התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בדיקת מרווחים בהתקנת לוקרייט

נמרוד
29-04-20, 11:42
המרווח אמור להיות מינימום 0.15 מקסימום 0.5 מ"מ. במדידה שלי עלה של 0.5 נכנס, 0.6 נכנס בקושי. 0.7 לא נכנס. השאלה אם זה מרווח גבולי או חורג. דסקיות thrust washers המקוריות נראות תקינות. הן בעובי 0.75 מ"מ. האם אפשר להשיג דסקיות בעוביים אחרים? איפה? (מדובר על דיפרנציאל דנה 30 ג'יפ CJ). או שזה מרווח גבולי ואפשר להמשיך בהתקנה?

השאלה לבעלי נסיון רב בהתקנות לוקרייטים.

128828128829

yoni_0000
29-04-20, 12:06
Thrust washer יש בינוביץ' בוודאות. תבקש שימדדו לך מה יש להם. הנעילה חדשה? אם כן לא הגיעו דיסקיות?

בכל מקרה, אישית לא הייתי מתרגש מזה בכלל.. ולו רק כי זה סרן קדמי עם לוקרים ובשטח גם ככה הנעילה נעולה 99% מהזמן.

נמרוד
29-04-20, 12:14
הנעילה לא מגיעה עם דסקיות, אמורים להשתמש במקוריות או להשיג בעצמך אם המרווח לא תקין. התקנתי נעילות כאלו והתעניינתי בהן לפני הרבה מאד שנים, אני לא זוכר מה היינו עושים אז בסמוראים ובסיקסים. השאלה היא מה המרווח שבפועל אנשים מודדים. אני גם רוצה להבין אם אולי הקייס באמת שחוק מדי או משהו.

yoni_0000
29-04-20, 12:30
אגב בתי סטליטים.. מה עם יחסי העברה? אם אתה הולך על 4.10 תצטרך להחליף את שתי בתי הסטליטים.

נמרוד
29-04-20, 12:48
הבית סטליטים מתאים ל4.10.

השאלה שלי מאד ספציפית, והיא האם מדידת מרווח גבולית כזאת, בלוקרייט, מחייבת לעצור את ההתקנה ולפתור אותה או שזה יהיה בסדר? זו שאלה הנדסית שעם דומות לה אני התמודדתי בחיי המקצועיים לא פעם ולא עשר... תמיד התשובה דורשת יותר ממקרה בודד, וזה מה שאני מחפש כאן בחכמת ההמונים. כשאתם מתקינים לוקרייט, מה המרווח שנתקלתם בו? להבנתי לא משנה כל כך הסרן, המרווח והבדיקה זהים לכל הלוקרייטים לכל הסרנים. לכן כל מי שהתקין גם בסמוראי או בסרני דנה אחרים, אשמח לדעת מה המרווחים הנמדדים.

boaz avrahami
29-04-20, 13:08
אין יהיה בסדר. אם אתה בתוך הטולרנס תתקדם אם לא תעצור. הדיוק שם קריטי לתפקוד חלק.
המידע הזה נכון לתשובה שקיבלתי בזמנו מאוזי לוקר.

כנראה יש בינוביץ או אפילו מהחברים באתר.
אני מניח שיש ללא מעט אנשים המון שאריות של זה במגוון עוביים. למיטב זכרוני עם הקיט שיפוץ

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

six 4 life
29-04-20, 16:47
הדיסקיות שלך מן הסתם איבדו מעט עובי עם הזמן
קנה 2 חדשות מינוביץ (פחות מ20 ש"ח ליחידה), לדעתי זה יספיק להכניס אותך למקום טוב באמצע המספרים אם לא קרוב יותר לצד הסגור.
בכל אופן המידה הקריטית היא בין 2 הדרייברים המרכזיים שלא מופיעים בתמונה.

חנן-ג'יפולוג
29-04-20, 16:50
אני אזכיר לך, נמרוד, לגבי הנעילות שהתקנו: לא מדדנו ואם כן, זה כדי לצאת ידי חובה, ולא כדי לעשות עם זה משהו.

מהנסיון שלי, שזה קצת מעל עשר נעילות, אם אין איזה חלק שהוא שחוק-שרוט באופן שנראה לעין, אין מה להסתבך עם זה. רק תבדוק לפי ההנחייה שהנעילה עובדת באופן תקין.

המקרים היחידים שאני מכיר שהסתבכו היו במקרה שאנשים או בעלי-מקצוע הרכיבו את הנעילה עם רכיבים חסרים או עודפים, וכן במקרה שהתקינו נעילה על קייס שעבר טראומה.

asafk
29-04-20, 19:29
אחר כך מגיעות שאלות של רעשים חריגים ותפקוד לא צפוי של הלוקרייט.
כן, המדידה חשובה ואם לא - תחליף דיסקיות.
האם בשני הצדדים המדידה זהה?

אסף.

נמרוד
29-04-20, 20:06
הדיסקיות שלך מן הסתם איבדו מעט עובי עם הזמן
קנה 2 חדשות מינוביץ (פחות מ20 ש"ח ליחידה), לדעתי זה יספיק להכניס אותך למקום טוב באמצע המספרים אם לא קרוב יותר לצד הסגור.

הדסקיות בעובי 0.75 מ"מ - 0.003" שזה עובי של דסקית מקורית. לקנות דסקיות חדשות כאלו לא יזיז אותי יותר ממאיות בודדות וזה חסר טעם. הקייס לא נראה שחוק במיוחד. המדידה שלי, טכנית, עוברת את הגבול העליון כי עלה 0.50 עובר, אבל אם הייתי מתווכח פה עם מנהלת בקרת האיכות שלי הייתי אומר שהמקסימום האמיתי הוא באינצ'ים ולכן זה יוצא 0.508 מ"מ ואז אולי זה כן בסדר

חיפשתי עכשיו ברשת, רוב האתרים מוכרים רק סוג אחד של דסקית - המידה המקורית. מצאתי איזה אתר אמריקאי שמוכר דסקיות של 0.0042" שזה מילימטר. אם תעשו חשבון פשוט, זוג דסקיות כאלו יעבירו אותי ישר לקצה השני, לכמעט אפס.

אסף - כן המידה זהה בשני הצדדים.

השאלה שלי היא שוב, מי שמדד את המרווח בהתקנה - מה המידה?

חנן-ג'יפולוג
29-04-20, 21:11
אתה לא בכיוון לדעתי. לא פותרים מצב של שחיקה עם ספייסרים. הם נועדו לפצות על אפיצויות ביצור.

אז:

או שהקייס שלך שחוק (ואין סיטואציה שהוא נשחק בלי שזה ניתן לאבחון ויזואלי, או מאובחן ביתר דיוק בהחלקת ציפורן על המשטח החשוד... :rolleyes: )
במצב כזה תחליף קייס.

או שהוא לא שחוק, ואז תרכיב, תבחן ותיסע לשלום.

.

בכל מקרה, אל תחפש ספייסרים לפצות על שחיקה. גם אם תמצא, אתה מזמין נזק עתידי.

YoavR
29-04-20, 21:58
אני הייתי עוצר.

אין לי נסיון רב בהתקנת לוקרייט. יש לי נסיון בהתקנה אחת.
הייתי בדיוק באותו מצב שלך. עם מרווח טיפה יותר מהטולרנס שמוגדר בהוראות. (סרן אחורי טויוטה, כן?)
הדיסקיות היו בעובי תקין. יש לטויוטה עוד 2 מידות של דיסקיות אבל הייתי חרמן על ההתקנה ולא רציתי להשבית את הרכב עד שאמצא דיסקיות.
סגרתי את הסרן עם הלוקרייט.
בהתחלה הכל היה תקין. עבר איזה טיול או שניים. בדיעבד, אני חושב שמה ששבר אותה היה נסיעה מהמרכז לדרום בכביש עם עגלה כבדה (מאוד).

לקח לי זמן להפנים שהנעילה לא משתחררת בכלל. כשפירקתי אותה מצאתי שכל הפינים שבורים ובמזל הם ננעצו בין חלקי הנעילה ולא השמידו לי את הקורונה/פיניון.

asafk
29-04-20, 23:08
שאלתי אם המידה סימטרית כי אני חושש שאתה מודד לא נכון.
תמדוד עם פילר אינצ'י. אתה נופל בדיוק בין המידות.

אסף.

-->