צפייה בגרסה מלאה : הגבהה לסאנגיונגים
שלום לכולם,
בחיפושי אחר הג'יפ הבא תשומת ליבי נופלת שוב ושוב על הסאנגיונגים שפשוט חסרי תחרות בנושא המחיר - תמורה, במיוחד בנושא השנתון, גם הק"מ אם מדברים על אקטיון עם פחות מ 130 אלף ק"מ..
למיטב הבנתי קיימות 2 חברות עיקריות המספקות קפיצים לסאנגיונגים: קינג ודובינסונס.
מי המתקינים והסדנאות הקיימים בארץ בכלל ובצפון בפרט לכל אחת מחברות הקפיצים הנ"ל?
איזה סט מומלץ לרקסטון?
איזה לאקטיון?
תודה לכולם.
לרקסטונים יש את השילוב הידוע של קוני וקינג, יש דובינזונס ויש עוד שאני לא מכיר.
אצלי מותקנים בולמי קוני וקפיצי קינג. לא הייתי אומר שהם פאר היצירה, אבל עדיפים משמעותית על המקוריים שהיה להם כבר ותק של כמה מאות אלפי קילומטרים.
בצפון יש את פרוג׳יפ בנשר, שיש לו לא מעט ניסיון עם רקסטון.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
תודה רבה.
מה לגבי האקטיון, יש לאנשים כאן נסיון עם הגבהה לרכב הזה?
האם אקטיון הוא אופציה ראויה מלבד הבגאז הקטן?
אני מתנצל מראש, אבל אקטיון דור ראשון הוא אופציה רק אם אתה עיוור. החדש יותר (נדמה לי מ2014) בעיצוב סביר יותר.
החדש יותר זה טנדר נראה לי..
לפי מה שקראתי ברחבי הרשת, במחיר של כרכרה בת 20 מקבלים אקטיון בן 10 ללא בעיות אמינות גדולות ידועות, עם קמ נמוך, הסטוריית טיפולים במורשה, שלדת סולם, סרן אחורי חי, מערכת טראקשן וצמיגי 29 שיש בערך בכל suv שלא תפס את התקופה של 31 לכולם..
גם 150 סוסים על 1.9 טון זה סבבה אחרי הטראנו 2.4 בנזין או פאג'רו 2.5 דיזל שהיו כלים נחשבים מתור הזהב.
על פניו נראה עסקה כלכלית טובה ששמה את העיצוב (שבכלל לא נורא לטעמי) במקום משני.
מצד שני, אינני מכיר את הרכב אלא דרך כתבות ולכן אני שואל..
האם יש גגונים המתאימים לו לפתרון בעיית תא המטען הקטן?
האם קיימת אופציה למתקן חיצוני לגלגל רזרבי?
שלום לכולם,
בחיפושי אחר הג'יפ הבא תשומת ליבי נופלת שוב ושוב על הסאנגיונגים שפשוט חסרי תחרות בנושא המחיר - תמורה, במיוחד בנושא השנתון, גם הק"מ אם מדברים על אקטיון עם פחות מ 130 אלף ק"מ..
למיטב הבנתי קיימות 2 חברות עיקריות המספקות קפיצים לסאנגיונגים: קינג ודובינסונס.
מי המתקינים והסדנאות הקיימים בארץ בכלל ובצפון בפרט לכל אחת מחברות הקפיצים הנ"ל?
איזה סט מומלץ לרקסטון?
איזה לאקטיון?
תודה לכולם.
פנה לפרוג'יפ ברחוב התעשייה 3 בנשר
עשיתי אצלם לפני 10 שנים הגבהה לאקטיון
קפיצי קינג ספרינג HD
בולמי קוני
אני מתנצל מראש, אבל אקטיון דור ראשון הוא אופציה רק אם אתה עיוור. החדש יותר (נדמה לי מ2014) בעיצוב סביר יותר.
אין שום בעיה באקטיון דור ראשון (אלא אם אתה מסתכל על עיצוב במקום על מה הוא יכול לעשות)
היה לי אחד , נסעתי איתו 350,000 ק"מ
החדש יותר זה טנדר נראה לי..
לפי מה שקראתי ברחבי הרשת, במחיר של כרכרה בת 20 מקבלים אקטיון בן 10 ללא בעיות אמינות גדולות ידועות, עם קמ נמוך, הסטוריית טיפולים במורשה, שלדת סולם, סרן אחורי חי, מערכת טראקשן וצמיגי 29 שיש בערך בכל suv שלא תפס את התקופה של 31 לכולם..
גם 150 סוסים על 1.9 טון זה סבבה אחרי הטראנו 2.4 בנזין או פאג'רו 2.5 דיזל שהיו כלים נחשבים מתור הזהב.
על פניו נראה עסקה כלכלית טובה ששמה את העיצוב (שבכלל לא נורא לטעמי) במקום משני.
מצד שני, אינני מכיר את הרכב אלא דרך כתבות ולכן אני שואל..
האם יש גגונים המתאימים לו לפתרון בעיית תא המטען הקטן?
האם קיימת אופציה למתקן חיצוני לגלגל רזרבי?
הגלגל רזרבי נמצא בתוך תא המטען ככה שזה לא בעייתי
לרכב בקרת משיכה ודיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה
אפשר לעשות לו מתקן אחורי לגלגל רזרבי
פיספתי את השירשור
אבל עדיף באיחור, מאשר בכלל לא..
יש לי אקטיון, בחרתי לקנות את הרכב מאותם שיקולים שציינת - תמורה לכסף.
אצלי הרכב הוא שני במשפחה, ביום-יום נוסע בכביש לפעמים עם ירידות לשטח לא הכי טכני.
לגבי האמינות כללית
נסעתי איתו בסה''כ פחות מ -30K בשנתיים, נקנה עם קצת יותר מ 100K עם ספר טיפולים מסודר. לא יודע עד כמה הניסיון שלי מייצג. :confused:
המכלולים העיקריים הם חסונים למדי מהאסכולה הישנה לטוב ולרע:
מנוע בנזין 2.3 מהמרצדס של שנות ה -90 פשוט ואמין, אבל לא "גמיש" ומרגיש מעט "עצל" לרכב, במיוחד אחרי עליה במידת הגלגל ומעבר ל MT
הגיר ה - 4 הילוכים אוסטרלי עתיק גם פשוט ואמין, אבל פחות נוח וגורם לצריכת דלק בנסיעת כביש.
תיבת העברה - PART TIME קלאסי של בורג-וורנר גם מכלול בדוק ואמין, עם יחס העברה 2.38 בשילוב י''ה 5.38 בסרנים מפצה על מנוע כשהילוך כח משולב.
סרנים הם לרוב העתקי סרני דנה ספייסר מה שמאפשר לנעול בזול. אבל בכל אופן צריך לבדוק את סוג הסרן לפני רכישת נעילה כי היו גם סרנים קוריאניים שהנעילות של דנה לתתאימנה.
מתלה קידמי IFS נקודת טורפה(בעיניי ויחיסית לסרן חיי:)) - הקונסטרוקציה של משולש תחתון לא הכי מוצלחת. משנתון מסויים גם אי אפשר להחליף רק בולג'וינט וצריך להחליף את המשולש קומפלט. מה שהרוב יעשו מילא - העלות של קניית חלקים + עבודה לרוב יהיו מאוד קרובות להחלפת משולש.
* אני אישית בחרתי בשיפוץ כיוון שהזמנתי חלקים אונליין והצלחתי לעשות חלק מהעבודה בעצמי - לא בטוח שאעשה זאת שוב :)
אחזקה ותחזוקה כללי - הרכב מבוסס על מכלולים של פעם וכמו במכלולים של פעם החלפת שמן זה 7.9L למנוע 2.3. נוזל קירור 12L, ויש גם את השמן היקר של הגיר - 9.5L כל 60K (ועדיף אפילו לפני אם גוררים\מאמצים רכב בשטח עם גלגלים גדולים) וכו'
צריכת דלק 1-7 ממוצע.
לשאלה המקורית - האם יש הגבהות, גגון, מתקן לגלגל ואיך הוא בשטח?
יש כמה אופציות להגביה כמו שצויין כאן ע''י קינג ודובינסון - המאושרים
ויש עוד אופציות ללא אישור מבוססות על קפיצי סורנטו דיזל ובולמי טרופר + קצת עבודה על המכלולים.
לפי המחקר שעשיתי לפני ההגבהה היו אופיות הבאות להגבהה(מרחק מהתבור/נאבה לפח של הכנף):
51-52 ס''מ - הגבהה "לייט" - לרוב מה שתקבלו עם הסט הסחרי המאושר
54-56 ס''מ "בינוני" - צריך כבר לבצע מעט שינויי מבנה - לא חריג ואפשר בכל מוסך או בחצר
56+ ס''מ "הארדקור" - צריך לבצע שינויי מבנה רציניים - הנמכות ושינוי זוויות עבודה של מכלולים בשרשרת.
** לרפרנס 49-50 ס''מ המרחק המדבור ברכב חדש - לכן ההגבהה של 2'' של קיט מאושר היא לא באמת 2''.
הבעיה הכי גדולה של הרכב הזה בשטח זה הגיאומטריה - ובפרט הגחון הנמוך מאוד.
הגבהה + הגדלת צמיגים היא חובה אם מתכננים לרדת משבילי קק'ל.
זו דעתי.
גגון - אפשר לבנות לכל רכב. מתקן לגלגל - מסתובבים באתרים הרוסיים שרטוטים - אישית לא רואה צורך ברגע שיש גגון.
שאפו למי שקרא עד לכאן!:D
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.