צפייה בגרסה מלאה : קופסת מתגים
אני רוצה להתקין פאנל מתגים בתא המטען לשליטה על 2 מנורות מאהל, משאבה, ואולי בעתיד קומפרסור.
האם הפאנל מתגים הזה מתאים למה שאני צריך?
https://www.ebay.com/itm/12V-LED-Rocker-Switch-Panel-6-Gang-Circuit-Breaker-Marine-USB-Socket-Voltmeter/323850806875?epid=2292482673&hash=item4b6703265b:g:1rUAAOSwtj5bSWlz
כן
מציע לחפש אחד עם טעינה מהירה אם הטלפונים תומכים ו/או מעוניין לטעון משם.
אם זה לא קריטי אז זה טוב.
תשווה מחירים מול הדוד עלי.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אם זה מיועד לזרמים נמוכים של אמפרים בודדים אז כן.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
מיועד למשאבת מים 3 ליטר לשעה. 2 פרוז'קטורים קטנים לתאורת מאהל. אולי בעתיד לקומפרסור.
באופן עקרוני המפסקים האלה לא מיועדים לזרם גבוה אם תרצה תוכל בעתיד פשוט דרך ממסר
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
להערכתי לא תהיה בעיה. כפי שנכתב, צרכנים כבדים שעובדים לזמן ממושך עדיף לחבר דרך ממסר.
boazgutman
13-05-20, 10:50
האם מקרר אתם מחברים דרך ממסר או דרך מפסק פשוט? או אולי ישירות למצבר (דרך פיוז) ובוטחים בהגנות שבמקרר?
מתלבט אך לחבר את המקרר העתידי שלנו..
תודה
boaz avrahami
13-05-20, 10:57
מקרר צורך פחות מעשרה אמפר.
מפסק רגיל סוגר את הפינה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
המפסקים האלו לא מתאימים למקרר.
החוטים שמגיעים איתם דקים מדי, חלק מהחיבורים די עלובים. התוצאה היא מפל מתח משמעותי בזמן התנעת המקרר, המקרר מזהה מתח נמוך ומפסיק לעבוד.
חייב להשתמש בממסר או מתג בריא אחר.
boaz avrahami
14-05-20, 00:01
יש מפסקים שמגיעים רק עם טרמינלים ואפשר לחבר להם חוטים טובים.
החוט עצמו של המקרר הוא לא יותר מ 1.5 ממר ככה שזה להבנתי לא מה שישבור את המעגל כנראה.
אבל כדאי למדוד בכל מקרה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יש... זה לא המקרה.
ככל שהחוט ארוך יותר, כך הוא צריך להיות עבה יותר. עובי החוט המקורי שאיתו מגיע המקרר, מתאים לאורך שלו, ובהרבה מקרים לא מספיק, מכיוון ששקע המצית(סוג של חיבור אוניברסלי שלא מתאים לזרמים גבוהים, בטח לא לאורך זמן) אליו מתחברים, כבר רחוק מדי מהמצבר, ומפלי המתח גדולים מדי.
בסוף אין ברירה ואין חוכמות. מקרר חייב חוטים עבים, חיבורים בריאים, עדיף ישירות מהמצבר, מתגים איכותיים.
למרות שייתכן שעם מתגים כנ"ל המקרר יצליח לעבוד, לאורך זמן העסק עלול להתחמם, במקרה הטוב יפסיק לעבוד, במקרה הרע חיבורים יותכו (ליתר דיוק הפלסטיק שסביבם) ועלולה לפרוץ שריפה.
יש מתגים טובים יותר, הם עולים בהתאם.
boaz avrahami
14-05-20, 06:44
אני מרגיש שאנחנו הופכים את זה למיגע ואני טיפה גם מתפלא עליך.
המקרר הוא צרכן קטן של זרם.
6-7 אמפר במצבים שהמדחס עובד קשה ולכן הוא לרוב גם מגיע עם שקע מצית.
הבעיה היא שהחוטים הדקים מהמצבר עד להזנה, כפי שוענת, מפילים את המתח כך שהגנות המתח שעל המקרר נגד ריקון המצבר מונעות את ההפעלה.
חוטים בעובי של 14 גאוג׳ ( 2-2.5 ממר ) הם חוטים שמיועדים להעברת זרם של 16 אמפר בלי להתחמם.
פי 3 מצריכת המקרר.
המפסק הזה, אם הוא באיכות טובה אמור להתמודד עם זרם כזה בקלות ואם הוא מתחמם לא הייתי משתמש בהם בכלל.
לפי התמונות יש שם טרמינלים.
הייתי מחבר את המפסק של המקרר בלי השרשור שיש שם. חוצמזה נראה לי אחלה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כדי לחסוך אורך חוטים אני מציע תמיד למתג מינוס של ממסר ולא פלוס.
אסף.
היום יש פנלים עם מתגי רוקר שלהם אפשר להחליף את המכסה. ככה שתוכל לקבל מוצר מאוד אסטטי עם סימון פונקציה על המתג.
הקישור הבא שהוא סתם דוגמא בשלוף יש בו גם מקרר, גם קומפרסור ואפילו משאבת מים. שים לב שזה רק כיסוי
https://www.ebay.com/itm/Carling-Red-Car-Boat-Rocker-Switch-Cover-Cap-Only-Led-Backlit-Switch-Base-Only/323815564141?hash=item4b64e9636d:m:maHFU 2k3s7emxqJsXuuDy9w
אני מרגיש שאנחנו הופכים את זה למיגע ואני טיפה גם מתפלא עליך.
המקרר הוא צרכן קטן של זרם.
6-7 אמפר במצבים שהמדחס עובד קשה ולכן הוא לרוב גם מגיע עם שקע מצית.
הבעיה היא שהחוטים הדקים מהמצבר עד להזנה, כפי שוענת, מפילים את המתח כך שהגנות המתח שעל המקרר נגד ריקון המצבר מונעות את ההפעלה.
חוטים בעובי של 14 גאוג׳ ( 2-2.5 ממר ) הם חוטים שמיועדים להעברת זרם של 16 אמפר בלי להתחמם.
פי 3 מצריכת המקרר.
המפסק הזה, אם הוא באיכות טובה אמור להתמודד עם זרם כזה בקלות ואם הוא מתחמם לא הייתי משתמש בהם בכלל.
לפי התמונות יש שם טרמינלים.
הייתי מחבר את המפסק של המקרר בלי השרשור שיש שם. חוצמזה נראה לי אחלה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94אתה מזכיר לי את הבדיחה על ההבדל בין תיאורטי למעשי [emoji38]
תמונה מהרשת. מאחור זה נראה בערך כך. החיבורים והאביזרים לא איכותיים, ומנסיון - עומס של מקרר לאורך זמן גורם לכל העסק להתחמם ולהפסיק לעבוד. עם ממסר לא תהיה בעיה ולמתג מינוס זה רעיון מצויין. זה אפשרי עם המוצר הספציפי, עם קצת שינויים בחיווט המקורי.
בהצלחהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200515/86d851bcc5d84d2de73aab1b8c14dd3c.jpg
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.