צפייה בגרסה מלאה : אגזוז זרימה חופשית - כן לא או למה לא?
אז אני לא מבין גדול בנושא,
אבל, אוהב סאונד של מנוע.
אני עם גראנד שרוקי 3.6 (בנזין/גז) והרבה זמן חושב להתקין אגזוז כזה.
נשאלת השאלה - האם פרט לסאונד, זה ייתן משהו?
תוספת כוח/מומנט?
מה החסרונות של האגזוז הזה?
יש השפעה על זיהום האוויר (טסט)?
יש השפעה על זמינות הכוח בסל"ד נמוך?
חיפשתי ולא מצאתי תשובות...
תודה,
מוני אורבך
13-02-20, 12:04
אם האגזוז אחרי הממיר הקטליטי והחישנים, הוא לא ישנה דבר.
רק תצתרך לסבול (או להנות תלוי בך) את תוספת הרעש המיותר.
- - - Updated - - -
אם האגזוז אחרי הממיר הקטליטי והחישנים, הוא לא ישנה דבר.
רק תצתרך לסבול (או להנות תלוי בך) את תוספת הרעש המיותר.
יכול להיות שתהיה ירידה של כוח.. האגזוז צריך לספק קצת התנגדות לזרימה ואגזוז פתוח מוריד את ההתנגדות. האגזוזים האלה מיועדים לרכבים עם טורבו מוגדל, שמגדיל את ההתנגדות ולכן "פותחים" לו באגזוז.
הרעש זה כיף גדול בשבועיים הראשונים ומידי פעם כשרוצים להבהיל בחורות.. שאר הזמן זה מעצבן.
הבנתי, תודה!
(הבחורה שלי כבר בת 49, כמוני. נוסעת עם אלפא... אגזוז כזה כבר לא ירשים אותה... :cool:)
אני עם גרנד הישן 4.7, ניצלתי מעיכה בדוד האמצעי להחליפו, כבר כמה שנים ככה.
הרעש מגניב אבל בפירוש רם, הופך את הג'יפ לפחות נוח.
שילבתי גם עם פילטר אוויר פתוח וצריבת מחשב, אין לי דרך מדעית להוכיח ששיפר ביצועים.
דוד זרימה חופשית טוב אפקטיב בעיקר בסל"ד גבוה, ובעיקר בשילוב עם עוד שיפורים. לא מספיק רק דוד פליטה חופשית, צריך גם סעפת פליטה עם צינורות באורך שווה (הדרס) וצריך גם לאפשר למנוע לנשום טוב יותר. לא מעט רכיבים ולא מעט כסף והכל ביחד בהחלט יהיה מורגש. האם תוספת ההספק תצדיק את ההשקעה? לא יודע. רק דוד זרימה חופשית לא ישנה הרבה, לא באופן שניתן למדוד בסטופר. אבל כן יהיה צליל מגניב.
לעניין הרעש - לאחרונה החלו נציגי הרשעויות להיטפל למכוניות שנראות להם "משופרות" גם בעניין הזה.
זה כבר הגיע למקרים שרכב ספורטיבי סטנדרטי מהחנות קיבל דו"ח על "מפגע רעש" מפקח להוט יתר על המידה.
כולי תקווה שבעל הרכב לא יוותר, ויגרור את בן הז...ה במדים לבית המשפט, ושם יקרע לו את הצורה.
ואחר כך שגם יכניס לו תביעה אזרחית קטנה באופן אישי, כדי ללמד לקח להבא את כל נציגי המדינה. שיתאפקו קצת עם הרוע.
לפני אי-אלו שנים הייתה חברה ישראלית שייצרה לזמן מוגבל ערכות דוד זרימה חופשית חלקית, ״ספידרקס״ בהתאמה לרכב ספציפי.
המוצר היה דומה מאד לערכות של מגנפלואו, חברה מאד ותיקה בתחום.
הערכות היו בהתאמה לרכב ספציפי כדי לתת תוספת כוח בלי לפגוע בפינוי הגזים מהמנוע.
״זרימה חופשית חלקית״ כי דוד פתוח לגמרי אפילו פוגע בהספק.
כחלק מקידום המכירות הם בדקו את המערכת בדינמומטר.
תוספת הכוח במקרה הטוב הייתה כ-10%, וזה כשהדוד והצנרת היו מותאמים לדגם רכב לאחר ניסויים.
כלומר, רוב הסיכוי שהתקנת ״דוד פתוח גנרי״ ללא שאר המרכיבים או בדיקה האם מתאים לרכב, סביר שבעיקר יגרום לרעש מעצבן בלי שום שינוי כמותי.
במקרה הגרוע, זה אפילו מוריד מההספק של המנוע.
נכון, אצלי מותקן אחד מאחרוני ספידרקס שיוצר בארץ.
מוצר משובח, חבל שנעלמו.
מידי פעם אני משתעשע ברעיון להחליף לדוד שלא משתיק את המנוע כ"כ/לבטל את הדוד לגמרי, כל פעם מה שעוצר אותי זה החשש שיהיה להם עוד עילה להכשיל אותי בטסט/אחטוף הורדה מהכביש על רכב רועש מידי. - כפי שדרור הקדים אותי ואמר
הדוד לא אמור להשפיע על זיהום האוויר, אין בו חומרים כימים שמשנים את מה שנפלט מהאגזוז.
לגבי הכוח - זה לא שהמנוע חלש, לתחושתי לא תרגיש את זה ואם אתה אוהב את הרעש.. לך על זה, נראה לי שיקול די צדדי.
הכי פשוט - תנתק את הצנרת מסעפת הפליטה וצא לסיבוב, תחזור לעדכן אם נהנת, אולי גם אשתכנע סוף סוף לעבור לצנרת קצת יותר מהנה:)
סעפת ללא צנרת זה באמת סתם נטו רעש.
רעש מעצבן, מחריד. ללא שום שיפור בביצועים. כאמור, אפילו פוגע בהם. למעט בסל"ד גבוה.
צריך צנרת. ישרה ככל שאפשר, ללא כיפופים חדים, בקוטר מתאים.
תקנה את השטות הזאת שמחברים בקצה האזוז. עולה $10 או פחות ועושה רעש.
לפני הטסט תפרק את זה בשלושים שניות.
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41JCeBsR0yL.jpg
מהיכרותי המועטה עם מנועי בנזין... וגם עם תעשיית הרכב... דודים עם זרימה חופשית.. זה שוק עצום יש כאלה משוחררים יותר ויש כאלה פחות...יש רועשים יותר ויש פחות. אגב רכבים רבים מגיעים עם יותר מדוד אחד.
אפשר לומר בגדול שכל עוד יש דוד .. פתוח .. סגור... ממיר ...בזוקה... כל אלמנט כזה אכן גורם להתנגדות .. אף אחד מהם לא קרוב להיות משוחרר כמו פשוט צינור...
ממה שאני ראיתי בפורומים ומאמרין על מנועי בנזין אטמוספרים..באופן כללי עם צנרת ודוד "משוחררים" יותר בדכ יש שיפור בסלד גבוה וירידה קלה בסלד נמוך. אז זה מאוד תלוי באופי הנסיעה שלך וכמה אתה מחבב את רעש המנוע כמו שאמרו לפני.
בהנחה שגזי הפליטה צריכים להתפנות מהר ככל הניתן מחלל הבוכנה ... אז למה טוב התנגדות? ולא טוב כיפופים? זה לא סותר?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אני מכיר מאופנועים, אם אני טועה יבוא מישהו ויתקן אותי.
חלק מתכנון נכון של מערכת פליטה, גורם לכך שהאוויר שנפלט גם "שואב" איתו את שאריות האוויר השרוף. לכן לגודל התא שהאוויר נפלט אליו יש משמעות (יעני לאורך הצינור ולכיפופים בו).
ולגבי למה לא- תלוי איפה אתה גר ומי השכנים שלך. שלא יתחילו כאן פוסטים כמו של אסף- שברו לי אנטנה, נשבר האיתות....
בהנחה שגזי הפליטה צריכים להתפנות מהר ככל הניתן מחלל הבוכנה ... אז למה טוב התנגדות? ולא טוב כיפופים? זה לא סותר?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
התנגדות היא לא המינוח הנכון.
כמו שאיל כתב.
גזי הפליטה מתקדמים בצנרת כ-גל.
כמו גלים, השפל שמאחורי הגל מושך את הבא אחריו=מסייע לפינוי יעיל של גזי הפליטה ממנוע.
כשהצינור ״פתוח מידי״ אין גל, ולמעשה הרכב נושם פחות טוב.
עיקולים בצנרת זה דבר אחר, היית מעדיף שלא יהיו כלל עיקולים בצנרת.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.