צפייה בגרסה מלאה : Article: מסלול 4X4: חוצה מדבר יהודה מאלמוג לערד
ניתן לצפות בעמוד זה ב:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3929
מסלול יפה. צילומים נהדרים.
תודה על השיתוף.
ערן CJ
שתי הערות קלות:
* החצייה המדוברת איננה של ערוץ נחל דרגה אלא של ערוץ נחל תקוע. את ערוצו של נחל דרגה חוצים הרבה קודם, מעט דרומית לדרך הירדנית מראס תורבה לזעתרה.
* "מח'רס דלל" נמצא מערבית לנקודת החצייה של דרך העפר את ערוצו העמוק של נחל ערוגות. הוא מסומן באופן שגוי במפות רבות, אך השם הערבי "מח'רס ד'לל" מתייחס לקטע הקניון העמוק התחום בין נקודת החצייה של נקב גמלים משובח החוצה את הערוץ עוד כשני ק"מ מזרחה מעץ השיזף המפורסם ובין המפל הענק של נחל ערוגות (145 מ' גובהו טבין ותקילין).
מסלול משובח, שאסור להתפתות לבצע בפחות משלושה ימים מלאים.
הפעם - וזה מסלול שבאלף גרסאות טיילנו לארגון ולרחבו - הפעם מזג האויר היה מושלם. חורפי אבל לא מדי. בהחלט תרם רבות לטיול.
רק הערה אחת - חניון הלילה של רמת חבר - מקולל ברוחות תמיד, אני כבר שנים רבות נמנע ממנו, ואחרי לילה רוחני קשה הפעם - אמשיך לנסות ולהמנע ממנו.
אסף.
מרהיב
תודה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
גרמי המדרגות בנחל סככה... הכתבה מלפני שנים בהארץ נראית כמקור המידע העיקרי ברשת. מצויין שנערכו חפירות מסודרות והיו פרסומים.
PW - עיני העם נשואות אליך :rolleyes:
גרמי המדרגות בנחל סככה... הכתבה מלפני שנים בהארץ נראית כמקור המידע העיקרי ברשת. מצויין שנערכו חפירות מסודרות והיו פרסומים.
PW - עיני העם נשואות אליך :rolleyes:
מנוול,
(היו צריכים להדיח אותך מבה"ד 1 כמו שהדיחו את הצוערים שלא קמו לזקנה באוטובוס) על "והדרת פני זקן" שמעת?
למה אתה מפריע למנוחתם המנומנמת של קשישים, בין שתיים לארבע, ועוד בפרטי פרטים של זוטות קטנות שלא מעניינות אף אחד?
לפנינו (נכון לעכשיו) מקרה קלאסי שבו כמות הפולקלור, סיפורי המעשיות, תיאוריות הקונספירציה וסתם ספורי בדים ואגדות העם - עולה בכמותו ואפילו באיכותו וצבעוניותו, על הסיפור הפיזי, דו"חות החפירה, הממצאים וההסבר האפשרי שלהם.
מכיוון שאני עייף, עצל, ובעיקר קצת עסוק, הנה כמה טיזרים "בנוהל" להתנעת המהומה:
ראשית, הטקסט המכונן:
"בחרובא שבעמק עכור תחת
המעלות חבואה למזרח אמות
אריח ארבעין שדת כסף וכליה
משקל כיכרן שבעשרה ק/כן"
שנית, כמה תמונות לסיפתח של מחולל המהומה, לא מי שאתה חושב:
129040129041129042
נראה לי זה מספיק כדי להתניע
לילה טוב
Mor Gurevich
10-05-20, 09:30
(היו צריכים להדיח אותך מבה"ד 1 כמו שהדיחו את הצוערים שלא קמו לזקנה באוטובוס) על "והדרת פני זקן" שמעת?
PW,
אני דווקא חושב שצריך להדיח את הצוערים שכן קמים כשזקנה נכנסת לאוטובוס. אם הם ערים כדי לראות שהיא נכנסה, זה אומר שהם לא עבדו מספיק קשה במשך השבוע...
[emoji6]
129042
את המלך הנמוך והמשופם אני מזהה, ומניח שהוא מבקר בחפירה את אלגרו.
את המלך הנמוך והמשופם אני מזהה, ומניח שהוא מבקר בחפירה את אלגרו.
אין כמו המלך.
אל תשכח שאנחנו עוסקים בזוטי זוטות:
מתי?
היכן?
(נ.צ. ב - 12 ספרות בכל רשת שתבחר - גם טוב)
https://binyamin.org.il/newspaper/?parent=5031
משער שהתמונה הראשונה צולמה בפתח המערה על מצוק ההעתקים בה גרם ידידנו אינדיאנה לנזק הנופי הכי גדול - עד היום רואים על מצוק ההעתקים את הפתח המלבני הגדול וערימת השפכים (טאלוס) הענקית שנחפרה משם ונשפכה על המדרון.
נ.צ. מדוייק ותאריך אין לי
וערימת השפכים (טאלוס)
רק תיקון קטן.
טאלוס הוא שפוכת מדרונית טבעית הכוללת חומר לא ממוין(יש מיון טבעי), ולא מעשה אדם כמו במקרה הנוכחי.
https://binyamin.org.il/newspaper/?parent=5031
משער שהתמונה הראשונה צולמה בפתח המערה על מצוק ההעתקים בה גרם ידידנו אינדיאנה לנזק הנופי הכי גדול - עד היום רואים על מצוק ההעתקים את הפתח המלבני הגדול וערימת השפכים (טאלוס) הענקית שנחפרה משם ונשפכה על המדרון.
נ.צ. מדוייק ותאריך אין לי
הבן יקיר לי,
התבלבלת באינדיאני.
אין כמו המלך.
אל תשכח שאנחנו עוסקים בזוטי זוטות:
מתי?
היכן?
(נ.צ. ב - 12 ספרות בכל רשת שתבחר - גם טוב)אם זוטי זוטות, אז אני שואל אותך - המלך, הוא שותה תה או קפה?
רק תיקון קטן.
טאלוס הוא שפוכת מדרונית טבעית הכוללת חומר לא ממוין(יש מיון טבעי), ולא מעשה אדם כמו במקרה הנוכחי.אם כבר תיקנת, אז עד הסוף [emoji846]
המונח המלא הוא מניפת/קונוס טאלוס (Talus Fan/Cone).
נכון שב'גיאומורפולוגית' מדובר על צורת נוף טבעית ותהליך היווצרות טבעי, אבל אני השתמשתי בו בהשאלה לשפוכת מעשה ידי אדם (שמתנהגת בצורה דומה מאוד לצורה הטבעית)
אם זוטי זוטות, אז אני שואל אותך - המלך, הוא שותה תה או קפה?
יקירי,
שאלה חשובה ומצויינת, שגם אותה אתה יכול לפתור לבדך.
מכיוון שהגורמים המשפיעים הם חינוכו של המלך והשעה ביממה, אתה יכול לקבוע בוודאות גמורה (בהנחה שאת המיקום אתה מכיר ומהתמונה אתה יכול לקבוע את השעה) איזה נוזל נמצא בספלו של המלך.
בהצלחה!
שלומי אלמוג
11-05-20, 12:24
מעוניין להצטרף לטיול 4*4 בימי שישי
יקירי,
שאלה חשובה ומצויינת, שגם אותה אתה יכול לפתור לבדך.
מכיוון שהגורמים המשפיעים הם חינוכו של המלך והשעה ביממה, אתה יכול לקבוע בוודאות גמורה (בהנחה שאת המיקום אתה מכיר ומהתמונה אתה יכול לקבוע את השעה) איזה נוזל נמצא בספלו של המלך.
בהצלחה!
הגדלתי את התמונה, מדדתי את זוית נטיית הזרת ביד האוחזת בספל, ניתחתי את ההרכב הכימי המשוער של החרסינה - ואני מגיע למסקנה זהה לשלך - המלך שותה תה!
עכשיו תפסיק להחזיק אותנו במתח, וספר לנו סיפור, את כולו, כמו שרק אתה יודע.
הגדלתי את התמונה, מדדתי את זוית נטיית הזרת ביד האוחזת בספל, ניתחתי את ההרכב הכימי המשוער של החרסינה - ואני מגיע למסקנה זהה לשלך - המלך שותה תה!
.
אלא אם קרה כמו שקורה הרבה.. שבסריקות תמונות ישנות זו תמונת מראה..ואז הצל הפוך.
בשביל זה צריך לזהות את המיקום המדויק.
דורון - מכיוון שבזוטי זוטות הפעם אנו עוסקים, אני חושב שניתן די בוודאות לומר שהתמונה אינה הפוכה. המלך אוחז בספל הרי ביד ימין בתמונה. ומניין לנו אינו איתר יד ימינו? זה לא מסוג הפרטים שמופיעים בוויקיפדיה, ואפילו אם באותן רשימות של "דמויות היסטוריות שמאליות" לא מופיע שמו של המלך אין זו הוכחה שאכן היה ימני. אולם, סקירה קצרה של המלך מצולם בפעילות האהובה עליו (הפומבית - אם כי מקובל להניח שגם בפעילויות אחרות אותה היד דומיננטית), מספיקה כדי לשכנע שאם לא כל התמונות הפוכות, הרי שהמלך אוחז את הספל ביד ימין, מכיוון שמשלל סיבות שחלקן הוזכרו המשקה הוא תה הרי השעה חייבת להיות בין ארבע לארבע ושלושים אחר הצהריים, ולפי כיוון הצל המלך עומד ופניו בכיוון כללי דרומה. אין לי מושג מה המקום המדויק.
1290691290701290711290721290731290741290 75
בחיי שאתם צריכים לצאת לטייל.
ראיתי לך [emoji846]
Visit of HRH King Hussein of Jordan to Ein Feshkha by helicopter. Christmas Day, 1962. King Hussein talks to John Gray (Aberdeen) at Ein Feshkha camp. To the right of John Gray is Anne and then Joan Allegro.
https://dqcaas.com/a2-slide-collection-judith-brown/#jp-carousel-3928
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200512/9ee8dd1af21fcf84253cc9fbc26192a4.jpg
מחנה עין פשחה (מחנה ארכאולוגי?) למרגלות מצוק ההעתקים והמלך מסתכל בערך צפון-מזרחה (בתמונה המקורית)
הארכאולוג (השנוי במחלוקת) ג'ון אלגרו הוא הראשון שתרגם את מגילת הנחושת ואחראי במידה רבה לחיפושי האוצרות שהתעוררו בעקבותיה
https://www.google.com/amp/s/www.haaretz.co.il/amp/literature/1.1048892
שוב, בכיכוב 'הארץ' - כתבה מקיפה על האיש ופועלו
לפי השירשור אני מבין שהוא שותה תה זוטי זוטה?
אני בטוח שהסיבה שPW מתעכב זה כי הוא מתקשה לברר את הנקודה האחרונה הזאת - איך בדיוק אהב המלך את התה שלו וכמה סוכר.
נמרוד,
איך רואים שאתה אשכנזי בלאי..
למרות שנולדת בלבנט, לבנבן נשארת.
זה הרבה יותר פשוט.
ערבי לא מחזיק אוכל ביד שמאל.
כי הוא הודי ?
מתי?
היכן?
(נ.צ. ב - 12 ספרות בכל רשת שתבחר - גם טוב)
השלמת הנ.צ. המשוער (צילום המלך):
243480/627050 +/- 500 מטר
השלמת הנ.צ. המשוער (צילום המלך):
243480/627050 +/- 500 מטר
(-)
(-)צודק,
פספוס מביך שלי ( נצמדתי לקומראן)
242750/625150 +/- 250 מטרים
הפעם, מעוגן נופית :)
התמונה מגוגל Street View בערך ממקום הצילום -יותר מזרחה ונמוך מקו הצלםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200512/af9d298a211f05660a2fa6f36ec57ae9.jpg
קרוב לצומת הכניסה הנוכחית לשמורת עיינות צוקים (עין פשחה)
צודק,
פספוס מביך שלי ( נצמדתי לקומראן)
242750/625150 +/- 250 מטרים
הפעם, מעוגן נופית :)
התמונה מגוגל Street View בערך ממקום הצילום -יותר מזרחה ונמוך מקו הצלם
קרוב לצומת הכניסה הנוכחית לשמורת עיינות צוקים (עין פשחה)
הבן יקיר לי,
אתה מתקרב. אבל אתה צפונה מדי. וזה רמז.
טעויות מביכות של תיארוך, שגיאה בשנים ושמות מקומות, יש ברשת למכביר (ואפילו באתרים חשובים ונחשבים - וזה גם רמז)
זכור כי ידידנו עסק בארכיאולוגיה. הוא חיפש משהו. הוא הלך למקומות שבהם הוא העריך שיש לו סיכוי להתקדם בחיפושים.
PW
הבן יקיר לי,
אתה מתקרב. אבל אתה צפונה מדי. וזה רמז.
טעויות מביכות של תיארוך, שגיאה בשנים ושמות מקומות, יש ברשת למכביר (ואפילו באתרים חשובים ונחשבים - וזה גם רמז)
זכור כי ידידנו עסק בארכיאולוגיה. הוא חיפש משהו. הוא הלך למקומות שבהם הוא העריך שיש לו סיכוי להתקדם בחיפושים.
PWאם אתה מתכוון לאזור שרידי כת האיסיים/יחד, שנחשפו בתוך שמורת עינות צוקים, זה לא מסתדר ביחס לנוף בתמונה שהבאתי (עם המלך).
שים לב לשלוחה החווארית שבכתף הימנית שלה יש סלע בולט מתחת שיא הגובה - תואם את מה שרואים בצילום של ה-Google Street View שהבאתי ואפשר לראות קווי דמיון של קווי המצוק.
לפי מיקום ההצללה האנכית במצוק ההעתקים מעל הכתף של השלוחה החווארית והשוואה ל-Street View, אפשר להבין שהתמונה צולמה ממערב לכביש הנוכחי וקרוב יותר למצוק.
לא סביר בעיני שהתמונה צולמה עם עדשה טלסקופית בעלת אורך מוקד גדול ולכן לא סביר שהיא צולמה מדרום לצומת הנוכחית וליד הנביעה העליונה ותחילת מעלה ראש צוקים - מה שהיה 'משטח' יותר את קווי הנוף שמאחורי הסצנה המצולמת.
יכול להיות שהם התרחקו מאזןר החפירות כדי להימנע מיתושים ששרצו ליד הנביעות
אבל כל זה מבוסס על ניתוח ולא על ידע...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200512/d6d63dc0942deebbb045322030fd7dc2.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200512/c77b569890a2b428eaf99fba7dc1e747.jpg
שים לב לשלוחה החווארית שבכתף הימנית שלה יש סלע בולט מתחת שיא הגובה - תואם את מה שרואים בצילום של ה-Google Street View שהבאתי ואפשר לראות קווי דמיון של קווי המצוק.
לפי מיקום ההצללה האנכית במצוק ההעתקים מעל הכתף של השלוחה החווארית והשוואה ל-Street View, אפשר להבין שהתמונה צולמה ממערב לכביש הנוכחי וקרוב יותר למצוק.
יקירי,
בפשטות, אתה צודק. זיהוי קו המצוק נכון. ולפיכך גם המקום לערך בו צולמה התמונה.
כבוד!!!
הסיבה שהתמונה צולמה מערבה מהכביש המודרני (שלא היה אז) היא פשוטה..... המפלס של ים המלח בשנת צילום התמונה.
זו גם הסיבה למיקום מחנה החפירה. יש שם מקום למחנה. דרומה משם קו המצוק קרוב מדי לקו המים.
אבל, מה הם חפרו?
ובאיזו שנה כל זה קרה?
יהיה מעניין.
PW
אבל, מה הם חפרו?
ובאיזו שנה כל זה קרה?
יהיה מעניין
סיפור מסריח :)
התמונה מביקור המלך צולמה ב-1962.
בשנות החמישים חפר במקום האב רולן דה וו וחשף חווה שייחס לה הפקת שמן האפרסמון (גדעון הדס, מדבשות ים המלח, עמ' 6, הוצ' קתדרה, יב"צ)
אזור החפירות עצמו מצוי ממש סמוך לשער הכניסה לשמורה.
באתר הרט"ג מופיע המלל הבא: "בתחום השמורה התגלו שני מתחמים ובהם שרידים ארכאולוגיים. שרידים אלו מעידים על התעשייה הקדומה שהייתה במקום – הפקת בושם משיחי האפרסמון, וכן על המעגן והמספנה שפעלו לחוף השמורה.
מתחם ארכאולוגי אחד נמצא סמוך לכניסה לשמורה ונכלל במסלול ההליכה המוסדר. במתחם זה נמצאת חווה חקלאית מימי בית שני, ובה מתקן ייחודי שלהערכת החוקרים שימש לייצור בושם משיח האפרסמון. האפרסמון הקדום, הגדל בנאות המדבר באזור ים המלח, אינו קשור לצמח המכונה כיום אפרסמון. בושם האפרסמון שווק ברחבי האימפריה הרומית, וסוד ייצורו אבד עם השנים. בשנים האחרונות טענו חוקרים שהצליחו לשחזר את תהליך ייצור הבושם. מתקן זה הוא היחיד מסוגו שנחשף בישראל."
129086
ע"פ וויקיפדיה, האב החביב (ואחד מחוקרי המגילות הגנוזות המרכזיים) חפר בעין פשחה בשנת 1958
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%9F_%D7%93%D7 %94_%D7%95%D7%95
מהנוכחות של האנשים במחנה עין פשחה בעת ביקור המלך, מסתבר כנראה, שגם ג'ון מחפש האוצרות הסתובב סמוך לעין פשחה וחיפש שם משהו כמה שנים אחרי החפירה של רולן - עד כמה שנראה, לא בחפירה מתועדת...
ע"פ וויקיפדיה, האב החביב (ואחד מחוקרי המגילות הגנוזות המרכזיים) חפר בעין פשחה בשנת 1958
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%9F_%D7%93%D7 %94_%D7%95%D7%95
מהנוכחות של האנשים במחנה עין פשחה בעת ביקור המלך, מסתבר כנראה, שגם ג'ון מחפש האוצרות הסתובב סמוך לעין פשחה וחיפש שם משהו כמה שנים אחרי החפירה של רולן - עד כמה שנראה, לא בחפירה מתועדת...
כמאמר השיר, דה וו הוא "מסיפור אחר", אם כי "על יד".
(כמובן שבנושא המגילות היה שת"פ ביניהם וזה נושא ארוך ומורכב בפני עצמו שמחייב עיסוק בהמשך).
ג'ון אלגרו מיודענו דווקא תיעד לא רע את האירוע המדובר.
אם תחקור ותחפור ותעמיק, תזכה בסנטה קלאוס!
ג'ון אלגרו מיודענו דווקא תיעד לא רע את האירוע המדובר.
אם תחקור ותחפור ותעמיק, תזכה בסנטה קלאוס!
אליבא דרועי פורת (וחובריו) במאמר "מערות המפלט מתקופת מרד בר כוכבא במרחב שבין עין גדי לחורבת קומראן, לאור המחקר המחודש במדבר יהודה" (https://www.adssc.org/wp-content/uploads/2019/04/journal2-1-2.pdf), מדובר במערת חג המולד אותה גילה אלגרו בחג המולד של שנת 1960. ככל הנראה יש תיעוד מסויים של העניין בספרו של אלגרו Search in the desert, 1965 ומשם כנראה התמונות שפרסמת קודם.
המערה מצוייה במצוק נחל קדרון מערבית לישוב אבנת ומעל קילומטר בקו אווירי ממקום צילום התמונה עם המלך.
לפי המתואר במאמר, הביקור של מלך ירדן היה במחנה החפירות - מה שלא לגמרי מתיישב עם השנים - התמונה שאני הבאתי מאותו ביקור תועדה ל-1962. בנוסף, המרחק של מחנה המחקר - יותר מקילומטר בקו אווירי ולפחות 2 קילומטר על פני השבילים, קצת בעייתי.
אמנם מתוארת עזרה של ג'יפים ומסוק מטעם הירדנים (המתנות של סנטה, חוסיין ללא זקן, קלאוס), אך זה לא מסביר את הבעייתיות.
באותה תקופה הים לא הגיע עד המצוק וניתן היה לנוע לאורך בסיסו על תוואי הכביש הנוכחי להערכתי.
גם נושא התיעוד של אלגרו מאוד בעייתי ואני אצטט מתוך המאמר של פורת וחובריו:
"לאחר מספר חודשים חזרה
למערה משלחת בראשות אלגרו, וערכה בה חפירה יסודית, אלא שדבר החפירה והממצא הארכיאולוגי שנתגלה במערה, לא זכו לפרסום מדעי".
נראה לי שחטפנו מספיק את שרשור התגובות למאמר על מסלול יפהפה שכלל לא נוגע לענייני אלגרו...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200512/7eae8eac627f506b6fc88cd44989ea30.jpg
מאד מרשים הידע שאתה מפגין פה. יובב.
כל הכבוד.
אליבא דרועי פורת (וחובריו) במאמר "מערות המפלט מתקופת מרד בר כוכבא במרחב שבין עין גדי לחורבת קומראן, לאור המחקר המחודש במדבר יהודה" (https://www.adssc.org/wp-content/uploads/2019/04/journal2-1-2.pdf), מדובר במערת חג המולד אותה גילה אלגרו בחג המולד של שנת 1960. ככל הנראה יש תיעוד מסויים של העניין בספרו של אלגרו Search in the desert, 1965 ומשם כנראה התמונות שפרסמת קודם.
המערה מצוייה במצוק נחל קדרון מערבית לישוב אבנת ומעל קילומטר בקו אווירי ממקום צילום התמונה עם המלך.
לפי המתואר במאמר, הביקור של מלך ירדן היה במחנה החפירות - מה שלא לגמרי מתיישב עם השנים - התמונה שאני הבאתי מאותו ביקור תועדה ל-1962. בנוסף, המרחק של מחנה המחקר - יותר מקילומטר בקו אווירי ולפחות 2 קילומטר על פני השבילים, קצת בעייתי.
אמנם מתוארת עזרה של ג'יפים ומסוק מטעם הירדנים (המתנות של סנטה, חוסיין ללא זקן, קלאוס), אך זה לא מסביר את הבעייתיות.
באותה תקופה הים לא הגיע עד המצוק וניתן היה לנוע לאורך בסיסו על תוואי הכביש הנוכחי להערכתי.
גם נושא התיעוד של אלגרו מאוד בעייתי ואני אצטט מתוך המאמר של פורת וחובריו:
"לאחר מספר חודשים חזרה
למערה משלחת בראשות אלגרו, וערכה בה חפירה יסודית, אלא שדבר החפירה והממצא הארכיאולוגי שנתגלה במערה, לא זכו לפרסום מדעי".
נראה לי שחטפנו מספיק את שרשור התגובות למאמר על מסלול יפהפה שכלל לא נוגע לענייני אלגרו...
יקירי,
אנחנו מתקדמים יפה.
לעניין "חטיפת השרשור" - יש פה מנהלים אינטיליגנטיים, ירצו - יפצלו את הדיון הזה מהשרשור המקורי.
כתבתי כבר קודם, שיש כמה מאפיינים בדיון הזה:
אחד מהם הוא שהעיסוק ב"מסביב" - כלומר, ביחסים בין האנשים, בארועים שקרו במהלך החקירה, בתיאוריות הקונספירציה (והיו הרבה) על המחקר הארכיאולוגי עצמו ועל האנשים שהובילו אותו והאינטרסים שלהם - הוא לעין ערוך גדול ועצום במימדיו מהממצאים הממשיים שנמצאו בשטח וההסברים האפשריים אליהם.
וכמובן, לזה מצטרף תוצר לוואי טבעי של עיסוק מסיבי בזוטי זוטות...
ולעניניינו, נעשה קצת סדר בארועים ובמקומות:
בשנת 1959, ג'ון מרקו אלגרו יחד עם שני חוקרים נוספים: סטצ'ברי ודה לנחה, חפרו בח'רבת מזין. המחנה המופיע בתמונות ביקורו של המלך חוסיין הוא מחנה החפירה הזה. החפירה בח'רבת מזין היית חלק ממאמץ גדול הרבה יותר של "משלחת מגילת הנחושת" (שעוד נדון בה בהרחבה יתרה) באזור צפון מדבר יהודה. בזמן החפירה, הסתובב אלגרו במרחב וחיפש מקומות מעניינים נוספים - וכך מצא את הפתח של מה שימים יכונה"מערת חג המולד". זה קרה כמובן בתחילת 1960, בחג המולד. (על נקב מזין ותפקידו החשוב - נספר בהזדמנות אחרת).
לאחר מספר חודשים, חזרה המשלחת בהובלת אלגרו למערת חג המולד וערכה בה חפירה ארכיאולוגית יסודית ומסודרת. המשלחת קיבלה סיוע בלתי נגמר מהלגיון הירדני: ג'יפים ומסוק של הלגיון סייעו למשלחת באופן רציף והביאו אספקה, הובילו חוקרים ומבקרים לאתר, הובילו ציוד לאתר וממנו וכן דאגו להעברת חלק מהממצאים למוזיאון רוקפלר להמשך חקירה מדעית. (יש כאן דיון צדדי מרתק על סדר פריצת דרכי העפר במרחב, זהות הפורצים ומטרת הפריצה, אבל לצורך הדיון כאן נאמר כי המשלחת הגיעה למערת חג המולד ברכב. אמנם לנדרובר בריטי, אבל זה מה שהיה).
המשלחת החלה את פעילותה בבניית טראסת אבנים - כשלושים מטרים מדרום לפתח המערה הדרומי, ופילסה בעזרתה משטח ישר לאוהלי המשלחת. אפילו גנרטור הובא למקום כדי להאיר את המחנה ואת חלל המערה - לנוחיות החופרים. יש להניח שמחנה החפירה ששירת את החופרים בחפירת חרבת מזין התקיים במקביל למחנה על יד מערת חג המולד. בזמן המקביל הזה כנראה, ביקר המלך חוסיין את החוקרים.
אלגרו ומשלחתו חפרו את המערה ביסודיות כאמור, אך הממצאים לא פורסמו מעולם, לבד ממספר אריגים שנמצאו במערה שפורסמו יחד עם חלק מהממצאים בקומראן.
לעומת זאת, אלגרו בספרו שיצא בשנת 1965 (ממנו מקצת התמונות המופיעות לעיל) תיאר היטב את החפירה במערה, את מימצאיו ואת תיאור החפירה - וכך הגיע המידע לעולם. המערה וסביבותיה (כולל מערות נוספות) נבדקה שוב בסקר יסודי בשנת 2007 ונתגלו בה ממצאים רבים.
נראה כי חלק מהתהליך וההבנה על מה שקרה לג'ון מרקו אלגרו בהמשך דרכו המדעית, ובעיקר על דעותיו השנויות במחלוקת מחד - והשפעתו המיתית כמעט על צ'רלס רוברט מורגן (המכונה "בוב") ועל המרדף אחרי אוצרות מגילת הנחושת - קשור לארועים הללו ולתקופת החפירות האלה.
המשך (כנראה?) יבוא.
PW
תודה על השלמת התמונה ואיזכור האישים המעניינים האלו שהשפיעו לא מעט על האזור :)
אגב, מחיפושים ברשת מסתמן שהיו 2 ספרים של אלגרו בשם Search in the desert
אחד יצא לאור ב-1964 והשני (זה שממנו נלקחו הפרטים והתמונות) שיצא לאור ב-1965.
אולי הראשון הוא סוג של מהדורה מוקדמת.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200513/b9fa23833e7c82e0388b1fdb3f1ca41d.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200513/f337b698f362544bc66b3e5bd308daf2.jpg
נראה כאמור .. שגם לידידנו פ ( השם המלא שמור ( מאד ) במערכת ) יש ידע הרחב ביותר.
למרות שזה לא מפתיע כבר ;). התרגלנו.
תודה על הסיפור.
מסתמן שהיו 2 ספרים של אלגרו בשם Search in the desert
אחד יצא לאור ב-1964 והשני (זה שממנו נלקחו הפרטים והתמונות) שיצא לאור ב-1965.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200513/f337b698f362544bc66b3e5bd308daf2.jpg
זו תמונתו של אלגרו בפתח הדרומי של מערת חג המולד
יובב ו-PW - תענוג!
תודה על התרומה והעשרת הפורום.
ממתין בסבלנות להמשך שיבוא...
לא במקום תגובה ציונית הולמת, סוג של קדימון.
מפה הכל התחיל, פסקה א' של "מגילת הנחושת":
129165
4 שורות עליונות בפינה הימנית.
נביא כאן רק בסיס לפירוש אפשרי אחד (ב"צ לוריא שעוד נדבר בו):
ב[ישוב] חרובא שבעמק עכור, תחת
המעלות חבויה [בפיר בעומק של] ארבעים אמות
אריח שידה [ובה] כסף וכלים
שמשקלם שבע עשרה ככר [והם מקרן שסימנה] KEN
אהה..
אבל זו פרשנות.
תכלס כלום.
shlomido1234
21-11-20, 06:38
שלום. מחפש את המסלול הזה בפורמט gpx. תודה
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
רשמתי לך הסבר כיצד לקבל לבד את המסלול, מתוך תיאור הטיול, בפורמט המבוקש מתוך אתר עמוד ענן (ראה תגובה #7 - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/75806-Article-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9E%D7%93%D7%91%D7%A8-%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%9E%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%93%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9B%D7%A4%D7%A8-%D7%94%D7%A0%D7%95%D7%A7%D7%93%D7%99%D7% 9D?p=919403&viewfull=1#post919403) - נסה לראות אם אתה מסתדר ואם לא אני אסייע לך..
בהצלחה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.