צפייה בגרסה מלאה : כיוון משנק ( צ'וק ) אוטומטי
הג'יפ התחיל להניע קשה , הצצה מהירה בקרבורטור (קרטר סטנדרטי לחלוטין) הראתה כי תריס הצ'וק לא נסגר למעבר אוויר , (אני זוכר שהיה שרשור על צ'וק אך לא הצלחתי להעלותו בחיפוש) :
1. איך מכוונים את הצ'וק שיסגר למעבר אוויר . יש שם מכסה שחור עם מעין שנתות עליו.
2. אין חיבור + לסליל החימום לכן אני מניח (אך לא בטוח) שהצ'וק יפתח (מעבר אוויר מלא ) כשהרכב יתחמם ובנתיים הרכב יסע עם תערובת עשירה מאוד . האם כדאי להעביר את ה + דרך יוניט לחץ שמן וכך "להרוויח" זמן בו תריס הצ'וק יהיה סגור או לקחת + ממקום אחר אבל אז הצ'וק יפתח מיידית ?
הערה - התריס לא תפוס (נע בקלילות ) , הקרבורטור עבר ניקוי במכון לפני כחצי שנה.
שחרר את הברגים שמהדקים את הסליל של הצ'וק (המכסה עם השנתות), פתח את המצערת עם היד וביד השנייה סובב את הסליל לכוון סגירת הצ'וק (המנוע קר ולא פועל) עד שהתריס יסגר, אם יש לך חיבור חשמלי - חבר אותו למתח אחרי סוויץ'.
ערן המסוקס
19-02-06, 14:56
הסליל הנ"ל לא יגרום לסגירה מיידית של הצ'וק. הוא מעין טיימר, וברגע שיקבל מתח יתחיל לפתוח את הצ'וק בהדרגה.
אני מקווה רכיבי הצ'וק מורכבים כמו שצריך.
ניר כתב : " פתח את המצערת עם היד וביד השנייה סובב את הסליל לכוון סגירת הצ'וק " מה שאני מבין ממה שכתבת זה ללחוץ על המצערת כאילו נותנים גז - אבל כמה ללחוץ - חצי מצערת , יותר, פחות ?
האם לחיצה זו "מקבעת" את כמות הדלק שתגיע למנוע בעת ההתנעה ? (הרי בצ'וק רגיל אתה שולט גם על כמות הדלק וגם על פתח האוויר).
ערן - איך אני יודע אם רכיבי הצ'וק מורכבים כמו שצריך ? הרכב היה במכון קרבורטורים הבחור הרכיב את הקרבורטור , לא צייץ ולא אמר לי שמשהו לא בסדר, לכן אני מניח שהכל בסדר (הנחה שגוייה :wink: ? ).
חיפשתי בדרג א +ב אבל לא ראיתי התייחסות לצ'וק האוטומטי , פיספסתי את העמוד :shock: ?
ערן המסוקס
19-02-06, 15:30
הצ'וק שולט רק על כמות האויר כמובן. בכך שהוא מונע מאויר לזרום חפשי תערובת הדלק נעשית עשירה יותר ביחס למצב הרגיל.
אני מניח שהלחיצה על המצערת נועדה בשביל לאפשר למנוף שמרים את הטורים, לא להפריע לך בכוונים.
אז אתה צריך להחזיק את המצערת מספיק פתוחה בשביל לא להפריע למנוף הזה לעלות.
כדי להבין על מה מדובר אתה יכול בעזרת האצבע לנסות לסגור את הפרפר של הצ'וק ידנית ותראה שמשהו מפריע לך לעשות זאת. תגלה מנוף פלסטיק לבן שנמצאמול בורג סיבובי הסרק המהירים (כשהצ'וק עובד).
חנן-ג'יפולוג
19-02-06, 15:32
פיספסתי את העמוד? בהחלט. יש שם לפחות שלוש התייחסויות לכיוון המשנק- הצ'וק.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.