צפייה בגרסה מלאה : יש כיוון סרן אחורי בלנדררוזר?
לק 2007, במכון פרונט כיוונו גם סרן אחורי ( לא הייתי שם זה פשוט מופיע כחיוב בחשבונית). בשרשור אחר כאן ובפורום אחר עלתה שאלה אם בכלל יש כיוון סרן אחורי בל״ק עם סרן חי מאחור או שזה היה אלמנט לחשבון?🤷♂
אין יכולת כיוון, יש מדידה. אם הוא היה עקום, זה היה מתגלה.
החיוב הוא כללי, הם תמיד עושים אותו דבר וצריכים לבצע את הפעולות המינימליות כדי למלא את כל השדות במחשב.
אין יכולת כיוון, יש מדידה. אם הוא היה עקום, זה היה מתגלה.
.
או המוטות רדיוס.
או כל השלדה.. כבר ראיתי רכב שהסרנים לא מקבילים בגלל שלדה שעברה עיוות.
זה לא נראה בעין אבל המדידה הסבירה למה למרות שהפרונט ישר, הרכב מנסה לזוז הצידה.
מודדים מרחקים ואלכסונים.
אם תכתוב כמה שילמת נוכל פחות או יותר להגיד מהניסיון שלנו האם נראה שחוייבת רק על קידמי (למרות שכתוב אחרת) או שהמחיר מוגזם מדי... אל תתבייש, אני שילמתי פעם 1200 שקל להחלפת סטרטר ולאחר מכן גיליתי שיכלתי לשלם בול על אותו דבר 800...
העליתי את הנושא בפורום מתחילים בשאלות על החלפת בוקסות בולמים תוך חודשיים, אבל ספציפית אני שואל על כיוון הפרונט כדי לא לבוא בור לגמרי למכון הפרונט מחר בטענות.
** כל הסיפור התחיל מרעשי חריקה מעצבנים מהמתלים שאובחנו כבוקסות בולמים קרועות- אכן היו קרועות. הוחלפו, חודשיים שקט, שוב רעש-שוב קרועות. המוסך מחליף בוקסות ושולח לכיוון פרונט.
עכשיו אנחנו יומיים אחרי שוב מופיע הרעש המעצבן בכל תנודה של הרכב, והרכב מתנהג לא נעים על הכביש.
לגבי עלויות ששאלתם:
1. כיוון פרונט קדמי ( לא מוצלח בעליל כי הרכב קשה יותר להיגוי ופחות יציב על הכביש המהיר)- 250 שח
2. כיוון סרן אחורי 180 שח
לפני מעמ
בפורומים שונים אגב מצאתי דעות מנוגדות אם מכוונים סרן אחורי או לא ברכב הנ"ל
הרכב לא עבר שום תאונה או סיבה אחרת לעיוות שלדה
צמיגים הוחלפו לחדשים מפאת גילם ולא היתה שחיקה לא אחידה או ממצא אחר חשוד
הנה הדוח שמפרט מה עשו ומדדו מקדימה ואחורה
128786
בכיוון פרונט ממוחשב מרכיבים את הפלטות על הג'נטים לכל ארבעת הגלגלים, הם משדרות למכשיר את הנתונים וככה המכשיר מודד את הסטיה אם יש כזו.
ברכבי שטח עם סרן אחד חי (אחורי לפחות) אין הרבה מה לשחק אבל בכל זאת צריך להרכיב ולמדוד הכל.
אני מכיר מחירים של כיווני פרונט שנעים בין 250 שח ל 600 שח, הרוב תלוי במשך זמן עבודה/התעסקות, כל השאר תלוי במכון/מי ששלח את הרכב, יש מוסכים ששולחים נהג ואז גובים על זה עמלת שירות.
דורון, אם אחד ממוטות הרדיוס היו עקומים אני מניח שהרכב לא היה נוסע ישר והיה מושך לאחד הכיוונים(כמו היגוי אחורי) חוץ מיזה שהיה שוחק צמיגים מאחורה...
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=128786&d=1588142569
בסרן הקדמי זוית קאמבר נראית תקינה. זוית קסטר קטנה מדי, ולא נראה שניסוי לכוון. לא יודע למה. יכול להיות הסברים שונים. התבדרות אופנים לא היתה תקינה, היה toe-out ותיקינו לtoe-in תקין. זה מאד הגיוני אם זה בוצע אחרי החלפת תפוחי היגוי, זה בדיוק הכוונון של תפוחי ההיגוי - הברגה של כל אחד מהתפוחים כמה כריכות יותר פנימה או החוצה. המוסך יכול למדוד מרחק או לספור כריכות ולהחזיר את התפוח החדש כמו הישן, אבל עקרונית צריך לשלוח רכב לכיוון פרונט מיד אחרי החלפת התפוח.
לגבי הסרן האחורי, כמו שנאמר, ברכב כזה אין מה לכוון, אבל הבדיקה יכולה לזהות שמשהו התעוות או התעקם בכל העסק. הקמבר נראה פיקס, ההתבדקות toe in לא סימטרית אבל אני מעריך, לא בוודאות, שזה זניח.
אם אתה לא מרוצה מההתנהגות של הרכב, הרמז היחיד בטופס למשהו לא תקין זה זוית הקסטר הקטנה. זה יכול בהחלט להיות קשור להגבהה, הן של הסרן הקדמי והן לחוסר איזון בין הגבההת הסרן הקדמי לאחורי.
מצ"ב דיאגרמה של הגדרות קסטר קמבר וtoe-in שזה התבדרות/התכנסות אופנים. בעברית זה קצת מבלבל.
https://park.shifting-gears.com/wp-content/uploads/2015/12/0900c15280049b51.gif
סרן אחורי קשיח - מכוונים עקיבה ומירכוז.
אסף.
לק 2007, במכון פרונט כיוונו גם סרן אחורי ( לא הייתי שם זה פשוט מופיע כחיוב בחשבונית). בשרשור אחר כאן ובפורום אחר עלתה שאלה אם בכלל יש כיוון סרן אחורי בל״ק עם סרן חי מאחור או שזה היה אלמנט לחשבון?🤷♂
לסרן אחורי אין כיוון.....
איציק - 4X6ZH
29-04-20, 12:18
כל סרן כל מיתלה יש נתוני יצרן למיקום
יש יצרני רכב שמאפשרים כיוון פשוט ברגי כיוון
יש יצרנים שמאפשרים כיוון על ידי דיסקיות מרווח
יש יצרני רכב שכאשר מה שהוא לא במיקום הנכון יש להחליף חלקים
יש יצרני רכב שמספקים חלקים במידות אובר סייז במיוחד לצורך כיוון
ובסוף בסוף כאשר לא ניתן לבצע כיוון
יש מספר מוסכים שיש להם יכולת " לעקם ... לסובב ... למתוח ..." חלקים מסוימים במיתלה או בשילדה
והכל כאשר הרכב מחובר למכשיר המדידה ואתה רואה בזמן אמת איך כל פעולה משפיעה
על כל זוייות ההיגוי .
לא ניתן לכוון מיתלה קידמי מבלי להתיחס לאחורי וכמובן לא ניתן לכוון אחורי מבלי להתייחס לקידמי
הדרך המקובלת היא על ידי חימום באינדוקציה ( חימום נקודתי מהיר מאד בתוך שדה מגנטי )
נדרש נסיון רב ( זה מה שהוא שכתוב בספר )
איך מכוון יצרן הרכב בסוף פס הייצור ?
איך מכוון יצרן עגלות את כל הסרנים שיהיו מקבילים ?
רק תחשבו לרגע מה הולך בעגלה של מוביל כבד ( טנקים ) כשהוא עמוס והסרנים לא מכוונים
הוא גומר סט צמיגים בכמה עשרות קמ
מי שרוצה ללמוד את הנושא שיכנס למוסכים למתעסקים עם משאיות כבדות עגלות למשקל כבד
וכן גם לכלי רכב פרטיים עושים כיוון כזה קל מאד וזה ממש לא יקר
ובסוף הפעולה לא ניתן לזהות איפה חיממו ומה זז לאיזה כיוון
יש מוסך מפורסם באזור התעשיה של נתניה .
ויש עוד כמה בארץ
איציק
אני שילמתי 250 שח פלוס מעמ על כיוון פרונט בל"ק 120. שמים פלטות על כל הגלגלים אך מוטות הרדיוס קשיחים ואין כיוונון שם.
ציינת את זה קודם ועכשיו אני אכן רואה שאכן כתוב בטופס לנד קרוזר 200 שזה רכב אחר.
אם הכיוונון היה לפי הזנת מחשב לא תקינה זה נראה לי בעייתי מאוד.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
הדרך המקובלת היא על ידי חימום באינדוקציה ( חימום נקודתי מהיר מאד בתוך שדה מגנטי )
נדרש נסיון רב ( זה מה שהוא שכתוב בספר ) וכן גם לכלי רכב פרטיים עושים כיוון כזה קל מאד וזה ממש לא יקר
ובסוף הפעולה לא ניתן לזהות איפה חיממו ומה זז לאיזה כיוון יש מוסך מפורסם באזור התעשיה של נתניה . ויש עוד כמה בארץ
יש בצומת כנות. פרונט אלשיך.
בעל מקצוע "של פעם".
הגון, מקצועי, מכיר את כלי הרכב האלה על בוריים. ישר כסרגל.
ממליץ בחום.
PW
שאלה, ברכב 4*4 קבוע, הסרן הקדמי לא אמור להיות
toe out
ולא
in
?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
בסרן חי זה in.
בנסיעה הם מתיישרים.
בifs אני לא מתחייב לכלום.
שאלה:
אם יש כיוון פרונט של בקאקס בפראדו?
תשובה:
יש-ורק דרך פייסבוק
שם כל ה-תותחים\אלופים\פגזים\מלכים נותנים תשובות בנושא
בדיפנדר, זה in?
כן. לא זוכר בדיוק בשליפה, אבל ההבדל כשמודדים על הצמיג הוא קצת יותר מסנטים וחצי (בחלק האחורי המרווח יותר גדול בסטימטר וחצי פלוס).
בסרן חי זה in.
בנסיעה הם מתיישרים.
.
לפי הספר בסרן חי זה אפס.
בטופס אני רואה שהרכב כוןן לפי נתוני לק 200 והוא בכלל 120. משמעותי?
כן. בהחלט.
לא כי אני יודע מה ההבדלים - אבל הם במימדים שונים.
אסף.
לפי הספר בסרן חי זה אפס.
חיפשתי קצת ברשת ההתיחסות (כוונתי היא לקדמי כן? ההתייחסות לתגובה של יונתן מצפה). מצאתי אזכורים לדיפנדרים עם toe out של 0-20 מ"מ. בדיסקברי שלי רשום אפס.
עם זאת, אני מוכן להתחייב כאן בפניכם שהמדידה עם מוט בין שני צמיגי הגלגלי בדיפנדר צריכה לתת הבדל של מעט מעל ס"מ וחצי. ערערתם לי את הבטחון לגבי in or out, הזכרון שלי אומר שהמדידה הרחבה היא בחלק האחורי של הגלגל, יעני- in.
חיפשתי קצת ברשת ההתיחסות (כוונתי היא לקדמי כן? ההתייחסות לתגובה של יונתן מצפה). מצאתי אזכורים לדיפנדרים עם toe out של 0-20 מ"מ. בדיסקברי שלי רשום אפס.
עם זאת, אני מוכן להתחייב כאן בפניכם שהמדידה עם מוט בין שני צמיגי הגלגלי בדיפנדר צריכה לתת הבדל של מעט מעל ס"מ וחצי. ערערתם לי את הבטחון לגבי in or out, הזכרון שלי אומר שהמדידה הרחבה היא בחלק האחורי של הגלגל, יעני- in.
כל השנים נאמר לי, וזה נשמע הגיוני, שסרן חי מנסים להגיע לאפס, אבל אם יש ממ-שניים IN אז זה קביל, כל עוד זה לא OUT.
אם אני זוכר, בטסט זה עד 3מעלות.
זה שונה ברכב הנעה אחורית או 4x4 קבוע.
אסף.
אסף.שונה ב...?
הרי מדובר ברכב 4*4 קבוע, אם אינני טועה.
אסף.
השארת אותי במתח.;) שונה אז אין יש טעם לעשות כיוון?
התייחסתי לדיון זוטא על סרן חי קדמי
אסף.
אסף.
איל ציין שבדיסקו רשום אפס ובדיפנדר זה IN, מה ההבדל בינהם?
AUTODATA LK 100 and PRADO
חנן-ג'יפולוג
30-04-20, 10:18
כן. לא זוכר בדיוק בשליפה, אבל ההבדל כשמודדים על הצמיג הוא קצת יותר מסנטים וחצי (בחלק האחורי המרווח יותר גדול בסטימטר וחצי פלוס).
זה התחיל מתחושת בטן, והמשיך בבדיקה מהירה בגוגל: אתה מפספס בסדר גודל וגם הפוך בכיוון. 1.19-2.38 מ"מ TOE OUT
https://www.defendersource.com/threads/110-toe-in-specs.66412/#lg=thread-66412&slide=0
ראיתי את זה. ולמרות שאם כולם אומרים לך שאתה שיכור תלך לישון, חרוט לי בזיכרון הפוך. וכיוונתי כמה עשרות רכבים כאלו בסדנה. אני אמצא זמן לרדת לשורש העניין.
זה התחיל מתחושת בטן, והמשיך בבדיקה מהירה בגוגל: אתה מפספס בסדר גודל וגם הפוך בכיוון. 1.19-2.38 מ"מ TOE OUT
https://www.defendersource.com/threads/110-toe-in-specs.66412/#lg=thread-66412&slide=0
ברור, אם יש רכב אחד שכיוון השפור שלו הפוך מכולם, זה חייב להיות דפנדר [emoji3]
טוב.
מודה ועוזב. גם מי שלימד אותי אומר כמוכם. אז כנראה שהגיל והזמן עושים את שלהם.
עכשיו אני צריך רק להבין מה זה האחד נקודה שישים ומשהו שתקוע לי בראש בהקשר הזה...
חנן-ג'יפולוג
30-04-20, 13:54
אם אני זוכר, בטסט זה עד 3מעלות.
4 מטר לקילומטר.
4 מטר לקילומטר.
כמה זה בלירות?
4 מטר לקילומטר.אז זה 4 אלפיות...
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אם זה LK100-כן
לפי AUTODATA-אין
אין כיוון אבל יש מידות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.