PDA

צפייה בגרסה מלאה : טרופר 2003 אוטומט, נורת שמן נשארת דלוקה כשמנוע קר

Jack07
15-03-20, 19:12
שלום לכולם,
יש לי טרופר 2003 אוטומט, מנוע 3.0 דגם מנוע: 4JX1
לאחרונה התחילו התופעות הבאות:
1. בבוקר לא מתניע מיד, צריך לנסות 3-4 פעמים.
2. נורת השמן לא נכבת אחרי פתיחת סויטש ולפני התנעה. (אני מחכה לזה) (יש שמן ברכב, המדיד מציג 3/4)
3. הנורה נכבת ולחץ השמן עולה שניות אחרי ההתנעה.
4. בימים האחרונים נורת הטרנספר התחילה "להיתקע" אחרי פתיחת סויטש ל 2-3 שניות לפני התנעה. מה שלא היה לפני.

חוץ מזה הרכב מתפקד מצוין.
יש בעיה קיימת שאני מודע אליה ואטפל בה בהקדם (לא בטוח שקשור) , יש לי חשש שאחד המזרקים מזייף טיפה (עלה בבדיקת מחשב כשבדקתי את הרכב לפני הקניה).

תודה מראש על המענה

נדב ש.
15-03-20, 19:59
1. סטרטר חלש או מצברים חלשים, קטבים משוחררים וכו' יגרמו לזה.
לגבי 2 ו-3 : הנורה לא אמורה להתכבות בפתיחת סוויץ' רק לאחר סטרטר או התנעה. אם נכבית אחרי אחרי כמה שניות ובמקביל הלחץ שמן עולה אז או שמילאו שמן לא נכון(צריך 5w40), או פילטרים לא מקוריים, או המשפכים באגן שמן סתומים, זה הדברים הנפוצים.
4. אתה מתכוון לנורה check trans ? כל הנורות נדלקות לביקורת וכבות לאחר כמה שניות, לא הייתי מתרגש.

אמרת שעשית בדיקת מחשב, זה טק2? מצאת/בדקת עוד משהו מלבד מזרקים?

Jack07
15-03-20, 20:21
1. כנראה מצברים, ניסיתי לתת עזרה למליבו 2006 ולא עבד.
2-3 אני הולך לעשות טיפול עוד מעט כך שרוה מה שאמרת אוכל לפסול, נשאר עניין המשפכים שייבדק בנוסף.
4. כן התכוונתי לנורת check trans , אני מעלה את זה כי זה לא היה קודם.

אני לא בטוח מה סוג המכשיר שבדקו בו, בכל אופן אני הולך למוסך מורשה במרכז שם הרכב מטופל מאז ומעולם. הם דרשו על החלפת מזרק וכל האטמים מסביב 4600 כולל עבודה. הגיוני?

תודה

נדב ש.
15-03-20, 20:50
אם זה כולל גם החלפת אטמים של השרוולים אז כן.
אם זה רק החלפת מזרק ואטמים של המזרקים(4- o רינג ו-4 טבעות נחושת) אז קצת יקר, אבל ככה זה מוסך יבואן.

-->