PDA

צפייה בגרסה מלאה : לא בטוח שמחיר הדלק יירד

מאיר אלוני
24-03-20, 10:06
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001323069

גיא
24-03-20, 10:32
לשיטתו של דרור .. המדינה אבדה בבום את המקור הראשי של ההכנסה שלה.

אנשים לא עומדים כל היום בפקק ... וכדור הארץ עדיין מסתובב ..

דרור ברלי
24-03-20, 10:40
צאו לרחובות.

זה הכל.

לא יצאתם? אל תתלוננו.

איל מ
24-03-20, 10:44
איך שלא תסובב את זה, המסים שכולנו משלמים, במישרין או בעקיפין, הולכים לעלות אחרי כל הבלאגן הזה.

- - - Updated - - -

צאו לרחובות.

זה הכל.

לא יצאתם? אל תתלוננו.

טול קורה. אתה כל הזמן מתלונן בלי לצאת לשום רחוב.

דרור ברלי
24-03-20, 11:21
איך שלא תסובב את זה, המסים שכולנו משלמים, במישרין או בעקיפין, הולכים לעלות אחרי כל הבלאגן הזה.

- - - Updated - - -

טול קורה. אתה כל הזמן מתלונן בלי לצאת לשום רחוב.

אחד יוצא - הולך לכלא
100 יוצאים - הולכים לכלא
100,000 יוצאים - המדינה נלחצת
500,000 יוצאים - המדינה מתקפלת

זה לא רק מחיר דלק, זה הכל.
בשרשור אחר העלו כאן אפשרות שנתדרדר לאנרכיה. אבל כשנכפה על מיליונים לחיות ללא הכנסה, בזמן ששופט עליון בדימוס ואשתו השופטת בדימוס ממשיכים לקבל פנסיה של 114,000 שקל בחודש על חשבון האוכל של הילדים שלך?....................... זה מסוג הדברים שיביאו לכאן את האנרכיה המדוברת, בסגנון אלה שאין להם, שיקחו בכוח מאלה שיש להם.
זה מצדיק יציאה לרחוב. לפני שיהיה מאוחר מדי ודברים כאלה יקרו בפועל. לא, כמובן שלא לאיבן-שפטותא אוכל החינם שידאגו לשמור עליו, אלא לאנשים כמונו.

וכמובן זה שייך לשרשור ההוא.

ניר ל
24-03-20, 13:05
דרור , אם ביבי לא מתכוון להזרים כסף לציבור בשבועות הקרובים סטייל 1000$ לכל אזרח בוגר ... בלי לעבור דרך וועדה של ב״ל - הוא הולך להיזכר כמי שהביא את המדינה לאנרכיה. מה שאתה מייחל לו קרוב מתמיד ואתה יודע שמה שאני חושש ממנו מתגשם במהירות ...
רק שהמצב הזה רחוק מלהיות רומנטי ... מי שתופס עליו טרמפ הם גורמים דתיים פנאטיים כשמדובר במוסלמים וגורמים עבריינים כשמדובר בנו. זו לא נגמר כמו שהאידאליסטים מתכננים. מקווה שהוא יבין שמערכת הבריאות אבודה מראש והמחיר של מאות או אלפי מתים הוא בלתי נמנע - אז מוטב שאלו יהיו אלו שהטבע גזר עליהם למות ולא נפגעי פרעות בנוסף . אף אחד מאיתנו לא חסין ולא מחוסן לצערי.
אולי זה זמן טוב להקמת קבוצות לערבות הדדית ... אנחנו לא חיים בחמולות שיגנו עלינו , אז משפחת ג׳יפולוג זה גם משהו . יש לנו אמצעי תקשורת בלתי תלויים ברשת - קדימה להתפקד !

דרור ברלי
24-03-20, 13:52
אני לא מייחל לזה.
אני חושש מזה בדיוק כמוך.

אני רק מכיר בעובדה שהדרך שבה המדינה הזו התנהלה והובילה, היתה מביאה לזה במאוחר או במאוחר יותר.

הם חירבו את התעשיה.
הם חירבו את החקלאות.
הם הפכו את הדבר הכי בסיסי - קורת גג בסיסית, לחלום רחוק ובלתי מושג, שהבריח מכאן מאות אלפי צעירים. ותיכף יבוא מישהו מהשבעים ויגיד של-75% מהאזרחים יש דירה משלהם. בולשיט! זו דירה של הבנק, לא שלהם!... עכשיו מאות אלפים ובקרוב מיליונים, לא יעבדו מי יודע כמה זמן ולא יוכלו לעמוד בפירעון המשכנתאות, ועוד שנתיים תראה אותם ברחוב. באוהלים.

נחזור לצעירים האלה שהפסדנו - הם בדיוק מהסקטור שמחזיק את המדינה על גבו - שומרי חוק, יוצאי צבא, משכילים שגם משרתים במילואים, שעובדים כמו חמורים ומשלמים מיסים. צעירים שהבינו שאין כאן עתיד והלכו מכאן למדינות שלא שונאות ושודדות את אזרחיהן. השאירו את המדינה מלאה בערבים ובחרדים שלא משרתים ולא עושים מילואים ולא עובדים (או עובדים בשחור) אבל מוצצים מביטוח לאומי קיצבאות כאילו אין מחר, ובזקנים שכבר לא מייצרים אלא רק צורכים שירותי רווחה ובריאות שעולים המון כסף (ואליהם אין שום טענה! כל חייהם עבדו, שילמו ושילמו, עכשיו תורם לקבל).

היו ובטח עדיין עוד יש למדינת ישראל רזרבות אדירות של כסף! אבל במקום להתכונן לתרחישים כאלה שכל המשק מושבת בגלל מלחמה או מגיפה, הם שופכים את המיליארדים בישיבות, במקוואות, בעשרות אלפי משגיחי כשרות, במועצות הדתיות, בשטחים, במטוסי-לימוזינה, בציי מכוניות שרד, במימון טיולי הכיף של יורש העצר הטפיל המאונן לבתי זונות עם ארמדת מאבטחים, בפנסיות עתק לבכירים.... זו לא דמגוגיה, אלה עובדות. חפש קצת ברשת ותמצא הכל.
לשופט בדימוס ברק ולרעייתו השופטת בדימוס משולמת פנסיה כוללת בסך 115,000 שקל בחודש!.... חברי כנסת שלא עובדים כבר שנה ממשיכים לקבל תלוש ע"ס 44,000 כל חודש. ואלה רק דוגמאות בודדות כמובן שמייצגות מגזר ציבורי שמן ושבע עד חנק ששודד את הציבור ביד חמסנית - אבל עבור דמי אבטלה יוציאו לך את המיץ. אם אתה פנסיונר שחי מקצבת זקנה עלובה + עבודה כלשהי במשרה חלקית ועכשיו נאלצת להפסיק לעבוד, אתה לא זכאי לקבל שקל. ואם אתה עצמאי, אז בכלל אתה בתחתית שרשרת המזון. הנוסחה שהם יצרו מבטיחה שברוב המוחלט של המקרים לא תראה שקל.

הם הרסו בשיטתיות את העסקים הקטנים עם רגולציה הרסנית שהשאירה את העסקים הקטנים האלה ללא שום רזרבות ליום סגריר. ושלא יבוא נוד נפוח כמו שלמה מעוז ויתנשא ש"עסק שאין לו תזרים מזומנים היה צריך להיסגר מלכתחילה". כל עצמאי קטן יודע למה אני מתכוון, כאשר כמעט כל ההכנסה הולכת בסופו של דבר לאגרות ולמיסים ולביטוח לאומי.

ועכשיו בשיא חוצפתם, הם מדברים על "מלווה קורונה". כאשר יש עדיין כמה מילוות קודמות שעדיין לא הוחזרו ולעולם גם לא יוחזרו לציבור, באלף ואחד תרגילים ולהטוטי ניסוח משפטי מעורפלים.

תאמין לי, אני ממש לא מרקסיסט כמו שמישהו פעם כתב כאן. הכי רחוק מזה. אבל זה הגיע למצב שזה כמו מורסה מלאה מוגלה שהולכת וגדלה ומתנפחת שבסוף מתפוצצת ומרטיבה הרבה ורחוק. סליחה על התיאור המגעיל.

מהפכה אלימה?
כבר היתה צריכה להתרחש כאן עשר פעמים אם לא יותר.
אלה שהובילו אותנו למצב הזה ראויים להתנדנד על חבלים. אני לא צוחק.

עכשיו לפי מה שאתה אומר, נצטרך ערבות הדדית? אולי אין ברירה, אבל מכאן ועד שזה יתרחש בפועל?.... נו נראה.
אני רק מאחל לך ולכולנו שלא תזדקק להשתמש במיומנות שלך באקדחים.

geva dover
24-03-20, 14:43
לא יודע מה איתכם, מאז הקורונה התחנת דלק ליד הבית שלי הורידה את המחיר כמעט בשקל לליטר סולר.
היה 6.34 לפני 3 שבועות והיום תדלקתי ב5.52

ניר ל
24-03-20, 15:16
אצלי הרכב נהיה חסכוני יותר - כבר חודש על אותו מיכל דלק ועוד מראה שנשאר חצי.
גם אם מורידים עכשיו את המחיר לשקל אחד אין לי איפה לאגור את זה.

asafk
24-03-20, 15:34
לא יודע מה איתכם, מאז הקורונה התחנת דלק ליד הבית שלי הורידה את המחיר כמעט בשקל לליטר סולר.
היה 6.34 לפני 3 שבועות והיום תדלקתי ב5.52היצע וביקוש.

אסף.

מאיר אלוני
24-03-20, 16:59
חברות הדלק לשטייניץ: "להקפיא מחיר הבנזין - כדי למנוע ההוזלה החדה הצפויה באפריל"https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3803353,00.html

המשוטט
24-03-20, 20:10
חברות הדלק בפניקה ...
הוציאו עובדים לחל"ת (בעיקר במטה)
צימצמו שכר למי שממשיך .

מנסים לצמצם הוצאות בכל תחום אפשרי

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

יובל48
25-03-20, 09:13
היה 6.34 לפני 3 שבועות והיום תדלקתי ב5.52

זה המחיר בהרבה תחנות,לא קשור לקורונה,היתה
הוזלה בתחילת החודש,זו הסיבה להפרש.
נקווה שתהיה הוזלה נוספת בתחילת החודש הבא
ויותר חשוב שנוכל להינות ממנה.

דרור ברלי
25-03-20, 09:39
ספק אם נוכל להינות מההוזלה הזו.
תבינו - למדינה לא כואב להוזיל את הדלק, כמו העובדה שההכנסות ממיסים נחתכו באכזרות פשוט כי לא נוסעים ולא צורכים דלק....
זה כל הסיפור. כל ענייני התחבורה הציבורית המפגרת והלא מספקת, הפקקים, הנת"צים... הכל מלכתחילה נולד כדי לגרום לנו לצרוך עוד ועוד מהמוצר היחיד ש-67% ממחירו הם מס. אם באמת יועלה מס הבלו כדי לקזז את ההוזלה, מרכיב המס יעבור 70%, 75% או 80% ממחיר ליטר בנזין. מי יודע.

אבל בתכל'ס, כל עוד אנחנו בסגר ולקראת עוצר מלא - עד שמשהו ישתנה מבחינת החזרת המשק לפעילו תכלשהי, מחיר הדלק כבר לא באמת ישנה כלום לאף אחד. לא לנו, לא למדינה, לא לחברות הדלק. לאף אחד.

דור אריאל
29-03-20, 14:05
המספר הזוכה הוא 4.89 ירידה של 1.03
בעלי רכבי הסולר אל תצפו לירידה כזאת כי חברות הדלק ינסו לפצות את עצמן בסולר

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

יואב פולס
29-03-20, 14:47
כשמתוך זה, 3.78 שח זה מיסים. 77%.
כיף כאן.

דרור ברלי
29-03-20, 14:59
מה אכפת כמה אחוז מתוך זה הוא מס, אם זה מצד אחד הכי זול שהיה כאן בשנים האחרונות, ומצד שני אנחנו נכנסים הערב להסגר ולא יכולים להינות מזה?...:(

opl
29-03-20, 15:02
https://www.youtube.com/watch?v=stW7cxGl5o0

נדב ש.
29-03-20, 15:26
מה אכפת כמה אחוז מתוך זה הוא מס, אם זה מצד אחד הכי זול שהיה כאן בשנים האחרונות, ומצד שני אנחנו נכנסים הערב להסגר ולא יכולים להינות מזה?...:(

128216

128217

-->