צפייה בגרסה מלאה : אז מה היה לנו? טיולים בצל הקורונה...
ומזגן מרכזי משותף :-(
וצוות שלא כל כך ידע \ הבין מה לעשות לגבי שרותים משותפים כמו אוכל וכביסה.
מספיק טבח אחד, חולה, שעושה אפצ'י על הסלטים...
יש מאמר יפה, שאני חושב שכבר שמתי פה, של איציק בן ישראל, שמראה % הדבקה בכל העולם.
רואים בברור, שלא משנה איפה -
1- רוב האוכלוסיה לא נדבקת.
2- אחרי 6-8 שבועות, מתחילה ירידה בהדבקה.
3- ריחוק חברתי זה עדיין האמצעי הטוב ביותר לשיטוח העקומה (אבל עדיין, ציר הזמן נראה פחות או יותר בכל המדינות).
הניתוח שלו קיבל ביקורת שלילית משמעותית בהתעלמות מגורמים ביולוגיים-אפידמיולוגיים.
לא מפתיע בהתחשב בזה שאין לו רקע בנושא.
ולא מפתיע שהניתוח (זה לא מאמר.. זה טור דיעה), דעך והתפוגג.
וירוסים ויצורים חיים זה לא מכונות.
ואם כל המומחים בעולם אומרים שהוירוס הזה מתנהג שונה ממה שהם מכירים, אולי כדאי קצת ענווה ולהקשיב למומחים שמודים שיש משהו חדש שהם לא נתקלו בו.
הניתוח שלו קיבל ביקורת שלילית משמעותית בהתעלמות מגורמים ביולוגיים-אפידמיולוגיים.
לא מפתיע בהתחשב בזה שאין לו רקע בנושא.
ולא מפתיע שהניתוח (זה לא מאמר.. זה טור דיעה), דעך והתפוגג.
וירוסים ויצורים חיים זה לא מכונות.
ואם כל המומחים בעולם אומרים שהוירוס הזה מתנהג שונה ממה שהם מכירים, אולי כדאי קצת ענווה ולהקשיב למומחים שמודים שיש משהו חדש שהם לא נתקלו בו.
הדו"ח הספציפי הזה התפוגג, כי אף אחד לא דחף את הדו"ח הספציפי הזה, אבל תובנות כאלו (כמו אחוז הדבקה מכסימלי ומחזור ההידבקות) הן התובנות שמובילות את ההתנהגות בעולם (אחרת למה התחילו לשחרר אותנו? למה ביבי לא מדבר יותר על מאות אלפי מתים?).
כל היופי בכלים של ביג דאטה ולימידת מכונה (וגם מה שמכעיס הרבה "מומחים"), שאתה לא צריך להבין נושא מסויים (ולכן אתה גם לא שבוי בקונספציה).
אתה נותן למכונה לרוץ על מידע, ואתה מקבל תובנות.
מי שמגיע מתחום מסויים (אפידמיולוגייה למשל), מחפש צורות התנהגות שהוא מכיר מווירוסים \ מגפות אחרות, ושהוא לא מוצא הוא קורא לזה ווירוס חדש, חמקמק, מתחוחכם...
מי שלא מתיימר להבין בווירוסים, ומשתמש בכלים האלו, משוחרר מדעות קדומות, ויכול לחלוק ממצאים, עובדות ומספרים.
זה שיש מומחים שלא מבינים, או נעלבים שמישהו אחר נכנס להם בתחום, זה בעיה שלהם.
לגופו של עניין, זה דוח של מספרים, האם אתה יכול להצביע על מספר או ממצע שגוי?
דרך אגב, בניו יורק, שחטפה הכי חזק בארה"ב המופקרת של טרמפ, מה אחוז ההדבקה (ושם כבר עשו בדיקות חתך המוניות, לא כמו בארץ)?
אתה יכול להשוות היום מה התוצאה בין אסטרטגיות התגובה אחרי שיש מספרים מצטברים. ו-DB של מעל 3 מליון נדבקים מאובחנים ומעל רבע מליון מתים.
בעייתי מאד להתייחס לאחוז הדבקה כי הוירוס הנבזי היה יכול להופיע ללא סימנים אצל אחד , שלא יכלל במספרים אבל ידביק את חברו שימות.
תסתכל איזו זוועה יש בבריטניה בימים האחרונים.
איפה לס וחבריו עכשיו?
השתתקו.. בצדק.
סתם מעניין , אם כבר מדברים על ביג דאטה ועוד כל מיני מילים מפוצצות שהוירוס לא מכיר.
https://rotter.net/forum/scoops1/624847.shtml
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
בגרף ללא סקאלה על ציר X ?
מאת המגזין הרפואי הידוע רוטר ?
מאת המגזין למדעי המחשב הידוע רוטר?
פח
Sent from my iPhone using Tapatalk
אתה יכול להשוות היום מה התוצאה בין אסטרטגיות התגובה אחרי שיש מספרים מצטברים. ו-DB של מעל 3 מליון נדבקים מאובחנים ומעל רבע מליון מתים.
בעייתי מאד להתייחס לאחוז הדבקה כי הוירוס הנבזי היה יכול להופיע ללא סימנים אצל אחד , שלא יכלל במספרים אבל ידביק את חברו שימות.
תסתכל איזו זוועה יש בבריטניה בימים האחרונים.
איפה לס וחבריו עכשיו?
השתתקו.. בצדק.
דורון,
לא דיברתי על לס, דיברתי על יצחק בן ישראל.
נורא קל סתם לזרוק משפטים, ולפסול מחקרים, אני מציע שנדבר במספרים.
בגדול, בן ישראל טען שתי טענות-
1- בכל המדינות, לא משנה באיזה תהליכים הם נקטו, הייתה התחלה, הייתה פריצה אקספוננציאלית, ואחרי 8 שבועות מתחילה דעיכה בבכיף התחלואה. זה מתקיים בכל המדינות, ללא שום קשר לצעדיים הננקטים. אכן, בזמן ההתפרצות, יש הבדל בהככיף התחלואה, כפועל יוצא של צעדי הבידוד (אבל, ההתנהגות לאורת ציר הזמן נשמרת).
2- בניגוד לאמירות של מאות אלפי מתים (בישראל. אקא ראש הממשלה שלנו), לא משנה מה השלטון עושה, היקף התחלואה (בתקופה המדוברת, לא יודע מה יהיה עוד שנה..) לא עובר 25% מהאוכלוסיה (ולכן גם כל הנבואות על אלפי מתים בישראל, פשוט לא מתאים למציאות).
אז עכשיו תחזור לשאלה שלי על ניו יורק - התשובה היא 20-25% מהאוכלוסיה.
ותחזור להערה שלך על אנגליה, אבל תזכור שזה מאוכלוסיה של 67 מיליון... כמה חולים יש להם??? פחות מ 1700 אלף (https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/) שזה פחות מאחוז מהאוכלוסיה!
עכשיו, בבקשה, בלי התלהמות ובלי סיסמאות, איפה הוא טעה בעובדות?
ושנבין שהוא לא טעה בעובדות, נהיה פתוחים לחלק השני של האמירה שלו - הסגר הנוכחי, מיותר, מטופש, ורק מזיק לכלכלה ולאנשים.
ממליץ לבחון את המסמך ואת תמונת הגרפים הכללית והישובית.
כמובן שניתן לפרש זאת למספר כיוונים, בהתאם לתזה שרוצים לקדם...128862
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
זיו, אם יורשה לי, שכחת לצרף קישור למאמר שאתה מצטט. לא כולם קראו אותו (אני לא).
פח
טוב, אז לא רוטר (לפחות תקרא את הקישור, לא את מה שהקישור מוליך אליו)
https://www.nytimes.com/interactive/2020/04/21/world/coronavirus-missing-deaths.html
זיו, אם יורשה לי, שכחת לצרף קישור למאמר שאתה מצטט. לא כולם קראו אותו (אני לא).
לא שכחתי, אני פשוט לא רוצה להכביד על השרתים של ג'יפולוג :-)
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/115499-%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%90%D7%A0%D7%97%D7%A0%D7%95-%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7% 94?p=886107&viewfull=1#post886107
דורון,
לא דיברתי על לס, דיברתי על יצחק בן ישראל.
נורא קל סתם לזרוק משפטים, ולפסול מחקרים, אני מציע שנדבר במספרים.
בגדול, בן ישראל טען שתי טענות-
1- בכל המדינות, לא משנה באיזה תהליכים הם נקטו, הייתה התחלה, הייתה פריצה אקספוננציאלית, ואחרי 8 שבועות מתחילה דעיכה בבכיף התחלואה. זה מתקיים בכל המדינות, ללא שום קשר לצעדיים הננקטים. אכן, בזמן ההתפרצות, יש הבדל בהככיף התחלואה, כפועל יוצא של צעדי הבידוד (אבל, ההתנהגות לאורת ציר הזמן נשמרת).
2- בניגוד לאמירות של מאות אלפי מתים (בישראל. אקא ראש הממשלה שלנו), לא משנה מה השלטון עושה, היקף התחלואה (בתקופה המדוברת, לא יודע מה יהיה עוד שנה..) לא עובר 25% מהאוכלוסיה (ולכן גם כל הנבואות על אלפי מתים בישראל, פשוט לא מתאים למציאות).
אז עכשיו תחזור לשאלה שלי על ניו יורק - התשובה היא 20-25% מהאוכלוסיה.
ותחזור להערה שלך על אנגליה, אבל תזכור שזה מאוכלוסיה של 67 מיליון... כמה חולים יש להם??? פחות מ 1700 אלף (https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/) שזה פחות מאחוז מהאוכלוסיה!
עכשיו, בבקשה, בלי התלהמות ובלי סיסמאות, איפה הוא טעה בעובדות?
ושנבין שהוא לא טעה בעובדות, נהיה פתוחים לחלק השני של האמירה שלו - הסגר הנוכחי, מיותר, מטופש, ורק מזיק לכלכלה ולאנשים.
זיו,
האיש מצטט רק את הנתונים שנוחים לו, ונותן ניתוח תלוש ממשתנים רפואיים וגיאוגרפיים.
אז הוא מצטט מספרים נכונים לאותו הרגע, אבל בלי הקשר, וההקשר קריטי.
והוא נותן ניתוח שמתעלם ממשתנים חשובים שיכול להיות שהוא לא מודע לחשיבותם, או שלא מתאימים למסר שהוא רוצה להעביר.
לא סתם הטור דיעה הזה התפוגג.
פח
זה תצוגה השוואתית של אותה מסגרת זמן.
אני באמת מבולבל, מותר לטייל השבת או שעדיין אסור?
מצד אחד זה לא נכלל בהקלות, מאידך לא פתחו את שמורות הטבע?
הבהרות יתקבלו בשמחה,
בברכה,
יוני5
אסור.
זה לא ספורט.
אתה רוצה לזרוק ז'? לא חסרים תירוצים ל-"מה אתה עושה כאן?". אבל רשמית- אסור.
אסור.
זה לא ספורט.
אתה רוצה לזרוק ז'? לא חסרים תירוצים ל-"מה אתה עושה כאן?". אבל רשמית- אסור.
תכלס ניווט מותר וזה כן ספורט.
אני לא משוכנע שאסור.
כמו שאמרתי. תירוצים לשוטר/לעצמנו תמיד אפשר לתת.
גם רכיבת שטח על אופנוע אסורה (למעט במסגרת אימון לפי הגדרת הספורט המוטורי- סוג של חדקרן), וזה ספורט פר אקסלנס. לאופניים נתנו התייחסות מפורשת.
כל אחד והבחירה החופשית שלו אם להיות חלק מהמאמץ הקולקטיבי או לא.
שאלה חשובה- ואני בכוונה לא פותח שרשור חדש:
הנה- יש מתווה לרשות הטבע והגנים לחזל"ש ואתם מוזמנים לקרוא את תוכנו: בדיקות חום בכניסה לשמורות, מגבלות שהיה, וכו
https://www.ynet.co.il/vacation/flights/article/Bk4KLDOKU#autoplay
אני שמרתי על מילוי קפדני של כל ההוראות, מתוך מניעים חברתיים, ערכיים ובריאותיים: לא טיילתי, לא קימבנתי, לא ניצלתי את היותי "עובד חיוני"- פשוט ישבתי בבית. אך כעת יש כבר טיול בהתהוות. יש תאריך לקראת תום החודש. אני רואה באתרים של מארגני הטיולים בתשלום לכל סוגיהם שכבר בשבוע הבא משפחות מוזמנות לשלם ממיטב כספן כדי להיכנס לג'יפ ולטייל בכל המקומות האהובים, תוך הקפדה על כללי ריחוק.
אני רוצה להבין- האם הכללים האלה שהולכים ומתהווים ויוכרזו בקרוב ימנעו ממני לטייל? מישהו כאן רוצה לומר לי שבכניסות לשמורות הטבע שמשתרעות בין כביש הערבה לכביש מצפה רמון יציבו מאות פקחים שיוודאו שאני וחברי נרשמנו מראש להיכנס? האם הדין לגבי, שנוסע לבד בג'יפ ושומר מרחק משניים שלושה ג'יפים אחרים באמצע המדבר- הוא כדין משפחה שהולכת לטבול בסחנה?
לדעתי ההנחיות האלו הן עבור השמורות בתשלום...
בלי קשר לקורונה ... יש כמה שמורות שהרשות הפכה לאתר תיירות המוניים. ישמח אותי אם כמו בכמה מקומות בעולם- הם יהיו בתשלום ועם מגבלת מבקרים....
התבטאתי בעבר בהרחבה בנושא עד שהבנתי שאין עם מי לדבר.... אולי הקונה תדאג לטבע.
ולגבי השמורות המדבריות- אני לא רואה איך מבצעים את זה.
אסף.
א. חכה להוראות הרשמיות ולא להוראות ynet.. הם מצטיינים בעיקר בפופוליסטיקה.
אם תבוטל מגבלת ה-500מ מהבית אז אתה מכוסה במרחב הפתוח.
אבל שוב, חכה להנחיות הרשמיות.
אני בתחושה שכל הפרחת ה״הנחיות העתידיות״ האלו הן בדיקת דופק תגובה ציבורית לפני המהלך עצמו.
ב. תטייל בשמורה לפי כללי ההפרדה בלי לעשות מסיבת רייב במדבר, ואת הקיטבג תשאיר בבית.
ג. תטייל מחוץ לשמורה.
לפי מה שהבנתי נועד לפארקים בתשלום, עין חמד וכאלה, לא לכל שביל
Sent from my LM-V405 using Tapatalk
ynet.. הם מצטיינים בעיקר בפופוליסטיקה.
.
אני אישית סבור שחלק מהכותבים שם, בעיקר העוסקים בכלכלה, הם כותבים מצוינים, לא סובלים מעודף משקל, יכולים לשתות המון וגם עולים את ורדית במכה ראשונה ולא בשלושה ניסיונות (חמישה בפועל)
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5622711,00.html
אתה הסתבכת? מה אני צריך שאנשים ידעו שעליתי את ורדית בחמישה ניסיונות? אתה חושב שזה כיף כשאנשים עומדים למעלה ושרים לך "כננת כננת תיסע יא מאוננת"?
אם כבר משהו לשרשור של הציטוטים אז זה זה...
לא ...
כי אין טימטום ושרירותיות יותר גדולים מזה. מותר לרכב באופניים ביכר אבל אסור בגיפ.
מותר להתקהל על הטיילת אבל אסור לדרוך על החול.
מה נסגר ?
זה ניסוי שמבצעת הממשלה לראות כמה אפשר להפליץ הנחיות מפגרות והציבור בולע הכל בלי להניד עפעף ...
ברצינות אין אף אחד עם מוח בגולגולת ???
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5723698,00.html?utm_source=ynet.app.ios&utm_term=5723698&utm_campaign=general&utm_medium=social
מדהים יותר שנשארו עדיין ילדים טובים כמוך שמתייחסים ברצינות לגיבובי ההוראות המתחלפים של ממשלה שאיבדה את זה... כל הכבוד.
שמור מרחק, ואלכוג'ל ושאר העזרים, וסע לטייל כמו כולם, אתה כלוא בפורום הזה יותר מדי זמן בן אדם :)
אפשר תחת כמפי השרשור להרים פה סקר, עם נימוק קצר, מי שולח /או לא שולח את הילדים מחר לביהס?
בבקשה בלי מחמאות לממשלה
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
אני שולח את הקטנה מחר לכיתה ב', נראה שבית הספר שלנו (מועצה אזורית) מוכן היטב.
הגדול שלנו כיתה א, כרגע נראה שאנו לא שולחים, נראה שאכן מסודר (גם כן מועצה אזורית) אבל אנחנו עובדים מהבית והקטנה לא הולכת לגן, ולכן החלטנו לחכות קצת עם הניסוי בבני אדם כרגע.
אני שולח לכיתה א, ברגע שאמרו שהלימודים חוזרים אז אנשים הבינו שהכל חרטא ואני אומר את זה כאחד שמסתובב עם מסיכה ומקפיד מאוד (איבדתי את רוב העור על הידיים לאלכוג'ל הזה ואם אתה נכנס לרכב שלי ולוקח נשימה עמוקה אתה כבר פי 4 מכמות האלכוהול המותרת בדם). מאמין שאנחנו בדרך לגל 2 מאסיבי אלא אם יש איזה משהו שאני לא מבין או מפספס. ההורים שלי עדיין דיי בסגר ויישארו שם לזמן לא ידוע. גם אני רוכב ביער או בשדות הנטושים. אבל בחייאת, אנשים מתקהלים כאילו כזה כבר מאחורינו... עוד שבועיים נראה.
מאמין בגל 2 ושולח לכיתה א?
לט מסתדר לי.
בין זה שאני עובד לא מהבית לבין זה שאישתי אחות בבית חולים זה יבוא. כמעט שאין לי ספק בזה... אז מה זה משנה כבר מתי וממי?
יש לי בת 15, שולח אותה מחר לכיתה ג׳
יש לי בת 15, שולח אותה מחר לכיתה ג׳
לפנתיאון..
אחרי שראיתי את צבר מנהיגיינו ונבחרי הציבור בפסח עוברים בריש גלי על ההנחיות ומספקים שלל תירוצים כשתופסים אותם אז הבנתי את הרעיון.
אני מפעיל את ההיגיון הפרטי שלי. ברור שכשאני מטייל בטבע או נוסע בשטח בריכבי, הסיכון להדבקה פחות בהרבה מאשר כשאני הולך למרכול (ושם אני מקפיד על מסכה וכפפות).
אין בדברים הללו קריאה למישהו לעבור על התקנות וההנחיות.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ברגע שיתירו לצאת לפארקים ולא תהיה מגבלת מרחק מהבית, אז מה הפער ביכולת לצאת לשטח?
ברגע שיתירו לצאת לפארקים ולא תהיה מגבלת מרחק מהבית, אז מה הפער ביכולת לצאת לשטח?
הם רוצים את הכסף ..
נמרוד, ברגע שפתחו את איקאה הבנתי שזה הכל חרטא. אני גם קורא את ניר .ל ומנסה להבין מה אומרים המומחים ...
אבל פעם אחת כבר גרשו אותנו שוטרים מחורש .. ואני לאמחפש להעשיר את משטרת ישראל בקנסות מפגרים.
128897
שמעתי הבוקר על מישהו שעשה קפה בחורשן,
צילם אותו מסוק כולל מספר רישוי,
הוא קיבל דו"ח עם התמונה הביתה.
היום כמה וכמה רכבי שטח חזרו הביתה עם 5000 שח פחות.
אסף.
קודם כל חונים תחת עץ .. שנית פורסים את הרשת הסוואה .. ושלישית .. מדינה מפגרת.
כי כרגע זה לא עונה לכללים..
הם רוצים את הכסף ..
אבל פעם אחת כבר גרשו אותנו שוטרים מחורש .. ואני לאמחפש להעשיר את משטרת ישראל בקנסות מפגרים.
128897
קראת שכתבתי ״ברגע שיתירו״?
קראת שכתבתי ״ברגע שיתירו״?
ראית את הצילום מסך מהטלויזיה שצרפתי ?
זה אסור, ומרימים מסוק בשביל זה או סתם עוצרים רכבים שבאים להתבודד ביער. אבל אלה שעלק רצים אצלי מול הבית בצפיפות - זה בסדר... זה מותר.
128898
המעבר הזה חד מידי, ממה שהלך פה לפני שבוע להיום.
128899
ראית את הצילום מסך מהטלויזיה שצרפתי ?
זה שמורות בתשלום..
זה שמורות בתשלום , ושאר השמורות הן .... בתשלום
זה שמורות בתשלום , ושאר השמורות הן .... בתשלום
אתה הנראה היחיד שמשלם בשמורות הפתוחות.
באמת תהיתי מי מממן את הכלום תשתית שיש שם..[emoji41]
אתה משלם אותן כל חודש ( כי אין מישהו אחר )
והנה... אסף רמז שהיו היום עוד הרבה נדבנים
אסף.
רק אם הם ישלמו.
סיכוי סביר שתהיה חנינה גורפת על הכל. כמובן שזה לא יעזור למי שיתנדב לשלם בזמן.
והנה... אסף רמז שהיו היום עוד הרבה נדבנים
אולי כי היום זה עדיין אסור?
מה מפתיע בזה שהיום זה עדיין אסור ומישהו קיבל קנס על מה שבמפורש אסור?
ברור שזה אסור, זה לא העניין
גם לשמורות בתשלום אסור להיכנס בלי לשלם
אז המצב הוא שההבדל הוא בסכום
כמו בבדיחה שהאבא מסביר לבן למה גם אמא שלו וגם אחותו הן זונות וההבדל הוא רק במספר
אז סגרנו שהמדינה זונה... רק נשאר להחליט כמה לשלם
כהערת שוליים : המבצעים האלה בשבועות האחרונים תמיד בפרופיל גבוה בשבת , אם היה גם בשישי היו נועצים את המגזר. באזור שלנו שהוא מעורב זה מאוד בולט
אסף.יש פרטים על זה?
איפה? על מה? ולמה 5000? (הבנתי שהדיבור הוא על 500)
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
יש פרטים על זה?
איפה? על מה? ולמה 5000? (הבנתי שהדיבור הוא על 500)
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkגם לי 5000 נשמע עם 0 אחד יותר מדי.
5000 זה לעסק שפתוח בניגוד לחוק.
לפחות על גזרת מצוק ההעתקים בים המלח טיילנו ולא הציקו.
חוף הסטלנים מתחת למצוקי דרגות היה עמוס מאוד
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
צמוד לבית שלי יש יער, ביער יש סינגל מעולה ושבילי 4X4 נחמדים שמובילים לפינות חמד שחלקן שצפו מים בזכות החורף המעולה.
לאורך כל התקופה רכבתי בסינגל וטיילנו בג'ימני, לא מפני שאני מתריס או מורד אלא מתוך ידיעה שתקנות זמניות לא יכולות להיות מאוד סלקטיביות ולהתעסק במיקרו, הרי ברור לכל בר דעת שלא סיכנתי את עצמי או אחרים, לא רכבתי בפארקים הומי אדם או ביער כמו בן שמן שוצף רוכבים ולא קיימתי מסיבות טבע בטיול ג'יפים, אבל היה ברור שהתקנות צריכות להיות כוללניות ומי שעבר עליהן אם בשימוש בהגיון או אם חלילה בחוסר אכפתיות סביבתית, צריך היה לנהל סיכונים בקבלת קנס.
מבחינתי הרכיבות והטיולים תרמו רבות לבריאותי ולשרידותי הנפשית במיוחד כעצמאי שניזוק לא מעט כלכלית.
פרקים כן, פעילות ספורטיבית במרחק העולה על 500 מ' כן, צימרים כן, חלק משמורות הטבע בתשלום כן ומה עם טיולי שטח ברכב??
אין מתווה ברור או הנחיה בעניין שאני יודע עליהם.
כרגיל מדיניות פרטצ'...
אתמול טיולון התאווררות קצר באזור בית ג'וברין ובית שמש- היו דיי הרבה מטיילים ומשפחות בפיקניקים ביער המלאכים ופארק בריטניה.
חלפו על פנינו לא מעט ניידות גם בשטח ללא שום בעיה.
אולי השוטרים קיבלו אישור לשיקול דעת?
גם לי 5000 נשמע עם 0 אחד יותר מדי.
5000 זה לעסק שפתוח בניגוד לחוק.
או למארגן אירוע גם אם אינו מסחרי.
ארגנת בבית מסיבה לחברים?
לפי הנוהל היבש, אתה מקבל 5000 והמשתתפים 500.
אולי השוטרים קיבלו אישור לשיקול דעת?
בעניין הזה יש להם שיקול דעת.
אני רוצה להאמין שרובם מבינים שמדובר באיוולת לשמה ובטמטום אופייני של המערכת. מקסימום יגידו לך לנסוע הביתה.
איך שזה מתנהל, אני בספק כמה מהר תהיה הבהרה ברורה לגבי טיולי שטח.
אנחנו לא סקטור חיוני, ולא סקטור שמעניין את מישהו.
אם לא תהיה איזה תקרית מגוחכת, שתצא לתקשורת (כמו עם הגולש בחוף ת"א), אנחנו נשאר באי וודאות.
נוכל לטייל, רובנו יעשו את זה עם חשש, אבל זה לא יאמר ברור.
מבחינת הגיון, אני לא מבין איך אפשר לאשר איזה נופש כל שהוא - צימר, מלון....ולקנוס מי שמטייל בשטח.
עובדתית, שרשות שמורות הטבע רוצה לדחוף את נושא השמורות בתשלום, היא מציינת רשימה מפורשת של שמורות שיהיו פתוחות. זה לא מקרה שבשום פרסום שלהם הם לא מתייחסים לשמורות שלא בתשלום.
זו מדיניות מכוונת, חלק מכל השיטה של להשאיר דברים לא הגיוניים, במצב לא ברור, מתוך הבנה שאי אפשר להגן ולהצדיק, אבל אפשר לנסות להרוויח על חשבון הציבור.
ההגיון (לכאורה) הוא שבשמורה בתשלום ניתן לשלוט בכמות הנכנסים. וזה גם ההבדל בין קניונים (ששוקלים לפתוח) לבין שווקים.
בשמורות בתשלום יד צורך לשלוט בכמויות, רובן מצומצמות בגודלן
השמורות הפתוחות גדולות הרבה יותר והבעיה לא ממש קיימת
ההגיון (לכאורה) הוא שבשמורה בתשלום ניתן לשלוט בכמות הנכנסים. וזה גם ההבדל בין קניונים (ששוקלים לפתוח) לבין שווקים.
כל הקונספט שיש צורך לשלוט בכמויות האנשים לא ברור עד כמה הוא נכון.\
הפחד של האנשים מפני מוות בייסורים קשים בשידור חי .. הוא זה שמגן עלינו .. לא הוראות סותרות מבולבלות ומבלבלות שאיזה שיכור מפליץ כל כמה דקות.
זאת הברירה הטבעית.
כל הקונספט שיש צורך לשלוט בכמויות האנשים לא ברור עד כמה הוא נכון.\
הפחד של האנשים מפני מוות בייסורים קשים בשידור חי .. הוא זה שמגן עלינו .. לא הוראות סותרות מבולבלות ומבלבלות שאיזה שיכור מפליץ כל כמה דקות.
זאת הברירה הטבעית.
אני גם חושב שיציאה לשטח פתוח עם המשפחה הגרעינית בלבד, לא יכולה לגרום להפצת הנגיף.
אבל הפחד יגן עלינו?! על איזה פחד אתה מדבר.
ביום שישי האחרון, יצאתי מחוסר ברירה לסופר גדול.
יותר מ-50 אחוז הסתובבו כשהמסכה מעטרת להם את הסנטר בלבד
ולא שמרו על מרחק כנדרש.
והשאר- היו כאלה שחסמו רק את הפה ורק מיעוט קטן כיסה גם את האף.
לקחתי איתי 2 עגלות. אחד מלפני ואחת מאחורי כדי שלא יצטופפו עליי.
פשוט מפחיד עד כמה אנשים מזלזלים.
בגדול לכל דבר יש פיתרון. וגיא צודק הפחד משפיע, אתה איפשהו באמצע של הסקלה. בצד השני יש את אלה ששמים זין - אותם ראית. ואת אלה שלא יתקרבו לסופר ויעשו הזמנה הביתה. אני אישית הולך לסופר בשעות לא עמוסות כלל, אחד כזה שבכניסה מודדים חום ודואגים שיהיו רק כ-20 איש בפנים ברגע נתון.
נכון לעכשיו, מגפת הקורונה הינה תופעה איזוטרית בישראל, שחולים בה בעיקר רבדים איזוטריים מהאוכלוסיה.
החשש של הישראלי המצוי צ"ל מגל שני של התפרצות, שבקשר להיתכנותו משפט כמו 'הנבואה ניתנה לשוטים' מאוד רלוונטי.
נכון לעכשיו, מגפת הקורונה הינה תופעה איזוטרית בישראל, שחולים בה בעיקר רבדים איזוטריים מהאוכלוסיה.
החשש של הישראלי המצוי צ"ל מגל שני של התפרצות, שבקשר להיתכנותו משפט כמו 'הנבואה ניתנה לשוטים' מאוד רלוונטי.
המשפט הנכון הוא שבגלל שוטים תהיה התפרצות שנייה.
כמה גדולה?
תלוי בעיקר במצב השוטים.
הגל השני , שלישי וכן הלאה הוא נדרש, הוא לא תאונה ( בהנחה שלפחות חלק מהאוכלוסייה מתחסן בתהליך, מה שעוד לא בטוח להבנתי)
האסטרטגיה היא גלים , לא הכחדה של הווירוס
למעשה, גם אם אין חיסון טבעי ויהיה כשל ביצירת בחיסון מהונדס , נראה שהאסטרטגיה תהיה גלים
המשפט הנכון הוא שבגלל שוטים תהיה התפרצות שנייה.
כמה גדולה?
תלוי בעיקר במצב השוטים.
השוטים אשמים בכל, גם בנבואה:)
לא זוכר איפה היה פה הסרט..
*דוברות המשטרה (ירושלים):*
*משטרת ישראל פתחה בחקירה בעקבות תיעוד שפורסם ברשת החברתית בו נראה ג'יפ שנוסע על מדרגות במרכז מסחרי בירושלים - הנהג אותר, והובא הבוקר לחקירה במטרה להביאו לדין.*
חוקרי אגף התנועה בירושלים פתחו כאמור בחקירה לאחר שהסרטון הגיע לידי המשטרה, שהובילה לאיתור הנהג כבן ה 18, תושב ירושלים. עפ"י התיעוד נראה הנהג נוסע עם רכבו לפני כשבועיים על מדרגות של מרכז מסחרי בשכונת רמת אשכול בירושלים, בניגוד לחוק ובצורה מסכנת חיים.
הנהג נחקר בחשד לנהיגה בקלות ראש, ובכוונת המשטרה להעביר את ממצאי החקירה ליחידת תביעות תעבורה של המשטרה, במטרה להביאו לדין.
https://www.facebook.com/208200372053/posts/10157592208787054/
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
בשעה טובה, אפשר לחזור (עם המגבלות הנדרשות)
בשעה טובה, אפשר לחזור (עם המגבלות הנדרשות)
Sent from my iPhone using Tapatalkלא ברור אם השמורות בשטח הפתוח פתוחות
לא התיחסו לזה
לא ברור אם השמורות בשטח הפתוח פתוחות
לא התיחסו לזה
Sent from my SM-G960F using Tapatalkמעולם לא היו סגורות.
לך היה אסור להתרחק מהבית בלי סיבה מסוימת, האיסור נגמר.
מעולם לא היו סגורות.
לך היה אסור להתרחק מהבית בלי סיבה מסוימת, האיסור נגמר.
שמורות הטבע והגנים הלאומיים עדיין סגורים 02.05.2020
בעקבות הפרסומים בתקשורת אנו מבקשים להבהיר כי בשלב זה הגנים הלאומיים ושמורות הטבע סגורים בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
https://www.parks.org.il/newsflash/corona/
לא חייבים לטייל דווקא בשמורות.
לא חייבים לטייל דווקא בשמורות.
זה מה שעשית חודש..
הם כוללים הזה גם את השמורות טבע בשטחים הפתוחים ( כמעט כל הדרום..)
שמורות הטבע והגנים הלאומיים עדיין סגורים
02.05.2020
בעקבות הפרסומים בתקשורת אנו מבקשים להבהיר כי בשלב זה הגנים הלאומיים ושמורות הטבע סגורים בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
https://www.parks.org.il/newsflash/corona/
חלק מהבלגן - מדובר בשמורות בתשלום.
שאר השמורות, כמו שנמרוד כבר כתב פה, מעולם לא נסגרו, פשוט אסרו עלינו להתרחק 100 מטר, ברגע שהאיסור הזה ירד, אפשר לנסוע לאן שרוצים.
זה מה שעשית חודש..
הם כוללים הזה גם את השמורות טבע בשטחים הפתוחים ( כמעט כל הדרום..)
אתה יודע מה, אם אתה מתעקש... תחכה בסבלנות.
https://www.4x4.co.il/article/13188
הכל פתוח. כולל שמורות.
https://www.gov.il/he/departments/news/04052020_02
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.