צפייה בגרסה מלאה : התחדשתי בגגון מדהים
התחדשתי בגגון מדהים. יוצר על ידי חבר טוב.
בלי להשתחצן יותר מדיי (טוב קצת להשתחצן) הרבה יותר טוב לדעתי מגגונים של מותגים שראיתי לרנגלרים.
מאד מסיבי - בנוי מפרופיל ברזל מגולוון 3 מ"מ. נקודות עיגון וקשירה מסיביות. שטוח עם הפרופיל הכי נמוך לגגונים שאני מכיר (מוסיף בקושי 5 ס"מ בלבד לגובה הרכב), מעוגן לרכב עם רגל מאד רחבה למרזב ועם תושבות וברגים לצירי החלון האחורי - יכול לשאת משקל גבוה יחסית (לא אוהל גג). מכסה רק את החלק האחורי ומאפשר פתיחת הגג הקדמי. קל משקל יחסית. אין כמעט רעש רוח בגלל הפרופיל הנמוך. וכל זה במחיר נמוך של 2,000 ש"ח בלבד!!!!!!
מאחר וכבר יש לו שבלונה הוא מוכן לייצר עוד כמה כאלו למי שמעוניין.
https://youtu.be/AsqjNItTqHQ
באמת נמוך.
שימוש בפרופיל עגול היה משפר אווירדינמיות.
סובב את טבעות העיגון ב90°.
six 4 life
08-01-20, 20:26
מי ירה על האוטו עם תת מקלע של ניטים?
באמת נמוך.
שימוש בפרופיל עגול היה משפר אווירדינמיות.
סובב את טבעות העיגון ב90°.
בניגוד לסברה, פרופיל מעוגל בשפת ההתקפה הקדמית של הגגון מייצר מערבולות ורעש.
עדיף משטח מסיט או פרופיל לא חלק, וכאן לפרופיל מרובע עם שוליים מעוגלים כמו שיש אצל שלמה יש דווקא יתרון.
שלמה,
נראה יפה מאד!
מי ירה על האוטו עם תת מקלע של ניטים?
אם אתה שואל על גוף הרכב אז זה כאילו ניטים המצויירים על סט כיסויי מגנט לדפנות הרכב שמוצמדים לפני טיול לרכב והכיסויים יורדים מהרכב בתום הטיול.
לגבי הארודינמיות - הרכב כולו בנוי כמו לבנה ומייצר רעשי רוח- תוספת הגגון הזה כמעט ולא מורגשת מבחינת רעש -ככל הנראה בגלל הפרופיל המאד נמוך שלו.
אני במיוחד רציתי גגון עם פרופיל נמוך ככל האפשר כי זה גם הרכב היום יומי שלי שנכנס פעמים רבות לחניונים מקורים בתל אביב שיש בהם מגבלת גובה רצינית.
מוני אורבך
09-01-20, 10:25
הגג ברנגלר בנוי מפיברגלס. ולא פיברגלס חזק במיוחד (מנסיון)
הגדלת שטח המגע עם המרזבים היא צעד נכון אבל..
זה לא יספיק עם משקלים גדולים, המרזב עלול להסדק ואף להשבר.
אם כל מה שאתה רוצה להעמיס עליו לא יעבור את ה 60 קילו (נניח) יתכן ויחזיק.
יותר מזה צפה פגיעה.
הבעיה המרכזית היא כמובן בשטח עם כל הטילטולים. בכביש אני מניח שאין בעיה מיוחדת.
מוני, מאחר ואני והחבר מודעים לבעייתיות של גג הפיבר, שים לב שבחלק האחורי הגגון מחובר עם תושבות לברגי הצירים של החלון האחורי.
ראה בסירטון ב- 00:30
לכן, לא צופה בעיות גם עם משקלים גבוהים יחסית בתנועה בשטח.
בכל מקרה זה לא גגון שמיועד למשקלים כבדים במיוחד ובטח שהוא לא מיועד לאוהל גג.
אני בכל מקרה לא מתכנן להעמיס עליו בטיול דברים כבדים- בעיקר ציוד שינה, רשת צל וקרשים למדורה
שלמה,
בקשר למגנטים בצידי הרכב: קראתי במספר מקומות שבטיולי מדבר, נתפס מתחתם חול וגרגרים שעם הקפיצות של הרכב דווקא שורטים אותו.
כך שהמגנטים במקום להגן יכולים לפגוע ברכב - מהנסיון שלך זה לא קורה?
הגגון נראה יפה ואיכותי..
גגון זה הפרוייקט הבא שלי.
חשבתי על גגון של טראפלקס שמזכיר מאוד את מה שעשיתם.
יתרונות: יושב על ה- rollbar ולכן אין מגבלת משקל + כל היתרונות שציינת (פתיחת גג קידמי וכו׳)
חסרונות: קודחים בגג הקיים...
Sent from my iPhone using Tapatalk
שלמה, קודם ברכות. גם אני ייצרתי עצמאית גגון דומה לפאגרו שהיה לי . דבר שני האם אתה יכול לומר כאן איזה תיק גג רכשת? העמסת הרכב עם בלה לציוד לינה על הגג ביום חמישי האחרון תחת גשם שוטף שברה אותי...
אגב בפאגרו ,עם רגליים הרבה פחות רחבות זה החזיק יפה מעל 150 קג , אני חושב שלא תהיה לך בעיה עם משקל דומה על המרזבים של הרנגלר. אלו מאד חזקים. הבעיה היחידה שהרבה משקל ''גומר'' את הצבע במרזב מתחת לרגל, ויחד עם עלים שמצטברים סביב המרזב ושומרים על הלחות ,זה בסוף יוצר חלודה. לכן כדאי מאד לשים גומיות רכות /חזקות ועבות ולפחות פעם בשנה אחרי החורף לפרק את הגגון ולנקות את המרזבים . מנסיון אישי.
לסוגיית חוזק המרזבים והגג, ראיתי פרסומים על סוג של שלד מתכת שטוח שמתחבר למסגרת הפנימית של החלונות האחוריים ברנגלר כדי להקשיח את המבנה לנשיאת ציוד.
בחו"ל רובם עם גגונים שיושבים על קשתות שהקדמית מחוברת לצירים של החלון הקדמי והאחורי מחוברת לטמבון
בןבן, זה גג פיבר גלס אז חלודה לא תהיה.
רכשתי תיק של אפוד ובסופ"ש הזה הייתה נסיעת בכורה איתו. מאד מסיבי, נפח ענק, מתוכנן נכון מבחינת אבזמים וכו' ומחיר סביר אבל לצערי לא אטום לחלוטין למים ובנסיעה דרומה בגשם שוטף חדרו קצת מים מדגיש רק קצת.
דורון
הגגון עם השלד הפנימי זה גגון של ריינורק, מאד מוצלח אבל מחייב קדיחה דרך גג הפיבר וגם מאאאאד יקר.
בחשבון של עלות תועלת לגגון שרכשתי/ נבנה עבורי אין מתחרים- לא תמצאו גגון כזה לרנגלר בתיכנון כל כך נכון ןמסיבי ובמחיר של 2,000 ש"ח בלבד!!!!
מצרף סירטון הגגון עם התיק עליו וקצת מים במדבר
https://youtu.be/cBoVjVEx-Vo
אכן של ריינו אבל מתמונה זה נראה כמו תמיכה וחלק נפרד מהגגון.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200111/ad5135ed9ae6dedbb99f6ff08641b0ff.jpg
ובכל מקרה נראה כמו משהו שאפשר להכין עצמאית או דרך סדנא.
https://youtu.be/cBoVjVEx-Voמקבלת הודעה שמדובר בסרטון פרטי ולא ניתן לצפות בו. תשנה את ההגדרה לציבורי
Sent using Tapatalk
יש הודעה שזה סרטון פרטי.
בן בן.
150 ק"ג על הגגון?
לדעתי, הגגון מיועד לציוד הקל שתופס מקום רב (מזרנים, שק"ש, סירים, וכיו"ב)
העמסת הגגון במשקל רב, משמע מרכז כובד גבוה ומסוכן.
המסיביות של הגגון חשובה למקרה של העמסת משקל כבד להובלה חד"פ (העברת תכולת דירה, למשל). בטיולי שטח הייתי ממליץ להישאר עם גגון קל. ציוד כבד מקומו בתחתית תא המטען ואם אפשר, לפני הבק-אקס.
זו כמובן רק דעתי הלא קובעת. כל אחד יטעין את רכבו כפי הבנתו ורצונו.
ערן CJ
בן בן.
150 ק"ג על הגגון?
לדעתי, הגגון מיועד לציוד הקל שתופס מקום רב (מזרנים, שק"ש, סירים, וכיו"ב)
העמסת הגגון במשקל רב, משמע מרכז כובד גבוה ומסוכן.
המסיביות של הגגון חשובה למקרה של העמסת משקל כבד להובלה חד"פ (העברת תכולת דירה, למשל). בטיולי שטח הייתי ממליץ להישאר עם גגון קל. ציוד כבד מקומו בתחתית תא המטען ואם אפשר, לפני הבק-אקס.
זו כמובן רק דעתי הלא קובעת. כל אחד יטעין את רכבו כפי הבנתו ורצונו.
ערן CJאכן צודק ערן, אבל בזמנו נסעתי עם 2 בנות בפאגרו Q ארוך לטיולים של 6 עד 7 ימים בחופשים עם שני מיכלים של 60 ליטר מים לרחצה בבגאז ועוד 50 עד 60 ליטר מי שתיה . לא נשאר הרבה מקום , שפאלות אוהלים מיטות מזרונים צידניות אוכל מעילים שמיכות אני מעריך לפחות 120 קג עד 150 הכל החזיק יפה. גגון ארוך 6 רגלים 3 מכל צד בבניה עצמית עם פרופיל מרובע מגולוון. היו ימים... אגב הגגון עדיין אצלי במחסן .
אגב אחכ יצרתי גגון ממשטח פלסטיק... חתכתי את 3 הרגליים החיצונית עם דיסק כך שיעמדו על המרזב את ה 3 פנימיות כך שייתמכו במרכז הגג . זה קל בהרבה ומאד חזק הבעיה שזה שטוח אבל אפשר להסתדר. ככה כבר הייתי יותר שקט מבחינת המשקל. כמובן מלא גומי רך מתחת לרגליות. הרגליים המרובעות לאחר החיתוך ''עטפו'' את הגג מהצדדים והתלבשו יפה כלומר נתמכו לא רק במרזב אלא גם בצידי הגג עצמו. עבד יופי.
Sent from my SM-T810 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.