צפייה בגרסה מלאה : עיגון עליון לכיסא בטיחות
מתעניין ברכישת טרופר, אבל מוטרד מהעובדה שבמושב האמצעי יש רק חגורת בטן.
קראתי באינטרנט שישנה הכנה של היצרן, להוספת עיגון עליון לטובת כיסא בטיחות. למישהו יצא להשמיש את ההכנה הזו?
מישהו מצא פתרון אחר לעיגון עליון במושב האמצעי?
מתעניין ברכישת טרופר, אבל מוטרד מהעובדה שבמושב האמצעי יש רק חגורת בטן.
קראתי באינטרנט שישנה הכנה של היצרן, להוספת עיגון עליון לטובת כיסא בטיחות. למישהו יצא להשמיש את ההכנה הזו?
מישהו מצא פתרון אחר לעיגון עליון במושב האמצעי?
בכיסאות הטובים יש מגרעת להעברת הרצועה בזוית שמקבעת מאד חזק את הכיסא גם בלי נקודה עליונה.
לוחצים עם הברך על הכיסא עם כל המשקל, בזמן שמותחים את החגורה דרך הכיסא.
כשהמשקל יורד, הכיסא נשאר מהודק חזק מאד.
אם אתה רוצה, יש לי כמה רצועות של כסאות. אתה יכול ליצור משולש שמתבסס על העיגונים של הכסאות הצדדים. או להשתמש בחבל עם עומס קריעה ידוע (חבל פרוסיק למשל, שקשור ללולאה שעוברת דרך עצמה. בד"כ עומס קריעה שלו הוא 500 קילו). עם החישוב של הזווית עבודה, והעובדה שיש שניים כאלו אתה מכוסה.
אבל כאמור, יש לי רצועות שיושבות סתם.
לא צריך לאלתר.
ישנם כסאות מודרנים, בטוחים, לא מבוססי איזופיקס, שמיועדים לעיגון עיקרי ע"י החגורת מותנים.
מה שפרסמת מבוסס איזופיקס.
בכסא שלי, מעל משקל מסוים יש צורך באיזופיקס+חגורה.
אלפא אומגה לא מחייב איזופיקס וברתימה נכונה יושב חזק מאד.
מה שפרסמת מבוסס איזופיקס.
בכסא שלי, מעל משקל מסוים יש צורך באיזופיקס+חגורה.
תסתכל טוב על התמונה של הכסא, על התמונות, שהשקעתי וצילמתי מהחוברת.....
ובשקט, בשקט ...
תתקן את עצמך.
ואם להיות יותר רציני, חבל שאתה לא בודק את עצמך, ומעדיף להטעות אנשים , רק בשביל חדוות הוויכוח (ולא הייתי כותב את זה, אם זה היתה רק הפעם הראשונה).
תסתכל טוב על התמונה של הכסא, על התמונות, שהשקעתי וצילמתי מהחוברת.....
ובשקט, בשקט ...
תתקן את עצמך.
ואם להיות יותר רציני, חבל שאתה לא בודק את עצמך, ומעדיף להטעות אנשים , רק בשביל חדוות הוויכוח (ולא הייתי כותב את זה, אם זה היתה רק הפעם הראשונה).
רק בשביל חדוות הויכוח,
זה לא איזופיקס?
127709
ואגב,
אלו בדיוק הרצועות שיש לי ספייר מכל מיני כסאות והפות"ש מוזמן לבוא לקחת.
גם לי יש כיסא מהסדרה הזו. יש לו כמה אפשרויות עיגון ביניהן גם איזופיקס.
אני משתמש בחגורת בטיחות. לכיסא יש מנגנון שנותן מתיחה מאוד חזקה לחגורה.
רק בשביל חדוות הויכוח,
זה לא איזופיקס?
127709
ואגב,
אלו בדיוק הרצועות שיש לי ספייר מכל מיני כסאות והפות"ש מוזמן לבוא לקחת.
השאלה (של הפות"ש) היא לא איך קושרים ברכב שיש לו איזופיקס, אלא איך קושרים ברכב שאין לו.
אתה גם נדבק לתמונה הלא נכונה, וגם טועה בהערה שלך. בתמונה הזו ראוים במפורש, שלכסא אין איזופיקס. התמונה הזו, מראה עיגון של הכסא, שאין לו איזופיקס, למחברי איזופיקס (במקרה של רכב שיש לו איזופיקס).
ופה אתה מכשיל (ומסכן) את פות"ש - לא לוקחים סתם רצועות ומתחילים לאלתר.
השאלה החשובה, האם הכסא תוכנן ונבנה לתצורת חיבור ללא איזופיקס? וזה בדיוק הכסא הזה (נכון, יש ליצרן הזה גם כסאות איזופיקס, זה פשוט לא השאלה של פות"ש).
בבקשה, עוד שתי תמונות, שמסבירות איך מחברים כסא כזה, ללא איזופיקס (שים לב למגרעות , בצדי הכסא, שמיועדות להעברת הרצועה.
החגורה עוברת מתחת לילד!!!
זה כסא שתוכנן ונבנה בדיוק למקרה הזה . ולא, רוב הכסאות המודרנים (מבוססי איזופיקס) לא מתאימים לזה.
לא מבין מה החדווה בלשלוח בן אדם להרוג את הילד שלו? פשוט לא מבין את החוסר אחריות הזו.
כי הוא ביקש נקודת עיגון שלישית עליונה. ואף אחד לא שלח אותו להרוג אף אחד. הפתרון שנתתי לו נותן לו חוזק של (במקרה הגרוע) פי 1.5 מהחוזק של החיבור המקורי לעיגון שלישי.
לגבי הכסא שלך, אני מתנצל, שגיתי, מדובר על כסא שאינו איזופיקס שיודע להתחבר במגוון שיטות נהדרות, שאחת מהן היא איזופיקס ללא עיגון עליון.
אז בוא נחבר אותו כמו שהצעת, ונוסיף גם את העיגון העליון בשיטה שלי (אני מניח שהכסא שלו מגיע עם חיבור כזה, אחרת לא היה שואל). איפה כאן הבעיה?
ועכשיו נשאלת שאלה אחרת (שאינני מכיר בטרופר, בדיסקו אין) האם יש חיבורי איזו במושב האמצעי למטה? אני מניח שלא. הוא כתב ""חגורת מותניים", לא יודע מה זה אומר.
ובמאמר מוסגר, לא צריך להתלהם. מותר (וחובה) על אנשים כאן לחשוב אחרת ממך.
אגב 2 (עריכה):
אני מציע לך לגשת לחנות ולעבור כסא כסא, ולבחון כיצד הרצועה השלישית מחוברת לכסא. אתה תתפלא כמה מעט עומס הנקודה השלישית הזאת מיועדת לשאת בחלק מהם (ולא בכסא סיני זול).
ועוד דבר,
בתמונות שצירפת (שאי אפשר לראות בתצורת מובייל כי הן מצורפות כקובץ ולא כתמונה, ולכן צריך לעבור למצב דסקטופ),
רואים שכשמחברים עם החיבור איזופיקס, יש גם רצועה עליונה.
אני מניח שמדובר בבריטקס מרתון (תאמין לי שחרשתי כל כסא בטיחות שנמכר בארץ לפני שנתיים). אם זה המקרה, אז עיגון תחתון מחייב גם שימוש בנקודה שלישית. זאת התמונה שחסרה לך:
127712
ואגב, אני מתייחס לתמונה הלא נכונה? בכל התמונות שצירפת בחגירה עם כיוון הנסיעה צריך שימוש בנקודה שלישית ע"פ הוראות היצרן.
לנו יש את הברייטקס אדווקייט.
עם הסגירה של הקליק טייט.
מהדק את החגורה יופי יופי. מאמין שאם תכוון את אורך החגורה האמצעית כנדרש אין שום בעיה.
הרצועה הנוספת בהחלט מוסיפה כח הצמדה לכיסא.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
היה לי בעבר פראדו, גם שם ליושב האמצעי יש רק חגורת מתניים.
כל עוד הבן הצעיר ישב בכסא ילדים היה קל לאלתר עיגון נוסף לכסא על ידי רצועות עמו הייתי שקט.
הבעיה התחילה כאשר כאשר לא היה צריך כסא ילדים...
השקעתי הרבה זמן בחיפוש רתמה או פתרון אחר ולא מצאתי.
בסוף זה היה אחד הטריגרים להחלפת הרכב...
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
חברים, תודה על כל התגובות,
כפי שאיל רשם, אני מנסה להבין האם יש הכנה לנקודת עיגון עליונה במושב האמצעי. היתרון הבטיחותי שלה הוא ברור, ואני מעדיף לא להתפשר בנושא הבטיחות.
מקריאה בפורומים בחו"ל, נראה שאמורה להיות נקודה כזאת.
(לדוגמא בתגובה מה 22/5/2009 בשרשור הזה
https://forum.planetisuzoo.com/viewtopic.php?t=24868
)
עכשיו קראתי שזה אמור להופיע גם בספר רכב (ספר נהג, לא ספר טיפולים).
למישהו יש גרסת pdf?
כי הוא ביקש נקודת עיגון שלישית עליונה. ואף אחד לא שלח אותו להרוג אף אחד. הפתרון שנתתי לו נותן לו חוזק של (במקרה הגרוע) פי 1.5 מהחוזק של החיבור המקורי לעיגון שלישי.
לגבי הכסא שלך, אני מתנצל, שגיתי, מדובר על כסא שאינו איזופיקס שיודע להתחבר במגוון שיטות נהדרות, שאחת מהן היא איזופיקס ללא עיגון עליון.
אז בוא נחבר אותו כמו שהצעת, ונוסיף גם את העיגון העליון בשיטה שלי (אני מניח שהכסא שלו מגיע עם חיבור כזה, אחרת לא היה שואל). איפה כאן הבעיה?
ועכשיו נשאלת שאלה אחרת (שאינני מכיר בטרופר, בדיסקו אין) האם יש חיבורי איזו במושב האמצעי למטה? אני מניח שלא. הוא כתב ""חגורת מותניים", לא יודע מה זה אומר.
ובמאמר מוסגר, לא צריך להתלהם. מותר (וחובה) על אנשים כאן לחשוב אחרת ממך.
אגב 2 (עריכה):
אני מציע לך לגשת לחנות ולעבור כסא כסא, ולבחון כיצד הרצועה השלישית מחוברת לכסא. אתה תתפלא כמה מעט עומס הנקודה השלישית הזאת מיועדת לשאת בחלק מהם (ולא בכסא סיני זול).
איל,
אני אנסה, פעם נוספת, לחדד את הנקודה.
זה בכלל לא משנה מה אני חושב, ולאורך כל השרשור הזה, בניגוד לאחרים (החל מפוט"ש, וכולל אותך), כולכם הנחתם הנחות והצעתם אלתורים.
אני ניסיתי להגיד, אל תאלתרו, ישנם כסאות שמיועדים למקרה הזה. נתנתי דוגמה לכסא אחד, ושמתי כמה דוגמאות של הצורות חיבור שלו.
רוצה לומר, זה בטיחות, תפסיקו לאלתר ולספר מה אתם חושבים. יש תקן, ויש כסאות שעומדים בתקן.
אני לא מתלהם, אבל שזה מגיע לתחום של בטיחות, אני לא מסוגל להבין אנשים, חסרי אחריות, שנותנים עצות על סמך כל מיני מחשבות.
מה ההשכלה שלכם (בתחום הרלוונטי)? מה הניסיון שלכם? למה אתם לוקחים אחריות כזו? (מזכיר לי את כל היועצי חשמל ביתי, 220V פה באתר).
דרך אגב 1, אני חושב שגם פות"ש השרשור טעה בשאלה "הסגורה" של איך מוסיפים עיגון עליון (הוא כבר קבע שצריך) ולא שאל מה עושים בכללי (וכל זה בכלל לא התייחסות לכיוון הישיבה).
דרך אגב 2, אני לא ממליץ על הכסא הזה, מעולם לא השתמשתי בו. ובניגוד לך, לא עשיתי מחקר. בסה"כ רציתי להגיד, הנושא פתור בצורה תקנית, וע"י יצרנים רציניים.
אילתרים זה טוב למקררים ולדים...... בטיחות של ילדים זה לא משחק.
דרך אגב 3 - בספר הנהג של הטרופר אין התייחסות למקרה הזה.
טרופר ארוך, הספסל האחורי מפוצל ל 2+1 . בגב של המשענת גב, מאחורי המושב האמצעי ומאחורי המושב הבודד (ימני), יש חך רצועה.
אם זה חשוב, אני אוכל להעלות פה תמונה מאוחר יותר.
אני מנסה להבין האם יש הכנה לנקודת עיגון עליונה במושב האמצעי. היתרון הבטיחותי שלה הוא ברור, ואני מעדיף לא להתפשר בנושא הבטיחות.
מקריאה בפורומים בחו"ל, נראה שאמורה להיות נקודה כזאת.
(לדוגמא בתגובה מה 22/5/2009 בשרשור הזה
https://forum.planetisuzoo.com/viewtopic.php?t=24868
)
עכשיו קראתי שזה אמור להופיע גם בספר רכב (ספר נהג, לא ספר טיפולים).
למישהו יש גרסת pdf?
היו לי כמה טרופרים מכמה שנתונים(ויש ארבעה ילדים שגדלו על טרופר), לא מכיר הכנה כזאת.
אל תשווה רכבים מחו"ל, לפעמים המפרטים שונים.
היו לי כמה טרופרים מכמה שנתונים(ויש ארבעה ילדים שגדלו על טרופר), לא מכיר הכנה כזאת.
אל תשווה רכבים מחו"ל, לפעמים המפרטים שונים.
זהו..... הפכת נהג כרכרה, שכחת איך נראה טרופר.
127726
זהו..... הפכת נהג כרכרה, שכחת איך נראה טרופר.
127726
🤣🤣🤣🤣
כנראה שלא בכולם זה קיים...
כדאי לבדוק ברכב הספציפי....
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.