צפייה בגרסה מלאה : מספר שאלות לויטאריסט מתחיל :)
אהלן ,
לאחרונה רכשתי ויטארה שנת 89 ידנית מנוע 1600 הזרקה ..
רציתי לשאול מספר שאלות ..
1. האם זהוא מדריך שתמליצו לטיפולים ותיקונים לרכב : http://www.amazon.com/gp/product/B0002KKS1O/qid=1140192743/sr=8-2/ref=sr_1_2/002-8570948-6849668?%5Fencoding=UTF8&v=glance&n=15684181
2. ברצוני לבדוק האם יש ברכב נעילות , כיצד אני עושה את זה .. ובכלל איזה עוד בדיקות תמליצו לעשות לרכב חדש שנקנה ?
בברכה ,
נדב
חנן-ג'יפולוג
19-02-06, 01:27
כן, זה נראה ספר מתאים.
לגבי נעילות, אם היו לך נעילות נשלטות כבר היית מזהה כפתור הפעלה שלהן בקבינה.
לגבי נעילות אוטומטיות, הרם גלגל אחורי באוויר, וסובב אותו עם היד. אם אתה שומע נקישות, יש לך נעילה אוטומטית אחורית. לגבי בדיקה של הקדמית, כנ"ל, רק תסגור קודם את נועלי הטבור אם הם ידניים. אם הם אוטומטיים, הנע את המנוע כאשר הגיר בניוטרל, שלב ל4X4, הרם גלגלים אחוריים וגלגל קדמי אחד. נסה לסובב את הגלגל הקדמי ולראות אם יש נקישות של נעילה אוטומטית קדמית.
יש שיטות קלות יותר, כמו לבחון את הרכב בעלייה עם הצלבה, או בבוץ, אבל זה תלוי ברמת ההיכרות שלך עם רכב 4X4 והמאפיינים שלו עם נעילות.
על בדיקת קיום הנעילה הקדמית אתה יכול לוותר, אם הייתה לך נעילה קדמית אוטומטית בויטארה היו מיידעים אותך על זה במכירה ללא צל של ספק; זה לא אלמנטרי בויטארה כמו ברכבים אחרים (סופה, סמוראי, היילקס). התקנה כזו היא מיני פרוייקט ששווה כסף במכירה והרבה יותר מנעילה אחורית.
הנע את המנוע כאשר הגיר בניוטרל, שלב ל4X4, הרם גלגלים אחוריים וגלגל קדמי אחד. נסה לסובב את הגלגל הקדמי ולראות אם יש נקישות של נעילה אוטומטית קדמית.
לא הבנתי למה המנוע צריך להיות מונע.
לדעתי, ידית תיבת העברה משולבת, נועלי טבורים נעולים וגלגל קידמי אחד באויר יתנו תשובה. זה גם נישמע לי פחות מסוכן.
לא ?
חנן-ג'יפולוג
19-02-06, 12:48
כי אין לי שמץ של מושג על מה הלוקרים האוט' , אם זה מה שיש לו, עובדים. אם על וואקום, ואז המנוע חייב להיות דלוק, או צנטרפוגה, או חשמלי, או השד יודע מה. לכן, במקום להסתבך בכל האפשרויות, כתבתי לו שהמנוע יהיה מונע. אם זה בניוטרל אז אין בזה סכנה.
ואללה
על זה לא חשבתי.
צודק 100%
תודה.
אני אבדוק את זה בהזדמנות , תודה :)
אגב , כשאני נוסע עם הטבורים נעולים , בין אם במצב 4על4 או ללא (אני יודע שלא ממולץ אבל זה היה רק לנסיון) אני שומע נקישות מהגלגלים הקידמיים בזמן פניות וסיבובים , אבל מה שמוזר זה שזה קורה בדרך כלל רק על משטחים קשים ולא בדיונות למשל...
יש רעיונות ממה זה נובע והאם זה נומאלי ?
חנן-ג'יפולוג
19-02-06, 15:54
כנראה, לא 100 אחוז, שאחת הציריות לא תקינה.
אגב , כשאני נוסע עם הטבורים נעולים , בין אם במצב 4על4 או ללא
וזה עונה לנו על איזה סוג נועלים יש לו.
הבנתי שהטבורים נועלים רק את הסרן הקדמי למצב 4על4 או משהוא כזה , לא נועלים את הדפרנציאל ...
תקן אותי אם אני טועה פה .. :neutral:
בכל מקרה , השבוע אני כנראה יהיה במוסך להעביר בדיקה כוללת על מצה הברקסים וההיגוי , נבקש ממנו לבדוק גם את הציריות ונתפלל לטוב...
תודה על העזרה!
כן
נועלי הטבורים מחברים רק בין הציריה לגלגל. את החיבור של הציריה למערכת ההינע אתה מבצע עם הידית הקטנה שיש לך ליד ידית ההילוכים.
ובעברית, כל מנת לנסוע 4X4 אתה חייב לבצע שתי פעולות.
1. יציאה מהאוטו וחיבור הטבורים
2. העברת הידית הקטנה למצב 4X4
ללא אחת מהפעולות הללו האוטו לא יסע 4X4 !
לא מומלץ לבצע את זה על מצע בעל אחיזה טובה !!!
קרי, כביש אספלט
למעט אם אתה על שלג או קרח.
הפעולה הזאת, במקרה של נהיגה בסיבוב יוצרת עומסים אדירים על מערכת ההינע שלך ותירגום כמעט תמיד לנזקים ! ראה הוזהרת !
אם יש לך קטע אספלט שאתה חייב לעבור ולא בנהיגה ישרה אתה משלב את הידית הקטנה למצב הנעה אחורית בלבד, אין צורך לצאת ולשחרר את נועלי הטבורים. מסיים את הקטע ומעביר את הידית חזרה למצב 4X4.
בנסיעה ארוכה על קטע כביש, כדאי לשחרר את נועלי הטבורים. בעיקר מטעמי חיסכון בדלק. אין טעם לסובב את כל המערכת סתם.
בויטרה יש לך מקדימה ציריות כמו בכל רכב משפחתי רגיל. אם אתה ניתקל בתיקתוקים בזמן סיבוב ההגה יש כניראה מצב של ציריה שזקוקה לשיפוץ. אם תדחה את זה, ואתה יכול לדחות את זה כי בעצם הציריות לא מסתובבות במצב הנעה אחורית וטבורים מנותקים. הציריות לא משתתפות בהנעת האוטו ואין שום השפעה או רעש או תיקתוקים במצב נסיעה על הכביש ביום יום ... אתה תגיע בסופו של דבר למצב שבזמן נסיעה ב 4X4 אתה נאבק בהגה עד שמשהו נישבר. לכן לא מומלץ לדחות.
בהצלחה.
במוסך הם אומרים שהגומיות של הציריות גמורות , רציתי לדעת מה הם הגומיות הללו ומה תפקידם..
וכמו כן , האם זה באמת יכול להיות מקור הרעש ?
חנן-ג'יפולוג
23-02-06, 23:31
הגומיות שומרות על כמות גריז שנמצאת במפרקים של הציריות. אם הגומיות נקרעות, הגריז יוצא והמפרקים נהרסים. אם החלפת את הגומיה עוד לפני שהיא נקרעה, או מיד לאחר שהיא נקרעה ולפני שנגרם נזק, אז אתה במצב טוב. אבל מהתיאור שלך, כבר יש רעש, וזה אומר שכבר נוצר נזק וזה כבר מאוחר מדי מלטפל בזה על ידי גירוז והחלפת גומיות. אין ברירה אלא להחליף/לשפץ ציריה.כל זה בהנחה שהרעש אמנם מגיע מהציריה, מה שלא בטוח בכלל היות ומדובר בדיאגנוזה בהתכתבות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.