צפייה בגרסה מלאה : שילוב 4×4
OFER4328967
11-04-20, 23:08
ברשותי טרופר קצר ידני שנת 2000
לא בטוח ש 4×4 משתלב. נורת השילוב מהבהבת
בתחילת נסיעה וכבית לאחר נסיעה קצרה. בשילוב החשמלי
אין כל חיווי בלוח וגם לאחר נעילת
הלוקרים בגלגלים , מרגיש לי שאין שילוב.
מישהו נתקל בתופעה הזו?
תתחיל בלבדוק את תקינות הכפתור שילוב 4x4, בלחיצה עליו הנורה הירוקה צריכה להבהב ואז לדלוק קבוע.
עושים בדיקת מחשב-DATA
בלי סתם לנחש
לא תמצא כלום במחשב לגבי 4x4 בטרופר.
מעניין מאוד מה שאתה כותב.
תקרא על TOD וכן.....in Service Manual
ויקיפדיה\YouTube לא לוקח בחשבון
http://gershon.ucoz.com/index/isuzu/0-8
תקרא על TOD וכן.....in Service Manual
ויקיפדיה\YouTube לא לוקח בחשבון
http://gershon.ucoz.com/index/isuzu/0-8
מי הזכיר TOD??? מי כתב יוטיוב/ויקי???
הכוונה היתה שתקרא על tod באתר של גרשון, כי שם מקור האמת הצרופה ...
אני לא צריך לקרוא (אם יש משהו שאני יכול להגיד עליו את זה זה הטרופר) מהסיבה הפשוטה, בניגוד לחלק מהמגיבים פה לי היו טרופרים כמה שנים(כולל TOD) וגם סורק tech2+ ה manual של איסוזו.
אני עובד על הרכבים בעצמי אז נראה לי שאני קצת מכיר אותם אחרי שהתעסקתי איתם(הכל כולל הכל) מעל 10 שנים.
נדב
*אני לא צריך לקרוא.....*
זה מסביר את המשפט שלך-*לא תמצא כלום במחשב לגבי 4x4 בטרופר*
סבבה.
זה גם מסביר את המשפט שלך לגבי מחשב, כנראה שלא חיברת לטרופר "רגיל" (לא tod, כי יש לו מחשב נפרד), מערכת "טיפשה" שאין מה לבדוק בה במחשב.
אני סיימתי, מחזיר את השרשור לפותח.
חג קורונה שעמום שמח.
ברשותי טרופר קצר ידני שנת 2000
לא בטוח ש 4×4 משתלב. נורת השילוב מהבהבת
בתחילת נסיעה וכבית לאחר נסיעה קצרה. בשילוב החשמלי
אין כל חיווי בלוח וגם לאחר נעילת
הלוקרים בגלגלים , מרגיש לי שאין שילוב.
מישהו נתקל בתופעה הזו?
צריך לבדוק כמה דברים, הראשון הוא קיום ואקום ותקינות הסולנואידים - תפרק מיגון גחון, על הסרן הקדמי בצד נהג תראה צינורות ואקום שמתחברים מסולנואידים למזלג השילוב בתוך הסרן.
תוציא את שניהם כשהמנוע מונע ותוודא שיש ואקום באחד מהם, אחר כך תלחץ על כפתור השילוב ותבדוק אם הואקום עבר לצינור השני. תדווח ונמשיך.
**בקריאה נוספת..כתבת שהנורה בכלל לא נדלקת ולא מהבהבת כשאתה לוחץ על הכפתור? - במצב כזה תקרא את התשובה של נדב...
1.למערכת Shift on the Fly היה SELF DIAGN ללא מחשב בדיקה
p.s תלוי מספר שלדה
2.למערכת (TODׁׁ (Torque on Demand יש DATA דרך מחשב בדיקה
3.א.גיר רגיל-מערכת Shift on the Fly
ב.גיר אוטומטית-מערכת TOD
1.למערכת Shift on the Fly היה SELF DIAGN ללא מחשב בדיקה
p.s תלוי מספר שלדה
2.למערכת (TODׁׁ (Torque on Demand יש DATA דרך מחשב בדיקה
3.א.גיר רגיל-מערכת Shift on the Fly
ב.גיר אוטומטית-מערכת TOD
אתה מערבב דברים.. shift on the fly קיים בשתי המערכות, ההבדל ביניהן הוא שב tod יש מחשב שאחראי על הפעלת הגלגלים הקדמיים לפי הצורך.
בכל מקרה לא בטוח שבקר השילוב ישים לב שהמפסק לא תקין. לכן נכון להתחיל משם.
אסף.
אתה מערבב דברים.. shift on the fly קיים בשתי המערכות, ההבדל ביניהן הוא שב tod יש מחשב שאחראי על הפעלת הגלגלים הקדמיים לפי הצורך.
גם ל''shift on the fly'' יש פיקוד אלקטרוני
עם SELF DIAGNOSTIC
זה משמש יותר כמו "בקר" והוא בגודל קופסת גפרורים שיושב מאחורי המאפרה, תפקידו לוודא שיש שילוב high שמותנה בשילוב low, אם high לא ישתלב לא תןכל לשלב low.
פירקתי גם כמה כאלה אחרי שהתפגרו.
ב TOD יש ממש ecu עם קודי תקלה שאפשר לשלוף כשקיימת תקלה, בTOD אין התנייה של שילוב high, אתה יכול לשלב low בכל רגע שהגיר ב N ויהיה שילוב ישיר ל 4 הגלגלים כי המערכת עוקפת את ההתניה.
זה אחד היתרונות של TOD , תמיד יהיה low ל 4 הגלגלים.
קחו בחשבון שברירת המחדל של הכפתור הזה בטרופר היא "משולב" ככה שבמצב של כפתור תקול או מנותק ההנעה הקדמית אמורה להיות משולבת כולל נורת החיווי.
פות"ש כתב שהנורה מהבהבת כמה פעמים ונכבית.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
זה לא נכון.
גם אם הקונקטור של הכפתור בכלל יהיה מנותק לא יהיה שילוב.
ראיתי גם כאלה שבילבלו ואחרי פירוק להחלפת נורות חיברו את השילוב לאורות משולש אזהרה.
*ברירת המחדל של הרכב זה משולב כאשר הוא כבוי, לאחר התנעה המערכת מייצרת וואקום שמושך את המזלג, בלחיצה על הכפתור מתבצעת הפיכת וואקום ע"י סולונואידים שעל הדיפרנציאל הקידמי והמזלג נימשך לצד שני.
פותח השרשור רשם שבתחילת נסיעה הנורה מהבהבת ואז נכבית(יכול להיות שהמשלב לא נימשך מיד לאחר ההתנעה ולוקח לו קצת זמן), וגם לחיצה על הכפתור לא מדליקה את הנורה בכלל(הנורה אמורה לתת אינדיקציה למצב השילוב) לכן הצעתי לבדוק קודם את הכפתור, ואפשר גם לעשות מה שאלעד רשם ולבדוק אם יש בכלל וואקום על המשלב כשהרכב מונע.
זה משמש יותר כמו "בקר" והוא בגודל קופסת גפרורים שיושב מאחורי המאפרה, תפקידו לוודא שיש שילוב high שמותנה בשילוב low, אם high לא ישתלב לא תןכל לשלב low.
פירקתי גם כמה כאלה אחרי שהתפגרו.
ב TOD יש ממש ecu עם קודי תקלה שאפשר לשלוף כשקיימת תקלה, בTOD אין התנייה של שילוב high, אתה יכול לשלב low בכל רגע שהגיר ב N ויהיה שילוב ישיר ל 4 הגלגלים כי המערכת עוקפת את ההתניה.
זה אחד היתרונות של TOD , תמיד יהיה low ל 4 הגלגלים.אמנם עברה שנה אך בכל זאת-
לפי מה שכתבת, בטרופר עם TOD, נסיעה ב 2x4, אם עצרתי, העברתי את הגיר ל N, ושילבתי ל Low בטרנספר, יהיה מצב 4×4 low ישיר לכל הגלגלים, בלי חלוקת מומנט לסרן הקדמי לפי דרישה ולמרות שכפתור ה 4wd auto לא לחוץ?
הבנתי נכון?
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
אז מה משלב את הציריות הקדמיות?
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
המזלג שילוב.
בטרופר ללא tod שילוב ה low בידית מותנה קודם בשילוב ה high בכפתור החשמלי, אם תהיה תקלה בו או במנוע שילוב על הטרנספר (גם לא קיים ב tod) או במחשב 4x4 (קופסה בגודל של קופסת גפרורים נמצאת מאחורי הקונסולה המרכזית) אין לך 4x4, ז"א שגם את ה low לא ניתן לשלב כי הידית לא תזוז.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.