צפייה בגרסה מלאה : מרווח גחון - עובדים עלינו? (ויש גם עבודה לחופש)
בשיטוטיי האינטרנטיים נתקלתי במבחן השוואתי לא טרי לטנדרים, ובו קפץ לעין הציטוט הבא:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200410/b8f7f9cbaf3c5d7e888eb14793fe5711.jpg
מה?? איך יכול להיות כזה מרווח גחון?
נראה לי מישהו התבלבל.
אז קפצתי לקטלוג אינטרנטי אחר ושם מצאתי:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200410/a650c770e8d632c067a4070114a80693.jpg
ויש גם הסבר:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200410/bf0f39a61f925556dc162a7642355b8a.jpg
וזה כבר ממש מבלבל. כי בטוח זה לא המרווח מתחת לדיפרנציאל.
בדקתי גם מבחנים מחו"ל וגם שם מציינים בכל מיני הזדמנויות שההיילקס עבר בקלות כאן או שם בזכות מרווח הגחון העדיף שלו, 29 ס"מ או משהו.
אני חושב שהתבלבלו. אם הצמיג המקורי הוא, נגיד, בקוטר של 750 מ''מ, והביצה בקוטר של נגיד 9", כלומר 230 מ''מ, איך יכול להיות מרווח גחון של יותר מ240 מ''מ מתחת לביצה?
ואם זה לא המרווח מתחת לביצה, אלא מתחת ל... לא יודע.. לשלדה או לגיר - איך אפשר להשוות לטנדרים האחרים שבהם מרווח הגחון הוא כן מתחת לביצה, כלומר 21 עד 23 ס"מ, ולכתוב או לומר שבזכות זה ההיילקס עובר יותר בקלות... אם זה בכלל לא אותו נתון?
לזכותם של טויוטה, לפחות בדף הנתונים הנוכחי, הם כותבים אמת ומציינים מרווח גחון בין הסרנים - ככה צריך לכתוב. אבל לא מתחת לביצה. ואז אי אפשר להשוות .
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200410/65505cb9fa86024b8682572d46ca6972.jpg
ואם זה המספר, מהיכן הגיע המספר המצוטט למעלה? ואיפה מדדו? מתחת לקורות השילדה? מתחת לגיר?
ואיך המתחרים מול הנתון הזה? יותר טובים? פחות?
אז יש לי מטלה לחופש עבורכם.
קחו מטר.
לכו לזחול מתחת לרכב.
ןשתפו אותנו בנתונים - לבניית בסיס נתונים אמיתי ומדוייק.
מדדו בשבילנו - מרווח גחון מתחת לדיפרנציאל האחורי, מתחת לקדמי, מתחת לקורות השילדה, ומתחת לנקודה הכי נמוכה - גשר גיר או טנק דלק או מה שהכי נמוך.
שימו כאן את ארבעת המספרים האלו וכיתבו מה דגם הרכב ושנה, מה מידת הגלגלים, ומידת ההגבהה..
אני חושב שיהיה מעניין..
אסף.
אסף,
שים לב שזה נכתב בהקשר ליציאה מתעלה, במצב בו למרווח הגחון במרכז הרכב יש חשיבות.
כלומר מישהו התבלבל בין חישוב זוית מעבר סוללה (שנגזרת משילוב מרווח הגחון ובסיס הגלגלים), ובין מרווח הגחון מתחת לנקודה הכי נמוכה ברכב.
גם בהיילקס ישן, לכאורה מרווח הגחון מתחת לדיפ, לא שונה מהותית מרכבים אחרים, אבל זויות המרכב טובות בהרבה.
חנן-ג'יפולוג
10-04-20, 17:33
הנתון הסטנדרטי של מרווח הגחון מטעה מאוד, בפרט אם הקורא לא מתמצא ברזי העניין, ועלול לגרום לו לחשוב שיכולת העבירות שנגזרת מאופי הגחון בגי'פון כלשהו שוות ערך לזו של דיפנדר.
אז ניתן להבין את הרצון של מי שמוכר רכב כמו היילקס לשקף את האפקט האמיתי של תכונות הגחון שלו על העבירות, ומצד שני, מה שאסף מנסה לעשות, זה ממש לא פשוט ומבלבל לא פחות (...ואיפה נכנסת כאן קשיחות, עמידות ועלות המכלול הנמוך? 5 מ"מ של פלדת גשר גיר לא שווי ערך ל0.8 מ"מ של מעטפת ממיר קטליטי, או מצערת אגזוז) .
אז מה בכל זאת? אין ולא יהיה כאן תקציר מנהלים לקונה ההדיוט. אם תרצו להבין מה יהיו התכונות של הרכב שאתם רוצים לקנות, תצטרכו להתעמק. לא במספרים מהנייר, אלא לשכב מתחת לרכב עם מטר, או פשוט להסתכל ולהפעיל ראש ודמיון.
בדיוק היתה הפסקה בגשם, אז לקחתי את הסיכון ... קבלו...
ויטארה ארוכה 94, מוגבהת 3" שהם בדיוק 50 מ"מ, צמיגים 235/75R15:
מגן דיפרנציאל קדמי 25 ס"מ
סרן אחורי 21 ס"מ
קורת שלדה 33 ס"מ
נקודה נמוכה 31 ס"מ (דוד אגזוז וממיר קטליטי)
צ׳רוקי 96, מוגבה 6.5" שגם הם בדיוק 50 מ"מ, צמיגים 33x10.5R15, דנה 30 קדמי, דנה 44 אחורי:
סרן קדמי 25 ס"מ
סרן אחורי 24 ס"מ
קורת "שלדה" 50 ס"מ
נקודה נמוכה 41 ס"מ (גשר גיר מקורי)
הערה: בבחירת הנקודה הנמוכה התעלמתי כמובן מגלי ההינע בצד חיבורם לסרנים.
חג חפירות שמייח [emoji16]
אסף,
שים לב שזה נכתב בהקשר ליציאה מתעלה, במצב בו למרווח הגחון במרכז הרכב יש חשיבות.
כלומר מישהו התבלבל בין חישוב זוית מעבר סוללה (שנגזרת משילוב מרווח הגחון ובסיס הגלגלים), ובין מרווח הגחון מתחת לנקודה הכי נמוכה ברכב.
גם בהיילקס ישן, לכאורה מרווח הגחון מתחת לדיפ, לא שונה מהותית מרכבים אחרים, אבל זויות המרכב טובות בהרבה.זה לא נתון באוויר. באותה כתבה משווים בין כלי רכב שונים - והמספרים חייבים להיות באותה סקאלה ובאותה שיטת מדידה - אחרת אין טעם בהשוואה הכמותית.
אסף.
boaz avrahami
10-04-20, 18:35
בטסט הבא אבקש מהבוחן בבור למדוד עבורי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה לא נתון באוויר. באותה כתבה משווים בין כלי רכב שונים - והמספרים חייבים להיות באותה סקאלה ובאותה שיטת מדידה - אחרת אין טעם בהשוואה הכמותית.
אסף.
לא אמרתי שזה באויר..
הערכתי שהכותב טועה בייחוס המדידה למינוח הנכון.
הכותב העתיק מספר מהקטלוג בלי להבין מהו, וייחס אותו ליכולת השטח - כי לא היה לו משהו אחר לכתוב, כנראה. הוא משווה מספר פנטסטי של 29 ס"מ למספר רגיל של 22.5 ומסיק מזה שהרכב יותר טוב. מה המרווח מתחת לשילדה של המתחרים? אף אחד לא יודע.
הבעיה היא שאי אפשר כאמור לומר שהוא 'הכי טוב' כאשר משווים אותו למשהו אחר לחלוטין. כולל בטבלת השוואה בין המכוניות.
זה כאילו בסעיף המשקל בטבלת ההשוואה ברכב אחד יהיה כתוב משקל עצמי ובאחר משקל כולל והנסקנה של הכתב תהיה על סמך ההשוואה הזו מי הכי טוב.
ובשביל זה אנחנו כאן.
אסף.
רגע, רגע... אתה בעצם טוען שיתכן שיש במרשתת כתבות עם טעויות?
בסוף מרווח הגחון של כל הכלים האלה (למעט רנגלר וכמה כלים עם מתלי אוויר) דומה והוא רק נתון אחד, משמעותי אמנם אבל לא יחיד, במערכת שיקולים ארוכה בבחירת רכב שגם עבירות בכללותה היא רק שיקול אחד מתוך רבים
ולסיכום, מי שמקווה להסיק על עבירות מתוך ציטוט נתונים טכניים מהרשת עושה כמה טעויות במקביל
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
זה לא אמור להיות דיון הגיגים. אלא מספרים.
צאו למדוד.
אסף.
boaz avrahami
10-04-20, 19:59
בסוף הנקודה הכי נמוכה ברכבים היא הביצים והמרווח שלהם מהקרקע די דומה בכולם כשההבדל העיקרי הוא גודל הצמיגים.
שאר הנקודות ברכב לא ברות השוואה מפני שהן כבר נוסחאות הנדסיות בין מרחק הסרנים, גובה הבטן ומיקום הבליטה.
נקודות נוספות שהן ברות השוואה זה זווית גישה ונטישה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יאללה בועז. תמדוד.
הכל בר השוואה אם מודדים באותה שיטה.
אסף.
boaz avrahami
10-04-20, 20:17
מה למדוד?
יש לי מגן ביצים...
הרצפה קרה.
הגלגלים שלי ושל נדב שונים אבל הסרנים דומים.
בחיי לא הבנתי מה אתה מנסה להוכיח.
זה מאוד חשוב לפני שאני מסתכן בהצטננות
אם אתה רוצה בסיס נתונים תכין טבלה ואיור
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הביצים לרוב הן לא בעייה (למעט בשילוב של פסח וקורונה..) כי מיקום גלגלים נכון מתגבר על רוב המצבים, אז חלאס תירוצים, לך למדוד [emoji846]
אגב, שמתם לב שלויטארה ולצ׳רוקי יש אותו מרווח מתחת לדיפרנציאל/סרן הקדמי למרות הבדלי הגדלים בצמיגים ? מסתבר שיש גם יתרונות ל- IFS כשבונים אותו נכון ...
הם לא מנסים לעבוד על אף אחד.
אני אפילו לא יודע אם הם מתבלבלים.
מהמר שrucם לא בדיוק יודעים מה בדיוק מודדים, איפה, למה וכמה ומה החשיבות וההבדלים בין נתונים זהים לכאורה בכלי רכב שונים.
מרווח גחון - כשמו כן הוא... בגחון
חלק המרכב הנמוך ביותר.
הביצה היא לא חלק מהמרכב...
ואם אתה חושב שהיא כן, תמדוד את צלחת הברקס
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אגב, שמתם לב שלויטארה ולצ׳רוקי יש אותו מרווח מתחת לדיפרנציאל/סרן הקדמי למרות הבדלי הגדלים בצמיגים ? מסתבר שיש גם יתרונות ל- IFS כשבונים אותו נכון ...
הנה הטעות.
בצ'רוקי, הנתון הזה הוא רק מתחת לביצה. כל שאר הסרן גבוה יותר.
בצ'רוקי, הנתון הזה גם קבוע. גם אם תעמיס אותו מעבר ליכולתו. גם בזמן בלימה חריפה כשהחרטום צולל והקפיצים הקדמיים נסגרים. הנתון הזה נשאר זהה.
בויטארה עם מתלים נפרדים, המרווח הזה נזיל. משתנה כל הזמן לפי מטה.
הכותב משתמש ב"נתוני יצרן" של ההיילקס או טריטון או נווארה או דימקס, כלומר בקטלוג שהודפס ועוצב בישראל. זה שבוחר לתת דגש לנתונים מרשימים כלשהם, לא תמיד מבין את הדקויות שבין מרווח תחת לביצה, או מתחת למרכז השילדה, או מתחת לגשר הגיר, וכלל איפה ממוקם גשר הגיר?... לעתים הוא מתעלם מדברים קריטיים יותר ממרווח הגחון על הנייר. זה שמעצב לו את הקטלוג (גרפיקאי) לבטח לא מבין על מה מדובר וגם עלול לטעות כשהוא מקליד מאסות של טקסט ומספרים.
אנשי מכירות באולמות התצוגה, מהם בוודאי אל תצפה להבין באמת מה קורה. הם צריכים להבין בלמכור, לא בדקויות של תכנון נכון של גחון של רכב כביש-שטח. וזה למה תמצא באולם של סובארו את הקוביות הצבעוניות ממחישות את מרווח הגחון בן 22 הס"מ המופלאים של XV ופורסטר העדיף על פני מתחריהם.
אבל את בעיית זוית הגישה של XV ופורסטר תהיה בטוח שלא יזכירו. יעדיפו להתעלם מזה, כי זה כבר פרט שלא מחמיא.
אז התעסקות משועממת בנתונים של מילימטרים לכאן או לכאן, מגוחכת בעיני. וזה מזכיר לי את האינצידנט שקרה לפני כמה וכמה שנים טובות, כשמישהו בעל לנדקרוזר קצר חדש תבע את יוניון מוטורס בטענה שזוית הנטישה בפועל ברכבו, לא תואמת לזוית הנטישה המובטחת במפרט הטכני.....
מרווח גחון - כשמו כן הוא... בגחון
חלק המרכב הנמוך ביותר.
הביצה היא לא חלק מהמרכב...
ואם אתה חושב שהיא כן, תמדוד את צלחת הברקס
Sent from my SM-G950F using Tapatalkאני לא חושב.
זו ההגדרה ה'רשמית'. בספרים. לשם ההשוואה - ברוב הטנדרים המידה היא סביב 22 ס''מ - זה מתחת לביצה.
ומה זה משנה מה אני חושב? אם מישהו משווה מרווח מתחת לביצה למרווח מתחת לשלדה הוא טועה. ואם הוא מסיק מזה מסקנה שגויה וכותב אותה באינטרנט - הוא מטעה.
ולכן גם אתה יכול לקחת מטר ולצאת לחניה ולמדוד. ;-)
אסף
בסופו של דבר,עם ניצב לו בולדר באמצע השביל גם הביצה
צריכה לעבור,אז מה יעזור לי מרווח גחון במיגון או בגשר הגיר?
הכותב משתמש ב"נתוני יצרן" של ההיילקס או טריטון או נווארה או דימקס.......
אז התעסקות משועממת בנתונים של מילימטרים לכאן או לכאן, מגוחכת בעיני. וזה מזכיר לי את האינצידנט שקרה לפני כמה וכמה שנים טובות, כשמישהו בעל לנדקרוזר קצר חדש תבע את יוניון מוטורס בטענה שזוית הנטישה בפועל ברכבו, לא תואמת לזוית הנטישה המובטחת במפרט הטכני.....
דרור, מגוכח?
איזה דרך להשוות בין נתונים של כלי רכב מאותו סגמנט (מבנה כללי דומה) יש, אם לא השוואת נתונים?
אם נניח התלבטתי בין האנטר להיילקס, מעניין אותי מאוד שלהאנטר זוית עזיבה פחות טובה ורוחב סרנים קטן יותר. זה מנבא יכולות שטח ברמה מסויימת.
אסף.
נו, אבל אם רוב הכתבים לא בדיוק אנשי שטח ולא מבינים מה הם כותבים?..............
כבר סיפרתי לכם שהיה ביניהם מישהו שהתבלבל בין בנזין לדיזל...
לא פעם ולא פעמיים יצא לי לגרום מבוכה למארחים בהשקות כשלא התביישתי להשתטח עם הז'קט והעניבה מתחת לרכב כלשהו ולהסתכל לו מתחת לשמלה. לא הבינו למה אני חותר.
אבל לפעמים זה מספיק כדי להבין מה הולך לקרות בשטח.
זה לא אמור להיות דיון הגיגים. אלא מספרים.
צאו למדוד.
אסף.
הרכב חונה בקוליסים שקועים.. אי אפשר למדוד.
אסף, ..נראה לי שאתה חותר לדיון אם רכב בעל ארבע מתלים נפרדים נעול, עביר יותר מרכב בעל סרנים נעול.
תאורטית, כן. וגם מתנהג יותר טוב בכל מה שלא קשור לעבירות.
אסף, ..נראה לי שאתה חותר לדיון אם רכב בעל ארבע מתלים נפרדים נעול, עביר יותר מרכב בעל סרנים נעול.
תאורטית, כן.
הכללה מאד גסה שאינה נכונה.
רוק-באגי עם מתלה נפרד שהשקיעו בו מליון דולר ומתחרה בKOH, אולי.
בינתיים, אין אף רכב סדרתי עם מתלה נפרד שמתקרב למהלכי מתלה של רכבי שטח סדרתיים עם סרנים חיים.
אז תגיד נעול אז מה זה משנה עם יש גלגלים מתנפנפים באויר.. אז גם זה לא נכון.
כי יש ערך גזירה של פני השטח שהעברת הכוח ע״י גלגל יחיד לא מאפשרת, וחלוקה על יותר שטח מגע כן מאפשר.
מהלכי מתלה=מגע רציף עם השטח=פחות עומס על כל גלגל ויציבות במצבי קצה.
תאורטית, כן. וגם מתנהג יותר טוב בכל מה שלא קשור לעבירות.על פי ויקיפדיה,
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%94_(%D7%A1%D 7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98)
חתירה היא ספורט.
ואני מפחד מספורט.
אז לא.
רק מעוניין במספרים מדודים עם מטר.
אסף.
.
כתבתי בתאוריה, ואפילו ציטטת זאת , אז אנחנו מסכימים.
אסף, אם דאסטר רכב שטח, מבטיח לך למדוד מחר באור ראשון .
איך אפשר לעשות השוואה בכלל אם כל אחד פה עם הגבהה אחרת?
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
לכן אסף ביקש לכתוב גם את מידת ההגבהה, אבל גם זה קשקוש כי כולם עם הגבהה של 50 מ"מ [emoji846]
GodsFather
10-04-20, 23:10
בינתיים, אין אף רכב סדרתי עם מתלה נפרד שמתקרב למהלכי מתלה של רכבי שטח סדרתיים עם סרנים חיים.
אז תגיד נעול אז מה זה משנה עם יש גלגלים מתנפנפים באויר.. אז גם זה לא נכון.
כי יש ערך גזירה של פני השטח שהעברת הכוח ע״י גלגל יחיד לא מאפשרת, וחלוקה על יותר שטח מגע כן מאפשר.
מהלכי מתלה=מגע רציף עם השטח=פחות עומס על כל גלגל ויציבות במצבי קצה.יש כתבה באתר מקביל של אחד הכתבים המוערכים פה על המוצר החדש מבית איציק מיני שקשור למתלים נפרדים...
זהו, אין לי מה להוסיף לדיון בנתיים... אלא אם רוצים מרווח גחון של גולף.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
יש כתבה באתר מקביל של אחד הכתבים המוערכים פה על המוצר החדש מבית איציק מיני שקשור למתלים נפרדים...
א. זה לא רכב עם מתלים נפרדים, זה מתלה קדמי.
ב. שים לב כמה מאמץ בשביל לאפשר מהלך מתלה שאינו יוצא דופן בשביל רכב משופר מאד (כמו הרכב המתואר) אבל עם סרן חי.
ג. איך זה עונה להגדרה ״סדרתי״.. ?
לכן אסף ביקש לכתוב גם את מידת ההגבהה, אבל גם זה קשקוש כי כולם עם הגבהה של 50 מ"מ [emoji846]בדיוק!
חמישים מילימטר ברזל לא שוקלים אותו דבר כמו חמישים מילימטר נוצות...
חייבים לעשות את ההשוואה רק על רכבים סטנדרטיים אם לא רוצים ללכת לאיבוד.
טל.
הבטחתי אז אקיים.
דאסטר 2016
צמיגים (כביש)מקוריים 215/65/16 -לחץ אוויר 32 PSI
הגבהה איירון מן 50 מ"מ של ברזל בלי תוספת נוצות
מרווח מיגון קדמי 24 ס"מ
מרווח מיגון ביצה אחורית 27 ס"מ
הנקודה הכי נמוכה במרכב היא חטוטרת בקורה הימנית שתפקידה להגן על מצערת האגזוזסט - גובהה 22.5 ס"מ
שארית לניצול מהלך פתיחה גלגל קדמי 7.5 ס"מ
שארית לניצול מהלך פתיחה גלגל אחורי 6.5 ס"מ
בתא מטען אין משקולות ,אולי 5 ק"ג בטוטל.
אז יש לי מטלה לחופש עבורכם.
קחו מטר.
לכו לזחול מתחת לרכב.
ןשתפו אותנו בנתונים - לבניית בסיס נתונים אמיתי ומדוייק.
מדדו בשבילנו - מרווח גחון מתחת לדיפרנציאל האחורי, מתחת לקדמי, מתחת לקורות השילדה, ומתחת לנקודה הכי נמוכה - גשר גיר או טנק דלק או מה שהכי נמוך.
שימו כאן את ארבעת המספרים האלו וכיתבו מה דגם הרכב ושנה, מה מידת הגלגלים, ומידת ההגבהה..
אני חושב שיהיה מעניין..
אסף.
סוזוקי סמוראי 98, מוגבה 50ממ, 32".
דיפ' קדמי: 27סמ
דיפ' אחורי: 26סמ
גובה קורת שילדה: 42סמ
גובה מיכל דלק: 48סמ
ומדידה אחת מתחת לגחון: (: 49סמ.
אבל כמו שאמרתם כבר ...הנתונים מספרים רק חצי סיפור.1285021285031285041285061285071285 08
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
טרופר דיזל 2003, צמיגים 31, לחץ 32psi.
הגבהה (מאחור)- OME-929 (נדמה לי, שבקטלוג זה מוגדר כ +45מ"מ) + כריות Airlift בלחץ 12psi ( ה 12, לקזז את המשקל "הקבוע").
כ 150-200 ק"ג קבוע מאחור (מגירות, מקרר, מיכל מים מובנה, ציוד).
ביצה (אחורית) - 20
מגן טרנספר - 23
גחון (הנקודה הנמוכה במגן של המנוע) - 24
קורות (קדימה ואחורה) - 36
הגובה של הבודי מאחור (הקורה מאחור) משחק + - 2ס"מ כתלות במשקל ובלחץ אוויר של הכריות, מה שמשפיע כ + - 1ס"מ על המגן טרנספר (שזו הנקודה שחוטפת הכי הרבה).
talw@
תסתכל טוב על המספרים האלו, יותר נמוך מהדסטר שלך. אתה עם מתלים נפרדים, ואלקטרוניקה מתקדמת יותר (בקרת החלקה וכו')- תגיד איפה ומתי אתה רוצה לעשות השוואה של עבירות (בין מתלים נפרדים לסרן חי), וניפגש :-)
מקווה שיש לך בתא מטען מספיק מקום לבירה קרה.
boaz avrahami
11-04-20, 10:42
זיו, מצאת לעצמך את מי לאתגר.
גם עם NSU פרינץ הוא ינצח אותך בעבירות.
חבל על ההשפלה...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני לא עושה השוואות, אסף רוצה לעשות.
טרופר ודאסטר ,שתי חיות שונות בהרבה מובנים, איך בכלל אפשר להשוות ?
ובירה זה תמיד טוב
אני לא עושה השוואות, אסף רוצה לעשות.
טרופר ודאסטר ,שתי חיות שונות בהרבה מובנים, איך בכלל אפשר להשוות ?
ובירה זה תמיד טובמה אם הדבר הכתום הזה שבתמונת פרופיל שלך? יש לו גם מרווח גחון?
כן, 45 ס"מ לכל האורך- בטן חלקה
ויש עוד 20 ס"מ פתיחה.
אבל זה 2X4
ZIVO@
תסתכל טוב על המספרים האלו, יותר נמוך מהדסטר שלך. אתה עם מתלים נפרדים, ואלקטרוניקה מתקדמת יותר (בקרת החלקה וכו')- תגיד איפה ומתי אתה רוצה לעשות השוואה של עבירות (בין מתלים נפרדים לסרן חי), וניפגש :-)
מקווה שיש לך בתא מטען מספיק מקום לבירה קרה.
ואגב ,לא לחינם מדדתי את מהלך הפתיחה הנותר לגלגל- נתון חשוב לדעתי -אם כבר רוצים להשוות תפוחים וקלמנטינות שעושות "עבירות".
תגידו, גם לכם משעמם תחת ?
א. זה לא רכב עם מתלים נפרדים, זה מתלה קדמי.
ב. שים לב כמה מאמץ בשביל לאפשר מהלך מתלה שאינו יוצא דופן בשביל רכב משופר מאד (כמו הרכב המתואר) אבל עם סרן חי.
ג. איך זה עונה להגדרה ״סדרתי״.. ?
לא סדרתי, אבל (ואני זהיר כאן) כן בולט-און לחובב בעל ידע בגראז'-ביתי מצויד היטב. וגם חוקי במדינות מתורבתות שמעבר לים.
57 ס"מ מהלך אמיתי בגלגל קדמי מונע, במתלה נפרד, שמפגין (מין הסתם) התנהגות כביש טובה מאוד וכל זה ברוחב כללי סטנדרטי יחסית, זה לא יוצא דופן? זה מאוד יוצא דופן. אז נכון שגם המבנה יוצא דופן, אבל בתכלס לא כזה מסובך כמו שזה נראה במבט ראשון. כן, זה מצריך יחידת דיפרנציאל פורטלי שהוא לא סטנדרטי ולכן גם יקר.
וכן, הושקע בזה מאמץ. אפילו הרבה. בדיוק כדי לשמר את אותן תכונות שהזכרת בתגובה הקודמת שלך, של מגע מיטבי של כל ארבעת הגלגלים בקרקע. אבל גם להימנע מהחסרונות של סרנים, בעיקר בכל מה שקשור להתנהגות דינמית במהירויות שמעבר לעבירות. אל תשכח שאני בא מהמחנה שלך, של מצדדי הסרנים, אבל בסוף זה עובד טוב יותר מסרנים, מה לעשות.
boaz avrahami
11-04-20, 11:27
מותר לעשות הפגנות עכשיו, נכון?
בואו נארגן הפגנה נגד תחנת הכח באשלים.
יום ראשון בצהריים נשמע לי נפלא.
לא נזוז כל החג עד שהמתקן יפונה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
טרופר דיזל 2003, צמיגים 31, לחץ 32psi.
הגבהה (מאחור)- OME-929 (נדמה לי, שבקטלוג זה מוגדר כ +45מ"מ) + כריות Airlift בלחץ 12psi ( ה 12, לקזז את המשקל "הקבוע").
כ 150-200 ק"ג קבוע מאחור (מגירות, מקרר, מיכל מים מובנה, ציוד).
ביצה (אחורית) - 20
מגן טרנספר - 23
הגובה של הבודי מאחור (הקורה מאחור) משחק + - 2ס"מ כתלות במשקל ובלחץ אוויר של הכריות, מה שמשפיע כ + - 1ס"מ על המגן טרנספר (שזו הנקודה שחוטפת הכי הרבה).
talw@
מקווה שיש לך בתא מטען מספיק מקום לבירה קרה.זיו יש תרחישים בהם אתה תישאר תקוע מאחור ויש כאלו שלא...
כל העניין עם הifs יכול לעבוד טוב גם בעבירות בהנחה שהמתלה לא רופס ויש קפיצים עם קבוע קפיץ גבוה ששומר את האף גבוה... אז זה עובד לעיתים מוצלח יותר מברכב עם סרן חי.
הויטרה היא דוגמא קלאסית בהשוואה לסמוראי.. מרגע שהמתלה הקדמי טופל כהלכה.. כלומר יושב מרוסן וגבוה ..זוויות גישה טופלו.. גם בזחילות סלעים וגם בבוץ עמוק מצאנו את גחון הגבוה והחלק מהווה ייתרון ברור לעומת האח הספרטני.
אני יכול לומר שהבחירה העיקרית אצלי בגלגל גדול... היא דווקא הנסיעה מהירה.
אפשר להשוות לצירוקי של נדב ולעוד רכבים פה... השילוב של גלגל גדול ודיפ' קטן מאפשרים לא להאט בכל זיז שבולט מהשביל. וחשוב מכך להתנהל במצע טובעני באיטיות מבלי לחשוש כל כך להתיישב על הסרנים.
החיסרון באמינות ברור... אין צורך לדון בו (:
. אל תשכח שאני בא מהמחנה שלך, של מצדדי הסרנים, אבל בסוף זה עובד טוב יותר מסרנים, מה לעשות.
מופלא ככל שנראה, ואכן נראה מאד מרשים, אל תשכח שלמוצר הזה יש נקודת מכוון.
א. במקור לרכב צבאי קל, וכאן אני בספק אם צבא יקנה את זה, מהנסיון, צבאות לא אוהבים מוצרי סדנאת נישה, זה לא מעשי עבור מי שצריך להחזיק מלאי זמין לתחזוקה, או להתחיל להסב רכב סדרתי עם שינויים חריגים(וזה חריג).
ב. אנשים עם המון כסף ורצון למשהו מגניב וייחודי.
ג. יש כלי נישה אחרים מוכחים עם מתלה נפרד ורמת עבירות גבוהה מאד, אבל שוב, זה נישה.
לא סדרתי כבר אמרנו?
סקרנתם אותי..
היילקס 97 מוגבה 50ממ צמיגי 31.
קורות שלדה לרצפה 53סמ (סף תחתון של המרכב כ-60סמ).
גשר גיר: 42 סמ, אבל הוא בחלק הקדמי מחוץ למשולש זוית הגחון אז במעבר סוללה הוא מחוץ לחישוב.
לצינור באגזוז יש עיקול שמנמיך אותו בנקודה מסויימת מתחת לקורות השלדה כ-2סמ, כלומר כ-50סמ מהקרקע.
לא ניתן כרגע למדוד מתחת לדיפ.
אסף, אני מנחש שאם נתת לנו משימה... תדאג לסדר את הנתונים בטבלה?
boaz avrahami
11-04-20, 11:59
אסף, אני מנחש שאם נתת לנו משימה... תדאג לסדר את הנתונים בטבלה?
ולצרף אותה לנספח במכוני הטסטים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כן בהחלט. כשיהיה מספיק נתונים. בינתיים מזיינים פה ת'מח על כל מיני דברים, לפחות מישהו שיצא ומדד עושה את זה. לי יש מכתב מהרופא שאסור לי, רק בגלל זה עוד לא מדדתי (למרות שמאוד במקרה שני רכבי השטח חונים פחות מ 100 מטר מהבית).
מישהו עם דימקס? עם טריטון? נבארה? יאללה, למדוד.
אסף.
ולצרף אותה לנספח במכוני הטסטים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94ברור בועז. הכותרת תהיה גובה של רכב מוגבה 50 מ''מ כחוק.
אסף.
טריטון? הגזמת אני לא מוכן לשכב על האספלט עם מטר עכשיו...
דודג׳ ראם 2016, עומדת על מקורצף עם חרא של כלבים- כוסאוחטק אסף, אתה חייב לי פיג׳מה.
סטנדרטית, צמיגים 275/70/18
דיפ קדמי 21
דיפ אחורי 20
גשר גיר 30
כוסאוחטק
ואגב ,לא לחינם מדדתי את מהלך הפתיחה הנותר לגלגל- נתון חשוב לדעתי -אם כבר רוצים להשוות תפוחים וקלמנטינות שעושות "עבירות".
תגידו, גם לכם משעמם תחת ?
זה כבר מתחיל להשמע כמו טיעונים לעונש, או במקרה שלנו תרוצים.
שמת פה קביעה מאוד נחרצת -
"
תאורטית, כן. וגם מתנהג יותר טוב בכל מה שלא קשור לעבירות."
אני פשוט חושב, שהתאוריה שלך חלקית ושגויה. אחת השגיאות היא אכן ההתעלמות ממהלך המתלה של כל אחת התצורות. במבחן הפרקטיקה, לסרך חי יש מהלך הרבה יותר ארוך (נכון אפשר להכנס למרוץ חימוש, ולמצוא כל מני מתלים נפרדים (עם הנעה) עם מהלך ארוך, אבל תמיד אני אראה לך סרן חי עם מהלך ארוך יותר).
כדי להמנע מכל מני דיונים תאורטים, הצעתי השוואה אקראית בין שני הרכבים שלנו, אבל אתה יכול לבחור איזה רכב אחר שבא לך (ובשביל לחדד, אולי תרצה לבדוק מול שני סרנים חיים).
יש תאוריה, ויש שטח.
ולגבי כל מני ההערות אחרות שהיו פה - האם אתם זוכרים מקרה שדסטר עבר ורכב כמו טרופר לא??? כי אני יכול לספר על כמה מקרים הפוכים.
אז נכון שעכשיו יש קורונה וכולם רק מדברים, אבל יש גבול להתבדרות.
רגע , אני מחליף פיג׳מה בחצר.
כבר חוזר אליך
כוסאוחטק אסף כוסאוחטק
איזה ריח
רוביקון על 35
ביצים 26
נקודה הכי נמוכה בגשר/ מגן גיר 39
קורות שלדה 45
ובשביל הכיף, המוסטנג ביצה אחורית 17
ככה שבסה״כ יש לי בכל הבית 6 ביצים
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה כבר מתחיל להשמע כמו טיעונים לעונש, או במקרה שלנו תרוצים.
שמת פה קביעה מאוד נחרצת -
"
תאורטית, כן. וגם מתנהג יותר טוב בכל מה שלא קשור לעבירות."
אני פשוט חושב, שהתאוריה שלך חלקית ושגויה. אחת השגיאות היא אכן ההתעלמות ממהלך המתלה של כל אחת התצורות. במבחן הפרקטיקה, לסרך חי יש מהלך הרבה יותר ארוך (נכון אפשר להכנס למרוץ חימוש, ולמצוא כל מני מתלים נפרדים (עם הנעה) עם מהלך ארוך, אבל תמיד אני אראה לך סרן חי עם מהלך ארוך יותר).
כדי להמנע מכל מני דיונים תאורטים, הצעתי השוואה אקראית בין שני הרכבים שלנו, אבל אתה יכול לבחור איזה רכב אחר שבא לך (ובשביל לחדד, אולי תרצה לבדוק מול שני סרנים חיים).
יש תאוריה, ויש שטח.
ולגבי כל מני ההערות אחרות שהיו פה - האם אתם זוכרים מקרה שדסטר עבר ורכב כמו טרופר לא??? כי אני יכול לספר על כמה מקרים הפוכים.
אז נכון שעכשיו יש קורונה וכולם רק מדברים, אבל יש גבול להתבדרות.
אסף יאשים אותנו בזיוני שכל, והוא בעיקרון צודק.
בדיקת עבירות בשבילי היא לעבור 200 ק"מ (באיזה נתיב שתבחר) כנגד שעון עצר. נתיב שיש בו את כל מגוון העבירויות , ולא לעמוד על מעלה מחורבן חצי יום שבראשו פותחים בקבוק בירה - שם בוודאות יש לך יתרון.
(למרות שמאוד במקרה שני רכבי השטח חונים פחות מ 100 מטר מהבית).
אסף.
2?
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
2?
אולי הוא מחשיב את ה-VW קמפר כרכב שטח. לפחות לפי מרווח הגחון שיותר טוב משל רוב הכלים כאן, יש בזה משהו.
אולי הוא מחשיב את ה-VW קמפר כרכב שטח. לפחות לפי מרווח הגחון שיותר טוב משל רוב הכלים כאן, יש בזה משהו.בדיוק.
יש לו מרווח גחון יותר משל רוב ה'ג'יפים' וצמיגי MT אז הוא רכב שטח...
אסף.
ברור בועז. הכותרת תהיה גובה של רכב מוגבה 50 מ''מ כחוק.
אסף.
אם כך, צריך עוד משתנים לחישוב.
הרכב שלי כבד ב-250קג מדודים ביחס למקור.
זה אומר שהרכב יהיה קצת יותר גבוה ללא המשקל.
רוביקון על 35
ביצים 26
נקודה הכי נמוכה בגשר/ מגן גיר 39
קורות שלדה 45
מה ההגבהה של הרכב?
עזוב את ההגבהה, איזה סרנים ?
עם צמיגי 35 היית אמור להיות גבוה ממני באינץ׳ שלם בסרנים ...
אסף יאשים אותנו בזיוני שכל, והוא בעיקרון צודק.
בדיקת עבירות בשבילי היא לעבור 200 ק"מ (באיזה נתיב שתבחר) כנגד שעון עצר. נתיב שיש בו את כל מגוון העבירויות , ולא לעמוד על מעלה מחורבן חצי יום שבראשו פותחים בקבוק בירה - שם בוודאות יש לך יתרון.
ככה לא בודקים עבירות.. כי במידה ונשבר משהו במקטע אחד, זה לא מייצג את המדגם כולו.
מסלול בחינת יכולת עבירות וניידות מחולק למקטעים נפרדים שכל אחד נמדד בנפרד, ומאוחד בסיכום למסלול וירטואלי שכולל את כל הקטעים (לפחות דרך עפר סוג ב׳, קוליס, ״בר-בשטח״, סלעים, בוץ ודיונות, עם מגוון שיפועים הולך ומחמיר בכל תא שטח.
רוצה לדקדק?
כל הנ״ל במסלול נפרד לסוגי קרקע שונים ביבש ורטוב..
על זה חוזרים כמה פעמים לטובת מדגם אמיתי, עם מגוון נהגים מטירון מוחלט ועד ״אלוף העולם״ ואז אפשר גם להפריד בין יכולות הכלי והנהג.
סטנדרטי בהקשר הזה 44
למיטב ידיעתי למרות שהשם זהה, הסרנים שלנו לא זהים ( בהנחה שאצלך 44 מאחורה)
סטנדרטי בהקשר הזה 44
מה זה ״בהקשר הזה״, מוגבה או לא?
סרנים סטנדרטיים ... הרי ברנגלרים תמצא מכל טוב כולל דנה 70 מאחורה
ההגבהה היא בערך 4
אני בתחושה שאנחנו גונבים לאסף את השרשור הזה למקום אחר
רשמתי את הנתונים שלי כי כנראה יהיו פה הכי ״דומים״ לרנגלר של איציק מיני שמעיד שיופיע כאן תכף כדוגמה
משעשע שרנגלר מוגבה במצטבר (גלגלים ומתלה), 6״ בגובה של היילקס ישן סטנדרטי על 31.
ככה לא בודקים עבירות.. כי במידה ונשבר משהו במקטע אחד, זה לא מייצג את המדגם כולו.
מסלול בחינת יכולת עבירות וניידות מחולק למקטעים נפרדים שכל אחד נמדד בנפרד, ומאוחד בסיכום למסלול וירטואלי שכולל את כל הקטעים (לפחות דרך עפר סוג ב׳, קוליס, ״בר-בשטח״, סלעים, בוץ ודיונות, עם מגוון שיפועים הולך ומחמיר בכל תא שטח.
רוצה לדקדק?
כל הנ״ל במסלול נפרד לסוגי קרקע שונים ביבש ורטוב..
על זה חוזרים כמה פעמים לטובת מדגם אמיתי, עם מגוון נהגים מטירון מוחלט ועד ״אלוף העולם״ ואז אפשר גם להפריד בין יכולות הכלי והנהג.
אה אוקיי, אז לפני שאסף פותח עלינו כאן באש , תגדיר רכב סידרתי. אז לפני שיהיה פה פינג פונג , כל רכב שטח שיצא ממפעל עם מספר צהוב תופס ?
סטנדרטי בהקשר הזה 44
Sent from my iPhone using Tapatalkאכן 44 מאחורה.
הייתי מצפה לראות פער גדול יותר במרווח מתחת לסרנים. יכול להיות שלא מלאת אוויר מאז הביקור האחרון שלך בשטח ??
אה אוקיי, אז לפני שאסף פותח עלינו כאן באש , תגדיר רכב סידרתי. אז לפני שיהיה פה פינג פונג , כל רכב שטח שיצא ממפעל עם מספר צהוב תופס ?מי מודד לנו זיבר ?
דווקא הגיוני נדב
מאחור יש הבדל 2 סמ. ההבדל בין זה לאינטש הוא במסגרת שגיאת המדידה
ומקדימה הסרנים לא אותם סרנים וזו הסיבה
רק לי חסר בדרישות המדידה מרחק בין סרנים עבור זוית "הבטן" ?
אגב, זה הדבר היחידי שעצר את הויטארה שהתיישבה על תלולית חסימה של קיבוץ.
רענן
boaz avrahami
11-04-20, 16:46
רענן
ראה תגובה #12
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אה אוקיי, אז לפני שאסף פותח עלינו כאן באש , תגדיר רכב סידרתי. אז לפני שיהיה פה פינג פונג , כל רכב שטח שיצא ממפעל עם מספר צהוב תופס ?
טכניקת מבחן עבירות וניידות היא שיטה להערכת היכולת, בצורה השוואתית, אתה יכול להשוות מה שאתה רוצה.
זה פשוט כלי עבודה שמאפשר באמת לשים בצורה ברורה יתרונות וחסרונות של כל רכב.
אחד יהיה משמעותית יותר עביר בשטח קשה מאד, אבל בציון הכללי פחות מהיר מהרכב ה״בינוני״ שעושה הכל באותו קצב מתון..
כשמפרקים את המסלול למקטעים ובוחנים בנפרד, ההבדלים צפים טוב יותר.
זה נכון גם בבדיקת שיפורים, כולל משמעותיים ביחס למקור, וכולל רכבי סדנא מול סדרתי.
לא נראה לי שאסף יפתח באש.. הוא לקח חלק במשחקים האלו.
רענןזה נתון קטלוגי ידוע.
אסף.
אין שום כוונה נסתרת, בדיון הזה.
מנסה ליצור בסיס מידע לתועלת הציבור.
אסף.
boaz avrahami
11-04-20, 18:35
בסיס מידע גם עלול להיות לרעת הציבור.
זו חרב פפיות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תלוי בציבור שהמידע יעמוד לרשותו, ותלוי בכמה המידע אמין ומבוסס או לא אמין ולא מבוסס מספיק כדי להיות קביל.
אסף.
זה נתון קטלוגי ידוע.
אסף.ומרווח גחון לא?
ומרווח גחון לא?
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalkמכאן הכל התחיל ..
סוזוקי סמוראי 98, מוגבה 50ממ
Really...?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אצלי עם צמיגי 33 בביצה האחורית נמדד 28 סמ (עברה SHAVING קליל) והביצה הקדמית בערך 26 סמ.
החלק התחתון של קורות השלדה (שהן גם בגובה של המיגון טרנספר +-) עומד על 42 סמ.
בערך 64 סמ לפגושים.
בסיס גלגלים ~100 אינץ'.
צמיגי 33
Really...?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkאתה גונב את נושא השרשור.
איפה המספרים שלך?
הג'יפ היה קצת עסוק היום... אז אין.
חוץ מזה, אתה לא רוצה באמת שאפרסם אותם. כי גם שלי מוגבה 50 מ''מ...
מכאן הכל התחיל ..הכוונה היא שהקטלוגים לא מהימנים?
כולל אלה הרשמיים?
טל.
Really...?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkככל הנראה מדובר על 50מ"מ נוצות....
הכוונה היא שהקטלוגים לא מהימנים?
קרא שוב את הודעת הפתיחה של השרשור...
Really...?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkבשרשור הזה תגלה שיש בישראל גם הגבהות של 8'' שהן רק 50ממ... כנראה תכונה ייחודית לאזור.
נשלח מהנייד
הכוונה היא שהקטלוגים לא מהימנים?
כולל אלה הרשמיים?
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalkאו לא מהימנים או שחסר נתון או שהנתון מתייחס למשהו אחר.
אסף.
אצלי בנבארה 2008, צמיגים 255X70R16, הגבהה חוקית ותיקה של אולדמן
קיט מושלם:
ביצה אחורית תחתית: 23 ס"מ
גחון מתחת למגן מנוע: 22 ס"מ
נק' תחתונה קורות: 32 ס"מ
קורת רוחב וו גרירה : 43 ס"מ
מעולה. תודה. כבר נותן מסקנה מעניינת ביחס לנתונים בהודעת הפתיחה.
אסף.
מדידות ממה שחונה היום במשטח שלי
טויוטה לנדקרוזר 75 שנת 98
גלגלים "31
סט מתלים "2 efs סטנדרטי
ביצה קדמית 230 ממ
גשר גיר 400 ממ
שלדה 450 ממ
ביצה אחורית 220 ממ
טויוטה הילקס 96
גלגלים מקורים "205/80/16 "29
מתלים סטנדרט (בערך)
ביצה קדמית 225 ממ
גשר גיר מקורי 320 ממ
שלדה 485 ממ
ביצה אחורית 215 ממ
איסוזו איפון 02
גלגלים 245/75/16 "32.
מתלים "2 efs רך.
ביצה קדמית 300 ממ
גשר גיר 295 ממ
שלדה 370 ממ
ביצה אחורית 235 ממ
כל הגלגלים מנופחים 30 psi
כל הרכבים לא עמוסים
בברכה,טושי
מעניין לטבלה גם ג'יפונים?
בוקר טוב!
מתנצל מראש על שלא קראתי את מיליון התגובות מעלה, אז אולי אני כותב מה שכבר נאמר מעליי?
לטויוטה ישראל יש מנהג מגונה של מדידת מרווח גחון באמצע הרכב - ולא בנקודה הנמוכה ביותר, שהיא בדרך כלל מתחת לדיפרנציאל האחורי. במבחנים שלי אני מתעלם מהנתון הזה (הרלוונטי אמנם, למעבר סוללה, אבל זו לא השוואת תפוחים לתפוחים). מרווח גחון תקני מוגדר כמרווח המינימאלי, וזה בטח לא 30 ס"מ - יותר 21-22-23 ס"מ, מתחת לדיפ' האחורי. אני יכול לקבל שזה לא הנתון הכי חשוב, אבל זה הסטנדרט להשוואה.
אני מבין את ההיגיון השיווקי של טויוטה, אבל הם לא יכולים לקחת 'סטנדרט תעשייתי', וליצור מציאות פרטית שלהם.
מה שאינו אומר דבר על ה היי לקס, שהוא טנדר שטח מצוין (הרבה פחות טוב על הכביש ובשביל המהיר, מבחינתי)
יש להם מחירון משומשות פרטי אז למה לא מציאות פרטית?
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
רמי,
יש פתרון הרבה יותר פשוט,
תשווה את מרווח הגחון גם ברכבים האחרים.
הרבה טנדרים ורכבי שטח סובלים ממכות בספי הדלתות בדיוק בגלל המרווח הזה, שהוא פקטור משמעותי בעבירות, גם לא בסוללה אלא גם במעברים טכניים אחרים.
וכאן יש למרווח וגובה במרכז הרכב השפעה משמעותית.
להבדיל ממרווח מתחת לביצה שאפשר לפצות עליו במקרים רבים ע״י העלאת גלגל על הגורם שלא עובר מתחת.
דורון, זה בדיוק מה שאנחנו מנסים לעשות כאן.
(ומייד הקארמה של ההיילקס נקמה בי וחטפתי בומבה מתחת לדלת עם צלקת מכוערת)
אסף.
דרך אגב, מה עם מידות אמיתיות של היילקס 2008?
Sent from my LM-V405 using Tapatalk
בוקר טוב!
מתנצל מראש על שלא קראתי את מיליון התגובות מעלה, אז אולי אני כותב מה שכבר נאמר מעליי?
לטויוטה ישראל יש מנהג מגונה של מדידת מרווח גחון באמצע הרכב - ולא בנקודה הנמוכה ביותר, שהיא בדרך כלל מתחת לדיפרנציאל האחורי. במבחנים שלי אני מתעלם מהנתון הזה (הרלוונטי אמנם, למעבר סוללה, אבל זו לא השוואת תפוחים לתפוחים). מרווח גחון תקני מוגדר כמרווח המינימאלי, וזה בטח לא 30 ס"מ - יותר 21-22-23 ס"מ, מתחת לדיפ' האחורי. אני יכול לקבל שזה לא הנתון הכי חשוב, אבל זה הסטנדרט להשוואה.
אני מבין את ההיגיון השיווקי של טויוטה, אבל הם לא יכולים לקחת 'סטנדרט תעשייתי', וליצור מציאות פרטית שלהם.
מה שאינו אומר דבר על ה היי לקס, שהוא טנדר שטח מצוין (הרבה פחות טוב על הכביש ובשביל המהיר, מבחינתי)
זויות המרכב בתכל'ס חשובות הרבה יותר מנתון יבש של מרווח הגחון. בוודאי בכלי רכב עם סרנים חיים שמרווח הגחון המינימלי שלהם (תחתית ביצת הדיפרנציאל) נשאר קבוע.
הזויות תלויות בהרבה נתונים: קוטר הגלגלים שבתכל'ס הוא הנתון הבסיסי שממנו מתחילים לבנות את הרכב והוא משנה הרבה מאוד - וגם לא תמיד בעל השפעה חיובית דווקא על כלל תכונות הרכב.... * מרווח גחון מתחת לגחון * אורך סרחי העודף * אורך בסיס גלגלים וכמובן * מהלך המתלה וגם * הספק ומומנט, כי מנוע חזק הוא גם חשוב, כמובן ביחס למשקל הרכב (יחס הספק למשקל). כי יש מתארי שטח שבהם יש הרבה חשיבות לכוח כמו דיונות למשל, או עליות דרדרת ארוכות (למרות שרוכבי הכלים צמוקי-תפוקת-מנוע סבורים ש"זה לא שטח" ומתעלמים מהם בהפגנתיות....)
ואז אולי צריך להכניס משתנה נוסף, הפעם אנו נזקקים כאן ליכולות המהנדסים שנמצאים כאן (הנה לך אסף, אתה שנהנה לשלוח אותנו להתפלש בלכלוך עם סרגל וסרט מדידה כדי שתוכל להתפוצץ מצחוק.... קח תרגיל שראוי ליכולות שלך. סביר להניח שתצטרך לגייס לצידך את חנן) - והוא גם חישוב יכולת רכבת ההנעה הסטנדרטית, לא משופרת, להתמודד עם גלגל גדול בקצה אחד, ויכולות המנוע בקצה השני.... משהו שיקח בחשבון גם כלים עם מבנה מערכת הנעה בסיסי כמעט "לא מאוזן", נגיד סופה, שמציגה מצד אחד סרן אחד (אחורי) חזק ביותר, ומצד שני סרן שני (קדמי) שהוא כמעט על סף הגבולי.
יש עוד נתונים להכניס למשוואה הזו?..... כושר טיפוס (במעלות/אחוזים?...) זוית שיפוע צד מירבית?... אולי חישוב מרכז כובד?..... עומק צליחת מכשול מים?.....:rolleyes:
זו כבר משימה לצוות חשיבה שיכלול את המהנדסים והמתמטיקאים שבינינו - להגדיר את הנתונים ולהכריז על "נוסחת הזהב" לרכב שטח - מספר מוחלט, שורה תחתונה, שימחיש ויגלם את כלל התכונות האלה ויהווה את "מדד להתאמה לשטח".
אחלה פרויקט לניצול עודף הזמן הפנוי של ימי הבטלה מאונס. משהו שיאפשר לנו לייצר את קודש-הקודשים: מדד קובע פרטי משלנו. "מדד ג'יפולוג לרכב שטח" או ציון סופי ומוחלט שידרג את רשימת "רכבי השטח הטובים ביותר".
זו כבר משימה לצוות חשיבה שיכלול את המהנדסים והמתמטיקאים שבינינו - להגדיר את הנתונים ולהכריז על "נוסחת הזהב" לרכב שטח - מספר מוחלט, שורה תחתונה, שימחיש ויגלם את כלל התכונות האלה ויהווה את "מדד להתאמה לשטח".
כבר חישבו את זה, ברלי. סטיבן הוקינג, ריצ'רד פיינמן, פרימן דייסון ואלברט איינשטיין אישר את התוצאה בסיאנס.
המספר המוחלט הוא - 42.
שזה בגימטריה (ביפנית, כן?) = היילקס.
כמובן :rolleyes:
ואדאמס גם, זה מופיע במדריך הטרמפיסט דקה 112[emoji41]
Sent from my LM-V405 using Tapatalk
חישוב רכבת הכוח זה לא אתגר אמיתי.
זה אחד החישובים הראשונים שעושים לכל רכב, נתון ה gradability גוזר מומנטים על כל הרכיבים בדרך מצד אחד, קובע יחסי העברה מצד שני, ומכוון אותך לתכנון נכון ששום דבר לא יישבר.
אבל נוסחת זהב? אין כזה דבר.
המקסימום שאפשר לעשות הוא למצוא מה מתאים לשבילי ישראל. ואני די בטוח שכולנו סביב אותו מתכון בסופו של יום.
אבל אותו מרווח הגחון כן חשוב. הוא ההבדל בין לעלות מעבר סתמי וחסר שם בראשון נמוך בלי להסס, לבין להסס, לתמרן, ובסוף גם לדפוק את הרכב בסלע. יש מדרגות סלע שאני לא רואה בכלל, גם לא ראיתי אותן כשהיה לי דיפנדר או בסופה. לחלק משותפיי לטיולים המדרגות האלה נראות מאוד מאיימות - כי הרכב נמוך יותר, הם לא ייזהרו - הם יחטפו. וכשמשווים כלי רכב במידות כלליות דומות, עם זוויות מרכב דומות בסיס גלגלים דומה ומידות צמיגים דומות - זה נתון חשוב. במיוחד היום שכולם עם אותם קפיצים ובולמים שמגיעים בערכת ההגבהה.
אסף.
דרך אגב, מה עם מידות אמיתיות של היילקס 2008?
Sent from my LM-V405 using Tapatalkאתה צודק ולא נעים לי, אבל יש לי פתק מהרופא שאסור לי לצאת מהמיטה, לפחות עד שתיגמר חבילת הכדורים הנוכחית (לא מספיק קורונה, גם מטשטשים אותי עם ארקוקסיה...).
אבל אני אמדוד, בטוח.
יש לי בעבודה גם טנדר דימקס אמנם 2x4 (איך זה קרה??? מי לא שם לב?? ) אבל זהה בכל המידות ל 4x4. אז אני אמדוד גם אותו.
אסף.
הכל חשוב.
אבל גם בג'ימני עם 19 ס"מ המאוד לא מרשימים מתחת לגחון וגלגלי 26'-27', אתה לא רואה את הסלעים האלה.
כי הזויות המצויינות שלו מחפות על זה מצויין. ואפילו יותר מזה.
ואם הוא בכל זאת נתקע? זה כנראה רכב השטח היחיד שנשאר שתיאורטית עדיין ניתן לחלץ בידיים.....
בג'ימני אתה רואה שמיים....
אבל נכון - אי אפשר להשוות ג'ימני להיילקס - כי הם שונים מדי. אפשר בהחלט להשוות פג'רו לפת'פיינדר או הנטר לנבארה ולומר על אחד מהם ביחס לשני - 'נמוך'.
לך תביא מספרים מהסופה.
אסף.
רק כי ביקשת יפה, אולי ארד מתישהו להתמרח בטינופת שנושרת קבוע מגחון הסופה על ריצפת החניון.
אבל לא עכשיו, אחרי שהתקלחתי וכולי מצוחצח ומריח טוב.
אולי מחר. או בלילה, אחרי צעידת הערב ולפני המקלחת שלפני השינה.
ובתמורה - חישוב הנוסחה המוחלטת בהחלט נמצא בתוך מעטפת יכולותיך המקצועיות. קדימה, לך על זה.
צוות חשיבה שכזה יכול לעמול במשך שנה שלמה ולא יגיע למאית מהתובנות של מי שכבר כל חייו חושב, מיישם, בונה, חושב שוב, משפר ומשדרג, מיישם שוב, בונה ומתקף באין ספור נסיונות ביצוע את נוסחת הזהב הזו...
למשל הבחור ההוא הגבוה שבנה את הזיבר....
למה שלא תשאל אותו...
כבר חישבו את זה, ברלי. סטיבן הוקינג, ריצ'רד פיינמן, פרימן דייסון ואלברט איינשטיין אישר את התוצאה בסיאנס.
המספר המוחלט הוא - 42.
אוף, למה גילית להם... כבר שנים אני שומר את זה בסוד [emoji16]
צוות חשיבה שכזה יכול לעמול במשך שנה שלמה ולא יגיע למאית מהתובנות של מי שכבר כל חייו חושב, מיישם, בונה, חושב שוב, משפר ומשדרג, מיישם שוב, בונה ומתקף באין ספור נסיונות ביצוע את נוסחת הזהב הזו...
למה שלא תשאל אותו...
נכון.
הבחור ההוא הגבוה, שמהיכרותי איתו ושלדעתי האישית הוא גאון - לא פחות, ושאני ועוד רבים וטובים ממש מעריצים אותו והוא האליל שלנו - הוא בכלל לא מהנדס.
יותר מזה?.... אני בספק אם הוא גם סיים תיכון... ועוד יותר בספק אם הוא יידע בכלל מאיפה להתחיל לעשות את החישובים הללו שעבור חבורת המהנדסים המוכשרים שלנו כאן הם די טריוויאליים (לפחות לפי מה שאסף אומר). אבל כל התיאוריות האלה מתגמדות מול הידע שלו.
כל מה שהוא יודע (ושלא יהיו ספיקות - הוא יודע הרבה יותר מכולנו גם יחד, כולל כל המהנדסים) זה בדיוק כמו שכתבת - אלה תובנות שנרכשו בעמל רב לאורך חיים שלמים, נסיון ללא תחרות בתכנון, בבנייה, בנהיגה, בחשיבה חוזרת ונשנית, שיפור ועוד שיפור ועוד שדרוג. אינספור נסיונות. וגם אינספור תעיות וטעויות שאגב, הוא בכלל לא מתבייש בהן.
אבל אסף מחפש לנו תעסוקה, ואני מחפש תעסוקה לאסף.
לנדקרוזר 73 1998
דיפרנציאל אחורי 23.5 סמ
דיפרנציאל קידמי 25 סמ
קורות 39 סמ
גשר גיר 34 סמ
צמיגי 33
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
מדידה חלקית (בלי לשכב מתחת לאוטו)
שילדה 45
גשר גיר (ברזל) וגם תיבת העברה (מגן פח על אלומיניום) 37
הכבהה עד 50 מ''מ סטנדרטית, צמיגים 32 סטנדרטיים.
אסף.
למה שלא תשאל אותו...
כי הוא בנאדם עם דמיון ומעוף וכשרון, אבל גם הוא, בנה רעיון שרק אחרי שהמהנדסים סידרו אותו לפי כללים הנדסיים, רק אז הרכב עבר לייצור אמיתי, זה למה.
כי הוא בנאדם עם דמיון ומעוף וכשרון, אבל גם הוא, בנה רעיון שרק אחרי שהמהנדסים סידרו אותו לפי כללים הנדסיים, רק אז הרכב עבר לייצור אמיתי, זה למה.
זה כי לא היתה לו ברירה. רצה להעביר את זה תקינה ולקבל רישוי והיה צריך שיחתמו לו. מין הסתם היו כנראה גם הרבה פשרות לאחור במוצר עצמו לכבוד זה.
ממה שאני זוכר מהיצירות הקודמות שלו, הן תוכננו על ידו מ-א' עד ת' בלי שיתערבו לו. יצא מאסטרפיס (מאסטרפיס לפי הסטנדרטים שלנו כמובן, דברים שלא יעברו במחלקת התקינה של משרד התחבורע....). לרכבי מירוץ או כאלה שלא נזקקים לחתימות ואישורים של הממסד, זה הספיק. מעל ומעבר אפילו.
כל זה לא בא להקטין מחשיבות כללי ההנדסה המקובלים ומהצורך במהנדסים, כמובן.
ממה שאני זוכר מהיצירות הקודמות שלו, הן תוכננו על ידו מ-א' עד ת' בלי שיתערבו לו. יצא מאסטרפיס
תשאל את עידו מתי היה הכלי האחרון שהוא תכנן לבד מא' עד ת'.
בהזדמנות. בביקור הבא אצלו.
ממה שאני זוכר מהיצירות הקודמות שלו, הן תוכננו על ידו מ-א' עד ת' בלי שיתערבו לו. יצא מאסטרפיס (מאסטרפיס לפי הסטנדרטים שלנו כמובן,
מממ..
וזה לא קשור רק לתקינה ורישוי.
תשאל את עידו מתי היה הכלי האחרון שהוא תכנן לבד מא' עד ת'.
אני אחרון המתלהבים מכל פסטיבל הזיבר שהיה פה באתר, אבל דווקא ההערה הזו לא ברורה לי.
אימפריות רכב בעולם חולקות פלטפורמות ומכלולים, מה הבעיה בזה?
בדיוק הפוך, כל דקה שאתה משקיע בתכנון של מכלול, שאין לך יתרון יחסי, ואתה יכול לקנות מוכן מספיק טוב, מצווה לקנות.
לא זו היתה כוונתי זיו, לא על מכלולים רמזתי אלא על האנשים שמאחורי הקלעים.
כמו שהנרי פורד לא תכנן את המודל T לבד, ולפרדיננד פורשה היה צוות שעבד על פרויקט החיפושית, גם כדי להוציא זיבאר מקו יצור יש עבודת צוות והנדסה. מעל כולם מנצח איש אחד שזה החזון והרוח שלו, וכבודו במקומו - אני מזכיר את שמו של עידו כהן לצד גדולי עולם הרכב ששמותיהם מתנוססים על מכוניות עד היום.
אבל בניגוד למה שדרור הרומנטיקן מתאר - גאונים שבונים מכונות מדהימות לבדם, בגראז', יש בעיקר בסרטים הוליוודיים.
לא זו היתה כוונתי זיו, לא על מכלולים רמזתי אלא על האנשים שמאחורי הקלעים.
כמו שהנרי פורד לא תכנן את המודל T לבד, ולפרדיננד פורשה היה צוות שעבד על פרויקט החיפושית, גם כדי להוציא זיבאר מקו יצור יש עבודת צוות והנדסה. מעל כולם מנצח איש אחד שזה החזון והרוח שלו, וכבודו במקומו - אני מזכיר את שמו של עידו כהן לצד גדולי עולם הרכב ששמותיהם מתנוססים על מכוניות עד היום.
אבל בניגוד למה שדרור הרומנטיקן מתאר - גאונים שבונים מכונות מדהימות לבדם, בגראז', יש בעיקר בסרטים הוליוודיים.
אם לא הייתי מפחד, שתנעלו גם את השרשור הזה,
אז הייתי כותב לך שאני מסכים אתך ב 100% - לא משנה כמה היחיד מוכשר, צוות, תמיד יהיה טוב יותר.
וגמל זה סוס שתכננה ועדה (א. נכפולגר)
וגמל זה סוס שתכננה ועדה (א. נכפולגר)
אמירה משעשעת אך מטופשת להפליא.
ואיפה נכפולגר עכשיו..
לא רק שגנבתם לי את השרשור... ולאן הגעתם...
אסף.
היילקס 97 מוגבה 50ממ צמיגי 31.
גשר גיר: 42 סמ.
תיקון לגובה גשר גיר:
לגשר מקורי עבה זה צריך להיות 37סמ
מנהל איזו סדנאת רכב בנתניה.
ולגבי האמירה- היא לא מטופשת בכלל. היא פשוט אומרת הפוך ממה שמחבריה התכוונו (גמל היא חיה הרבה יותר מוצלחת מסוס).
יש עוד נתונים להכניס למשוואה הזו?..... כושר טיפוס (במעלות/אחוזים?...) זוית שיפוע צד מירבית?... אולי חישוב מרכז כובד?..... עומק צליחת מכשול מים?.....:rolleyes:
כן. בסוף לכפול הכל ב "מקדם ההתאמה לשינוע בני אדם שאכפת לך מהם". בשביל שלא יצא בטעות שאואז הוא רכב טיולים יותר טוב מפאג׳רו.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
כן בוזי. ומה המטר אומר על הרקסטון?
אסף.
אנשים יקרים....
125 תגובות פחות מ 10 אנשים שיצאו למדוד.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
טרופר דיזל 2003, צמיגים 31
ביצה (אחורית) - 20
מגן טרנספר - 23
אצלי טרופר דיזל 2004, צמיג 245/70/16 עם נתונים מאד דומים.
ביצה אחורית 20.5
מגן טרנספר 23
הנקודה הנמוכה ביותר במיגון שאצלי (אספיר) היא בנקודת החפיפה של המגן הקדמי שהוא מכסה על המיגון האמצעי (טרנספר) - שם זה כ-20 ס"מ וחוטף מדי פעם...
אנשים יקרים....
125 תגובות פחות מ 10 אנשים שיצאו למדוד.
127, 11 ...
כן בוזי. ומה המטר אומר על הרקסטון?
אסף.לא יודע. הוא נמוך מדי בשביל שיהיה אפשר לזחול מתחתיו. אני מוכן למדוד לך את הצרפתייה, בטוח שהנתונים שלה יותר טובים.
אצלי טרופר דיזל 2004, צמיג 245/70/16 עם נתונים מאד דומים.
ביצה אחורית 20.5
מגן טרנספר 23
הנקודה הנמוכה ביותר במיגון שאצלי (אספיר) היא בנקודת החפיפה של המגן הקדמי שהוא מכסה על המיגון האמצעי (טרנספר) - שם זה כ-20 ס"מ וחוטף מדי פעם...
127, 11 ...
ארז,
זה מוזר, עזוב הגבהות, אני על 31, איך יכול להיות שהביצה האחורית גבוהה יותר?
boaz avrahami
14-04-20, 13:17
כשמזדקנים הביצים צונחות. מאוד פשוט...
או שקוטר הגלגל/לחץ אוויר שונים.
לא כל ה 31 נולדו שווים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כשמזדקנים הביצים צונחות. מאוד פשוט...
או שקוטר הגלגל/לחץ אוויר שונים.
לא כל ה 31 נולדו שווים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
סתם ככה, מעבר מרוב ה-31 המקובלים לטויו MT 31 למשל, ירים לך את הביצה בסנטימטר בערך. אמיתי ובדוק.
ארז,
זה מוזר, עזוב הגבהות, אני על 31, איך יכול להיות שהביצה האחורית גבוהה יותר?
תמדוד קוטר הגלגל אצלך, אני אמדוד אצלי ואמדוד שוב את גובה הביצה האחורית.
את ההסברים והניתוחים - משאיר לך ...
תמדוד קוטר הגלגל אצלך, אני אמדוד אצלי ואמדוד שוב את גובה הביצה האחורית.
את ההסברים והניתוחים - משאיר לך ...הנה תמונות
לא היה כל כך נח לשכב למדוד ולצלם, אבל זה מה שיצא. ביצה אחורית רק 20.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200414/26ca0ac9372762b919c00c5e1d5a6b6a.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200414/caef535ed77949ea1801b3cf10ac85a3.jpg
נשלח מהנייד
טראקאן , צמיגי "29, מוגבה 50ממ מאחור ומתיחת מוטות פיתול קדימה ( לא נמדד, מעריך שתוספת של 25 מ"מ) :
תחתית דיפ' אחורי 19 ס"מ
שלדה 34-32 ס"מ (הפרונט נמוך)
גשר גיר 25 ס"מ
איזור חפיפת לוחות מיגון מנוע/גיר 22 ס"מ
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הטוארג, סטנדרטי עם צמיגי 31, במצב מוגבה שלו הנקודה הכי נמוכה זה מיגון המנוע 30 סמ מהקרקע, אין ביצים ועדיין זה לא עושה אותו חיית שטח.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
טריטון 2018, לא מוגבה.
דיפ אחורי 20סמ
דיפ קדמי (מיגון גחון אספיר) 20סמ
קורות שלדה (בטן) 30סמ
גשר גיר (אחרי למיגון אספיר) 25סמ
פגוש אחורי (אספיר) 57סמ
Bf at מידה מקורית
עבור מגזר הג'פונים בטבלה..
פורסטר 15 ממוגן גחון ודיפ אחורי רסטה, גיר אספיר מאוורר
מוגבה 30 ממ
צמיגי נייר מקוריים "225/60-17
גובה מיגון ביצה אחורית 25 סמ
גובה מגן גיר+מנוע 20 סמ
גובה ספי רכב (פלסטיק...): 30 סמ
שאלה, חלקנו מודדים גובה מיגון דיפ אחורי וחלקינו ללא, כדאי לציין בטבלה בבירור עם או ללא מיגון.
יעניין אותי להשוות בפורסטרים הישנים והחדשים, בדאסטר ובגרנד ויטארה, להערכתי הגרנד ויטארה נמוכה במיוחד, גם המוגבהת.
לנדקרוזר 120 מוגבה 50 מ"מ עם פלטות מיגון.
ביצה אחורית - 23 סמ
גובה תחתית מוט סרן אחורי - 32 סמ
גובה מיגון מנוע - 23 סמ
גובה מיגון טנק דלק - 27 סמ
גובה מוטות שלדה - 36.5 סמ
גובה ספי דלת - 47 סמ
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
כי הוא בנאדם עם דמיון ומעוף וכשרון, אבל גם הוא, בנה רעיון שרק אחרי שהמהנדסים סידרו אותו לפי כללים הנדסיים, רק אז הרכב עבר לייצור אמיתי, זה למה.אתה מגיב מתוך ידיעה או היכרות מקרוב של התהליך?
או מתוך פרדיגמה שלך?
שאלה רטורית, אין צורך לענות...
טל.
טל,
ככלל, אני לא נוטה לעשות הערכות מבוססות על פרדיגמה תיאורטית.
הירשפלד יובל
17-04-20, 16:44
סמוראי ארוך SJ413 LWB , 87/88 , צמיג 16" - 7.50" , 3" . מולאו ב - 30psi פעם אחרונה , לא יודע כמה כעת. מה שכן כשראיתי את הפרשי גובה צמיג קדמי/אחורי , ראיתי שוב את תופעת הלוואי של משקל/ציוד ששוכב מאחור.
גובה צמיג קדמי : 79.5cm -" 31.29 . מגן ביצה קדמית : 25cm .
גובה צמיג אחורי : 78cm - "30.7 . ביצה אחורית ( ללא מגן ) 25.5cm .
סף חיצוני BODY : גובה 53.5cm . קורות שלדה : 41.5cm . תחתית חובק מדרגה : 38cm .
הנקודה הנמוכה במרכז הרכב היא לא גשרי גיר/טרנספר אלא בית תוף בלם היד שיושב על גל ההינע : 35.5cm .
פגוש אחורי : 52.5cm .
פגוש קדמי : תחתון/עליון :68/55cm . בפגוש קדמי הבעיה היא לפעמים שהנדנדה הקדמית פוגשת לפעמים אבן לפני הגלגל וגובהה הוא : 44cm .
מרווח גחון של דימקס סטנדרטי
מתחת לשילדה 34 סמ
רדיוס הגלגל גם 34 (לשם השוואה בהיילקס שנמדד קודם רדיוס גלגל סטנדרטי 40 ס"מ)
(בהשוואה להיילקס - הדימקס יותר גבוה!! )
אסף.
מה המרווח מתחת לגשר גיר?
ואיזה שנתון הדימקס.. 2008 מלכך רצפה.
דימקס חדש. מאז דגם 2012 - קפיצים מעל הסרן וסלילים מקדימה - הוא לא נופל מ'מובילי הקטגוריה'.. לדעתי.
לפחות לא במידות ובמתלים.
(סוד גלוי הוא שכדי לשפר מהלך מתלה אחורי בויגו, מתקינים לו קפיצים ובולמים של דימקס).
גשר גיר? זה איסוזו לא טויוטה. הכל בתוך השילדה.
אסף.
גשר גיר? זה איסוזו לא טויוטה. הכל בתוך השילדה.
אסף.
בדימקס הקודם הגשר היה בולט מלמטה בצורה מביכה.
הדימקס הקודם לא רלוונטי, זה לא רכב שטח אלא טנדר לחקלאים חסכנים.
אסף.
היה לי דימקס מהדגם החדש מהעבודה וטיילתי איתו לא מעט.
מוגבה קלות מאחורה (בעיקר בגלל תוספת משקל), הרכב בהחלט סיפק את הסחורה. לא מצטיין בכלום, בקרת משיכה לא מאוד יעילה (אבל כן עובדת), ועדיין, הוא גם לא הרגיש נחות בצורה יוצאת דופן.
מהלכי מתלה נדיבים ומרווח גחון סביר בהחלט אפשרו לו לטייל בבטחה ברוב המסלולים.
הנל גם היה ידני- וההילוך הראשון שלו ב- low קצר באופן משובח ביותר. וזה כן יתרון גדול.
תמשיכו למדוד!
בפעם הבאה שפלומי מתלבט בין רכב א' לב' ואלמוני יכתוב לו שזה גבוה או נמוך - יהיו לנו מספרים אמיתיים.
לא כמו לכתב מהודעת הפתיחה שהרגיש בשטח את היתרון במרווח הגחון העודף של ההיילקס... למרות שהוא גבוה יותר מהדימקס רק בקטלוג.
אסף.
גרנד ויטרה 2008 מוגבהת 50 מ''מ דובינסון
ביצה קדמית 23.5 (22.5 עם מיגון)
ביצה אחורית 26.5
גשר טרנספר 23.5
סף הרכב 33
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
תמשיכו למדוד!
בפעם הבאה שפלומי מתלבט בין רכב א' לב' ואלמוני יכתוב לו שזה גבוה או נמוך - יהיו לנו מספרים אמיתיים.
לא כמו לכתב מהודעת הפתיחה שהרגיש בשטח את היתרון במרווח הגחון העודף של ההיילקס... למרות שהוא גבוה יותר מהדימקס רק בקטלוג.
אסף.
אסף,
כבר כמה זמן, ובשרשור הזה עוד יותר, איפהשהו ב sub-context, אני מבחין ביותר פתיחות למחשבה של דימקס (2012+) כאופציה סבירה (פחות נחרצות לגבי "היתרון" של היילקס).
אני צודק?
אסף,
כבר כמה זמן, ובשרשור הזה עוד יותר, איפהשהו ב sub-context, אני מבחין ביותר פתיחות למחשבה של דימקס (2012+) כאופציה סבירה (פחות נחרצות לגבי "היתרון" של היילקס).
אני צודק?
יש כבר שרשור דימקס חדש עם לא מעט דוגמאות.
הירשפלד יובל
27-04-20, 12:44
תמשיכו למדוד!
זה בערבון מוגבל מאוד. חלק מהרכבים שצוינו ופורטו ( כולל שלי ) , הם קומבינה על גבי קומבינה ולא רכבים סדרתיים.רק חלקנו פירטנו מידת צמיגים שהיא הבסיס לשאר הנתונים.
זה בערבון מוגבל מאוד. חלק מהרכבים שצוינו ופורטו ( כולל שלי ) , הם קומבינה על גבי קומבינה ולא רכבים סדרתיים.רק חלקנו פירטנו מידת צמיגים שהיא הבסיס לשאר הנתונים.
בשביל זה אסף ביקש לא רכבי קומבינה.
יש כבר שרשור דימקס חדש עם לא מעט דוגמאות.
קישור?
כמו זיו, גם אני שמתי לב שאסף עם נטייה מאד חיובית לדימקס. זה בהחלט כיוון שונה ממה שהייתי רגיל למצוא גם בשרשורי הטנדרים וגם במענה לתשובות של מתלבטים לפני רכישה.
אשמח לקרוא שרשור כזה.
זה בערבון מוגבל מאוד. חלק מהרכבים שצוינו ופורטו ( כולל שלי ) , הם קומבינה על גבי קומבינה ולא רכבים סדרתיים.רק חלקנו פירטנו מידת צמיגים שהיא הבסיס לשאר הנתונים.צודק מאה אחוז.
ורכבי הקומבינה הן נקודת ייחוס נהדרת ללמדך מה אפשר להשיג עם קצת פותחים את הראש מצד אחד, וההבנה מה רבה סטנדרטי אף פעם לא יהיה.
אסף.
לנדרובר דיסקברי 3, שנת 2007,. צמיגים 265/65/17 במצב שטח מקורי(מוגבה כריות אוויר):
דיפ' אחורי 29 ס"מ
דיפ' קדמי 28 ס"מ
שלדה 33 ס"מ
גשר גיר 32 ס"מ
קישור?
כמו זיו, גם אני שמתי לב שאסף עם נטייה מאד חיובית לדימקס. זה בהחלט כיוון שונה ממה שהייתי רגיל למצוא גם בשרשורי הטנדרים וגם במענה לתשובות של מתלבטים לפני רכישה.
אשמח לקרוא שרשור כזה.אני נהנה מחירות מחשבתית - ולא מנטייה או סטייה לרכב זה או אחר. בטח לא מהערצה למותג.
וכן, כשטנדר מעל 100 אלף ש"ח על הפרק, מדובר באופציה טובה מאוד - זה לא חדש.
מי ששבוי בנטייה למותג זה או אחר, עלול להתעוור ולא לראות את המספרים ואת הנתונים.
אסף.
קישור?
אשמח לקרוא שרשור כזה.
קודם כל תפריד בין השנתונים, החדש עם סלילים מקדימה ועלים מעל לסרן מאחור זה רכב שונה לטובה מהדגם הקודם.
אני לא מוצא את השרשור.. אבל גם שם זה התפתח מתגובה של אסף.
והתרחב לדיון כולל הפניות לערוץ יוטיוב אוסטרלי שאחד הרכבים בו זה דימקס חדש מדוגם.
הם די חובבים של הרכב באוסטרליה, מוגדר כאלטרנטיבה הזולה יותר להיילקס אחרי הגבהה ונעילה.
קרוב ל80 אלף הבדל בין דימקס חדש להיילקס חדש ובאזור 60,00 לשאר החבורה זה הבדל גדול
והתרחב לדיון כולל הפניות לערוץ יוטיוב אוסטרלי שאחד הרכבים בו זה דימקס חדש מדוגם.
.
אהה... אז אני מכיר... תודה
נשלח מהנייד
לא טנדר, אבל דיסקו 2 קפיצים הכי סטנדרטי שיש. לא מוגבה, (וקפיצים עייפים בני 16), צמיגי at די שחוקים במידה מקורית (29" וקצת. מנופחים קצת פחות מהמלצת היצרן ).
מתחת לביצה 22 ס"מ. בתעלת עבירות 29.5 (החלק הגבוה של הסרן). הנקודה הכי נמוכה בשלדה (גשר חיזוק שמתחת לטרנספר) 26 ס"מ.
זוויות גישה ונטישה לא מדדתי. אבל הטמבון הקדמי והאחורי לא מקוריים אז אין מה לבדוק.
בערך הדיסקו הכי נמוך בארץ, אבל גם הכי קרוב לאיך שיצא מהמפעל.
מיותר לציין שמלבד הסרנים אין אף מכלול שבולט מקו השלדה.
דיסקו 1 סטנדרטי...
דיפרנציאל 21.5, הסרן עצמו 30, השילדה 38.
יש כמה דברים שקצת נמוכים מקורות השלדה (תןף בלם חניה, משתיק) הם כולם בערך 33 ס"מ מהקרקע.
קדימה חברים, יש עוד הרבה רכבים שלא נמדדו.
מה עם רקסטון חדש? מה עם טנדר טרייטון 2020? ומה עם ניסאן נבארה?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אתה רוצה נתונים של דיסקו 1 מוגבה?
אם כן , אעלה מחר.
העם רוצה....
אסף.
דיסקו 98, מוגבה משהו.
על צמיגים 235/85/16
זוית גישה, עם פגוש כננת 50 מעלות.
זוית נטישה: לוו גרירה, 25 מעלות, בלי הוו גרירה 30 מעלות.
מתחת לביצה קדמית ואחורית 23 ס"מ
נקודה הכי נמוכה בבטן היא הגשר טרנספר והבלם חנייה, שניהם 35 ס"מ, מהרצפה. ממוקמים בערך באמצע בין הסרנים.
(בתמונה נראה שהדוד אגזוז נמוך יותר, זו אשלייה מזוית הצילום)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200830/363f46af4fb248bab3ac1ab2124e5a70.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200830/363d0e4717a7a756884ed9aaf940b811.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200830/aeb977325b619f3a251cc2c0af30d453.jpg
היילקס 2020 חדש
ממוגן מקצה לקצה, צמיגים מקוריים בלי הגבהה.
25 מתחת לביצה הקדמית
35 מתחת למדרגה המיותרת
31 מתחת למגן גשר גיר (הנקודה הנמוכה ביותר בין הסרנים)
37 מתחת לשילדה.
אסף.
טרייטון חדש דנדש
שלדה 32
מדרגות 31
תיבהע 30
ספי דלתות 38
נמוך......
אסף.
מקוריים.
אסף.
שואל כי אני רואה חלק עם צמיגים ממש קטנים.
JohnnyEnglish
06-04-21, 08:44
יש רמת גימור עם צמיגים 265/60/18 , כמעט 31.
והפשוטה עם גודל צמיג כמו הדגם הקודם אני חושב 245/65/17.
לדעתי הם 245/70R16
זה כמעט 30 אינץ'.
כרגיל, ניכר מאמץ יוצא דופן של כל יבואני הרכב בישראל להביא כלי רכב עם הצמיג הכי קטן שאפשר.
245/70r16
גם עם צמיג 31 ותוספת של 10 עד 15 מ''מ לגובה - הוא יישאר עם גחון מאוד נמוך ביחס למתחרים.
אסף.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210409/9fcc372fd256fc71234c56baf9843562.jpg
אסף, העקשנות שלך והדבקות במטרה להכפיש את תוצרת מצובישי מעוררת התפעלות [emoji23]
הקרבתי בשביל זה ונסעתי 3 ימים בטרייטון שכור. היה לא קל אבל הכל למען המטרה.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210409/49268d31b5d62578f38d02e049072ef0.jpg
הבחירה באיקון הזה מעידה על מה שאתה חושב על הרכב?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210409/476966891ea3c7f5a58a0b43c5b810a9.jpg
פרויד אומר שכן.
אני נוטה להסכים.
אסף.
פורד ברונקו בדלנדס צמיגים 33
40 מתחת למגיני סף
27 מתחת למיגון גחון
25 מתחת לגשר גיר
26 מתחת למגן גחון קדמי
25 מתחת לביצה אחורית
33 מתחת לשלדה
לא רע בכלל. אבל לא באמת טוב - בסיס הגלגלים הקצר מחפה על המכללים הלא גבוהים.
אסף.
boaz avrahami
18-01-22, 08:08
בשביל צמיגי 33 זה ממש לא מסעיר
מה חשבת, שבמקרה הוא מתנהג טוב על הכביש?
ובכל זאת הוא לא חטף בגחון.
כנראה שרק מרווח גחון ונתונים מספריים על הנייר לא מספרים את כל הסיפור. גם למיקום המכלולים על צירי האורך והרוחב יש משמעות.
אבל יש 35 חוקי אז למה לא לקחת 35?
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
כי זה מה שהיה לי למדידה. כשתהיה ליד זה עם 35 אל תשכח למדוד.
אסף.
א. מבטיח שאם אהיה ליד כזה אמדוד.
ב. עדכון המספרים שרשמת הוא די פשוט לא? צריך להוסיף 2.54 סמ.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
וואלה לא יודע.
אולי גם הקפיצים שונים?
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.