PDA

צפייה בגרסה מלאה : גניבת לנדקרוזר באור יום מתחת לבית

יואב פולס
20-03-20, 09:59
לצערי הרב, הלנדקרוזר של אחי נגנב אתמול מתחת לבית שלי. :mad::mad::mad:
זה שמפורסם כאן - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/115122-%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7% 96%D7%A8-2012-%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA?p=8 82373#post882373

בשעה 17:00 אישתי חזרה מהעבודה וחנתה לידו, בשעה 17:35 לערך הוא כבר לא היה.
אור יום, כשהוא נצפה מהבית ממספר זויות ראיה.
הרכב בשטחים, התקבלה שיחת כופר, הועבר לטיפול המשטרה.
אנשי המשטרה שאיתם הייתי בקשר היו רציניים ואיכותיים. הרכב אותר במהרה עובר לשטחים.
נראה שבשלב הזה אין הרבה מה לעשות.

תהיו ערניים.

Yaki5500
20-03-20, 10:03
עצבים

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

איל מ
20-03-20, 10:06
מכיר את ההרגשה.
תתנחם בזה שקיבלתם מנה של נורמליות ( לא באמת :( ).

נדב ש.
20-03-20, 10:22
נבלות.

hadtomer
20-03-20, 10:42
איחולי מוות איטי. ימח שמם.

אני מדביק כאן תגובה שפרסמתי בפוסט אחר - זה חשוב מאוד

היי.

חשוב מאוד להדגיש כמה דברים-יותר נכון תובנות. אתמול בדיוק ביקשו ממני לבדוק את הנושא. זה משהו שאני מתעסק בו בשוטף-

https://www.calcalist.co.il/local/ar...767164,00.html (https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3767164,00.html)

התובנות מגיעות אחרי ששוחחתי אתמול עם חברים בחברות ליסינג וגם עם סיירים של חברות איתור. ראשית- יש כעת עליה בגניבות והעליה עומדת להחמיר, ממספר סיבות. קודם כל, אתם, אנחנו, יושבים בבית. נשב בבית עוד זמן רב.הרכבים שלנו לא זזים. קל לתצפת אותם. שנית-המשטרה עוסקת כעת בדברים אחרים. הם לא באמת ימהרו לעצור כל רכב על כביש שש כדי לוודא שיש לו אישורי תנועה. שלישית- גם ברשות הפלסטינאית כוחות השיטור והתיאום עסוקים בוירוס ולא בריסון הגנבים. מעבר לזה- הכלכלה הולכת למקום רע. ברשות הפלסטינאית המצב גם יחמיר בקרוב ולכן ישנן "משרות" בענף גניבות הרכב שבשנים האחרונות נזנחו מעט לטובת ג'ובים יותר מהוגנים. עכשיו זה ישתנה כי בשביל משפחה שיש בה מובטלים, 1000 שקל עבור לנדקרוזר זה הרבה כסף. מעבר לכך, בלי להטיל דופי חלילה, אבל יש כנופיה חדשה של בדואים שפועלת באזור ב"ש. הם ממוקדים באיוניקים (על טעם ועל ריח...) אבל לא יבחלו בכל מה שנראה רווחי. וכמובן-תעשיית יצור החלפים הגלובאלית מושבתת חלקית. שיטת הגניבה לפי מצלמות של מרכזי קניות היא פריצה, קשירה לטנדר ונסיעה לשדה סמוך לצורך התנעה.

מעבר לכך- נכון- ניתוק הקויל, נטרול של משאבת הדלק, ריקון המיכל מהדלק, נטרול ההצתה-כל אלה שיטות טובות, בדוקות ולשמחתנו גם מאוד מתסכלות את החלאות. אבל מדובר בשיטות של לפני עשור. הכלל קובע שאם יש מכשול אז מתגברים עליו באמצעים הכי פשוטים. וזה אומר שחלק מאוד משמעותי של הרכבים נגנב בשיטה המאוד פשוטה של לפרוץ בשניה, להעביר ידית לניוטראל (אם בכלל) לקשור לרכב רצועת גרירה ולמשוך אותו עם רכב שטח אחר עד למקום בטוח. סביר להניח שבמרחק 5 דקות מהבתים של כולנו יש איזה שדה, רחוק מהשוטרים - שאפשר לשבת בו עד עלות הבוקר-ובחמש בבוקר להשקיע שעה ואז לפרק מהרכב את ההגנות. מן הסתם-קל מאוד גם לוותר אם ההגנות טובות. ואז יש פתרון קסמים שמעלים טביעות אצבעות (כאילו שהמשטרה תבדוק)- בנזין וגפרורים.

השורה התחתונה: ללכת בהקדם לל.כ או לחנות אחרת ולרכוש שני מקטעים מכובדים של שרשרת בעובי של מעל 16 מילימטר (פחות מזה אפילו אני מצליח לחתוך עם מספרי תוכי) ושני מנעולים. שרשרת אחת לקשור את הרכב למשהו קרוב (-שיבר של ברז במקרה שלי) ושרשרת אחת לקשור את הרכב לעצמו- כלומר לקשור את הגלגל למשולש, או משהו בסגנון שימנע מגלגל להסתובב.

assafy
20-03-20, 10:46
מאיזה מקום בארץ נגנב?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

יואב פולס
20-03-20, 11:07
רמת השרון.

sgill
20-03-20, 11:45
יואב, לא כדי לזרוע מלח על הפצעים, אלא כדי שאנשים יבינו שכדאי למגן טוב גם רכב שמבוטח במקיף...

ראיתי במודעת המכירה שבקשת על הרכב 180K, אני מניח שניתן היה להתמקח קצת. כמה תקבל מהביטוח? מה המחירון של לוי יצחק אחרי ההפחתות של ליסינג ואחרות?

יואב פולס
20-03-20, 11:58
אתה רוצה לספר לי על נזק של עשרות אלפי שקלים, בנוסף לתוספות בהרבה כסף?
תודה. אני מודע לזה.

sgill
20-03-20, 12:00
לא לך, לאחרים....

ruby572
20-03-20, 12:37
יכול להיות שמישהו בא להתעניין בקניית הרכב, רק כדי לא לקנות אח"כ את הרכב ? ובינתיים לומד כל מה שצריך על הרכב והסביבה...

דרור ברלי
20-03-20, 13:03
עזבו עכשיו ספקולציות.
מי אשם, מה אשם.
מה הנזק הכספי וכו'.
בטח הדאחקות סרות הטעם סביב הנושא הזה.
זה רק חיטוט גס ובוטה בפצע של מי שאכל אותה.
ורק מי שחווה את הסיטואציה המסריחה הזו, יבין למה אני מתכוון.

המסקנות ברורות לכולם: תשמרו על הרכבים שלכם, כי הרשויות לא ינקפו אצבע למענכם. תנעלו אותם בכמות שאולי עד היום היתה לדעתכם בלתי סבירה בעליל, של אמצעים פיזיים. ברזלים. כן, זה ניג'וס. זה כבד, זה מלכלך, זה מעצבן. אבל זה מחיר זעום תמורת הפריבילגיה של השארת הרכב ברשותכם.

ומי שלא יכול לסייע במשהו, שיחריש.

hadtomer
22-03-20, 05:59
הברלי צודק. לעכב לעכב לעכב.

יואב פולס
23-03-20, 08:21
אני כותב כעת כמו הולך על ביצים, כי גם הגנבים קוראים כאן - שלא יהיה לכם ספק.
מה שברלי ותומר רשמו - בדיוק. תמגנו ותעכבו.
לפרוץ לרכב זה קל עם סורק תדרים - תעשו את זה קשה. אז זה לא יקח חמש שניות אלא דקה.
להניע זה קל - תעשו את זה קשה. לא יקח עשרים שניות אלא דקה וחצי.
להפריע להוציא את הרכב - לא יקח דקה - אלא שלוש דקות.
בינתיים קניתם 5 דקות יקרות, ויש המשך להפרעות.
אם הגנב המחלוא ירצה את הרכב שלכם - הוא יקח. אם זו גניבה מזדמנת - הוא יעבור הלאה.

ביום שנגנב הרכב של אחי נגנב מקרבת מקום רכב יקר ומושקע ברמות מטורפות. יום למחרת נגנב עוד ג'יפ מושקע, והמצב הולך ומחמיר.

מידע נוסף נמסר אתמול למשטרה, ואני מקווה שיסייע למנוע את הגניבה הבאה.

דניאל מאירי
23-03-20, 08:26
לפני כמה חודשים קבעתי עם בחור מרמת השרון לראות את הרכב שלו (לנד קרוזר 200),
הוא נתן לי כתובת, וכשהגעתי לשם לא ראיתי שום רכב.
לאחר כמה דקות הוא הופיע, שאלתי אותו אם הוא גר כאן,ענה שלא, אלא כמה רחובות מכאן,
אבל אחרי שהגיעו כמה "פרצופים" לראות את הרכב, הוא כבר לא נותן יותר את הכתובת של הבית,
אלא קובע איתם באזור אחר, כדי להפחית סיכוי שיבואו בערב "לראות" את הרכב.
דניאל

איל מ
23-03-20, 09:29
זה א-ב של מכירת אופנוע למשל.

ולמי שכתב קודם "לעכב" נא להתעדכן. היום אומרים "להשטיח את העקומה".

KOOKE
23-03-20, 12:24
אני חוזר ואומר - הדבר היחידי שעוד איך שהוא מקל על הגלולה המרה הוא לנסות ולבטח את הרכב לפי השווי שוק האמתי שלו- הדבר נכון במיוחד לרכבים ששווים הרבה יותר מהמחירון של לוי יצחק כמו לנדקרוזר, דיפנדר, רנגלר וכו'.

אומנם מסובך ויקר יותר לעשות זאת. צריך חוות דעת פרטנית של לוי יצחק לגבי שווי הרכב הספציפי כולל כל התוספות עלות של כ- 800 ש"ח וזה תופס לשנתיים כולל חידוש הערכת שווי בחינם. הביטוח המקיף מן הסתם יהיה יקר יותר (בערך 7% משווי התוספות מעל המחירון) אבל זה נותן איזה שהוא שקט נפשי.

זה מה שאני עשיתי בזמנו לדיפנדר שהיה לי ונגנב וזה מה שאני עושה כיום לגבי הרנגלר (טפו טפו חמסה חמסה)

איל מ
23-03-20, 12:28
או להחזיק רכב שלא שווה לבטח (כשקניתי את הדיסקו הוא עלה לי קצת פחות מ45, ביטוח מקיף עליו היה כמעט 12) היום, גם אם גונבים לי אותו, עדיין יצאתי ברווח.

נדב ש.
23-03-20, 13:25
או להחזיק רכב שלא שווה לבטח (כשקניתי את הדיסקו הוא עלה לי קצת פחות מ45, ביטוח מקיף עליו היה כמעט 12) היום, גם אם גונבים לי אותו, עדיין יצאתי ברווח.

למה 12? נראה לי שביקשו ממני הרבה פחות, ובכל זאת לא ביטחתי.
קנית ב 45? באמת הרווחת... נראה לי שקנית הרבה לפני...
כשאני חיפשתי (2015) היו בודדים ביד 2 ואלה לא היו המחירים, פסלתי כמעט את כולם, אחרי חיפושים בסוף איתרתי את מה שחיפשתי- 2004 עם 190k ק"מ, דגם עם ace וכו', מחירון היה כמעט 60, סגרתי ב 62...

idan10
24-05-20, 10:46
לפני כמה חודשים קבעתי עם בחור מרמת השרון לראות את הרכב שלו (לנד קרוזר 200),
הוא נתן לי כתובת, וכשהגעתי לשם לא ראיתי שום רכב.
לאחר כמה דקות הוא הופיע, שאלתי אותו אם הוא גר כאן,ענה שלא, אלא כמה רחובות מכאן,
אבל אחרי שהגיעו כמה "פרצופים" לראות את הרכב, הוא כבר לא נותן יותר את הכתובת של הבית,
אלא קובע איתם באזור אחר, כדי להפחית סיכוי שיבואו בערב "לראות" את הרכב.
דניאל

זה נכון חלקית,
אך ברגע שמבקשים לעיין ברישיון רואים את הכתובת שלך!

sgill
24-05-20, 12:35
אני "מראיין" בטלפון את אלה שרוצים לבוא לראות ומי שלא נשמע לי, אני אומר לו שיש מישהו לפניו ואם לא ימכר אחזור אליו. אם הוא חוזר אלי בטלפון ומתעקש אני אומר לו, הרכב עבר הרבה, הוא לא בשבילך.
אולי אני מפסיד כמה קונים, אבל אם הפסדתי "קונה מתחזה" אחד, זה כבר שווה.

את הרשיונות רכב אפשר לצלם בלי הכתובת ולהראות. עד שלב העברת הבעלות אין צורך בכתובת.

Uncle Oscar
08-11-20, 10:00
שאלה למבינים: בעקבות הגניבות הרבות לאחרונה של ל"ק בדרום, עד כמה יעיל מנעול (חובק) הגה במניעת גניבה/גרירת הרכב?

nirs
08-11-20, 10:07
כל אמצעי ״מכאני״ יעכב קצת את הפורץ (ותרוויח קצת יותר זמן לתגובה), אך לא ימנע מפורץ נחוש לבצע את זממו.

העיקרון המנחה שלי, להיות ממוגן קצת יותר טוב מהשכן...

Sent from my iPhone using Tapatalk

שעיר בגב"ב
08-11-20, 12:44
עזבו עכשיו ספקולציות.
מי אשם, מה אשם.
מה הנזק הכספי וכו'.
בטח הדאחקות סרות הטעם סביב הנושא הזה.
זה רק חיטוט גס ובוטה בפצע של מי שאכל אותה.
ורק מי שחווה את הסיטואציה המסריחה הזו, יבין למה אני מתכוון.

המסקנות ברורות לכולם: תשמרו על הרכבים שלכם, כי הרשויות לא ינקפו אצבע למענכם. תנעלו אותם בכמות שאולי עד היום היתה לדעתכם בלתי סבירה בעליל, של אמצעים פיזיים. ברזלים. כן, זה ניג'וס. זה כבד, זה מלכלך, זה מעצבן. אבל זה מחיר זעום תמורת הפריבילגיה של השארת הרכב ברשותכם.

ומי שלא יכול לסייע במשהו, שיחריש.

כל כך נכון.
את שלי גנבו לפני שנה וחצי ועדיין זה לא באמת מאחוריי.
מאז שנגנב 3 שכנים שלי עם קינגים מקפידים על סנדל מאסיבי וחובק הגה (של הבחור ממושב ישרש).
ולא פחות חשוב:
את מפתחות הרכב אסור להשאיר במקום גלוי בבית, הם פורצים לבתים
בשביל לקחת את המפתחות.

אני יודע שהפעם זה יהיה המינימום מבחינתי. לא מוכן להיות עוד
פעם במצב הזה.

פות"ש בהצלחה לאחיך, הוא במצב טוב כי לפחות יש סיכוי להחזרה של הרכב.

שמוליקו
08-11-20, 15:05
כל כך נכון.
(של הבחור ממושב ישרש).

יש למישהו שם וטלפון של הבחור מישרש?

שעיר בגב"ב
08-11-20, 16:48
הוא כבר לא בישרש, עבר למבוא חורון:
0507229246

Avihai Jiymninja
08-11-20, 18:50
עצוב, כואב הלב. נגנבו 10 לנדקרוזרים ממצפה רמון גם.

Yaki5500
08-11-20, 19:02
אני גם שמעתי על זה אבל על 10 כלים שמעתי. כולם לנד קרוזרים?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

shmulikbg
08-11-20, 19:24
2 לנדקרוזרים מאזור מצפה ושני RZR שהדעות חלוקות אם נגנבו מבורות לוץ או מחאן בארות.

מוטי ג.
08-11-20, 20:32
ולא פחות חשוב:
את מפתחות הרכב אסור להשאיר במקום גלוי בבית, הם פורצים לבתים
בשביל לקחת את המפתחות.

.

אני בדעה שונה, אם הם רוצים את הרכב שלך, הם יקחו אותו גם בלי מפתחות, שלפחות לא יסתובבו לי בבית ושאף אחד מבני הבית לא יתקל בהם בטעות.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

יואב פולס
08-11-20, 21:41
פות"ש בהצלחה לאחיך, הוא במצב טוב כי לפחות יש סיכוי להחזרה של הרכב.

תודה,
לצערי, כאשר פתחתי את הפוסט, היה ברור שגורלו של הרכב נחרץ.

Uncle Oscar
09-11-20, 11:22
הבנתי שישנם חובקי הגה סינים שרצים בארץ ואלו המיוצרים ע"י הבחור בישרש. מישהו ניסה? סדר גודל של מחיר?

אומי5
09-11-20, 12:24
לא נתקלתי בחובקים סיניים, עם החובקים של ישרש ניסיתי לנהוג, זה באמת בליתי אפשרי.

שעיר בגב"ב
09-11-20, 12:48
תתקשר אליו לטלפון שרשמתי.
הוא נחמד מאוד ויגיד לך גם מחירים.

tu3s
09-11-20, 13:16
בעבר כתבתי לאחד המנהלים פה ,

שלום,
לאחרונה נגנבים המון המון המון ג'יפים בכל רחבי הארץ.
להערכתי , שאם תוסיפו באנר עם פרטי הגניבה ותמונה , בראש עמודי הפורום (כולל נושאים) זה יביא לחשיפה יותר גדולה מה שאיכשהו אולי יצליח להציל ג'יפ או שניים.
מה דעתך ?
בתחילת השנה שלחתי את ההודעה הנ"ל, עד היום לא קיבלתי תשובה כלשהי.

דרור ברלי
09-11-20, 15:01
ומה בדיוק זה יעזור?

הכלים מוסלקים ל"קירור" במשך כמה ימים/שבועות ואז מפורקים לחלקים. או מועברים לאיו"ש או ליישובי הפזורה ושם זהותם מזוייפת והם "נולדים מחדש" כרכב אחר. לעתים הופכים לרכב רשמי של הרשות.

את המשטרה ואת המשרד לבטחון פנים כל זה לחלוטין לא מעניין. כל עוד לא מדובר ברכב של אח"מ/סלב, זה לא מספיק סקסי ונחשב מבחינתם למצוא ולהחזיר אותו.
יותר מזה - במשטרה מקפידים להזהיר אותנו לא לנסות לחפש ו/או לחלץ את הרכב מידי הגנבים בכוח ו/או לשלם כופר עבור הרכב.
מבחינת החוק - בתי המשפט מרחמים על הגנבים שנתפסו וליבם נכמר לשמע סיפורי חייהם קורעי הלב מרוב סבל - העוני, האבטלה, ההזנחה, הגזענות, ריבוי הילדים, הקיפוח, הכיבוש, מה לא.
לעתים קרובות גנבים שנתפסו משוחררים ע"י המשטרה ללא מעצר מיד לאחר פתיחת תיק נוסף על התפרצות/גניבת רכב, חקירה דרדל'ה לצאת ידי חובה וזהו - התיק נסגר "מחוסר עניין לציבור" ויאללה - אדוני משוחרר. ואז לפעמים הם חוזרים אחרי שעתיים-שלוש למקום הפשע כדי "להשלים את העבודה" שהופסקה באמצע.... אישית אני מכיר מקרה אחד כזה לפחות.

יותר מזה? אסור לך כאזרח גם להגן על רכושך בכוח, למעט אם חייך בסכנה ממשית ומוחשית. מותר לך להגן על רכבך רק באמצעים פסיביים ובדגש על כאלה שלא יגרמו לגנב ולו שריטה קלה, פן יתבע אותך - וסביר להניח שגם יזכה לקבל ממך פיצויים שמנים. וזה כי חוק זכויות הגנב, פרנסתו וחירותו.

זהות/מגדר/מגזר הגנבים מין הסתם ידועים היטב - אבל אסור לומר את זה בקול רם. כי אנו חיים בעידן הפוליטיקלי-קורקט שכולו פייק, שקרים וצביעות ממוסדים. ואז אבירי זכויות-אדם ויפי-נפש למיניהם יקומו ויזדעקו "גזענות/הכללות/לשון הרע/פוליטיקה" וכו' וכו' והאשם יהפוך מיד לקורבן והקורבן יהפוך לאשם. מין עולם הפוך שכזה.

המציאות הזויה, בלתי נסבלת.
רשויות המדינה המנוולות וחוקיה ההזויים פועלים במרץ כנגד האזרח הנורמטיבי שומר החוק - ושומרים בקפדנות על זכויות הגנבים.

אז אין לכם ברירה - תשמרו בעצמכם על הג'יפים שלכם.
תנעלו אותם בסנדלים, שרשרות, כספות. תרתקו אותם למשהו מוצק כדי שלא יגררו אותם בשקט. כן, גם כשאתם מחנים בעיר רק לרגע או לשעה קלה.
אל תשאירו מפתחות של הרכב במיקום גלוי בבית - כי בני העוולה יפרצו לכם לבית ויחפשו את המפתח לרכב. אל תעשו להם חיים קלים.

גם כשאתם בחניון לילה במדבר - תצטיידו מראש בשרשרת כבדה אחת או שתיים, עם מנעולים שונים, תקשרו את הג'יפים זה לזה או למשהו מוצק - עץ רציני, עמוד בטון/ברזל וכו'. שרכבים אחרים, כאלה שאולי פחות מועדים לגניבה, יחסמו את הג'יפ. אל תלונו בשום מלון/צימר/חאן/מאהל מסודר שלא מאפשר לכם להכניס את הרכבים לשטח החאן כדי שיחנה במיקום נעול ומאובטח. זה הדבר הראשון שאני מברר אם וכאשר צריך להזמין מקום לינה מסודר.
חאן/מלון/צימר שחניית הרכבים אצלו היא בחוץ וללא שמירה?.... אני לא אגהץ שם כרטיס אשראי. תודה ושלום ושלא יבואו לי בחלום.

אומי5
09-11-20, 15:58
בעבר כתבתי לאחד המנהלים פה ,

בתחילת השנה שלחתי את ההודעה הנ"ל, עד היום לא קיבלתי תשובה כלשהי.

ומי יממן את זה? הרי ברור לך שהבאנרים האלו עולים למישהו כסף.

boaz avrahami
09-11-20, 16:23
ומה בדיוק זה יעזור?

רשויות המדינה המנוולות וחוקיה ההזויים פועלים במרץ כנגד האזרח הנורמטיבי שומר החוק - ושומרים בקפדנות על זכויות הגנבים.

ועל זה נאמר כבר: " כוסאומו המדינה הזו "...

לו היה לי אוטו גניב, הייתי שם להם על הכיסא חבילה גדולה של שוקולד משלשל.
הם לא יתרחקו הרבה עד הבוקר.

ש01
10-11-20, 11:45
ועל זה נאמר כבר: " כוסאומו המדינה הזו "...

לו היה לי אוטו גניב, הייתי שם להם על הכיסא חבילה גדולה של שוקולד משלשל.
הם לא יתרחקו הרבה עד הבוקר.

היה על זה פעם שרשור שלם מלא רעיונות,
כולל חישמול, חתולים ומה לא...

יואב פולס
10-11-20, 12:48
למה לחשמל חתול?

ש01
10-11-20, 13:15
למה לחשמל חתול?

חחחחח
חישמול הכיסא
חתול שישרוט את הגנב
שוקולד משלשל
והיו עוד רעיונות יצירתיים (מאוד...)

tu3s
10-11-20, 22:43
ומי יממן את זה? הרי ברור לך שהבאנרים האלו עולים למישהו כסף.
הכוונה לשורת טקסט שתרוץ בראש כל דף פורום, משהו פשוט ויעיל.
כל מנהל בעל גישה ללוח הבקרה לפורומים יכול להכניס פיצ'ר כזה.

אוהב נגב
11-11-20, 23:24
תגידו, יש גם גנבות של דיסקו 1? יש לו ביקוש בפרוקיות? עד כמה צריך "להגן" עליו?

DavidL
11-11-20, 23:39
ומה בדיוק זה יעזור?

הכלים מוסלקים ל"קירור" במשך כמה ימים/שבועות ואז מפורקים לחלקים. או מועברים לאיו"ש או ליישובי הפזורה ושם זהותם מזוייפת והם "נולדים מחדש" כרכב אחר. לעתים הופכים לרכב רשמי של הרשות.

את המשטרה ואת המשרד לבטחון פנים כל זה לחלוטין לא מעניין. כל עוד לא מדובר ברכב של אח"מ/סלב, זה לא מספיק סקסי ונחשב מבחינתם למצוא ולהחזיר אותו.
יותר מזה - במשטרה מקפידים להזהיר אותנו לא לנסות לחפש ו/או לחלץ את הרכב מידי הגנבים בכוח ו/או לשלם כופר עבור הרכב.
מבחינת החוק - בתי המשפט מרחמים על הגנבים שנתפסו וליבם נכמר לשמע סיפורי חייהם קורעי הלב מרוב סבל - העוני, האבטלה, ההזנחה, הגזענות, ריבוי הילדים, הקיפוח, הכיבוש, מה לא.
לעתים קרובות גנבים שנתפסו משוחררים ע"י המשטרה ללא מעצר מיד לאחר פתיחת תיק נוסף על התפרצות/גניבת רכב, חקירה דרדל'ה לצאת ידי חובה וזהו - התיק נסגר "מחוסר עניין לציבור" ויאללה - אדוני משוחרר. ואז לפעמים הם חוזרים אחרי שעתיים-שלוש למקום הפשע כדי "להשלים את העבודה" שהופסקה באמצע.... אישית אני מכיר מקרה אחד כזה לפחות.

יותר מזה? אסור לך כאזרח גם להגן על רכושך בכוח, למעט אם חייך בסכנה ממשית ומוחשית. מותר לך להגן על רכבך רק באמצעים פסיביים ובדגש על כאלה שלא יגרמו לגנב ולו שריטה קלה, פן יתבע אותך - וסביר להניח שגם יזכה לקבל ממך פיצויים שמנים. וזה כי חוק זכויות הגנב, פרנסתו וחירותו.

זהות/מגדר/מגזר הגנבים מין הסתם ידועים היטב - אבל אסור לומר את זה בקול רם. כי אנו חיים בעידן הפוליטיקלי-קורקט שכולו פייק, שקרים וצביעות ממוסדים. ואז אבירי זכויות-אדם ויפי-נפש למיניהם יקומו ויזדעקו "גזענות/הכללות/לשון הרע/פוליטיקה" וכו' וכו' והאשם יהפוך מיד לקורבן והקורבן יהפוך לאשם. מין עולם הפוך שכזה.

אז אין לכם ברירה - תשמרו בעצמכם על הג'יפים שלכם.
תנעלו אותם בסנדלים, שרשרות, כספות. תרתקו אותם למשהו מוצק כדי שלא יגררו אותם בשקט. כן, גם כשאתם מחנים בעיר רק לרגע או לשעה קלה.
אל תשאירו מפתחות של הרכב במיקום גלוי בבית - כי בני העוולה יפרצו לכם לבית ויחפשו את המפתח לרכב. אל תעשו להם חיים קלים.

גם כשאתם בחניון לילה במדבר - תצטיידו מראש בשרשרת כבדה אחת או שתיים, עם מנעולים שונים, תקשרו את הג'יפים זה לזה או למשהו מוצק - עץ רציני, עמוד בטון/ברזל וכו'. שרכבים אחרים, כאלה שאולי פחות מועדים לגניבה, יחסמו את הג'יפ. אל תלונו בשום מלון/צימר/חאן/מאהל מסודר שלא מאפשר לכם להכניס את הרכבים לשטח החאן כדי שיחנה במיקום נעול ומאובטח. זה הדבר הראשון שאני מברר אם וכאשר צריך להזמין מקום לינה מסודר.
חאן/מלון/צימר שחניית הרכבים אצלו היא בחוץ וללא שמירה?.... אני לא אגהץ שם כרטיס אשראי. תודה ושלום ושלא יבואו לי בחלום.

מדויק.

נמרוד
12-11-20, 00:05

131455

ניר ל
12-11-20, 09:26

גונבים אותם כדי להשתמש במנוע כגנרטור, ככה שמעתי

- - - Updated - - -

המשוטט
12-11-20, 10:09
גונבים אותם כדי להשתמש במנוע כגנרטור, ככה שמעתי

- - - Updated - - -יותר בכיוון של הרנו קנגו דיזל

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

איל מ
12-11-20, 17:43

יש בהחלט.
בשנתיים שלוש האחרונות יש עליה משמעותית בכמות הדיווחים שעולים בקבוצות השונות.
לא מבוקש כמו suv אחרים (לנדקרוזר) או דיפנדר,
אבל בהחלט הייתי שם לב איפה אני מחנה אותו ואיך.
לשאר המגיבים,
מזכיר לכם שאנחנו לא באוף טופיק.

Saar
13-11-20, 19:55
יש מדי פעם גניבות של דיסקו 1.
היתרון הוא שאם הם מניעים את המנוע אתה שומע ויכול להשיג אותם בריצה.

grand
13-11-20, 20:10
אפשר גם לעקוב אחר טיפטוף השמן, לא צריך gps [emoji16]

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

-->