. עניין הכנפונים הוא סוג של גזירה, אבל בהחלט בקטנה. לא כזו שאי אפשר לעמוד בה.
אותי הכשילו בעבר בטסט.
עברתי לרחבים, מאז אני גם לא מקבל גושי בוץ לעין.
אני אענה גם ברצינות, ואולי זה יעזור למישהו.
ב16 השנים האחרונות יש לי גם Jeep וגם היילקס חדש וסטנדרטי יחסית, במקביל, ברוב התקופה. שלושה ג'יפים שונים ושלושה טנדרים שונים. לפני זה הייתי צעיר והיה לי רק Jeep.
מה לעשות, כרכב יומיומי וכרכב טיולים לשם הטיול, הטנדר המודרני (יחסית) שמחליפים כל כמה שנים, פרקטי הרבה יותר מכל בחינה. והJeepים? הם לנשמה. לפרק ולהרכיב, ליסוע בסופי שבוע לטייל. יש להם את האיכויות שלהם שהן לא מדידות.
השיקולים הפרקטיים שכוללים גם מעבר טסט וחשש מהורדה מהכביש, זניחים עד כדי כך שאני בוחר במודע להתעלם מהם. ג'יפ ישן ופתוח, כבר לא יהיה לעולם רכב פרקטי ליום-יום. ומי שמתעקש על זה (כבר אין הרבה) משלם ובוכה, בוכה ומשלם ומקלל, כי הוא לא מבין שלא נולד המניאק שיעצור את הזמן.
נועם - תבנה את הג'יפ איך שבא לך, לפני הטסט שהמוסכניק שלך יחליף "גלגלי טסט" וירכיב כנפונים ויעשה מה שצריך כדי להעביר טסט במכון הצמוד אליו, אתה לא צריך ולא רוצה לדעת מה קורה שם.
בעוד 20 שנה, הטנדר הדי חדיש שיש לי היום כנראה יחשב גם הוא לבלתי הולם, מסוכן, מזהם. מה כנראה? בטוח. כנראה שבעוד 20 שנה הרכב הראשי שלי יהיה היילקס חשמלי. אני לא נלחם בתחנות רוב כמו דון-ברלי-קישוט, ובסך הכל נהנה מאד ומטייל הרבה עם ההיילקסים הלא מאד משופרים, הנוחים, חסכוניים ולא מושכים אש.
תסלח לי.
מה זה "פרקטי"?
לך מתאים להתנהל במשאית קטנה של יותר מחמישה מטר אורך - זו הפרקטיקה שלך והיא שלך בלבד. כל אחד אחר יגדיר לעצמו את הפרקטיקה שלו, בהתאם לרצונותיו, צרכיו ויכולותיו.
עניין הכנפונים אינו שאלה של מה פרקטי ומה לא.
נקבע שאסור לגלגלים לבלוט ממרכב הרכב. לגמרי במקרה יש איזה שהוא בדל הגיון בהנחיה הזו - כי גלגל שנמצא מחוץ למרכב מעיף לכל הכיוונים בוץ ואבנים. אבל היי, הג'יפים הללו נולדו ככה, עם גלגלים שחורגים מהמרכב - אז מכסים אותם בכנפונים. וזה בסדר, הכל טוב. מה זה קשור בכלל למלחמה בטחנות רוח?... אהה, שבוחן שמכון רישוי לוקח לעצמו את החירות להחליט עבורי באיזה כנפון אני אבחר. תיכף יהיה כאן תקן מחייב גם לכנפונים?.... יצטרכו לעבור "מעבדה גרמנית"?.... כלומר מי שמייבא אותם אולי יצטרך לשלם (והרבה) למישהו כדי שייתן חותמת הכשר?.... ההתקנה תצטרך להתבצע כמובן רק על ידי מתקין מוסמך ותקבל שורה ברשיון "מותקן כנפונים"?.... מכתב עילג רצוף בשגיאות כתיב ייצא ממשרד התחבורע ויופץ לכל מכוני הרישוי ויורה להם להחמיר ולהקפיד בנושא הרה הגורל הזה?...
כלי רכב מתיישנים בכלל ורכבי שטח מתיישנים בפרט, הולכים ומתקשים לעבור טסט וזו הנחייה מגבוה. מדיניות. למה ואיך - זה כבר דיון אחר ובוא ונאמר שלא כי הם "מזהמים" ולא כי הם גרוטאות. אין לזה שום בדל קשר לעניינים טכניים או לבטיחות אלא לאינטרסים כלכליים נטו.
מעבר טסט חלק ונטול בעיות עם רכב ישן הולך והופך להיות משהו איזוטרי שמוגבל כנראה לך בלבד - או שכמו שאתה מצהיר, אתה פשוט מעדיף להתעלם מהעניין זה, להשאיר את הבעיה למכונאי שלך (ולשלם לו בהתאם תמורת השירות הזה, שמין הסתם לא מבוצע בהתנדבות). יש לך יכולת כלכלית לזה? סבבה לך. אבל לא לכל בעלי הרכב הישן יש את היכולת הזו - לכן הזלזול שלך בכל מי שלא חי ומתנהל לפי המתווה שלך, הבחירות שלך, היכולות שלך, הוא פשוט מקומם.
מאז ומתמיד אני מעביר את הרכב טסט לבדי, כן דרשו אישור הגבהה וכנפונים שמכסים את כל הגלגל. מאז אני עובר טסט ב 5 דקות.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
תסלח לי.
מה זה "פרקטי"?
לך מתאים להתנהל במשאית קטנה של יותר מחמישה מטר אורך.
הסופה שלך קצרה בסהכ 30 סמ..
ואף ארוכה יותר מההיילקס משנתונים קודמים.
הסופה שלך קצרה בסהכ 30 סמ..
ואף ארוכה יותר מההיילקס משנתונים קודמים.
הסופה הארוכה שלי, כולל הגלגל ספייר, גם קצרה בס"מ אחד או שניים מהפורד פוקוס שלי.
אז מה? היא יותר או פחות פרקטית?
אבל מי הכניס פרקטיקה לדיון על כנפונים?....
כן, צריך כנפונים בג'יפ.
כן, הם נדרשים בטסט.
כן, בג'יפ CJ/סופה הגלגלים בולטים מהמרכב ותקבל הורדה מהכביש אם תיסע בלעדיהם.
זה שהג'יפ הוא עבורו ריפוי בעיסוק, משמש לפירוק והרכבה, עומד באופן קבוע ונוסע אם בכלל, מאות ק"מ ספורים בשנה, שזה כולל פעמיים/פעם בשנה רק כדי לעשות לו טסט, (כשהיה לו את ה-CJ הקודם שבעיקר העלה קורי עכביש. נראה כמה הסבן היפה שהוא בונה עכשיו - כשיסיים לבנות אותו - יסע בתכל'ס) שמה שהוא נסע ב-CJ הקודם שלו בכל השנים שהיה אצלו אני עושה ברוורס בפחות משבוע, שלא יבוא ויגיד שמה שאני מספר על הורדות מהכביש זה שטויות ובדיות. מי שלא נוסע בג'יפ, באמת לא נתקל בניידות משרד התחבורע. בדיוק בגלל זה אגב, הוא יכול להרשות לעצמו גם לוותר על כנפונים.
דורון, אין שום דבר "פרקטי" ברכבים שלנו. לא בסבן של נמרוד, לא בסופה שלי, גם לא במשאית הקטנה שלך. גם אתה תסכים איתי שאנחנו מחזיקים אותם ונוסעים בהם רק כי אנחנו אוהבים ורוצים ונהנים מזה, לא כי זה כלכלי, לא כי אנחנו צריכים. זה הכל.
אם כל החיים היו רק פרקטיקה, לא היה דבר כזה שנקרא "ג'יפולוג" וכולנו היינו נוסעים בקורולה אוטומטית לבנה. זה באמת הכי פרקטי - נוח (יחסית, למי שמסוגל לסבול מתלים, תנוחת נהיגה ומושבים של טויוטה), שקט, חסכוני, אמין, לא מושך עיניים רעות, עובר טסטים בקלות.... אבל מה? מבחינתי זה כמו מיקרוגל. משתמשים בו, הוא יעיל, הוא פרקטי, הוא עושה את העבודה. הוא רק לא עושה חשק. מבחינתי אוטו זה משהו שאני לא רק משתמש בו. אני רוצה גם להינות ממנו.
מרכב שטח בכלל ומה-Jeep בפרט אני נהנה. הוא כן עושה לי חשק. נותן לי טעם לחיים. בשביל זה מוכנים לחיות עם כל מיני הנחתות וגזירות ורדיפות כמו בעיות בטסטים, עדכונים שוטפים מקבוצת "משרד התחבורע" בווטסאפ, וכן, גם עם כנפונים.
הסופה הארוכה שלי, כולל הגלגל ספייר, קצרה מהפוקוס שלי.
אז מי המשאית בסיפור לא הבנתי.
חברה, אפילו פה בניו יורק, על פי החוק אסור לגלגלים לבלוט מהמרכב, ואם הם בולטים, לא עובר טסט. לגבי הורדה מהכביש, אין פה עמדות של משרד התחבורה, אבל שוטר שתפס לו את העיין הגלגל החשוף, או בדרך כלל, גוש בוץ או אבן, יכול לשלוח אותך לתקן את הרכב עם קנס.
רוב הגיפים היפים האלה לא נוסעים על כבישים ציבוריים, הם מגיעים לפארק על עגלה מאחורי טנדר גדול, ושם יוצאים לטייל.
חברה, אפילו פה בניו יורק, על פי החוק אסור לגלגלים לבלוט מהמרכב, ואם הם בולטים, לא עובר טסט. לגבי הורדה מהכביש, אין פה עמדות של משרד התחבורה, אבל שוטר שתפס לו את העיין הגלגל החשוף, או בדרך כלל, גוש בוץ או אבן, יכול לשלוח אותך לתקן את הרכב עם קנס.
רוב הגיפים היפים האלה לא נוסעים על כבישים ציבוריים, הם מגיעים לפארק על עגלה מאחורי טנדר גדול, ושם יוצאים לטייל.
למה אתה הורס את תחושת הרדיפה המקומית?
six 4 life
07-01-20, 20:14
נמרוד ידידי אין ספק שעבר זמן מה מהפעם האחרונה שקיבלת חידוש רשיון לג'יפ CJ בדואר
כשתסיים את הCJ שלך (במידה וזה לא יחמיר עוד עד אז) תגלה שהיום טסט גם עם מכונאי מאוווד מוכשר יעלה לך הרבה יותר מבעבר וזאת במידה אם בכלל תקבל תשובה חיובית ממנו שהוא מסוגל לעשות עבורך את זה
העצות שאתה נותן לגביי טסט לרכב כזה ועל כנפונים נכונות אולי ללפני 10 שנים, ונכון להיום מטעות ואינן רלוונטיות בעליל
למה אתה הורס את תחושת הרדיפה המקומית?
האמת שהרגשתי לא בנח עם זה... אז חפרתי טיפה, ומתברר שטעיתי...
https://dmv.ny.gov/forms/cr79.pdf
לפי זה, לא מעניין את הטסט אם יש בכלל כנפיים לרכב ... ליתר ביטחון, אני צריך השבוע לעשות טסט לרכב של האישה, אני אשאל את הבוחן...
היה בזמנו קישור של הדוד מאמריקה ג'ו (אם אני לא טועה בכינוי) שהראה את החוקים השונים לפי מדינה. ובחלק התחתון של כל דף חוקים הראה תקדימים לכך שאנשים ערערו בתביעה וגם זכו, הסעיף שהציל אותם היה משהו בנושא החוקה וחופש הביטוי או משהו מוזר שכזה. חיפשתי ולא מצאתי את האתר. מקווה שאני לא חוטא לתיאור.
אבל מה זה משנה? אנחנו פה והם שם...
https://youtu.be/Sm8QpI-A5fE
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
זה שהג'יפ הוא עבורו ריפוי בעיסוק, משמש לפירוק והרכבה, עומד באופן קבוע ונוסע אם בכלל, מאות ק"מ ספורים בשנה, שזה כולל פעמיים/פעם בשנה רק כדי לעשות לו טסט, (כשהיה לו את ה-CJ הקודם שבעיקר העלה קורי עכביש. נראה כמה הסבן היפה שהוא בונה עכשיו - כשיסיים לבנות אותו - יסע בתכל'ס) שמה שהוא נסע ב-CJ הקודם שלו בכל השנים שהיה אצלו אני עושה ברוורס בפחות משבוע, שלא יבוא ויגיד שמה שאני מספר על הורדות מהכביש זה שטויות ובדיות. מי שלא נוסע בג'יפ, באמת לא נתקל בניידות משרד התחבורע. בדיוק בגלל זה אגב, הוא יכול להרשות לעצמו גם לוותר על כנפונים.
אתה צודק לגמרי בכל מה שכתבת עלי. גם ארז צודק, אני יודע שזה הולך ונהיה יותר מסריח וצופה - ומקבל בהשלמה - שזה רק יהיה יותר קשה בטווח הארוך שבו התחבורה תשתנה עוד יותר. ולכן אני בוחר לא לנסות אפילו להתמודד עם ג'פ ישן כרכב יומיומי. בדיוק בגלל שג'יפ פתוח וישן הוא לא פרקטי ברמה של הורדות מהכביש וטסטים וכולי וכולי שלא לדבר על הדברים הברורים יותר מאליהם כמו רעש ונוחות ובטיחות וצריכת דלק וזיהום אויר ובעצם הכל. אותן התכונות הופכות את הכלים האלו למחורבנים ומופלאים בו זמנית. אני בוחר להנות מדבשם ולא מעוקצם - להנות מהבנייה והשיפור והקישוט, ונסיעה פה ושם לארועים וטיולים מיוחדים במזג אויר טוב עם חלון קדמי למטה.
ההתמודדות העקשנית שלך דרור, עם סופה ביום-יום, שני טסטים בשנה, ועוד במרכז הארץ, מעוררת הערכה.
six 4 life
08-01-20, 13:08
ההתמודדות העקשנית שלך דרור, עם סופה ביום-יום, שני טסטים בשנה, ועוד במרכז הארץ, מעוררת הערכה.
עם זה גם אני מסכים לגמרי, מוריד את הכובע
זו לא התמודדות. זו הנאה צרופה.
לנסוע בג'יפ זה כיף לא רק בשטח. לכיף הזה יש מחיר. בדלק, בהתנהגות הכביש. חם, קר, רעש רוח, רעש צמיגים. כן, גם בתחושת הנרדפות.
ח
תכלס זה משפט המפתח בכל הקשור לניכר כנראה.
אנחנו קצת עיוורים לזה אבל רוב האקסמפלרים המגניבים האלה ביו טיוב ומשפרי ובוני הג'יפים מחזיקים רכב שטח + עגלה ובנוסף רכב טיולים למשפחה.
וגם גראז' גדול צמוד לבית כסדנא...
וגם עובדים בעבודה צנועה עם שעות הגיוניות ועדיין מחזיקם בית גדול, תחביב יקר ומשפחה...
וגם הכל זמין להם מבחינת חלקי חילוף וכלי עבודה....
ויש שפע של סדנאות שיפור מקצעיות לעילה בסביבה...ו...
....
....
:(
...:confused:
....:mad:
....
אחחחחח....
אני בדיוק בודק קניה בחו"ל של כנפונים לסיקס עם צמיגים 31
למישהו יש הצעות?
לא אכפת לי לקנות בארץ במחיר נורמלי
מאוד מרוצה מאלה: https://www.ebay.com/itm/110351346338
כרגע התקנתי רק את האחוריים.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200207/63baaeb5a34102c93b7e578c9c7a5816.jpg
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.