PDA

צפייה בגרסה מלאה : גודל בית גלגל.

lizard
18-02-06, 22:13
אני, כמו שחלקכם יודעים, בונה מחדש חלקים בבודי של הCJ שלי.
השאלה קצת מסובכת ואני מבקש תשובות ענייניות :-)

הרכב עבר הגדרה מחדש וכרגע המטרה שלו היא טיולים ביומיום ותחרויות עבירות בסגנון קרוס קאנטרי.
זה יבוא לידי ביטוי , בין היתר, בסרנים חדשים ובסט צמיגים נוסף של 35" או מידה דומה. לא יותר מ35" (הסרנים לא יחזיקו)

הרכב לא יהיה עם בודי ליפט. כן תהיה הגבהה, בתקווה משמעותית ככל הניתן, ע"י סט קפיצים חדש.

השאלה שלי היא באיזה מידות לבנות את הבית גלגל על מנת ששימוש ב35" לא יגביל אותי אבל בכל זאת יראה סביר עם צמיג 31".

כרגע אני חושב על פתח באורך של 700מ"מ וגובה של 300 מ"מ ורוחב 300מ"מ.
אני מניח שאוכל להגביה את הגובה עד לתחילת הפאנל, זה יתן עוד 10 ס"מ בערך.
האם האורך של 70 ס"מ זה מספיק? או שליתר בטחון פשוט אגביה את כל הדופן כמו שיש כיום ? העדפה שלי היא לא להגביה את כל הדופן אבל אם אין ברירה אז אין ברירה.

סולי
18-02-06, 22:37
תזרוק את הבודי הצידה לעת עתה,
הכן שלדתך כראוי, פסי חיזוק ותושבות מתאימות לבולמים ארוכי מהלך.
חיזוק תושבות לקפיצי העלה גם יתקבלו בברכה (כמובן שתתחיל לעבוד על סט קפיצים חדש עם הגבהה מכובדת לקבלת הצמיג המוגדל ללא בודי ליפט).
המשך בבניית רכבת כוח חדשה שתשנע את הצמיגים הגדולים ללא שבירות..
אגב תרכוש סט 35" .. הרכב הכל .. ואז תערוך מדידות והגדל את בתי הגלגלים לפי הצורך.

אז יאללה גש לעבודה, גייס כספים ורכוש חלקים.
לפני שאתה דן בפתחי הגלגלים.

ארז
18-02-06, 23:10
אני מוכן לתת לך תשובה מדוייקת, אבל רק אחרי שתראה תמונות של ה35" שקניית.....עד אז אתה כרגיל סוג של רעש....

tomer s
18-02-06, 23:23
ארז הרגת אותי מצחוק!!!
אבל כל הכבוד על הרצון לעזור

שחר 9
19-02-06, 00:05
מיכה , לא כל בוקר שאתה מתעורר אנחנו צריכים לשמוע על מה חלמת .
זה בסדר שאתה נורא נרגש מהסיקס החדש שלך אבל זה עדין רק סיקס .

עם צמיגי 35 על הסיקס בתצורת סרנים גיר וטרנספר כמו שקיימים אצלך אתה אולי תגיע ליציאה מהחניה אז באמת לפני שאתה "מרעיש" כמו שאמר ארז תנסה ללכת בהגיון .

תדאג להחליף למנוע שיוכל להזיז לך 4*35" אתה מבין בכלל על מה אתה מדבר ?

נדמה לי שכבר פעם כתבתי לך , קרא בשקט יש הרבה חומר,תקשיב למנוסים ממך ,תלמד , ואח"כ תתחיל לבצע .

אגב אם תרצה תמונות של 35" יש לי, וככה ארז יתן לך את הפתרונות .(אבל תזהר הוא יחליף לך את כל מה שמעל הצמיגים לל.ר)

lizard
19-02-06, 07:48
אוקי. אם אתם אומרים שהמנוע, גיר וטרנספר שיש לי לא יזיזו צמיגי 35 אז אני ארד מהרעיון.

בקשר לסרנים, אני שוקל ברצינות להחליף לסרני טיוטה. אבל הדבר היחידי שאני לא יכול להחליף זה את המנוע. אז אני לצערי לא אוכל להשתמש בצמיגים גדולים, חשבתי שזה בעיקר שינוי בסרן והשלדה ולא גם במנוע.

באסה.

נמרוד
19-02-06, 12:05
מיכה, תפתח עיניים ותסכל על לוח התוצאות בקטגורית הסטנדרטים - לא סרנים מפלצתיים ולא צמיגי ענק. מה שמדבר בתחרויות זה נסיון, רצינות, התמדה, עבודת צוות.

והאמת, גם בקטגורית האדוונצ'ר - מי שמוביל את הליגה, אבוי, זה סוזי המשתוללת עם צמיגי 235... הוא נמצא לפני כל הסופות המפלצתיות עם צמיגי הסימקס...

אתה רוצה להתחרות? תתחיל מלמטה. מצא לך שותף. תכינו את הג'יפ עם צמיגים טובים כננת וציוד חילוץ קודם כל, וכנסו לתחרות. יש עוד שני מקצים השנה, תרשמו ותשתתפו. אל תחכה לשנה הבאה, תתחרה עוד השנה. אתה לא תנצח. סביר להניח שגם בכלל לא תגמור. אבל הנסיון, הנסיון...

lizard
19-02-06, 12:19
אני בונה עכשיו את הבודי.
בניגוד לסרנים/בולמים/קפיצים ושאר השינויים שחייבים לבצע, לחתוך את הבודי בשביל לבנות בתי גלגל גדולים יותר זה בעיה. זה גם בסופו של דבר עלות מאוד רצינית.

כל מה שרציתי לדעת זה לאיזה מימדים צריך להגדיל את בית הגלגל. באמת שרק זה.
אני רוצה להכין בודי שגם צמיגי 35 יתאימו לו.

shmil
19-02-06, 12:55
לחתוך את הבודי בשביל לבנות בתי גלגל גדולים יותר זה בעיה. זה גם בסופו של דבר עלות מאוד רצינית.

שטויות במיץ.
עוד אין לך טיפת נסיון בבנייה וריתוך ואתה קובע שזה בעייתי ויקר?
זה הכי פשוט, וזה גם עלות שלא תעבור את ה-100/200 ש"ח כשיש לך רתכת ונסיון, וגם לא תיקח יותר מיומיים שלושה ללא צורך לפירוק הבודי או לפירוק משהו בכלל, חוץ מהסרת הגלגלים עצמם.

משום מה יש לי תחושה ביומיים האחרונים, שכושי לא יהפוך עורו, ונמר לא יחליף חברבורותיו, גם אם התחייב לעשות כן. :evil:
:confused:

:mrgreen:

lizard
19-02-06, 14:47
אוקי, בעייתי לי. מרוצה?

אני לא יודע מה אתם מתנפלים עלי. כולה שאלתי שאלה. אתם לא רוצים לענות, סבבה. אל תענו.

ארז
19-02-06, 21:55
אוקי, בעייתי לי. מרוצה?

אני לא יודע מה אתם מתנפלים עלי. כולה שאלתי שאלה. אתם לא רוצים לענות, סבבה. אל תענו.

כי זה כיף...דאאאאאא

לצמיגי 35" שללא ספק יעזרו לך בבוץ ובתחרויות אתה לא צריך להחליף מנוע, אתה כן צריך סרנים חזקים יותר.

lizard
19-02-06, 22:07
תודה ארז.
אני בטוח שכזה כיף לכם אבל זה קצת פוגע בי.

הרעיון הוא להחליף לסרני טיוטה. נכון שהם יקרים אבל בשיקול הכללי זה נראה לי הכי משתלם.
רק כמובן אם מדובר על סרן אחורי עם נעילה נשלטת. אחרת זה מחיר מוגזם יחסית למה שאפשר למצוא היום בכל מיני מקומות.

בכל מקרה, מה שאני עושה זה להגביה את הבית גלגל למקסימום האפשרי, זה אומר 30 ס"מ במקום 20. אני משאיר בכל זאת 5 ס"מ לפאנל.
בנוסף, האורך של הבית גלגל יהיה כמעט לכל אורך בתא מטען ולא כמו שחשבתי בתחילה.

יוני5
19-02-06, 22:58
מיכה,

בוא ננסה משהו ע"מ שלא תיפגע, OK?

1. יש לך סיקס
2. תביא אותו למצב תקין סטנדרטי
3. שים לו צמיגי 31" נורמלים
4. תתקין נעילה אחורית אוטומטית (לוקרייט הולך?)
5. צא לטייל חצי שנה
6. תתקין נעילה קדמית (לוקרייט הולך?)
7. צא לטייל חצי שנה

עד עכשיו עבר די הרבה זמן. תחזור עוד שנה. אני מבטיח לך שתהיה:
8. הרבה יותר חכם
9. הרבה יותר עשיר
10. תדע מה אתה רוצה מעצמך

ואם כבר בא לך מפלצת עבירות שאין לאף אחד, אני אשיא לך עצה טובה, שמשקלה בזהב. תעשה מה שאתה טוב בו. תרוויח הרבה כסף, ותקנה מפלצת עבירות (כמו הדיפנדר של ארז).
מטרידה אותך העבודה העצמית? אל תדאג. ברגע שתתחיל לנצל את המפלצת, היא תדרוש המון תשומת לב - וכמו ששרים כוורת: "ואם אתה לא מאמין, תשאל את ברוך" (הצפרדע).

עכשיו תחזור ותקרא את מה שכתבתי. השלמת עד עכשיו את השלב הראשון בלבד.

יוני5

Bulldog
19-02-06, 23:10
מיכה, כבר יותר מפעם ופעמיים, בוא לקפה, תקבל הסברים.
עומר

tzagi
20-02-06, 04:12
מיכה,

בוא ננסה משהו ע"מ שלא תיפגע, OK?

1. יש לך סיקס
2. תביא אותו למצב תקין סטנדרטי
3. שים לו צמיגי 31" נורמלים
4. תתקין נעילה אחורית אוטומטית (לוקרייט הולך?)
5. צא לטייל חצי שנה
6. תתקין נעילה קדמית (לוקרייט הולך?)
7. צא לטייל חצי שנה

עד עכשיו עבר די הרבה זמן. תחזור עוד שנה. אני מבטיח לך שתהיה:
8. הרבה יותר חכם
9. הרבה יותר עשיר
10. תדע מה אתה רוצה מעצמך

ואם כבר בא לך מפלצת עבירות שאין לאף אחד, אני אשיא לך עצה טובה, שמשקלה בזהב. תעשה מה שאתה טוב בו. תרוויח הרבה כסף, ותקנה מפלצת עבירות (כמו הדיפנדר של ארז).
מטרידה אותך העבודה העצמית? אל תדאג. ברגע שתתחיל לנצל את המפלצת, היא תדרוש המון תשומת לב - וכמו ששרים כוורת: "ואם אתה לא מאמין, תשאל את ברוך" (הצפרדע).

עכשיו תחזור ותקרא את מה שכתבתי. השלמת עד עכשיו את השלב הראשון בלבד.

יוני5

כמו תורה מסיני

Thank you Yoni!

-->