התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שליפת ״שפתיים״ של כננת (4 גלגלות)

rantop
05-03-20, 15:23
היי חברים,
החלטתי לעבור לכבל סינטטי לכננת ולכן צריך להחליף את ה״שפתיים״ מארבעת הגלגלות לפתח שמגיע עם הכבל הסינטטי.
פירקתי את שתי הגלגלות החיצוניות, ואז נתקלתי בדבר הבא-
ראשי הברגים חוסמים אחד את השני.
עצות? עזרה בפירוק+קפה?
מצרף תמונות.
תודה
רן

opl
05-03-20, 15:30
מאיפה אתה?

מאחורה יש אום שמחזיק לא? ז"א נדרש רק למנוע את הסיבוב של ראש הבורג ה"מוסתר" לא חייבים גישה מלאה בשביל זה.

rantop
05-03-20, 16:19
מאיפה אתה?

מאחורה יש אום שמחזיק לא? ז"א נדרש רק למנוע את הסיבוב של ראש הבורג ה"מוסתר" לא חייבים גישה מלאה בשביל זה.

אני מנס ציונה
מאחורה אין גישה לכלום :ֿ|
צריך להיות פירוק מעניין

נמרוד
05-03-20, 17:21
מכיוון שזה הולך לפח בכל מקרה, תוציא את הדיסק ותחתוך לחתיכות קלות למחזור :rolleyes:

גיא
05-03-20, 17:29
מכיוון שזה הולך לפח בכל מקרה, תוציא את הדיסק ותחתוך לחתיכות קלות למחזור :rolleyes:

השיטה הזאת עבדה אצלי מצויין.

לביא
05-03-20, 23:32
אני מנס ציונה
מאחורה אין גישה לכלום :ֿ|
צריך להיות פירוק מעניין
בחלק מהכננות, הכננת עצמה מונעת גישה לברגים הפנימיים. במקרה כזה, צריך לפרק את הכננת. יתכן שגם את הפגוש. אם גדול עליך, ארנון שושני ביבנה, ישמח לעזור לך. עשיתי אצלו את אותו הדבר בדיוק בשבוע שעבר.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

rantop
08-03-20, 23:56
תודה, אעדכן!

Gilad
09-03-20, 00:28
תהיה חייב גישה לברגים כדי לקבע את ה"אין גלגלת" החדשה לכבל הסינטטי

יונימוג אדום
09-03-20, 05:51
מה כל כך מפריע שישארו הגלגלות ?
לא נראה לי שהן מזיקות לכבל אלא הפוך - השחיקה עם גלגלות אמורה להיות הרבה פחות .

אילן

ד ו ר ו ן
09-03-20, 06:43
מה כל כך מפריע שישארו הגלגלות ?
לא נראה לי שהן מזיקות לכבל אלא הפוך - השחיקה עם גלגלות אמורה להיות הרבה פחות .
אילן
במעבר לכבל סינטטי אין בעיה עם גלגלות חדשות.
גלגלות משומשות (כמו כאן) שפגשו כבל פלדה מקבלות חירוץ עדין בגלילים, שחותך סיבים מהכבל הסינטטי והדרך לבלאי וקריעה קצר.

מה גם שמגלש אלומיניום משפר זוית גישה, ומוריד עוד קצת משקל מקצה השילדה.

Gilad
09-03-20, 09:10
גלגלות עלולות לצבוט את הכבל הסינטטי בחיבור ביניהן ולגרום לנזק

דרור ברלי
09-03-20, 09:27
הגלגלת של כננות עם כבל פלדה נקראת על ידי הגויים Roller Fairlead ובעברית פשוטה: "רולר".
ל"אין גלגלת" המיועד לכבל סינטטי הגויים קוראים Hawse Fairlead ובלשון הקוידש שלנו - "שפתיים".

זה בשביל שתבדילו ולא תתבלבלו.

כבל סינטטי זה דבר טוב ורצוי, בעיקר בהיבט הבטיחות. אבל רצוי לדעת שהוא חיה עדינה ומפונקת עם מחיר יקר ותוחלת חיים קצרה, יחסית לכבלי פלדה הישנים. צריך לדעת לעבוד איתו ולשמור עליו כדי שישרוד טוב יותר.

גלגלות עלולות לצבוט את הכבל הסינטטי בחיבור ביניהן ולגרום לנזק

+1!!!
רולר של כבלי פלדה לא מיועד ולא מתאים לעבוד עם כבל סינטטי! מתי שהוא הגלגלות שעשויות אלומיניום רך, נפגמות ונשרטות מכל מיני דברים. בוודאי אם מדובר בגלגלות משומשות שכבר עבדו בעבר עם כבל פלדה. הן מלאות בחריצים ושריטות שיקרעו ויפרמו כבל סינטטי מהר מאוד.
הכבל הסינטטי גם עלול להידחק ולהיתפס ברווחים שבין הגלגלות ולהיקרע/להישחק/להיפרם.

שפתי אלומיניום מלוטשות שמיועדות לכבל סינטטי שומרות עליו הכי טוב. אבל הן כמובן לא ישרדו שימוש בכבל פלדה מסורתי שפשוט יחפור ויחצוב בהן.

rantop
10-03-20, 13:56
הגלגלת של כננות עם כבל פלדה נקראת על ידי הגויים Roller Fairlead ובעברית פשוטה: "רולר".
ל"אין גלגלת" המיועד לכבל סינטטי הגויים קוראים Hawse Fairlead ובלשון הקוידש שלנו - "שפתיים".

זה בשביל שתבדילו ולא תתבלבלו.

כבל סינטטי זה דבר טוב ורצוי, בעיקר בהיבט הבטיחות. אבל רצוי לדעת שהוא חיה עדינה ומפונקת עם מחיר יקר ותוחלת חיים קצרה, יחסית לכבלי פלדה הישנים. צריך לדעת לעבוד איתו ולשמור עליו כדי שישרוד טוב יותר.

+1!!!
רולר של כבלי פלדה לא מיועד ולא מתאים לעבוד עם כבל סינטטי! מתי שהוא הגלגלות שעשויות אלומיניום רך, נפגמות ונשרטות מכל מיני דברים. בוודאי אם מדובר בגלגלות משומשות שכבר עבדו בעבר עם כבל פלדה. הן מלאות בחריצים ושריטות שיקרעו ויפרמו כבל סינטטי מהר מאוד.
הכבל הסינטטי גם עלול להידחק ולהיתפס ברווחים שבין הגלגלות ולהיקרע/להישחק/להיפרם.

שפתי אלומיניום מלוטשות שמיועדות לכבל סינטטי שומרות עליו הכי טוב. אבל הן כמובן לא ישרדו שימוש בכבל פלדה מסורתי שפשוט יחפור ויחצוב בהן.

דרור, איך היית שומר על כבל סינטטי לאורך זמן?

ד ו ר ו ן
10-03-20, 14:06
רולר של כבלי פלדה לא מיועד ולא מתאים לעבוד עם כבל סינטטי!
העולם חולק עליך.. ורולר לא בעיה רק אם הרולר חדש ולא ראה כבל פלדה.
כך שזה נכון רק למי שרוכש כננת חדשה, ויש כננות חדשות עם כבל סינטטי שמגיעות חדשות עם רולר.
בפועל, כל מי שמשדרג כבל כננת צריך להחליף את הרולר.

אני החלפתי למחליק כי הרולר שלי היה שרוט, המחליק משמעותי קל יותר במשקל, צמוד לפגוש ולא בולט.. והגיע יחד עם הכבל הסינטטי..[emoji41]

הדבר הבא הוא flatlink במקום הקרס.

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F333257506125

דרור ברלי
10-03-20, 14:25
דרור, איך היית שומר על כבל סינטטי לאורך זמן?

כבל סינטטי לא אוהב חיכוך. בוודאי לא על סלעים.
כבל סינטטי מאוד לא אוהב קרינת UV. כלומר כשהוא גלול על התוף ולא בשימוש, רצוי להגן עליו מאור שמש. זה רלוונטי במיוחד עבורנו, במדינה שבה שמש יוקדת כמעט בכל השנה.
ולמרות ש"העולם חולק עלי" - כבל סינטטי מאוד לא אוהב להיתפס ברווחים שבין גלגלות אנכיות ואופקיות של רולר. גם רולר חדש. זה למה כשעוברים לכבל סינטטי חובה להוסיף לחשבון גם "שפתיים"/מחליק במקום הרולר הקיים ולדעתי גם בכננת חדשה מהקופסא, אם היא מגיעה עם כבל סינטטי/התקנתם עליה כבל סינטטי, המחליק עדיף על הרולר החדש שהגיע איתה.

זו רק דעתי כמובן, אתם לא מוכרחים להסכים.

לגבי הפלאטלינק - נראה אביזר מגניב ואני בטוח שחובבי הגאדג'טים ימהרו להצטייד בו, לשמחת היצרנים/משווקים. האם הכרחי? וואלה, לא יודע.

מקווה שעזרתי.

ד ו ר ו ן
10-03-20, 14:32
לגבי הפלאטלינק - נראה אביזר מגניב ואני בטוח שחובבי הגאדג'טים ימהרו להצטייד בו, לשמחת היצרנים/משווקים. האם הכרחי? וואלה, לא יודע.
.
הפלאטלינק מאפשר חיבור טוב יותר של שאקל רך לנקודת עיגון בלי מצב שהכבל בורח מהקרס, במיוחד עד כבל מתרופף בחילוץ.
מעבר לאגדות אורבניות בנושא, נתקלתי פעם אחת שמישהו בחנייה של מרכז מסחרי שחרר את הקרס כננת מהחיבור שלה לעין בפגוש.
היה כאן מישהו שאמר שגילה שחיברו לו בחנייה ציבורית את הכננת לרכב לפניו..

הפלאטלינק גם מאפשר גלילה עד כדי כיסוי של הפתח יציאת כבל ואין זנב כבל להשחית.

amitaikl
10-03-20, 14:34
הדבר הבא הוא flatlink במקום הקרס.

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F333257506125

למה זה יותר טוב במקום קרס?

דרור ברלי
10-03-20, 15:45
שאקל רך הוא מוצר חדש יחסית והרבה יותר בטיחותי משאקל הפלדה בצורת אומגה הנפוץ, אבל הוא עדיין לא פופולרי. רבים מוותרים עליו כי הוא יקר יותר (שאקל רך אחד עולה בממוצע כמו שלושה שאקלים פלדה 5/8 המקבילים אליו ב-WLL), או שהוא יקר ביחס לאיך שהוא נראה - חתיכת חבל סינטטי קלוע עם לולאה בקצה אחד וגולגול בקצה השני, שרוב ההדיוטות פשוט מתקשים לתת בה אמון.
יתרון הבטיחות שלו מצדיק בהחלט להשקיע בו. אם הפלאטלינק שומר עליו אז השתכנעתי שכדאי.

לגבי הקרסים שבורחים מנקודת ריתום כאשר הכבל רופף... יש לזה פתרון בצורת קרסים עם אבטחה קפיצית. יש להשיג בגדלים שונים ובכל צבע בתנאי שהוא צהוב, בסניף ל.כ. הקרוב לביתך.

הדסופה
10-03-20, 19:53
ברגע שעברת לשפתיים / מחליק, הקרס הרגיל יודע לעבור ביניהן כאשר גוללים את הכבל בחזרה ולכן רצוי אביזר שיעצור על השפתיים . פשוט יוצא עבה מקרס סטנדרטי.
אצלי יד משהו דומה לפלטלינק רק יותר עבה . לא יודע אם הפלט לינק שבתמונה עוצר על השפתיים או גם עובר אותן פנימה
הבעייה ... הוא מפריע ללוחית רישוי-על-ציר שמעל הכננת להיסגר עד הסוף [emoji1]

Sent from my iPhone using Tapatalk

ד ו ר ו ן
10-03-20, 20:19
הקרס שלי לא עובר בשפתיים אבל אם ילחץ אליהן הוא יחרוץ את המחליק ואז יש סכנת קריעה לכבל הסינטטי.

גיא
10-03-20, 21:03
איך משתמשים בזה ? פלאט לינק הזה ?

הדסופה
10-03-20, 21:44
הקרס שלי לא עובר בשפתיים אבל אם ילחץ אליהן הוא יחרוץ את המחליק ואז יש סכנת קריעה לכבל הסינטטי.

פעם ראשונה שאני מסכים איתך, לדעתי

-->