צפייה בגרסה מלאה : ציפוי ויניל לרכב (שינוי צבע)
כדי לא לגנוב שירשור אחר (בהצלחה נדב עם הצבע [emoji16]),
שינוי צבע של רכב שטח, הדבקת ויניל,
סתם כי בא לי להחליף,
בלי תוכן פרסומי - באינטרנט יש הצעות רבות לחומרים איכותיים וביצוע ע״י אנשי מקצוע בעלויות של 5,000-10,000.
מישהו מכיר? מישהו התנסה?
איכותי? עמיד?
עמיד בשטיפה עם גרניק?
האם באמת אפשר לחזור אחורה ולהסיר את המדבקה אם לא מרוצים?
לא ... אין לי ניסיון אישי אבל ....
חבר אמריקאי (בראד קוביץ) ויוטיובר מגניב ומאד מפורסם.
העלה סרטון התקנה על הרוביקון 2015 שלו , של כיסוי מלא (שעלה לו 2.5K דולרים)
כעבור כמעט שנה החליט להסיר וגם את זה הוא צילם והעלה.
כאן הוא מתקין https://www.youtube.com/watch?v=beovP9XgURI
וכאן הוא מסיר https://www.youtube.com/watch?v=RwvsDJT5B3w
דעתי האישית - רעיון יפה , יקר בטרוף פה בארץ , מכיר כמה עסקים המכריזים על עצמם כמקצוענים בתחום.
לפי בראד תהליך ההסרה כואב וארוך , הוא סיפר שההסרה ארכה יותר מההתקנה
(למרות שאת ההתקנה עשו בשבילו ואת ההסרה הוא עשה בעצמו)
מסכם כאמרת המשורר "when you want to shoot shoot don't talk"
רוצה לשנות צבע ? , יש אמני צבע מדהימים בארצנו , שעושים פלאים וקסמים עם הרכב.
לא הייתי מחליף אותם במדבקות.
מרחבי הרשת : https://www.lookatisrael.com/llumar
wrangler בפתח תקווה
מתורגם :
https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=https%3A%2F%2Fwww.lookatisrael.com%2Fl lumar%2F
לא ... אין לי ניסיון אישי אבל ....
חבר אמריקאי (בראד קוביץ) ויוטיובר מגניב ומאד מפורסם.
העלה סרטון התקנה על הרוביקון 2015 שלו , של כיסוי מלא (שעלה לו 2.5K דולרים)
כעבור כמעט שנה החליט להסיר וגם את זה הוא צילם והעלה.
כאן הוא מתקין https://www.youtube.com/watch?v=beovP9XgURI
וכאן הוא מסיר https://www.youtube.com/watch?v=RwvsDJT5B3w
דעתי האישית - רעיון יפה , יקר בטרוף פה בארץ , מכיר כמה עסקים המכריזים על עצמם כמקצוענים בתחום.
לפי בראד תהליך ההסרה כואב וארוך , הוא סיפר שההסרה ארכה יותר מההתקנה
(למרות שאת ההתקנה עשו בשבילו ואת ההסרה הוא עשה בעצמו)
מסכם כאמרת המשורר "when you want to shoot shoot don't talk"
רוצה לשנות צבע ? , יש אמני צבע מדהימים בארצנו , שעושים פלאים וקסמים עם הרכב.
לא הייתי מחליף אותם במדבקות.
+1
.....
עזוב עיטוף.
אם כבר לשנות צבע ולהתחרט אחר כך, יש צבע שנקרא פלסטידיפ, אפשר לקלף אחר כך מהאוטו ללא נזק.
+1
.....
עזוב עיטוף.
אם כבר לשנות צבע ולהתחרט אחר כך, יש צבע שנקרא פלסטידיפ, אפשר לקלף אחר כך מהאוטו ללא נזק.פלסטידיפ זה אחד החומרים החביבים עלי, אבל אין סיכוי שיחזיק מעמד ברכב שטח שרואה ענפים מדי פעם.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
האם הכנה לצבע זהה להכנה לציפוי?
פירוק חלקי פלסטיק זה נחמד אבל מה עושים עם שמשה קידמית ואחורית? צובעים עד הגומיה?
והשאלה הבאה, אם באמת צבע, מי מכיר בעל מקצוע שבאמת מבצע פירוק והרכבה של כל רכיבי הפלסטיק, מכסה מנוע, כנפונים, שנורקל ושאר אביזרים ומחזיר אותם בסיום?
מישהו מהפורום? מישהו שאוכל להשאיר אצלו את הרכב בלב שלם ושקט?
לצערי מפאת עלויות זמן, זו לא משימה שאעשה בעצמי.
האם הכנה לצבע זהה להכנה לציפוי?
פירוק חלקי פלסטיק זה נחמד אבל מה עושים עם שמשה קידמית ואחורית? צובעים עד הגומיה?
והשאלה הבאה, אם באמת צבע, מי מכיר בעל מקצוע שבאמת מבצע פירוק והרכבה של כל רכיבי הפלסטיק, מכסה מנוע, כנפונים, שנורקל ושאר אביזרים ומחזיר אותם בסיום?
מישהו מהפורום? מישהו שאוכל להשאיר אצלו את הרכב בלב שלם ושקט?
לצערי מפאת עלויות זמן, זו לא משימה שאעשה בעצמי.
רציתי לכתוב לך "אתה".
וכתבת שאין לך זמן.
אבל גם זמנם של בעלי המקצוע יקר. הם מעדיפים למסך עם מסקינטייפ.
כלומר - הפועל שהוא נער שנפלט ממערכת החינוך ומשתכר שכר מינימום, הוא ממסך. כמו הפרצוף שלו. וככה זה נראה.
תמצא זמן ותפרק מה שתוכל בעצמך כי לך יש את האינטרס הכי גדול שזה גם ייצא יפה.
וגם, מאותה סיבה, מפני שרק אתה תרכיב את זה בחזרה כמו שצריך אחר כך.
אם בן-דוד מכפר קאסם בא בחשבון, אני יכול לקשר אותך. מוזמן לראות את העבודה שלו על הויטארה שלי [emoji846]
לא מבין מה האנטי לויניל כשאף אחד לא מציין סיבה ממשית.
לויניל יש כמה יתרונות משמעותיים על צביעה רגילה -
ניתן להשיג גוונים ומרקמים מיוחדים יותר ובקלות רבה יותר מאשר עם צבע רגיל - נניח צבעי מט.
יותר קל ליישום עצמי (לדעתי הבלתי מקצועית) בתוצאה לא רעה.
ניתן לחזור לאחור ולהוריד.
מגן על הצבע המקורי.
יותר קל לתקן שריטות - פשוט מחליפים הציפוי באותו הקטע ולא מרגישים הבדלי גוון וכו'.
לטעמי התוצאה הסופית טובה יותר מאשר רמת הצביעה הממוצעת בארץ
החסרונות - מצריך הכנה של הרכב מבחינת פחחות כמו הכנה לצבע.
להשגת תוצאה טובה צריך לפרק חלקי פלסטיק ידיות וכו'
בארץ אם עושים זאת אצל בעלי מקצוע טובים זה לא פחות יקר מצבע כללי ואולי יותר יקר מצביעה זולה.
אם יש כוונה לחזור לאחור לגוון המקורי ומחפשים גוון מיוחד יותר ותוצאה שתהיה טובה יותר מצביע זולה או ממוצעת הייתי הולך על עיטוף ויניל
בזמנו כשביררתי מחירים לגבי עיטוף וצביעה - אותה הכנה - במקרה שלי - מכסה מנוע "שרוף", נדרש שיוף והכנה בכל אופציה שהייתי בוחר, גם המחיר היה יחסית זהה, אני רציתי שחור יחסית מט או כמה שפחות מבריק.
הווינל עם הטקסטורה תמיד מראה לי מאובק ונראה שהגוון דוהה יחסית מהר - לפחות מהר יותר מצבע. בנוסף ראיתי כמה מקרים של ונדליזם או עבודת עיטוף לא טובה שהובילה לקילוף בצדדים ואז איזה חמודי פשוט בא ומשך לעצמו חתיכה - יותר רלוונטי למי שחונה ברחוב וכו.
לפני שנים קניתי היילקס 97' שהיה מצופה כולו בויניל הזה, כפרסומת לבית עסק.
לקח לי כ-3 שעות לקלף את הכל, אבל מתחת מצאתי היילקס בצבע לבן שנראה כמו חדש.
החומר היה עבה מאוד, מתפצל ונקרע תוך כדי הקילוף, אבל עשה עבודה נהדרת בלשמור על צבע הרכב המקורי.
שום דבק לא נשאר על הצבע המקורי. ממליץ בחום.
בזמנו כשביררתי מחירים לגבי עיטוף וצביעה - אותה הכנה - במקרה שלי - מכסה מנוע "שרוף", נדרש שיוף והכנה בכל אופציה שהייתי בוחר, גם המחיר היה יחסית זהה, אני רציתי שחור יחסית מט או כמה שפחות מבריק.
הווינל עם הטקסטורה תמיד מראה לי מאובק ונראה שהגוון דוהה יחסית מהר - לפחות מהר יותר מצבע. בנוסף ראיתי כמה מקרים של ונדליזם או עבודת עיטוף לא טובה שהובילה לקילוף בצדדים ואז איזה חמודי פשוט בא ומשך לעצמו חתיכה - יותר רלוונטי למי שחונה ברחוב וכו.
כתבתי שההכנה והמחיר לעיטוף בויניל כמעט וזהים לעבודת פחחות וצבע.
גם צביעת מט להיראות מאובקת. לגבי דהיית הגוון המהירה יותר של הויניל לעומת צבע לא יודע ונראה לי שגם אתה משער זאת ללא בסיס עובדתי מספק.
הפסולת האנושית שמבצעת מעשי ונדלזים ברכב לא מבדילה בין צבע לעיטוף ויניל - ההבדל הוא בתיקון, קל יותר בהרבה וזול בהרבה לתקן עיטוף ויניל שעבר ונדליזם מאשר צבע.
כשרכשתי את הרנגלר שלי הוא היה עטור בל צדדיו בסימני X גדולים ועמוקים פרי יצירת הפסולת האנושית שנהנית לעשות זאת. חקרתי את נושא עיטוף בויניל וכמעט ביצעתי זאת אלא שקיבלתי הצעה לצביעה כללית באיכות מדהימה במחיר עלות החומר בלבד מלקוח אסיר תודה- לכן צבעתי ולא עטפתי בויניל.
כתבתי שההכנה והמחיר לעיטוף בויניל כמעט וזהים לעבודת פחחות וצבע. אז? אז אסור לי לכתוב גם?
גם צביעת מט להיראות מאובקת. אני התייחסתי לווינל בטקסטורה, לא גוון לגבי דהיית הגוון המהירה יותר של הויניל לעומת צבע לא יודע ונראה לי שגם אתה משער זאת ללא בסיס עובדתי מספק.
הפסולת האנושית שמבצעת מעשי ונדלזים ברכב לא מבדילה בין צבע לעיטוף ויניל - ההבדל הוא בתיקון, קל יותר בהרבה וזול בהרבה לתקן עיטוף ויניל שעבר ונדליזם מאשר צבע. מותר לי גם לכתוב "נראה לי שגם אתה משער זאת ללא בסיס עובדתי מספק."? הרבה יותר קל ל"נער" לתפוס חתיכה ולמשוך מאשר לגלף לך את האוטו - כמובן שזו דעתי בלבד ואני שותף לה.
כשרכשתי את הרנגלר שלי הוא היה עטור בל צדדיו בסימני X גדולים ועמוקים פרי יצירת הפסולת האנושית שנהנית לעשות זאת. חקרתי את נושא עיטוף בויניל וכמעט ביצעתי זאת אלא שקיבלתי הצעה לצביעה כללית באיכות מדהימה במחיר עלות החומר בלבד מלקוח אסיר תודה- לכן צבעתי ולא עטפתי בויניל.
כמה רכבים ראיתם אחרי כמה שנים בשמש שמתחילים עם כאלה?:
127045
טיעוני סיכום: אני לא נגד עיטוף. ממש לא. רק צריך לעשות החלטה מושכלת לפני.
ויניל שמתקלף בקצוות זו תוצאה אך ורק של עבודת עיטוף לא איכותית.
חשוב לציין שעיטוף הויניל היום שונה ובהרבה מעיטוף הויניל של פעם שנהגו לעשות בארץ לצורכי פירסום.
גם איכות חומרי העיטוף השתפרה פלאים וגם איכות העבודה השתפרה הכל אודות לכך שעיטוף הויניל הפך לנפוץ מאד גם ברכבים פרטיים שלא לצורכי פירסום
אני שואל מתוך אי ידיעה: אם זה דורש אותה עבודת הכנה ועולה אותו דבר, מה היתרון בעיטוף ויניל בצבע אחד? במקרה של דוגמאות מורכבות או פרסומות, היתרון ברור.
שלושה יתרונות: השגת גוון שלא ניתן להשיג בצביעה, שמירה על הצבע המקורי וקלות תיקון שריטות.
יש רבים שעוטפים רכב חדש מהחברה מהשיקולים שמניתי. הדבר מקובל בעיקר בחו"ל.
אני שואל מתוך אי ידיעה: אם זה דורש אותה עבודת הכנה ועולה אותו דבר, מה היתרון בעיטוף ויניל בצבע אחד? במקרה של דוגמאות מורכבות או פרסומות, היתרון ברור.
בדיוק מה שלא ידעתי כששאלתי [emoji849]
קיויתי שאחד הפרמטרים יהיה קל יותר או זול יותר מצבע עם אפשרות לחזור אחורה ביום מן הימים.
אבל מסתבר שלא [emoji53]
למען הדיוק זה לא דורש בדיוק אותה הכנה - אין צורך בצבע יסוד בהחלט בטרם עיטוף אבל יש צורך לתקן כל פגם קיים בצבע ולהחליק אותו בטרם עיטוף הויניל.
אשתף מהניסיון שלי-ציפוי גג של ב.מ.וו מיני, ניתן כמתנה במעמד הקניה של הרכב, בוצע בעסק שהיבואן עובד איתו בפתח תקווה(לא זוכר איך נקרא)
לא מומלץ בכלל!!
לגבי עמידות-אחרי כשנתיים כל הגג דהה(צופה במדבקה שחורה) ולא בצורה אחידה במיוחד. החלטנו להסיר-אין בעיה. המתקינים הסירו עם בלאוורים חזקים ושרפו את כל הצבע המקורי של הגג(היה אוף וייט) אחרי הרבה ויכוחים צבעו בשחור על חשבונם(פעמייים, לא יודעים לעבוד, ב2 מוסכים שונים של היבואן)
שורה תחתונה-אם יבואן ב.מ.וו עובד עם כאלו חובבנים כנראה שזו הנורמה בענף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.