PDA

צפייה בגרסה מלאה : ג'יפ חדש או לשפר את הקיים

יוסף שלמה
04-03-20, 05:32
יש. לי טוסון 2009 בנזין 2700 4x4 v6 עם נעילת דיפרנציאל, אני מתלבט האם לשים בולמי קוני וקפיצים אייבאך ואולי הילוכי כח זה מה שיש או להחליף לדיסקברי 4 או לנדקרוזר או פאג'רו, נוסע כל יום בשטח קל עד בינוני ובינתים הוא עושה הכל ונראה שזה ה שחסר לו או שלא כדאי ושעדיף ג'יפ רציני, ואיזה מהג'יפים האלו כדאי במידה ואחליף מה היתרונות וחסרונות שלהם? תודה

יוסף שלמה
04-03-20, 06:00
אגב רציתי גם לדעת האם כדאי להשים צמיגי טויו או מקסיס וכד', והאם לשים מערכת בקרת משיכה או דברים אחרים? והאם העלויות בג'יפים רציניים יקרה משמעותית או לא?

- - - Updated - - -

ונזכרתי בעוד שאלה חשובה האם כדאי להתקין בולמים וכו' דרך סדנא כמו גתוס וכד' או להזמין מחו"ל בחצי מחיר ולהתקין אצל המוסכניק שלי שמומחה בג'יפים ועשה את זה המון פעמים? תודה

Yaki5500
04-03-20, 07:07
בין טוסון 4*4 (שאין לו לא הילוכים כוח ולא נעילת דיפרנציאל - היה לי כזה) לבין לנד קרוזר יש עשרות רכבים עם יכולות שונות. תתחיל מלהגדיר את הצרכים שלך מהרכב בצורה ברורה יותר ואז יהיה אפשר לכוון אותך לרכב/רכבים שמתאימים לך.
יש שאלון דבוק בראש העמוד - תעתיק אותו לכאן ותענה עליו. בהצלחה

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

איל מ
04-03-20, 08:10
אם למוסכניק שלך יש אישור מתקין מורשה אז אצלו.
אחרת אתה לא חוקי ותצטרך ללכת למישהו שיאשר לך.
אם תחליט לקנות דיסקברי ארבע לא תצטרך להתעסק במתליםוהגבהות.
(מצד שני, גם לא ישאר לך כסף להתעסק בהגבהות).

גיא
04-03-20, 08:14
אם למוסכניק שלך יש אישור מתקין מורשה אז אצלו.
אחרת אתה לא חוקי ותצטרך ללכת למישהו שיאשר לך.
אם תחליט לקנות דיסקברי ארבע לא תצטרך להתעסק במתליםוהגבהות.
(מצד שני, גם לא ישאר לך כסף להתעסק בהגבהות).

אבל יהיה הילוך כוח ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

asafk
04-03-20, 09:07
מה אתה רוצה להיות? בנאדם שנוסע בטוסון וחולם על רכב שטח או בנאדם שנוסע ברכב שטח?

אסף.

יוסף שלמה
04-03-20, 11:55
תודה על ההיענות שלכם, אשתדל לענות לכולם, יש לי נעילת דיפרנציאל בטוסון, ואני נוסע כל יום בשטח בערך 10 דקות בשבילי כורכר, בוץ, אבנים, טיפוסים ועליות וכד' עד רמה בינונית כי הרכב כרגע לא יכול יותר.
לפעמים נוסע לנסיעה של 25-45 דקות בשטח כנ"ל.
זה הצרכים שלי לעת עתה ואין לי גם זמן לדברים אחרים אע"פ שאם היה לי ג'יפ רציני אולי הייתי נוסע יותר ובמקומות קצת יותר מורכבים אבל לא בטוח, לפי המצב הבנתי שיכול להיות שבולמים + הגבההות + הילוכי כח + צמיגי AT חצי חצי, יכולים לעשות את העבודה שיהיה לי נסיעה יותר טובה, ולפי מה שבדקתי מבחינת בולמים טובים היחידים שיש לטוסון זה קוני, ובקפיצים יש כמה חברות אייבאך, לוואס, מד ועוד כמה, מבחינת צמיגים יש מקסיס וטויו ועוד כמה, והילוכי כח ואו מערכת בקרת משיכה + מיגונים וכד' אפשר להתקין ויש לרכב. אני מבין שלפי דעת אחד מהמגיבים דיסקברי 4 רכב טוב אבל יש לו עלויות יקרות מאד, השאלה היא האם מדובר על המוסך המרכזי או אפילו על מוסך פרטי?
אני לא חולם על רכב שטח אני רק רוצה שיענה לי על הצרכים ויסע בצורה די טובה בשטח, רכב שטח אמיתי יש לו הרבה עלויות לפי מיטב ידיעתי כגון דלק, חלקי חילוף, טיפולים, ביטוח, טסט וכד'. מה שאצלי אין את הבעיות האלו כי הדלק עושה 1\12, חלקי חילוף זולים בערך כמו פרייבט, טיפולים כנ"ל, ביטוח וטסט גם זול, וההשקעה של כל הדברים שאמרתי היא בערך 10,000 פלוס מינוס.
האם שיפורים לרכב יכולים לענות לי על מה שאני צריך אני לא יודע לכן אני שואל אותכם אולי רק ג'יפ רציני יעזור, ואם כן אז איזה ג'יפ.
אני חושב הגדרתי פחות או יותר מה אני עושה עם הרכב ומה האפשרויות של שיפורים, רק שאני לא יודע מה יעשה את העבודה.
אשמח לתשובה תודה.

גיא
04-03-20, 11:59
אם האוטו כפי שהוא עונה לך לצרכים שלך. ואתה מכיר אותו ויודע שהוא אמין ונוח לך לתחזוקה. עדיף להשאיר אותו ולשפר קצת מאשר להחליף לרכב שאתה לא מכיר ולך תדע איזה הוצאות יפלו עליך.

תשפר כאוות יכולתיך. ותהנה מהאוטו שלך.

זאת דעתי.

יוסף שלמה
04-03-20, 12:04
תודה רבה ככה גם אני חושב, בוא נראה אם יש לעוד מישהו מה להגיד.

opl
04-03-20, 12:07
לפי המצב הבנתי שיכול להיות שבולמים + הגבההות + הילוכי כח + צמיגי AT חצי חצי, יכולים לעשות את העבודה .

מה הכוונה ב"הילוכי כוח"?

גיא
04-03-20, 12:30
מה הכוונה ב"הילוכי כוח"?

מניח ש L או 1/2

ונעילת דיפ׳ מרכזי.

זה בדיוק האוטו המתאים לבחור.

assafy
04-03-20, 15:48
אז זה לא הילוך כח.
לפות"ש, הילוך כח (טרנספר) זה משהו שבא מהיצרן, אתה לא יכול להוסיף כשיפור לטוסון.
גם בקרת משיכה זה לא משהו שאתה יכול להוסיף. אם יש לך ברכב esp אז כנראה שיש לך.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Yaki5500
04-03-20, 16:05
יש לו בקרת משיכה אבל לא מאוד אפקטיבית. היה לי כזה מאותו שנתון. אבל כרכב פנאי משפחתי רך הוא מצוין. אם העבירות שלו מספקת זה אחלה רכב

עמי
04-03-20, 16:51
כולם פה נהיו תקינים פוליטית, או איך שלא קוראים לזה.

טוסון הוא לא רכב לשטח ולא יהיה כזה.

אם הוא נולד ללא הילוך כח, הוא גם ימות ככה. מכל בחינה פרקטית, אי אפשר להוסיף כזה.

נעילות דיפרנציאל, ולא מרכזית (שהיא תנאי מוקדם לכך שניתן יהיה לומר שמדובר ברכב 4X4 "אמיתי". הסברים אח"כ, אם תרצה), ככל הנראה אין ולא יהיו לטוסון.

להחליף קפיצים ובולמים אפשר ואולי אפילו כדאי, אבל בטוסון, שמיועד מראש לכביש ולא לשטח (כן, כן, גם אם אתה עולה איתו מעלות מטורפים) זה ישפר בעיקר, אם בכלל, את התנהגות הכביש ואת האגו של הנהג.

רוצה רכב לשטח? קנה רכב לשטח. אל תבזבז את הכסף על שיפורים מיותרים לטוסון, במיוחד שמהשאלות שלך עולה שהנסיון והידע שלך בכל הקשור לרכבי שטח הוא מוגבל (בעדינות) ואתה חשוף לטיפשות של מתקינים ומוכרים למיניהם, במקרה הטוב ולמניפולציות מכוונות במקרה הטוב פחות.

עמי

Yaki5500
04-03-20, 17:29
כן רכב שטח לא רכב שטח... אלה סתם הגדרות. בסוף הרכב מאפשר לו להגיע לנקודות שהפרייבט לא מגיע אליהם. ומנגיש את התחום הזה לאנשים שלא מעוניינים לנסוע על דיפנדר או רוביקון.
וזה מצוין בהינתן התנאים הבאים
1. שהוא מודע למגבלות הרכב והנהג
2. שזה מספיק לו
+1 על ה-"לך תלמד את הנושא לפני שבעלי מקצוע עושים עליך סיבוב"

גיא
04-03-20, 18:52
והנה הגענו ... שוב, לשלב שבוא מציעים לבן אדם להחליף את החברה, את הכלב ולצאת לסקי בקורונה ...

נדב42
04-03-20, 19:02
זה מה שפותח השרשור שאל, האם לשפר או להחליף, למה אתה מתרעם שעונים לו להחליף ??

סולי
04-03-20, 19:06
כולם פה נהיו תקינים פוליטית, או איך שלא קוראים לזה.

טוסון הוא לא רכב לשטח ולא יהיה כזה.

אם הוא נולד ללא הילוך כח, הוא גם ימות ככה. מכל בחינה פרקטית, אי אפשר להוסיף כזה.

נעילות דיפרנציאל, ולא מרכזית (שהיא תנאי מוקדם לכך שניתן יהיה לומר שמדובר ברכב 4X4 "אמיתי". הסברים אח"כ, אם תרצה), ככל הנראה אין ולא יהיו לטוסון.

להחליף קפיצים ובולמים אפשר ואולי אפילו כדאי, אבל בטוסון, שמיועד מראש לכביש ולא לשטח (כן, כן, גם אם אתה עולה איתו מעלות מטורפים) זה ישפר בעיקר, אם בכלל, את התנהגות הכביש ואת האגו של הנהג.

רוצה רכב לשטח? קנה רכב לשטח. אל תבזבז את הכסף על שיפורים מיותרים לטוסון, במיוחד שמהשאלות שלך עולה שהנסיון והידע שלך בכל הקשור לרכבי שטח הוא מוגבל (בעדינות) ואתה חשוף לטיפשות של מתקינים ומוכרים למיניהם, במקרה הטוב ולמניפולציות מכוונות במקרה הטוב פחות.

עמי1+

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

asafk
04-03-20, 19:21
איזהו עשיר - השמח בחלקו.

אסף.

עמי
04-03-20, 19:35
צודק אסף.

חברים, כל אחד שיסתדר עם מה שהוא נולד איתו. נכון גם לג'יפ וגם בכלל.

חסל סדר שיפורים ושדרוגים.

היית טוב אלינו, ג'יפולוג.

תודה על הכל וביי.

אין טעם להמשיך.

מוכר את הדיפנדר.

נמרוד
04-03-20, 20:00
עמי, נראה לי אסף התכוון אליך והדיפנדר.

עמי
04-03-20, 20:03
זו בדיוק השאלה, אלי או אל הדיפנדר שלי?

או בעצם לשנינו??? :confused:

בכל אופן, עכשיו אני מבין למה הוא בסוף הפסיק כל פרויקט שהוא התחיל בו.... ;)

חנן-ג'יפולוג
04-03-20, 20:37
לבחור עם הטוסון: אין לך נעילת דיפרנציאל. לא קדמית, לא אחורית, ובוודאי שלא מרכזית, כי אין לך דיפרנציאל מרכזי.

מה שכן יש לך זה מצמד בכניסה לדיפרנציאל האחורי שמחבר את הנעת הסרן האחורי לזו של הסרן הקדמי.

boaz avrahami
04-03-20, 20:38
זו בדיוק השאלה, אלי או אל הדיפנדר שלי?

או בעצם לשנינו??? :confused:

בכל אופן, עכשיו אני מבין למה הוא בסוף הפסיק כל פרויקט שהוא התחיל בו.... ;)

לא הכול.
תראה כמה אנרגיה וכסף הוא משקיע בטנדר

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

nirs
04-03-20, 22:24
טוסון (מהשנים הנדונות) הוא גיפון עם יכולות סבירות.
עם צמיגים מתאימים ושיפורי מתלים (ורצוי גם מיגון גחון) יכול לעשות כל מסלול שגיפונים אחרים (דאסטר, פורסטר ושות) עושים. אולי בפחות אלגנטיות (מערכת בקרת המשיכה פחות אפקטיבית) אבל בהחלט יעשה...

ולפותח השרשור, אם מספק אותך, מדוע אתה מעוניין להחליף?

Asaf-a
05-03-20, 05:58
אגב רציתי גם לדעת האם כדאי להשים צמיגי טויו או מקסיס וכד', והאם לשים מערכת בקרת משיכה או דברים אחרים? והאם העלויות בג'יפים רציניים יקרה משמעותית או לא?

- - - Updated - - -

ונזכרתי בעוד שאלה חשובה האם כדאי להתקין בולמים וכו' דרך סדנא כמו גתוס וכד' או להזמין מחו"ל בחצי מחיר ולהתקין אצל המוסכניק שלי שמומחה בג'יפים ועשה את זה המון פעמים? תודהמכאן אפשר להבין שלפני הדברים הבסיסיים אתה קופץ / שוקל שיפורים יקרים שפחות טבעיים וחוקיים לרכב זה.

צמיגי שטח ורצוי מאוד חוקיים, הם השיפור הזול והאפקטיבי ביותר ביחס לתמורה שתקבל בשטח, בהנחה שכיום יש לך צמיגי כביש.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

יוסף שלמה
05-03-20, 18:32
תודה על ההיענות, אני לא מבין הרבה אבל השאלה שלי האם להחליף רכב או לשפר נובעת מכמה סיבות, איכות הנסיעה בשטח, עלויות, בלאי של חלקים של רכב זה מול ג'יפ אמיתי, ואיפה באמת כדאי להשקיע בנוכחי או בג'יפ חדש. יש כמה שיפורים שודאי אפשרי ויש כמה שצריך לבדוק, ואני חוזר ושואל האם להישאר עם הרכב ולשפר בכל צורה אפשרית ובמידה וכן אילו שיפורים כדאי והאם דרך סדנא או לייבא מחול את החלקים ולעשות במוסך שלי באופן שהוא גם ייסדר את האישורים, או לחלופין להחליף לג'יפ רציני שכבר משופר ואם כן האם עדיף דיסקברי 4 או לנדקרוזר או פאג'רו? ומה היתרונות והחסרונות של הרכבים הללו? תודה

asafk
05-03-20, 18:36
מה המטרה בסוף? בלי להבין מה אתה רוצה לעשות עם הרכב - קשה לומר.
אם נבין מה יהיה אופי השימוש, או לחילופין מה אתה רוצה לעשות עם הרכב שלך ולא יכול - יהיה קל יותר לענות.
איפה נתקעת עם הטוסון או חששת לעבור? איפה ראית שמישהו נוסע וידעת שאתה לא יכול?

אסף.

erezgur
05-03-20, 18:38
ניכר מהשאלות שיש בלבול מסוים אצלך אבל ההתלבטות היא רלוונטית ואמיתית.
שאלות כמו "מה עדיף" ומה כדאי תלויות בצורך ובהגדרת הדרישות. מה שעדיף לאחד לא בהכרח נכון לאחר, מה שכדאי לי אולי לא כל כך כדאי לך.
לכן אני ממליץ לענות הקצרה על כל השאלות בשאלון שבשרשור הנעוץ, כל יהיה ברור יותר מהו הדרישות שלך והיה קל יותר לעזור לך.

נשלח מהנייד

יוסף שלמה
06-03-20, 07:35
תודה על ההיענות והזמן שאתם משקיעים להבין איך לעזור, כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב או שלחילופין לר פירטתי מספיק, אז אשתדל קצת יותר להסביר.
אני עם הטוסון כבר 3 שנים ונכון לעכשיו יש לו צמיגי כביש של HANKOOK וגם כל הצמיגים שהיו לי לפני לעולם לא נקרעו או התפנצ'רו וכד' כך שלא עלה בדעתי שכדאי להשקיע בצמיגי שטח עד עתה שהעליתם את הנושא.
יש לי גם נעילת דיפרנציאל מסויימת (כך הם קוראים לזה בספר של החברה שמעביר את הכוח ל-50 קדימה ו-50 אחורה) זה עזר לי מידי פעם בבוץ או בעליות אך על פי רוב אני לא משתמש בו (יש מישהו שטוען שזה לא נעילה ואולי הוא צודק אין לי זמן לבדוק לעומק).
בכל אופן כפי שהגדרתי ואולי אפרט יותר אני נוסע איתו כל יום ביערות 5-10 דקות בכורכר, אבנים, בוץ. ולפעמים עושה נסיעות יותר ארוכות (טיולים) 20-45 דקות לטיול ואז אני עושה גם בוץ יותר קשה, עליות, מדרגות, שלוליות גדולות וכד' מפאת המציאות שצריך לעבור איזה קטע על מנת להמשיך הלאה. פעם אחת בלבד קיבלתי מכה למטה בדרייב שפט ואז הזדחלתי לכביש גררתי ותוקן במוסך ב-150 ש"ח, מעבר לזה לא היו תקיעות אחרות.
המוסכניק שאני מטפל אצלו הוא מומחה בג'יפים והוא עצמו יש לו ג'יפים ועושה טיולי שטח בערך כל סופ"ש והוא מבין הרבה וגם התקין הרבה מערכות של שיפורים לעצמו ולאחרים. מה שבטוח שהנסיעה עם בולמים סטנדרטים בלי הגבהות + מיגונים, בלי צמיגי שטח וכד' גורמת שאיכות הנסיעה לא תהיה נוחה, וגם מסוכן לקבל מקום מלמטה ומגביל אותך במקומות שאתה יכול לעבור. נסעתי אחרי ג'יפים כמו סופה וכד' ותמיד עברתי מה שהם עברו אבל כפי שציינתי לעיל אין לי הרבה זמן לטיולים.
מה שהתחיל לעורר את אצלי את הספק האם לשפר או לעבור לג'יפ אחר הוא המוסכניק עצמו, לטענתו הבלאי שיש לי בחלקים מסויימים כגון משולשים, תושבות בולם, תפוחי פרונט, מסרק הגה וכד', שאני צריך להחליף אותם כל שנה או שנה וחצי בערך זה כתוצאה מזה שהרכב איננו בנוי לנסיעות קבועות בשטח אלא נסיעות מזדמנות קלילות, ולטענתו צריך להחליף לג'יפ כגון לנדקרוזר או פאג'רו שהם אמינים ועושים בשטח הרבה יותר והיכולת שלהם לעמוד בשטח בלי שיתפרקו חלקים בתדירות כזו היא יותר טובה, אך מאחר ואני חושש שאין לי צורך כ"כ בג'יפ בגלל חוסר הזמן, והעלויות הגבוהות לכן חשבתי אולי יהיה יותר נכון לשפר את הרכב הקיים ואז איכות הנסיעה בשטח תשתפר, פחות סיכון לקבל מכות, יותר לעבור דברים ביותר קלות, ואולי לעשות דברים קצת מעבר למה שעשיתי עד עכשיו, ועוד דבר שהוא טוען שהרבה מהנהיגת שטח תלויה גם בנהג ולכן זה שיכולתי לעבור דברים מסויימים עם הטוסון שאחרים לא היו מנסים ואולי לא מצליחים זה בגלל הנהג ולא בגלל הרכב (כך הוא טוען שבערך חצי מהנהיגת שטח תלויה ברכב, וחצי בנהג) ולאור כל האמור לכן התלבטתי מה כדאי לעשות האם לשפר ? איזה שיפורים ? היכן לשפר בסדנא או אצלו (וזה ברור שיעלה בערך חצי מחיר הבדל פחות או יותר) ? או להחליף לג'יפ, ואם כן איזה ג'יפ כדאי מאותם שהצעתי דיסקברי 4 או לנדקרוזר או פאג'רו ? ומה היתרונות והחסרונות שלהם ? ומה העלויות של האחזקה שלהם?
אני חושש להיכנס להוצאות של ג'יפ שאינני יודע מה מצבו, ואילו ברכב שלי אני יודע שהוא שמור ומטופל מאוד, ומה גם שהעלויות הכלליות הם גבוההות יותר, ובאמת למי שצריך כגון מי שעובד עם רכב כזה או שיש לו כסף מיותר והוא אוהב לטייל עם חברים אז מובן מדוע הוא צריך כזה ג'יפ, אך אני לא יודע האם אני צריך או לא, וכמו שציינתי מסתמא במידה ואלך על ג'יפ אז אני אעשה איתו קצת יותר מעכשיו, אבל מצד צורך אני לא ממש חייב אלא זה בגדר פינוק בלבד.
אשמח שתעזרו לי בהתלבטות תודה

איל מ
06-03-20, 08:01
דאצ'יה דאסטר. גם ישאיר לך את העלויות שפויות,
וגם יש קיטים למיגון והגבהה שניתן לאשר ברשיון.
מבחינת מבנה הרכב- דומה מאוד לטוסון, אבל עושה רושם שמחזיק מעמד יפה בנסיעות בשטח.
אם ישלך זמן פנוי, שב וקרא את השרשור הענקי של גיא, עם כל המלחמות והדעות השונות סביב הג'יפון הזה.

Asaf-a
06-03-20, 08:19
עדיין היה עוזר שתמלא את רשימת השאלות הממוקדות למתייעצים המתחילים, קשה להבין את יכולת השטח הנדרשת, האם נדרש שיפור משמעותי או קטן.

בהתרשמות שלי ממה שכתבת לגבי הצרכים, אם לא היה לך רכב כיום והיית מתחיל מדף חלק, סביר להניח שהיית מקבל המלצה לרכוש מקטגוריית הפורסטר, דרך דאסטר ידני,ועד סוזוקי גרנד ויטארה, שהם בעלי יכולת גבוהה יותר מהטוסון ויש אופציות מסודרות וחוקיות לשפרם.

מצד שני כבר יש לך טוסון, והמרחק בין טוסון לדאסטר ופורסטר אינו גדול מאוד, ואם השיקולים להחלפה הם רק שיפור קטן ביכולת שטח ולא הצערת גיל הרכב וחיסכון בעלויות הדלק, אני חוזר על ההמלצה לצמיגים מתאימים יותר לשטח ולהתרשם האם אתה עדיין לא מסופק.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

גיא
06-03-20, 08:23
המרחק בין טוסון לדאסטר הוא ענק.

erezgur
06-03-20, 08:29
"יש לי היום יונדאי i10 ואני נוסע מדי פעם 10 דקות במהירות גבוהה.
האם כדאי לשפר אותה או אולי לקנות מרצדס ספורט או פורשה כי מוסך שמתמחה ברכבי ספורט אמר שה- i10 שלי לא בנויה לנסיעה מהירה?"
מקווה שהבנת למה אנחנו מתכוונים.
תעשה לעצמך טובה -
1. יש לנו פורום ייעודי להתלבטויות לפני רכישה. יש שם שרשור נעוץ עם שאלון.
2. תן תשובות קצרות וענייניות על כל השאלות.
3. יהיה יותר קל להבין מה מתאים לך
4. תקבל כנראה מספר המלצות ותוכל לעשות שיעורי בית ולחזור להתלבט עם שאלות יותר ספציפיות.
רשמנו לך את זה מספר פעמים כאן בתגובות, נסה ללכת בדרך זו.

נשלח מהנייד

asafk
06-03-20, 08:44
הבנתי.
אתה 'מקצר' באופן יומיומי בשבילים ומדי פעם גם מטייל טיולים קלים.
זה הורס את הטוסון כי הוא באמת לא בנוי לזה.
אם רמת העבירות שלו מספקת אותך לגמרי - חפש הגבהה של בולמים וקפיצים, תחליף לצמיגים נורמליים ותמשיך לאנוס אותו עד שהוא ייגמר. תכלס כמה שהוא שווה (וזה טוב במקרה שלנו שהוא לא שווה הרבה) מאפשר לך להמשיך עוד ולהמשיך לתחזק רק את הבלאי.
מצד שני.
הרבה מתחילים שמתלבטים כאן אם לקנות רכב שטח אמיתי - אבל לא בטוחים מה הצרכים שלהם - מייעצים להם לקנות ג'יפון ותוך שנה שנתיים להבין אם מתחברים לעולם השטח ואם כן אז לשדרג לרכב שטח, אם לא אז לא נורא. נשמע לי שאתה בשלב הזה - שהבנת שאתה בעניין אבל לא מחפש את טיולי המדבר הארוכים אלא בדיוק את אותם קיצורים וטיולים קצרים וקלים. וכאן יש קטגוריית ביניים של ג'יפונים שבנויים יותר לשטח, יש להם שיפורים, והם עדיין לא רכבי שטח בגודל מלא גם מבחינת העלויות. פורסטר הוא החלוץ בקטגוריה ועדיין מומלץ ביותר. סוזוקי ויטרה וגראנד ויטרה גם עם הילוך כוח (תיבת העברה אמיתית) וגם מצויינים בדיוק למה שאתה צריך. ובשנים האחרונות הפציע הדאסטר - שתכל'ס מפתיע את כולנו לטובה עם יכולות שטח מרשימות בשביל ג'יפון, שוק שיפורים רציני, בלאי נמוך וצריכת דלק טובה, וקהילת שטח תומכת. לדעתי אחד מאלה הוא הכיוון שלך. אני מציע שתלך לראות רכבים, נסה להצטרף עם הטוסון לגיחות שטח של אחת מהקבוצות של חובבי המותגים האלו... כנראה תבין מה מתאים לך יותר.

אסף.

assafy
06-03-20, 08:47
השיפורים שאתה יכול לעשות בטוסון הם מוגבלים.
מיגון לא משפר עבירות אבל נותן לך ראש שקט שאיזה סלע לא יחורר לך את הקרטר שמן אז בהחלט מומלץ.
צמיגי חצי שטח יתנו לך אחיזה קצת יותר טובה ממה שיש לך ויהיו יותר עמידים אבל אתה צריך לבדוק איזה מבחר יש למידה שרשומה לך ברשיון.
נעילה אורכית כמו שיש לך (בערך) זה די סטנדרט ובדרך כלל כשמדברים על נעילות הכוונה לנעילות רוחביות כלומר בסרן האחורי והקדמי. רוב הסיכויים שאין כזה דבר לטוסון.
הילוך כח תשכח מיזה. זה לא משהו שמוסיפים.
הגבהה, אין לי מושג אם יש קיטים לטוסון. אולי יש ספייסרים. אבל הגבהה לא תפחית את הבלאי שהמוסכניק שלך מדבר עליו. יש מצב שהיא אפילו תגביר אותו.
כפי שהמליצו למעלה, על פניו נראה שדאסטר יתאים לך. קח בחשבון שהוא ידני.

Yaki5500
06-03-20, 09:07
תודה על ההיענות והזמן שאתם משקיעים להבין איך לעזור, כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב או שלחילופין לר פירטתי מספיק, אז אשתדל קצת יותר להסביר.
אני עם הטוסון כבר 3 שנים ונכון לעכשיו יש לו צמיגי כביש של HANKOOK וגם כל הצמיגים שהיו לי לפני לעולם לא נקרעו או התפנצ'רו וכד' כך שלא עלה בדעתי שכדאי להשקיע בצמיגי שטח עד עתה שהעליתם את הנושא.
יש לי גם נעילת דיפרנציאל מסויימת (כך הם קוראים לזה בספר של החברה שמעביר את הכוח ל-50 קדימה ו-50 אחורה) זה עזר לי מידי פעם בבוץ או בעליות אך על פי רוב אני לא משתמש בו (יש מישהו שטוען שזה לא נעילה ואולי הוא צודק אין לי זמן לבדוק לעומק).

מה שיש לך זו לא נעילת דיפרנציאל אלא רכב הנעה קדמית אשר מזהה אובדן אחיזה בסרן הקדמי ומעביר מומנט באופן אוטומטי אל הסרן האחורי כדי לסייע בהתקדמות. זה נעשה לא על ידי חיבור מכני אמיתי כמו בנעילה אלא על ידי מצמד ויסקוזי מנוהל מחשב בתוך תיבת שמן סגורה. ההבדל הוא שנעילה מכנית היא פשוט נעולה ומצידה תהרוס את האוטו אם זה מה שאתה רוצה בעוד מצמד ויסקוזי יזהה שהעומס גדול מדי וינתק את הסרן האחורי כדי לשמור על הרכב. יש לך אפשרות גם להפעיל אותו (4wd lock) לפני כניסה למכשול כדי לחסוך את הזמן שלוקח לאוטו להבין לבד שיש אובדן אחיזה מקדימה. זה נחמד וזה עוזר וזה מותאם ליתר מכלולי הרכב אבל זו לא נעילה.

בכל אופן כפי שהגדרתי ואולי אפרט יותר אני נוסע איתו כל יום ביערות 5-10 דקות בכורכר, אבנים, בוץ. ולפעמים עושה נסיעות יותר ארוכות (טיולים) 20-45 דקות לטיול ואז אני עושה גם בוץ יותר קשה, עליות, מדרגות, שלוליות גדולות וכד' מפאת המציאות שצריך לעבור איזה קטע על מנת להמשיך הלאה. פעם אחת בלבד קיבלתי מכה למטה בדרייב שפט ואז הזדחלתי לכביש גררתי ותוקן במוסך ב-150 ש"ח, מעבר לזה לא היו תקיעות אחרות.

נשמע לי שבסך הכל אתה נוסע במגבלות הרכב (על הגבול אמנם, אבל בתוך המגבלות) וזה בסדר גמור

המוסכניק שאני מטפל אצלו הוא מומחה בג'יפים והוא עצמו יש לו ג'יפים ועושה טיולי שטח בערך כל סופ"ש והוא מבין הרבה וגם התקין הרבה מערכות של שיפורים לעצמו ולאחרים. מה שבטוח שהנסיעה עם בולמים סטנדרטים בלי הגבהות + מיגונים, בלי צמיגי שטח וכד' גורמת שאיכות הנסיעה לא תהיה נוחה, וגם מסוכן לקבל מקום מלמטה ומגביל אותך במקומות שאתה יכול לעבור. נסעתי אחרי ג'יפים כמו סופה וכד' ותמיד עברתי מה שהם עברו אבל כפי שציינתי לעיל אין לי הרבה זמן לטיולים.
מה שהתחיל לעורר את אצלי את הספק האם לשפר או לעבור לג'יפ אחר הוא המוסכניק עצמו, לטענתו הבלאי שיש לי בחלקים מסויימים כגון משולשים, תושבות בולם, תפוחי פרונט, מסרק הגה וכד', שאני צריך להחליף אותם כל שנה או שנה וחצי בערך זה כתוצאה מזה שהרכב איננו בנוי לנסיעות קבועות בשטח אלא נסיעות מזדמנות קלילות,

צודק לחלוטין הרכב בנוי לנסיעות מזדמנות בשטח קל-בינוני ולא עבודה קבועה בשטח או שטח קשה

ולטענתו צריך להחליף לג'יפ כגון לנדקרוזר או פאג'רו שהם אמינים ועושים בשטח הרבה יותר והיכולת שלהם לעמוד בשטח בלי שיתפרקו חלקים בתדירות כזו היא יותר טובה

באופן כללי צודק אבל יש לזכור שבלאי מואץ הוא מנת חלקם של כל הג'יפים הנוסעים בשטח. מע' ההיגוי, המתלים, הפרונט הפגושים והפלסטיקה יסבלו מזה.

, אך מאחר ואני חושש שאין לי צורך כ"כ בג'יפ בגלל חוסר הזמן, והעלויות הגבוהות לכן חשבתי אולי יהיה יותר נכון לשפר את הרכב הקיים ואז איכות הנסיעה בשטח תשתפר, פחות סיכון לקבל מכות, יותר לעבור דברים ביותר קלות, ואולי לעשות דברים קצת מעבר למה שעשיתי עד עכשיו,

אם תשפר תוכל לעשות קצת יותר אבל הדגש הוא על הקצת. הטוסון, גם עם שיפורים, כפי שכבר נכתב כאן, לא בנוי לעשות מהותית יותר ממה שאתה כבר עושה איתו.

ועוד דבר שהוא טוען שהרבה מהנהיגת שטח תלויה גם בנהג ולכן זה שיכולתי לעבור דברים מסויימים עם הטוסון שאחרים לא היו מנסים ואולי לא מצליחים זה בגלל הנהג ולא בגלל הרכב (כך הוא טוען שבערך חצי מהנהיגת שטח תלויה ברכב, וחצי בנהג) ולאור כל האמור לכן התלבטתי מה כדאי לעשות האם לשפר ? איזה שיפורים ? היכן לשפר בסדנא או אצלו (וזה ברור שיעלה בערך חצי מחיר הבדל פחות או יותר) ? או להחליף לג'יפ, ואם כן איזה ג'יפ כדאי מאותם שהצעתי דיסקברי 4 או לנדקרוזר או פאג'רו ? ומה היתרונות והחסרונות שלהם ? ומה העלויות של האחזקה שלהם?
אני חושש להיכנס להוצאות של ג'יפ שאינני יודע מה מצבו, ואילו ברכב שלי אני יודע שהוא שמור ומטופל מאוד, ומה גם שהעלויות הכלליות הם גבוההות יותר, ובאמת למי שצריך כגון מי שעובד עם רכב כזה או שיש לו כסף מיותר והוא אוהב לטייל עם חברים אז מובן מדוע הוא צריך כזה ג'יפ, אך אני לא יודע האם אני צריך או לא, וכמו שציינתי מסתמא במידה ואלך על ג'יפ אז אני אעשה איתו קצת יותר מעכשיו, אבל מצד צורך אני לא ממש חייב אלא זה בגדר פינוק בלבד.
אשמח שתעזרו לי בהתלבטות תודה

אחרי כל זה העיצה שלי אליך היא כזאת:
אם אתה מעוניין להישאר באותה רמת עבירות פחות או יותר תישאר עם הרכב, תשפר אותו ותשפר גם את הנהג באמצעות הדרכת נהיגת שטח שתכלול גם היכרות עם הרכב שלך ויכולותיו ומערכותיו. אבל אל תצפה שכושר העבירות יעלה משמעותית או שהבלאי ירד משמעותית. זה לא יקרה.

אם אתה מעוניין בעבירות משמעותית רבה יותר תחליף את הרכב (ותיקח הדרכת נהיגה שתכלול היכרות עם הרכב החדש).
גם כאן תצפה לבלאי מואץ (בהשוואה לאותו רכב שנוסע רק בכביש).
אם אתה רוצה לדעת איזה רכב מתאים לך תפתח שרשור חדש ותענה על השאלון שמודבק למעלה.

בהצלחה

חנן-ג'יפולוג
06-03-20, 09:34
המצמד בכניסה לסרן האחורי, הוא מצמד רב-דיסקי רטוב, שמופעל על ידי משאבה חשמלית מפוקדת מחשב.

לא ויסקוזי.

Crabbing
06-03-20, 14:05
מנסיון, רכב שלא מותאם לשטח בשימוש יומיומי יגיע תוך כמה שנים למצב בו תצטרך להחליף משולשים, בולמי זעזועים ורכיבים במערכת ההגה, רק כדי לעבור טסט.
כשזה יגיע, תחליט אם אתה מחליף/מתקין רכיבים משופרים או נפטר מהרכב.
עד שזה יגיע - סע כמו שזה (אלא אם יש לך עודף כסף ובא לך רכב אחר).
לבצע שיפורים יקרים עכשיו, ברכב שלא שווה הרבה ולא בנוי לזה, רק כדי למנוע בלאי - נראה לי בזבוז.

גיא
06-03-20, 14:49
מנסיון, רכב שלא מותאם לשטח בשימוש יומיומי יגיע תוך כמה שנים למצב בו תצטרך להחליף משולשים, בולמי זעזועים ורכיבים במערכת ההגה, רק כדי לעבור טסט.
כשזה יגיע, תחליט אם אתה מחליף/מתקין רכיבים משופרים או נפטר מהרכב.
עד שזה יגיע - סע כמו שזה (אלא אם יש לך עודף כסף ובא לך רכב אחר).
לבצע שיפורים יקרים עכשיו, ברכב שלא שווה הרבה ולא בנוי לזה, רק כדי למנוע בלאי - נראה לי בזבוז.

למה רכב שטח שכן מוצאם לשטח בשימוש יום יומי ( על כביש ) לא שוחק בוקסות משולשים או שןבר בול ג׳ויינטים או הופך תפוחי הגה לריבה ?

Yaki5500
06-03-20, 14:58
רוב הרכבי השטח חולקים את מרבית החלקים שלהם עם רכבי כביש כולל שלדות שעושים להם פה ושם איזו נגיעה לחיזוק אז מי שחושב שרכב שטח הוא איזה טנק עמיד זה ממש לא ככה. וזו גם הסיבה שרעבי שטח סובלים מבלאי מואץ

nirs
06-03-20, 15:06
מניח שאתה מתכוון לגיפונים. ברכבי שטח אמיתיים / suv זה פשוט לא נכון

יוסף שלמה
06-03-20, 15:09
טוב שוב תודה על ההיענות, לסיכומו של עניין מדובר על טוסון טקסס 2009 V6 4X4 עם 175 כ"ס, מרווח גחון 19.5, זווית גישה 28.2, זווית נטישה 31.9.
השיפורים שידוע לי לעת עתה שיש כשעוד לא בדקתי לעומק הם, צמיגי TOYO, MAXXIS, KENDA, קפיצים MUD, AYBACH, PEDDERS או לוולס, בולמי קוני בלבד לפי מה שידוע לי, מיגון גחון לגיר ותיבת העברה. הנעילת דיפרנציאל שקיימת ברכב היא מרכזית אורכית שמעבירה ל-50 קדימה ו-50 אחורה ומתבטלת ב-40 קמ"ש. יתכן שיש אפשרות לעוד תוספות כגון נעילות דיפרנציאל רוחביות או להעלות את הכ"ס ע"י צ'יפ מסויים או דברים נוספים.
ממה שהבנתי מרוב האנשים כאן שהם אומרים להישאר עם הרכב ולהוסיף כמה תוספות שאפשר, מסיבה שאני כבר מכיר את הרכב, אין לי צורך לרמת שטח גבוהה יותר, עלויות וכד'.
חלקם הציעו להחליף לג'יפונים שיש להם יותר אפשרויות לשיפור, וחלק קטן הציעו להחליף לג'יפ אמיתי.
לגבי הבלאי אני חושב שישנו גם בג'יפים אמיתיים אלא שזה מחזיק מעמד יותר זמן בגלל שיש כמה מערכות שסופגות את הזעזועים וכד' להבדיל מהג'יפונים שרק הבולמים סופגים אותם, לגבי עבירות אני חושב שזה כן יוסיף משהו ובכל אופן לא יודע האם בכלל אני אנסה לעשות משהו מעבר כרגע.
עדיין לא קיבלתי תשובה האם לעשות בסדנא או לייבא את השיפורים ולעשות בפרטי במוסך שמבין ולהוציא אישורים ?
לאיזה ג'יפ כדאי להחליף במידה וכן ארצה ? לפי מה שידוע לי ג'יפונים אחרים אין להם יכולת לעשות הרבה יותר מהרכב הנוכחי כך שאינני חושב שזה אופצייה טובה כ"כ, אלא או להשאיר ולשפר כל מה שאפשר או להחליף, ואם כן אז לאיזה ג'יפ להחליף? תודה על כל העזרה

hadtomer
06-03-20, 15:42
רוב הרכבי השטח חולקים את מרבית החלקים שלהם עם רכבי כביש כולל שלדות שעושים להם פה ושם איזו נגיעה לחיזוק אז מי שחושב שרכב שטח הוא איזה טנק עמיד זה ממש לא ככה. וזו גם הסיבה שרעבי שטח סובלים מבלאי מואץ

למעשה, ההיפך הגמור הוא הנכון. יצור של שלדות של רכבי שטח נחשב יקר יותר ולרוב אינו כלכלי באותה מידה כמו רכבים אחרים. אנחנו מדברים כאן כמובן על שלדת סולם- וזו אחת הסיבות מדוע יצרני הרכב אינם ממהרים להציג שלדות סולם חדשות אלא להסתמך על הקיים. מדובר ביצור שרחוק מאוד מלהיות כלכלי כמו שלדה אחודה-כיום יצרני רכב משתפים פלטפורמות- החל ב TNGA של טויוטה וכלה בפלטפורמה המודולארית של פולקסווגן-זוהי הסיבה מדוע גולף חדשה, אוקטביה וכו-חולקות פלטפורמה. יש כאן צמצום של עלויות מו"פ וחלוקה על פני מיליוני רכבים. שלדת סולם- מופיעה בקושי בדגם אחד או שניים במקרה הטוב, שימכרו במספרים מצומצמים. עלויות הפיתוח- מתחלקות על מעט רכבים.ברכב שטח השלדות והמכלולים כבדים יותר- ולרוב גם פרימיטיביים למדי במונחי עולם הרכב המודרני-ולכן שלדות של רכבי שטח לרוב אינן משמשות כלל ברכבים אחרים-אלא אם מדובר בתתי גרסאות או ב"דגם אח"- למשל פראדו על נגזרותיו היותר מודרניות- ולקסוס GX. ליצרן רכב אין שום הצדקה להשתמש בשלדה של רכב שטח או בחלקים-מהסיבה הפשוטה שאם תיקח מכונית משפחתית, מיניוואן, או רכב כביש שטח ותבסס אותם על שלדה של רכב שטח, הם יהיו כבדים יותר, מזהמים יותר, רועשים יותר-ונוחים פחות. טכנית, ברוב המכוניות בעולם (מכונית, לא רכב שטח) לא תמצא שלדת סולם-מהסיבה הפשוטה שמדובר בטכנולוגיה שדעכה סופית בשנות השבעים- כי מי רוצה להוסי חצי טון פלדה למכונית משפחתית בעידן של איכות סביבה? כמובן- הדבר תקף לגבי רכבי שטח. רכבי כביש שטח, קרוסאוברים וכיו"ב אינם רכבי שטח.

Yaki5500
06-03-20, 15:45
אני מדבר על רכבי השטח המודרניים המבוססים , על משפחתיות - פורסטר xv טוסון, ועוד כהנה וכהנה

ד ו ר ו ן
06-03-20, 16:10
אני מדבר על רכבי השטח המודרניים המבוססים , על משפחתיות - פורסטר xv טוסון, ועוד כהנה וכהנה
אלו לא רכבי שטח..

אלו רכבי כביש עם יכולת שטח מוגבלת.

Yaki5500
06-03-20, 16:14
הם מחליפים את מה שאתה קורא לו רכבי שטח

ד ו ר ו ן
06-03-20, 16:40
הם מחליפים את מה שאתה קורא לו רכבי שטח
ממש לא.

זה פילוח של השנים האחרונות שנועד ל-2 קבוצות:
1. אלו שהיכולת שטח המוגבלת הזו היא בדיוק מה שהם מחפשים כדי לטייל בשבילים שפרייבט לא עובר או סובל לאורך זמן.

2. אלו שההופעה המעט יותר אגרסיבית של הרכבים האלו עושה להם נעים, עם אשליית ״יש לי רכב שטח״, למרות שלא ירדו בחיים מהאספלט באמת.

איל מ
06-03-20, 17:20
למה רכב שטח שכן מוצאם לשטח בשימוש יום יומי ( על כביש ) לא שוחק בוקסות משולשים או שןבר בול ג׳ויינטים או הופך תפוחי הגה לריבה ?

מעולם לא החלפתי משולשים בדיסקו ;) ותפוחי ההגה לפי איך שהם נראים יש מצב שהם המקוריים. תיבת ההגה נוזלת למיטב הבנתי עוד מהיום שהיא יצאה מהמפעל. אז כנראה שזה לא קשור לנסיעה בשטח....
כן החלפתי את כל התותבי גומי באוטו לרגל חגיגות ה300,000, אבל יותר כי רציתי להתחדש לי ופחות כי היה צריך.
מנסה לומר שזה בדיוק ההבדל בין רכב שטח לרכב 4*4.

Crabbing
06-03-20, 20:23

אני הגעתי עם פרייבט למצב שהיה צריך להשבית אותו או להחליף בו כל מרכיב תחתי, כתוצאה משימוש קבוע בשטח (לאורך שנים).
השבתנו אותו כי הוא לא היה שווה את ההשקעה.

אני מדבר על שימוש ״חקלאי קל״, לא מעלות.

גיא
06-03-20, 20:43
אני הגעתי עם פרייבט למצב שהיה צריך להשבית אותו או להחליף בו כל מרכיב תחתי, כתוצאה משימוש קבוע בשטח (לאורך שנים).
השבתנו אותו כי הוא לא היה שווה את ההשקעה.

אני מדבר על שימוש ״חקלאי קל״, לא מעלות.

זה לא מה ששאלתי.
ובכל מקרה. הטוסון זה פרייבט גבוה. וגם רכבים גיבורים שוחקים חלקים.

Crabbing
06-03-20, 21:05
זה לא מה ששאלתי.
ובכל מקרה. הטוסון זה פרייבט גבוה. וגם רכבים גיבורים שוחקים חלקים.

אני חושב שלכל רכיב יש Grade שנובע מהייעוד שלו.
יש הבדל כנראה בין רכב קשוח לפרייבט.

ד ו ר ו ן
06-03-20, 21:51
גיא,
בפרייבט אני מחליף תפוחי הגה פעם בשנתיים בערך, סד״ג 50kקמ.

בגמל ומקביליו הם מחזיקים פי-3+ קמ.

כנ״ל ברקסים, רכיבי מתלה וכו.
בפרייבט חצי במקרה הטוב מרכב שטח.

יואב פולס
06-03-20, 21:55
דיון הזוי משהו.
לא הייתי משקיע שקל בטוסון.
אם פות"ש אוהב את הטוסון שלו - לבריאות, הנאה ואמינות לרוב.
אבל לקרוא לזה רכב שטח? מה יש לשפר כאן? לצורך מה?
אין כאן מהלכי מתלה, אין הילוך כח - מה עושה אותו לרכב שטח?
לעניות דעתי, אם פות"ש נמצא בשטח 'לייט' - שיקנה פורסטר / דאסטר / xv ויהנה משמעותית יותר מהטוסון שלו.

nirs
06-03-20, 22:49
אין מה לשפר בדיוק כמו שאין מה לשפר xv, פורסטר, דאסטר....
כל רכב שטח (גם רך) שתחליף לו צמיגים ומתלים, התנהגות השטח שלו תשתפר.
מי אנחנו שנגיד לבעליו של טוסון או טריוס שלא שווה לשפר את הרכב שלו

יואב פולס
07-03-20, 06:19
הוא בא לשאול את דעת הגולשים כאן.
זו דעתי.
אם אני לא טועה דווקא לסובארו יש קיטים להגבהות ושיפורים.

גיא
07-03-20, 09:00
לסובארו יש ספייסרים

לדאסטר יש איזה 7 ערכות קפיצים ובולמים. ומגוון נעילות. החל ממחליקות למחצה. דרך נעולות תמיד וכלה במודולריות.

לדייהטסו יש נעילות בדגמים עם הסרן.

נדב ש.
07-03-20, 09:08
הוא בא לשאול את דעת הגולשים כאן.
זו דעתי.
אם אני לא טועה דווקא לסובארו יש קיטים להגבהות ושיפורים.

הוא רשם שגם לטוסון שלו יש שוק שיפורים, הגבהות בפרט.

מה ההבדל בין משפחת סובארו לטוסון(לא מכיר טוסון) ולאחרים שעם 4x4 אבל בלי low וכו'?

יואב פולס
07-03-20, 09:25
לאישתי היה קיה ספורטאז' מודל 2009 שהוא האח התאום של הטוסון.
זה לא רכב שטח. נסעתי בו. נתקעתי איתו. נכון שהנהג היה מעאפן, ועם זאת - זה לא רכב שטח.
כמו שנרשם כאן, זה ממש כמו להיכנס לפורום רכבי ספורט ולשאול אם מדבקות no fear וצמיגי PS4 על יונדאי I10 יעשה את המסלול בפצאל.
אז אני בהחלט יכול להבין שאדם יעלה על המסלול עם I10 סטנדרטית ויהנה מאוד מאוד, כי זה כיף. אבל זה לא רכב ספורט, ולא יהיה כזה אלא בהשקעה מאסיבית שכרוכה בפירוק והרכבה חדשה של הרכב, בדיוק כמו מה שצריך לעשות לטוסון כדי שהיה רכב שטח.

אני בהחלט מבין שפות"ש נהנה מנסיעה בשבילים בדרך לעבודה ולעקוף פקקים, ומדי פעם לעשות סיבוב של 45 דקות בשבילים, אבל מכאן ועד דיון של חצי ממומחי הפורום בשאלה הקיומית "יונדאי טוסון - להיות או לא להיות בשטח?" המרחק גדול.

ועוד פות"ש מתלבט אם לרכוש דיסקברי 4. כלומר טוסון או דיסקברי 4, וזה עבר בשקט לחובבי המותג. ת'כלס אני מבין את ההשוואה...:cool:

גיא
07-03-20, 09:29
מצד שני.
השתתפתי בטיול של מועדון הטוסון. בשביל האדום של חלוצה. הרכבים נסעו ועלו בדיונות לא רע בכלל.

זה לא בדיוק פרייבט.

Yaki5500
07-03-20, 10:03
אני לא מבין מה הבעיה
אם אין סרנים חיים שלדת סולם והילוך כוח אז לא רכב שטח?
היה לי רכב זהה לזה של פותח השרשור במשך כשנתיים.
אוקיי טוסון הוא לא איזה רכב שטח טהור לעשות איתו את פריז דקאר אבל אפשר לנסוע איתו בשטח בשבילי קקל וגם מחוצה להם, להתגבר על איזה חריץ מזדמן או להעפיל לאיזו גבעה נחמדה, להכין קפה, ליהנות מפריחה או סתם לנסוע בכיף
יש לו מנוע חזק, קבינה נעימה ותא מטען מכובד וכמו שאני רואה את זה, אין סיבה בעולם לא לטייל איתו וליהנות
כל זמן שהנהג מכיר את מגבלות הרכב (מה שלא נכון במקרה זה ולכן יעצתי על הדרכה כזו או אחרת) ואת מגבלותיו הוא, אפשר גם להגיע להרבה נקודות יפות במדבר ללא שום סיכון כל זמן שעושים שיעורי בית ויודעים למה הוא לא מתאים.

וגם לשפר אותו אפשר ואף מומלץ. לא הייתי מגביה ושם פגושים וכננת מן הסתם אבל בהחלט רצוי למגן ולהחליף צמיגים לא כל כך בשביל לשפר עבירות כמו בשביל להשיג קצת שקט נפשי וביטחון בשבילים כדי שלא כל אבן תנקב לך את הקרטר או את אחד הצמיגים.

כל ה-suv למיניהם הולכים ונוטשים את מבנה השטח הקלאסי לטובת בטיחות, נימוסי כביש, עלויות ייצור, תחרותיות ונוחות ומפצים על כך באמצעות אלקטרוניקה.
הפאג'רו סגר את פס הייצור הלנד קרוזר בדרך לשם גם.
ג'יפ אמנם שומרת על הרנגלר קשוח וטוב ובמקביל גם ממשיכה לירות קרוסאוברים חצי אפויים לכל הכיוונים
אפילו חלק מהרכבים המאוד קשוחים מתחילים להתרכך כמו ה-g class שעבר ל-ifs והדיפנדר שהפך לסוג של סקודה ייטי עם הילוך כוח ואלקטרוניקה של גשושית חלל (וכנראה שיש לו גם עבירות כזו)

avikkllk
07-03-20, 10:32
אני לא מבין מה הבעיה
אם אין סרנים חיים שלדת סולם והילוך כוח אז לא רכב שטח?

מה זה. בענייךרכב שטח??
גם פרייבט יכול לנסוע בשטח..אז הוא רכב שטח?
גם סובארו בי 4 עם 4 על 4 אז הוא רכב שטח???

הרכב שלו נוסע בשטח..אבל לא שטח כמו שכולם מדברים עליו פה.

שטח קל לא בא בתיאור כדאי כי גם רכב 2 על 4 נוסע שם.

הגיפ שלו לא רכב שטח.
אחד שהחזיק קיה ספורטאז' 2008.
שהם דומים מאוד.
לא זה לא רכב שטח.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

nirs
07-03-20, 10:35
מצד שני.
השתתפתי בטיול של מועדון הטוסון. בשביל האדום של חלוצה. הרכבים נסעו ועלו בדיונות לא רע בכלל.

זה לא בדיוק פרייבט.

מוציא טיולים של גיפונים, כולל טוסונים, בכל רכבי הארץ. הטוסונים (תצורה ישנה עד 2010) התמודדו עם כל מכשול בדיוק כמו xv פורסטר, דאסטר ושות׳.
יתכן שבחלק מהמקומות עברו פחות אלגנטי, אבל עברו ובלי נזק.

sgill
07-03-20, 10:58
אני מסכים שגם SUV רך עם 4X4 יכול להסתדר בשטח קל. כן זה גם תלוי בנהג.
אבל, הרכבים האלו לא נועדו לשדרוגים. הם בנויים 99% לכביש ומבחינת חלוקת משקל ועומס על מכלולים לא מתאימים לשדרוגים:

הוספת משקל, מיגונים, פגושים כננת, צמיגים גדולים שמעמיסים על המכלולים ועוד. הגבהות ספייסרים שגם משנים את המבנה וגם יוצרים נקודות לחץ על המכלולים. הרכבים האלו לא תוכננו לעמוד בזה.

אז נכון, שעם השקעה מספיק גדולה, אפשר להפוך כל רכב לרכב שטח. בטח ראיתם תמונות של בנטלי GT שהתאימו אותה לשטח.
אבל אז כבר ה-ר-ב-ה יותר זול פשוט לקנות רכב שטח אמיתי.

לסיכום: את ה SUV הרכים עדיף לא לשדרג ולעשות איתם מה שהם מסוגלים לעשות בתצורה המקורית שלהם. וגם זה בזהירות יתרה. כל דבר מעבר לזה, עדיף לשדרג את הרכב ולא את המכלולים.

Yaki5500
07-03-20, 12:15
אני מסכים עם דבריך רק מוסיף שצמיגים ומיגון הם לא שדרוג כמו שהם פשוט התאמה בסיסית לשטח ואת אלה כן הייתי משדרג וגם ספייר בגודל מלא

Yaki5500
07-03-20, 12:20
מה זה. בענייךרכב שטח??
גם פרייבט יכול לנסוע בשטח..אז הוא רכב שטח?
גם סובארו בי 4 עם 4 על 4 אז הוא רכב שטח???

הרכב שלו נוסע בשטח..אבל לא שטח כמו שכולם מדברים עליו פה.

שטח קל לא בא בתיאור כדאי כי גם רכב 2 על 4 נוסע שם.

הגיפ שלו לא רכב שטח.
אחד שהחזיק קיה ספורטאז' 2008.
שהם דומים מאוד.
לא זה לא רכב שטח.

Sent from my Mi A1 using Tapatalkכל רכב עם הנעה לכל הגלגלים ומרווח גחון של 20 ס''מ הוא רכב בעל יכולת שטח מסוימת. זה לא אומר שצריך לרוץ ולשים מאדים וכננת על ראב 4. אבל זה כן אומר שהרכב הזה מסוגל להתמודד עם מנה של שטח. שטח קל אמנם, אבל כבר לא אספלט
אז סובארו בי4 נפסל פה על מרווח גחון
זו דעתי האישית

Yaki5500
07-03-20, 12:33
אין שום היגיון בלעשות מכונית כביש עם מרווח גחון מעל 16 ס''מ אלא אם יש כוונה שהיא תרד מכבידים סלולים. להיפך, מכונית כביש נטו תשאף למרווח גחון 12-15 ס''מ לא יותר. אז אם הרימו את האוטו יותר גבוה הכוונה היא לאפשר לו להתמודד עם שטח מסוים אפילו אם לא ציידו אותו במכלולים קשוחים יותר

avikkllk
07-03-20, 13:27
כל רכב עם הנעה לכל הגלגלים ומרווח גחון של 20 ס''מ הוא רכב בעל יכולת שטח מסוימת. זה לא אומר שצריך לרוץ ולשים מאדים וכננת על ראב 4. אבל זה כן אומר שהרכב הזה מסוגל להתמודד עם מנה של שטח. שטח קל אמנם, אבל כבר לא אספלט
זו דעתי האישית

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkגם קיה ספורטאז' 2019 עם מרווח גחון לא עושה אתה ג'יפ אלא פרייבט מוגבהת

נמרוד
07-03-20, 13:43
אין שום היגיון בלעשות מכונית כביש עם מרווח גחון מעל 16 ס''מ אלא אם יש כוונה שהיא תרד מכבידים סלולים. להיפך, מכונית כביש נטו תשאף למרווח גחון 12-15 ס''מ לא יותר. אז אם הרימו את האוטו יותר גבוה הכוונה היא לאפשר לו להתמודד עם שטח מסוים אפילו אם לא ציידו אותו במכלולים קשוחים יותר

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkכיף לעקוב אחריך כשאתה מפתח תיאוריות מקוריות בהנדסת רכב. תמשיך ככה ותשנה את העולם.

Yaki5500
07-03-20, 13:50
גם קיה ספורטאז' 2019 עם מרווח גחון לא עושה אתה ג'יפ אלא פרייבט מוגבהת

Sent from my Mi A1 using Tapatalkאני לא אמרתי ג'יפ. אני אמרתי רכב בעל יכולת שטח. אבל בסדר, אם כך, מה היא הגדרתך האוביקטיבית לרכב שטח?

Yaki5500
07-03-20, 13:50
כיף לעקוב אחריך כשאתה מפתח תיאוריות מקוריות בהנדסת רכב. תמשיך ככה ותשנה את העולם.???

avikkllk
07-03-20, 13:54
יקי רד לסוף דעתי..לשפר את הרכב הזה פשוט מיותר.
הוא יכול לנסוע בשטח..הוא לא יותר לשם כך.
הגיפים מתחילת המילניום עברו מרכבי שטח מסוקסים לרכבי כביש רכים.

הרבה רכבים יכולים לנסוע בשטח והם לא מיועדים לכך..אם הם מתאימים לשם זה משהו אחר.

כך רכב עם כסף אפשר להפוך למפלצת שטח.
אבל אם הוא נוסע יונדאי
הוא לא בטוח עשיר
ובטח שאין צורך לזה בארץ

אל תיצתדק אנחנו לא הגיב מי צודק.
התאוריות שלך פשוט קצת מופרכות בנוגע לרכבים
וההסתכלות שלך שונה משל רוב החברים פה (לדעתי).

בקיצור..אל תשקיע על הרכב הזה אם אתה מחפש משהו מעבר לשבילים לדעתי.
חפש משהו אחר.חסוך לעצמך.
כי מספיק מקום אחד שהיית צריך הילוך כוח ולא היה וזה בעיה

Yaki5500
07-03-20, 13:56
כיף לעקוב אחריך כשאתה מפתח תיאוריות מקוריות בהנדסת רכב. תמשיך ככה ותשנה את העולם.זה לא אני שמשנה את העולם. העולם משתנה. גם עולם רכבי השטח משתנה וחלק מותיקי השבט מתקשים לקבל זאת. וזה לא מפתיע זה הרבה פעמים כך.
כשיצא צ'ירוקי עם מרכב אחוד היו רבים שהרימו גבה
כשיצא פאג'רו קינג עם מרכב אחוד ומתלים עצמאיים גם היו רבים שהרימו גבה
הגיעו ארצה פורסטרים ודאסטרים ללא הילוך כוח ושוב רבים הרימו גבה

אבל כל הרכבים האלה הוכיחו את עצמם (במגבלות שלהם ויש להם כמובן מגבלות) וסחפו אחריהם קהילות של מעריצים

דרישות השוק משתנות והמגמה, מעצבנת ככל שתהיה עבור חלקנו, היא ברורה

Yaki5500
07-03-20, 13:58
יקי רד לסוף דעתי..לשפר את הרכב הזה פשוט מיותר.
הוא יכול לנסוע בשטח..הוא לא יותר לשם כך.
הגיפים מתחילת המילניום עברו מרכבי שטח מסוקסים לרכבי כביש רכים.

הרבה רכבים יכולים לנסוע בשטח והם לא מיועדים לכך..אם הם מתאימים לשם זה משהו אחר.

כך רכב עם כסף אפשר להפוך למפלצת שטח.
אבל אם הוא נוסע יונדאי
הוא לא בטוח עשיר
ובטח שאין צורך לזה בארץ

אל תיצתדק אנחנו לא הגיב מי צודק.
התאוריות שלך פשוט קצת מופרכות בנוגע לרכבים
וההסתכלות שלך שונה משל רוב החברים פה (לדעתי).

בקיצור..אל תשקיע על הרכב הזה אם אתה מחפש משהו מעבר לשבילים לדעתי.
חפש משהו אחר.חסוך לעצמך.
כי מספיק מקום אחד שהיית צריך הילוך כוח ולא היה וזה בעיה

Sent from my Mi A1 using Tapatalkאנחנו דווקא מסכימים. תסתכל למעלה ותראה שיעצתי לפות"ש לשפר צמיגים ומיגון ולא לצפות לשיפור בעבירות ואם שיפור בעבירות זה דווקא מה שהוא רוצה אז להחליף רכב

שגיא S
07-03-20, 14:15
אבל כל הרכבים האלה הוכיחו את עצמם (במגבלות שלהם ויש להם כמובן מגבלות) וסחפו אחריהם קהילות של מעריצים

מה שהרכבים האלו הוכיחו זה שהבעלים שלהם מוכנים להתפשר על יכולת שטח לטובת תקציב/תזרים.
בהמשך חלקם שיפרו את יכולת השטח (נעילות/הגבהה/צמיגים/כננת/פגושים וכו')...ולאט לאט חלקם ינטשו את הרכבים הרכים האלו לטובת רכבים קשוחים יותר...

יואב פולס
07-03-20, 14:20
זה לא אני שמשנה את העולם. העולם משתנה. גם עולם רכבי השטח משתנה וחלק מותיקי השבט מתקשים לקבל זאת. וזה לא מפתיע זה הרבה פעמים כך.

הכל בסדר, אתה פשוט לא באתר הנכון.
האנשים כאן, מרביתם, נושמים שטח, אוכלים שטח, חולמים שטח.
במהלך שבוע העבודה חושבים על המסלול שיעשו בסופ"ש.
לא מגבילים את עצמם למסלולים כאלה או אחרים.

אין כאן עניין של מעצבנת או לא.
אתה נכנס לכאן ומנסה לשכנע אותנו שהדרך בה אנחנו רואים רכב שטח -שגויה.

בשורה התחתונה - טוסון הוא לא רכב שטח, מעולם לא היה, ולעולם לא יהיה.

Yaki5500
07-03-20, 14:20
ולפעמים זה בכלל הפוך
הפשרה היא על יכול כביש לטובת קצת יכולת שטח
וחלקם ישארו עם הרכבים האלה כי הם עונים על צורכיהם טוב יותר מרכב רך יותר וטוב יותר מרכב קשוח יותר

עמי
07-03-20, 14:23

הייתה לי פעם רנו 4.

אח, איזה רכב שטח זה היה...

- - - Updated - - -

ולפעמים זה בכלל הפוך
הפשרה היא על יכול כביש לטובת קצת יכולת שטח
וחלקם ישארו עם הרכבים האלה כי הם עונים על צורכיהם טוב יותר מרכב רך יותר וטוב יותר מרכב קשוח יותר

בקיצור, השלמה התורן.

ד ו ר ו ן
07-03-20, 16:42
כל רכב עם הנעה לכל הגלגלים ומרווח גחון של 20 ס''מ הוא רכב בעל יכולת שטח מסוימת. זה לא אומר שצריך לרוץ ולשים מאדים וכננת על ראב 4. אבל זה כן אומר שהרכב הזה מסוגל להתמודד עם מנה של שטח. שטח קל אמנם, אבל כבר לא אספלט
זו דעתי האישית
ראית פעם מה קורה לדיפנדר גיבור שמנסה לנוע על דשא רטוב במצב דיפ מרכזי פתוח?

במילים אחרות, חשב מסלול מחדש.

asafk
07-03-20, 16:56
שטח קל - שבילים - כל אוטו כמעט ייסע. אם טוסון מספיק טוב לבעליו, אני לא אהיה זה שאכריז שהוא קטגורית לא מתאים.
אז זה לא רכב 'למדבר'. זה לא רכב שטח שמתאים לי. אבל לבעליו הוא מתאים בול..... אז יאללה, צאו לשטח במקום להיות סנובים על הג'יפונים. כי בינינו.... חלקם - נוסעים יותר מאיתנו מחוץ לאספלט.
אני לא אמליץ לאף אחד לקנות כזה טוסון לשטח. אבל הוא כבר שם.. עושה את העבודה. נאנס באופן יומיומי והמחיר הוא רק בבלאי מוגבר. העיקר ליהנות, בשביל זה אנחנו כאן.

אסף.

ד ו ר ו ן
07-03-20, 17:31
שטח קל - שבילים - כל אוטו כמעט ייסע. אם טוסון מספיק טוב לבעליו, אני לא אהיה זה שאכריז שהוא קטגורית לא מתאים.

רק שפות״ש מצהיר שהרכב מציג בלאי מוגבר בהתייחס לשטח שהוא עושה.
ושאל האם רכב אחר יהיה יותר מתאים.

nirs
07-03-20, 20:02
בשורה התחתונה - טוסון הוא לא רכב שטח, מעולם לא היה, ולעולם לא יהיה.

צר לי, אך טוסון (עד 2010) הוא רכב שטח בדיוק כמו xv דאסטר ופורסטר ויודע לעשות כל מה שהם יודעים.

מסכים שמה שעושים יצרני הגיפונים ב 10 שנים האחרונות (למעט סובארו ודציה) זה להוריד יכולות עד למצב קטטוני של נסיעה בשבילים בלבד.

יוסף שלמה
07-03-20, 20:36
שוב תודה על ההיענות והזמן שלכם, אף על פי שלא יצא מסקנה ברורה כי יש חצי דעות לכאן וחצי לצד השני, מכל מקום כאשר אצרף את דעת המוסכניק שהוא מומחה בג'יפים מאוד, אז המסקנה היא להחליף לרכב שטח רציני ולא לפחד מהעלויות, ולפי מה שהבנתי הדיסקברי 4 מעולה אך יקר מאוד לאחזקה, לכן אני חוזר להמלצה של המוסכניק על לנדקרוזר או פאג'רו, הוא טוען שמבחינתו עם הפאג'רו שלו עבר את קמריר 3 פעמים בלי שום מכה אז הוא באותו רמה של הלנדקרוזר, אני חושב שזה גם תלוי מאד בנהג וכן הפאג'רו שלו מאד משופרת לדוגמא הוא שם זחל ועוד מלא שיפורים, אך איך שלא יהיה הוא ממליץ על אחד מהם ולקנות במצב טוב וכבר משופר. מה דעתכם עדיף לנדקרוזר או פאג'רו? ואיזה שנה ומודל? התקציב בערך 150,000 פלוס מינוס, תודה

avikkllk
07-03-20, 20:48
חפש בשנייהם את המצב הכי טוב והשנה הכי טובה,
מה שתמצא תחטוף.

איל מ
07-03-20, 20:52
ותוסיף גם פאת'פיינדר לרשימה.
ורקסטון.

ד ו ר ו ן
07-03-20, 21:10
זה לא אני שמשנה את העולם. העולם משתנה. גם עולם רכבי השטח משתנה וחלק מותיקי השבט מתקשים לקבל זאת. וזה לא מפתיע זה הרבה פעמים כך.

זורם איתך..
גם למשאית טטרא, אייקון שטח ותיק ועביר יותר מרוב הג’יפים המשופרים אין Low.. אפילו לא שלדת סולם.
גם לא לגפ״ס המיתולוגי.

אתה משווה דאסטר/XV/4rav לרכבים האלו?

מרכב אחוד והיעדר Low לא בהכרח מגדירים רכב שטח, אבל קיומה של תיבת העברה ומכלולים מאסיביים בהכרח כן מכוון לייעוד לשטח.
את אלו אין ל״רכים״ שציינת.

זה עונה לצרכים המצומצמים של פלח שוק רחב מאד, אבל לא הופך אותם לרכבי שטח.

assafy
07-03-20, 21:17
שוב תודה על ההיענות והזמן שלכם, אף על פי שלא יצא מסקנה ברורה כי יש חצי דעות לכאן וחצי לצד השני, מכל מקום כאשר אצרף את דעת המוסכניק שהוא מומחה בג'יפים מאוד, אז המסקנה היא להחליף לרכב שטח רציני ולא לפחד מהעלויות, ולפי מה שהבנתי הדיסקברי 4 מעולה אך יקר מאוד לאחזקה, לכן אני חוזר להמלצה של המוסכניק על לנדקרוזר או פאג'רו, הוא טוען שמבחינתו עם הפאג'רו שלו עבר את קמריר 3 פעמים בלי שום מכה אז הוא באותו רמה של הלנדקרוזר, אני חושב שזה גם תלוי מאד בנהג וכן הפאג'רו שלו מאד משופרת לדוגמא הוא שם זחל ועוד מלא שיפורים, אך איך שלא יהיה הוא ממליץ על אחד מהם ולקנות במצב טוב וכבר משופר. מה דעתכם עדיף לנדקרוזר או פאג'רו? ואיזה שנה ומודל? התקציב בערך 150,000 פלוס מינוס, תודהשם זחל ?!?
אתה יכול להרחיב בנושא?

Yaki5500
07-03-20, 22:35
אתה משווה את הירקן בשכונה שלך לג'ף בזוס?
אני מניח שלא. כי אחד מהם הוא האדם העשיר בתבל והאחר הוא... הירקן בשכונה שלך. ועדיין שניהם סוחרים.
גם יונדאי גץ ובוגטי ויירון הן שתיהן מכוניות כביש. האם נכון להשוות ביניהן או להגיד שהן אותו דבר?

אני מציע הגדרה מאוד פשוטה ואובייקטיבית כדי לקבוע לפיה האם רכב x יועד לרדת מהאספלט - מרווח גחון מינימלי והנעה לכל הגלגלים. זה לא אומר שטוסון 2009 וסיקס הם אותו דבר או מסוגלים לאותו דבר או שהבלאי שלהם בעקבות הנסיעה בשטח יהיה אותו דבר.

כל הטענה שלי מסתכמת בכך שאם רכב, אפילו הוא רק פרייבט מוגבה, הוא בעל מרווח גחון 20 ס''מ והנעה לכל הגלגלים אז הוא יכול בביטחון סביר לרדת מהאספלט ולנסוע בשטח.
ואם המרווח הזה הוא גם מקורי מהיצרן אז ניתן להסיק שהיצרן ייעד את הרכב לרדת מהאספלט אחרת היה מתכנן אותו נמוך יותר הווה אומר בטיחותי יותר, דינמי יותר, חסכוני יותר ושקט יותר

איזה שטח? זו כבר שאלה אחרת ופה צריך להיכנס לפרטים כדי להבין למה הרכב מתאים

זה לא אומר שיונדאי רוצים שתכבוש את כמריר עם טוסון 2009. וזה לא אומר שטויטה רוצים שתעלה את מעלה רמון עם ראב 4 (בשביל זה הם מוכרים לנד קרוזרים) אבל לקצר לעבודה דרך השבילים מאחורי הבית אתה יכול (אלא אם כן ירד גשם) ולעלות עליה מתונה או מדרגונת באזור בן שמן גם אפשר ואפילו, רחמנא ליצלן, לטייל בכיף במדבר במסלולים המתאימים (בחברת הדאסטרים והפורסטרים) ולהגיע למקומות שהיונדאי גץ לא מגיעה אליהם.

הלוואי ויכולות השטח של הטוסון שהיה לי, היו מספקות אותי. כי אז הייתי נהנה ממנו עד היום.

בכל אופן לפותח השרשור, יש הרבה רכבים בין הטוסון שלך לפאג'רו/לנד קרוזר. כדאי שתשכיל את עצמך בתחום הזה לפני שאתה מבצע מהלך יקר שלא לצורך.

ליתר אני מאחל שנתראה בשבילים ונטייל כמה שיותר.

ערב טוב

Asaf-a
07-03-20, 23:29
שוב תודה על ההיענות והזמן שלכם, אף על פי שלא יצא מסקנה ברורה כי יש חצי דעות לכאן וחצי לצד השני, מכל מקום כאשר אצרף את דעת המוסכניק שהוא מומחה בג'יפים מאוד, אז המסקנה היא להחליף לרכב שטח רציני ולא לפחד מהעלויות, ולפי מה שהבנתי הדיסקברי 4 מעולה אך יקר מאוד לאחזקה, לכן אני חוזר להמלצה של המוסכניק על לנדקרוזר או פאג'רו, הוא טוען שמבחינתו עם הפאג'רו שלו עבר את קמריר 3 פעמים בלי שום מכה אז הוא באותו רמה של הלנדקרוזר, אני חושב שזה גם תלוי מאד בנהג וכן הפאג'רו שלו מאד משופרת לדוגמא הוא שם זחל ועוד מלא שיפורים, אך איך שלא יהיה הוא ממליץ על אחד מהם ולקנות במצב טוב וכבר משופר. מה דעתכם עדיף לנדקרוזר או פאג'רו? ואיזה שנה ומודל? התקציב בערך 150,000 פלוס מינוס, תודהנראה שמערכת היחסים שלך עם המוסניק שלך מאוד טובה ונדירה ואתה סומך עליו ב100%, אני ממליץ שתתן לו למצוא לך רכב בתקציב שהגדרת לצרכים שתיארת וכנראה תהיה לך ממנו סוג של אחריות על ההתאמה והבחירה.

אני לא יודע אם זה טלפון שבור אך התיאורים שלך על הנימוקים שהוא נותן והדוגמאות שלו לא כל כך מתחברים לקרטריונים שנפוצים כאן כבחירת רכב שטח, אבל תמיד מעניין לקרוא דעות חדשות.

בכל אופן בהצלחה ותהנה בשטח.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

sgill
08-03-20, 00:21
אז ירדת מהטוסון... וטוב שכך אם אתה מזכיר את כמריר (לא קמריר).

לא מכיר את המוסכניק שלך (או אולי כן אם תגלה לנו מי זה) אבל.... בתקציב של 150 אלף אין פאגרו שמתאים למסלולים כמו כמריר. פאג'רו Q עד שנת 2000 ובתקציב של כ 30-40 אלף ומשופר לעילא ולעילא אולי יסתדר בכמריר. החדשים BK, כבר לא. הלנדקרוזר החדשים יגיעו עוד 200 מטר יותר רחוק אבל גם לא יסתדרו שם.

אם לא לשם אתה מכוון, שני הרכבים טובים. בפאג'רו תוכל להגיע לשנתון 2015-2014- אולי קצת יותר. בלנדקורזר 2009-2010 בקושי. (לדגם הארוך)

יוסף שלמה
08-03-20, 01:22
אני לא ממש יודע מה זה זחל אני רק יודע שבלנדקרוזר החדש יש את זה, והוא כבר יש לו מלפני 10 שנים מלא שיפורים שהכין בעצמו כמו הזחל שהחליף איזה משהו בגלגלי שיניים, תקרא בלנדקרוזר החדש ותבין שזה בערך מה שיש לו. אני יודע שיש רכבים בין לבין, אבל חושב שעדיף להקשיב לו וללכת על אחד מהם הוא מבין טוב מאד מה הוא מדבר ומכיר. את כל הרכבים... תודה על התיקון כמריר.. האמת שזה רעיון טוב הרבה פעמים יש לו לקוחות עם ג'יפים שהוא מתווך בין לקוחות אחרים שיקנו, אולי באמת עדיף דרכו ואז הוא מכיר את המצב של הרכב.. תודה על הרעיון

יוסף שלמה
08-03-20, 01:43
שאלתי אותו על רקסטון אמר לי שזה לא ג'יפ וחסר לו כמה דברים שיש בג'יפים רציניים, והפאת'פיינדר אמר שמתפרק בשטח והוכיח את זה בכמה אופנים, וכן על דרך זה בעוד כמה ג'יפים למיניהם, ומה גם שהוא רוצה שיהיה לי ג'יפ אמין ולטענתו הם הכי אמינים

יואב פולס
08-03-20, 05:35
הכי טוב שתתייעץ איתו מה לקנות.

Yaki5500
08-03-20, 06:31
זחל = הנמכת יחסי העברה כנראה

assafy
08-03-20, 08:42
בתור שיריונר לשעבר מהמילה זחל אני מבין דבר אחד.
אבל כנראה שמדובר כאן במילה זחילה והכוונה לשינוי יחסי העברה.
לפות"ש, אל תעלב אבל ניכר שאתה לא מכיר את המונחים הבסיסיים ויש כאן הרבה טלפון שבור.
את השיפורים שהמוסכניק שלך עשה כנראה זה לא על בסיס פאג'רו קינג או bk אלא q שזה למעשה רכב אחר לגמרי אבל מיושן וכזה שלא תיקח כרכב יומיומי.
לי נראה שהמוסכניק שלך, אולי מתוך כוונה טובה, מושך אותך לאיזור שאתה לא באמת צריך.
לא קופצים בבת אחת מנסיעות בשבילי עפר של 10 דקות עם טוסון לטיולי עבירות אקסטרים בנחל כמריר עם מפלצות שטח משודרגות.
אתה קצת צריך ללמוד את העסק ולהחליט עם עצמך איזה סוג של נסיעות וטיולי שטח אתה מתכנן וגם איזה שימוש יומיומי אתה צריך. כמה ק"מ שנתי אתה עושה?
לטעמי גם פאת'פיינדר ורקסטון יתאימו לך מעל ומעבר.

איל מ
08-03-20, 08:50

אני גם חושב. אנחנו כאן סתם מפריעים.

יובל48
08-03-20, 09:28
הפרה רוצה להניק יותר ממה שהעגל יכול לינוק.....

erezgur
08-03-20, 10:26
+1
כתבתי כמה פעמים תגובה אחרת ומחקתי.
לפותח השרשור -
1. עשית טוב מאד שהגעת לפורום להתייעץ.
2. נסה להפריד בין דרישות או שאיפות של מהרכב לבין דמויות ומינוחים מבלבלים שאינך מבין - זה עלול לבלבל אחרים...
3. מה התקציב? כמה אנשים צריך להכיל?

קרא שוב תגובות קודמות ועצות טובות שנרשמו כאן.

נשלח מהנייד

יוסף שלמה
08-03-20, 16:49
שוב תודה על התגובות ועל העזרה, אז ככה אני לא התיימרתי שאני מבין איזה משהו בשטח הידע שלי מצוצמם מאוד ורובו משמועות או כתובות או סרטונים וכד' כלומר תאורתי ברובו, מלבד הנסיעות על הטוסון ב-3 שנים האחרונות וקצת על לנדקרוזר.
לסיכומו של דבר המוסכניק שלי לעולם לא התכוון שאני אסע לכמריר וכדומה הוא יודע טוב מאוד שאין לי זמן לדברים האלו, מה שאמרתי זה שהוא עושה הרבה טיולים וביניהם גם היה כמה פעמים בכמריר עם הפאג'רו שלו שנת 94. אני והוא ביחסים טובים והוא להבדיל ממוסכניקים אחרים לא כ"כ מחפש להכניס אותי למקומות שאין לי בהם עניין, הדבר היחידי שהוא אמר שבמידה ואני נוסע כל יום עם הטוסון בשטח וגם מדיי פעם טיולים יותר ארוכים כפי שהגדרתי לעיל בהרחבה יותר אז לטוסון יתבלו החלקים מהר כגון מסרק הגה, תפוחים, משולשים וכד'..
בכל אופן ההמלצה שלו ללנדקרוזר או פאג'רו נבעה מההיכרות שלו עם הכלים האלה, ומזה שאני צריך רכב אמין אין לי זמן וסבלנות להיות כל הזמן במוסכים.
לגבי סוג הנסיעות שלי כבר הגדרתי אבל אחזור בקיצור כל יום בערך 5-10 דקות בשטח בוץ,כורכור,אבנים, דרכים לא סלולות, שלוליות וכד'. ומדיי פעם בטיולים יותר ארוכים 20-45 דקות פעם בשבועיים-שלוש אז גם קצת עליות, טיפוסים, בוץ יותר רציני, הצלבות וכדומה הכל לפי מה שהטוסון מסוגל כמובן אף פעם לא אכניס את עצמי לפי מה שאני מכיר את היכולות שלו למצב שאני איתקע וכד'.
אני נוסע ממוצע 25,000-30,000 בשנה.
והצעתי לו כמה ג'יפים כמו רקסטון, פאת'פיינדר וכדומה והוא טען שהם לא ג'יפים אמיתיים וחסר להם הרבה מערכות שיש לג'יפים אחרים, אני מניח שהוא קצת יודע על מה הוא מדבר והראה לי דוגמאות מכמה אנשים שהיה להם את הרכבים האלו והסביר את ההבדלים רק שאני לא זוכר בעל פה את כל ההסברים שלו.
בכל אופן אני לא חושב שאני אוסיף הרבה נסיעות שטח יותר ממה שאני עושה במצב הנוכחי מפאת חוסר זמן.
סה"כ התלבטתי האם להיכנס לעלויות של ג'יפ רציני או לשפר את הקיים וזה יספיק לי, לא הייתה תשובה גורפת וחד משמעית מהגולשים כאן, ודרך אגב המוסכניק עצמו אמר לי להתייעץ גם בפורום כאן והוא עצמו גם כן משתמש בפורום כאן הרבה במשך המון שנים.
זה בערך הכיוון שלי מאחר ואני לא מבין גדול אז או פאג'רו או לנדקרוזר ולמצוא אותם במצב טוב וכבר משופרים או שמא יהיה עוד תגובות להישאר במצב הקיים עם הטוסון ולשפר אז אני אשפר, או שאולי למישהו יש המלצה על רכב אחר שהוא ממוצע בין לבין ויעשה לי את העבודה אז תגידו לי ואני אבדוק עליו ואז אשאל אותו מה הוא אומר, אך לסיכומו של עניין איך שלא יהיה נראה לי שבין אם אני אשפר ובין אם אני אקנה רכב אחר עדיף לי דרכו כי אז זה יהיה רכב שהוא מכיר שהוא במצב טוב ואחסוך לעצמי הרבה התעסקות והוצאות מיותרות.
במידה ולמישהו יש מה להגיב מה לעשות באופן סופי אני אשמח, ואני חוזר ומדגיש הוא יודע שאני לא מתכוון לעשות טיולי שטח של כמה ימים לעיתים קרובות בשטחים קשים כמו כמריר וכד' רוב הסיכויים שאף פעם אני לא אעשה זה אף על פי שיש כאלו שכן עושים פשוט אין לי זמן לזה.
תודה על התגובות, הזמן, העזרה והאכפתיות, מקווה שאצא מרוצה אם תשובות חותכות מה כדאי לעשות, והסיבה העיקרית שאני מתייעץ פה היא בגלל שאתם הרבה יותר מבינים ממני בענייני השטח ואני כמעט ולא, וגם כדי לקבל חוות דעת נוספות מעבר למוסכניקים וכד' תודה ויום טוב!

יוסף שלמה
08-03-20, 17:07
תקציב אמרתי כבר עד 150,000, כמות נוסעים 7

Yaki5500
08-03-20, 17:18
תקציב אמרתי כבר עד 150,000, כמות נוסעים 7חחחח עכשיו אתה אומר 7 נוסעים? אז הטוסון גם ככה לא רלוונטי
אם אתה לא עולה בעבירות רקסטון יתן לך בסכום הזה את הרכב הרכב הכי חדש. בכביש ובשטח תקבל הרבה יותר מהטוסון ומעל ומעבר לצרכים שלך.
לך על מודל 2014 ומעלה

גיא
08-03-20, 17:19
תקציב אמרתי כבר עד 150,000, כמות נוסעים 7

איך אתה דוחף 7 נוסעים ונהג לטוסון ?

מה שהכי יתאים לך לפי המידע הזה. הוא סובארו טנדר פשע עם סגירת פח.

ד ו ר ו ן
08-03-20, 18:20
זחל = הנמכת יחסי העברה כנראה
הוא ציין שלפי המוסכניק שלו זה משהו שיש בלנדקרוזר החדש.
בלנדקרוזר החדש אין ״זחל״ וזה טרנספר שרשרת אז הנמכת יחסי העברה זה משהו לא פשוט בכלל ואני בספק רב אם יש קיט מדף ככ מהר, ואם בכלל קיים מוצר כזה לטרנספר שרשרת.

הטרנספר של הפאגרו שרשרת או גלג״ש?

רק לי נראה שיש כאן טלפון שבור/פער משמעותי בשפה משותפת?

Yaki5500
08-03-20, 18:40
יש כאן סלט ניסואז

נדב ש.
08-03-20, 18:47
המוסכניק שלך צודק, רק לנדקרוזר הכי טוב הכי חזק והכי אמין, נותן בראש לכולם.

ולמי שלא הבין, זה יגמר בלנדקרוזר.

ד ו ר ו ן
08-03-20, 18:52
המוסכניק שלך צודק, רק לנדקרוזר הכי טוב הכי חזק והכי אמין, נותן בראש לכולם.
ולמי שלא הבין, זה יגמר בלנדקרוזר.

אבל עם בולמי מונרו.

גיא
08-03-20, 19:10
בגלל זה ובגלל שפה באתר יש חוסר בהירות בין לטייל בטבע ובין ללכת לשבור את האוטו.

הצעתי לבחור מההתחלה לשים מה שאפשר ולהמשיך להנות מהאוטו כל עוד אפשר.

הרגתם אותו ..

opl
08-03-20, 20:38
ואתה הצלת אותו? בגללך יקרה הנורא מכל - הוא ישאר עם הטוסון...

גיא
08-03-20, 20:41
ואתה הצלת אותו? בגללך יקרה הנורא מכל - הוא ישאר עם הטוסון...

אני חושב שהנורא מכל זה המכןנאי שלו ... [emoji2372]

assafy
08-03-20, 21:00
ואני אגיד דעה אחרת. בסופו של דבר העצות של המוסכניק שלו לא משוללות היגיון למרות שאני לא מסכים עם הקטילה של רקסטון או פאת'פיינדר.
הוא לא יפול אם הוא יקנה לנד קרוזר או פאג'רו bk.
יש אנשים רבים שרוכשים את הרכבים האלו גם כשהם בקושי או בכלל לא יורדים לשטח ובכל זאת נהנים מהם.
אבל קח בחשבון צריכת דלק של פחות מ9 ק"מ לליטר, הנסועה שלך די גבוהה ויש מכוניות יותר חסכוניות.

ד ו ר ו ן
08-03-20, 21:17
ואני אגיד דעה אחרת. בסופו של דבר העצות של המוסכניק שלו לא משוללות היגיון למרות שאני לא מסכים עם הקטילה של רקסטון או פאת'פיינדר.
הוא לא יפול אם הוא יקנה לנד קרוזר או פאג'רו bk.

בינתיים הסיפורים של המוסכניק שלו לא ממש מחברים לרצף הגיוני או המלצה..

פאגרו שעשה 3 פעמים את כמריר בלי בעיה?

זחל לפאגרו?

לנדקרוזר עם ״זחל״ מהמפעל?

assafy
08-03-20, 21:33
אם אני מסתכל על מה שפות"ש כתב בתגובה 99 אז הדברים יותר מסתדרים.
למוסכניק יש פאג'רו משנות ה90 כלומר Q כנראה משודרג מאוד לטיולי אקסטרים.
המוסכניק כנראה מספר לו חוויות ושופך עליו מונחים שהוא לא מבין וכאן אנחנו מקבלים סלט שלם.
היה כדאי שפות"ש היה ממלא את השאלון הנעוץ המלא ומקבל תשובות מלאות.
עדיין אם הוא יקנה פאג'רו או לנדקרוזר הוא לא ייפול. יש לו תקציב מכובד והמכוניות בסך הכל אמינות ושומרות ערך. כן צריך לקחת בחשבון שיכולות ליפול צרות כמו מזרקים או משאבות סולר אבל זה לא חייב. אם הוצאה לא צפויה באיזור ה10000 ש"ח זה יהיה משבר כלכלי אז לא כדאי להיכנס לזה.
לקרוזר יש יכולות יותר טובות בשטח טכני אבל לפי מה שאני מבין את הדרישות אז זה לא באמת נחוץ והייתי הולך על הפאג'רו שיותר זול ואפשר יהיה למצוא שנתון חדש יותר.
גם שיפורים מעבר למיגון לא הייתי עושה ישר על ההתחלה ומתקדם בהתאם לצורך ולחשק.

asafk
08-03-20, 21:35
המוסכניק שלך סיפר לך שלהחזיק רכב שטח דיזל גדול עולה אלפי ש"ח יותר בכל שנה ?
אני חוזר וממליץ.לך - פורסטר או דאסטר.

(למרות שבשלב הזה של הדיון הוא מתחיל להרגיש כמו מתיחה... )

אסף.

איל מ
08-03-20, 21:36
לגבי ה"זחל" המסתורי,
בלנדקרוזר החדש (2018) יש מצב "זחילה", שזה בגדול HDC רק שיודע לקבע מהירות איטית גם בנסיעה קדימה (לא מבין מה ה"חידוש" קיים בדיפנדר כבר מ2007 ובסופה מאז ומתמיד, שהמחשב לא נותן לרכב להכבות בלואו).

assafy
08-03-20, 21:59
המוסכניק שלך סיפר לך שלהחזיק רכב שטח דיזל גדול עולה אלפי ש"ח יותר בכל שנה ?
אני חוזר וממליץ.לך - פורסטר או דאסטר.

(למרות שבשלב הזה של הדיון הוא מתחיל להרגיש כמו מתיחה... )

אסף.בתגובה 100 הוא רוצה רכב עם 7 מקומות (מה שלא מסתדר עם האפשרות ההתחלתית להישאר עם הטוסון).
המשפט האחרון גרם לי לחשוב שאולי באמת יש כאן איזו בדיחה על חשבוננו לכבוד פורים.

יוסף שלמה
09-03-20, 00:39
גיא זה בסדר אני לא נפגע מאף אחד, סה"כ שאלתי שאלה ומי שמחפש לרדת על אנשים זה עניינו. בכל אופן לגבי הזחל תסתכל בהשקה של הלנדקרוזר החדש בנמיביה בסרטון של יואב קווה או לחילופין באתר טויוטה העולמי, ובחזרה לעניין אני אבדוק ואתייעץ שנית לגבי הרקסטון/פאת'פיינדר וכד' האם זה מספיק, במידה ויש עוד הצעות על החלפת הרכב אשמח לשמוע, לגבי השבע מקומות זה בגלל שאנחנו חמש ובקרוב נהיה שש או שאקח חבר וכד' אז כבר צריך 7 מקומות, אף על פי כן נכון לעכשיו לא צריך אבל אם כבר אז כבר, תודה על העזרה ועל הזמן, בינתיים אני רואה שכל אחד נוטה לכיוון שונה, אגב מה עם טרופר או פטרול וכד'? מקווה שבקרוב יהיה מסקנה ברורה תודה

גיא
09-03-20, 01:02
אתה מאד מתפזר.

לפי מה שאתה מתאר שאתה עושה עם האוטו ואתה רוצה מהאוטו כולל ה 7 מושבים.

אין הרבה אפשרויות.

ואם אתה מסתדר עם העבירות של טוסון כיום.
כל. ואני מדגיש. *כל* רכב שהוזכר פה. יעשה את העבןדה פי מאה ממה שאתה צריך.

מפה זה סתם קשקשת.

ענו לך. תמצא אחד הכי שמור ותקנה לבריאות.

יוסף שלמה
09-03-20, 02:58
הבנתי ואני נוטה להאמין לך, אך איזה אחד מהם כדאי? ומה העלויות של האחזקה והקנייה בערך? חשוב מאוד שיהיה אמין תודה

יואב פולס
09-03-20, 05:49
על מה המוסכניק שלך ממליץ?
מה הוא אומר שכדאי? אני גם מתלבט, ויהיה מעניין לשמוע מה הוא אומר.
ממה שהבנתי מדבריך זה או פאג'רו או לנדקרוזר?

יוסף שלמה
11-03-20, 18:59
ממה שדיברתי איתו לנדקרוזר או פאג'רו אבל צריך לדבר איתו שוב ואעדכן

jonys
26-08-20, 09:44
פחד במלאי לרכב+10 דקות נסיעה בשטח ביום+מערכת יחסים עם מוסכניק שצריך לחתוך= ליסינג

-->