PDA

צפייה בגרסה מלאה : זחלנים / RC - שאלות של מתחילים

Gilad
26-03-20, 22:40
הי
בטוח שכבר היו פה דיונים אבל בכל זאת...

הבן שלי בן 7 וחשבתי לנצל את ההזדמנות של החופש הכפוי הזה לטובת זחלן/רכב שלט אחר.

בהתחשב בגיל ובכך שאין לו נסיון לא נראה לי שיש טעם ברכב מהיר במיוחד
אנחנ וגרים בבית פרטי עם חצר וגישה ישירה לאיזור פתוח כך שרכב עבירות נראה לי שיכול להיות מעניין יותר

מאחר והרכב ישמש גם את האבא :) חשבתי להשקיע במשהו מעבר לחנות הצעצועים השכונתית וללכת בכיוון TRAXXAS

יש המלצות לדגמים מסויימים?
יש המלצות ליצרן אחר?
המלצות לחנות ידידותית מבחינת תמיכה ומחיר?

בקיצור, כל המלצה תתקבל בברכה

תודה מראש

גיא
27-03-20, 01:03
באמת שהכל נכתב פה ...;(

Sent from my iPhone using Tapatalk

דרור ברלי
27-03-20, 01:46
המותגים הפופולריים בזחלני ה-RTR כלומר Ready To Run - (מגיע מוכן לנסיעה, רק לרכוש סוללה לזחלן+מטען וסוללות לשלט) שמיובאים לישראל, הם AXIAL ו-TRAXXAS

אקסיאל:
SCX10 II הוא הטויוטה קורולה/מאזדה 3 של הזחלנים - TRAIL TRUCK (כלומר לא זחלן תחרותי אלא כלי לפאן) פשוט, בסיסי, אמין ומוצלח. אין בו גאדג'טים או פטנטים מיוחדים - חופה/מרכב לקסן צבוע מהמפעל של רנגלר/צ'רוקי ועוד כל מיני, שילדת סולם ממתכת, סרנים חיים נעולים קבוע, מתלי 4 ו-3 לינקים, הילוך יחיד. מגיע עם אלקטרוניקה בסיסית (מנוע מהיר יחסית עם 27 ליפופים, סרוו היגוי, מקלט, בקר מהירות ושלט בסיסי בעל 2 ערוצים) באיכות סבירה עד טובה. אפשרויות השדרוגים ל-SCX10 היא הגדולה מכולם - מכאן ועד הירח וחזרה.

בימים אלה, ממש עכשיו, הושק בארה"ב דגם חדש - SCX10 III, כרגע רק כקיט להרכבה עצמית - הקיט כולל שילדה, מרכב לקסן שקוף של רנגלר JL רוביקון שצריך לצבוע לבד, מתלים, גלגלים וצמיגים, סרנים פורטליים נעולים קבוע, ואפשרות לבחור בין גיר עם הילוך יחיד לבין גיר שני הילוכים ויחידת DIG (שמאפשרת עצירת הסרן האחורי והנעה רק לקדמי, לטובת תמרונים הדוקים במיוחד). הקיט מגיע ללא מנוע וללא אלקטרוניקה ושלט שצריך לרכוש בנפרד - כאן מדובר כבר על שלוש יחידות סרוו, בקר מהירות, מקלט ושלט. כמובן שאפשר להרכיב עליו כל סוג של מרכב שתעלה בדעתך - הזולים יותר עשויים לקסן, היקרים והמדוייקים יותר עשויים מפלסטיק קשיח. עלות חבילה כזו כבר עוברת בהרבה את מחירו של זחלן RTR שמוכן להסעה מהמפעל, אבל היתרון שבוחרים מנוע, אלקטרוניקה ומרכב ממבחר עצום של אינסוף מותגים ודגמים לפי עומק הכיס והתוצאה הסופית היא כלי במפרט אישי משודרג מאוד עם ביצועים טובים יותר בהתאם שיכול להגיע גם לרמת ויזואליה מדוייקת וגבוהה ביותר.
קיט כזה הוא מין הסתם הבחירה של המכורים הכבדים (והם בדרך כלל לא ילדים) שנהנים מתהליך הבניה לפחות כמו ההסעה, אם לא יותר....

חוץ מהדגמים האלה יש לאקסיאל עוד דגמים כמו ה-WRAITH, CAPRA שהם יותר רוק-רייסרים. סגנון שונה.

-------
טרקסס:
כאן יש את ה- TRX4 עם סרנים פורטלים, נעילות נשלטות ושני הילוכים, ויש TRX4 SPORT שהוא דגם מוזל עם אותם סרנים פורטלים, הילוך יחיד ונעילות קבועות. למי שעושה רק זחילות סלעים וטכני, זה מספיק.

TRX4 מגיע במבחר מרכבי לקסן (דיפנדר 110, פורד ברונקו, שבי בלייזר, מרצדס G, ובטח יש עוד כל מיני. יש גם דגם של TRX4 שנקרא TACTICAL עם מרכב דמוי משוריין צבוע בדוגמת הסוואה מזעזעת. המרכב הזה מכוער תחת, אבל בתמורה הכלי זול יותר, כי טרקסס לא משלמים עליו תמלוגים ליצרן רכב כלשהו.... (ה-TRX4 שלנו כרגע עם מרכב רנגלר רוביקון פתוח של אקסיאל...)

יש להם גם דגם 6X6 עם מרכב של מרצדס G63AMG. נראה מצוין וגם יקר יותר.

ה-TRX4 לדגמיו הוא כלי מורכב ומשוכלל יותר מה-SCX10, ובהתאם גם יקר יותר במעט. האיכות שלו גבוהה מאוד, למעט סרוו ההיגוי המסופק מהמפעל בדגמי ה-RTR שנוטה לשבוק מוקדם יחסית ואז כבר מחליפים לסרוו 20 קילו איכותי. יקר אבל יחזיק לנצח.
הסרנים הפורטלים מאוד באופנה עכשיו, ונותנים מרווח טוב יותר מתחת לביצה, אבל מעלים את מרכז הכובד ולא כל חובבי התחום הזה משתגעים על זה.

חשוב לציין שהמותגים הידועים הם אמנם אמריקאיים אבל הייצור בפועל מתבצע כמובן בסין. למרות זאת יש ברשת המון חיקויים סיניים של SCX10 ו-TRX4, לא תמיד במחירים זולים יותר. יש כל מיני מותגים סיניים שמייצרים שילדות, סרנים, גירים ושאר מכלולים, סטנדרטיים ומשודרגים, שתואמים אחד לאחד ל-SCX10 ול-TRX4.
יצרנים נוספים באיכויות ומחירים מקבילים פלוס-מינוס לשני הגדולים: VATERRA, REDCAT, CARISMA ועוד ועוד. יש גם את RC4WD שנחשב ליצרן פרימיום והמחירים של הכלים שלו יקרים יותר. לא כולם מיובאים באופן סדיר וזה משהו שצריך לקחת בחשבון אם תזדקק לחלפים וכו' - המקור היחיד הוא הזמנה מחו"ל והמתנה מדכאת עד שיגיע....

קח בחשבון שזה תחביב לא זול.
המחירים בחנויות בישראל סביב 2200-2500 שקלים לזחלן RTR חדש לפני סוללות ומטען.
הזמנה ברשת מאתר אמריקאי תחסוך לך עשרות אחוזים מהמחיר, רק קח בחשבון שהמשלוח מארה"ב לא זול. מדובר בקופסא גדולה ולדעתי עדיף לרכוש מספק ששולח כולל מיסים עד הבית. אם זה יגיע לסניף הדואר תצטרך לשלם את המיסים בנפרד. בכל מקרה, העלות הכוללת תהיה זולה מרכישה מחנות בישראל, אבל לא בפער משמעותי.

הסוללות מאוד יקרות בישראל. כ-250 שקלים לחתיכה. עדיף להזמין מחו"ל. מומלץ לרכוש שתי סוללות לפחות, כדי שתוכלו להסיע לאורך זמן ולא להתבאס בזמן שהסוללה שהתרוקנה נטענת - ולוקח לה זמן להיטען. אם זה מיועד לילד שישתעשע בזחלן לעתים גם ללא השגחתך, לדעתי מוטב לא להסתכן עם סוללות Lipo שיכולות להיות מסוכנות בתפעול/הטענה לא נכונים (סכנת התלקחות/התפוצצות. וכבר נשרפו דירות ובתים בגלל הדברים האלה). אפשר להסתפק ב-Nimh הרגילות.

בכלי שנוסע הרבה וחזק הבלאי עצום והוא זקוק לתחזוקה שוטפת. חלפים ושיפורים יש בשפע, אבל בארץ הזמינות בעייתית ובכל מקרה זה יקר ומוטב להזמין מחו"ל, אם כי עכשיו עם הקורונה זמני המשלוח וההגעה יכולים להיות ארוכים מאוד...
לתחזוקה השוטפת צריך סט בוקסות קטנות במידות מתאימות, מברגים, קאטר, סכין יפנית, מלחם ובדיל, דבק חזק, קערה מגנטית לאיסוף ברגים וחלקים אחרים ועוד כל מיני כלים. מי שבונה לבד כבר מצטייד גם בפיסטולט וכו' לצביעה וחלק מהמכורים מקדישים לתחביב הזה חדר עבודה שלם...

זה ממכר. תהנו!

lizard
27-03-20, 09:54
אני מוכר את הזחלן שלי, לוסי נייטקרולר+כל החלקים שצריך חוץ מסוללה (יש לי 2, אחת ליפו ושניה ניקל משהו שאתה תקבל אבל הן כבר מתות לדעתי)+2 שלטים+ צמיגים ואת כל הציוד שיש לי ב2500.

איל מ
31-01-25, 18:42
מעלה מן האוב.
מה הסיכוי שמשהו כזה ישרוד בשימוש מועט:
https://artos.co.il/product/%D7%92%D7%99%D7%A4-%D7%A2%D7%9C-%D7%A9%D7%9C%D7%98-%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%A7-16/

ishc
31-01-25, 20:34
309 שח בארץ זה הג'אנק של הג'אנק.
לנו יש שני צעצועים חביבים ובכללי אחד עומד למות ואני מתחיל להסתכל על הקניה הבאה.
לנו יש את זה: I just found this on AliExpress:
₪258.27 | WPL C54-1 4WD 2.4G Off-road Car LC80 Remote Control Car RC Crawler Buggy Moving Machine Kids Battery Powered Cars Boys Gift
https://a.aliexpress.com/_opJhJ4h

הכי פשוט וזול אבל יש 4x4 והוא נוסע לא רע וכבר שורד איזה שלוש שנים ועכשיו מראה סימני סוף.

השני שלנו זה כזה: I just found this on AliExpress:
₪564.63 | RC Car Simulation Multi-Terrain 4WD Off-Road Vehicle 2.4G Simulating Car Light Design Climbing Crawler Truck Toys for Boys Gift
https://a.aliexpress.com/_okCox7r

כבר עם 3 מהירויות ובנוי טיפה יותר טוב אבל עדיין פשוט.

כמה חברים שלי קנו דגמים של חברה בשם FMS בסקאלה של 1:24.
הם קטנים אבל נוסעים ממש מעולה ומכילים גיר עם hi/low, סרנים פורטלים נעולים, צמיגים לא רעים וחופות ממש יפות, עלות סביב ה-600 שח. יש להם גם דגמי 1:18/1:12/1:10 מאוד מגניבים, אני מודה שזו כנראה הקניה הבאה: I just found this on AliExpress:
₪540.61 | Fms 1:18 Glacier Storm Charging Rtr Rc Remote Control Model Car Simulation Climbing 4wd Off-Road Mini Vehicle Toys For Boy Gifts
https://a.aliexpress.com/_opFiSXj

זהו בגדול.
קח בחשבון שסקאלות של הסיניים לא תואמות מציאות, הן קטנות יותר.

אם תרצה רכב קאסטום סופר מושקע יש חבר חולה רוח שנהנה בעיקר מהבניה וכרגע מאחסן סביב 30 רכבים מופרעים לחלוטין והוא צריך לפנות מקום.
הוא גם מוכר סביב 2500 שח שזה כמו מחיר ה-40 אלף של ג'יפים משומשים פעם.

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

איל מ
31-01-25, 20:44
קצת מטריד אותי להזמין רכב על שלט מסין. אם זה נעצר ע"י משרד התשקורת אני לא מתכוון להתמודד.
ואין סיכוי שאני אשקיע יותר מ500 שח על משהו שייעשה בו שימוש פעמיים וישכב למשך שארית חייו בארון.

ishc
31-01-25, 20:47
אל תהיה מוטרד, זה מגיע מניסיון של 3 רכבים.
ואם עדיין זה מטריד אותך, אותם דגמים קיימים באמאזון רק ביותר יקר.

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

-->