PDA

צפייה בגרסה מלאה : בחירת חנויות בימי קורונה

שמעון.פ
26-04-20, 01:41
אני מדבר בעיקר על מוצרי מזון וצריכה בסיסיים.

בימי שגרה, בבחירת מקומות הקנייה, אנו שמים דגשים על קריטריונים שונים.
כמו, מחיר, מבחר, נוחות, קרבה לבית וכדומה.
יש גם כאלו (אני ביניהם) שמפצל קניות בין כמה מרכולים.

בימים אלו צריך להיכנס הקריטריון של המקום בו לכאורה
הכי פחות חשש להידבק בנגיף. לבחור בו ולהתרחק מהאחרים.

אתחיל מהדבר הפשוט והכי בטוח - משלוח.

ומי שחייב לראות ולמשש את את הסחורה,
(לא רוצה לקבל גבינה עם תאריך תפוגה שמסתיים מחר)
אם יש בסביבתך מכולת קטנה שבמשך כל השנה
אתה מקסימום נכנס לשם כי נגמרו לך הביצים או החלב
אבל הקנייה העיקרית אתה עושה באיזה רשת מרכולים גדולה,
זה הזמן לשלם עוד 20 אחוז ולהישאר בשכונה שלך.
(אם אתה יודע שהשכונה שלך נקייה יחסית)

אם אתה מתעקש להיכנס לסופר רשת גדול.
מומלץ לעשות את הסינון הבא.
באתר משרד הבריאות, יש לשונית "חדשות" עם עדכונים יומיים.
https://www.gov.il/he/departments/news?OfficeId=104cb0f4-d65a-4692-b590-94af928c19c0&skip=0&limit=10
במשבצת חיפוש לפי כותרת או תקציר, הקלידו את שם העיר בו נמצא המרכול.
הקלדתי "נתניה" והגעתי לדף הזה https://www.gov.il/he/departments/news/netanya-corona
בו אני בודק האם בסניף שאני רוצה לקנות בו, שהה חולה קורונה מאומת בשבועיים האחרונים.
אם שהה, יש סיכון גבוה יותר שאחד מצוות החנות חולה.
נכון שצוות החנות ששהה יחד עם החולה המאומת, נכנס לבידוד. אבל זה קורה רק לאחר
כמה ימים שבהם הוא בא במגע עם אנשי צוות אחרים כשהוא לא יודע שהוא נדבק.
כלומר, באותה חנות יש אנשים שבאו במגע עם חייבי בידוד שיתכן שיתגלו כחולים בעוד כמה ימים.

נדב42
26-04-20, 03:08
לי יש שיקול נוסף: משתדל לקנות בעסקים קטנים כדי לתמוך בהם, הטייקונים של הרשתות ממילא יסתדרו וגם יקבלו פיצוי מהמדינה, לא כמו המכולת השכונתית.

hadtomer
26-04-20, 06:02
לי יש שיקול טיפה שונה: אורכו של התור בכניסה. וכפי שנדב כתב-תמיד שווה לתמוך בעסק קטן.

ביום שישי קפצתי לסופרפארם ברמת גן. התור היה מעל 200 מטרים. שעה וחצי. ובמרחק של 700 מטר משם ישב בית מרקחת שכונתי קטן. תור של שני אנשים, רוקחת מנומסת ומחירים דומים.

boaz avrahami
26-04-20, 08:10
כנ״ל בדיוק.

ולחזק את הקטנים.
הם הכי צריכים אותנו עכשיו

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב ש.
26-04-20, 10:40
לי יש שיקול נוסף: משתדל לקנות בעסקים קטנים כדי לתמוך בהם, הטייקונים של הרשתות ממילא יסתדרו וגם יקבלו פיצוי מהמדינה, לא כמו המכולת השכונתית.

+1.

savyon
26-04-20, 15:45
כנ״ל בדיוק.

ולחזק את הקטנים.
הם הכי צריכים אותנו עכשיו

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

לדעתי,
לאור המצב, זה הדדי, הם צריכים אותנו בדיוק כמו שאנחנו צריכים אותם, לטובת כולם, ובעיקר לטובה חברה שוויונית, לדעתי.
יש משהו מאוד חיובי בעובדה שהקניונים עדיין סגורים ושבעלי הרשתות מתנגדים לפתיחה, זה יוביל לחזרה לחנויות הרחוב, עסקים קטנים, בד"כ נעימים יותר.
בחנויות האלו המבחר מצומצם יותר, מה שאומר שנצוך פחות, נבזבז פחות ונזרוק פחות

ש01
26-04-20, 15:54
ואם כבר שיקול נוסף - אנחנו (ועוד כמה) החלטנו להדיר רגלנו מחנויות רמי לוי.
בימים בהם חקלאים משמידים עגבניות כי המחירים לא מצדיקים קטיף, הוא מעדיף לייבא מטורקיה על עזרה לחקלאים מקומיים.

boaz avrahami
26-04-20, 16:49
בימים בהם חקלאים משמידים עגבניות כי המחירים לא מצדיקים קטיף, הוא מעדיף לייבא מטורקיה על עזרה לחקלאים מקומיים.

טוב לדעת.
נעניש בהתאם

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ד ו ר ו ן
26-04-20, 18:02
טוב לדעת.
נעניש בהתאם

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כנ״ל.

שעות הגעה:
לסופר גדול, מצאתי שבסביבות 20:30 הסופר כמעט ריק.
מניח שכולם סוגרים יום בבית, ועוד לא מתפנים לסידורים.

הייתי בהחלט מעדיף לפרנס חנות מקומית אבל אנשים שמים זין על הכללים הבסיסיים ביותר של מרווח אישי, ומסיכה ולא מתבלבלים לנהל מעליך ומעל למוצרים שיחות טלפון.

בסופר מודדים חום בכניסה, ומחייבים כפפות ומסיכה ויש ג׳ל לשימוש מי שרוצה(ידית העגלה למשל).

פלג_
26-04-20, 18:36

אנחנו קונים כך עוד לפני הקורונה, אפילו שחצי חינם מטר מאיתנו.
יש ליד העבודה מכולת שכונתית, ירקן וקצב.
אנו קונים שם לעיתים קרובות, אולי קצת יותר יקר אבל בסוף גם קונים פחות (בלי השטויות שמסביב) ויותר טרי.
אפילו לא מקפיאים בשר, קונים באותו יום/יום לפני.

erby
26-04-20, 21:03
מוצרי מזון וניקוי קונה רק במרכול שליד הבית. באמת זורקים פחות וההפרש במחיר לא משמעותי.
נמנע מאושר עד ומרמי לוי מהסיבה שציינו מעלי.
בכלל, משתדל מאוד לקנות מעסקים קטנים מקומיים. השירות עדיף ולרוב הפרש המחיר נמוך.
דוגמא מהשבוע האחרון, קניתי צבע לבית במשלוח מהטמבוריה המקומית. נותר פח מיותר. החזרתי. לא היה צורך בהצגת קבלה. הספיק לו לזהות את צורת כיתוב המחיר שעל הפח.
מצד שני, קניתי גגון לרכב בהום סנטר (תווי שי. אין לי משהו אחר לעשות איתם). התברר שלמרות שפורסם כגגון לדאסטר הוא לא מתאים. חזרתי עם חשבונית והתעקשתי לקבל זיכוי חזרה לכרטיס המגנטי ולא זיכוי לחנות. יותר מחצי שעה של ויכוח ועצבים עד שיצאתי משם.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

zerez
26-04-20, 21:18
בימים בהם חקלאים משמידים עגבניות כי המחירים לא מצדיקים קטיף, הוא מעדיף לייבא מטורקיה על עזרה לחקלאים מקומיים.מהסיבה הזאת אני לא קונה אצלו עוד מלפני עידן הקורונה.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

נדב42
26-04-20, 22:41

בבקשה, מתוך מבזק ב- ynet:

האוצר יעניק הטבות ב-6 מיליארד שקל לרשתות הגדולות

משרד האוצר הודיע כי יקצה עוד 6 מיליארד שקל "לשימור והחזרת עובדים למעגל התעסוקה במשק". בשלב זה עדיין לא קיים מודל להקצאת אותה מסגרת תקציבית לעסקים, אולם מדובר בפועל במענקים לחברות ולרשתות הגדולות שהפעילו לחצים כבדים על הפוליטיקאים להעניק גם להם מענקים כפי שמקבלים העסקים הקטנים. את ההודעה פרסם שר האוצר יחד עם משרד ראש הממשלה. לפי הערכות בשלב זה מדובר במענקים של בין מיליונים לעשרות מיליוני שקלים לחברה. (עמרי מילמן, כלכליסט)

שגיא S
27-04-20, 10:15
שימו לב שהרשתות הגדולות עוד יגרמו לביטול ההטבת מעמ על הזמנות מתחת ל-75$.

idanw
27-04-20, 20:06
שימו לב שהרשתות הגדולות עוד יגרמו לביטול ההטבת מע"מ על הזמנות מתחת ל-75$.

אפשר להגיד הרבה נגד ה"רשתות הגדולות", אבל דווקא אם יצליחו בזה, לטעמי זה לזכותן.

למה שעל מוצר שאתה רוכש בישראל תשלם מס ועל מוצר זהה שאתה רוכש בחו"ל, כאשר אתה מוציא כסף מהמדינה במקום לפרנס עובדים מקומיים, תהיה פטור ממס?

המצב כרגע הוא הזוי - תחשוב על עלויות והמגבלות שיש על יבואן מקומי:
1. מכון התקנים - אותם לא מעניין שלמוצר יש תקן בארה"ב או גרמניה, הם רוצים שתעשה בדיקה גם פה - בעלויות של אלפי-עשרות אלפי ש"ח.
2. מכס
3. מע"מ

לאומת ייבוא אישי:
1. לאף אחד לא איכפת מהתקינה של המוצר (למה בעצם? מה ההבדל?!)
2. מכס - נאכף באופן מאוד סלקטיבי
3. מע"מ - סלקטיבי גם כן.

כל זה - כשאנחנו (היבואנים הישראלים) נמצאים בנקודת פתיחה גרועה גם כך במשא ומתן על המחיר אל מול היצרנים, בגלל גודלו המזערי של השוק הישראלי אל מול השווקים בחו"ל

זה נהיה אופנתי לבכות על "יבואנים ישראלים חזירים" ולצקצק על המחירים הגבוהים בישראל ומצד שני לסגוד להטבות פופוליסטיות הזויות כמו פטור ממע"מ על ייבוא אישי מחו"ל.

לטעמי - אם רוצים שיהיה פה מגוון שוק סביר, הכנסות למדינה, כדי שתוכל לתת שרות לאזרח ומקומות תעסוקה - חובה להשוות את תנאי הייבוא המסחרי לתנאי הייבוא האישי.

עידן

נדב42
28-04-20, 00:11
מצד שני, על פריט קטן בודד שקונים מחו"ל משלמים על משלוח פרטני, בעוד יבואן מקומי לרוב מייבא במכולות ועלויות השילוח שלו לפריט בודד נמוכות משמעותית. לי זה דווקא נראה איזון סביר ..

שמעון.פ
28-04-20, 03:33
אם היבואנים רוצים שיקנו מהם את מה שרוכשים בחו"ל,
המע"מ הוא תמריץ קטנטן.
הרוב המוחלט של מי שאני מכיר שמזמין מחו"ל,
היה קונה בארץ לו הפער היה רק 17 אחוז.

בנוסף, הרי כל מה שצרכן פרטי משלם על קנייה של פריט יחיד,
היבואן שרוכש בכמויות משלם פחות מחצי.

אז במקום לעשות מכה עם פער רווחים ענק ולא מוצדק
שיציעו מחיר הוגן ויחזירו את הלקוחות ביושר.

edish
28-04-20, 06:56

למה שעל מוצר שאתה רוכש בישראל תשלם מס ועל מוצר זהה שאתה רוכש בחו"ל, כאשר אתה מוציא כסף מהמדינה במקום לפרנס עובדים מקומיים, תהיה פטור ממס?

1. מכון התקנים - אותם לא מעניין שלמוצר יש תקן בארה"ב או גרמניה, הם רוצים שתעשה בדיקה גם פה - בעלויות של אלפי-עשרות אלפי ש"ח.
2. מכס
3. מע"מ

לאומת ייבוא אישי:
3. מע"מ - סלקטיבי גם כן.

כל זה - כשאנחנו (היבואנים הישראלים) נמצאים בנקודת פתיחה גרועה גם כך במשא ומתן על המחיר אל מול היצרנים, בגלל גודלו המזערי של השוק הישראלי אל מול השווקים בחו"ל

זה נהיה אופנתי לבכות על "יבואנים ישראלים חזירים" ולצקצק על המחירים הגבוהים בישראל ומצד שני לסגוד להטבות פופוליסטיות הזויות כמו פטור ממע"מ על ייבוא אישי מחו"ל.

לטעמי - אם רוצים שיהיה פה מגוון שוק סביר, הכנסות למדינה, כדי שתוכל לתת שרות לאזרח ומקומות תעסוקה - חובה להשוות את תנאי הייבוא המסחרי לתנאי הייבוא האישי.

עידן

מעניין ,אם כך מתח הרווחים של היבואן והקמעונאי הישראלי מאוד קטנים, זאת אומרת שכל ההנחות והמבצעים גורמים להם להפסדים, כל המוצרים שנמכרים בהנחות מפליגות של 50- 60 % בחנויות ולאו דווקא מיבואן יחיד, כל ה1+1 כי קלו כל הקיצין מביאים את הסוחרים לשים רק לחם ומים על שולחן ארוחת הערב כי הפסידו בגדול?
עידן, האמת היא איפושהו באמצע עם נטיה גדולה לחזירות, רובנו היינו מוכנים לשלם 10-15% יותר ולקנות בארץ שזה ריאלי לגמרי.

ד ו ר ו ן
28-04-20, 08:19
לאומת ייבוא אישי:
3. מע"מ - סלקטיבי גם כן.

כי כשאתה מוכר מוצר יש לך אחריות לגביו מול הלקוח הישראלי למהות אליו מיועד, לסיני אין, אז לבקש תקינה ממנו זו בירוקרטיה נטו, וזו בעיה שלי אם החלטתי להרתיח מים בסיר מעופרת.

מה גם שהרבה מאד מוצרים עם נדרשים לתקינה גם לצרכנים פרטיים, והם לא יעברו בלי אישורים נדרשים.

2+3 כבר מזמן לא כאלו סלקטיביים, הפיקוח הרבה יותר הדוק מבעבר.

אישית,
אני עושה שיקול של חשיבות המוצר מבחינתי, הדחיפות והזמינות וההערכה האם בעתיד אצטרך שרות עבורו.
לשיטתי, כשאני קונה בארץ מוצר כזה שעולה לא מעט מעל מחירו בחו״ל, התוספת היא ״חבילת השירות״ ותו-איכות.
לדברים האלו יש מבחינתי משמעות רבה, ואני מוכן לשלם עבורם, גם כשיש הפרש לא קטן מול עלות ייבוא אישי.

אם ההפרש במחיר לא משמעותי, אני מעדיף לרכוש כאן כדי לתמוך בעסקים בארץ.

נדב42
28-04-20, 09:29
ורק למען ההגינות, לעסקים בארץ יש עלויות גבוהות רק על עצם קיומם. זו חוכמה קטנה לקרוא להם חזירים.. גם אני קונה בארץ כאשר הפער סביר, ובמקרה שלא אז אני מזמין מחו"ל. זה לא אומר בהכרח שהיבואן הוא חזיר, ברוב המקרים החזירות היא מהמדינה, והמע"מ על היבוא זה רק קצה הקרחון ...

איל מ
28-04-20, 09:35
אני חייב לשאול שאלה. בעלי חנויות בגרמניה (למשל), לא משלמים שכירות, מכס מע"מ וכו....?

אנחנו מגיעים לזה שההבדל העיקר בינינו לבין חו''ל הוא היכולת של היבואן להתמקח מול היצרן, והחסרון של שוק קטן? אולי בחלק מהמקרים. אבל כשכבל גז לאופנוע, נמכר בחול ב60 דולר ובארץ ב600 ש"ח (לפני מע"מ כמובן), אני לא קונה את התירוץ הזה.

שמעון.פ
28-04-20, 10:24
אחזור לנושא הראשון של השרשור.
המחשה למה שקורה בסניף גדול של רשת.
https://www.gov.il/he/departments/news/jerusalem-corona
בעדכון של היום. כל מי ששהה בסניף רמי לוי בירושלים
בימים האחרונים נחשף לקורונה.

boaz avrahami
28-04-20, 23:53

2. מכס
3. מע"מ

לאומת ייבוא אישי:
3. מע"מ - סלקטיבי גם כן.

עידן

נכון עידן. יש עיוותים ובמיוחד מכון התקנים.
למה גם יבואן מסחרי צריך לשלם להם עבור בדיקה למכשירים בעלי תקינה ארופית או אמריקיאית?
הכול מתגלגל על הצרכן.

מצד שני אתן לך דוגמא אישית שגם קשורה קצת אליך.
בוא נסתכל על שוק המקררים לרכב.
לפני כ 8 או עשר שנים שקלתי לרכוש מקרר וחשקה נפשי ב ARB.
המחירים כולל אצלך בחנות היו 7000 שח.
המחיר ביבוא אישי אצלי בבית ( שילוח ימי) היה 4300 שח.

נכון, ללא מכון תקנים אבל קניתי מאמזון , שלחתי במחירי לקוח פרטי לארץ ושילמתי מיסים כחוק.

תמצא דוגמאות כאלו למכביר בכל ענף שאין בו תחרות פתוחה.

בהמשך גם אתה זיהית פערי מחירים והתחלת להביא מקררים וחתכת את השוק ב 30-50 אחוז כולל אחריות. עד כדי שלא משתלם לשקול ליבא לבד כפי שאני עשיתי.

אותו כנ״ל לגבי עוד מוצרים שאתה מיבא למשל קינג קמפ.
המחירים שלך נותנים פייט טוב לרכישה מחול.

ויש מקומות שבהם היית פחות אטרקטיבי כמו למשל עם Ram Mount. ושם אין תקינה...

אני משתדל לקנות מספק ישראלי עם תודעת שרות גבוהה וזמינות טובה ולא פעם משלם טיפה יותר ולא מרגיש שאני עושה טובה לישראלי.
מוכן לשלם מעט יותר לספק טוב עם זמינות גבוהה ושרות בעברית. זו עיסקה כדאית.
אבל בלי שוק פתוח היבואנים ימשיכו לחגוג עלינו וגם ככה יוקר המחיה אצלנו גבוהה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

idanw
29-04-20, 08:13
בועז,

דוגמת המקרר שלך מדגישה בדיוק את מה שאני מנסה להבהיר: המחיר שהמקרר עלה לך בישראל, אחרי שילוח, נמוך בהרבה מהמחיר שעלה לנו, כחנות בישראל המקרר. למעשה, העלות שלנו הייתה ממש קרובה ל7000 ש"ח שבהם מכרנו אותו הדגם. אני יודע שזה נשמע הזוי, וחלק מהקוראים לא יאמינו לי, אבל זה המצב, וזה לא בגלל חזירות של חנות או יבואן.

וזה מצב שנוצר בדיוק בגלל הסיבות שמניתי בהודעה למעלה: נחיתות במשא ומתן של השוק הישראלי מול היצרנים הבינלאומיים ותנאי ייבוא לא שווים בין ייבוא אישי למסחרי.

המצב הזה גורם לכמה עיוותים:
1. הכלכלה המקומית נחלשת, עסקים נסגרים כי אין להם הצדקה כלכלית וכמות מקומות העבודה יורדת, משמעותית.
2. מגוון המוצרים המוצע בישראל נהיה דליל - למעשה, יש תחומי מוצרים שלמים שפשוט לא נמכרים יותר בישראל (אפילו בתחום המקררים לרכב שנתת דוגמה ממנו, יש מותגים שפשוט נעלמו מהשוק הישראלי, כמו גם המקרר ARB שלך, שנמכר עדיין בקושי, במחיר של כמעט עלות)

מההודעה שלך משתמע שאני קורא לסגירת השוק - ממש לא, אני בעד שוק פתוח לגמרי, אבל המצב הפוך - השוק המקומי משלם מיסים למדינת ישראל שהשוק העולמי לא משלם וזה לא תקין.

המדינה החליטה לתת הטבה לעסקים בחו"ל בצורת פטור ממע"מ ברכישה בחו"ל. זאת החלטה שגורמת לצרכן להעדיף רכישה של מוצרים בחו"ל, שמקטינה את הכנסות המדינה בצורה משמעותית ומקטינה את הפעילות העסקית והתעסוקתית בישראל. שאל את עצמך למה? איך המדינה מרוויחה מזה? התשובה היא שהיא לא מרוויחה מזה, אלא זו הטבה שנתן בזמנו שר אוצר כלשהו כדי להצטייר כאביר הבוחרים.
אחרת, איפה ההיגיון? למה שברכישה ברשת\מרכול\עסק קטן ישראלי, תשלם תוספת של 17% וברכישה מחו"ל תהיה פטור מזה!?

נדב - זה אמנם נראה לך איזון סביר, אבל הוא ממש ממש לא - אתה יכול להאמין לי, אבל אתה לא חייב :)

דורון - אני לא מצליח להבין למה בייבוא אישי אין צורך בבדיקה של מכון התקנים שבייבוא מסחרי היא מחייבת - אפשר לתת למכון התקנים לבדוק כל מוצר (או לסמוך על תקן של מדינה מערבית אחרת) או לשנות את שיטת החיוב, כך שהתנאים לייבוא אישי ומסחרי יהיו זהים.

לעניין האחריות שאתה מציג - אם למשל היו נותנים לנו אפשרות לא לבצע בדיקות במכון התקנים בתנאי שנכתוב על המוצר בגדול "המוצר אינו בפיקוח של מכון התקנים הישראלי" - אני חותם על זה מייד!
למעשה, דבר כזה יכול להוריד את מחיר המקרר לצרכן בישראל (לדוגמה) במעל 30%!!!

איל מ - התשובה היא כן, סוחרים בגרמניה משלמים מכס, מע"מ ואפילו בדיקות במכון התקנים, אבל היחס של התשלומים האלה אצלם הוא קטנטן אל מול פוטנציאל השוק שלהם שהוא עצום לאומת פוטנציאל השוק הישראלי.

נתת דוגמה לעלות של כבל גז לאופנוע - נניח שהיבואן הישראלי והיבואן הגרמני קונים את הפריט במחיר זהה בשער המפעל (זה לא המצב, אבל נניח, לשם הדוגמה). הליך התקינה הישראלי לפריט, יכול להגיע לעלות של עשרות אלפי שקלים ובסוף, כמה אופנועים מאותו הדגם יש בישראל שיכולים לרכוש את הכבל הזה מהיבואן מתוך אוכלוסיה של פחות מ10 מליון איש?

לאומת המצב בגרמניה - בוא נניח שעלות התקינה שם זהה (היא לא זהה, היא נמוכה יותר - מניסיון), אבל פוטנציאל השוק לאותה עלות תקינה גדול בהרבה. כמה אופנועים מאותו הדגם יש באירופה מתוך אוכלוסיה של מעל 500 מליון איש (תקינה גרמנית, תופסת לכל אירופה!)?

אני מקווה שהצלחתי להבהיר ולו במעט את ההבדלים.

אני לא חושב שלהטיל חסמים על הייבוא האישי הוא הפתרון, אבל לכל הפחות, צריך להשוות את המיסוי והבירוקרטיה בין הייבוא האישי לייבוא המסחרי כדי שעדיין תהיה פה כלכלה

תנו קצת קרדיט ליבואנים ולסוחרים הישראלים - תהיו בטוחים שכולם היו רוצים למכור יותר וכולם מבינים שחלק גדול מאוד מהצרכנים רוכש בחו"ל. תהיו בטוחים שהם עושים הכל כדי להתפרנס והיו מורידים מחירים אם זה רק היה כלכלי.

edish
29-04-20, 08:35
לא ענית לשאלתי, איך חנות /יבואן מסוגלים לעשות מבצעים של 30% על כל החנות או 1+1 על מוצר ספציפי על מלאי שקיים בארץ בלי הטבות יצרן.

boaz avrahami
29-04-20, 08:39
עידן ,

ההסבר שלך מעוות לטעמי את העובדות.
לא על כולם אנסה לדון איתך בפומבי כי מדובר במספרים.

1. הפטור ממיסים לצרכן פרטי הוא עד 75 דולר. לרוב מדובר במוצרים שממילא לא דורשים תקן.

2. מכון התקנים זה חסם שבהחלט צריך לסלק. לדעתי הסיבות שהוא עדיין קים לא קשורות להגנה על הצרכן.
מוצר שנושא תקן ארופאי ואמריקאי אמור להיכנס בלי בדיקה. בדיוק כמו ברכב.
מעבר לכך לא יודע אם הציבור מודע אבל 5 יצרנים שונים ירצו תקן למקרר איקס- כל החמישה ישלמו על בדיקה את הסכום המלא.
קצת הגזמת עם עלות הבדיקה אבל לרוב גם המקרר / מוצר יחזור בחלקים... בלתי שמיש.

לא מקבל את ההסבר ל ARB.
מקררים שנמכרים בעולם במחירים דומים עולים משמעותית פחות.
לא רוצה להשמיץ אבל הנפלד כנראה מתמחרים גבוה ויש עוד עמלה של 20-40 אחוז לחנויות. זה לא עובד ככה בשוק תחרותי כמו היום.

לכן אגב עשית בשכל לדעתי שסגרת את החנות ועברת למשלוחים.

* כבל גז לא דורש תקינה.
אין הסבר לחזירות.
יש עוד סדרות שלמות של מוצרים שמתומחרים בנבזות בגלל שהשוק סגור. עד לא מזמן סכיני גילוח של ג׳ילט ודאודורנטים

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

-->