צפייה בגרסה מלאה : חושב על החלפה - טנדר?? סיעור מוחות
הי לכולם
מחפש את דעות האנשים הטובים בפורום אחרי שהגיפ שלי שבק חיים דווקא בדרך הביתה לאחר המסלול.
בשבת האחרונה לאחר טיול די מהנה ברמת הגולן שההיתי מגדיר ברמת עבירות בינוני+ (אולי אני טועה) כלל את מעלה סמך, מעלה קשוח
איזור סמך, אלעל, כנף וכו
יצאנו מהשטח במניעה המינהלתית הביתה הוא החליט שדי, התחממות פיתאומית והמנוע נכבה , עוד לא יודע מה הגזר דין הסופי (אולי נדע מחר).
התחילו לי מחשבות שאני רוצה רכב שאוכל לצאת איתו מהשטח ולא להתקע על אמינות.
אני לא מהשוברים למהרות שאים משהו נשבר זה מחיר של טיול בשטח.
היום עם WJ 2003 דיזל עם קוודרא ,הגבהה וצמיגי 31 ומאד משופצר וזה בדיוק מה שאני צריך, עובר כמעט הכל די באלגנטיות בטח יותר אלגנטי מרוב הלנד קרוזרים שאני מטייל איתם.
הדילמה שלי שבה מקווה לקבל חוות דעת לכאן או לכן
האם לתקן (עד סכום מסויים) ולמשוך איתו עוד
או להחליף לחדש
מחינת חדש מכוון לרכב שישמש גם ליום יום אז 2016~2017
לנד קרוזר יקר מידי , רנגלר קטן מידי אנחנו משפחה של 4~5 בטיול
חשבתי על טנדר - היילקס אולי , להגביה , לסגור ולשפצר אבל מזהירים אותי שאני אשלם מכיר כבד בנוחות - כמה זה נכון לטנדר בכלל
זה בעיקר סיעור מוחות בגלל שלמרות שאני מאד אוהב את הגיפ שלי קשה ךי לצאת לטייל עם המשפחה במחשבה שלא תמיד אחזור הביתה איתו.
וזה לא הפעם הראשונה שאני נתקע איתו , הרכב נקנה שמור מאד ומטופל בקפידה.
הייתה לי את אותן מחשבות: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/114987-%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%94%D7%95%D7%A8%D7% 99-%D7%9B%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%A4%D7%90%D7%92-%D7%A8%D7%95
אצלי התקציב בעייתי אבל לדעתי אם אתה מכוון לרכב בן 3-4 שנים ואין לך תקציב ללנד קורזר נשארת רק עם טנדרים.
כל דבר ישן יותר לא שווה את הטרחה לדעתי ועדיף להשקיע ברכב הנוכחי (וזו הסיבה שאני עדיין עם הפאג'רו המזדקן בכבוד שלי).
הייתה לי את אותן מחשבות: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/114987-%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%94%D7%95%D7%A8%D7% 99-%D7%9B%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%A4%D7%90%D7%92-%D7%A8%D7%95
אצלי התקציב בעייתי אבל לדעתי אם אתה מכוון לרכב בן 3-4 שנים ואין לך תקציב ללנד קורזר נשארת רק עם טנדרים.
כל דבר ישן יותר לא שווה את הטרחה לדעתי ועדיף להשקיע ברכב הנוכחי (וזו הסיבה שאני עדיין עם הפאג'רו המזדקן בכבוד שלי).
התקציב הוא בעיה אחרת, אני לא רואה הצדקה להשקיע 50K+ יותר בלנד קרוזר מהיילקס מאותה שנה - יכול להיות שהוא יותר מפנק בדברים מסויימים אבל בעבירות ועמידות הוא לא לדעתי.
היכולת לדגם טנדר היא יותר גבוהה.
אני לא מפונק אבל לא רוצה לסבול - אבל בכל זאת חברה באוסטרליה ואפריקה עושים מהם רכבי אוברלנד.
ועד התקיעה לא היו לי בכלל מחשבות להחליף את הגיפ מתאים לי ב90% רק האמינות , האמינות זו הבעיה.
וזה לא האמינות עם השטויות של גיפ, עם זה אני חי בהשלמה רק שלא יתקע.
אני מטייל בטנדר, נוסע בו ביומיום.
אין תלונות.
נוחות - כעניין אובייקטיבי - אף טנדר עם קפיצי עלים מאחור לא יהיה נוח כמו ג'יפ על מתלי אויר, או מתלים נפרדים בארבע פינות - אבל המרחק בנוחות של טנדר על סט מתלים טוב (ויש היום מתלים ממש טובים לטנדרים) לעומת, למשל, לנדקרוזר - מרחק לא גדול. אבל ההשקעה בסט מתלים - הכרחית.
הקבינה צרה יותר משל פג'רו או לנדקרוזר, וזה מורגש אבל לא מאוד, ולא לעומת גראנד שהוא רכב די צר.
משם הלאה - בטיול משפחתי - הנוחות של תפעול המחנה והגישה לציוד - טנדר זה עולם אחר. אני לא רואה איך חוזרים אחורה לג'יפ עם בגאז' בעומק של חצי מטר עם גישה חד מימדית וגגון עמוס שלוש קומות... וזה שווה הכל.
איזה טנדר? זה סיפור אחר, אין המון אופציות - אבל קודם תחליט שזה הכיוון.
אסף.
אם מתחילים להתגנב חששות של אמינות אולי הגיע הזמן להתגרש.
אם יש לך תקציב לטנדר 2016-17 אני לא רוטה כאן התלבטות. לא לשכוח לשקלל במחיר הגבהה/שיפור מתלים, דיגום, ויישור קו. אם מגיע בלי נעילה אז גם זה.
והכי חשוב, סע לנסיעת מבחן. מצא חבר עם טנדר או במקרה הגרוע רכ,מבחן של החברה (למרות ששם לא תוכל להתרשם משיכוך, כי יחסית לsuv, אין).
שאלמד - מה כולל שיפור מתלים לטנדר? מלבד החלפת בולמים וקפיצים?
בדיוק זה. החלפת בולמים וקפיצים.
אסף.
בדיוק זה. החלפת בולמים וקפיצים.
אסף.
:)
אם זה יצא לפועל זו התוכנית בכל מקרה רוצה להגביהה 2.5"
לא יודע מאיפה אתה בארץ, אבל אתה מוזמן ליצור קשר בה.פ. ואם מסתדר לעשות סיבוב על ההיילקס שלי (REVO מודל 2015, קישור בחתימה שלי).
:)
אם זה יצא לפועל זו התוכנית בכל מקרה רוצה להגביהה 2.5"ההגבהות הסטנדרטיות לטנדרים היפניים הן עד 50 מ''מ לרוב, ועבור חלק מהטנדרים לא יותר מ 30 מ''מ.
במילים אחרות.... עם כל הקושי שבדבר.... צריך להתרגל לשיטה המטרית.
אסף.
חשוב להבהיר מה גיל היושבים מאחור.
ישבתי לא מזמן בהיילקס מאחורה, לא הייתי רוצה לשבת שם טיול שלם.
לא יודע מאיפה אתה בארץ, אבל אתה מוזמן ליצור קשר בה.פ. ואם מסתדר לעשות סיבוב על ההיילקס שלי (REVO מודל 2015, קישור בחתימה שלי).
אם אני זוכר המיתלים שלך זה לקיצון השני :)
- - - Updated - - -
הגדולה בת 18 ומטיילת פחות אבל היא המקסימום
יצאנו מהשטח במניעה המינהלתית הביתה הוא החליט שדי, התחממות פיתאומית והמנוע נכבה , עוד לא יודע מה הגזר דין הסופי (אולי נדע מחר).
וזה לא הפעם הראשונה שאני נתקע איתו , הרכב נקנה שמור מאד ומטופל בקפידה.
מה קרה לאוטו?
ומה קרה בפעמים הקודמות?
לא כדאי לטפל טיפול שורש באלה כדי לשפר אמינות ו"להישאר עם הנבלה?" (שכבר מתאימה לך בול)
איזה שנתון?
יש הבדל לא מבוטל בין טרום ויגו, והלאה, והשנתונים החדשים.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני מחבב טנדרים.
אבל הוא לא רכב ל 5 נפשות.
לדעתי גם לא רכב לטיולים ארוכים בספסל האחורי.
משלמים מחיר על הארגז הגדול בדמות קבינה צפופה.
גם איכות הקבינה יותר מתאימה לשיפוצניק ואשר הגראנד שתוכנן להיות מפנק.
עלויות אחזקה וביטוח.. מניח שטנדר יקר מאמריקאית זקנה.
האם אתה מאחד רשויות או שהסתדרת עם גראנד זקן ביומיום??
הייתי מתעמק לסיבה בגללה האוטו לא אמין כהגדרתך.
ואם זה באמת המצב- תתגרש.
הייתי חושב על גיפ יותר חדש.
שאלמד - מה כולל שיפור מתלים לטנדר? מלבד החלפת בולמים וקפיצים?
ולהפנים שבשטח עם ציוד טיול הוא נוסע טוב יותר.
זה אומר טיפה יותר קשיחות בכביש, אבל זה אישי.
אני עם טנדר, עלים של אולדמן בארבע פינות, בולמים עם מיכל חיצוני, והרכב מגהץ בשטח טוב מאד.
ואתה מכוון לקבינה מודרנית יותר מרווחת מהגמל הענתיקה שלי ומתלה קדמי נפרד עם סלילים.
נקודת פתיחה טובה יותר.
מה קרה לאוטו?
ומה קרה בפעמים הקודמות?
לא כדאי לטפל טיפול שורש באלה כדי לשפר אמינות ו"להישאר עם הנבלה?" (שכבר מתאימה לך בול)עוד לא יודע
המוסכניק שלי חוזר לעבודה רק מחר.
פעם קודמת עף פולי וקרע לי צינור סולר , ופעם אחרת הלך הדיפרנציאל האחורי.
התקלות לא קשורות אבל לפי דעתי הגיל בא לידי ביטוי.
סהכ מטופל היטב וכל קירקוש, רעש או חריקה מטופל מייד.
עדיין בוחן את דרכי אבל אם לא עכשיו זה יקרה עוד כמה שנים.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
דורון,
אתה מחזיק ביד רכב שהוא זן נדיר, האחרון (מבחינת שנתונים) שהוא גם בעל סרנים חיים, גם רכב מפנק, וגם חסכוני יחסית לאינדיאנים לוגמי הבנזין.
הייתי שוקל טוב-טוב לפני שאני מחליף את הרכב הזה. אולי במקום הייתי מחליף את המוסך...
הדילמה הזו מאוד מוכרת. ומאוד כואבת ומבאסת. ואני מעט לוקח את הנושא הזה הצידה-
ביום שישי האחרון קמנו בבוקר במצפה רמון. בדרך הלוך הג'יפ קצת הרגיש לי משוחרר בהיגוי. בבוקר- הנעתי, נסעתי, באתי לצאת מהחניה לאט -והרכב פשוט המשיך ישר. נשבר מסרק ההגה. כמובן- עלה על גרר וכו- ואני חזרתי הביתה. המוסכניק כבר עדכן ש"זו בעיה מוכרת, יש פתרון"- אשתי שתחיה הסבירה לי בצורה מאוד מנומסת את מה שאף אחד לא רוצה לשמוע מהאישה: אנחנו משפחה מעמד בינימית ישראלית ממוצעת. עם הכנסה נאה אך לא מטורפת. וזה אומר בפשטות שאם אני אכנס למצב שהיתי עם הרכב הקודם-כלומר שאני ממשיך להחזיק בגרוטאה סרוחה ששופכת מנועים ועולה עשרות אלפי שקלים,אז שאתחיל לחשוב כמו אדם בוגר. חשוב להדגיש-אשתי הכי מפרגנת בעולם וכדי לחיות איתי צריך עצבי ברזל. היא מעולם לא עשתה לי בעיות עם רכב, להיפך. אישה כלבבי. אבל אני בן 44. יש קורונה. יש משבר כלכלי קשה מאוד. יש לי 2 בנות. אני חי בבית מגניב שעולה כסף, המון. היא לא דפקה לי נאום חס וחלילה, רק אמרה לי בקצרה את האמת: אם הרכב יתחיל להפוך למסחטת כספים קשה ואמיתית, אני חייב קצת לבוא לקראת המשפחה. זה לא קורה עכשיו, זה לא קורה מחר, אבל בעלי היקר....אתה עוד מעט עם רכב בן 15 והכיף שלך הוא לדפוק אותו על סלעים כמו ילד קטן. מה חשבת שיקרה.................
זו דילמה מאוד קשה-וההתמודדות איתה מאוד לא קלה לי באופן אישי. המציאות הישראלית היא כזו שבה אנחנו ממשיכים לתחזק רכבים שאמריקאי ממוצע שכח שהם קיימים. (הו לא, סליחה, שכחתי שיש אמריקאים שנוהגים על XJ, שהם קנו ב3000 דולר. כאן לא עולה 3000 דולר, כאן חיים בסרט). אמריקאי קונה רנגלר בן שנתיים ב100 אלף שקל. אני על ליברטי בן 13. ברור שדברים ישברו! אמריקאי הולך למוריס סנטר ליד הבית וקונה חלקים בחצי מחיר-אנחנו מחזיקים בבית מחסן, מאלתרים ומרתכם דברים ומספרים לעצמנו אגדות שאנחנו עם רכב אמין שיש לו כל מיני "שגעונות"-שזה מאוד מפתיע כי רוב הרכבים בני ה14 15 שמקפצים על סלעים הם פשוט מופת של אמינות. כמובן- יקפצו המצקצקים ויאמרו "מה אתה רוצה? הגבהת אותו המון-זה רכב שהיצרן לא התכוון להגביה ככה, זו לא סופה שיוצאת מהמפעל ובוכה למה אין לה 5 אינץ'"-בולשיט. מה שהולך אצלי לא קשור להגבהות וכו. אלקטרוניקה זבל. רכיבי מנוע זבל. לא חסר. זה לא וויליס בן 60. זה רכב מודרני שאף אחד לא בנה ל20 שנים של נסיעה. 10 שנים- ולפח...וגם- פולי מנוע לא נשבר לך בגלל הגבהות. פולי מנוע לא נשבר לך בגלל חרא מוסך. פולי מנוע נשבר לך BECAUSE JEEP. זה רכב ישן. וגם..כל אינדיאני נשבר יופי יופי למרות היותו "אינדיאני קלאסי עם סרנים חיים שפשוט חייבים להגביה עם קיט של איירון רוק". חארטה בארטה.
-- מדובר בתחביב המיועד לאנשים עשירים--------.
או לאנשים שיש להם נכונות לשכב מתחת לרכב שעות על גבי שעות באופן שגורם להם להזניח את כל מה שיש מסביב, מעבר לתחביב, כבר ברמת אובססיה שנובעת מחוסר ברירה..... כשזה הופך כבר ללחיות מתחת לרכב ולהיות מתוסכל-המצב לא טוב . אני לא סבור שיש כאן באמת את השיקול של "אבל אתה נוהג באחרון המוהיקנים, יש לך רכב נדיר וממש ממש משובח, שני סרנים חיים ודיזל זה משהו שרק הולך ומשתבח כמו יין, שלא תעיז למכור את הדבר הזה, זה רק עולה בערך, זה כמו בוגאטי"-כי זה לא. אני מצטער לספר לך אבל בדיוק כפי שאני אצא לטיול הבא עם חשש כבד לגבי מפלס האמינות, כך גם אתה. אנחנו בקבוצה כבר שנים עם ג'יפים שחלקם ישנים. כולם אוכלים חרא. כולם שוכבים מתחת לאוטו ושותים בירה ומספרים בדיחות בזמן שמישהו רץ להביא אזיקונים ומישהו רץ להביא קצת נוזל קירור ומישהו מביא בוקסות. זה נחמד וזה כיף עד שזה מפסיק להיות נחמד ומפסיק להיות כיף. אני שונא להתקשר לגרירה. אני שונא לעכב קבוצה כי נשבר לי משהו. אני שונא להיות נטל. כן-ברור לי שכדי לעסוק בתחביב שלנו צריך לדעת להפעיל ראצ'ט. יש לי אוסף שלם של ראצ'טים. אני מבלה כל יום שישי שעות בחיזוקים וגירוזים. אבל כשהתחביב נהיה מטלה, אני מספר לעצמי אגדות ומעשיות שזה דווקא נורא כיף לומר לאשתי שהרכב במוסך. וזה נורא כיף ללכת לקנות עוד ועוד חלקים, כי אני מרכיב לבד ולמעשה אני חוסך ככה מיליונים. יכל להיות הרבה יותר יקר......
כמובן-ניתן לומר שזה פועל של מוסכניק לא טוב, של מזג אוויר לא ראוי, של אזימוט ושל כיוון הרוח-אבל בפועל: ג'יפ שגילו הוא מעל עשר שנים אינו רכב אמין. וכתוצאה מכך אתה הופך למכונאי לעת מצוא, לאחד שמחזיק בתא הכפפות 2000 שקל שאתה מגרד מכאן ומשם- למקרה שבו משהו ישבר (או כפי שאצלנו אומרים-זה כסף שרחוק מהאישה). אתה מתפלל בטיולים לא לשמוע רעשים חשודים ומחזיק בבית ובתא המטען סדנה ניידת כי אתה למדת בכוחות עצמך כיצד לתחזק את הרכב, כי אם תיתן למוסכניק לעשות הכל-אתה תגיע לחדלות פירעון. זוהי המציאות המאוד מבאסת של חייו של מי שמחזיק ג'יפ וותיק- ולצערי בניגוד לנדב,אני לא סבור שלבלות לילה בריתוכים זה כיף, כשרכב מתקלקל בטיול אחד מתוך חמישה. אני כן מאמין לדאבוני שיש כנראה איזה מגבלה כלכלית שממנה והלאה גם אני אצטרך להיפטר מהרכב.
כאמור- גם אני בדילמה האמורה. ברור לי היטב שבמדינה שלנו אין כבר חמש שנים רכבים ראויים. לנדקרוזר לא יהיה לי. רנגלר היתי רוצה אך לא יהיה לי גם. אם הינו בארץ אחרת, היה לי בחניה אחד הדורות האחרונים של הפוראנר שנראה לי אידיאלי-אבל כאמור אנחנו כאן והם שם. לכן לא היתי חושב פעמיים לגבי טנדר. טנדר הוא הדבר הכי קרוב שיש לנו ליכולת לרכוש רכב שטח בן עד חמש שנים-עם שוק שיפורים מסוים ורמת שימושיות גבוהה. נכון-אין כאן יכולת לפנות לאלוהי המופאר ולבנות קיט לונג ארם על שלושים ושלושים, אבל הגבהת 2 אינץ' ועליה קלה במידה יכולים לעשות פלאים. אני די משוכנע שבשביל מה שאני צריך- כלומר רכב שבהגדרתו נבנה יותר בקטע של אוברלנד, טנדר יהיה אידיאלי. וכנראה שבניגוד לג'יפ, לא צריך שום דוקטורים ושום מומחים כדי לטפל בבעיות הקטנות והיחודיות.
אני בדרך כלל מדלג על הודעות של אנשים שמכל מה שיש לJEEP להציע הם בחרו במשהו עם מתלים נפרדים אבל כתבת יפה ונכון להרבה לבבות פה. הרבה דילמות רגשיות עולות באחזקה של רכב שכזה. היו ימים שהייתי מספר בעבודה שלקחתי יום חופש כי הילד חולה, רק יודעי דבר ידעו באיזה ילד מדובר.
הדילמה הזו מאוד מוכרת. ומאוד כואבת ומבאסת. ואני מעט לוקח את הנושא הזה הצידה-
ביום שישי האחרון קמנו בבוקר במצפה רמון. בדרך הלוך הג'יפ קצת הרגיש לי משוחרר בהיגוי. בבוקר- הנעתי, נסעתי, באתי לצאת מהחניה לאט -והרכב פשוט המשיך ישר. נשבר מסרק ההגה. כמובן- עלה על גרר וכו- ואני חזרתי הביתה. המוסכניק כבר עדכן ש"זו בעיה מוכרת, יש פתרון"- אשתי שתחיה הסבירה לי בצורה מאוד מנומסת את מה שאף אחד לא רוצה לשמוע מהאישה: אנחנו משפחה מעמד בינימית ישראלית ממוצעת. עם הכנסה נאה אך לא מטורפת. וזה אומר בפשטות שאם אני אכנס למצב שהיתי עם הרכב הקודם-כלומר שאני ממשיך להחזיק בגרוטאה סרוחה ששופכת מנועים ועולה עשרות אלפי שקלים,אז שאתחיל לחשוב כמו אדם בוגר. חשוב להדגיש-אשתי הכי מפרגנת בעולם וכדי לחיות איתי צריך עצבי ברזל. היא מעולם לא עשתה לי בעיות עם רכב, להיפך. אישה כלבבי. אבל אני בן 44. יש קורונה. יש משבר כלכלי קשה מאוד. יש לי 2 בנות. אני חי בבית מגניב שעולה כסף, המון. היא לא דפקה לי נאום חס וחלילה, רק אמרה לי בקצרה את האמת: אם הרכב יתחיל להפוך למסחטת כספים קשה ואמיתית, אני חייב קצת לבוא לקראת המשפחה. זה לא קורה עכשיו, זה לא קורה מחר, אבל בעלי היקר....אתה עוד מעט עם רכב בן 15 והכיף שלך הוא לדפוק אותו על סלעים כמו ילד קטן. מה חשבת שיקרה.................
זו דילמה מאוד קשה-וההתמודדות איתה מאוד לא קלה לי באופן אישי. המציאות הישראלית היא כזו שבה אנחנו ממשיכים לתחזק רכבים שאמריקאי ממוצע שכח שהם קיימים. (הו לא, סליחה, שכחתי שיש אמריקאים שנוהגים על XJ, שהם קנו ב3000 דולר. כאן לא עולה 3000 דולר, כאן חיים בסרט). אמריקאי קונה רנגלר בן שנתיים ב100 אלף שקל. אני על ליברטי בן 13. ברור שדברים ישברו! אמריקאי הולך למוריס סנטר ליד הבית וקונה חלקים בחצי מחיר-אנחנו מחזיקים בבית מחסן, מאלתרים ומרתכם דברים ומספרים לעצמנו אגדות שאנחנו עם רכב אמין שיש לו כל מיני "שגעונות"-שזה מאוד מפתיע כי רוב הרכבים בני ה14 15 שמקפצים על סלעים הם פשוט מופת של אמינות. כמובן- יקפצו המצקצקים ויאמרו "מה אתה רוצה? הגבהת אותו המון-זה רכב שהיצרן לא התכוון להגביה ככה, זו לא סופה שיוצאת מהמפעל ובוכה למה אין לה 5 אינץ'"-בולשיט. מה שהולך אצלי לא קשור להגבהות וכו. אלקטרוניקה זבל. רכיבי מנוע זבל. לא חסר. זה לא וויליס בן 60. זה רכב מודרני שאף אחד לא בנה ל20 שנים של נסיעה. 10 שנים- ולפח...וגם- פולי מנוע לא נשבר לך בגלל הגבהות. פולי מנוע לא נשבר לך בגלל חרא מוסך. פולי מנוע נשבר לך BECAUSE JEEP. זה רכב ישן. וגם..כל אינדיאני נשבר יופי יופי למרות היותו "אינדיאני קלאסי עם סרנים חיים שפשוט חייבים להגביה עם קיט של איירון רוק". חארטה בארטה.
-- מדובר בתחביב המיועד לאנשים עשירים--------.
או לאנשים שיש להם נכונות לשכב מתחת לרכב שעות על גבי שעות באופן שגורם להם להזניח את כל מה שיש מסביב, מעבר לתחביב, כבר ברמת אובססיה שנובעת מחוסר ברירה..... כשזה הופך כבר ללחיות מתחת לרכב ולהיות מתוסכל-המצב לא טוב . אני לא סבור שיש כאן באמת את השיקול של "אבל אתה נוהג באחרון המוהיקנים, יש לך רכב נדיר וממש ממש משובח, שני סרנים חיים ודיזל זה משהו שרק הולך ומשתבח כמו יין, שלא תעיז למכור את הדבר הזה, זה רק עולה בערך, זה כמו בוגאטי"-כי זה לא. אני מצטער לספר לך אבל בדיוק כפי שאני אצא לטיול הבא עם חשש כבד לגבי מפלס האמינות, כך גם אתה. אנחנו בקבוצה כבר שנים עם ג'יפים שחלקם ישנים. כולם אוכלים חרא. כולם שוכבים מתחת לאוטו ושותים בירה ומספרים בדיחות בזמן שמישהו רץ להביא אזיקונים ומישהו רץ להביא קצת נוזל קירור ומישהו מביא בוקסות. זה נחמד וזה כיף עד שזה מפסיק להיות נחמד ומפסיק להיות כיף. אני שונא להתקשר לגרירה. אני שונא לעכב קבוצה כי נשבר לי משהו. אני שונא להיות נטל. כן-ברור לי שכדי לעסוק בתחביב שלנו צריך לדעת להפעיל ראצ'ט. יש לי אוסף שלם של ראצ'טים. אני מבלה כל יום שישי שעות בחיזוקים וגירוזים. אבל כשהתחביב נהיה מטלה, אני מספר לעצמי אגדות ומעשיות שזה דווקא נורא כיף לומר לאשתי שהרכב במוסך. וזה נורא כיף ללכת לקנות עוד ועוד חלקים, כי אני מרכיב לבד ולמעשה אני חוסך ככה מיליונים. יכל להיות הרבה יותר יקר......
כמובן-ניתן לומר שזה פועל של מוסכניק לא טוב, של מזג אוויר לא ראוי, של אזימוט ושל כיוון הרוח-אבל בפועל: ג'יפ שגילו הוא מעל עשר שנים אינו רכב אמין. וכתוצאה מכך אתה הופך למכונאי לעת מצוא, לאחד שמחזיק בתא הכפפות 2000 שקל שאתה מגרד מכאן ומשם- למקרה שבו משהו ישבר (או כפי שאצלנו אומרים-זה כסף שרחוק מהאישה). אתה מתפלל בטיולים לא לשמוע רעשים חשודים ומחזיק בבית ובתא המטען סדנה ניידת כי אתה למדת בכוחות עצמך כיצד לתחזק את הרכב, כי אם תיתן למוסכניק לעשות הכל-אתה תגיע לחדלות פירעון. זוהי המציאות המאוד מבאסת של חייו של מי שמחזיק ג'יפ וותיק- ולצערי בניגוד לנדב,אני לא סבור שלבלות לילה בריתוכים זה כיף, כשרכב מתקלקל בטיול אחד מתוך חמישה. אני כן מאמין לדאבוני שיש כנראה איזה מגבלה כלכלית שממנה והלאה גם אני אצטרך להיפטר מהרכב.
כאמור- גם אני בדילמה האמורה. ברור לי היטב שבמדינה שלנו אין כבר חמש שנים רכבים ראויים. לנדקרוזר לא יהיה לי. רנגלר היתי רוצה אך לא יהיה לי גם. אם הינו בארץ אחרת, היה לי בחניה אחד הדורות האחרונים של הפוראנר שנראה לי אידיאלי-אבל כאמור אנחנו כאן והם שם. לכן לא היתי חושב פעמיים לגבי טנדר. טנדר הוא הדבר הכי קרוב שיש לנו ליכולת לרכוש רכב שטח בן עד חמש שנים-עם שוק שיפורים מסוים ורמת שימושיות גבוהה. נכון-אין כאן יכולת לפנות לאלוהי המופאר ולבנות קיט לונג ארם על שלושים ושלושים, אבל הגבהת 2 אינץ' ועליה קלה במידה יכולים לעשות פלאים. אני די משוכנע שבשביל מה שאני צריך- כלומר רכב שבהגדרתו נבנה יותר בקטע של אוברלנד, טנדר יהיה אידיאלי. וכנראה שבניגוד לג'יפ, לא צריך שום דוקטורים ושום מומחים כדי לטפל בבעיות הקטנות והיחודיות.תודה על הדעה
ניסוח הדילמה מאד מדויק..
שום תקלה שבגללה נתקעתי לא נגרמה בגלל טיפול לקוי , פשוט הגיל בא לידי ביטוי.
אני מסכים שזו מאחרוני המוהיקנים האמיתתים
אבל הדור הזה גם מכיל הרבה בעיות.
ההתלבטות קשה , נכון ההתעסקות היא חלק מהתחביב וזה כיף כל עוד אני סומך על האוטו.
אני מטייל עם המשפחה בדרך כלל , ולהתקע לא הופך למור"ק לסביב המדורה אלא לדאגה אמיתית איך מחזירים המשפחה הביתה וכנראה זה מה ששובר אותי.
תומר, כמה נכון וכמה צודק.
ולפותח השרשור, רכב שעומד רוב הזמן, ומשמש רק לטיולים פחות מתקלקל. כיום הפרדת רשויות נדרשת, כמעט ולא קיימים רכבים שבנויים לנסיעות יום יומיות ויודעים ללעוס סלעים, ואם קיימים כאלה הם מאוד יקרים.
יש לך wj באמת רכב שטח טוב, ואין ספק שהגיל עושה לו רע, בעיקר בצמות החשמל ורכיבי המחשב, הדרך היחידה להנות ממנו זה לאפסן במקום קריר, בצל, לתחזק היטב ולהשתמש בו רק לטיולים.
ליום יום קח רכב חדיש יותר.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
ולפותח השרשור, רכב שעומד רוב הזמן, ומשמש רק לטיולים פחות מתקלקל. כיום הפרדת רשויות נדרשת, כמעט ולא קיימים רכבים שבנויים לנסיעות יום יומיות ויודעים ללעוס סלעים, ואם קיימים כאלה הם מאוד יקרים.
יש לך wj באמת רכב שטח טוב, ואין ספק שהגיל עושה לו רע, בעיקר בצמות החשמל ורכיבי המחשב, הדרך היחידה להנות ממנו זה לאפסן במקום קריר, בצל, לתחזק היטב ולהשתמש בו רק לטיולים.
אני לא לועס סלעים ואפילו אין עדיין אין נעילות והרכב מספק את מה שאני צריך.
לצערי אין לי מקום קריר בצל לרכב.
כמה הבדל יהיה בעבירות/נוחות בינו לבין היילקס לדוגמא מוגבהה ? יודע שזה סובייקטיבי
לפני שאתה ננעל על היילקס ולהגביה, בדוק כמה יעלה לך דימקס חדש יותר ולנעול+להגביה אותו. אם אפשר לעלות קצת בשנתון זה שווה לדעתי.
הבעיה בעתיד תהיה למכור, אבל לך תדע.
פעם גם טרופרים ודיסקואים נמכרו לפי משקלם בברזל כי אנשים חשבו שהם רכבים לא טובים.
זה עלה בשיקולים
הדבר היחידי שראיתי כבעייתי היא מידת צמיגים.
רוצה שהחליפי יהיה כשר למהדרין לטסט
למרות שאצלי היום הכל ברישיון עדיין טסט לרכב כזה צריך או תפילה או חבר בשביל לעבור טסט.
לא פשוט.
היילקס מגיע עם צמיגי 31 , לא יודע כמה קל למצוא צמיגי שטח במידה שלהם ונעילה
דימקס עם צמיג קטן יותר (אולי אפשר להחליף אז עוד תוספת) +תוספת נעילה מצמצם את ההפרש.
למרות שהבנתי שהוא בעל קבינה יותר מפנקת.
יש מישהו בפורום שנוסע על דימקס חדש ויכול לחוות דעה?
אני מאמין שלא סתם (לפי הפרסומות) הוא הטנדר הנמכר בישראל אז כנראה הוא גם אמין. לפחות כמו טויוטה.
כרגע לא מסתכל על מכירה רוצה רכב לתקופה קצת יותר ארוכה.
אני לא לועס סלעים ואפילו אין עדיין אין נעילות והרכב מספק את מה שאני צריך.
לצערי אין לי מקום קריר בצל לרכב.
כמה הבדל יהיה בעבירות/נוחות בינו לבין היילקס לדוגמא מוגבהה ? יודע שזה סובייקטיביבשטח אין הבדל.
אני מרגיש בהיילקס חופש מוחלט לטייל כולל לעשות שטויות.
הייחקס בשנתונים המאוחרים מגיע עם צמיג 'כמעט 31' במקור. דימקס עם 30.
שניהם עם היו עם אותם צמיגים באותו גובה מהקרקע.
אם שניהם אם אותו קיט 50 מ''מ גם עם אותם מתלים ואותה נוחות.
בהפרש במחיר אפשר להרכיב לדימקס נעילה ונשאר עודף.
אסף.
התחילו לי מחשבות שאני רוצה רכב שאוכל לצאת איתו מהשטח ולא להתקע על אמינות.
דורון,
אם בא לך להתחדש (לגיטימי ביותר), אז בכיף ובהצלחה ! אבל,
כנראה שגם הרכב הבא יהיו לו רצונות משלו "ויחליט שדי" ... (בשלב כזה או אחר).
פשוט כי רכב לא מתחמם סתם !
בד"כ זה חוסר בנוזל קירור או שמן .
חוסר בנוזל קירור כי אחד מהצינורות פורץ.
לכן רצוי להחליפם אחת ל 5 עד 7 שנים ללא תלות בנסועה.
כנ"ל רצועות ובעצם כל מרכיב גומי ואריג.
רדיאטור אלומניום ועם דודים פלסטיק בפרט, רצוי להחליף בהתאם לנסועה ואחת ל 10 שנים מכסימום.
מניח שאת מפלס השמן אתה בודק בתדירות כזאת או אחרת.
בקיצור,
כנראה מרבית האחזקה שלך היא אחזקת שבר ולא אחזקה מונעת.
ממליץ לשנות בהתאם.
בהצלחה
רענן
דורון,
אם בא לך להתחדש (לגיטימי ביותר), אז בכיף ובהצלחה ! אבל,
כנראה שגם הרכב הבא יהיו לו רצונות משלו "ויחליט שדי" ... (בשלב כזה או אחר).
פשוט כי רכב לא מתחמם סתם !
בד"כ זה חוסר בנוזל קירור או שמן .
חוסר בנוזל קירור כי אחד מהצינורות פורץ.
לכן רצוי להחליפם אחת ל 5 עד 7 שנים ללא תלות בנסועה.
כנ"ל רצועות ובעצם כל מרכיב גומי ואריג.
רדיאטור אלומניום ועם דודים פלסטיק בפרט, רצוי להחליף בהתאם לנסועה ואחת ל 10 שנים מכסימום.
מניח שאת מפלס השמן אתה בודק בתדירות כזאת או אחרת.
בקיצור,
כנראה מרבית האחזקה שלך היא אחזקת שבר ולא אחזקה מונעת.
ממליץ לשנות בהתאם.
בהצלחה
רענן
דווקא ממש לא.
אחזקה מונעת , טיפול כל 7500 ובדיקה של נוזלים לפני כל נסיעה.
המנוע נבדק ויזואלית פעם בחודש והצנרת הוחלפה ורדיאטור בן 5.
גם שהתחמם הפעם הוא התנהג למופת כל הנסיעה , ושעצרתי למלא אויר בסוף בדקתי שמפלס המיים תקין ואין נזילות כמו תמיד שפותח מכסה מנוע.
לדעתי משאבת מיים התפגרה אבל זה אדע רק אחרי דיאגנוסטיקה במוסך.
אבל אחשוב בכל זאת מה אפשר לשפר.
השני סנט שלי הם:
1. אם היה לי את התקציב הייתי עובד לטנדר חדש ככל האפשר
2. כמה זה תקציב? לא מזמן היה בכפ"ס היילקס 2016 ידני למכירה עם 50000 ק"מ. רצו 155 אלף ש"ח. אפשר אולי בקצת פחות אם תקנה די מקס או שתרד קצת בשנתון אבל זה עדיין יהיה 100 אלף ש"ח וצפונה.
עזוב אותך מהרומנטיקה, זה תקף לג'יפים ישנים ואנשים שבשתי הידיים שלהם משפצים, בונים, מתחזקים וכו'
אני, אתה, תומר ורוב השאר נוסעים על אוטו מזדקן כי זה מה שרצינו/יכולנו להוציא וזה או זה או לנסוע בפרייבט ולא בא לנו על זה.
יש פה בגדול שני סוגי אנשים, אלו שהתחביב שלהם זה הרכב עצמו ואלו שהתחביב שלהם זה לנסוע בו ומעטים הם אלו שמשלבים.
אם התחביב שלך הוא ה-WJ שלך אז תתקן ותשפץ אבל אם התחביב הוא הטיולים ואתה יכול שחרר אותו ותעבור הלאה.
בהצלחה
....
יש פה בגדול שני סוגי אנשים, אלו שהתחביב שלהם זה הרכב עצמו ואלו שהתחביב שלהם זה לנסוע בו ומעטים הם אלו שמשלבים.
אם התחביב שלך הוא ה-WJ שלך אז תתקן ותשפץ אבל אם התחביב הוא הטיולים ואתה יכול שחרר אותו ותעבור הלאה.
בהצלחה
ידני לצערי לא רלוונטי.
אבל הטיעון המצוטט נותן לי המון חומר למחשבה.
2 הסנט שלי.
אני לא חושב שאי פעם חסכתי כסף במעבר לרכב חדש יותר.
שיפרתי נוחות
שיפרתי עבירות
לפעמים שיפרתי צריכת דלק (לרוב, לא :) )
לפעמים הרכב היה אמור להיות אמין יותר/זול יותר לתחזוקה.
אבל, בסה"כ, "כסף שיוצא מהארנק", אף פעם לא חסכתי.
רכב חדש יותר הוא רכב יקר יותר לרכישה.
ירידת הערך שלו תהיה גדולה יותר
תמיד תרצה "שיפורים" שברכב הנוכחי כבר יש לך (צמיגים, נעילות/מקרר חדש, כל אחד ושגעונותיו)
בשורה התחתונה זה יהיה יקר יותר.
מספיק להסתכל כאן על המחירים שזרקו לך...
הרכב שלך שווה ביום טוב 45-50K שח. הטנדרים שמדברים איתך עליהם עולים 100K יותר. איך בדיוק זה חוסך כסף?
אם בא לך להתחדש, אתה מפחד מהאמינות, סבבה, תחליף. שיקול כספי רציונלי אני לא רואה כאן.
סער.
השיקול (שלי) של טנדר לא ישן לעומת גרוטאות אספנות מדליקה - לא היה עלות.
השיקול היה אך ורק הידיעה שאני יוצא לטיול וחוזר מטיול על הגלגלים יותר מאשר אני שוכב מתחת לג'יפ. היחס בין התעסקות עם הברזלים לנסיעה בהם.
המטרה היא לטייל. ועל הדרך עצם זה שמדובר ברכב יומיומי שלוקח אותי כל יום לעבודה וחזרה ותמורת זה משלמים לי הוצאות רכב - מאפשרת לי כלכלית להחזיק אותו.
אסף.
לא חושב שהיה דיון על לחסוך ממש כסף.
החיסכון היחידי שדובר עליו הוא בין סוגי רכבים.
להוציא פחות על רכב אחד או אחר שישאר עוד כסף לדברים אחרים.
אין פה חיסכון ממש לא
אז אני חוזר ומסכם.
בנוחות הנסיעה אין הבדל גדול.
בעבירות בטח לא, ויש שיאמרו שהטנדר עדיף בזכות מרווח קרקע עדיף ןבסיס גלגלים טוב יותר למדבר.
בנוחות התפעול ההבדל ענק - לטובת הטנדר כמובן.
ובזמינות היומיומית - השנתון משחק יותר מכל דבר אחר.
אסף.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalkאולי כשהוא עומד לא יודעים שהוא מתקלקל אבל כל קילקול יתגלה בהכרח בדרך מ/אל או בטיול עצמו.
ועדיין ישנם רכבים שגם יכולים להיות יומיומיים וגם לשמש לטיולים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ולפותח השרשור, רכב שעומד רוב הזמן, ומשמש רק לטיולים פחות מתקלקל.
ועוד איך מתקלקל, עם תקלות חדשות.
נזילות, מחזשים, משקעים בצנרת.. גריז מתייבש במיסבים..
מנוע וכל הרכב חייב לעבוד מידי פעם ולא רק בטיולים.
תודה לכולם על האינפורמציה שיהיה מה לעדכן אני אעדכן לכאן או לכאן
אין צורך. כולנו יודעים שזה סטטיסטית יגמר בטויוטה. ;)
יופי של שרשור התפתח לו כאן.
לגבי דימקס מול היילקס - אני לא יכול לדבר כבעלים של אחד הרכבים אבל בעבודה הקודמת יצא לי לנהוג על מגוון היילקסים ודימקסים (בעיקר שכורים. בעיקר נסיעות כביש בשילוב שבילים ונסיעה בחול). ההבדל העיקרי שזכור לי בין הרכבים הוא כמות התלונות הגבוהה של היושבים מאחור בדימקס על חוסר נוחות (הכוונה לנוחות נסיעה/מערכת מתלים קשה), תלונות ששמעתי הרבה פחות בהיילקס.
חשוב לציין שמדובר ברכבים סטנדרטיים ללא הגבהה ויש גם סיכוי טוב שבחלק מהמקרים הצמיגים היו עם לחץ אויר גבוה מדי אבל עדיין זה משהו שהייתי משווה בין הרכבים לפני רכישה.
זה נבלה... וזה נבלה...
הספסל האחורי בטנדרים היפנים/תאילנדים נועדו להסעת פועלים..
לא מכיר אדם שפוי שמבחירה ולא מאילוץ ישב בספסל האחורי..
הטנדר היחיד שהיה סביר וישבתי בספסל האחורי היה נבארה, וזה בעיקר בזכות זוג סלילים מאחורה ולא עקב ספסל נוח במיוחד.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
כמה נורא המושב האחורי? לא ישבו בו מבוגרים רק ילדים.
ניתן להחליף?
לילדים זה בסדר גמור.. הם גם קטנים פיזית וגם אין להם דרישות גבוהות... לרוב (:
כתבת שהרנגלר קטן מידי.
להבנתי, אין הבדל משמעותי בגודל בין רנגלר ארוך ל- WJ. השאלה אם ניתן למצוא אחד במחיר נורמאלי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ניתן להחליף?
כן-אך אם הם בגילאי בתי ספר תהליך ההחלפה יהיה יותר קשה ואנשים מן הסתם ישאלו איך פתאום יש לך ילדים שעד כה אף אחד לא הכיר.
כתבת שהרנגלר קטן מידי.
להבנתי, אין הבדל משמעותי בגודל בין רנגלר ארוך ל- WJ. השאלה אם ניתן למצוא אחד במחיר נורמאלי.
גם הגראנד קטן לי מידי לכן חשבתי על טנדר.
אשמח להפתר מהעמסה על הגג בטיולים משפחתיים.
והמחירים הם +50K במינימום לאותו שנתון
אתה מבין אבל שאין מה לצפות ליכולת עבירות דומה למה שהתרגלת אליו?
אפילו לא ברמה של suv יפני כמו פראדו ושות' שהזכרת בתחילת השרשור... שאתה נהנה מזה שבגראנד שלך אתה עובר הכל באלגנטיות לעומתם.
הטנדרים הללו הם שינמוך משמעותי ביכולות.
אישית,
לא הייתי מוותר...סהכ רואה הזדמנות לפרויקט זיווד קל וחכם (:
אפילו לא ברמה של suv יפני כמו פראדו ושות' שהזכרת בתחילת השרשור... שאתה נהנה מזה שבגראנד שלך אתה עובר הכל באלגנטיות לעומתם.
אישית,
Sent from my SM-A530F using Tapatalkלמה הוא נחות מבחינת עבירות מsuv?
אם יהיה מוגבהה ומיתלים אחרים?
להבנתי אמור להיות עביר כמו לנד קרוזר.
מתלים קידמים מאותה משפחה וסרן אחורי נעול.
ברור לי שזה לא יהיה אלגנטי כמו הגראנד אבל במה הנחיתות?
ניתן להחליף?
לדעתי אנשים כאן מגזימים בקשר לספסל האחורי.
אצלנו בטנדר ישן ופחות מרווח, לילדים אין טענות, לפניך, הם אוהבים את הטנדר יותר מהפרייבט.
הטנדרים החדשים מרווחים יותר.
סייג לא אמירה הזו היא נסיון אישי בדימקס, הוא חריג לרעה לדעתי.
המושב שם פשוט רע.
משהו בזויות המסעד והגב.
לא מסכים כלל.
היילקס/דימקס חדש נעולים ממש לא נופלים בשטח ואף עולים בחלק מהמקרים על SUV חדשים.
ואם אתה צריך עוד תימוך, תראה את המבחן שדרור פרסם עם ערוץ 5.
ואת הכתבה כאן באתר של אסף.
הטנדרים נחותים בזווית נטישה (מול כל suv) ובזווית הבטן מול מרבית ה suv.
כמובן שהגבהה משפרת (כמו לכל suv). זה חסרון שצריך לקחת בחשבון.
הטנדרים נחותים בזווית נטישה (מול כל suv) ובזווית הבטן מול מרבית ה suv.
כמובן שהגבהה משפרת (כמו לכל suv). זה חסרון שצריך לקחת בחשבון.
לא ממש.
זו אקסיומה ישנה שכבר לא תופסת באופן גורף.
תבדוק.
במיוחד אחרי הגבהה ו-וו גרירה נורמלי ולא דגמי מחרשה איומים.
לא ממש.
זו אקסיומה ישנה שכבר לא תופסת באופן גורף.
תבדוק.
במיוחד אחרי הגבהה ו-וו גרירה נורמלי ולא דגמי מחרשה איומים.
כתבתי, שניתן לשפר זאת ע״י הגבהה, ועם זאת בהינתן אותה הגבהה ב suv, ישמר היתרון האינהרנטי שיש ל - suv.
באופן גורף אני לא מסכים עם דורון,
אומנם יש לי ניסיון מועט עם טנדרים בשטח.. מוגבהים ..נעולים ועם צמיגי ראויים... הם לא מתקרבים ליכולת עבירות של האינדיאני הנתון.. ולרוב יפלו מהיכולות של suv יפני מקביל בשנתון.
כן-אך אם הם בגילאי בתי ספר תהליך ההחלפה יהיה יותר קשה ואנשים מן הסתם ישאלו איך פתאום יש לך ילדים שעד כה אף אחד לא הכיר.הרגת אותי...[emoji2]
נשלח מהנייד
הרגת אותי...[emoji2]
נשלח מהנייד בהחלט :)
ונשאלת השאלה, האם בין מת יש צורך באקסטרא מייל של העדיפות בעבירות שיש לsuv?
הרי,
בניגוד לג'יפונים רכים/נמוכים, החסרון של הטנדר בד"כ לא יבוא לידי ביטוי בנסיעה רגילה. הוא יבוא לידי ביטוי במקומות מאוד ספציפיים שמוגדרים מראש כקטע עבירות שבו עוצרים ו... עוברים.
לכן, טנדר לא יעכב טיול, ולא יצטרך לעצור לעשות חושבים על כל אבן בשביל. לגבי נוחות- עבר הסכמנו שבכל מקרה זה יהיה טנדר עם מתלים משודרגים לא?
אני יודע שבמקרה האישי שלי, גם טנדר 4*4, ואפילו לא זה שניצח במבחן כלשהו, יעשה את העבודה בדיוק כמו הדיסקו, שהוא (היום) אוברקיל לצרכים שלי. והצרכים הם סה"כ לטייל ברגוע בשטח יפה עם הילדים, ולישון באוהל ולעשות מדורה.
אם משווים היילקס revo ולנדקרוזר 150 לצורך העניין... שניהם נגיד עם קיט הגבהה אולדמן סטנדרטי (שחצי ממנו, הקדמי, אכן זהה בשניהם, ודרך אגב לטנדר זה עולה יותר בגלל קפיצי העלים מאחור), שניהם עם צמיגי 265/65R17 BFG KM3 (מידה מקורית) זהים. אף שיפור יותר מזה.
אני מתחייב בזאת, בפני פות"ש, שאין שביל בארץ ישראל, אין נקודה על המפה, שאני בתור נהג אצליח לעבור עם האחד ולא עם השני.
הטנדר יגרד את הפגוש במדרגות ותעלות יותר, זה נכון. בשביל זה יש פגוש, וזה המחיר של ארגז מטען גדול ומרווח.
בגדול אתה צודק...אבל אתה לא בעיקר דוהר מהר בשבילים... ופחות מחפש את אתגרי העבירות?
פותח השרשור ... הדגיש איזה מסלול עשה לא מזמן עם האינדיאני... למרות שעכשיו יבש מטיילים בעונה הגשומה.. אתה מאמין שהטנדר והsuv גם יהיו זהים? בבוץ והסלעים של רמת הגולן?
אני עדיין חושב שיש יתרון קל בלבד לטובת הsuv היפני... ויתרון עצום לאינדיאני.. ואכן רק באותם רגעים קיצוניים... של שטח קשה... מזג אוויר סוער..
ב99אחוז מהשבילים אני מסכים שלא יהיו הבדלים ביכולת העבירות..
הלכתי הסתכלתי על מה הוא כתב בתחילת השרשור.
נשבע לך, במקרה לגמרי, יום אחד לפניו, ביום שישי, הייתי שם. שכשכנו בגבים במפגש סמך-אל-על ועלינו לנטור במה שמכונה בעמוד ענן "מעלה סמך". אם זה קנה המידה של פות"ש, אז אין שום בעייה, ואני לא מדבר על ההיילקס שלי אלא על הטרייטון-ליסינג של אייל (רכב צמוד מהעבודה שהשיפורים היחידים בו זה מקרר ומתקן סודה-סטרים בילד-אין בארגז). כבר ביום שישי היה גהנום אחרי הצהריים, 40 מעלות. לא רוצה לחשוב מה היה בשבת...
אורי, איך בוץ משפיע שונה על טנדר, SUV, או אינדיאני? בבוץ העיקר זה הצמיגים.
הלכתי הסתכלתי על מה הוא כתב בתחילת השרשור.
נשבע לך, במקרה לגמרי, יום אחד לפניו, ביום שישי, הייתי שם. שכשכנו בגבים במפגש סמך-אל-על ועלינו לנטור במה שמכונה בעמוד ענן "מעלה סמך". אם זה קנה המידה של פות"ש, אז אין שום בעייה, ואני לא מדבר על ההיילקס שלי אלא על הטרייטון-ליסינג של אייל (רכב צמוד מהעבודה שהשיפורים היחידים בו זה מקרר ומתקן סודה-סטרים בילד-אין בארגז). כבר ביום שישי היה גהנום אחרי הצהריים, 40 מעלות. לא רוצה לחשוב מה היה בשבת...
אורי, איך בוץ משפיע שונה על טנדר, SUV, או אינדיאני? בבוץ העיקר זה הצמיגים.
כוח לא חשוב בבוץ..? (:
אני הייתי שם עם הסמו בחורף לפני שנתיים... היה סבבה... רכבים טיפה כבדים התקשו... עברו אבל התקשו. למי שהיה קצת מנוע זה עזר בטיפוס חלקלק .. ולמי שלא... ניסה שוב ושוב ... דייק יותר ויותרבבחירת נתיב ... ועבר. אבל זה לא היה לו קל באותה מידה. חלק איבדו מומנטום על מכה במדרגה או התיישבות על פגוש...
אבל עזוב...אני קטנוני, זה ידוע.
ניתן לפותח השרשור לדייק בהגדרת הצורך ביכולת עבירות
קשה לי להגדיר
אין לי המון ניסיון
עם הרכב הנוכחי שנתיים והוא נתן לי כל מה שהייתי צריך מבחינת עבירות (אם הכל אז לא הינו מדברים).
לא מתכוון לעלות את מעלה בוקר או לעשות את כמריר או עדשה.
רוצה שב99 אחוז ממסלולי הטיולים אוכל לטייל .
זו באמת המטרה, שהאוטו לא יחסום אותי מלבחור מסלול בהתחשבות שבדרך כלל נוסע עם suv's מוגבההים ולפעמים נעולים.
לפעמים ההרגשה שהגראנד הוא overkill ולפעמים הנעילות חסרות.
רוצה לחיות טוב בטיולי בינוני + אבל לא לחשוש משטח קשה מידי פעם.
לא מתכוון להגיע לאתגרי עבירות לשם העבירות. המסלול שתיארתי בפתיחה הוא מינימום מבחינת דרישה.
איזורים שעשיתי יותר מפעם אחת ומכיר טוב
המוחרקה למשל , לפעמים עלינו את המסלול הקשה ולפעמים לא הצליח. את המדרגה ללא נעילה הגראנד לא רוצה.
לדוגמא נוספת חורשן כל המסלולים "הרגילים" ללא התרגשות יתרה
מקווה שהצלחתי לסביר את עצמי.
אם כך אני עם נמרוד, נדר טויוטה revo משופר ע"פ החוק היבש יספק אותך בהחלט..
מטריטון אני ממליץ להתרחק, נמוך... ונוטה להתחמם.
נ.ב... מקווה שהאינדיאני יגיע לידיים אוהבות.
במקרה מכיר היטב את המסלול, הקבוצה ואת המוביל של הטיול שצויין בפתיחת השירשור. לא יודע אם הייתי מגדיר את זה כבינוני+.
מידת ה"אלגנטיות" תלויה גם הרבה בנהג.
במעלה המוחרקה עליתי די בקלילות את המדרגה עם ל"ק לא נעול. לדעתי בפעם האחרונה שהייתי שם גם אתה היית בקבוצה.
אבל החלטת שאתה רוצה טנדר ורצונך כבודך.
ממליץ לך לצפות במבחן הטנדרים של דרור ברלי בערוץ 5 ובמבחני דרכים של רמי נוה.
היו ביקורות טובות לנאברה החדשה. הבעיה שכמעט אני לא רואה כאלה בכבישים. הנבארה מהדור הקודם שהיתה אחות לפאת'פיינדר נראת לי פחות מומלצת.
ברירת המחדל זה תמיד היילקס.
במקרה מכיר היטב את המסלול, הקבוצה ואת המוביל של הטיול שצויין בפתיחת השירשור. לא יודע אם הייתי מגדיר את זה כבינוני+.
איך הייהו מגדירים את המסלול? אשמח לקבל קנה מידה
תמיד לומד.
לדעתי הסיבה שהנבארה נמכה במס נמוכים זה המחיר היקר לאור רמת השיווק שיובאה ארצה.
אבל יש לה סלילים בארבע פינות.. קבינה יחסית מפנקת לטנדרים האחרים.. כולל הספסל האחורי. לדעתי הטוב בחבורה... אולי זה גם בזכות הסלילים מאחורה.
מנוע חזק מאוד.. וגיר אוט' עם יותר מ5 הילוכים...
אהה.. ומערכת בקרת החלקה הכי קלה לניתוק והכי פחות מתערבת (:
נראה שהפסיקו את יבוא הנבארה, השנה לא נמכרו בכלל. בשנים האחרונות נמכרו פחות מ100 יחידות בשנה לעומת 1,200 היילקס ו1,500 דימקס בממוצע.
https://www.car-importers.org.il/statistics
איך הייהו מגדירים את המסלול? אשמח לקבל קנה מידה
תמיד לומד.
בינוני מינוס. מסלול נופי נחמד. עשיתם גם את גבעת המשחקים אבל זה לא באמת חלק מהמסלול ולא באמת נחוץ.
המסלול רחוק מאוד מרמת הקושי של מעלה רמון למשל. גם פחות מאתגר מפרצים עליון או נחל דימונה.
אבל אם זה סיגנון הטיולים שאליו אתה מכוון אני לא רואה שום בעיה עם כל SUV ראוי עם הילוך כח או טנדר ראוי.
ממשיך באותו כיוון כדי לקבל איפוס
את הגראנד שלי.
מוגבהה 4 צמיגי 31 וקוואדרה (נעילות החלקה מקוריות) עד לאיזה שטח הייתם מגידירים אותו ?
עזבו כרגע בכמה אלגנטיות הוא עושה את זה
המסלול רחוק מאוד מרמת הקושי של מעלה רמון למשל. גם פחות מאתגר מפרצים עליון או נחל דימונה.
גם המסלולים שהזכרת כאן שקופים מבחינתי עבור היילקס (או לנדקרוזר, פאת'פיינדר, פאג'רו...), כל עוד מוגבה לפי התקן ועם צמיגי שטח. וכמובן גם עם גראנד WJ.
שקופים = לא שיקול כשאנחנו מחליטים בשטח לאן לנסוע, בחבורה הקבועה שלי (שכוללת או כללה בזמן כלשהו את כל הנ"ל).
גם המסלולים שהזכרת כאן שקופים מבחינתי עבור היילקס (או לנדקרוזר, פאת'פיינדר, פאג'רו...), כל עוד מוגבה לפי התקן ועם צמיגי שטח. וכמובן גם עם גראנד WJ.
שקופים = לא שיקול כשאנחנו מחליטים בשטח לאן לנסוע, בחבורה הקבועה שלי (שכוללת או כללה בזמן כלשהו את כל הנ"ל).
נכון, רק ניסיתי לתת איזו נקודת השוואה מול אותו מסלול ברמה"ג של סמך ואלעל (בתנאי יובש או לפחות לא בוץ קיצוני שאז התמונה משתנה).
עדיין מעלה רמון כבר נמצא באיזור היותר קשוח ולפחות לחלק מהרכבים זה עלול להיות יותר מלחמה מלאחרים ועשויים להיות נהגים שלא כל כך יהנו מזה משום מה...
לגבי השאלה של דורון, אני חושב שהשאלה לא צריכה להיות למה אנחנו מייעדים את הרכב הנוכחי שלך אלא לאיזה סוג טיולים אתה מכוון את עצמך וכשאני מבין שאתה מכוון לטיולים עם המשפחה ולא לטיולי גברים קשוחים של מעלות אקסטרים.
כתבתי, שניתן לשפר זאת ע״י הגבהה, ועם זאת בהינתן אותה הגבהה ב suv, ישמר היתרון האינהרנטי שיש ל - suv.
פרטנית, לא גורף.
תתפלא כמה הזנב של הטנדרים אולי מראה ארוך, אבל הזוית לא שונה בהרבה.
באופן גורף אני לא מסכים עם דורון,
אומנם יש לי ניסיון מועט עם טנדרים בשטח.. מוגבהים ..נעולים ועם צמיגי ראויים... הם לא מתקרבים ליכולת עבירות של האינדיאני הנתון.. ולרוב יפלו מהיכולות של suv יפני מקביל בשנתון.
אתה מתעלם מהמבחנים ששלחתי אותך לקרוא?
זה אומר שאתה לא מסכים עם הרבה אנשים.
נכון, רק ניסיתי לתת איזו נקודת השוואה מול אותו מסלול ברמה"ג של סמך ואלעל (בתנאי יובש או לפחות לא בוץ קיצוני שאז התמונה משתנה).
עדיין מעלה רמון כבר נמצא באיזור היותר קשוח ולפחות לחלק מהרכבים זה עלול להיות יותר מלחמה מלאחרים ועשויים להיות נהגים שלא כל כך יהנו מזה משום מה...
לגבי השאלה של דורון, אני חושב שהשאלה לא צריכה להיות למה אנחנו מייעדים את הרכב הנוכחי שלך אלא לאיזה סוג טיולים אתה מכוון את עצמך וכשאני מבין שאתה מכוון לטיולים עם המשפחה ולא לטיולי גברים קשוחים של מעלות אקסטרים.מעלות אקסטרים שנועדו לעבירות נטו - לא לא מכוון לשם
אם כן מזמן הייתי נועל את הwj כפול ואולי יותר.
אבל לא רוצה שבטיול מעלה קשה (לא אקסטרים) יהיה שיקול בבחירת הדרך.
בקיצור כל מה שגראנד כמו שלי יעבור היום להמשיך כך , אפשר בקצת פחות אלגנטיות :)
אתה מתעלם מהמבחנים ששלחתי אותך לקרוא?
זה אומר שאתה לא מסכים עם הרבה אנשים.לא מתעלם, פשוט לא מצאתי זמן לזה...
ואני גם סומך עליך, (: .. זו לא תהייה פעם ראשונה שדעתי במיעוט.
ובכל זאת... כל חיי הקצרים נסעתי על טנדרים ... וכל היום במסגרת העבודה מעל לעשור, בשטח מגוון.. בעומס מגוון.. בכל עונות השנה. תמיד ממוגן ועם צמיגים ראויים... מותר לי לפתח דעה עצמאית אני חושב גם אם היא לא מקובלת.
תודה רבה לכולם שוב
גם אם נמשיך בדיון - ההחלטה עוד לא נפלה לכאן או לכאן
לצערי עקב כמה בעיות במוסך הרכב עוד לא אובחן.
עד שלא תהיה לי תמונה מלאה לא אחליט.
אישית,
Sent from my SM-A530F using Tapatalkאתה פשוט טועה.
אסף.
אתה פשוט טועה.
אסף.לא נכון.
רואה ? גם אני יודע לכתוב בבטחון [emoji846]
ועכשיו ברצינות, נקודת המוצא שלו היא WJ (2 סרנים חיים) מוגבה 4", זה רף גבוה (תרתי משמע) עבור כל רכב מהעשור האחרון...
לכל הממליצים להשאר עם אני מקווה שאתם באחת מקבוצות החילוץ של גיפולוג כי יש סיכוי שאצתרך להשתמש בכם (מקווה שלא ואעשה הכל שלא)
עדיין יש מלחמה קשה בין הלב והשכל
ועוד איך מתקלקל, עם תקלות חדשות.
נזילות, מחזשים, משקעים בצנרת.. גריז מתייבש במיסבים..
מנוע וכל הרכב חייב לעבוד מידי פעם ולא רק בטיולים.
+1
רכב שלא נוסע, שלא עובד, שלא חי ביומיום (כמובן במחיר של דלק, ביטוח ושחיקה של רכיבים מתבלים, החל מצמיגים דרך מצבר דרך שמנים וכל מיני קטנות מסביב) מפתח מהר מאוד מחלות של זקנים ומתפגר. חד משמעית.
יהיו לו תקלות. יהיו לו קילקולים. דברים יקרסו בזה אחר זה. כל זה יקרה בדרך לטיול - או בטיול עצמו - או בחזרה מהטיול.
בבקשה, תזכורת. זה ממזמן. (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2733-%D7%93%D7%A2%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99%D7% 9D-%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%90%D7%95-%D7%A8%D7%A2)
לגבי האמינות של הל ה-WJ ומחליפו/יו המיועדים:..................
יותר חדש = יותר צעיר ובריא ולכן יותר אמין. נקודה.
ונעזוב לרגע את הצרות של מנוע הדיזל (הוא בכלל מגיע ממרצדס, שכבר שנים רבות היא שם נרדף לתחכום, לסיבוך, ללהטוטי טכנולוגיה מיותרים... להכל, פרט לאמינות. זה לא מנוע של Jeep... והייתי יכול לחתום לך שמנוע מקורי מ-Jeep, מברזל, עם ראש מברזל, בתכנון מיושן וניצולת נמוכה יותר אבל פשוט בהרבה, יהיה אמין הרבה יותר. זו עובדה וזה באמת נכון רק אם מתייחסים למנועי ה-6 בטור האלמותיים של Jeep, לא ל- V8 בנזין שגם אוהב להתחמם...). נעזוב גם את הצרות האחרות של האינדיאנים שתכונות טובות רבות מספור יש להם, אמינות מופלגת אינה אחת מהן. למה?.... ככה, ולא נתחיל בהסברים מעמיקים אבל זה פשוט כך: יותר חשמל, יותר אלקטרוניקה, יותר גאדג'טים מיותרים, והכל ברמת הנדסה, איכות חומרים ואיכות הרכבה עממיות וזולות ביותר (רק בישראל זה נחשב לפרימיום). כלומר מתכון לצרות. תא המנוע צפוף ודחוס עם בעייה קריטית של פינוי חום לקוי.... ועוד כל מיני תחלואים. העבודה המוגמרת היא ש- Jeep אמין הוא רק כזה שבנוי במתכונת של הג'יפ המקורי, האמיתי, כזה פשוט וספרטני, שיש המון מרחב ואויר סביב מנוע הברזל 6 בטור שלו וסביב מערכת הקירור העצומה שלו שהיא אוברקיל פרוע ושמאחוריו יש מכלולים חסונים וכבדים והתנהגות כללית גסה ולא מעודנת, זה אוטו שדורש ממך להתאים את עצמך אליו, לעולם לא תצליח להתאים אותו אליך.
אז תומר בחר ב- Jeep אנושי ומפנק עם IFS. נו, אז מה?.... אז הלך לו מסרק הגה. באוטו בן 13, מוגבה ומשופר, שעובד בשטח (ועובד קשה). נו, אז מה?... מה חריג בזה?.... מה לא נורמלי בזה?.... הוא לא אמין?... קישקוש. אם הוא היה לא אמין הוא היה מתפרק כבר מזמן. הוא טוב ואמין כמו כל רכב אחר בגילו, שעובר מסכת התעללות דומה. ה-IFS של ג'יפ פחות טוב מזה של טויוטה?.... בולשיט. בדיוק ההיפך. שם היו קורסים לו משולשים ומסרקים ובולג'ינטים ודיפרנציאלים וכל שאר התקלות הידועות, בקצב הרבה יותר גבוה ובעלויות גבוהות יותר. הפוראנר שהוא מפנטז עליו?.... נגיד שהיה בן אותו גיל וקילומטראז' (וכמובן עולה הרבה יותר, כי הוא רכב גדול, מאובזר, מפנק ויקר יותר מלכתחילה והוא טויוטה, מותג אליל) בנוי באותה מתכונת בדיוק וגם אם נכניס למשוואה איזה שהוא מקדם לטובתו (בכל זאת טויוטה, בנוי איכותי יותר, נגיד) הוא לא היה מתקיל אותו בפחות הפתעות וגם אם כן, כל חלק יקר יותר והאחזקה בטוטאל היתה עולה לו לא פחות כסף. סביר להניח שיותר.
המסקנה: מי שרוצה ראש שקט ולא אוהב מכונאות, צריך רכב כמה שיותר צעיר. ולהחליף אותו כל 3-4 שנים.
דוגמה טובה? ההיילקס של נמרוד. 2015, עם ק"מ לא גבוה באופן יחסי. כאן לא צריך להמר. הוא יהיה אמין לחלוטין ויוחלף בוודאי בעוד שנתיים-שלוש באחד דומה, מ-2018 או 2019.?..... עדיין אין צורך לשכב מתחתיו לפני ואחרי כל טיול, לחשוש מכל מיני רעשים ודפיקות כי זה רכב צעיר ורענן יחסית. כל מה שצריך זה את הסכום הראשוני, שלמרבה הצער אינו קטן. אבל מכאן והלאה זה כבר מתגלגל.
תגידו "ומה עם ירידת הערך? גם זה כסף". נכון! בואו ונאמר שירידת הערך המשמעותית ביותר, גם בקרב אלילי-סחירות ושמירת ערך כמו לנדקרוזר, היילקס, רנגלר ודיפנדר 110, מתרחשת בשנים הראשונות לחיי הרכב. מה עושים?..... רוכשים אחד בן 3-4, ונוסעים עליו עוד 3-4 שנים. מעיפים ומתחדשים שוב באקזמפלר צעיר בן 3-4. עד אז לא יהיו לכם בעיות אמינות מיוחדות, אם בכלל. את מה שתשקיעו, זה יהיה בשיפורים ואולי באבדן ערך. ואם זה היילקס, אז אבדן הערך קטן יותר מאשר ברכב מקביל ממותג יפני מתחרה. נגיד דימקס שאמור להיות לא פחו תאמין, אבל ערכו מתרסק כי הוא "לא טויוטה"....
ואל תתפתו, בגלל חסרון כיס, לטנדר ישן. נגיד 2007-2008. כי אז, כל מה שתחסכו במחיר, תשלמו בתיקונים (או בידיים מטונפות ובשעות מתחת לאוטו). כלומר - לא תחסכו כלום, אבל תקבלו פחות במעמד המכירה. כמו-כן גם תיכנסו לסטטיסטיקה שאסף קרא לה "כמה באמת עולה להחזיק אוטו שלא מתקלקל"....
אז האם טנדר?
המכניקה של טנדר בהגדרתה לא אמורה להיות יותר אמינה באורח פלאי מה-SUV עליו הוא מבוסס. לארגז שמאחור אין קשר לאמינות. עקרונית, כל מה שכתבתי למעלה יהיה נכון גם לטנדרים. טנדרים ישנים עם קילומטראז' גבוה הם נבלות שעבדו קשה ואמינותם כבר מזמן מאחוריהם. ויעשו לכם צרות בדיוק כמו ג'יפ ישן עם קילומטראז' גבוה והתקלות הגדולות והיקרות שלהם ייפלו במשמרת שלכם.... היתרון המובהק היחיד של טנדר טמון ביכולתו לשרוד טוב יותר משקלים כבדים, כי הוא מתוכנן ובנוי לזה.
לטעמי, ואני מדבר מהפינה של אוהב טנדרים - הבחירה בטנדר מונחית ע"י צורך. זה רכב לעבודה, שיכול להיות גם רכב לטיולים - בתנאי שקורצת לכם התפיסה של איחסון/העמסה/פריקה מארגז במקום מבגאז'. יותר מזה, בארגז של טנדר ניתן להעמיס פי כמה וכמה יותר ציוד ומשקל מאשר בתא המטען של המרווח והמגודל שבג'יפים. אחרי שמתרגלים לנסוע ככה, נגיד כמו דורון, או כמו שאסף מתאר - באמת אי אפשר לחזור אחורה לרכב עם בגאז' "קטן ומוגבל" כמו לנדקרוזר....
יש לזה גם מחיר - עניין הנוחות. טנדר לעולם יהיה פחות נוח מ-SUV. להתנהל עם טנדר בעיר, לתמרן, למצוא לו חנייה, זה לא בדיוק כיף (למרות שאסף התרגל). עדיין נוח יותר להסתובב בת"א בגרנד צ'רוקי או בלנדקרוזר ולא בדימקס או היילקס.
נוחות נסיעה? טנדר יפני בינוני-גנרי כמו היילקס/דימקס/טריטון, בנוי להעמיס טון בארגז. אבל כמה מזמנכם אתם נוסעים עם מטען במשקל טון מאחור? חצי טון?..... אם הארגז ריק, גם סט קפיצי העלים הטוב והיקר ביותר, מגובה בבולמים איכותיים ויקרים, לא יעניק נוחות נסיעה שמשתווה לקפיצי סליל סטנדרטיים של SUV. זה ישתפר כשהארגז עמוס, אבל זה לא יהיה באמת נוח. תנוחת הנהיגה ברוב הטנדרים היפנים, היא "אסיאתית" קלאסית (מושב גבוה, הגה נמוך) ועל כן בעייתית ומאוד מעייפת. גם המושב האחורי בטנדרים, (למרות שנרשם שיפור מהותי עד לא פחות ממדהים בתחום הזה בשנים האחרונות), זה עדיין לא מושב אחורי מרווח ומפנק של SUV גדול. אם יושבים שם ילדים קטנים, אז ניחא. אבל למבוגרים, במיוחד גבוהים, זה לא נוח.
לכל הממליצים להשאר עם אני מקווה שאתם באחת מקבוצות החילוץ של גיפולוג כי יש סיכוי שאצתרך להשתמש בכם (מקווה שלא ואעשה הכל שלא)
עדיין יש מלחמה קשה בין הלב והשכל
Sent from my SM-N950F using Tapatalkאני רשום בכל הקבוצות, בכיף.
ולגבי המלחמה בין הלב לשכל, אני עם הלב (ועם ויטארה 94 ליומיום וצ׳רוקי XJ לטיולים). טיולי השטח הם תחביב, מותרות, שאנחנו משקיעים בו כדי לעשות טוב לנשמה.. אז כל עוד זה במסגרת סדרי העדיפויות והיכולת הכלכלית, בעיני הלב לוקח.
ובאופן כללי, בשטח, גם עם רכב חדש ו/או מטופל היטב יכולות לקרות תקלות או שבירות, זה חלק מהחוויה ומהתחביב, ויש שאומרים שזה בס"כ עוד תירוץ להכין קפה [emoji846]
+1
רכב שלא נוסע, שלא עובד, שלא חי ביומיום (כמובן במחיר של דלק, ביטוח ושחיקה של רכיבים מתבלים, החל מצמיגים דרך מצבר דרך שמנים וכל מיני קטנות מסביב) מפתח מהר מאוד מחלות של זקנים ומתפגר. חד משמעית.
יהיו לו תקלות. יהיו לו קילקולים. דברים יקרסו בזה אחר זה. כל זה יקרה בדרך לטיול - או בטיול עצמו - או בחזרה מהטיול.
בבקשה, תזכורת. זה ממזמן. (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2733-%D7%93%D7%A2%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99%D7% 9D-%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%90%D7%95-%D7%A8%D7%A2)
.
הרשה לי לחלוק עליך.
בכל מערכת טכנית, אמינות באי פעולה גבוהה בסדר גודל מאמינות בפעולה. כל זה בתנאי שמקפידים על טיפולים מונעים, החלפות של נוזלים בזמן ומפעילים הפעלות אפקטיביות (הגעה לתנאי הפעלה נורמאליים) בתדירות מומלצת (ברכב לפחות פעם בשבוע).
מניסיוני ומניסיונם של חברים רבים, גיפ ישן ששומר על הכללים האלו יהיה אמין, אפילו מאוד.
פרטנית, לא גורף.
תתפלא כמה הזנב של הטנדרים אולי מראה ארוך, אבל הזוית לא שונה בהרבה.
לצערי לא מסתדר לי הנדסית.
מציע לבדוק (בשרשור של אסף?) מה זווית הנטישה של היילקס בהשוואה ללנדקרוזר עם/בלי הגבהות זהות.
חושב שנמרוד סיכם יפה: ההבדל בעבירות בין היילקס ללנדקרוזר עם אותה ההגבהה, היא בכמות המכות שתחטוף בפגוש האחורי...
זוית נטישה של 21 מול 25 מעלות
בדקתי :)
הבעיה בלנדקרוזרים ושות' היא שהמכללים תלויים נמוך מתחת לבודי.
היתרון כאן של טנדר הוא שבזכות הארגז שהוא גבוה, אפשר לדחוף את הטנק דלק גבוה ומתקבל מרווח קרקע גדול משמעותית לכל האורך.
אסף.
זוית נטישה של 21 מול 25 מעלות
בדקתי :)
נתון לשיפור עם פגוש צמוד.
ואז זה משמעותית טוב יותר.
תזכור שהטנדר מגיע במקור בלי כלום מאחור, זה נתון לשיפור.
אני נוסע עם טנדר, עם פגוש אחורי צמוד לארגז בקצה שילדה.
זוית הנטישה טובה יותר מחברי עם SUV עם הגבהה סטנדרטית.
אני נוסע בלי פגוש. ככה הגיע מקורי ברמת הגימור הנמוכה
אסף.
אתה 20 שנה מאחור דורון... ויש לך אחלה פגוש.. לא ראיתי הרבנ כאלו צמודים.
ואתה אסף עם גלגל גדול... זה לא תורם לזווית נטישה?
וגם נמרוד, יוצא מן הכלל.. עם גלגל גדול מהמקור.
אני מדבר על באופו כללי הטנדרים תמיד הרגישו לי נחותים, מגבילים בתנועה ובהתמודדות במצבי קיצון... רק במצבי קיצון, וזה לא שמחפשים עבירות ..
מספיק ציר קשה.. ומזג אוויר סוער.. ופתאום כל טיפת אחיזה או כוח מנוע משפיעים.
ב98אחוז מהזמן הם באמת עושים את העבודה, מעולה אפילו.
אגב,
מה עם התייחסות לגיר..
נמרוד, אסף, דורון... למרות הדגמים השונים.. כולכם ידניים... לזה אין השפעה לעבירות? לאמינות? והמנוע ? ללנקרוזר מנוע חזק שבהחלט תורם לחבילה...
דורון יש לך העדפה לגיר ספציפי?
לא מתווכח עם דברים אחרים שרשמת, אבל באיזו סיטואציה לעזאזל היה חסר לך כוח מנוע עם טנדר דיזל מודרני?* כולם יותר חזקים מדיפנדר למשל. וזה לא רכב עם בעיות עבירות.
* למעט דיונות, וזה תופס גם להרבה suv שהם לא עם מנוע אימתני. וגם שם, יש מספיק כוח.
.....
דורון יש לך העדפה לגיר ספציפי?
כתבתי כבר, כרגע בגלל אילוצים שאינם תלויים בי רק אוטומטי.
בכל מקרה מדובר ברכב שיוגבהה ולא יהיה עם וו גרירה.
אני נוסע בלי פגוש. ככה הגיע מקורי ברמת הגימור הנמוכה
אסף.
ומה זווית הנטישה שלך?
יוצא לי הרבה לחשוב על רכב השטח הבא שלי, כזה שיתאים למשפחה. האמת? דיכאון... קשה למצוא משהו שנכנס בתקציב של 50-70 אלפיות ויהיה רכב חדש יחסית (בן פחות מ10), ויספק יכולות שטח סבירות. אחריי הסיקס, החלטתי שלא אעשה את זה שוב לעצמי, לקנות עוד גרוטאה.
אז טנדר הוא אופציה השפויה היחידה. איזה טנדר? או, שאלה טובה. טיוטה זו בחירה מעולה והמתבקשת, אבל גם היא מחוץ לתקציב.. אז פתחתי קצת את הראש, וגיליתי את הווינר של ניסאן.
יתרונות:
ידני, פשוט, יחסי העברה בגיר ובסרנים קצרים יחסית (כלומר יגלגלו צמיג 32"), מבחנית שיפורים יש הכל.. מהגבהות ועד נעילות. והיתרון המובהק - המחיר.. אפשר למצוא טנדרים שנתונים 10-12 במחירים של פחות מ40 אלף ש"ח.. אני חושב שזה רכב השטח עם יחס שנתון\מחיר הכי גבוהה שיש בשוק קיום.
חסרונות:
רכב פועלים.. אין אביזרי נוחות ויש מוט פיתול מקדימה. אין היצע גדול על כל המשתמע מבחינת זמינות של רכבים למכירה וחלקים. זה טנדר משנות ה90 שיוצר בעשור האחרון. וכמובן, אין את ההילה של "רכב השטח הקשוח" בדומה לג'יפ, טויוטה לנדרובר או סוזוקי.. זה נשמע שטותי אבל יש את זה לרובנו וזהו משהו שצריך להשלים איתו... רובנו לא מודעים לזה.
מבחינתי האישית, כל השיפורים שהייתי עושה לניסאן, הייתי עושה גם להיילקס חוץ מנעילה אחורית שבהיילקס כבר קיימת.. ועם אותה מידת גלגל ונעילה אחורית, אני לא רואה סיבה שהניסאן לא תשתווה להיילקס. מבחינת הנוחות, אני לא מפונק.. מספיק לי רכב סגור עם מערכת סבירה ומזגן. זה לא יהיה רכב עבירות, אבל לקחת משפחה על כל ציודה לשבילי הנגב ולעשות את מעלה עשוש בלי לחשוש, תוך כדי שמירה על שנתון סביר ובמחיר של פאג'רו 99.. זה כל מה שביקשתי.
יאללה.. כנסו בי.
לא מתווכח עם דברים אחרים שרשמת, אבל באיזו סיטואציה לעזאזל היה חסר לך כוח מנוע עם טנדר דיזל מודרני?* כולם יותר חזקים מדיפנדר למשל. וזה לא רכב עם בעיות עבירות.
* למעט דיונות, וזה תופס גם להרבה suv שהם לא עם מנוע אימתני. וגם שם, יש מספיק כוח.בוץ, רטוב, חלק...
שוב זה ה2אחוז הנותרים.
אבל כבר הבנו שזה לא הכיוון של דורון.
אגב בטריטון ממש לא חסר לי כוח... שם חסר לי שהמזגן יעבוד בקיץ והרכב לא יתחמם..
אבל הגמליםהידניים של דורון/אסף/נמרוד
כולם חלושס ליד הלנדקרוזר...
ובכביש.. מנוע חזק זה לא יתרון? זה לא חלק מחבילה? שים את העבירות בצד.. הבנתי שהאינדיאני לא היה צריך להוכיח את כוחו בעבירות.. וגם לו אין ממש מנוע חם מזג..
גיר אוט' בטנדר זה ניינטיז... מלבד הנאברה...חותם שבלנדקרוזר יש יותר מ4 הילוכים+אוברדרייב..
יוצא לי הרבה לחשוב על רכב השטח הבא שלי, כזה שיתאים למשפחה. האמת? דיכאון... קשה למצוא משהו שנכנס בתקציב של 50-70 אלפיות ויהיה רכב חדש יחסית (בן פחות מ10), ויספק יכולות שטח סבירות. אחריי הסיקס, החלטתי שלא אעשה את זה שוב לעצמי, לקנות עוד גרוטאה.
אז טנדר הוא אופציה השפויה היחידה. איזה טנדר? או, שאלה טובה. טיוטה זו בחירה מעולה והמתבקשת, אבל גם היא מחוץ לתקציב.. אז פתחתי קצת את הראש, וגיליתי את הווינר של ניסאן.
יתרונות:
ידני, פשוט, יחסי העברה בגיר ובסרנים קצרים יחסית (כלומר יגלגלו צמיג 32"), מבחנית שיפורים יש הכל.. מהגבהות ועד נעילות. והיתרון המובהק - המחיר.. אפשר למצוא טנדרים שנתונים 10-12 במחירים של פחות מ40 אלף ש"ח.. אני חושב שזה רכב השטח עם יחס שנתון\מחיר הכי גבוהה שיש בשוק קיום.
חסרונות:
רכב פועלים.. אין אביזרי נוחות ויש מוט פיתול מקדימה. אין היצע גדול על כל המשתמע מבחינת זמינות של רכבים למכירה וחלקים. זה טנדר משנות ה90 שיוצר בעשור האחרון. וכמובן, אין את ההילה של "רכב השטח הקשוח" בדומה לג'יפ, טויוטה לנדרובר או סוזוקי.. זה נשמע שטותי אבל יש את זה לרובנו.. אנחנו פשוט לא מודעים לזה.
מבחינתי האישית, כל השיפורים שהייתי עושה לניסאן, הייתי עושה גם להיילקס חוץ מנעילה אחורית שבהיילקס כבר קיימת.. ועם אותה מידת גלגל ונעילה אחורית, אני לא רואה סיבה שהניסאן לא תשתווה להיילקס. מבחינת הנוחות, אני לא מפונק.. מספיק לי רכב סגור עם מערכת סבירה ומזגן. זה לא יהיה רכב עבירות, אבל לקחת משפחה על כל ציודה לשבילי הנגב ולעשות את מעלה עשוש בלי לחשוש, תוך כדי שמירה על שנתון סביר ובמחיר של פאג'רו 99.. זה כל מה שביקשתי.
יאללה.. כנסו בי.בתור מי שנסע בו לא מעט.. וקצת מכיר אותך, אחי אתה לא נכנס בפנים...
הוא חצי מידה קטן מכל השאר... אפילו הגלגלים.. 235/75r15 ...
לא נכנס לאמינות... התנהגות.. עבירות של הפח אשפה הזה.
בואו נתייג את היציאה של יוני כפליטת קולמוס לא בשלה ונעבור הלאה.
חבל להתייחס כאן בדיון על רכב טיולים, לטנדר פועלים מהסוג הרע.
אסף.
בוץ, רטוב, חלק...
שוב זה ה2אחוז הנותרים.
אבל כבר הבנו שזה לא הכיוון של דורון.
אגב בטריטון ממש לא חסר לי כוח... שם חסר לי שהמזגן יעבוד בקיץ והרכב לא יתחמם..
אבל הגמליםהידניים של דורון/אסף/נמרוד
כולם חלושס ליד הלנדקרוזר...
ובכביש.. מנוע חזק זה לא יתרון? זה לא חלק מחבילה? שים את העבירות בצד.. הבנתי שהאינדיאני לא היה צריך להוכיח את כוחו בעבירות.. וגם לו אין ממש מנוע חם מזג..
גיר אוט' בטנדר זה ניינטיז... מלבד הנאברה...חותם שבלנדקרוזר יש יותר מ4 הילוכים+אוברדרייב..
נכון גם היום לא מחפש טיולי בוץ
ולפי המפרט והגיר זהה בין ההילקס והלנד קרוזר.
גם יחסיי תיבת העברה.
אם מדברים על הדור הנוכחי של היילקס 2015 והלאה, מול ולנדקרוזר 150 מקביל: שניהם גיר אוטומטי 6 הילוכים. לא 4 ולא 5. גם הידני 6 הילוכים. מנוע 2.4 בהיילקס שמביאים לארץ, 2.8 בקרוזר (באוסטרליה 2.8 סטנדרט גם בהיילקס).
להיילקס revo שלושה מצבי ניהול מנוע, שמאפשרים לחוות את כל שרשרת הדורות:
1. חסכון - eco - חזק רק קצת יותר מהעגלה של דורון. אבל חסכוני באמת.
2. רגיל - כמו הויגו 120 כ"ס של אסף.
3. כוח - 150 כ"ס - נוסע!
אין בעיית כוח בקיצור.
יוני, אמנם לא בן 10 וככל הנראה אוטומטי, אבל יש שמועות על WJ דיזל מוגבה 4" ומשופצר לשטח שעשוי לצאת לשוק בקרוב, תפור עליך [emoji846]
יש זמן 😅
הסיקס לא הולך לשום מקום ורכב שטח משפחתי יבוא בנוסף, אבל להחזיק 2 OIIIIIIIO מפלצות מוצצות זה לא ריאלי.
חכו חכו.
לא קשור לדיון... אני שמח שיש פה עוד דביל כמוני שחשב על ווינר [emoji23]
ויוני... הבעיה היחידה המיתית שמצאתי לווינר היא בעיית חלפים בארץ.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
+1
ונעזוב לרגע את הצרות של מנוע הדיזל (הוא בכלל מגיע ממרצדס, שכבר שנים רבות היא שם נרדף לתחכום, לסיבוך, ללהטוטי טכנולוגיה מיותרים... להכל, פרט לאמינות. זה לא מנוע של Jeep... והייתי יכול לחתום לך שמנוע מקורי מ-Jeep, מברזל, עם ראש מברזל, בתכנון מיושן וניצולת נמוכה יותר אבל פשוט בהרבה, יהיה אמין הרבה יותר. זו עובדה וזה באמת נכון רק אם מתייחסים למנועי ה-6 בטור האלמותיים של Jeep, לא ל- V8 בנזין שגם אוהב להתחמם...). נעזוב גם את הצרות האחרות של האינדיאנים שתכונות טובות רבות מספור יש להם, אמינות מופלגת אינה אחת מהן. למה?.... ככה, ולא נתחיל בהסברים מעמיקים אבל זה פשוט כך: יותר חשמל, יותר אלקטרוניקה, יותר גאדג'טים מיותרים, והכל ברמת הנדסה, איכות חומרים ואיכות הרכבה עממיות וזולות ביותר (רק בישראל זה נחשב לפרימיום). כלומר מתכון לצרות. תא המנוע צפוף ודחוס עם בעייה קריטית של פינוי חום לקוי.... ועוד כל מיני תחלואים. העבודה המוגמרת היא ש- Jeep אמין הוא רק כזה שבנוי במתכונת של הג'יפ המקורי, האמיתי, כזה פשוט וספרטני, שיש המון מרחב ואויר סביב מנוע הברזל 6 בטור שלו וסביב מערכת הקירור העצומה שלו שהיא אוברקיל פרוע ושמאחוריו יש מכלולים חסונים וכבדים והתנהגות כללית גסה ולא מעודנת, זה אוטו שדורש ממך להתאים את עצמך אליו, לעולם לא תצליח להתאים אותו אליך.
אז תומר בחר ב- Jeep אנושי ומפנק עם IFS. נו, אז מה?.... אז הלך לו מסרק הגה. באוטו בן 13, מוגבה ומשופר, שעובד בשטח (ועובד קשה). נו, אז מה?... מה חריג בזה?.... מה לא נורמלי בזה?.... הוא לא אמין?... קישקוש. אם הוא היה לא אמין הוא היה מתפרק כבר מזמן. הוא טוב ואמין כמו כל רכב אחר בגילו, שעובר מסכת התעללות דומה. ה-IFS של ג'יפ פחות טוב מזה של טויוטה?.... בולשיט. בדיוק ההיפך. שם היו קורסים לו משולשים ומסרקים ובולג'ינטים ודיפרנציאלים וכל שאר התקלות הידועות, בקצב הרבה יותר גבוה ובעלויות גבוהות יותר. הפוראנר שהוא מפנטז עליו?.... נגיד שהיה בן אותו גיל וקילומטראז' (וכמובן עולה הרבה יותר, כי הוא רכב גדול, מאובזר, מפנק ויקר יותר מלכתחילה והוא טויוטה, מותג אליל) בנוי באותה מתכונת בדיוק וגם אם נכניס למשוואה איזה שהוא מקדם לטובתו (בכל זאת טויוטה, בנוי איכותי יותר, נגיד) הוא לא היה מתקיל אותו בפחות הפתעות וגם אם כן, כל חלק יקר יותר והאחזקה בטוטאל היתה עולה לו לא פחות כסף. סביר להניח שיותר.
המסקנה: מי שרוצה ראש שקט ולא אוהב מכונאות, צריך רכב כמה שיותר צעיר. ולהחליף אותו כל 3-4 שנים.
דוגמה טובה? ההיילקס של נמרוד. 2015, עם ק"מ לא גבוה באופן יחסי. כאן לא צריך להמר. הוא יהיה אמין לחלוטין ויוחלף בוודאי בעוד שנתיים-שלוש באחד דומה, מ-2018 או 2019.?..... עדיין אין צורך לשכב מתחתיו לפני ואחרי כל טיול, לחשוש מכל מיני רעשים ודפיקות כי זה רכב צעיר ורענן יחסית. כל מה שצריך זה את הסכום הראשוני, שלמרבה הצער אינו קטן. אבל מכאן והלאה זה כבר מתגלגל.
תגידו "ומה עם ירידת הערך? גם זה כסף". נכון! בואו ונאמר שירידת הערך המשמעותית ביותר, גם בקרב אלילי-סחירות ושמירת ערך כמו לנדקרוזר, היילקס, רנגלר ודיפנדר 110, מתרחשת בשנים הראשונות לחיי הרכב. מה עושים?..... רוכשים אחד בן 3-4, ונוסעים עליו עוד 3-4 שנים. מעיפים ומתחדשים שוב באקזמפלר צעיר בן 3-4. עד אז לא יהיו לכם בעיות אמינות מיוחדות, אם בכלל. את מה שתשקיעו, זה יהיה בשיפורים ואולי באבדן ערך. ואם זה היילקס, אז אבדן הערך קטן יותר מאשר ברכב מקביל ממותג יפני מתחרה. נגיד דימקס שאמור להיות לא פחו תאמין, אבל ערכו מתרסק כי הוא "לא טויוטה"....
ואל תתפתו, בגלל חסרון כיס, לטנדר ישן. נגיד 2007-2008. כי אז, כל מה שתחסכו במחיר, תשלמו בתיקונים (או בידיים מטונפות ובשעות מתחת לאוטו). כלומר - לא תחסכו כלום, אבל תקבלו פחות במעמד המכירה. כמו-כן גם תיכנסו לסטטיסטיקה שאסף קרא לה "כמה באמת עולה להחזיק אוטו שלא מתקלקל"....
אז האם טנדר?
המכניקה של טנדר בהגדרתה לא אמורה להיות יותר אמינה באורח פלאי מה-SUV עליו הוא מבוסס. לארגז שמאחור אין קשר לאמינות. עקרונית, כל מה שכתבתי למעלה יהיה נכון גם לטנדרים. טנדרים ישנים עם קילומטראז' גבוה הם נבלות שעבדו קשה ואמינותם כבר מזמן מאחוריהם. ויעשו לכם צרות בדיוק כמו ג'יפ ישן עם קילומטראז' גבוה והתקלות הגדולות והיקרות שלהם ייפלו במשמרת שלכם.... היתרון המובהק היחיד של טנדר טמון ביכולתו לשרוד טוב יותר משקלים כבדים, כי הוא מתוכנן ובנוי לזה.
לטעמי, ואני מדבר מהפינה של אוהב טנדרים - הבחירה בטנדר מונחית ע"י צורך. זה רכב לעבודה, שיכול להיות גם רכב לטיולים - בתנאי שקורצת לכם התפיסה של איחסון/העמסה/פריקה מארגז במקום מבגאז'. יותר מזה, בארגז של טנדר ניתן להעמיס פי כמה וכמה יותר ציוד ומשקל מאשר בתא המטען של המרווח והמגודל שבג'יפים. אחרי שמתרגלים לנסוע ככה, נגיד כמו דורון, או כמו שאסף מתאר - באמת אי אפשר לחזור אחורה לרכב עם בגאז' "קטן ומוגבל" כמו לנדקרוזר....
יש לזה גם מחיר - עניין הנוחות. טנדר לעולם יהיה פחות נוח מ-SUV. להתנהל עם טנדר בעיר, לתמרן, למצוא לו חנייה, זה לא בדיוק כיף (למרות שאסף התרגל). עדיין נוח יותר להסתובב בת"א בגרנד צ'רוקי או בלנדקרוזר ולא בדימקס או היילקס.
נוחות נסיעה? טנדר יפני בינוני-גנרי כמו היילקס/דימקס/טריטון, בנוי להעמיס טון בארגז. אבל כמה מזמנכם אתם נוסעים עם מטען במשקל טון מאחור? חצי טון?..... אם הארגז ריק, גם סט קפיצי העלים הטוב והיקר ביותר, מגובה בבולמים איכותיים ויקרים, לא יעניק נוחות נסיעה שמשתווה לקפיצי סליל סטנדרטיים של SUV. זה ישתפר כשהארגז עמוס, אבל זה לא יהיה באמת נוח. תנוחת הנהיגה ברוב הטנדרים היפנים, היא "אסיאתית" קלאסית (מושב גבוה, הגה נמוך) ועל כן בעייתית ומאוד מעייפת. גם המושב האחורי בטנדרים, (למרות שנרשם שיפור מהותי עד לא פחות ממדהים בתחום הזה בשנים האחרונות), זה עדיין לא מושב אחורי מרווח ומפנק של SUV גדול. אם יושבים שם ילדים קטנים, אז ניחא. אבל למבוגרים, במיוחד גבוהים, זה לא נוח.אני רוצה להכניס דיוק בנושא המשקלים.
משפחה של 5 שיוצאת לטיול סוף שבוע במדבר - זה משקל לא קטן.
הלקוחות עצמם - אצלי זה נגמר ב250 קילו לכולם, ברוב המקרים כאן זה יותר, וציוד שאצלי גם בצניעות נגמר בעוד 250-300 קילו, אצל חלק גדול מהחברים כאן עם חדרי הארונות הניידים, מקררים מצברים ומטבחים - זה מגיע בלי בעיה ל400 קילו.
כלומר במינימום אנחנו מעמיסים חצי טון ביום שישי בצהריים בדרך דרומה. ורובכם מעמיסים יותר מזה.
בטנדר זה באמצע עד השליש העליון של העומס המותר. נעים לו ככה.
ברכב פנאי שטח אופייני - העמסה כזו היא על הגבול העליון ואפילו חורגת לעומס יתר. זה אומר בלאי וזה לקרוע את האוטו בלי לשים לב.
בשטח כידוע המשקל משחק תפקיד. הטנדרים כולם שוקלים פחות מ2 טון. רכבי הפנאי שטח המקבילים כולם בסביבות 2.5 טון. זה חצי טון יותר שצריך לסחוב כל הדרך למדבר וגם במדבר, סתם בלי שום סיבה טובה.
אסף.
אם החלטת לדייק... אז נא לדייק, ההיילקס שוקל 1.9 טון והלנקרוזר שוקל 2.2טון.. לא 2.5.
אם החלטת לדייק... אז נא לדייק, ההיילקס שוקל 1.9 טון והלנקרוזר שוקל 2.2טון.. לא 2.5.
ועדיין, זה בדיוק ההפרש במשקל הפנוי לציוד.
בימים של הגזמה, הגמל שלי שקל עמוס עד הגג כולל עצים ל-4 ימים, מים ודלק נוספים, עם הנוסעים 2.5טון מדוד על משקל משאיות.
ואז הוא נוסע נהדר בשטח.
למעשה, אחת העליות הכי אלגנטיות שלי בורדית הייתה כשהרכב היה עמוס.
ב-SUV זו נקודת הפתיחה רק לנוסעים.
300קג לציוד נשמע לכם מוגזם, אבל זה המצב.
תעלו פעם אחת על משקל משאיות עם הרכב כשהוא עמוס לטיול סופש, ותתפכחו..
זה לא רק משקל הציוד אלא המשקל הכולל.
והמשקל הזה משנה על עבודת המתלה, בלאי, עבירות ועוד ועוד.
וכשאתה מסתכל על יחס קג/כ״ס אז פתאום הטנדרים החלושס לא כאלו מסכנים.
אם כבר בדיוק עסקינן, בדיסקו 2 למשל משקל העמסה כ 705 ק"ג.
ועל הגג עוד כ 75 ק"ג.
Dimensions & Weight
Exterior
Length 4705
Width 1885
Height 1900
Track, Front 1540
Track, Rear 1560
Wheel Base 2540 mm
Weight
Curb Weight 2175
Gross Weight 2880
Max Trailer Load, braked 12% 3500 kg
Max Trailer Load, unbraked 750 kg
Cargo Capacity 705
Max Roof Load 75 kg
אם כבר בדיוק עסקינן, בדיסקו 2 למשל משקל העמסה כ 705 ק"ג.
ועל הגג עוד כ 75 ק"ג.
Weight
Curb Weight 2175
Gross Weight 2880
Max Trailer Load, braked 12% 3500 kg
Max Trailer Load, unbraked 750 kg
Cargo Capacity 705
Max Roof Load 75 kg
על הגג זה משקל מירבי מותר מבחינת חוזק הגג, זה לא בנוסף למשקל העמסה הכללי.
הרשה לי לחלוק עליך.
בכל מערכת טכנית, אמינות באי פעולה גבוהה בסדר גודל מאמינות בפעולה. כל זה בתנאי שמקפידים על טיפולים מונעים, החלפות של נוזלים בזמן ומפעילים הפעלות אפקטיביות (הגעה לתנאי הפעלה נורמאליים) בתדירות מומלצת (ברכב לפחות פעם בשבוע).
מניסיוני ומניסיונם של חברים רבים, גיפ ישן ששומר על הכללים האלו יהיה אמין, אפילו מאוד.
אההה.... "כן כן"... כמ שהיו אומרים אצלנו בחמ"ל כדי להגדיר משהו שלעולם לא יקרה או שחולקים עליו לחלוטין.
שים לב למה שהדגשתי.
"אמינות באי פעולה"...... זה מזכיר לי את הציטוט לפנתיאון של אחד מגאוני משרד התחבורע היהודי שצידד בהפחתת המהירות המותרת למשהו מגוחך לחלוטין - כי "במהירות אפס אין תאונות".... אוטו שלא נוסע כבר אינו יכול להיות מוגדר כ"אמין" או "לא אמין". הוא בתכל'ס רק פסל סביבתי. הוא פשוט לא פקטור שיכול להימדד בכלום. אחרי שצבר אבק במשך שבועות או חודשים, רוב הסיכויים שיתגלה כלא אמין ברגע שיתעורר וייצא לטיול.
אוטו צריך לנסוע כדי להמשיך לחיות. אם לא ייסע - הוא ימות. חד משמעית. מנסיוני האישי ומנסיונם של עוד רבים אחרים. מערכת מורכבת עם שמנים וצינורות ומגעים שלא מאוחסנת בתנאים סטריליים ושלא מופעלת זמן רב, מתחילה לגמגם. לחות יוצרת קורוזיה, בוצה שוקעת ומצטברת, סותמת מעברים, התייבשות של גומיות ומחז"שים.... להמשיך?
"תנאי הפעלה נורמלית" זה לא רק להניע ולהטעין מצבר. זה לנסוע. נסיעה של ממש. להזרים נוזלים בעורקים ולהפעיל את כל המערכות. מטרנספר ונעילות ועד אורות, מגבים וחימום ומזגן. לפחות פעם שבוע, רבע שעה-עשרים דקות רצופות הרכב צריך לנסוע בחום פעולה תקין שהיצרן התכוון אליו. ברכב שעומד בלי לזוז שבועות וחודשים (ורבים מעוללים את זה לרכבי השטח שלהם מחוסר זמן/כיס וכו') תצטרך להחליף את כל הנוזלים, לנקות את כל המצננים שנסתמו בבוצה ולחדש חצי מחלקי הגומי/אטמים ברכב לכבוד הטיול המתקרב.
לפני טיול "קשוח" אני בעד לשלוח לכולם רשימת בד"ח להכנות ולבקש מכולם לנסוע ברכבים לפחות שבוע לפני הטיול כדי להציף תקלות פוטנציאליות או נסתרות - שיתקלקל בכביש לפני הטיול ויטופל, לפני שיתקיל בשטח.
בהמשך לדרור,
אצלי יש לוקרים מקדימה, זה אומר שבמצב הנעה אחורית, כל המכלול הקדמי למעט הנאבה, עומד ללא תנועה.
אני נוהג בסיבוב חילוץ עצמות השבועי גם לשלב את ההנעה הקדמית.
גם בלי לסגור לוקרים, אלא כדי שהמערכת תסתובב, שהגריז והשמן ינועו וישטפו את הסרן הקדמי שאחרת נשאר סטאטי עד לטיול הבא.
טוב הבטחתי עידכונים
אז כרגע מאבחון ראשוני נראה שהלך מנוע.
עוד לא בטוח , רק ביום ראשון יפרקו מספיק בשביל לדעת בוודאות.
נראה מה נעשה אבל כנראה בגיל והשנים של השטח עושים את שלהם בעמידות של הרכב.
טוב הבטחתי עידכונים
אז כרגע מאבחון ראשוני נראה שהלך מנוע.
עוד לא בטוח , רק ביום ראשון יפרקו מספיק בשביל לדעת בוודאות.
נראה מה נעשה אבל כנראה בגיל והשנים של השטח עושים את שלהם בעמידות של הרכב.
זה הדגם דיזל 2.7? מה הסיכוי למצוא מנוע כזה? מה המחירים?
אולי להשקיע פה במנוע טוב, ואז להביא את הרכב לחשמלאי שאתה סומך עליו שיעשה REVIEW ושיפור של כל הצמה והמערכת ייתן לך שקט נפשי ואמינות לכמה שנים...
יחסוך לך את כל המעבר
בהמשך לדרור,
אצלי יש לוקרים מקדימה, זה אומר שבמצב הנעה אחורית, כל המכלול הקדמי למעט הנאבה, עומד ללא תנועה.
אני נוהג בסיבוב חילוץ עצמות השבועי גם לשלב את ההנעה הקדמית.
גם בלי לסגור לוקרים, אלא כדי שהמערכת תסתובב, שהגריז והשמן ינועו וישטפו את הסרן הקדמי שאחרת נשאר סטאטי עד לטיול הבא.
אכן כך
עוד מכלול שלעתים לא מפעילים במשך תקופות ארוכות גם ברכב שנוסע ומטייל באופן קבוע - נעילה קדמית נשלטת.
ואחר כך בטיול מגלים שהיא לא פועלת. או שהאויר דולף, ועוד שלל אפשרויות תקלה אחרות.
תפעילו. תוודאו שזה עובד.
זה הדגם דיזל 2.7? מה הסיכוי למצוא מנוע כזה? מה המחירים?
אולי להשקיע פה במנוע טוב, ואז להביא את הרכב לחשמלאי שאתה סומך עליו שיעשה REVIEW ושיפור של כל הצמה והמערכת ייתן לך שקט נפשי ואמינות לכמה שנים...
יחסוך לך את כל המעברמחיר למנוע מה שהבנתי 6~10 לפני עבודה
ויש עוד כמה דברים לא קשורים שתכננתי
ההוצאה רק מצטברת , נכון זה הרבה פחות מרכב חדש אבל בעקר היא בעיית האמון.
אני מכרתי רכב בגלל בעיה כזו. קשה מאוד ליהנות מטיול כשאין לך אמון ברכב. על אחת כמה כשמדובר ברכב שטח. כשכל נסיעה יש רעש חדש שצריך לחפור בפורומים וברכב כדי להבין מהו
אני נכנס למוסך 4 פעמים בשנה בממוצע כדי לגהץ איזו בעיה קטנה ועל הדרך מבקש תמיד בדיקה כללית ונסיעת מבחן ואם יש משהו תמיד מטפל ולא מחכה.
את המשטר הזה אימצתי יחד עם הרכב הזה ובינתיים הוא לא הכזיב אותי
אמון ברכב ובטיחות הם בעיניי המינוסים היחידים ברכב שטח מזדקן. כל השאר בעיני זה או פלוסים או דברים שלא מפריעים לי כל כך
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
מנוע לא הולך ככה סתם בהפתעה, חשוב לאתר את המקור של הבעייה
מנוע לא הולך ככה סתם בהפתעה, חשוב לאתר את המקור של הבעייה
ברור
יפתחו ויראו בראשון - לא היו אזהרות מקדימות :(
חום מנוע היה נורמלי
שמן הוחלף לפני חודש ומפלס נבדק לפני הנסיעה
מפלס קירור ונזילות נבדקו לפני הנסיעה
כל הטיול התנהג למופת, עד.....
זה רק אני, אבל משום מה אני מפקפק בהכרזות מהמותן על "מנוע שהלך" ככה סתם, פתאום.
מנועים מתים בגלל טראומות.
התחממות?
התחממות בעבר?
מי מטפל ברכב הזה?
לפעמים פותחים ורואים שחלק מסוים כשל, אבל לאחר תיקונו/החלפתו יש מצב שהמנוע עדיין יכול להמשיך ועוד הרבה.
ראה ה"פ
ההכרזה היתה ראשונית , לא בטוח יפתחו ויראו כמו שצריך בראשון.
ראיתי כבר wj מאותו דגם של חבר ותיק מהאתר שסתם ללא סיבה תוך כדי נסיעה נשבר טלטל והלך מנוע.. קורה.
+1 אבל לדעתי זה נובע בגלל שימוש בשמנים בדרגה לא נכונה, פילטרים מזבלה או שמן זבלה, או חוסר טיפול במערכת ההזרקה(כן אין מה לעשות מנועי דיזל צריכים תחזוקה במיוחד בק"מ מכובד), או נהיגה לא נכונה.
129238129239129240
למרות שמדובר במנוע מרצדס, המנועים האלה די רגישים, אם כבר הולכים על תיקון/החלפה יש לוודא שמבצעים כמו שצריך, וזה אומר לעבור על הכל כולל הכל, הטראומה שהמנוע שלך עבר נבעה כנראה מכשל כלשהו שהזמן והשנים עשו את שלו, לבדוק שמן/מים/שמנים לא מספיק, התא מנוע הזה צפוף בטירוף וכדי להגיע לחלקים הקריטיים כדי לבדוק אותם צריך לפרק דברים, בדיקות ויזואליות לא יתנו כלום....
לדעתי כמובן.
כמה ק"מ נסע ה wj לפני שהמנוע שבק?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
נדב,
זה בדיוק מה שדורון כתב,
יפתחו קרטר, כי משהו נשבר, השאריות יגיעו לשם וניתן יהיה לנסות לנחש מה זה.
מורידים את המסכה הקידמית כי המנוע צפוף.
לגבי כל שאר ההערות פה על מנוע שלא סתם הולך...
אתם מדברים על בן אדם שמבין ענין יודע לשמור.
לא חסכו על הרכב הזה ( טיפולים וכו).
יש מנועים, ולא פחות חשוב, שילוב של מנוע ודגם רכב, שיש להם נטיה להתאבד.
ידוע זיו, זה מעשיתי גם במנוע הזה, יצאו לו חתיכות יפות מהקרטר.
התמונות ששמתי לא סתם... 😉
אצל דורון הבנתי שהתחמם קודם ואז כבה, במנועים שהמנוע קרס בהם הוא לא התחמם לפני.
המנוע לא התחמם לפני הקריסה
התחילו רעשים מכיוון המנוע בזמן נסיעה
נעצרתי בצד הכי מהר שיכולתי ואז המנוע כבה.
שפתחתי את מכסה המנוע המיים במכל העודפים רתחו ורק אחרי שפתחתי את הסוויץ שוב ראיתי טמפ גבוהה.
ובכן תוספת
היום החלטתי לנסות בעצמי את איכות הנסיעה בטנדר שיוסיף למערכת השיקולים.
הלכתי לבדוק היילקס 2017 עם 120K שלא עבר כל שיפור.
למרות שתנוחת הנהיגה היא בסדר הגעתי למסקנה שזה לא רכב מתאים בשבילי לשמש כדו שימושי.
אם זה היה רכב לטיולים בלבד אז אין בעיה.
אבל מכיוון שמכוון לשנתון גבוה התקציב מחייב שאאחד את הרכב פנאי עם הרכב היומי שלי.
פה טנדר נופל בשבילי כי להגיע לאיכות נסיעה סבירה ההשקעה כבר מתקרבת לפגארו או לנד קרוזר מהדגמים הפשוטים.
המחשבות וסיעור המוחות נמשך ?
האיםצזה יגמר בכל זאת בטויוטה ? אולי , בהיילקס כנראה שלא.
אם בדקת טנדר ולא מתאים, אז לא מתאים.
ואם קרוזר יקר מדי בעיניך, פאג'רו בהחלט אפשרות ראויה בסכומים האלו.
מחפש את דעות האנשים הטובים בפורום אחרי שהגיפ שלי שבק חיים דווקא בדרך הביתה לאחר המסלול.
בשבת האחרונה לאחר טיול די מהנה ברמת הגולן שההיתי מגדיר
.
המנוע לא התחמם לפני הקריסה
התחילו רעשים מכיוון המנוע בזמן נסיעה
נעצרתי בצד הכי מהר שיכולתי ואז המנוע כבה.
שפתחתי את מכסה המנוע המיים במכל העודפים רתחו ורק אחרי שפתחתי את הסוויץ שוב ראיתי טמפ גבוהה.
אני הבנתי משהו אחר מההודעה הראשונה שלך...
אם שמעת כבר רעשים לפני שכבה זה כנראה מה שאני חושב שזה... מה שקרה למנוע הנ"ל בהודעה הקודמת שלי...
ככל הנראה קרסה משאבת שמן שגרמה לחוסר שימון ושבירת חלקים פנימיים במנוע.
צודק הניסוח המקורי לא היה מדויק מספיק.
מחפשים מנוע לגראנד
אם למישהו יש כיוון נשמח כרגע הכי זול שנמצא ב16k לפני עבודה :(
תבדוק עם מוסך אפטים ברמלה, הוא מתמחה במנועי הדיזל האלה.
תבדוק עם מוסך אפטים ברמלה, הוא מתמחה במנועי הדיזל האלה.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalkרק אפטים
אני מטפל אצלו
דורון...
אתקשר אליך בערב
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.