PDA

צפייה בגרסה מלאה : מה התהליך 1. לייבא קיט 2. להתקין 3. לרשום ברישון הגבהה "2.5 עבור דגם רכב ללא תקינה קיימת?

רוכב_נוהג
12-01-20, 10:39
הי,
ניסיתי לקרוא את המדריכים פה בפורום אבל לא הצלחתי להבין משהו: כשאני מתקשר לסדנאות, יבואנים וכו' שב"ד מתעסקים בתחום הם שואלים אותי אם יש "תקינה לרכב". למה בדיוק הם מתכוונים?

1. האם על היצרן הקיט לרשום Part Number שעל פי יצרן הרכב מתאים לדגם? או שזה עובד הפוך - יצרני חלקים מייצרים וטוענים שמתאים ויצרן הרכב מדי פעם מעדכן איזה קטלוג שלו שבו מתועדים כל האופציות?
2. ואז כל השרשרת (יבואן הקיט, מתקין, רישוי) יכולים לזרום כי מובטח להם שהכל מתאים?
3. ועדיין במצב הזה אם אני הראשון בארץ לדגם, חובת ההוכחה שהכל מתאים עלי? על היבואן? על המתקין? להבנתי ללא economies of scale חובת ההוכחה הנ"ל יקרה מדי (ז"א זה למה מלכתחילה אני בבעיה)?

erezgur
12-01-20, 13:00
החוק מדבר על הגבהה של עד 2''. הכי פשוט במקרה כזה לגשת למתקין החביב עליך והוא ידאג להתקין לך קיט ולאשר ברישיון, או לפחות לספק לך את המסמכים המתאימים עימם אתה ניגש לכל סניף של משרד הרישוי ומוסיף לרישיון.

אם אתה מדבר על הגבהה שאינה כנ"ל - זה אומר תהליך פרטני, יקר ולא קצר (לדאוג לתקינה מול מעבדה מוסמכת - טכניון או אוניברסיטת אריאל למיטב ידיעתי).

נשלח מהנייד

רוכב_נוהג
12-01-20, 13:39
אני מדבר על הגבהה "רגילה" - נכון 2 אינץ' לא 2.5 התבלבלתי (50 מ"מ).
הבעיות שנתקלתי בהן:
1. המתקינים אמרו לי שאין להם קיט לדגם שלי.
2. היבואנים של קיטים וציוד שטח שאלו אותי אם יש תקינה.
3. בעבר לפחות Rancho ייצרו קיט הגבהה לדגם שלי אבל לפני שנתיים הם הפסיקו.
בגלל שאצלי מדובר על תצורת coilover מעשית אני צריך רק קפיץ. אז מה שאני חושב לעשות זה להבין מה "הפרמטרים" של הקפיץ שאני צריך ככה שמכנית ההתקנה תעבוד ושכשהרכב ירד מהליפט ההגבהה תהיה עד 2 אינץ. ואז אני צריך למצוא אותו ברשת בחו"ל ולייבא אותו. אולי אפילו זה יהיה משומש. הבעיה תהיה זה איך אעביר אותו במכס, ואיזה מתקין מורשה יסכים להתקין ולחתום כדי שבאמת אקבל את הטופס שאיתו אלך לרישוי.

נמרוד
12-01-20, 14:09
על איזה רכב מדובר?

רוכב_נוהג
12-01-20, 14:19
פורד אקספלורר דור 4 (2006-2010). "הבעיה" שהוא פופולרי בעיקר בארה"ב שם כל אחד מאלתר מה שבא לו בחצר שלו.

erezgur
12-01-20, 15:08
אולי אם תציין את סוג הרכב, יצרן, דגם, שנה - מישהו עם רכב דומה יוכל לתת לך מניסיון שלו קיט מאושר או מתקין שיש לו קיט מתאים

עריכה - שכחתי לשלוח את. התגובה בזמן וכבר הקדימו אותי.
נשלח מהנייד

רוכב_נוהג
12-01-20, 15:48
מניסיון שלו
קיט מאושר

זאת השאלה - למה הכוונה בקיט מאושר?

הדגם מה שכתבתי - פורד אקספלורר דור 4 (2006-2010), גרסת 4.6V8 למרות שלדעתי במתלים לא אמור להיות הבדל בין גרסאות ההנעה השונות, אמור להיות דומה לאוורסט ששווק במזרח ולחלוק מאפיינים דומים לריינג'ר. חולק אותה פלטפורמה של הדיסקברי 3 שנקראת U2 (יוצר כשהם היו בבעלות פורד).

באתר של Rancho שכאמור בעבר ייצרו ערכה לדגם, מצאתי רק לקדמי ולא נראה שזה ממש הגבהה - כתוב שם "1 אינץ...

126935

-->