צפייה בגרסה מלאה : שאלה למומחים/מכונאים/בעלי נסיון
aviv maodi
17-05-20, 09:08
אם נשברה ציריה קדמית בלאנד קרוזר ואני מנתק אותה בהיי בכביש הג'יפ יסע ע"י הסרן האחורי או שרק איפה שהציריה מנותקת הוא יתן?
באופן תיאורטי
במצב שהדיפרנציאל המרכזי נעול - יסע.
במצב של דיפרנציאל מרכזי פתוח - כל הכח יעבור לפינה ללא הציריה - לא יסע.
באופן מעשי זה יהיה תלוי באיך פירקת את הציריה שלא ינזל שמן מהדיפרנציאל ולא תהיה פגיעה במיסב גלגל.
אני לא בטוח לגמרי אבל אולי גם למחשב יהיו השגות בעניין -abs, בקרת משיכה והחלקה.
בברכה, טושי
ללא נעילת הדיפ' המרכזי, לא ייסע.
לא רק בלנדקרוזר אלא גם בלנדרוברים ובכל רכב אחר שנוסע ב-4X4 קבוע כל הזמן.
שימו לב היטב לכלי רכב שבהם אין לנהג שליטה על נעילת הדיפ' המרכזי. נגיד גרנד צ'רוקי WK2?.... יש מצב שאלה לא יוכלו לנסוע לשום מקום ויצטרכו גרירה.
מה זה "יהיו למחשב השגות בעניין"? ימנע מהרכב לנסוע או שרק ידליק נורות תקלה וכו?
ספציפית בלנדקרוזר אני לא חושב שתהיה בעיה עם המחשב.
אם הדיפרנציאל המרכזי ינעל - האוטו יסע.
במכוניות אחרות, שבהן הטבעת abs נמצאת על הפעמון, נסיעה בלעדיה עלולה לבלבל את המחשב.
אני מניח שיסע, אבל אולי רק במוד חירום.
לא בדקתי את נושא תקלות המחשב לעומק.
ד"א, דווקא בלנדקרוזר מ 2003 ומעלה עניין נעילת הדיפרנציאל המרכזי זה "אם וכאשר " גדול מאד.
במקום הידית שילוב המכנית עברו למנוע חשמלי מתוחכם מפוקד מחשב שבנוי בצורה מטומטמת ומרושעת נגד המכונאי ונגד בעל הרכב.
לא תמיד הנהג מודע לכך שהדיפרנציאל המרכזי לא ננעל, אלא רק אחרי שנשברת ציריה.
בברכה,טושי
כיוון שהצירייה מחזיקה את כל הגלגל מצד אחד, וסוגרת את הדיפרנציאל מצד שני, צריך לפרק אותה מהאוטו, לפרק אותה לפעמון-ציריה-פעמון, להחזיר את הפעמון הפנימי לתוך הדיפרנציאל (נתפס במקומו עם דיסקה קפיצית), להחזיר את הסטאבאקס (הפעמון החיצוני) לטבור, ורק אז אפשר לנסוע.
אסף.
aviv maodi
17-05-20, 23:14
יש דיפרנציאל גם בגיר? (טרנספר)
shacharzer
17-05-20, 23:52
ללא נעילת הדיפ' המרכזי, לא ייסע.
לא רק בלנדקרוזר אלא גם בלנדרוברים ובכל רכב אחר שנוסע ב-4X4 קבוע כל הזמן.
שימו לב היטב לכלי רכב שבהם אין לנהג שליטה על נעילת הדיפ' המרכזי. נגיד גרנד צ'רוקי WK2?.... יש מצב שאלה לא יוכלו לנסוע לשום מקום ויצטרכו גרירה.
מה זה "יהיו למחשב השגות בעניין"? ימנע מהרכב לנסוע או שרק ידליק נורות תקלה וכו?
בWK ובWK2 דיפרנציאל מרכזי ננעל בLOW
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.