התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חוכמת ההמונים - צמיגים חלוקת רשויות (2 סטים) או 50%?

ש01
02-01-20, 10:07
גראנד שירוקי, ג'אנט 18.
מידת הצמיגים 265/60/18.
היום נעול בצמיגי כביש.
בבית יש סט 5 ג'אנטים עם צמיגי גודייר רנגלר 100% שטח לטיולים (לפני/אחרי כל טיול, 1/2 שעה עבודה) .
כמה נוסעים בשטח?
אחת ל 3-5 שבועות בשבת בחורשן/כרמל.
1-2 פעמים בשנה (מקווים שיגדל ליותר) - טיול יותר רציני בדרום.
החלפת הצמיגים מעולם לא פגעה בספונטניות - שבת בבוקר - הגברת מכינה מפות ותקרובת ובינתיים הגלגלים מוחלפים)

וההתלבטות,
1. להשאר בפורמט הנוכחי - בכביש אני מרוויח שקט, אחיזת כביש (בטיחות) ושיפור מסוים בצריכת הדלק ובשטח כל היתרונות של צמיג שטח.
2. היות וצריך להחליף את צמיגי הכביש, אולי לעבור ל50% להמנע מהצורך להחליף גלגלים כל פעם ו"להרוויח" רעש, ירידה מסויימת באחיזת הכביש וצריכת דלק וכנראה גם ירידה מסוימת באיכות הצמיגים בשטח.

מה אומרים?

(ד.א. לפני שבוע הצטרף נהג חדש לרכב, גם פרמטר שצריך לקחת בחשבון)

נמרוד
02-01-20, 10:09
לא כתבת כמה אתה נוסע בכביש במהלך השבוע.

ש01
02-01-20, 10:10
יחסית הרבה.
בין 2 הטסטים האחרונים 40500 ק"מ...

נדב42
02-01-20, 10:25
נשמע כמו תירוץ נהדר לקניית אימפקט בריון וג׳ק מהיר (ברור ששני סטים של צמיגים, דא..), ואז במקום חצי שעה זה 10 דקות וחיוך גדול מרוח על הפנים [emoji846]

JohnnyEnglish
02-01-20, 10:29
שאלת תם, לא שמת לב לשחיקה בהברגה/אום עקב החלפה תכופה?
אם צמיג רק לטיולים הייתי שם צמיגים קצת יותר "אגרסיביים". לי היה סט צמיג כזה על ג'ימני והוא לא הרגיש שונה משמעותית מסט h/t שהיה לפני, על הכביש כמובן.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

ש01
02-01-20, 10:58
האמת, בתחילה "השמדתי" כמה אומים...
אבל היום הכל הולך חלק.
אם אכן אשאר עם 2 סטים - זה יוחלף, כשיגיע לפרקו, במקסיס טרפדור 8060. היה לי כזה בסופה והיה מצויין.

אימפקט יש, מתחבר למצית - עושה עבודה סבירה.
מה זה ג'ק מהיר???

JohnnyEnglish
02-01-20, 11:01
8060 כבר נשמע הגיוני יותר.
מה שונה בשיטה הנוכחית שבה הגוז'ונים נשמרים ?

ש01
02-01-20, 11:03
8060
מה שונה בשיטה הנוכחית שבה הגוז'ונים נשמרים ?

העדינות והניסיון של המפעיל...

KOOKE
02-01-20, 12:26
אני חי גם עם שני סטים של צמיגים אבל יותר בשל אילוץ (מידות שונות לכביש ולשטח) ולא מבחירה.

גם אצלי תדירות הטיולים היא בממוצע אחת לשלושה שבועות.

לו יכולתי, הייתי נשאר רק עם סט צמיגי השטח.

עצם הבחירה ברחב שטח או כבישטח (SUV) היא פשרה על יכולות הכביש ואיכות החיים והנסיעה בכביש - לכן אם מוסיפים גם את ה"פשרה" של צמיגי השטח או צמיגי חצי חצי אגרסיביים לאוסף הפשרות זה לא נורא.

אצלי זה בהחלט הורג את הגיחות הספונטניות לשטח (הסט הנוסף לא אצלי)

בקיצור לדעתי אם ממילא אתה צריך להחליף את סט צמיגי הכביש תחליף לצמיגי חצי חצי אגרסיביים וזהו נניח כמו ה BF דגם KO החדשים.

חנן-ג'יפולוג
02-01-20, 12:36
בראייה שלי, מכיוון שהאחוזים החשובים לטעמי הם אלו שנעשים בשטח, גם אם הם זניחים מספרית, ובהתחשב בעובדה שזה נשמע לי מאוד לא כיף להתעסק עם החלפות הגלגלים האלה, הייתי משאיר על הרכב צמיגי שטח ולומד לחיות בשלום עם החסרונות שלהם בכביש.

יונימוג אדום
02-01-20, 12:49
האמת, בתחילה "השמדתי" כמה אומים...
אבל היום הכל הולך חלק.
אם אכן אשאר עם 2 סטים - זה יוחלף, כשיגיע לפרקו, במקסיס טרפדור 8060. היה לי כזה בסופה והיה מצויין.

אימפקט יש, מתחבר למצית - עושה עבודה סבירה.
מה זה ג'ק מהיר???
ממליץ בחום על הצמיגים האלו .
מצויינים בשטח וגם טובים מאוד בכביש - אחיזה טובה , שקטים לחלוטין , מחזיקים לאורך זמן ( 60000 ק"מ בסמוראי טנדר לרוב עמוס ) .
בסיקס היו לי שני סטים כאלו שחיו סביב 50000 ק"מ כל סט - הרכב לשטח נטו .
לפני שנה החלפתי ל- BF -KM3 - מצטער על ההחלפה - צמיג יותר אגרסיבי ( מצויין בשטח פחות בכביש ) , רועש , תצרוכת דלק עלתה ביותר מ:15% , ויותר עדין בדפנות ( אל אף שרבים יאמרו שהפוך - זאת המסכנה שלי ) .

אילן

PW
02-01-20, 15:57
בראייה שלי, מכיוון שהאחוזים החשובים לטעמי הם אלו שנעשים בשטח, גם אם הם זניחים מספרית, ובהתחשב בעובדה שזה נשמע לי מאוד לא כיף להתעסק עם החלפות הגלגלים האלה, הייתי משאיר על הרכב צמיגי שטח ולומד לחיות בשלום עם החסרונות שלהם בכביש.
++++1!

ד ו ר ו ן
02-01-20, 16:53

+++

ניסיתי פעם להחליף, לא מצאתי הבדל בדלק, ולשאר מתרגלים בקלות.

nirs
02-01-20, 19:22
הייתי בוחר ב 50-50.
בדיוק כמו הגיפ שלך, פשרה לא רעה בין שטח וכביש

Sent from my iPhone using Tapatalk

יואב פולס
02-01-20, 20:48
בעבר הרחוק, בתקופת הדיסקברים, החזקתי שני סטים, ואימפקט חשמלי על סוללות חזק מאוד של סיגנט.
החלפת הגלגלים היתה עניין של 10 דקות עד רבע שעה עם ג'ק עגלה.
לדעתי, אין בכלל שאלה - הדבר הנכון לעשות זה שני סטים.
לכביש סט צמיגים איכותיים עם אחיזה טובה ושקט בנסיעה, ו'פעם ב...' כשיורדים שלטח מחליפים לסט MT.
האמת, כשהעלת את השאלה אני שואל את עצמי למה עכשיו עם הלנדקרוזר אני לא עושה את זה, ומסתפק ב BF-AT.

omri_t
03-01-20, 17:15
אני מחזיק על הגראנד at רך של טויו.
וסט שני mt במידה ראויה לשטח.

-->