צפייה בגרסה מלאה : מצבר ליתיום יון (LIFEPO4) כמצבר התנעה יחיד בהיילקס.
אפשר סיכום יותר מסכם? סיכום לאדיוט המצוי...
לצורך העניין - האם פשוט ניתן להזמין פאק סוללות כמו שהזמנת, לחבר את התאים ליצירת "מצבר" 12 וולט, ללא אלקטרוניקה נוספת (BMS וכו') וזה יעבוד במקום מצבר עופרת?
יהיה עמיד לטמפ' בתא מנוע?
האם בעזרת מצבר כזה או מוגדל יותר (יותר תאים?) אפשר להחליף רכב שיש לו שני מצברים להנעה (למשל טרופר דיזל) וכך לפנות מקום בתא מנוע?
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
הסיבה העיקרית בגללה לא כולנו עושים זאת היא הרגישות לטמפרטורה (תא מנוע).
חנן-ג'יפולוג
01-06-21, 17:19
כן, ע"פ הנתונים של התאים האלה (עד 45 מעלות) , הם לא מתאימים לשבת בתא מנוע.
אני גם לא בטוח שמתאים להם להיות בקבינה של רכב סגור.
אצלי מדובר בארגז סגור, ללא חלונות, אז יש בו פחות אפקט חממה מבקבינה עם חלונות זכוכית.
מאידך, כבר יש יצרני מצברים lifepo4 שכן מתירים להרכיב את המצבר בתא המנוע או בקבינה. האם זה בגלל מבנה תאים שבאמת מותאם יותר? או שכמו יצרני מצברי חומצה-עופרת הם יודעים שזה לא אופטימלי והם לוקחים על עצמם/עליך את העובדה שאורך החיים של המצבר לא יממש את הפוטנציאל שלו? אני לא יודע לענות על זה.
את המשפט האחרון שמעתי בהרצאה של 'שנפ": החום בתא המנוע הוא גורם משמעותי ביותר בהרס מצברי חומצה-עופרת. זו הסיבה שמצברים במוניות זוכים לאחריות מוקטנת. לא בגלל התנעות מרובות אלא בגלל שרוב חייהם המצברים האלה נמצאים בסביבה חמה מדי.
חנן-ג'יפולוג
01-06-21, 17:38
לגבי השאלה האם ניתן להרכיב אותו ללא אלקטרוניקה מגינה כלל:
זה טוב רק עד הרגע שבו יקרה משהו שיגרום למצבר להתרוקן.
ראשית, מצב כזה הוא בלתי הפיך למצבר. המצבר מת.
לגבי בטיחות: המצבר לא יתפוצץ או ידלק במצב כזה, אבל הנסיון שלי מראה שהמארז החיצוני הפלסטי שלו יתפקע כי התאים בפנים יתנפחו. (זה כשמדובר בתאים שטוחים. תאים גליליים כנראה שלא חשופים לזה. ראיתי כמה וכמה תאים גליליים שהתרוקנו וזה אף פעם לא לווה בהתנפחות או פקיעה) .
גם פקיעה שכזו עלולה להסב נזק סביבתי מסוים ולכן לא הייתי הולך על זה. אני מציע להתקין battery saver שינתק את המצבר בירידת מתח. אני הלכתי על battery saver מתוחכם יותר בתכנון עצמי, ואני אתן בשמחה לוח מודפס כזה לכל מי שיבקש.
אני עוקב אחרי ההתפתחות הטכנולוגית ושמח שלא הרכבתי בקמפר את המצבר מבוסס lev40 שהרכבתי לפני שנתיים.
התאי ליתיום ברזל מתקדמים כל יום עוד קצת בבטיחות ובאמינות. וכבר יש טכנולוגיות מתקדמות יותר
ואני עוקב אחרי הנסיונות האלו שלך, חנן - כי זה הכיוון שלי לקמפר. מצבר צרכנים בלי אלקטרוניקה מורכבת - מבוסס על התאים הכי אמינים שאפשר למצוא בזול. כן או לא מאזן (זרמים נמוכים.... הצרכן הכי גדול הוא מקרר שלוקח אמפרים בודדים) כן או לא הגנה מפריקה - צריך להחליט. כן או לא מצבר התנעה כזה - גם צריך להחליט. אבל אני עדיין על הגדר - כי יש סיכוי טוב שעד סיום הפחחות והצבע תהיה טכנולוגיה בשלה ובטוחה חדשה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
boaz avrahami
01-06-21, 18:41
אם תרצה לפנות את ה lev המסוכנים אני נותן שירות עד הבית במהירות הבזק
חנן-ג'יפולוג
02-06-21, 00:42
פיצלתי את השאלה על שרשור מצברים בטור לשרשור חדש.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/120901-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%9C-%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8%D7%99-lifepo4-%D7%91%D7%98%D7%95%D7%A8
חנן-ג'יפולוג
04-06-21, 10:43
הרמתי היום את מכסה המצברים כדי לחבר את המצבר החדש. ניצלתי את ההזדמנות כדי לבדוק את איזון התאים שעובדים ללא bms כבר קרוב לשנה. המצב לא רע:
3.33v
6.66v
9.99v
13.33v
חנן-ג'יפולוג
04-06-21, 11:18
עוד בדיקה שעשיתי, שממחישה ממש טוב את תכונות הכימיה הזו והסיבה שלא צריך מאזן בתנאים מסוימים:
כשבאתי לחבר את המצבר הישן והחדש, הנחתי שיהיה פער מסוים של מתח ביניהם, שאצטרך ליישר אותו בעזרת נגד טרם ההרכבה כדי למנוע זרם חיבור גבוה וניצוצות.
בכל זאת: תאים בני שנה מול תאים חדשים. יצרן שונה, מבנה תאים שונה בתכלית, אחד גלילי 7א"ש ואחד פריזמטי 14א"ש, מצבר אחד טענתי למתח המקסימלי הנומינלי ובניתי השבוע, מצבר שני מקבל טעינה לא ייעודית מהטנדר כבר כמעט שנה, הבדלים משמעותיים.
20mV הבדל במתח בין שני המצברים. זה כל כך קטן שבדקתי את עצמי ואת חיבורי מד המתח שהוא באמת מחובר כדי להתחיל להאמין שזה זה.
וזה ערך מתח ששני המצברים ירדו אליו באופן ספונטני לאחר סיום הטעינה, ללא קשר ביניהם.
חנן, אולי אמרת את זה בעבר (אני פשוט מתעצל לחפש).
המצברים האלו משמשים רק להנעה? או גם לצרכנים?
חנן-ג'יפולוג
04-06-21, 11:56
התנעה.
יש מודול שבניתי שמנתק אותם זמן מוגדר מכיבוי מנוע. כרגע זה מוגדר ל40 שניות.
https://imageshack.com/i/pmPeM0m3j
לצרכנים יש מצבר אחר, 28 וולט.
אני חושב שבמתאר כזה אכן ניתן להשתמש ללא bms למרות שאני לא הייתי עושה את זה.
הסיכוי שהם יפרקו הוא קטן ולא יגיעו לטעינת יתר כי אתה לא מספק מתח מספיק גבוה (תקן אותי אם אני טועה).
הגנת טמפ פחות קריטית בישראל.
אפשר לשים באלאנסר אקטיבי אם רוצה.
חנן-ג'יפולוג
04-06-21, 12:10
לגבי bms אקטיבי אני מכיר. יש לי שניים כאלה במגירה. החלטתי לוותר על זה מהסיבות שצוינו.
עוד שאלה לחנן.
אם נניח היית רוצה להוציא 2-3 מתחים שונים מאותו המארז. בלי לפגוע באיזון בין התאים כמובן. למשל את הסידור של 12 וולט למערכות הרכב ו 28 וולט לצרכנים.
זה רק עם bms מיוחד לזה - או ששימוש בממיר dcdc בדרך לצרכנים יהיה עדיף?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
boaz avrahami
22-08-21, 19:29
מתחים שונים מבנק שיש לו תחום נתון יחייב בכל מקרה מספר dc2dc.
אני מתכנן להפעיל את המקרר מ 28 שנטען מ 12.
שאר הצרכנים שלי הם 12 ואני כנראה אפריד סוללות לסט של 28 וסט של 12.
יש לזכור שעובי המוליכים ב 28 קטן בחצי וזה מקל מאוד
מצבר שמוציא מספר מתחים זה כאב ראש לא בריא.
לפי דעתי עדיף מצבר במתח הטעינה הנוח ביותר ו- dc2dc למתחים האחרים שרוצים.
אתה לא יכול להוציא מתח "חלקי" ממצבר.
כלומר, לדוגמה, אם יש לך מצבר 24V, אתה לא יכול להוציא ממנו 12.
שנהיה ברורים, מי שירצה להוכיח לי שאני טועה, יעשה את זה, אבל זה מצריך התחכמות למתקדמים בטעינה. בקיצור לא מעשי.
לגבי הרעיון של בועז, לקחת מצבר 12V ולעלות את המתח ל 24 לטובת המקרר - נראת לי התחכמות מיותרת.
מה שתחסוך בחוטים, תפסיד, ויותר, בממיר DC2DC.
אם אתם מתעקשים לתחזק מערכת עם שני מתחים, כי פשוט אין לכם ברירה (לחנן יש בעיה עם קומפרסור 24V , שהוא צרכן רציני), אז השאלה החשובה, באיזה מתח רוב הצריכה שלכם.
המצבר צריך להתאים לצרכן (ים) הגדול(ים), ועבור המיעוט, צריך DC2DC.
תחשבו KISS.
חנן-ג'יפולוג
22-08-21, 20:24
ריכוז הידע והנסיון שיש כאן, מרשים.
boaz avrahami
22-08-21, 20:50
אתה לא יכול להוציא מתח "חלקי" ממצבר.
כלומר, לדוגמה, אם יש לך מצבר 24V, אתה לא יכול להוציא ממנו 12.
שנהיה ברורים, מי שירצה להוכיח לי שאני טועה, יעשה את זה, אבל זה מצריך התחכמות למתקדמים בטעינה. בקיצור לא מעשי.
לגבי הרעיון של בועז, לקחת מצבר 12V ולעלות את המתח ל 24 לטובת המקרר - נראת לי התחכמות מיותרת.
מה שתחסוך בחוטים, תפסיד, ויותר, בממיר DC2DC.
אם אתם מתעקשים לתחזק מערכת עם שני מתחים, כי פשוט אין לכם ברירה (לחנן יש בעיה עם קומפרסור 24V , שהוא צרכן רציני), אז השאלה החשובה, באיזה מתח רוב הצריכה שלכם.
המצבר צריך להתאים לצרכן (ים) הגדול(ים), ועבור המיעוט, צריך DC2DC.
תחשבו KISS.
חלק מהמצברים שלי הגיעו כ 24/28 והמקרר ממילא יודע להתמודד איתם לכן במקום לפרק ולהרכיב אותם מחדש העדפתי להמיר את ה 13.8 של האוטו ל 28 ולטעון אותם ומשם להשתמש בהם בתצורה המקורית.
לתאורת מחנה ממילא עדיף מצבר נייד ואותו אני אספק מבנק נפרד נייד שיטען בבית או בטיולים ממש ארוכים במתח הרכב הרגיל .
חנן-ג'יפולוג
22-08-21, 20:56
אם במילא אתה מחזיק מצבר צרכנים עם bms משלו, ובמילא אתה טוען אותו עם ממיר, אז אני לא מצליח להבין במה העובדה שמצבר הצרכנים הוא 28 וולט מסבכת את ההתקנה ו/או התפעול.
אם במילא אתה מחזיק מצבר צרכנים עם bms משלו, ובמילא אתה טוען אותו עם ממיר, אז אני לא מצליח להבין במה העובדה שמצבר הצרכנים הוא 28 וולט מסבכת את ההתקנה ו/או התפעול.לא חושב שיש סיבוך
בועז (תקן אותי אם אני טועה) העדיף להשאר עם המצברים שהיו לו ב-28v ולא לפרק אותם למצברי 12v.
במקום לשנות את המצברים החליט שהמערכת הרכב לצרכנים תהיה 28v .
ותאורה ממקור מתח נפרד.
בועז , מה עשית עם המשאבת מיים ?
boaz avrahami
22-08-21, 22:11
חנן, אם השאלה אלי אז לא הבנתי אותה.
זיו רואה סיבוך. מבחינתי יש הגיון שהסברתי אותו. לא נוגע בסוללות של הרובוט אלא משתמש בהן כמו שהן. רק הוספתי step up ל 28.
כמו שדורון הסביר.
משאבת המים שיש לי היא ניידת 12v לשקע מצית. מתאימה בול לבנק תאורה או לקופסת חשמל האחורית של רכב מותנע.
כרגע אני עדיין לא סגור מה יהיה פתרון המים הקבוע.
יתכן שיבוא גגון בקרוב וייתר את העניין הזה בכלל בעזרת גרביטציה.
לחילופין משאבת דיאפרגמה 24v
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210822/af802b5f74e6c5c9f8daa9b704e82d90.jpg
אם השאלה אלי אז לא הבנתי אותה.
זיו רואה סיבוך. מבחינתי יש הגיון שהסברתי אותו. לא נוגע בסוללות של הרובוט אלא משתמש בהן כמו שהן. רק הוספתי step up ל 28השאלה האחרונה אכן אליך :)
יש לך משאבת מיים חשמלית? אם כן, 12v או 24v ?
כי זה עוד צרכן אופייני שאצל רובנו הוא 12v.
רציתי להבין איך פתרת את זה במע' 28v
(אם קיימת)
boaz avrahami
22-08-21, 22:18
ערכתי את התשובה הקודמת
חנן-ג'יפולוג
22-08-21, 22:23
לא שאלתי כלום.
אני לא אוהב מיכלי מיים על הגג .
זה פשוט אומר שלציוד ההקפי צריך 24v.
הסיבוך הוא שלא כל הציוד אחיד.
גם אצלי יש תאורה 5v אבל יש ממירים מ12v
שמשמשים גם לטעינת טלפונים.
ובכל מקרה הבוסטר שלי הוא גם מצבר צרכנים קטן (יחסית) או ההפך :)
חנן, אם השאלה אלי אז לא הבנתי אותה.
זיו רואה סיבוך. מבחינתי יש הגיון שהסברתי אותו. לא נוגע בסוללות של הרובוט אלא משתמש בהן כמו שהן. רק הוספתי step up ל 28.
כמו שדורון הסביר.
משאבת המים שיש לי היא ניידת 12v לשקע מצית. מתאימה בול לבנק תאורה או לקופסת חשמל האחורית של רכב מותנע.
כרגע אני עדיין לא סגור מה יהיה פתרון המים הקבוע.
יתכן שיבוא גגון בקרוב וייתר את העניין הזה בכלל בעזרת גרביטציה.
לחילופין משאבת דיאפרגמה 24v
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210822/af802b5f74e6c5c9f8daa9b704e82d90.jpg
בועז,
אם אתה מצטט אותי, אז בבקשה תדייק.
אמרתי שמסובך להוציא מתח חלקי.
לגבי הסידור שלך, לא אמרתי שזה מסובך, אמרתי שהחישוב \ הדאגה שהצגת, לדעתי שגויים.
קישור למדריך מקיף מאוד ומצויין בנושא:
https://shop.gwl.eu/battery-guide/
אסף.
חנן-ג'יפולוג
28-05-22, 09:22
מעולה. תודה.
חנן-ג'יפולוג
07-04-23, 14:08
כמעט שלוש שנים עברו מאז המעבר לליתיום, גם בתור המצבר הראשי וגם מצבר אביזרים. עובד מושלם. אני מרוצה מאוד. גם הכנפיים הקדמיות ודפנות תא המנוע מודות לי בכל נסיעה על השינוי.
ועכשיו הכול מהתחלה. כמעט. למה? כי הזדמן לי לרכוש ארבעה תאים חדשים לייפפו4 100א"ש במחיר טוב והם יחליפו את 46 התאים שמשמשים היום כמצבר התנעה ומכילים 98א"ש. אין בזה שום יתרון מלבד סדר ופחות רכיבים שיכולים להתקלקל. באותה הזדמנות אני כבר בונה מארז אחוד, גם למצבר ההתנעה וגם למצבר האביזרים. בינתיים בניתי את התושבת, ובהמשך החג אעבור למכסה.
חלק מהתאים המשומשים יעברו לטרקטורון החשמלי ובחלק האחר עוד לא החלטתי מה אעשה.
מה כן אפשר ללמוד ממה שהיה? ראשית, שזה עובד. עובד מעולה. גם עם כננת. לגבי מצבר האביזרים מדובר כבר בתאים ותיקים, שפורקו לפני כחמש-שש שנים מאאוטלנדר היברידי שעבר טראומה כלשהי. הם מפעילים קומפרסור גדול, מקרר, תאורה ועוד. כנראה בני למעלה מעשר שנים.
התאים במצבר ההתנעה הורכבו חדשים. עברו שלוש שנים ולא מראים כל סימן של שחיקה. אין בזה בשורה מפתיעה. הם צפויים לחיות מעל 20 שנים במתאר כזה.
התאים משמאל: לייפפו4 100א"ש, ביחד 13.3וולט. התאים הימניים ליתיום nmc, משמשים לאביזרים, ביחד 28 וולט.
https://imageshack.com/i/pnGsbzXPj
חנן-ג'יפולוג
08-04-23, 12:10
יש גם מכסה.
https://imageshack.com/i/pnGsbzXPj
https://imageshack.com/i/pnaXQxORj
חנן-ג'יפולוג
13-04-23, 07:43
הוכנס אתמול לרכב, נבדק ונמצא תקין. תודה לאורי -סולי, על הקישור למכירה.
נשאר לעשות סדר בחיווט של מצבר הצרכנים, הימני, שהועבר אל התושבת החדשה AS IS, לצבוע את המכסה, ולסגור.
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/923/OBRY8m.jpg
אם מישהו מעוניין במצבר שירד: 56א"ש, בנוי מ32 תאים גליליים 32700, ללא ברגים-מחוברים בהלחמה, ובאופן כללי נראה יותר כמו פצצה מאשר מצבר, הוא למכירה בפחות מחצי מעלות חומרים חדשים (744ש"ח): 300ש"ח. עריכה: הובטח לראשון שהתקשר.
חנן, בכיף... התודה היא לך! שלא תעז להפסיק לשתף אותנו ביצירות/תובנות שלך.
מוכרח לציין שגם עכשיו זה נראה כמו רכב ממולכד... מישהו צריך לעשות שם סדר בחוטיאדה.
למה בעצם הבחירה בברזל ולא באלומיניום? כמו הכנף גם הארגז לא צעיר יותר...ופחות משקל זה תמיד טוב.
אחד מהיתרונות העיקריים לדעתי גם בבחירה בליתיום.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ehudzeelim
13-04-23, 11:53
יש לי חבר ביהל"ם אם תצטרך עזרה עם הטסט
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
הוכנס אתמול לרכב, נבדק ונמצא תקין. תודה לאורי -סולי, על הקישור למכירה.
נשאר לעשות סדר בחיווט של מצבר הצרכנים, הימני, שהועבר אל התושבת החדשה AS IS, לצבוע את המכסה, ולסגור.
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/923/OBRY8m.jpg
אם מישהו מעוניין במצבר שירד: 56א"ש, בנוי מ32 תאים גליליים 32700, ללא ברגים-מחוברים בהלחמה, ובאופן כללי נראה יותר כמו פצצה מאשר מצבר, הוא למכירה בפחות מחצי מעלות חומרים חדשים (744ש"ח): 300ש"ח.
אני תמיד בעד בניה עצמאית , אבל זה נראה מפחיד / מלחיץ / מסוכן(יש פתח אוורור בארגז ?)
שלא יעשו לך בדיקה שגרתית ויזמינו חבלן
חנן-ג'יפולוג
13-04-23, 12:02
הטסט עובר פיקס, כשהכול תקין. אין תלונות. אני מזכיר לוואליד הבוחן פעמיים בשנה היכן להתחבר עם מד הסל"ד, כי אין מצברים בתא המנוע, והכול סבאבה.
לגבי הברזל והמשקל, זה זמין, זול, ואני יודע לרתך את זה. נושא המשקל רגיש עבורך, סולי, אני יודע, אבל אותי הוא לא מטריד.
חנן-ג'יפולוג
13-04-23, 12:11
את תמונת הסטאפ הקודם עם ארגזי הosb לא העליתי לפורום... כנראה שבצדק.
עכשיו אני מעלה תמונה כדי להראות את המבנה הפנימי וגם מציין שזה לפני סידור חיווט ולפני שמורכב המכסה, ואנשים עדיין מתרגשים. כנראה שהיה עדיף לשתף פחות.
כן, זה לא נראה ולא יראה ברמת יצרן, בשביל זה צריך משאבי זמן ותקציב גדולים משיש לי, וגם מקום גבוה יותר בסדר העדיפויות האישי. אם זה גורם למישהו לא לעשות בגלל זה או לעשות פחות, תנחומיי.
חנן,
איפה החוש הומר נעלם?
ehudzeelim
13-04-23, 13:04
את תמונת הסטאפ הקודם עם ארגזי הosb לא העליתי לפורום... כנראה שבצדק.
עכשיו אני מעלה תמונה כדי להראות את המבנה הפנימי וגם מציין שזה לפני סידור חיווט ולפני שמורכב המכסה, ואנשים עדיין מתרגשים. כנראה שהיה עדיף לשתף פחות.
כן, זה לא נראה ולא יראה ברמת יצרן, בשביל זה צריך משאבי זמן ותקציב גדולים משיש לי, וגם מקום גבוה יותר בסדר העדיפויות האישי. אם זה גורם למישהו לא לעשות בגלל זה או לעשות פחות, תנחומיי.
חלילה! ההערה שלי כמובן נאמרה בהומור וגם מתוך הזדהות..[emoji28]
המשך לשתף, אנחנו שואבים השראה, לומדים ונהנים מאד מהתוצרים [emoji1431].
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
חנן,
איפה החוש הומר נעלם?כמו ההיא עם התמונת חוטיני שהעלתה לטיקטוק ונעלבה מהתגובות..
(: חנן... אוהביםאותך!
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
04-10-23, 10:28
המחשה ליתרון של ליתיום ברכב טיולים. הטנדר סיים טיול ב28 ביוני. הותנע לטסט ב16 באוגוסט. המצבר נשאר מלא לחלוטין.
https://imageshack.com/i/pnUGUMRNj
https://imageshack.com/i/pmZeSY51j
חנן-ג'יפולוג
06-05-25, 19:14
חמש שנים חלפו מאז הוסב ההיילקס לליתיום, גם מצבר התנעה וגם מצבר אביזרים.
בינתיים, אין תלונות. מתפקד כחדש.
בחמש שנים האלו יש שינוי בזמינות, עלויות, תובנות?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
06-05-25, 21:07
כבר כמה שנים שלא רכשתי תאים, כי הארונות שלי מלאים בעודפים מפרויקטים שונים, אז אני פחות מעורה. בגדול משיטוט בעליאקספרס נראה לי שהזמינות והמחירים די דומים, מינוס שינויים לרעה במשלוחים לישראל מתחילת המלחמה.
תובנות לגבי מה שיש? אין הפתעות ביחס למצופה. כרכב טיולים שיוצא מעט מאוד לטסטים וטיולים זה מאוד נוח שלא צריך לדאוג למצבר, גם לאחר חודשים רבים של עמידה. התאים של מצבר האביזרים הם כנראה בני עשר שנים או יותר, אז נחמד שלא צריך להוציא על זה כסף לרענון תקופתי (גם לא יצא על זה כסף מלכתחילה. קיבלתי אותם)
אם יש שוני בזמינות אז הוא יכול להתגלות בפירוקיות של רכבים. אם מתארגנת קבוצה רצינית אז אני מניח שניתן לרכוש בפירוקיה סוללת LFP של רכב חשמלי, לשחוט ולחלוק. אני מהמר שהן נערמות במגרשי הפירוק בכמויות. אולי כבר משמידים עקב חוסר בביקוש.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.