צפייה בגרסה מלאה : מצבר ליתיום יון (LIFEPO4) כמצבר התנעה יחיד בהיילקס.
חנן-ג'יפולוג
24-05-20, 14:53
ראשית, נשוא הכותרת עוד לא ממומש ברכב, אז הכול עוד פתוח.
בינתיים לקחתי שמונה תאי YUASA LEV40, מסודרים בארבע זוגות מקביליים בטור. עם נתיך של 350 אמפר ביציאה (יתכן שאגדיל ל500 או 700 לטובת הכננת. התאים בנויים לטווח הנ"ל) , ומאזן תאים אקטיבי מחובר. חיברתי חיצונית לרכב עם כבלים, כשהמצברים המקוריים מנותקים. התנעתי, הפעלתי צרכנים כבדים, כיביתי, התנעתי, בדקתי טעינה, נראה בסדר.
אני מנסה לחשוב בקול איזה סיכון עוד לא כיסיתי, ואשמח לדעות מנומקות.
לגבי איזון, אז כבר נתתי תשובה.
המצבר ימוקם בארגז הסגור של הטנדר (ללא חלונות זכוכית שתורמים לאפקט חממה) , בתוך אריזה שלא תאפשר כניסה של מים ופגיעה מכנית.
מתח יתר, מנוטר ומבוקר ע"י ווסת הטעינה של האלטרנטור. נותן 14.2 וולט במקסימום, שזה כ3.55 וולט. יש לי בנוסף מד מתח מול עיני הנהג.
מתח נמוך, אני לא אמור להגיע אליו. רכשתי ממסר לזרם גבוה שישב ביציאה מהמצבר ויופעל עם כפתור ידני בתחילת וסוף יום טיול.
טמפ' מצבר, יורכב מד טמפ' בקבינה.
אני לא צופה שינויים מהותיים במצב קיבול המצבר לאורך חייו, שכן כשהרכב יעמוד, המצבר יהיה מנותק. יהיה סטרטר בתחילת נסיעה שידרוש מהמצבר לחזור לאחריו לאותו מצב טעינה, וזהו פחות או יותר.
יוצא דופן יהיה מצב של הפעלת כננת. כאן אני אצטרך להיות רגיש יותר, גם כדי לא לרדת למתח נמוך מדי, וכן כדי לאפשר לאלטרנטור טעינה בטוחה שלא תעבור את המגבלות שלו, עקב ההתנגדות הפנימית הנמוכה של מצברי הליתיום. ראיתי סרטון ברשת שמראה איך שורפים אלטרנטור כשמנסים לטעון מצבר ליתיום של 300 אמפר שעה. כמובן שאני רחוק מאוד משם, הן מבחינת פערי המתח שהוזנו לניסוי, והן מבחינת זמן הטעינה והזרמים הנדרשים.
ברור לי שזיו ידחוף לכיוון אוטומציה של בקרת המתח הנמוך והטמפ'. לא פוסל את זה, אבל דוחה את הטיפול לשלב מאוחר יותר, אם בכלל.
למה בכלל לעשות את זה? אני מניח שהתשובה הראשונה תהיה: "סקרנות" .
השנייה ובשלישית מהותיות הרבה פחות, כגון ביטול הצורך בטעינת מצברים כשהרכב עומד בין טיולים, וכן הורדת עומס מדפנות תא המנוע, נקודה כאובה בהיילקסים ישנים. אצלי מתגלים סדקים חדשים לא רחוק מסדקים שכבר רותכו בעבר הרחוק.
יאללה נתחיל :-)
חוץ מסקרנות, אני באמת לא רואה הרבה הגיון בפרוייקט (יש דרכים איך לשמור על המצבר בין הטיולים).
1- כן, בטווח הארוך הכל צריך להיות אוטמטי, אני מטייל בשביל הכייף ורוצה את הראש בטיול. אני סיימתי עם גיחות ומבצעים, לא מחפש לתפעל ציודים, לעבור על בד"ח , וכל הזמן להיות במתח מה שכחתי ואיזה פרוצדורה הבאה. פריקה עמוקה מדי, פעם אחת! ואתה נפרד מהליתיום. אבל, מאוד מסכים עם גישה של שלבים.
2- מה שחסר בסיפור שלך, זה העובדה שאין לך מצבר צרכנים (נכון גם לא מקרר :-) ), אבל זה עדיין המקור אנרגיה העיקרי שלך.
אני מציע לנסות להגדיר קו אדום של מינימום AH שאתה מצפה שהמארז הזה יכיל, וגם לבדוק שהוא באמת מגיע לזה.
מניסיון שלי בטעינה של 4 תאים ל 14V, התכולה נמוכה מאוד.
אם הייתי חייב לעשות פרוייקט כזה -
לדעתי, גם סט אחד של 4 (לא כפול), יניע את ההיילקס בלי בעיות.
תשאיר סט אחד רק להתנעה (כמו בתכנון הנוכחי) ושים סט שני, עם DC2DC חזק (20A), עם שלושה או ארבעה תאים, לכל המערכת חשמל של הרכב.
Last but not least
הורדת עומס מדפנות המנוע. מצטער לא קשור. אם הפתרון לבעיה של הדפנות זו הוצאה של המצבר למקום אחר, אז תוציא את המצבר עופרת (בגלל שאתה עם 8 תאים, אתה בערך באותו הגודל).
מעבר לסקרנות שזה כבר מספיק ...
למה לא להעביר את שני מצברי העופרת לתא מטען מאחורה וזהו ? ..
( לא צריך לענות .. )
או מצבר אופטימה גיבור וקטן בתא מנוע להתנעה וליתיום צרכנים בארגז.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
חנן-ג'יפולוג
24-05-20, 23:23
אין לי "צרכנים" אז כל מה שקשור לנושא לא רלוונטי. תאורה והטענת טלפונים מגיעים מפאוורבנקים גדולים והמקרר שיזד..ן, הוא לא יקבל חשמל בלילה. קיבל מספיק בעבר.
מצבר אופטימה, נחמד כשלעצמו, יקר, לא מסקרן, וגם חסר את תכונות הליתיום. אם כבר הייתי מחליט לשפוך כסף על העניין הייתי רוכש מצבר lifepo4 מוכן כולל ההגנות וסוגר עניין או קונה תאים ובונה.
אני מזכיר את השאלה: איזה סיכון עוד לא כיסיתי?
יש סיכון קטן שאשכח לנתק ממסר ראשי להרבה שעות כשצרכן גדול מחובר (עד היום לא קרה לי אף פעם. יש שני מפסקים למצברים ואני זוכר תמיד לנתק אותם לאחר נסיעה) אני חושב להחליף את אספקת המתח לסוויץ' מחוט עוקף ממסר ראשי והשהסוויץ' יפעיל את הממסר הראשי. זה יסגור את אופצית ירידת המתח.
boaz avrahami
24-05-20, 23:37
שתישאר מהר מדי בלי סטרטר.
אתה ברמת קיבולת אפסית לתאים האלו.
קצת פרקת בלי תכנון ואין לך סטרטר.
או שהסטרטר יפרוק מדי את המצברים. אתה על הקשקש
אגב, הגנת פריקה אפשר לעשות על נורת הטעינה או מחוט ה acc
הייתי משנה גישה ומגביל את הטעינה ל 12 וולט ומחבר 3 זוגות תאים.
4 וולט לתא יבטיחו הרבה יותר מיץ בתאים.
או כמו שכתבת עובר לטכנולוגיה האחרת.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חנן-ג'יפולוג
24-05-20, 23:51
ב14 וולט התאים ישבו על קצת פחות מ50 אחוז מהקיבולת שהיא 80 אמפר שעה. 80 של ליתיום שווים לפחות 160 של חומצה עופרת, אם לא יותר. זו הסיבה ששמתי שמונה ולא ארבעה תאים.
עקרונית, כפי שציינתי, אין לי תוכנית לאפשר פריקה כלשהי של המצבר. אם בכל זאת יקרה המקרה, יש בתא המטען ארגז פעולה עם מצבר ליתיום ספייר. אני לא אשאר תקוע בשטח ללא יכולת התנעה, מה שלא יהיה.
לגבי מעבר לטעינה של 12.6 וולט, נשמע לי מורכב מדי. יש בזה בעיות עקרוניות שאני לא יודע איך להתחיל לחשוב עליהן, כמו למשל, מה שקורה כשהBMS מתנתק עקב הגנת מתח גבוה. האלטרנטור עובד ללא מצבר?
הגנת פריקה על ידי שימוש ב ACC. בהחלט נשקל בחיוב, כפי שציינתי בהודעה הקודמת.
אני מזכיר את השאלה: איזה סיכון עוד לא כיסיתי?
יש סיכון קטן שאשכח לנתק ממסר ראשי להרבה שעות כשצרכן גדול מחובר (עד היום לא קרה לי אף פעם. יש שני מפסקים למצברים ואני זוכר תמיד לנתק אותם לאחר נסיעה) אני חושב להחליף את אספקת המתח לסוויץ' מחוט עוקף ממסר ראשי והשהסוויץ' יפעיל את הממסר הראשי. זה יסגור את אופצית ירידת המתח.
לדעתי, אתה חייב לצאת מתוך הנחה שיום אחד תשכח.
השאלה היא, מה יהיה מחיר השכחה?
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
25-05-20, 05:42
המחיר הוא שהתאים יהרסו (שזה לא שונה מאוד ממצבר חומצה עופרת שנפרק לחלוטין) . לכן אני חושב על מנגנון שימנע את זה, כפי שרשמתי, ממסר ראשי שמופעל על ידי הסוויץ'.
האמת היא שבמחשבה שנייה, אין צרכן כבד כזה שיפרוק את המצבר. המקרר הרי יחובר ליציאה מהbms שהיא מגינה מפריקת יתר.
boaz avrahami
25-05-20, 06:20
1. תמדוד כמה א״ש יש לך עד לפריקת מינימום.
מהנסיונות של זיו וקצת גם שלי, גרף הטעינה אינו ליניארי.
ה 80 אמפר משמונה תאים שקולים לעשרה א״ש מתא בודד. נראה לי שאתה אופטימי מדי.
2. באילו מצבים התאים האלו יכולים לעשות נזק סביבתי של דליקה וכו?
הנתון הזה לא לגמרי לי כנראה.
הבנתי שגם בפריקה חזקה ועמוקה או מהירה.
גם בחום גבוה וגם בטעינה מהירה ולא מאוזנת.
אחת ההנחות שגויה?
חסר לי מצב כלשהו?
3. מה הטמפרטורה ביום חם בתא סגור במקום האחסון שבחרת?
יתכן ומעל רף הטעינה תעצור לארוחת צהריים ותיתן סטרטר על מצבר לא טעון.
הלך המצבר או שאולי מעבר לזה?
בואו נזכור שבסופו של יום מדובר בחומר שאוסרים להטיס מעבר לקיבולת מסויימת ולכן אפשר להניח שהוא ידוע בחוסר יציבות גם במנוחה.
בואו נדבר על הבטיחות והסכנות שבו.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתה מגדיל מאוד את המרחק בין המצבר לסטרטר, בזרמים האלו אורך (ועובי) הכבלים משמעותי. אני מציע שתערוך ניסוי מעשי עם אורך ועובי הכבלים המיועד לפני שאתה ממשיך להשקיע.
אולי תגלה שמפל המתח מספיק גבוה כדי שיהיה שווה לך לטעון את המארז באופן מלא (בעזרת dc2dc מהסוג שיודע להעלות מתח), לחבר רק את הסטרטר ל- 4 תאים, ואת כל יתר מערכות הרכב ל- 3 תאים בלבד. כך תכפיל (לדבריך, לא בדקתי) את קיבול המערכת ותקבל סטרטר בריא יותר להתנעה [emoji846]
חנן-ג'יפולוג
25-05-20, 06:48
בועז, הקיבול מאוד חשוב לך ולזיו כי אתם פורקים את המצברים שלכם. אין לי כוונה לעשות את זה ולכן זה פחות חשוב לי.
טעיתי? לא קרה שום דבר. מקסימום אתניע מהמארז הרזרבי ואחשוב מחדש.
לגבי זרמים, חום, התנעה וטעינה, אני נמצא ברוב ככל הפרמטרים במקום צנוע בהרבה מדרישות המערכת המקורית ברכב שהתאים ישבו בו במקור.
נדב, יש לי ברכב תשתית לכל האורך של כבלים 50 ממ"ר לטובת חיבורי כננת קדמי ואחורי. לטובת הניסוי התחברתי לשקע הקדמי של הכננת עם כבלים מטר וחצי שחוברו למצבר שהונח בחוץ. הסטרטר היה בריא מאוד. מהיר מהרגיל שלא במפתיע עקב המתח המוגבר. אני אעשה את הבדיקה גם על השקע האחורי אבל אני לא צופה שיהיה שינוי. זה מספיק טוב לכננת, אז ברור שזה מספיק טוב לסטרטר.
להתחיל לפצל מערכת חשמל, סטרטר ואחרים, כנראה שלא יקרה גם אם זה יהיה מחויב. אם זאת הברירה אז עדיף לי להישאר עם חומצה-עופרת. בראיה שלי כל נגיעה במערכת החשמל המקורית של הרכב גורעת ואני משתדל להימנע מזה. מעבר לכך שכמו שכתבתי לבועז, אני עדיין לא מבין איך אפשר לחבר מצבר ליתיום 12.6 וולט למערכת אוטומוטיבית מסורתית.
boaz avrahami
25-05-20, 08:10
חנן,
יש פיל בחדר והוא- מהם המצבים שבהם הסוללות עלולות להתלקח.
בבקשה שתף אותנו בידע שלך בנושא.
ממה צריך להיזהר בשימוש?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
דחיפת זרם מעל ליכולת של הסוללה .. משיכת זרם מעל ליכולת של הסוללה .. וקצר.
נראה לי שחנן דיבר על זה.
חנן-ג'יפולוג
25-05-20, 08:52
ממה שאני מכיר, בראש ובראשונה-טעינת יתר.
טעינת יתר עלולה להיגרם גם מפריקת יתר שגורמת לאיבוד היכולת של תא להיטען, ואז כשמנסים לטעון מארז תאים טורי שיש בתוכו תא שלא מסוגל להיטען, שאר התאים עלולים לחטוף טעינת יתר. גם חוסר איזון עלול לגרום לטעינת יתר של חלק מהתאים במארז.
יש גם גורמים נוספים כגון פגיעה מכנית בלוחות התא, מגע של מים בלוחות, זרמי טעינה ופריקה מוגזמים ועוד.
מה עם זעזועים?
פרייבט היברידי/חשמלי לא פוגש ויברציות בתדרים וחשיפה ממושכת כמו ברכב שטח.
חנן-ג'יפולוג
25-05-20, 09:22
אני לא מכיר מגבלה בנושא.
אני לא מכיר את המבנה המדויק של כל ישום, אבל סוללות ליתיום יושבות גם על אימפקטים ופטישונים, אופנועים וטרקטורונים ועוד.
boaz avrahami
25-05-20, 11:06
מה קורה עם טמפרטורת סביבה?
ראינו פה ושם סרטונים של סוללות שמתלקחות ככה סתם פתאום. למה?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חנן-ג'יפולוג
25-05-20, 11:47
אני מהמר שזה נגרם עקב טראומה קודמת שלא נראית בסרטון.
יש לך חומר כלשהו שאפשר לבסס עליו דיון?
boaz avrahami
25-05-20, 18:43
לא חסרות דוגמאות ברשת
https://youtu.be/u9bb-o7RvTY
אני רואה מגוון סרטי התעללות בסוללות ולא הצלחתי להבין עד הסוף את כללי הבטיחות איתם.
יש כאלו ששורדות התעללות קשה ויש לפעמים התלקחויות ספונטניות.
אני מניח שהספונטניות הן סוללות מאיכות הרבה יותר נמוכה מאלו שבידינו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מה עם זעזועים?
פרייבט היברידי/חשמלי לא פוגש ויברציות בתדרים וחשיפה ממושכת כמו ברכב שטח.תתפלא...
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
25-05-20, 22:49
לא חסרות דוגמאות ברשת
https://youtu.be/u9bb-o7RvTY
אין בדוגמאות האלה אפילו רבע בסיס לדיון. אין לי מושג מה קרה שם, ובטח לא מושג על הרקע שקדם לאירוע.
לא בשביל להפחית את הזהירות הנדרשת ונקיטה באמצעים נכונים, אבל כן כדי לתת פרספקטיבה: גם מצברי חומצה-עופרת מתפוצצים מדי פעם. לי יצא להיות באיזור פיצוץ כזה שניות לאחר האירוע, פעמיים. זה אמנם לא אש, אבל גם חומצה שמוטסת לכל הכיוונים זה לא נחמד.
חנן-ג'יפולוג
25-05-20, 22:56
צריך לומר, אולי להזהיר, גם הLEV40 שאנחנו מאוד מתרשמים מהן יודעות להתנפח. יש אצלי שישה תאים נפוחים כאלה. הם יצאו ממארז ששתה כמות רצינית של מים והBMS בו נהרס.
boaz avrahami
25-05-20, 23:31
אלו השישה שכולנו אסירי תודה להם על שזיכו אתונו בכל השאר?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חנן-ג'יפולוג
25-05-20, 23:44
בול
boaz avrahami
26-05-20, 12:15
גם אני מסוקרן לגבי הצלחת הפרוייקט.
אולי כדאי לשלב אותו עם מטף קטן ליד.
הצלחתך שלך תרגיע אותי מאוד בקשר למארז שלי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
boaz avrahami
26-05-20, 13:23
אפשר לינק למאזן תאים שאתה משתמש בו!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חנן-ג'יפולוג
26-05-20, 18:07
Li-ion Lifepo4 LTO Battery Active Equalizer BMS Balancer Board 1.2A 2S 3S 5S-17S
ebay number: 313036567500
מה שיפה בו בניגוד לBMS, זה שאתה ממש רואה אותו עובד. הוא מדליק נורה ספציפית עבור כל זוג תאים שכנים שיש ביניהם הפרש מתח ושעבורם הוא מבצע איזון. כשהאיזון נגמר לאותו זוג תאים הנורה כבית. בדקתי עם רב מודד על תאים שהיו ביניהם הפרשים, ואני יכול לאשר שלא מדובר בסתם דיסקוטק אלא העבודה מבוצעת בפועל. תכונה נוספת שלו היא שהוא כביכול לא "מבזבז" את האנרגיה בתאים הגבוהים יותר על ידי פריקתם בעזרת נגד, אלא הוא מעביר את האנרגיה מתא גבוה לתא נמוך. זה כנראה די חסר משמעות מבחינה אנרגטית, אבל זרמי האיזון גבוהים יחסית, עד 1.2 אמפר, וכתוצאה מכך זמן האיזון מתקצר, והתהליך מייצר פחות חום. הנתונים מדברים על איזון ברמה של 30 מיליווטלט בין תא לתא, שזה פחות ממושלם. בסוללה של שמונה תאים טוריים, זה יכול כבר להיות באיזור ה0.2 וולט מהתא הנמוך ביותר לתא הגבוה ביותר אם הם במקרה מסודרים בצורה עוקבת וכולם עם פער מתח באותו כיוון, וזה לא מעט. אם זו בעייה אקדמית או פרקטית, עוד לא החלטתי, אבל אם אספת בשדה ערימת תאים במתחים שונים, זה בהחלט עושה את העבודה הראשונית ביעילות.
אני לא בטוח שאשתמש ברכיב הזה קבוע על הסוללה, מכיוון שבכל מקרה יהיה עליה BMS עם יציאת מתח מוגנת עבור המקרר, אז זו תהיה כפילות מיותרת.
הBMS יהיה:
4S 30A 12V BMS PCB Protection Board For LiFePo4 LiFe 18650 Battery w/ Balance
ebay number: 133043506935
אוופסס,
נקודה שלא עלתה ולדעתי שווה מחשבה -
נכון שיש לך מאזן, אבל אתה מטעין ישירות, בזרם שיכול להגיע לעשרות אמפר.
אם אחד התאים יצא מאיזון, המאזן לא יספיק לאזן בקצב של הטעינה ואתה עלול להיות בבעיה.
שני פתרונות -
1- תפרגן לעצמך BMS טוב וחזק יותר
https://www.ebay.com/itm/12V-16V-21V-3S-4S-5S-100A-PCM-BMS-for-18650-26650-Li-ion-LiPO-battery-W-Balance/322603177933?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649
חוץ מהסטרטר עצמו (ההפעלה, לא הפיקוד של האוטומט), שהכל יעבוד דרך הBMS. כמו שכתבת פה בעבר, יש מצב שזה ישגע את את הבקר טעינה של הרכב, תצטרך כנראה לחבר איזה מצבר עופרת קטן במקביל?
2- תתטעין ישירות, אבל צריך "לגנוב" יציאה מהמאזן , ולהבין מתי הוא חושב שנפתח פער, ואז לנתק את הטעינה.
ללא שום קשר, מציע לך להשקיע בBMS יותר טוב ממה ששמת, ולא פחות חשוב, אחד שיש לו רגש טמפ' (או להשקיע בהתראת טמפ' נפרדת).
חנן-ג'יפולוג
26-05-20, 21:42
הפרקטיקה הנפוצה ביישומים כנ"ל של זרמים חזקים היא לא לעבור עם הזרמים החזקים דרך הBMS. מנטרים את המצב, מפעילים במידת הצורך אזהרה, ומנתקים מפסק ראשי. גם באאוטלנדר חוטי האיזון לBMS הם דקים מאוד.
אני משתמש במצברים האלה במודול שמציג כל הזמן את המתח בכל תא והמתח הכללי.
https://youtu.be/Fw-Vq3xzeA4
boaz avrahami
26-05-20, 21:58
ומה קורה לאלטרנטור כשאין לא מצבר אם ניתקת את הטעינה במצב כזה?
גם במיצובישי הטעינה היא ישירה?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חנן-ג'יפולוג
26-05-20, 22:07
לאלטרנטור מסורתי אסור לעבוד ללא מצבר מולו. היה כאן דיון ארוך על הנושא ביוזמת גיתאי.
לא יהיה בשום פנים ואופן מצב שאני אסגור את הממסר הראשי בזמן עבודת מנוע. אם תתגלה תקלה אני אצטרך לכבות מנוע ולהבין\לפתור אותה.
ברכבים ההיברידיים והחשמליים כל זרמי הטעינה עוברים דרך בקר\ממיר ייעודי שמנהל את כל הקונצרט.
זה לא אומר שהוא יספוג או "יחסום בגופו" חלק מהזרמים, אלא הוא יווסת את תפוקת הטעינה כבר באלטרנטור או המנוע החשמלי.
הפרקטיקה הנפוצה ביישומים כנ"ל של זרמים חזקים היא לא לעבור עם הזרמים החזקים דרך הBMS. מנטרים את המצב, מפעילים במידת הצורך אזהרה, ומנתקים מפסק ראשי. גם באאוטלנדר חוטי האיזון לBMS הם דקים מאוד.
אני משתמש במצברים האלה במודול שמציג כל הזמן את המתח בכל תא והמתח הכללי.
זה מה שהתכוונתי באפשרות השניה, לטעון ישירות אבל לנתר.
חוטי האיזון אולי דקים, אבל ברגע שמתגלה יציאה מאיזון, המערכת בטוח עוצרת את הטעינה.
אני לא בטוח שההשוואה לרכב חשמלי \ היברידי לגמרי נכונה, (חוץ מסטרטר) אתה לא צריך זרמים כאלו חזקים.
בכל מקרה, לא הייתי בונה על העירנות של הנהג וכיבוי מנוע, צריך קצת לצלול על הפרטים, אבל בטוח אפשר לכבות את המתח "ערעור" של האלטרנטור, ולתת לו להמשיך להסתובב מבלי לייצר זרם.
לחלופין, תחזור לאופציה הראשונה - צריכה ישירה, ורק טעינה דרך BMS , ואז אנחנו חוזרים לסיפור של מצבר עופרת קטן במקביל.
חנן-ג'יפולוג
26-05-20, 23:08
מסובך מדי, ואני בוודאי לא הולך להתערב ברמה שתיארת בחיווט המקורי של הרכב.
דריפט של מתח תא זה תהליך ממושך, עד כמה שאני מכיר. איזון אוטומטי וניטור ידני יעשו את העבודה לדעתי, ואולי בהמשך אוסיף מעבד שינטר את הפרמטרים וידע להפעיל התראה אורקולית, אולי גם לנתק את הממסר כשהרכב כבוי.
boaz avrahami
26-05-20, 23:09
מתח עירור ולא ערעור...[emoji4]
אם אכן יש לאלטרנטור אפשרות כזו אז זו דרך המלך לתת לו להסתובב בלי ליצר טעינה.
אבל זה בטח כבר שינוי כירורגי בווסת.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
boaz avrahami
27-05-20, 05:36
חנן, באופנועים היה נהוג לשים קבל גדול במקום מצבר.
חשמל זה לא ממש תחום שאני מבין בו הרבה אז רק הזכרתי נקודה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לסיכום ביניים,
נראה עדיין לא ממש מרגישים בנוח להשתמש בבניה עצמית לשימוש ברכב.
חנן-ג'יפולוג
27-05-20, 10:18
חנן, באופנועים היה נהוג לשים קבל גדול במקום מצבר.
94
נשמע כמו פתרון טוב, למי שבאמת הולך להעביר את כל החשמל ברכב מלבד הסטרטר דרך bms.
לסיכום ביניים,
נראה עדיין לא ממש מרגישים בנוח להשתמש בבניה עצמית לשימוש ברכב.
יש הבדל גדול בין להוסיף מערכת (מערכת צרכנים, בדיוק כמו שאתה הוספת מצבר, איסולטור, חיווט), לבין להתערב במערכת הקיימת (כמו שחנן מציע פה להחליף את המצבר המקורי).
להוסיף מערכת צרכנים מבוססת ליתיום, יש בכל העולם. זה כבר לא חדש, וזה לא מדע טילים.
חנן מנסה לעשות שנוי מהותי במערכת המקורית, ועדין אומר שהוא לא רוצה להתערב בחלקים האינטימים של המערכת.
"ללכת עם ולהרגיש בלי", זה בפרסומת של החזיות או של הטמפונים.
חנן-ג'יפולוג
27-05-20, 11:37
הנה פתרון שעל פניו, לכאורה, בהנחה שהאלקטרוניקה הסינית עובדת (וכמובן שהפונקציות יבדקו אם וכשזה יגיע אליי) נראה לא יקר, פשוט מאוד ושלם (חוץ מהכננת, שכנראה תצטרך מעקף) :
https://m.aliexpress.com/item/4000801040252.html?pid=808_0000_0101&spm=a2g0n.search-amp.list.4000801040252&aff_trace_key=88395499063146a49f229397df 671060-1589494809276-01103-AYNZbMb&aff_platform=msite&m_page_id=466amp-C7EtTcv96YowjBK3buOrbA1590566251294&browser_id=c6e1f286b82e4f81bd73e7c991c4d a01&is_c=N
https://imagizer.imageshack.com/img923/5183/dXhv6p.jpg
הטעינה עוברת דרכו, הסטרטר, חשמל הרכב ואפילו האביזרים החיצוניים. הוא לא ידרוש שום שינוי חשמלי ברכב. בדיוק כפי שרציתי.
מה הבעיה גם את הסטרטר להוציא (כמו את הכננת)?
ועדיין, נראה מה זה יעשה לבקר טעינה ואלטרנטור.
חנן-ג'יפולוג
27-05-20, 12:30
א. הBMS הזה מיועד לעבוד עם הסטרטר.
ב. זה שינוי במערכת החשמל המקורית של הרכב.
boaz avrahami
27-05-20, 13:25
זה נראה כמו bms לבוסטר עם חוטים קצרים ודקים או שאני טועה?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חנן-ג'יפולוג
27-05-20, 13:48
זה לא מה שאני מבין. בוסטר לא אמור לעמוד בזרמים קבועים של 80 אמפר.
יש שם חיבור של חוטים דקים לאיזון, וברגים לכבלים העבים.
א. הBMS הזה מיועד לעבוד עם הסטרטר.
.
מציע לך להזמין 2.
אחרי שהראשון ילך, תחזור להערה הזו :-)
חנן-ג'יפולוג
27-05-20, 15:57
הזמנתי, תודה למי שתרם לדיון ועזר לי לפקס את הצרכים שלי.
יש כאלו שניגשים עם הארנק שלוף ופותרים את כל הסוגיות ...
מצבר צרכנים שני בדאסטר [emoji1749]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200527/105bcb1bea9472957ea05d3e019106b6.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200527/ada20cee2799c7224188e5fc084cefe5.jpg
זה המצבר.
הממיר זה 200 ואט סליל טהור [emoji2372]
מצבר עופרת בחלל הרכב? לא בטוח שזה ממומלץ.
זה כל כך כבד שהוא בטוח מטעין ברכב בנסיעה, ואני מקווה שאנחנו מבינים שגם אם יש מבול בחוץ, לא כדאי לישון ברכב עם מצבר כזה בתא נוסעים.
זיו, אתה בטוח שהמצברים האטומים האלו פולטים גזים?
הטעינה עוברת דרכו, הסטרטר, חשמל הרכב ואפילו האביזרים החיצוניים. הוא לא ידרוש שום שינוי חשמלי ברכב. בדיוק כפי שרציתי.
לא הייתי מעביר את הסטרטר דרך זה.
מדדתי בזמנו את צריכת הזרם של הסטרטרים בויטארה ובצ׳רוקי, והיא גבוהה יותר ממה שהמוצר הזה מתיימר לספק. אני מדבר על הצריכה המתמשכת, לא על הספייק בשבריר השנייה הראשון.
ויטארה: 100 אמפר
צ׳רוקי: 150 אמפר
חנן-ג'יפולוג
28-05-20, 09:58
בהיילקס זה יותר. הספק הסטרטר הוא 2KW.
הכרטיס מיועד לזרם התנעה ולכן ההגנה של הPEAK היא ל1000 אמפר ולא ל80 הנומינליים.
חנן,
נגיד ואתה משתמש בחשמל במשך הלילה, והליתיום מתרוקן קצת, בבוקר שאתה מניע, יש לך מחשבה, ציפיה, מה יהיה זרם הטעינה?
יש לך דרך לשלוט על הזרם הזה?
חנן-ג'יפולוג
28-05-20, 10:26
אני לא משתמש בחשמל בלילה. המצברים מנותקים בהגעה לחניון. זה אחד הנתונים שנתתי בפתיח של השרשור.
חנן-ג'יפולוג
28-05-20, 11:21
בהתעלם מהמקרה הפרטי של ההתנהלות שלי בחניון לילה:
האלטרנטור בהיילקס, לפי נתון ממקור אחד הוא 55 אמפר, ולפי מקור אחר הוא 80 אמפר. כלל האצבע אומר שבסרק אלטרנטורים נותנים באיזור החצי מהנתון הנומינלי.
אני מניח שאתה מודאג מזרם גבוה שיהרוס את האלטרנטור. בצדק. גם בספרות של בוש יש הנחיה לא לטעון בעזרת האלטרנטור מצבר ריק (חומצה-עופרת) , כי זה עלול לחמם ולהרוס את האלטרנטור.
בפועל, כולנו עושים את זה, שלא לדבר על אלו מבינינו, כולל אותי, שמשתמשים במצברים כפולים. אנחנו מרוקנים מצברים ומטעינים אותם בנסיעה, אנחנו מעמידים את הרכב עומד בסרק עם מזגן ותאורה דולקים, וברכבים רבים, לפי בדיקה שלי, במצב כזה האלטרנטור לא עומד בעומס, והמאזן הוא שלילי. המצבר נפרק. מההיכרות שלי עם מצבים כאלה מה שקורה בסוף, זה שהמצבר נפרק עד לרמה שהרכב כבה, והאלטרנטור לא נשרף. אנחנו מפעילים כננת שעוברת בסדר גודל את יכולת האספקה של האלטרנטור.
אז בפרקטיקה אנחנו מבינים שהאלטרנטורים לא נשרפים כל כך מהר. איך מצבר ליתיום ישפיע על זה? כפי שציינתי קודם בשרשור הזה ראיתי סרטון שמראה איך אלטרנטור נשרף בנסיון לטעון מצבר ליתיום של 300 א"ש (ראוי לציין כי זה רלוונטי לכולנו שבאותו ניסוי כשהפעילו את האלטרנטור בסל"ד גבוה הזרם אמנם עלה משמעותית, אבל עקב המהירות המואצת של מניפת הקירור האלטרנטור עמד בזה ללא נזק. נקודה למחשבה כשאנחנו מתניעים רכב עם מצבר ריק) . במצבר נשוא השרשור הזה הקיבול ביום טוב הוא קצת פחות מ40 א"ש אז זה לא דומה.
מה יקרה בפועל? אני חושש שלא ניתן יהיה לתת תשובה ברורה עד לצבירה של נסיון מעשי.
בהתעלם מהמקרה הפרטי של ההתנהלות שלי בחניון לילה:
האלטרנטור בהיילקס, לפי נתון ממקור אחד הוא 55 אמפר, ולפי מקור אחר הוא 80 אמפר. כלל האצבע אומר שבסרק אלטרנטורים נותנים באיזור החצי מהנתון הנומינלי.
אני מניח שאתה מודאג מזרם גבוה שיהרוס את האלטרנטור. בצדק. גם בספרות של בוש יש הנחיה לא לטעון בעזרת האלטרנטור מצבר ריק (חומצה-עופרת) , כי זה עלול לחמם ולהרוס את האלטרנטור.
בפועל, כולנו עושים את זה, שלא לדבר על אלו מבינינו, כולל אותי, שמשתמשים במצברים כפולים. אנחנו מרוקנים מצברים ומטעינים אותם בנסיעה, אנחנו מעמידים את הרכב עומד בסרק עם מזגן ותאורה דולקים, וברכבים רבים, לפי בדיקה שלי, במצב כזה האלטרנטור לא עומד בעומס, והמאזן הוא שלילי. המצבר נפרק. מההיכרות שלי עם מצבים כאלה מה שקורה בסוף, זה שהמצבר נפרק עד לרמה שהרכב כבה, והאלטרנטור לא נשרף. אנחנו מפעילים כננת שעוברת בסדר גודל את יכולת האספקה של האלטרנטור.
אז בפרקטיקה אנחנו מבינים שהאלטרנטורים לא נשרפים כל כך מהר. איך מצבר ליתיום ישפיע על זה? כפי שציינתי קודם בשרשור הזה ראיתי סרטון שמראה איך אלטרנטור נשרף בנסיון לטעון מצבר ליתיום של 300 א"ש (ראוי לציין כי זה רלוונטי לכולנו שבאותו ניסוי כשהפעילו את האלטרנטור בסל"ד גבוה הזרם אמנם עלה משמעותית, אבל עקב המהירות המואצת של מניפת הקירור האלטרנטור עמד בזה ללא נזק. נקודה למחשבה כשאנחנו מתניעים רכב עם מצבר ריק) . במצבר נשוא השרשור הזה הקיבול ביום טוב הוא קצת פחות מ40 א"ש אז זה לא דומה.
מה יקרה בפועל? אני חושש שלא ניתן יהיה לתת תשובה ברורה עד לצבירה של נסיון מעשי.
אתה משיג אותי בלפחות צעד אחד.
אני עוד בשלב של האם יתפתחו שם זרמים חזקים.
אם כן, ואני חושש שלפעמים, גם אם בד"כ אתה לא צורך, אבל נגיד והיה ארוע וצריך תאורה וכו'.... זה מה שיקרה, המצבר לא יהיה מלא, ואז יתפתחו זרמי טעינה חזקים.
אני מניח שדווקא הליתיום הכי פחות בעייתי, אבל ה BMS יכול להתחמם, ואולי להנזק, ולגבי האלטרנטור אתה כבר הסברת.
- - - Updated - - -
זיו, אתה בטוח שהמצברים האטומים האלו פולטים גזים?
הגז הוא תוצר לוואי תהליך הטעינה של מצבר עופרת. יש טעינה נוצר גז.
לא תשחרר את הגז, המצבר יתפוצץ.
חנן-ג'יפולוג
28-05-20, 14:19
האלטרנטור שלי, ע"פ הדעה המפרגנת, הוא 80 אמפר. במקרה הכי קיצוני, כשהליתיום יהיה מספיק ריק עד שיוכל לקבל לתוכו זרם כזה, האלטרנטור יתן 80 אמפר מינוס זרמי הצרכנים ברכב, לזמן קצוב, כי בזרם כזה מתח המצברים יעלה מהר מאוד, דקות או אפילו שניות והזרם ירד בהתאמה.
תאים מקביליים של LEV40 יעמדו גם ביותר כפליים מזרם טעינה כזה.
הBMS? ימים יגידו. אני לא רוצה או מתכוון להעמיד אותו במבחן כזה, בדיוק מהסיבות שהעלית.
לגבי תאורה: גם בליל הסדר, בארוחה לשתי משפחות לא נגענו במצבר הרכב. פאוורבנקים בלבד.
https://imagizer.imageshack.com/img923/9836/gQE2O8.jpg
בהיילקס זה יותר. הספק הסטרטר הוא 2KW.
הכרטיס מיועד לזרם התנעה ולכן ההגנה של הPEAK היא ל1000 אמפר ולא ל80 הנומינליים.
חנן, קרא שוב את מה שכתבתי:
אני מדבר על הצריכה המתמשכת, לא על הספייק בשבריר השנייה הראשון.
ויטארה: 100 אמפר
צ׳רוקי: 150 אמפר
המספרים האלו מתייחסים ל- 80 אמפר ולא ל- peak. שאלתי פעם בחנות לענייני RC ממנה אני קונה את הליפו, מהו משך הזמן שהם מחשיבים Peak. ענו שלא יותר משנייה.
לי אישית אין דרך למדוד את ה- peak, אבל בסרטון שראיתי פעם אל מול איזו יונדאי או קיה מהקטנות, מדדו שם 700 אמפר peak. בהיילקס זה כנראה יהיה הרבה יותר.
בקיצור, גם בהתייחסות לזרם רגעי וגם בהתייחסות לזרם מתמשך, וגם בהנחה שהמעגל הזה באמת עומד בנתונים שהיצרן מציג, הסטרטר של ההילקס יהיה הרבה מעבר לתחום העבודה שלו.
לא מכיר אישית את תא המנוע של ההילקס, אבל בהנחה שמדובר בסטרטר קונבנציונלי אז לא נדרש שום שינוי בחיווט המקורי כדי לספק לסטרטר את חיבור הזרם הגבוה ללא BMS בנפרד משאר מערכת החשמל של הרכב. כל מה שנדרש הוא להעביר כבל עבה אחד ולחבר אותו במקום הכבל המקורי שמזין את הסטרטר.
חנן-ג'יפולוג
29-05-20, 09:46
תודה, אבל זה לא יקרה. אם זה יהיה הפתרון היחיד שישאר, אז לא יהיה ליתיום.
הפתרון צריך להיות מוכל במצבר.
לגבי הכרטיס, אעמיד אותו במבחן. אם הוא ימות או שיחתוך את הזרם לסטרטר, אבין שהוא לא מתאים ואחזור לפתרון המקורי, של חיבור למצבר לא דרך BMS .
boaz avrahami
29-05-20, 09:47
שאלה טכנית על אלטרנטורים-
האם בזמן העבודה האלטרנטור תמיד מעביר למצבר את מלוא פוטנציאל ההספק שהוא מייצר?
אין מנגנון כמו זרם עירור או בקר שיודע לעצור את הטעינת יתר?
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
חנן-ג'יפולוג
29-05-20, 10:02
יש באלטרנטור מייצב מתח וזהו. המתח הוא 14 וולט, והזרם שמתפתח הוא פונקציה של הצרכנים, ביניהם המצבר, והיכולת של האלטרנטור לשמור את המתח הזה.
אם סך הצרכנים ומצב המצבר הוא כזה שב14 וולט הזרם שיתפתח הוא גבוה מה80 אמפר, אז כשהאלטרנטור הוא 80 אמפר, הוא לא יעמוד באספקת זרם כזה, והמתח יפול עד שהזרם יהיה 80 אמפר. זה בסל"ד גבוה. בסרק זה בערך חצי מזה.
לגבי הכרטיס, אעמיד אותו במבחן.
בהצלחה..
אולי כדאי לשלב אותו עם מטף קטן ליד.
כן, כדאי [emoji16]
שאלה טכנית על אלטרנטורים-
האם בזמן העבודה האלטרנטור תמיד מעביר למצבר את מלוא פוטנציאל ההספק שהוא מייצר?
אין מנגנון כמו זרם עירור או בקר שיודע לעצור את הטעינת יתר?
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
- - - Updated - - -
יש באלטרנטור מייצב מתח וזהו. המתח הוא 14 וולט, והזרם שמתפתח הוא פונקציה של הצרכנים, ביניהם המצבר, והיכולת של האלטרנטור לשמור את המתח הזה.
אם סך הצרכנים ומצב המצבר הוא כזה שב14 וולט הזרם שיתפתח הוא גבוה מה80 אמפר, אז כשהאלטרנטור הוא 80 אמפר, הוא לא יעמוד באספקת זרם כזה, והמתח יפול עד שהזרם יהיה 80 אמפר. זה בסל"ד גבוה. בסרק זה בערך חצי מזה.
אני חושב שאתם אומרים בערך את אותו הדבר.
אני לא בטוח לגבי מכוניות חדשות, אבל היסטורית, הווסת מתח עובד ע"י זה שהוא שולט במתח שמסופק לרוטור של האלטרנטור (מתח עירור).
כל עוד המתח מוצא יהיה נמוך ממתח המטרה (נגיד 14V), המייצב יתן מתח מכסימלי והאלטרנטור ינסה להוציא את ההספק המכסימלי (הזרם תלוי בסל"ד). ברגע שזרם הטעינה (הנדרש ע"י הצרכנים), נמוך מהזרם שהאלטרנטור מייצר, המתח יתחיל לעלות, ואז המייצב יוריד את המתח עירור, מה שיוריד את המתח של האלטרנטור, ויוריד את הזרם טעינה.
boaz avrahami
29-05-20, 13:38
אתם אומרים בערך את אותו הדבר
אני לא אומר כלום. רק שואל.
הרמה המקצועית שלי שנות אור משלכם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ובינתיים באוסטרליה,
חברה שמייצרת מצברי lifepo4 כהחלפה ישירה למצבר ראשי בתא מנוע ברכב שטח.
יודע להיטען מאלט סטנדרטי ועמיד בתנאי הקשים בתא מנוע.
רק אומר הדולר האוסטרלי ברצפה עכשיו.. (:
https://www.deepcyclesystems.com.au/product/12v-80ah-extreme-battery/
https://youtu.be/jKg8wxDUBV0
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
boaz avrahami
22-06-20, 10:08
ונניח קנית אותו...
איך יגיע?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
איך באמת?
העלתי את זה בעיקר להראות שיש בשלות כבר .. ומקווה שתוך כמה שנים זה יהיההסטנדרט.
ונניח קנית אותו...
איך יגיע?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז,
תסתכל טוב על הסרטון הזה, שהוא רוצה להראות דוגמה ל BMS גרוע, אני חושב, שהוא מביא תמונה של הBMS שאתה הזמנת :-(
boaz avrahami
22-06-20, 11:47
בועז,
תסתכל טוב על הסרטון הזה, שהוא רוצה להראות דוגמה ל BMS גרוע, אני חושב, שהוא מביא תמונה של הBMS שאתה הזמנת :-(
ואללה נכון.
אם הוא משווה את שלי מול ה BMS שמיועד לתנאי קיצון צבאיים מה זה אומר על כל ה noname שאתם משתמשים בהם שהם עם הלחמות ללוח?
חומר למחשבה.
מעולם לא חשבתי להפעיל את העסק אצלי בתנאי קיצון של מעל 40 מעלות אבל אם יש בקרים יותר מוצלחים בשטח אשמח להשתדרג.
לא חוסך בבטיחות
לבקר שלי יש תיעוד וספרות ויצרן עם שם שטוען להגנת טמפרטורה של 50 מעלות ופריקה 70 מעלות והגנות מקצר אטימות למיים ועוד.
איזה מידע יש לך על הבקרים שאתה משתמש בהם?
אפילו את שם היצרן אתה לא מכיר.
שלא להזכיר את המבחנים המצולמים שלהם ברשת שעברו בהצלחה יתרה.
אם זה המצב אני באמת ממליץ לך לחשב מסלול מחדש...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ואללה נכון.
אם הוא משווה את שלי מול ה BMS שמיועד לתנאי קיצון צבאיים מה זה אומר על כל ה noname שאתם משתמשים בהם שהם עם הלחמות ללוח?
חומר למחשבה.
מעולם לא חשבתי להפעיל את העסק אצלי בתנאי קיצון של מעל 40 מעלות אבל אם יש בקרים יותר מוצלחים בשטח אשמח להשתדרג.
לא חוסך בבטיחות
לבקר שלי יש תיעוד וספרות ויצרן עם שם שטוען להגנת טמפרטורה של 50 מעלות ופריקה 70 מעלות והגנות מקצר אטימות למיים ועוד.
איזה מידע יש לך על הבקרים שאתה משתמש בהם?
אפילו את שם היצרן אתה לא מכיר.
שלא להזכיר את המבחנים המצולמים שלהם ברשת שעברו בהצלחה יתרה.
אם זה המצב אני באמת ממליץ לך לחשב מסלול מחדש...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני חושש שאתה מערבב מס' נושאים שממש לא קשורים.
הלחמות כן או לא, לא קשור. זה ש BMS מחייב הלחמה, לא אומר שהוא נחות (או יותר טוב). זה בסה"כ מעיד על האריזה ומידת ההנגשה שלו.
אטימות למים - מצטער, אני לא מתרגש מהנתון הזה. אני שם את הBMS, יחד עם המצבר, בתוך ארגז פעולה. אם יגיעו לשם מים..... הBMS פחות מדאיג אותי :-). אטימה למים נראה לי יותר כגימיק שיווקי.
טמפ' עבודה- הבעיה היא לא ה BMS, הבעיה היא המצבר. לאלקטרוניקה אין בכלל בעיה לעבוד בטמפ' קרות, לליתיום יש. בקיצור, טווח הטמפ' הוג נגזרת של המצבר, לא של ה BMS.
כל השאר, אמינות של המוצר תיעוד, הכרות \ היסטוריה של שימוש אתה צודק.
אני חושב שאמרתי לך, יש הרבה הצעות לBMS שנראה כמו האדום \ אטום הזה, ואני לא מאומר שבפנים, כולם אותו הדבר, אבל אלו שראיתי (תמונה) פתוחים, נראו לי מאוד פשוטים, ולכן הייתי מסוייג מהם מהרגע הראשון.
אני מסכים אתך, שהעובדה שהם מגיעים באריזה עם חוטים כלים לחיבור, מקל על השימוש.
אני פותר (אפילו נהנה) את בעיית המארז לחוד.
זיו... איך אתה מתעלם מהמשמעות של אטימות למים/אבק במצבר שתוכנן לעבוד כמצבר ראשי בתא מנוע?
זו דרישת ייסוד... ממה לא תעלול שיווקי.
עפ המידע שהיצרן מספק נראה שהמצבר שהעלתי תוכנן במקור לצבא הבריטי ומסופק מס' שנים...
אין מקום להשוואה עם הפצצה שאנחנו מתכננים diy.
boaz avrahami
22-06-20, 14:04
נניח שאתה צודק ( כמו תמיד), מה מוביל אותך למסקנה שהבקרים שלך מוצלחים יותר?
הרי מן הסתם יש לי גם Daly שהוא הרובסטי והיקר במשפחה של עד עשרות דולרים ויש לי גם פשוטים כמו שלך שהם לא רובסטיים ואין לך מידע מי היצרן, מה הנתונים ואפילו מבחנים ברשת אין עליהם.
מילא המסקנה שלך הייתה שאתה בסיכון גבוה ממני ואתה חייב להשתדרג אבל אתה בפועל משתמש במוצר כמעט הכי זול שיש בעלי , בלי מוניטין או תיעוד וכמובן שאיש לא בדק אותו ובסוף טוען נגד בקרים אחרים?
לא התבלבלת קצת?
כפי שכתבתי, אם תמצא מוצר מתחרה לבקר שלי שהוא גם של יצרן רציני וגם רובסטי ובעל תיעוד אשקול בחיוב לשדרג.
להשתנמך אני לא מוכן.
והערה נוספת,
ה Daly שבסרטון עבר כנראה השוואה בתנאי קיצון לשימוש צבאי.
הבקר הזול כמו שיש לשנינו ( שלי במגירה) לא היה שורד שם שניה ולכן אפילו לא הוצג.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אם זו ההנחה, אז למה הוויכוח? :-)
לא אמרתי שהוא טועה, ניסיתי להגיד שאולי אתה טועה.
עד כמה שאני זוכר, אתה לא מתכוון לשים את הליתיום (Li-ON ולא LiFePo4) בתא מנוע, ואתה כן שוקל (כמו כולנו ) להכניס אותו לתוך איזה ארגז.
עבורנו, לדעתי השיקול של עמידות למים, פחות חשוב.
לגבי מה אני משתמש, אני לא חושב שאתה יודע במה אני משתמש. אתה לכל היותר מכיר אחד מהדגמים שניסיתי, ונשאר לי מיותר.
וגם לגביו, ראית שאני יודע להבחין בתתי דגמים (עם הגנה או בלי, והספקים :-)
עברו לי תחת הידיים התקנתי במו ידי, בערך 10 סוגים שונים, ומן הסתם כן קראתי תגובות של אנשים ברשת על דגמים נוספים.
לא במקרה הגבתי פה לאנשים (למשל לאסף או חנן, על ה BMS הירוק שהם שמו פה קישורים) עם ספקות.
אני בהחלט רגוע עם מה שאני משתמש כרגע, ולראיה, למרות שאני מתעלל בו לא מעט, הוא מוכיח את עצמו.
https://www.ebay.com/itm/12V-16V-21V-3S-4S-5S-100A-PCM-BMS-for-18650-26650-Li-ion-LiPO-battery-W-Balance/322603177933?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649
אני בהחלט מקבל את השיקול שלך, למה אתה מנסה להמנע מההלחמות ולמה את מחפש סגור במארז, אבל לי זה פחות חשוב.
boaz avrahami
22-06-20, 16:57
לי חשוב מקסימום הגנות, מקסימום רובסטיות וכמה שפחות אילתורים ועבודה ביתית על ה״פצצה״. במיוחד כשזה נוסע בשטח.
בחנתי סקירות של ה Daly ונראה לי שהוא מהיותר מוצלחים שניתן להשיג ל Li-ion.
אחת הנקודות שהבחור שטוען שהוא רכש ( אבל מודה שהוא קיבל את המצברים שלו בשווי אלפי דולרים חינם בהתחלת הסרט) היא שאתה לא יודע מה יש בתוך הקופסאות האטומות.
כשהוא מציג אותן פתוחות זה נראה מאוד דומה למה שאתה בונה בעצמך.
בוא נודה על האמת, אין להם סיבה לחסוך כמה דולרים ספורים בין בקר מוצלח לפחות מוצלח.
ההבדלים מתחילים כשהכרטיסים בנויים בשיטות יותר מושקעות.
חוטים וחיבורים מאסיביים
הגנות חום, טעינה ופריקה
אטימות ועמידות לתנאי סביבה
הגנה מקצר ועוד.
גם אחרי שבדקת ונדמה לך שאתה בטוח במוצר שלך הרי ברור שהוא מיוצר בתקן הכי נמוך שיש.
בלי תיעוד ספרות או סטנדרט.
אז כפי שאמרתי, אני אשמח לשדרג ליותר מוצלח ( זה הכי שמצאתי עד כה).
אני מתקשה להבין כיצד אתה חושב שאצלי המצב יותר גרוע משלך.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כי אם המעגל שאני חושב, הוא פושט
חנן-ג'יפולוג
30-06-20, 09:48
ניסוי ראשון הבוקר. מצברי החומצה-עופרת מנותקים מהרכב, כל החשמל מגיע מהליתיום דרך נתיך 500A, דרך BMS ודרך ממסר ראשי.
מניע. מזגן עובד עם אורות גבוהים.
לא נצפו בעיות מיוחדות. ניסיתי להרגיש התחממות באחד מאביזרי\חיבורי המערכת. קר.
אני מתכוון לממש בימים הקרובים מפסק ידני עוקף BMS, כדי להקל עליו בזמן עבודת כננת, או בזמן תקלה כלשהי - כניסת אוויר כתוצאה מדלק שנגמר וכו', שתגרום לסטרטר ארוך במיוחד. בנוסף, לפקד על הממסר הראשי ע"י מתג בקבינה.
אבנה גם מארז קשיח, שיגן על הסוללה ואביזריה מפגיעה מכנית, וסלסלה מסודרת.
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/922/f4RIut.jpg
כל הכבוד.
רק הערה קטנה,
אני חושב שמפסק מעקף ל BMS , זה נכון וחשוב.
אבל, הייתי משתמש בזה רק לחירום, לא כתורת לחימה של הכננת.
יהיה לך ארוע חילוץ, תהיה מרוכז בחילוץ ועד שתשים לב ( שהכל יעצר) , הלכו המצברים.
תעשה ניסוי עם הכננת ותראה עם ה BMS מתחמם.
אם כן ואתה מחליט לעקוף, אתה חייב , במינימום, איזה התרעה קולית למתח נמוך , או הכי טוב ניתוק אוטמטי.
My two cents
מרשים !
מה המתקן העגול למעלה ?
boaz avrahami
30-06-20, 13:59
עד איזה מתח ה bms מאפשר לך לרדת ומה הקיבולת בין ה 14.2 למינימום הזה ב AH?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חנן-ג'יפולוג
30-06-20, 14:33
נתוני הbms מציינים 2.5 וולט לתא.
הזמנתי מד אנרגיה שעוד לא הגיע אליי. הוא יכול לעזור לי לבצע את הבדיקה שציינת, אבל אני לא בטוח שארוץ לבצע אותה. זו בדיקה שלוקחת את התאים ואת האלטרנטור לקצוות, ולצרכים שלי אין לי צורך בה.
אם הנסיון בשטח יראה שחסר לי קיבול, אתמודד עם זה בהמשך.
למעשה, אתה יכול לבצע את הבדיקה על התאים שלך.
boaz avrahami
30-06-20, 14:36
אני עובד על שלישיה ואני משחק בתחום של 3.7 עד 4.2.
שם אני מקבל כ 30 אש עד למנתק המקרר ויש עוד קצת מיץ. סדר גודל של 35 עד למתח של 3.2 כפול 3.
ממש לא דומה למצב שלך.
מעבר לעובדה שהמתחים שאתה מציין הם בתחום הנזק לתאים, לא?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא קצת Over qualified להיילקס ישן, פשוט וטוב?
אני עובד על שלישיה ואני משחק בתחום של 3.7 עד 4.2.
שם אני מקבל כ 30 אש עד למנתק המקרר ויש עוד קצת מיץ. סדר גודל של 35 עד למתח של 3.2 כפול 3.
ממש לא דומה למצב שלך.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז,
לאופי השימוש של חנן, אין לו בעית קיבול.
אבל עבור הניסיות שלך, ולידע כללי-
טעינה של ליתיום מקיימת כלל 80%-20%.
ב 20% מזמן הטעינה, המצבר מגיע ל 80% מהקיבולת שלו, וע"מ לטעון עד הסוף, שאר ה 20%, לוקח עוד 80% מזמן טעינה הכללי.
(לסוגי מצברים שונים, יש זרם וזמן טעינה אופטימלי, אבל זה פחות חשוב לדיון הזה)
אם תעקוב אחרי זרם הטעינה של הליתיום שלך, ונגיד ויש לך ספק 5A בבית, אתה תראה, שבשלב מסויים, זרם הטעינה מתחיל לדעוך, ולקראת הסוף, זה יכול להגיע לפחות מ 100MA, ועדיין ימשיך לטעון, זו בדיוק הסיבה למה ה 20% האחרונים לוקחים כל כך הרבה זמן.
בקיצור, לקיבול מקסימלי, צריך טעינה ארוכה (גם אחרי שנראה לך שהמצבר הגיע למתח המכסימלי שלו).
עוד נקודה לתשומת לב מי שטוען את הליתיום ברכב, וכן מחפש קיבול מקסימלי -
אם עושים הפסקת צהריים או כל עצירה ארוכה אחרת לקראת סוף היום, צריך לקחת בחשבון שהמצבר לא יהיה 100% מלא בעצירה לחניון לילה (ולא משנה אם יש לך יכולת טעינה של 10A או יותר, לקראת הסוף, הטעינה איטית).
הנחת העבודה שלי - פחות 10%.
129917
נלקח מפה - https://sound-au.com/articles/lithium-charging.htm
חנן-ג'יפולוג
30-06-20, 16:07
לא קצת Over qualified להיילקס ישן, פשוט וטוב?
בהחלט Over qualified
בהחלט Over qualified
כל הכבוד, יתכן והוא היחידי בעולם בתצורה הזאת.
חנן-ג'יפולוג
30-06-20, 16:14
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
על הגבול. הייתי שמח אם הbms היה מנתק יותר גבוה, אבל כבר יצא לי לטעון בהצלחה תאים ממתחים נמוכים יותר.
בכל מקרה, אין לי כוונה לרדת למתח הזה. אני מסיים נסיעה וסוגר מפסק ראשי. הגנת הbms נמצאת שם רק למקרה שיכחה, או תקלה.
חנן-ג'יפולוג
30-06-20, 17:07
מה המתקן העגול למעלה ?
ממסר ראשי.
חנן-ג'יפולוג
30-06-20, 17:15
כל הכבוד.
רק הערה קטנה,
אני חושב שמפסק מעקף ל BMS , זה נכון וחשוב.
אבל, הייתי משתמש בזה רק לחירום, לא כתורת לחימה של הכננת.
יהיה לך ארוע חילוץ, תהיה מרוכז בחילוץ ועד שתשים לב ( שהכל יעצר) , הלכו המצברים.
תעשה ניסוי עם הכננת ותראה עם ה BMS מתחמם.
אם כן ואתה מחליט לעקוף, אתה חייב , במינימום, איזה התרעה קולית למתח נמוך , או הכי טוב ניתוק אוטמטי.
My two cents
אני לא רואה סיבה להעמיס את הbms בזרם שהוא נומינלית, פי 5, מזה שאמור לזרום בו, ולשניות ארוכות. זו התעללות לשמה.
אני גם ממש לא רוצה להגיע למצב שהbms מתנתק תוך כדי עבודת מנוע, מחשש לחיי האלטרנטור. למעשה אני שוקל לנטר את הפרש הפוטנציאלים לפניו ואחריו ולהפעיל התראה קולית במידה ומתפתח מתח כזה עקב ניתוק שלו. לכן אני אמנע מהגנות נוספות שמנתקות. מוניטור זה בסדר, ניתוקים כמה שפחות.
מקבל את השיקולים.
רק תחשוב אתה עושה התראה שאתה שומע בזמן עבודה בחוץ.
boaz avrahami
30-06-20, 20:29
אני ההדיוט מפקפק בסידור הזה.
יש לך מצבר בלי קיבולת כמעט הגם שיש לא מספיק כח להתנעה.
אתה ללא יתירות.
אני הייתי שם שלושה בטור ומחזק אותם במקביל . נניח שלושה זוגות או שלוש שלישיות בטור ועובד על הצד המלא של התאים.
רוב המיץ נמצא בין 3.7-4.2.
אבל למען האמת, התאים האלו לא ממש מתאימים במתחים שלהם לחיות בתחום הנדרש ברכב.
לאן שאתה לא מסתכל אתה משלם מחיר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתה ללא יתירות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יש לו מצבר נוסף....
חנן-ג'יפולוג
30-06-20, 21:23
אני ההדיוט מפקפק בסידור הזה.
גם אני, אבל מה זה משנה? או שזה יעבוד, או שלא. אם לא, נפרק, או נבנה מחדש עם lifepo4.
בכל מקרה הרווחתי ידע ונסיון.
הדבר היחיד שחשוב הוא לא ליצור סיכון, ובשביל זה פתחתי את השרשור, וגם שיניתי ארכיטקטורה תוך כדי ההתפתחות שלו.
חנן-ג'יפולוג
30-06-20, 21:32
עד שאני אהיה בטוח במערכת אני מפוצץ ביתירות. שני מצברי העופרת עדיין במקום, ומכיוון שלא נגעתי במע' החשמל המקורית, הם במרחק של חיבור בורג בודד מלהיכנס לעבודה.
חוץ מזה, יש עוד סוללת ליתיום מארבעה תאי lev40 לגיבוי.
עד שאני אהיה בטוח במערכת אני מפוצץ ביתירות. שני מצברי העופרת עדיין במקום, ומכיוון שלא נגעתי במע' החשמל המקורית, הם במרחק של חיבור בורג בודד מלהיכנס לעבודה.
חוץ מזה, יש עוד סוללת ליתיום מארבעה תאי lev40 לגיבוי.
בניגוד לליתיום, מצבר עופרת נפרק.
איך אתה דואג שברגע האמת, המצבר יהיה טעון?
חנן-ג'יפולוג
01-07-20, 07:32
הרכב בחניה. הם מחוברים למטען, כרגיל.
חנן-ג'יפולוג
01-07-20, 10:53
אני הייתי שם שלושה בטור ומחזק אותם במקביל . נניח שלושה זוגות או שלוש שלישיות בטור ועובד על הצד המלא של התאים.
רוב המיץ נמצא בין 3.7-4.2.
אבל למען האמת, התאים האלו לא ממש מתאימים במתחים שלהם לחיות בתחום הנדרש ברכב.
כבר דיברנו על זה. זה לא יכול לעבוד. ברגע שהמתח שלהם יגיע ל12.6 הBMS ינתק והאלטרנטור יעבוד ללא מצבר מולו.
אז אמרת עוד מצבר חומצה עופרת, לתיווך. עוד מורכבות. כבר עדיף לקנות LIFEPO4, או להישאר עם SLA.
הגענו ללופ מחשבתי.
מה שכן, מכיוון שאני ממילא נוסע קבוע עם מצבר ליתיום ספייר, כפי שתיארתי קודם, אני כנראה אנצל את ההזדמנות שאני בונה סלסלה ואכניס אותו לצד מצבר הליתיום הראשי, במקום שיהיה זרוק בארגז ויעשה לי בלאגן. ואם הוא כבר שם קבוע, אז אולי להמיר אותו לשלושה תאים, לטעון אותו עם DC DC, ולשים ממסר שבלחיצת כפתור בקבינה יגשר אותו לפלוס הראשי של הרכב להתנעת חירום.
סעמק, כבר הייתי צריך לקנות JEEP, שיהיו תקלות אמיתיות לעבוד עליהן, במקום לחפש תעסוקה יזומה.
נמרוד צדק.
בשביל (האולי) פעם ב.....
תשאיר את מצבר החרום מבודד ומנותק, לא כפתור ולא ריילי.
אם תגיע לבעיה, יתכבד כבודו, יוציא את המצבר ( חרום) מהקופסה, ויחבר אותו עם קרוקודילים.
בניתי מערכות גדולות ומסובכות, הרכיב הכי אמין שיש, זה הרכיב שחסכת מהמערכת.
הרכיב הזה, לעולם לא יפיל אותך :-)
אתה מושך חוטים ומוסיף ממסרים ומפסקים...
בסוף , ובד"כ זו תהיה טעות אנוש, רגע של חוסר זהירות..... ויהיה שם איזה זץ סגול.
תשאיר את זה מחוץ למשוואה.
חנן-ג'יפולוג
01-07-20, 11:50
הגיוני.
boaz avrahami
01-07-20, 15:04
הגיוני.
הרגת אותו עכשיו... [emoji23]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חנן-ג'יפולוג
06-07-20, 08:18
מאז ההתקנה עברו על הטנדר ימים אינטנסיביים, בעיקר מבחינת התנעות, שכן הוא משמש ללימודי נהיגה של הבת האמצעית. שלוש עד חמש שעות נהיגת שטח בכל יום.
אז לטווח הבינוני ניתן לומר שהעסק עובד. המנוע מתניע, האלטרנטור לא נשרף, ואפילו המקרר ומדחס האויר פועלים. לכננת עוד לא נזקקנו. המתח יציב מאוד, בין אם המנוע מותנע ובין אם הוא כבוי, 14 וולט. מפסק הכיבוי הראשי מותקן במיקום נוח על לוח השעונים. זה אולי היתרון התפעולי היחיד שיש בינתיים לסידור הזה (לפני כן הייתי צריך לסגור מפסקים ידניים בתא המנוע) . זה וזה שנפטרתי מההרגל לחבר מטען בסיום נסיעה.
נראה שבקרוב מאוד מצברי הsla ילכו למחסן.
חנן-ג'יפולוג
11-07-20, 22:23
עדכון אחרון , בשאיפה, לשרשור הזה. אם יהיה עדכון נוסף זה כנראה יהיה בגלל כשל.
מצברי הsla הוצאו ממקומם, ביחד עם הכבלים והמפסקים שלהם (וגם של מדחס האוויר, למי שזוכר את הפרויקט המוזר ההוא). פינה חלל רב בתא המנוע, וגם עשה הרבה סדר בעין.
היום יצאנו ליום טיול/הדרכת נהיגה (לבתי) אינטנסיבי: מעין יהב, דרך הנקרות, כביש 40, והערוד, כמעט עד לכביש הגבול המערבי.
אז לטיול הזה עוד לקחתי את המצברים והכבלים בארגז, אבל הערב הם הולכים למחסן.
https://imageshack.com/i/pn9qNuIkj
חנן-ג'יפולוג
25-07-20, 15:12
תקלה ראשונה: הflux capacitor התפגר. עושה קליק תקין ולא מעביר חשמל.
חיברתי את שני הכבלים העבים לרגל אחת, והמשכנו לטייל.
בלי קשר לתקלה, כבר תכננתי קודם להיפרד ממנו. לאחר שהוא הגיע אליי מדדתי ומצאתי שזרם ההפעלה שלו הוא חצי אמפר. המון. זה אומר שאם הייתי שוכח אותו דלוק בחנייה, מה שהיה גומר לי את המצבר זה היה בדיוק האביזר שאמור למנוע את זה...
לא פשוט למצוא ממסר ראשי שלא דורש זרם להישאר במצב הon שלו. latching relay. כלומר, יש, אבל בעלויות של ארבע ספרות. אולי יש במחירים הגיוניים יותר ולא מצאתי.
כן מצאתי ממסרים latch קטנים של 50 אמפר. הזמנתי שמונה כאלו עם כוונה לחבר אותם במקביל, אולי על pcb שאבנה לזה.
בינתיים, אצטרך לשים לב לא לשכוח אורות דולקים וכו'.
את המקרר כבר חיברתי לממסר שנדלק כשיש טעינה, אז הוא לא מקור לדאגה.
בחיית חנן, עשית את כל זה בשביל לנתק מקרר שהמנוע כבוי???
יש לך קיבול אפקטיבי של למעלה מ 70AH...
זה למעלה מיומיים עבודה של המקרר.
תעשה לעצמך טובה וחבר אותו קבוע.
תשאיר את ההגנת מתח שלו על 11-11.3 וסע לשלום.
לגבי הממסר, איזה זרם אתה רוצה להעביר שם?
לא בטוח שכמה ממסרים קטנים במקביל יקחו פחות.
אחד לפני סוויץ למקרר וכו, כל השאר אחרי סוויץ
חנן-ג'יפולוג
25-07-20, 17:23
בואו נעזוב את המקרר לשרשורי מקררים. יש מספיק. אני מרוצה מאוד מהסידור הזה.
לגבי הממסרים, הם מסוג latch, אז צריכת הזרם שלהם היא אפס. הם צורכים זרם לעשירית שניה בלבד ברגע העברת המצב מon לoff ולהיפך.
הם אמורים לשמש כממסר ראשי ולהעביר הכול. כולל סטרטר וכו' . אולי ארחם עליהם ואשנה את נקודות החיבור של המפסק הידני העוקף-bms הקיים כך שהוא יעקוף גם את ממסרי הlatch בזמן תפעול הכננת.
₪ 12.47 8%OFF | 1PCS HFE10-2-12-HT-L2 50A magnetic latching relay components
https://a.aliexpress.com/_dTDmXxN
באמת? ממסרי 50 אמפר מעליאקפרס? מקווה שאת המטף אתה קונה בארץ..
חנן-ג'יפולוג
25-07-20, 18:07
הbms נקנה שם ומה שמדאיג אותך אלו הממסרים?
חנן,
איזה זרם אתה מצפה להעביר שם?
שאתה מחבר ממסרים במקביל, אין מצב שהניתוק והחיבור יהיו באותו הזמן, והמאית שניה הזו, תדביק\ תשרוף את המגעים.
בממסר latch, זה עוד יותר חמור.
חנן-ג'יפולוג
25-07-20, 23:20
170 אמפר בסטרטר, אבל זה משמש כממסר ראשי. החיבור והניתוק לא נעשים תחת עומס. אתה מרים מפסק, כל הממסרים נסגרים, ורק שניות מאוחר יותר אתה מפעיל סטרטר. התזמון המדויק של הממסרים לא רלוונטי כלל ליישום הזה.
בלי קשר לתקלה, כבר תכננתי קודם להיפרד ממנו. לאחר שהוא הגיע אליי מדדתי ומצאתי שזרם ההפעלה שלו הוא חצי אמפר. המון. זה אומר שאם הייתי שוכח אותו דלוק בחנייה, מה שהיה גומר לי את המצבר זה היה בדיוק האביזר שאמור למנוע את זה...
לא פשוט למצוא ממסר ראשי שלא דורש זרם להישאר במצב הon שלו. latching relay. כלומר, יש, אבל בעלויות של ארבע ספרות. אולי יש במחירים הגיוניים יותר ולא מצאתי.
כן מצאתי ממסרים latch קטנים של 50 אמפר. הזמנתי שמונה כאלו עם כוונה לחבר אותם במקביל, אולי על pcb שאבנה לזה.
את המקרר כבר חיברתי לממסר שנדלק כשיש טעינה, אז הוא לא מקור לדאגה.כמה אתה מוכן לשלם?
המוצר שאתה צריך נקרא ev200
יש גם ev100 אבל ההפרש במחיר לטעמי לא שווה את זה.
זה לא זול בכלל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
170 אמפר בסטרטר, אבל זה משמש כממסר ראשי. החיבור והניתוק לא נעשים תחת עומס. אתה מרים מפסק, כל הממסרים נסגרים, ורק שניות מאוחר יותר אתה מפעיל סטרטר. התזמון המדויק של הממסרים לא רלוונטי כלל ליישום הזה.
אם זה כל כך חשוב שאתה עושה את זה....
אז סליחה על השאלה, למה לא איזה "ברז" על הקיר אש, למטה, ליד הרגליים?
או שאתה זוכר או שאתה שוכח (להפעיל או לנתק) למה אתה מתעקש על פתרון חשמלי ולא מכני פשוט?
חנן-ג'יפולוג
26-07-20, 08:22
זה מה שהיה לי עד כה עם מצברי הSLA. מפסקים ידניים בתא המנוע. עכשיו אני רוצה משהו נוח יותר, ליד הנהג. משהו שיתאים גם לאשתי, בפעמים הנדירות שהיא נוסעת עם הטנדר.
להעביר דרך הקבינה כבלים 35 ממ"ר נשמע לי מורכב יותר מלחבר ממסר LATCH, עם תוצאה פחות אלגנטית. למה לא LATCH? זה לא כזה מורכב. ממסר ליד המצבר (או ממסרים בפתרון שמצאתי) ומפסק קטן על לוח המחוונים. זה הכול.
-
חנן-ג'יפולוג
26-07-20, 08:31
כמה אתה מוכן לשלם?
המוצר שאתה צריך נקרא ev200
יש גם ev100 אבל ההפרש במחיר לטעמי לא שווה את זה.
זה לא זול בכלל.
אסף.
EV200P
300 ש"ח.
חנן-ג'יפולוג
26-07-20, 08:52
יש לך קיבול אפקטיבי של למעלה מ 70AH...
מאיפה המספר הזה? אני הייתי אופטימי ודיברתי על 40 א"ש לסידור של 2P4S, אבל בועז תיקן אותי וטען שב3.5 וולט לתא יש שם הרבה הרבה פחות, והוא צודק.
זה נכון שיש את המודול הנוסף שהרכבתי ליד המצבר, 80 א"ש, אבל בינתיים הוא לא הולך להיות מחובר אליו (למיטב זכרוני מי שהציע שלא יהיה חיבור ממוכן בין המצברים זה אתה :) ) , אלא סתם לשבת ליד, ללא שימוש, לחירום.
מאיפה המספר הזה? אני הייתי אופטימי ודיברתי על 40 א"ש לסידור של 2P4S, אבל בועז תיקן אותי וטען שב3.5 וולט לתא יש שם הרבה הרבה פחות, והוא צודק.
זה נכון שיש את המודול הנוסף שהרכבתי ליד המצבר, 80 א"ש, אבל בינתיים הוא לא הולך להיות מחובר אליו (למיטב זכרוני מי שהציע שלא יהיה חיבור ממוכן בין המצברים זה אתה :) ) , אלא סתם לשבת ליד, ללא שימוש, לחירום.
אופסס...
שכחתי שאתה עם 4 (כפול 2) תאים.
אם הייתה נשאר עם 3 (כפול 2), הייתה מקבל למעלה מ 70.
זה מה שהיה לי עד כה עם מצברי הSLA. מפסקים ידניים בתא המנוע. עכשיו אני רוצה משהו נוח יותר, ליד הנהג. משהו שיתאים גם לאשתי, בפעמים הנדירות שהיא נוסעת עם הטנדר.
להעביר דרך הקבינה כבלים 35 ממ"ר נשמע לי מורכב יותר מלחבר ממסר LATCH, עם תוצאה פחות אלגנטית. למה לא LATCH? זה לא כזה מורכב. ממסר ליד המצבר (או ממסרים בפתרון שמצאתי) ומפסק קטן על לוח המחוונים. זה הכול.
-
בגלל זה אמרתי על הקיר אש. משאירים את הברז בצד של המנוע, ומעבירים רק "הראש" פנימה שאפשר יהיה לתפעל מבפנים.
אני חוזר לדיון דומה (שדיברנו על ההספק של ה BMS), למה אתה מתעקש למתג את ההזנה של הסטרטר?
לדעתי, אם אתה מוציא את ההזנה של הסטרטר מהמשוואה (מעביר רק את הפיקוד \ הפעלה של הסטרטר), אתה מקטין מאוד את הדרישות מהממסר הזה.
עוד שינוי קטן, וגם את הטעינה תעביר ישירות (בלי ממסר), וכל השאר כבר נכנס כנראה לתחום ה 50A.
לא יותר הגיוני?
תפירה של 8 ממסרים ביחד נראה לי אילתור גס מדי...
חנן-ג'יפולוג
26-07-20, 19:22
תודה.
על שתי ההצעות בתגובות האחרונות כבר עניתי בעבר, בשרשור הזה.
מציע לנסות דברים חדשים כדי שהדיון לא יהפוך למעגלי ;)
חנן-ג'יפולוג
15-08-20, 19:32
היום הbms הועמד במבחן, שלא מרצון, ועבר אותו בהצלחה:
אשתי השאירה אורות דולקים וכשחזרנו לרכב לאחר כמה שעות, החשמל בו כבר היה מנותק ע"י הbms.
הוא ניתק את המתח כשהוא ירד ל2.92 וולט לתא, שזה עדיין מתח שלא מזיק לתאים.
טענו את המצבר עם כבלים ממצבר החירום הצמוד, עם הגבלה של הזרם ביניהם ע"י נגד הספק שהכנתי מראש, התנענו, והמשכנו בטיול.
כבר הכנתי את ממסרי הlatch שיאפשרו ניתוק מתח כללי ממפסק טוגל על הדשבורד, אבל עוד לא קיבלתי את הטוגל ולא סיימתי להכין את זה לפני הטיול. זה היה מונע את האירוע הזה . מה שיש כרגע זה מפסק ידני במיקום פחות נגיש, על הקיר הקדמי של הארגז, ולא עשינו בו שימוש.
.
בנוסף, יש בקנה סוללות lifepo4 שהזמנתי, שתואמות היטב את השימוש הזה, בניגוד לליתיום ה"רגיל" (nmc או קובלט), ויחליפו את המצבר הקיים. הקיבול שהן יספקו יתן הרבה יותר אורך נשימה לצריכת חשמל כשהרכב כבוי.
מה הזמנת?
חנן-ג'יפולוג
15-08-20, 19:53
Liitokala 32700 7000mah. בנגלה הזו 16, שיספיקו להתנעה, ואם אבחן אותן והן יעמדו בספציפיקציה, תוזמן עוד נגלה זהה שביחד עם הנגלה הראשונה יתאימו לעבודת כננת בהספק מלא. בסה"כ 56 א"ש. עלות של כ600 ש"ח כולל משלוח לשתי הנגלות ביחד.
boaz avrahami
15-08-20, 20:11
הסוללות האלו כבר יצאו את מדינת המוצא?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חנן-ג'יפולוג
15-08-20, 20:14
נראה כך. קיבלתי הודעה בעברית מhfd שליחויות, שהמשלוח הגיע אליהם והוא בשלבי הפצה אליי.
באיזה bms אתה משתמש?
אסף.
אם תעשה בדיקה לסוללות ויצא שהן עומדות בהבטחה שלהן, אשמח לקישור למוכר.
לצערי כל הסוללות שקיבלתי מעליאקספרס היו או זיוף גמור (כאלו שהגיעו עם מוצרים), או סתם עם נתונים נחותים מהמוצהר (גם בקניה עם מספר הזמנות גבוה וחוות דעת חיוביות :( ).
חנן-ג'יפולוג
15-08-20, 20:43
באיזה bms אתה משתמש?
אסף.
תגובה #40 בשרשור הנוכחי:
https://a.aliexpress.com/_m0jvd8f
איך אתה מתכוון לחבר ביניהן?
חנן-ג'יפולוג
15-08-20, 21:35
מה שקניתי כבר מגיעות מחוברות ביניהן בפס ניקל:
https://imageshack.com/i/pmlvIpIRj
אבל זה החיבור המקבילי. צריך לחבר ארבע רביעיות בטור.
בנוסף, זה לא מרגיש לי עבה מספיק, ה0.1 מ"מ פס ניקל הזה, בשביל סטרטר, שלא לדבר על כננת.
עוד לא החלטתי. מה שלא יהיה קניתי גליל פס ניקל ייעודי, ואז או שאני אחפש ממי לבקש טובה ולרתך בריתוך נקודה עוד פסים לעיבוי הפס הקיים, או שאלחים אליו עיבוי בהלחמה סטנדרטית, כשנקודות ההלחמה יהיו בין הסוללות ולא על הסוללות עצמן. לא אופטימלי, אבל ניתן לביצוע זהיר. כבר חיברתי כך כמה עשרות תאי lifepo4 בעבר, בהצלחה.
בדיעבד, ואולי גם לנגלה הבאה, יתכן שהיה עדיף להזמין תאים בדידים, שכל אחד מהם מגיע עם פסי ניקל קצרים, ואז להלחים את הניקלים בהלחמה סטנדרטית למוליך עבה מתאים לזרם.
https://imageshack.com/i/pmXSRYCzj
חנן,
הרבה יצרני BMS כותבים שעבור זרמים גבוהים (80-100) צריך לעבות את המוליכים של ה BMS עם ציפוי של בדיל.
יכול להיות שזה גם יעבוד במקרה של הסוללות שלך.
פשוט לצפות את הפסים בחצי ממ בדיל.
אני עשיתי את זה בBMS שלי.
חנן-ג'יפולוג
15-08-20, 23:03
זה נשמע כמו טיפ מצוין. תודה.
אשמח לעידכון כאשר יגיעו אם אכן עומדות בקיבולת המוצהרת
חנן-ג'יפולוג
16-08-20, 09:41
הסוללות האלו כבר יצאו את מדינת המוצא?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
השליח כבר דיבר אתי והודיע שהוא בדרך.
אז השילוח כנראה עובר בשלום. בדיקת הקיבולת תחכה לסופ"ש, כשאחזור מהטיול.
boaz avrahami
16-08-20, 10:50
נתון מאוד חשוב שמלמד כנראה שמדובר ביצרן רציני עם אישורי בטיחות לסוללות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
קצת בילבלת אותי.
אלו סוללות Lifepo4 וה BMS שלך (ששמת בתשובה לאסף) זה Li-ion
חנן-ג'יפולוג
16-08-20, 11:52
יש לי עכשיו ליתיום "רגיל"-קובלט כמצבר התנעה, עם bms לליתיום-קובלט, ואני מעוניין לשנות לlifepo4 אז אלו הסוללות שקניתי.
יש לי עכשיו ליתיום "רגיל"-קובלט כמצבר התנעה, עם bms לליתיום-קובלט, ואני מעוניין לשנות לlifepo4 אז אלו הסוללות שקניתי.
את זה הבנתי.
פשוט לא הבנתי איך אתה מתפעל סוללות Lifepo4 עם BMS של li-ion?
חנן-ג'יפולוג
16-08-20, 12:06
אני עדיין לא מתפעל שום דבר. מעדיף להתקדם בצורה זהירה עם הרכש מעליאקספרס. יגיעו סוללות, יבדקו, נחליט שמתאים, ובהמשך ארכוש עוד סוללות ואולי גם bms ייעודי.
"אולי" כי אני לא בטוח שליישום הזה לא עדיף להישאר עם הbms הקיים, שינתק מתח ב2.9 וולט, וישאיר לי ספייר להתנעה, במקום הbms הייעודי שינתק ב2.5 וולט.
אני עדיין לא מתפעל שום דבר. מעדיף להתקדם בצורה זהירה עם הרכש מעליאקספרס. יגיעו סוללות, יבדקו, נחליט שמתאים, ובהמשך ארכוש עוד סוללות ואולי גם bms ייעודי.
"אולי" כי אני לא בטוח שליישום הזה לא עדיף להישאר עם הbms הקיים, שינתק מתח ב2.9 וולט, וישאיר לי ספייר להתנעה, במקום הbms הייעודי שינתק ב2.5 וולט.
..... ואתה סומך שהמתח טעינה לא יחרוג בגלל שאתה מחבר 4 תאים?
לדעתי זו טעות חמורה.
אנחנו חוזרים לבעיה של תאים בטור ותא אחד חלש יותר. אם אחד מהתאים יהיה אם מתח חלש, ואין לך מגבלת טעינה לכל תא בנפרד, זה אומר ששאר התאים יקבלו מתח גבוה מדי.
אני חושב שהמשחקים האלו, הם אלו שבסוף גורמים לתקלות. לא הייתי מתחכם, ולא הייתי מנסה את הסוללות ללא BMS מתאים.
אם אין לך סבלנות (לחכות לBMS), לדעתי לדורון פ. יש BMS של Lifepo4 (וגם אצלי יש איזה BMS שהמתחים שהוא הוציא לא התאימו לי והגעתי למסקנה שהסיני שלח BMS של lifepo4, אם אתה רוצה אני יכול לבדוק).
.....
אם אין לך סבלנות (לחכות לBMS), לדעתי לדורון פ. יש BMS של Lifepo4 ......
לצערי לא, אין לי אחד ללא שימוש.
כולם לשמחתי מחוברים לסוללות .
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
16-08-20, 16:26
מבדיקה שעשיתי, אם יש אנומליה משמעותית בין התאים, או שאחד התאים מתחת למתח הסף, הbms לא נפתח, והרכב לא יתניע.
חנן-ג'יפולוג
16-08-20, 16:31
למעשה, אם רוצים ללכת על זהירות יתרה, אז כנראה שדווקא הבחירה בbms של קובלט, היא הנכונה, כי הוא מתנתק במתח גבוה יותר מזה של הlifepo4.
זה לגבי הגנת המתח הנמוך. לגבי הגנת המתח הגבוה, שבקובלט היא 4.2 וולט, זה לא האופטימלי עבור הlifepo4, אבל עדיין בתוך התחום הלא מזיק, וגם לשם זה לא אמור להגיע בזכות ווסת הHella של האלטרנטור.
כיצד אתה מחשב במדויק את הקיבולת של כל סוללה?
בין ה BMS לאלטרנטור אתה משתמש במטען DC2DC ?
תודה
חנן-ג'יפולוג
16-08-20, 17:18
לא. אין dc dc במערכת הזו. החיבור מהbms למערכת החשמל של הרכב הוא ללא מתווכים, למעט מפסק ראשי.
אני לא מחשב קיבול סוללה. זה מופיע בנתוני היצרן.
הבדיקה של הקיבול הקיים בפועל תבוצע ע"י מד אנרגיה, בזמן פריקה לצרכן כלשהו.
boaz avrahami
16-08-20, 19:29
הקיבול הנומינלי הוא בין טעינה מירבית לריקון מירבי כשהסוללה טריה.
בשביל לבדוק מה הנתונים בפועל שמים בטור לצרכן מודד צריכה.
ואז טוענים דרך המד ושוב מרוקנים עד שאפשר לסמוך על המדידה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתוודה, לא קראתי את כל מעל 100 התגובות, אז יתכן ואני טוחן לשווא ועימכם הסליחה.
חבר ג'יפולוג יקר נתן לי פעם כמה תאים של רכב הברידי.
זיוותי אותם בתוך ארגז פעולה חסין אש, עם BMS לטעינה ופריקה בזרם של עד כמה עשרות אמפר, הוספתי שקעי מצית וכו, וכן חיבור ישיר של כבלי התנעה עם קרוקודילים שנלקחו מבוסטר שנפח את נשמתו.
ערכת האנרגיה הזאת משמשת אותי לצרכי שדה, תאורה, ניפוח, הפעלת תחנת רדיו וכו', ובעת חירום להתנעת הרכב.
מידי פעם אני טוען אותה או דרך ה-BMS או עם מטען יעודי.
זה הביא את מצבר ה-STARTUP "הזול" להכנס עם פג'ארו דיזל לשנה הרביעית של חייו...
הארגז זרוק דרך קבע מאחור, עצמאי בשטח.
כך אני מקטין את הפיכתו לפצצה מתקתקת עקב טעינות יתר.
צריך לזכור כי ה-BMS ברובם לא מיועדים לזרמי התנעה.
חנן-ג'יפולוג
20-08-20, 23:13
אשמח לעידכון כאשר יגיעו אם אכן עומדות בקיבולת המוצהרת
יש תוצאות: הרביעיה הראשונה מתוך ה16 שקניתי, רביעיה שמחוברת במקביל ואמורה לתת 28 א"ש, נותנת באיזור ה26.7 א"ש.
95.3 אחוז מהקיבולת המוצהרת.
יש משמעות לזרם הפריקה כשמדברים על קיבולת, אז אציין את הזרם שבו פרקתי: 1.6 אמפר כ80 אחוז מהזמן ובשאר 20 האחוזים מהזמן פרקתי ב3.2 אמפר.
שאר הרביעיות נמצאות עדיין בתהליך טעינה ופריקה.
אני מרוצה, ומתכוון להזמין עוד משלוח זהה.
תודה על העדכון
95.3% זה מספק לסוללות סיניות במחיר הזה.
אני רואה תרוץ לבנות עוד סוללה :)
חנן-ג'יפולוג
20-08-20, 23:23
זה המוצר:
https://a.aliexpress.com/_ms73ySJ
זה המוכר:
Charger Battery Store (https://www.aliexpress.com/store/1721160)
יש תוצאות: הרביעיה הראשונה מתוך ה16 שקניתי, רביעיה שמחוברת במקביל ואמורה לתת 28 א"ש, נותנת באיזור ה26.7 א"ש.
יש משמעות לזרם הפריקה כשמדברים על קיבולת, אז אציין את הזרם שבו פרקתי: 1.6 אמפר כ80 אחוז מהזמן ובשאר 20 האחוזים מהזמן פרקתי ב3.2 אמפר.
שאר הרביעיות נמצאות עדיין בתהליך טעינה ופריקה.
אני מרוצה, ומתכוון להזמין עוד משלוח זהה.
+ זה מספרים מרשימים, בעיקר יחסית למחיר.
דרך אגב, אתה בודק טעינה או פריקה?
איך אתה בודק פריקה (שה BMS אז גם המתח ליחידת בדיקה מתנתק, וזה מתאפס)?
חנן-ג'יפולוג
21-08-20, 08:22
לא השתמשתי במד האנרגיה, כי נדמה לי שהוא לא עובד במתח של תא בודד.
פרקתי דרך bms ונגד, ובדקתי ידנית כל שעה שהנגד עדיין מקבל מתח.
גם החישוב היה ידני: מתח כפול זרם כפול זמן.
אגב, מד האנרגיה שלי לא מתאפס כשהוא כבה. האמת היא שלא מצאתי דרך לאפס אותו, גם במכוון.
חנן-ג'יפולוג
21-08-20, 23:03
טוב, מסתבר שאפשר למדוד עם מד האנרגיה מתח נמוך מ10 וולט, אבל צריך בשביל זה לשנות שני דברים: להוריד הלחמה מג'מפר על הלוח שמגשר בין vext לvout.
לתת מתח חיצוני לvext. מתח גבוה מ10 וולט.
חוץ מזה, כרגיל.
https://imageshack.com/i/pmwNusVbj
סיימתי לבדוק את כל ארבע הרביעיות, וכולן נותנות את אותה תוצאה, קרובה למוצהר.
הזמנתי bms זהה לקודם, רק מותאם לlifepo4, והזמנתי עוד נגלה זהה של תאים.
אם הכול ילך כמתוכנן אוכל להרכיב על הרכב סוללתlifepo4 56א"ש, כולל bms, במחיר של 720 ש"ח.
זה גם חצי מחיר משני המצברים שהיו לי עד לפני חודשיים, גם רבע משקל, פי 10 מחזורי טעינה ופריקה ביחס לsla, ואורך חיים תיאורטי של 20 שנה. תפעולית, אני כבר לא צריך לחבר את הרכב לטעינה בין טיולים, שזה נוח.
על פניו, דיל מנצח. ימים יגידו עד כמה זה יהיה נכון.
Now you talking....
רק שאלה, אבל בסופו של יום אתה נשאר עם מצבר יחיד לצרכנים והתנעה?
כמה C יש למצברים האלו?
אתה יכול להניע על סט של 28ah?
יכול להיות ששווה לך לא ליצור סט של 56, אלא שני סטים של 28, ולחבר אותם במקביל עם איזולטור פשוט ( כמו שאחרים עושים עם שני מצברי עופרת).
יש לזה הרבה יתרונות של שרידות וגמישות תפעול.
חנן-ג'יפולוג
22-08-20, 00:09
כן, ע"פ הנתונים ניתן להתניע עם 28 א"ש. לא בדקתי.
לכננת זה לא יספיק. לכן הזמנתי עוד נגלה.
שרידות יש לי מהמארזים הנוספים של הליתיום-קובלט, שהוכחו כיעילים באפיזודה האחרונה שתיארתי, כשאשתי שכחה אורות דולקים.
צרכנים אין, ולא יהיו.
אני מבין את מה שאתה מציע. זה אומר להעמיס יותר על חצי מהתאים ולהגדיל מורכבות, כשלא לגמרי ברור מה היתרון עבורי.
זה פתרון טוב. אני לא פוסל אותו. רק מתקשה למצוא לו צידוק.
ואין בעיה עם זרם טעינה מוצהר של 3A?
למצבר צרכנים זה לא מספיק לדעתי , אבל לישום שלך ללא צרכנים זה מספק?
חנן-ג'יפולוג
22-08-20, 01:13
זה לתא בודד. מכיוון שמדובר כאן על 8 תאים מקביליים, זה כבר 24 אמפר, ומכיוון שאין לי כוונה לפרוק את המצבר, כנראה שגם לזה לא אגיע.
זה מספיק טוב לדעתי גם למצבר צרכנים. טעינה בשעתיים פלוס.
צודק .
כן, ע"פ הנתונים ניתן להתניע עם 28 א"ש. לא בדקתי.
לכננת זה לא יספיק. לכן הזמנתי עוד נגלה.
שרידות יש לי מהמארזים הנוספים של הליתיום-קובלט, שהוכחו כיעילים באפיזודה האחרונה שתיארתי, כשאשתי שכחה אורות דולקים.
צרכנים אין, ולא יהיו.
אני מבין את מה שאתה מציע. זה אומר להעמיס יותר על חצי מהתאים ולהגדיל מורכבות, כשלא לגמרי ברור מה היתרון עבורי.
זה פתרון טוב. אני לא פוסל אותו. רק מתקשה למצוא לו צידוק.
שרידות.
יחסוך לך את המארזי LEV40 הרזרבים.
מצד אחד אתה מדגיש את החסכון במשקל, מצד שני, עובדתית, אתה נוסע עם מחסן אנרגיה.
בסוף, בשקט בשקט, גם אתה תבין, שמקרר זה לא צידנית:-) ותשאיר אותו עובד כל הזמן (זה מבטיח קולה קרה כל הזמן).
חנן-ג'יפולוג
22-08-20, 13:02
אני לא מדגיש את עניין המשקל. אני מציין אותו. מה שהיה חשוב לי זה להוריד את ה30 ומשהו ק"ג בכנפיים הקדמיות, ואני מרוצה מאוד שזה אכן התממש. זה שיש לי עוד 12 ק"ג 80 א"ש ליתיום-קובלט בקדמת הארגז לא מטריד אותי.
ושוב אבקש: בלי מקררים בשרשור הזה. הקולה שלי קרה עד רמת הברד והכול בסדר מהכיוון הזה, גם בטיול בן שבעת הימים שסיימנו עכשיו ברמת הגולן.
אני לוקח איתי לטיולים אחד כזה. נשארו לי כמה בודדים שחילקו לנו נדמה לי בעופרת יצוקה.
זה אמנם כבר פג תוקף אבל בשביל הסיכוי שזה כן טוב - יכול לעזור באותו מקרה חירום שצריך קולה קפואה....
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200822/bf0ffb3ce13899e034a601c80d82e88a.jpg
הא, לנו היתה רק אבקה, בלי החשמל.
אבל אם היית לוקח פונגצית, מערבב אותה טוב טוב עם האבקה ונותן לזה להתייבש יומיים בשמש , זה היה נהפך לקרח יבש.
boaz avrahami
22-08-20, 14:33
היום עושים מזה פאנל סולארי שעובד גם בלילה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כולכם חלשים..
אנחנו עבדנו עם דינמו של אופניים שהצעירים היו מסובבים בתורות על אופניי הפוכים.
אני לוקח איתי לטיולים אחד כזה. נשארו לי כמה בודדים שחילקו לנו נדמה לי בעופרת יצוקה.
זה אמנם כבר פג תוקף אבל בשביל הסיכוי שזה כן טוב - יכול לעזור באותו מקרה חירום שצריך קולה קפואה....
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200822/bf0ffb3ce13899e034a601c80d82e88a.jpg
על מי אתה עובד???
זה פג תוקף ב 2009.
חנן-ג'יפולוג
24-08-20, 12:35
לפני שאואשם בהטעייה ובגרימת נזק ליופליי שלכם, ולאחר שבדקתי בעזרת מכשיר מדידה ייעודי (בפעם הראשונה בדקתי ידנית, בעזרת נגד, שעון, מד מתח, וחישובי התנגדות זרם מתח הספק ואנרגיה ), התוצאה המעודכנת היא 25.6 א"ש. 91.4 אחוז מהמוצהר.
boaz avrahami
24-08-20, 14:43
בטח המוצהר הוא בתנאי מעבדה בטמפרטורה מבוקרת וכו׳...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
טוב, מסתבר שאפשר למדוד עם מד האנרגיה מתח נמוך מ10 וולט, אבל צריך בשביל זה לשנות שני דברים: להוריד הלחמה מג'מפר על הלוח שמגשר בין vext לvout.
לתת מתח חיצוני לvext. מתח גבוה מ10 וולט.
חוץ מזה, כרגיל.
https://imageshack.com/i/pmwNusVbj
סיימתי לבדוק את כל ארבע הרביעיות, וכולן נותנות את אותה תוצאה, קרובה למוצהר.
הזמנתי bms זהה לקודם, רק מותאם לlifepo4, והזמנתי עוד נגלה זהה של תאים.
אם הכול ילך כמתוכנן אוכל להרכיב על הרכב סוללתlifepo4 56א"ש, כולל bms, במחיר של 720 ש"ח.
זה גם חצי מחיר משני המצברים שהיו לי עד לפני חודשיים, גם רבע משקל, פי 10 מחזורי טעינה ופריקה ביחס לsla, ואורך חיים תיאורטי של 20 שנה. תפעולית, אני כבר לא צריך לחבר את הרכב לטעינה בין טיולים, שזה נוח.
על פניו, דיל מנצח. ימים יגידו עד כמה זה יהיה נכון.
ד"א מדוע לא העדפתה מארז מוכן לדוגמא 3 מארזים של 25 AH כ"א?
חנן-ג'יפולוג
25-08-20, 00:16
חיפשתי לא מעט ולא מצאתי משהו כזה, מיצרן בעל מוניטין טוב , שעונה על הצרכים במחיר שמזכיר את זה.
אשמח לקישור. תודה.
למתענינים היתי ממליץ לבדוק גם את batteryhookup
הם עכשין הוסיפו סוללות LIFPO4 בבודדת, מחיר דומה לסיני רק עם אבא יותר טוב.
יכול להיות שזה אותן סוללות מתחת לעטיפה אבל לפחות הן נבדקות ומתאימות להגדרה.
ממוקמים בארה"ב ככה שקונה בהחלט יחזיר להם משהו שלא עומד בהגדרה.
קניתי מהם כמה פעמים , תמיד הגיע והיה עם מי לדבר.
חיפשתי לא מעט ולא מצאתי משהו כזה, מיצרן בעל מוניטין טוב , שעונה על הצרכים במחיר שמזכיר את זה.
אשמח לקישור. תודה.
למשל:
US $18.98 35%OFF | LiitoKala LiFePo4 3.2V 30AH 5C battery 3.2V lithium bateria for diy 12V lifepo4 e-bike e scooter wheel chair AGV car Golf carts
https://a.aliexpress.com/_d7ahteM
חנן-ג'יפולוג
25-08-20, 11:25
למשל:
US $18.98 35%OFF | LiitoKala LiFePo4 3.2V 30AH 5C battery 3.2V lithium bateria for diy 12V lifepo4 e-bike e scooter wheel chair AGV car Golf carts
https://a.aliexpress.com/_d7ahteM
צריך 8 כאלה. לא 3. חשבתי שאתה מדבר על מארז מוכן שלא דורש הלחמות.
זה אכן נראה מצוין, תודה, וזו היתה האפשרות המועדפת מבחינתי. כרגע זה מאוחר מדי מבחינתי. הכול כבר נקנה, אבל זה יכול לעזור לאחרים.
צריך להזמין את זה בשלוש הזמנות נפרדות (במקום השתיים שאני הזמנתי), כדי להישאר מתחת לרף המס, אז זה עוד קצת כסף על משלוח. בכל מקרה, נראה שווה. תודה.
חנן-ג'יפולוג
25-08-20, 20:46
הממסרים הגיעו, חוברו במקביל והותקנו על הרכב. עובדים כמו חיילים. מקווה שלא יכזיבו כמו הקודם.
https://imageshack.com/i/pmB5knFtj
הבנתי שחיבור בין סוללות עם מלחם עלול לפגוע בסוללה. האם למשהו כאן יש נסיון בתפעול מכשיר ריתוך נקודה?
חנן-ג'יפולוג
26-08-20, 00:05
מקווה שיהיה לי נסיון כזה בהמשך. הזמנתי מכשיר ריתוך נקודה ייעודי.
https://a.aliexpress.com/_mKAdq2X
הזמנתי גם כן, תודה.
אם ניתן ב DIY לייצר מארז LiFePO4 באיכות טובה ובעלות סבירה/זולה זה מעולה.
חנן-ג'יפולוג
11-09-20, 02:12
מכשיר הריתוך הגיע. נחמד ממש.
אוטומטי. אתה מארגן את פס הניקל במקום, מצמיד אותו עם אלקטרודה אחת, וכשאתה מוכן אתה נוגע עם האלקטרודה השנייה כמה מ"מ ליד הראשונה, מחכה כשנייה אחת, וזה נותן נקודת ריתוך שלא ניתנת לניתוק אפילו במשיכה עם פלייר.
תענוג.
גם הנגלה השנייה של הסוללות הגיעה, וגם הbms. בינתיים אני בודק את קיבולת הסוללות וממתין לגליל פס ניקל שהזמנתי.
https://imageshack.com/i/pofhrnjUj
לי יש בעיה אחרת עכשיו.
הזמנתי ערימת סוללות NCR18650B למארזי אנרגיה. אלא מה? הקוטב החיובי שטוח לחלוטין ואפילו שקוע מעט. במארזי אנרגיה אין בעיה, אבל המטען לא מצליח לייצר מגע. ואם אני משתמש בהן בפנסים, כנ"ל יש רעיון איך להגביה את הפלוס? (ריתוך נקודה של חתיכת ניקל קטנה יעבוד?)
130763
תנסה מגנטים קטנים. אפשר לבחור את הקוטר ואת הגובה.
Sent using Tapatalk
תנסה מגנטים קטנים. אפשר לבחור את הקוטר ואת הגובה.
Sent using Tapatalkיש לי מגנטים קטנים, אם תרצה לנסות.
נשלח מהנייד
אם אתה יכול להלחים חתיכת ניקל זה יעבוד.
אפשרות אחרת (כך אני עושה) , שיפשוף עם ניר לטש עדין, "וערמה" קטנה של הלחמת בדיל (מאפשר הורדה קלה עם צריך).
מכשיר הריתוך הגיע. נחמד ממש.
אוטומטי. אתה מארגן את פס הניקל במקום, מצמיד אותו עם אלקטרודה אחת, וכשאתה מוכן אתה נוגע עם האלקטרודה השנייה כמה מ"מ ליד הראשונה, מחכה כשנייה אחת, וזה נותן נקודת ריתוך שלא ניתנת לניתוק אפילו במשיכה עם פלייר.
תענוג.
גם הנגלה השנייה של הסוללות הגיעה, וגם הbms. בינתיים אני בודק את קיבולת הסוללות וממתין לגליל פס ניקל שהזמנתי.
https://imageshack.com/i/pofhrnjUj
מידע חשוב, תודה. שמח מאוד לדעת שהמכשיר עובד.
אם אתה יכול להלחים חתיכת ניקל זה יעבוד.
אפשרות אחרת (כך אני עושה) , שיפשוף עם ניר לטש עדין, "וערמה" קטנה של הלחמת בדיל (מאפשר הורדה קלה עם צריך).
אם הבדיל תופס, זה אחלה פתרון בשבילי. אני חששתי שהוא לא מחזיק. מעדיף פונקטשוויץ כמו של חנן, אבל נעשה נסיון עם הבדיל.
איך נמנעים מחימום יתר של הסוללה?
חנן-ג'יפולוג
11-09-20, 18:10
אז קיבלתי מכשיר ריתוך. מזמן כבר היו לי ערימות של סוללות lifepo4 26650 שקיבלתי מהmakerlab, יחד עם מכשיר הריתוך הגיע פס ניקל 50 ס"מ, היה לי במגירה bms מתאים, ויש לי יותר מדי זמן בסופ"ש: אני בבידוד.
מכל המרכיבים האלה נולד מצבר 14.4 א"ש 12.8 וולט.
לא ממש תכננתי מה לעשות אתו, אבל בינתיים הוא נבחן עם המקרר.
תודיעו לזיו :) מעכשיו גם לי יש מצבר צרכנים.
https://imageshack.com/i/pmkjeiuSj
https://imageshack.com/i/pnCeiPELj
מזל טוב.
עכשיו תהיה לך קולה קרה, כמו שאתה אוהב, גם בבוקר.
ודרך אגב, תחזור פה אחורה בהרבה שירשורים כבר כתבתי, בסוף כולם יהיו עם מצבר כזה ומקרר.
כל ההבדל, כמה כל אחד יסבול ויאלתר לפני.
300 ש"ח ושני ק"ג,...
אל תגלה לנמרוד שזה עולה פחות מהצידניות שלו, ואל תגלה לדורון שהמצבר הזה עולה פחות ויחזיק יותר מה Startup שלו :-)
- - - Updated - - -
אם הבדיל תופס, זה אחלה פתרון בשבילי. אני חששתי שהוא לא מחזיק. מעדיף פונקטשוויץ כמו של חנן, אבל נעשה נסיון עם הבדיל.
איך נמנעים מחימום יתר של הסוללה?
מלחם עם הספק כמה שיותר חזק (זה נעשה עם 60W), וראש גדול שיכול לצבור חום.
זה צריך להיות מספיק חזק ע"מ לחמם נקודתית מספיק חם לפני שהחום מספיק להתפשט.
ובניגוד ליועצים תאורטים...
130770
עבודה יפה.
אגב,
ההודעה הקודמת של חנן עם התמונות ישר הקפיצה לי לראש את השרשור סוללת ליתיום פצצה מתקתקת. זה אפילו נראה כמו מטען חבלה ;)
מזל טוב.
ודרך אגב, תחזור פה אחורה בהרבה שירשורים כבר כתבתי, בסוף כולם יהיו עם מצבר כזה ומקרר.
כל ההבדל, כמה כל אחד יסבול ויאלתר לפני.
300 ש"ח ושני ק"ג,...
אל תגלה לנמרוד שזה עולה פחות מהצידניות שלו, ואל תגלה לדורון שהמצבר הזה עולה פחות ויחזיק יותר מה Startup שלו :-)
נהיית סנילי? [emoji41]
שכחת מה מחכה במחסן להשלמה?
ואם כבר, מתי הבקר באזור?
לא מוצא את המחברים שלך ( מיני אנדרסון).
הזמנתי חדש, אבל בימים האלו זה לוקח זמן.
andy.shaked
11-09-20, 21:17
לא מוצא את המחברים שלך ( מיני אנדרסון).
הזמנתי חדש, אבל בימים האלו זה לוקח זמן.נראה לי שהוא משתמש ב xt60 (המחברים הצהובים) אם אתה באזור חיפה/קריות/יקנעם יש לי כמה כאלו בערכה..
אתה יכול למצוא אותם גם בחנויות של טיסנים ורכבים
המדען המטורף
נראה לי שהוא משתמש ב xt60 (המחברים הצהובים) אם אתה באזור חיפה/קריות/יקנעם יש לי כמה כאלו בערכה..
אתה יכול למצוא אותם גם בחנויות של טיסנים ורכבים
המדען המטורף
אתה מבלבל בין נדב (42) לבין דורון.
מזל טוב.
מספיק של-50% מהאוכלוסיה יהיה מצבר כזה ומקרר כדי שגם אני אתפנק עם קולה קרה בבוקר. חסינות עדר.
מספיק של-50% מהאוכלוסיה יהיה מצבר כזה ומקרר כדי שגם אני אתפנק עם קולה קרה בבוקר. חסינות עדר.
אם לא תרחיק את העדר .....
וגם אז, אתה בונה על זה שהעדר יהיה נחמד אליך?
לדעתי, אחרי האיומים שלך פה, לא רק שלא תקבל קולה, אני בספק מי יצא לחלץ אותך :-)
חנן-ג'יפולוג
12-09-20, 12:36
אז קיבלתי מכשיר ריתוך. מזמן כבר היו לי ערימות של סוללות lifepo4 26650 שקיבלתי מהmakerlab, יחד עם מכשיר הריתוך הגיע פס ניקל 50 ס"מ, היה לי במגירה bms מתאים, ויש לי יותר מדי זמן בסופ"ש: אני בבידוד.
מכל המרכיבים האלה נולד מצבר 14.4א"ש 12.8 וולט.
לא ממש תכננתי מה לעשות אתו, אבל בינתיים הוא נבחן עם המקרר.
תודיעו לזיו :) מעכשיו גם לי יש מצבר צרכנים.
https://imageshack.com/i/pmkjeiuSj
https://imageshack.com/i/pnCeiPELj
האנרגיה נגמרה למארז. נתן כ19 שעות. לא בהכרח ממצב מלא. בניתי את המארז מהסוללות כפי שהגיעו אליי מהmakerslab,עם 3.31 וולט, וכך גם השתמשתי בהן להפעלת המקרר, בלי לטעון מראש.
boaz avrahami
12-09-20, 13:09
המספר הזה לא אומר הרבה.
בלי לדעת באיזה סביבה היה המקרר, מה הייתה התכולה ומה הקיבולת של הסוללות.
על פניו נתון נחמד פלוס אבל לא מספיק למסקנות
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
חנן-ג'יפולוג
12-09-20, 13:20
נכון, וככה זה יישאר.
אין בזה שום דבר חשוב מספיק בשביל להשקיע זמן במדידות.
זה לא מוצר שניתן לקנות, או למכור. את דעתי על הפעלת מקרר בלילה אתם כבר מכירים, אז זהו.
אם זה היה מספיק מעניין, אז מראש כבר הייתי טוען את המארז למצב מלא, מחבר מד אנרגיה, מניח חיישני טמפ' וכו'.
לגבי מה ששאלת: הוא היה בממ"ד בטמפ' של 21 פלוס, ריק. הקיבולת הנומינלית של הסוללה היא כ14.4 א"ש.
חנן-ג'יפולוג
14-09-20, 11:22
הבידוד עשה את שלו, אז בכל זאת הרחבתי את הניסוי, הפעם לאחר טעינת סוללה ועם מד אנרגיה.
סוללה טעונה החזיקה את המקרר באותם תנאים 35 שעות. הקיבולת המדודה היא 16 א"ש.
הרגת אותי ..
אפשר רשימת קניות למלחם סוללות / פס ניקל / ו bms שבאמת מתאים ?
הבידוד עשה את שלו, אז בכל זאת הרחבתי את הניסוי, הפעם לאחר טעינת סוללה ועם מד אנרגיה.
סוללה טעונה החזיקה את המקרר באותם תנאים 35 שעות. הקיבולת המדודה היא 16 א"ש.
מישהו צריך לעשות חישוב מסלול מחדש על הספק נדרש למצבר צרכנים..
חנן-ג'יפולוג
14-09-20, 12:53
הרגת אותי ..
אפשר רשימת קניות למלחם סוללות / פס ניקל / ו bms שבאמת מתאים ?
אין לוכסן בין המלחם לסוללות... אז אתה מחפש המלצה גם לסוללות? כי אם לא, אז לאיזה סוג סוללות אתה צריך את הbms?
מנסיוני, וכנראה גם מנסיונך, עניין הbms הוא טריקי. יש אצלי שלושה bms (יש עוד הרבה, אני מדבר על הספציפיים האלה) שנראים זהים לחלוטין, ורק אחד מהם הוא לסוללות ליתיום קובלט, או lmo, או nmc, והשניים האחרים הם לlfp. גיליתי מי הוא מי רק לאחר מדידות מאוישות בטעינה ובפריקה.
אתה צריך לכתוב גם מה הייעוד: מקרר/תאורה/התנעה.
אין לוכסן בין המלחם לסוללות... אז אתה מחפש המלצה גם לסוללות? כי אם לא, אז לאיזה סוג סוללות אתה צריך את הbms?
מנסיוני, וכנראה גם מנסיונך, עניין הbms הוא טריקי. יש אצלי שלושה bms (יש עוד הרבה, אני מדבר על הספציפיים האלה) שנראים זהים לחלוטין, ורק אחד מהם הוא לסוללות ליתיום קובלט, או lmo, או nmc, והשניים האחרים הם לlfp. גיליתי מי הוא מי רק לאחר מדידות מאוישות בטעינה ובפריקה.
אתה צריך לכתוב גם מה הייעוד: מקרר/תאורה/התנעה.
אני בהחלט יודע ש BMS זה טריקי ... :(
הכוונה היא פה ל:
1. מלחם נקודה עבור סוללות
2. סוללות יש לי 18650 בכמות נאה .. אני אולי אנסה לבנות מהן מארז ( יש לזה שימוש גם לטיסנים כי מארז לייף כזה חצי במשקל מליפו ונותן כפול זמן טיסה מליפו - עם פחות "קיק" מליפו )
3. רצועת ניקל לשימוש עם סעיף 1.
4. BMS שאתה משתמש בו למארז שבצילום האחרון שהוא התוצאה של הבידוד שלך ..
אני עדיין במסתורי ליבי חושש מעט מנבואות הזעם של זיו וחושב שכדאי שיהיה לי מארז "הצילו" ללילה ההוא שבוא יכנע במצבר למקרר ... בעיקר כי אני נוסע לרוב לבד. אמנם לא לאמצע המדבר .. אבל לפעמים אין קליטה ועלול להיות מביך לבקש עזרה בקבוצה המפחידה רק כי אחרי 123443 טיולים סוף סוף זיו סדק והמצבר בן ה 4 מת.
בנימה של אופטימיות ותקווה שזה יספיק אני אגיד שאני כן לוקח איתי את אחת הסוללות של הטיסנים 4 תאים 5.2 אמפר שעה כמו שנדב42 עושה.
חנן-ג'יפולוג
14-09-20, 14:48
1. כשאתה מדבר על 18650 אני מניח שאתה מדבר על ליתיום "רגיל" ? (סעמק, מרוב סוגים אני כבר לא יודע איך לקרוא לליתיום הרגיל, זה שעובד במתחים של עד 4.2 וולט,nmc, lmo, lco, קובלט... נקרא לו "רגיל" וזהו) . התצורה הזו בד"כ באה בליתיום רגיל. לא lfp. יש גם lfp 18650 , נפוצים פחות.
האם כך?
2. אתה צריך bms שישרוד זרמי התנעה? (אפשר גם לקחת אחד קטן יותר, ולעקוף אותו לצורך התנעה)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200914/da25118d0487ca5b6006c077c65e4654.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200914/83382a0b4d6120ed9991c38b7e7f12cf.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200914/acc844dd014ee586b795ed2629c38ce7.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200914/a46ab383e7b4e82f139f1bed97edf204.jpg
אלו התאים שיש לי, הערכה שלי שהירוקים לא באמת בנפח 5800 ..
ניסיתי פעם אחת להשתמש בהם עם הלחמות על רחפן וזה לא הלך טוב. לא החזיקו מעמד בצריכת זרם שלו. מאז לא ניסיתי.
לגבי BMS, אין צורך שישרוד התנעה .. יש צורך שיטען כמו שצריך .. ויש צורך שינתק כשהמקרר יוריד את המתח לרמה מינימלית מותרת.
חנן-ג'יפולוג
14-09-20, 16:54
הירוקים הם בוודאות ליתיום "רגיל".
לגבי הורודים כנראה שגם, אבל מצריך בדיקה מעמיקה יותר.
נסה לטעון אותם ל4 וולט ואז לעזוב אותם. תראה אם המתח מחזיק, או שיורד לפחות מ3.65 וולט בתוך כמה שעות.
חנן-ג'יפולוג
14-09-20, 17:05
הורודים הם גם ליתיום "רגיל".
https://secondlifestorage.com/showthread.php?tid=1781
עשיתי כמה נסיונות על מארז התנעה לאופנוע מ18650.
רד מזה,
כדי להגיע לזרמי התנעה יפים אתה צריך המון סוללות, וזה הופך להיות משהו ענק. רובן גם לא יודעות לתת זרמים חזקים.
בשביל מקרי חירום. תחזיק בוסטר (אני מהמר גם ששני בוסטרים במקביל מחזיקים מקרר ללילה בקלות). שלי מתהדר ב16800 mah. אני מניח שהוא בערך חצי מזה.
לגבי הסוללות שהראית,
רוב הסיכויים שהירוקות הן מזויפות מן היסוד (הגיעו לי כאלו עם מכשירים מעליאקספרס. הן לא מחזיקות מעמד חצי שעה על פנס, שסוללות "אמיתיות" מחזיקות אותו במשך שבוע (שלוש ארבע שעות עבודה כל ערב, לא רצוף, אבל רוב הזמן דולק).
הוורודות, אגב, עלולות להיות מקוריות, אבל גם להן יש זיופים.
לי יש כמה וכמה כאלו דומות שנשחטו מלפטופים.
כך אני יודע שהן ממקור טוב.
עשיתי כמה נסיונות על מארז התנעה לאופנוע מ18650.
רד מזה,
כדי להגיע לזרמי התנעה יפים אתה צריך המון סוללות, וזה הופך להיות משהו ענק. רובן גם לא יודעות לתת זרמים חזקים.
בשביל מקרי חירום. תחזיק בוסטר (אני מהמר גם ששני בוסטרים במקביל מחזיקים מקרר ללילה בקלות). שלי מתהדר ב16800 mah. אני מניח שהוא בערך חצי מזה.
לגבי הסוללות שהראית,
רוב הסיכויים שהירוקות הן מזויפות מן היסוד (הגיעו לי כאלו עם מכשירים מעליאקספרס. הן לא מחזיקות מעמד חצי שעה על פנס, שסוללות "אמיתיות" מחזיקות אותו במשך שבוע (שלוש ארבע שעות עבודה כל ערב, לא רצוף, אבל רוב הזמן דולק).
הוורודות, אגב, עלולות להיות מקוריות, אבל גם להן יש זיופים.
לי יש כמה וכמה כאלו דומות שנשחטו מלפטופים.
כך אני יודע שהן ממקור טוב.
הוורודות ממחשב נייד. אם אני זוכר נכון. Hp הירוקות הזמנתי מסין.
בכל מקרה. גם לשימוש בטיסן זה מעולה לי.
בשביל מקרי חירום. תחזיק בוסטר (אני מהמר גם ששני בוסטרים במקביל מחזיקים מקרר ללילה בקלות)..
גם בוסטר סיני עלום בודד החזיק מקרר לילה שלם (12שעות).
החשש העמום שבי הוא לגבי התנעה בבוקר ולא המקרר ...
והבוסטר העלום שיש לי לא הצליח להניע I10 של מישהי בעבודה ... למרות שממש רציתי לעזור לה.
החשש העמום שבי הוא לגבי התנעה בבוקר ולא המקרר ...
והבוסטר העלום שיש לי לא הצליח להניע I10 של מישהי בעבודה ... למרות שממש רציתי לעזור לה.
אם זה כל הבעיה שלך, אז תדאג שיהיה לך בוסטר תקין, ותפסיק לדאוג.
דיברנו על זה כבר המון פעמים. כשרכב עם מצבר מת, גם בוסטר גיבור לא יצליח, וזה בגלל המצבר המת ולאו דווקא בגלל גודל המנוע.
יש לי בעבודה שני בוסטרים גדולים וכבדים של מוסכים. לפעמים יש צורך לחבר במקביל בוסטר וכבלים מרכב נוסף כדי להתגבר על מצבר מרוקן,
אבל תמיד תמיד, כשמנתקים קוטב אחד ההנעה היא קלילה.
וכמובן שיש מלא סוגי בוסטרים. חלקם ברמה נמוכה, וחלקם רמאות לשמה. אבל פה ושם יש גם כאלו שעושים את העבודה.
חנן-ג'יפולוג
14-09-20, 21:00
דורון, כשאתה משתמש בבוסטר, באיזו יציאה אתה משתמש? של הזרמים הנמוכים כמו של 19וולט? אם כן, הם מצליחים להתניע את המקרר?
היציאה של הזרם הגבוה? עם התנינים? במאמר שקראתי נטען שהם לא עוברים דרך הגנה של bms.
איל,
לא יודע.
יש לי טרופר דיזל, רכב שנחשב קשה להתנעה, ויש לי בוסטר שמסוגל להניע גם ללא מצברים.
אני מניע בכל מקרה.
יש לי כלל פשוט, אם המצבר עדין מסוגל לסובב את המנוע ( אבל לא מספיק חזק), אני מחבר את הבוסטר במקביל למצבר, ומיד מניע.
אם המצבר לא מסוגל בכלל לסובב, אני מנתק את המצבר, ומחבר מיד לאחר ההתנעה.
אם הבוסטר לא מצליח להניע, הוא פשוט חלש מדי.
מסכים איתך. בדיוק לזה התכוונתי. המקרים שבהם המצבר מת. לא חלש. מת.
דורון, כשאתה משתמש בבוסטר, באיזו יציאה אתה משתמש? של הזרמים הנמוכים כמו של 19וולט? אם כן, הם מצליחים להתניע את המקרר?
היציאה של הזרם הגבוה? עם התנינים? במאמר שקראתי נטען שהם לא עוברים דרך הגנה של bms.
הפסקתי עם האלתור הזה כשהפנמתי שהפתרון הוא מצבר צרכנים אמיתי.
החיבור האכן היה לחיבור תנינים להתנעה.
החיבור ליציאת מתח 19 ללפטופ לא עמד בהנעת המדחס של המקרר.
2-3 פעמים והבנתי שזה לא תחליף למצבר צרכנים.
הבוסטר החזיק לי כמעט שנתיים סה״כ, כולל מספר מחזורי הנעת רכבים.
נראה לי לא רע בשביל מוצר סיני לא ממותג.
פירקתי שנים כאלו, וזה נכון לגבי שניהם.
ההגנה היחידה זה ל over current וזה בד"כ על המחבר של הכבלים לבוסטר.
בהחלט יכול להיות שהניסיונות של דורון לחיבור ישיר של המקרר, הם אלו שקיצרו את חיי הבוסטר שלו.
בגדול, ללא שום קשר לייצרן, ברגע שזה ליתיום, אני מצפה שיחזיק יותר משנתיים (אחרי הכל, כמה מחזורי שימוש היו להם? 100?).
מישהו צריך לעשות חישוב מסלול מחדש על הספק נדרש למצבר צרכנים..
תקשיב, ותקשיב לי טוב :-) :-) :-)
בניגוד לכולם פה שמדווחים בכל מני הזדמנויות על ניסיונות מבוקרים, אני היחידי (למיטב ידעתי), שפשוט מטייל בשטח עם מדידות קבועות.
אמרתי את דעתי בעבר, ושנדב עשה ניסיון מסודר, המספ' הסתדרו.
בגדול, לאופי השימוש ותנאי הסביבה יש השפעה הרבה יותר גדולה מהיצרן, הסוג והצורה ( הנה טיפ ראשון).
למערכת בלי דאגות ( אני לא מקפיא מראש, אני פותח מתי שבא לי, כמו מקרר בבית. במשך היום, ברגע שיוצא בקבבוק נכנס אחד חם במקומו)-
למקרר של 30-40 ליטר צריך לפחות 30-35AH.
מי שרוצה להתנהל בלי דאגות תאורה, משאבת מים טעינות וכו', וגם לשרוד טיולי קיץ (רובצים ליד איזה שלולית והמקרר שברכב מתבשל בחום), לדעתי הגודל האופטימלי 40-50AH.
המערכת המקורית שלי נבנתה עם DC2DC שמגביל את זרם הטעינה ל 10A. ליום יום זה נכון, יש לזה השפעה אפסית על המערכת חשמל של הרכב.
אבל בטיולי קיץ או "מחנה" יש יתרון ליכולת לטעון מהר יותר. אני מחפש לשפר למשהו משתנה.
חנן-ג'יפולוג
15-09-20, 13:34
אני מודה שחטאתי ושיתפתי עם זה פעולה בחלק מהשרשור, ואפילו יזמתי פוסטים, כי דבר התגלגל לדבר, אבל אני מעוניין לחזור לנושא המקורי: מצבר התנעה.
לגבי מצבר אביזרים, יש שרשור טרי בנושא. מבקש להמשיך שם.
בניגוד לכולם פה שמדווחים בכל מני הזדמנויות על ניסיונות מבוקרים, אני היחידי (למיטב ידעתי), שפשוט מטייל בשטח עם מדידות קבועות.
אמרתי את דעתי בעבר, ושנדב עשה ניסיון מסודר, המספ' הסתדרו.
בגדול, לאופי השימוש ותנאי הסביבה יש השפעה הרבה יותר גדולה מהיצרן, הסוג והצורה ( הנה טיפ ראשון).
אתה צודק באלף אחוז.
רק שאתה מקבל רק את התוצאות שנוחות לך.
לי יצא פחות, לחנן יצא פחות, לגיא יצא פחות..
וחנן מדד ואני מדדתי. אתה לא היחיד.
מה שאומר שוב שאתה צודק, זה קשור הדוק לאופי השימוש.
ולמען הסר ספק, אני לא מכבה בלילה ולא עסוק בבקרת פתיחות.
צריך משהו מהמקרר אז מוציאים, ואם לא אז לא.
חנן-ג'יפולוג
19-09-20, 12:53
החג נוצל היטב, ומצבר ההיילקס הוסב היום לlifepo4 בקיבול 56 א"ש.
תתחדש.
אני מוכרח להודות שקצת איבדתי את התמונה הכללית, אז מה יש לך היום (ואיך זה מחובר).
אולי תעשה לנו SYNC .
תודה
חנן-ג'יפולוג
19-09-20, 13:30
זה המוצר:
https://a.aliexpress.com/_ms73ySJ
זה המוכר:
Charger Battery Store (https://www.aliexpress.com/store/1721160)
בסוללה שבניתי יש 32 תאים כנ"ל, מסודרים ב8P4S
זה הbms:
https://a.aliexpress.com/_mKvYGlH
יושבת בתא המטען ומחוברת עם כבלים 35 ממ"ר לחיבורים של המצבר המקורי בתא המנוע.
הסוללה שוקלת 5.5 ק"ג. תופסת נפח של כחצי מצבר 70 א"ש.
boaz avrahami
19-09-20, 18:05
8P4S
זה 8 תאים מחוברים בינהם פלוס לפלוס ומינוס למינוס
ואז 4 בנקים כאלו משורשרים בטור פלוס למינוס ?
אתה מאזן כל תא או כל בנק?
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
8 parallel 4 serial = 8p4s
במקרים כאלו בדרך כלל ה bms מחובר לכל בנק.
נשלח מהנייד
boaz avrahami
19-09-20, 19:36
אם מאזנים כל בנק אז מה ההבדל מלטעון בנק בודד של 3-4 תאים בלי איזון?
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
חנן-ג'יפולוג
19-09-20, 20:19
מתייחסים לבנק של שמיניה מקבילה כאל תא יחיד לכל דבר ועניין. אז לצורך ההבנה יש לנו ארבעה תאים בטור פשוט.
מפה הbms מחובר בצורה סטנדרטית לחיבור האדמה, ה3.2 וולט, ה6.4 וולט וכן הלאה עד לחיבור ה12.8 וולט.
boaz avrahami
19-09-20, 20:26
מה שונה בנק כזה מחיבור 3-4 תאי lev למשל לטעינה ללא bms?
הרי כשל של תא בודד בבנק עשוי להתחיל תגובת שרשרת.
אני מתעניין / מתמקד בבטיחות כרגע.
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
חנן-ג'יפולוג
19-09-20, 20:37
תגדיר את הכשל:
קצר בתא. יגרום לתא לרדת למתח 0 ואתו כל שאר התאים בבנק. המצבר יהיה מקולקל כמו כל מצבר אחר, כולל הlev40, רק שהlev40 הוא בטכנולוגיה פחות יציבה, הוא יתנפח ואולי גם מעבר לזה. בlfp זה לא אמור להיות מסוכן. במצב כזה שאר הבנקים יעלו ל3.65 וולט, ושם הbms יעצור להם את הטעינה.
קיבול מופחת: הבנק עם התא הפגום יעלה במהירות יחסית ל3.65 וולט ושם הbms יעצור את הטעינה.
נתק בתא, כמו במקרה של הקיבול המופחת.
מה עוד?
בתצורת החיבור שאתה תיארת כל מצב כפי שתיארתי יגרום לתאים האחרים להגיע לטעינת יתר, על כל הסיכונים שכרוכים שבזה.
חנן-ג'יפולוג
10-10-20, 16:09
הbms lifepo4 שהרכבתי מת.
חזרה לתוכנית המקור: הזרם לא יעבור דרך bms, אלא הסוללה תחובר למאזן.
בנוסף, יש כבר את מפסק הזרם הראשי מסוג latch, עם פיקוד ידני ליד ההגה. אני שוקל להוסיף לו טיימר שיכבה אותו בתוך זמן מוגדר מכיבוי מנוע.
יש גם מוניטור מתח על הדשבורד.
שעיר בגב"ב
11-10-20, 09:42
מה שונה בנק כזה מחיבור 3-4 תאי lev למשל לטעינה ללא bms?
הרי כשל של תא בודד בבנק עשוי להתחיל תגובת שרשרת.
אני מתעניין / מתמקד בבטיחות כרגע.
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
חנן קראתי את ההסבר שלך ועדיין מצטרף לשאלה
של בועז, אני גם מנסה להבין במה זה שונה ממה שנמצא אצלי באופנוע:
4 תאים בלבד בלי איזון. להבנתי זה בדיוק כמו הבנקים אצלך?
מה שונה המצב בו אצלך קיימת בעיה באחד התאים או אצלי?
מבחינת בטיחות כמובן.
החיבור של ה-BMS לא אמור להיות לכל תא ותא?
מה אני מפספס כאן?
חנן-ג'יפולוג
11-10-20, 09:56
מדובר על ארבע שמיניות, בכל אחת מהן כל התאים מחוברים במקביל , וארבע השמיניות מחוברות בטור.
לחיבור במקביל אין צורך ואין אפשרות באיזון כי החיבור עצמו מטבעו מאזן בין הסוללות. כשהן מחוברות במקביל לא יכול להתפתח ביניהן פער.
ארבע השמיניות מחוברות בטור, ואז זה דומה למה שיש אצלך, רק שאצלי הטור הזה מחובר לbms (לפחות עד אתמול ): ) ואצלך הוא לא.
תאים במקביל, לטוב ולרע, אחד מאזן את השני.
ובאמת, אם תא אחד יקצר, הוא יהרוג גם את כל שאר התאים שמחוברים אליו במקביל.
אבל, התאים האלו לא יטענו מחדש ( ה BMS יעצור את הטעינה של כל התאים בגלל שהוא יראה שיש לו תא תקול).
ולכן בטיחותית אתה מוגן.
תאים בטור ללא bms, אם אחד התאים נפרק יותר מהאחרים (נגמר, התקצר, סתם חלש), שמטעינים, שאר התאים ( שבטור) יקבלו מתח גבוהה מהמתוכנן ( ה 14.4 לא יתחלק שווה בין ה 4 תאים), וזה כבר מאוד מסוכן.
לדעתי, במחירים הנוכחיים של הליתיום, לעומת עלות שולית של bms, אני לא רואה סיבה לשום חיבור ישיר ( לא בטור ולא במקביל) ללא bms.
שעיר בגב"ב
11-10-20, 10:03
עכשיו נפל האסימון.
תודה, סוף סוף הבנתי:cool:
חנן,
כשטיילנו הלך לך ה BMS, עכשיו הלך התחליפי?
בברכה,
יוני5
חנן-ג'יפולוג
11-10-20, 22:39
לא. אז התפגר הממסר הראשי, הרגיל.
חנן-ג'יפולוג
04-11-20, 00:17
... יש כבר את ממסר הזרם הראשי מסוג latch, עם פיקוד ידני ליד ההגה. אני שוקל להוסיף לו טיימר שיכבה אותו בתוך זמן מוגדר מכיבוי מנוע.
היום מצאתי את הזמן לתכנת ארדואינו שיעשה את זה, עם פרק זמן שניתן להגדרה בתכנות, ולחבר אותו לממסר.
בזה חסמתי את האפשרות לטעות אנוש כלשהי שתוביל לפריקת המצבר.
חנן-ג'יפולוג
05-11-20, 12:40
הממסרים עובדים יפה מאוד, וביחד עם הארדואינו טיימר, זו מערכת מעולה למי שלא איכפת לו מהזכרון של התחנות ברדיו. המצבר מתנתק מעצמו זמן מוגדר לאחר שהמנוע כבה, וכך אין שום סיכוי שאשתי תפרק לי שוב את המצבר.
אז כעת מתבשלת עבורם ועבור הארדואינו אריזה מסודרת:
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/924/EMFagk.jpg
חנן-ג'יפולוג
06-11-20, 02:33
עכשיו הלוח קצת יותר מסודר, עם הדמייה טובה של הממסרים והארדואינו שמורכבים עליו. מוכן לייצור:
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/923/09g3VU.jpg
boaz avrahami
06-11-20, 07:52
מהו הטריגר למנוע כבוי, נורת טעינה? משבת?
חנן-ג'יפולוג
06-11-20, 08:05
אותו קו שהולך לנורת טעינה.
boaz avrahami
06-11-20, 12:09
למקרה שממש יתחשק לך פרוייקט מיותר, לרדיו יש הזנה נפרדת למתח עבור תחזוקת הזכרונות.
אם מאוד תרצה אתה יכול לתת להם הזנה מהמצבר לפני הממסר. זה לא ממש ישפיע על המאזן .
חנן-ג'יפולוג
06-11-20, 12:23
שנים שלא שמעתי רדיו. אני שומע פודקאסטים או מוזיקה מהספוטיפיי והמערכת משמשת כמקלט בלותות' ומגבר לרמקולים בלבד.
חנן-ג'יפולוג
22-11-20, 21:58
הכרטיס הגיע מהיצור, עוד לפני שכל הרכיבים הגיעו, עם הכנה למדידת מתח מצבר, מה שיאפשר ניתוק מצבר לפי זמן מכיבוי ו/או ירידת מתח מצבר.
https://imageshack.com/i/pnNjGDsSj
חנן-ג'יפולוג
02-12-20, 21:52
מוכן להשתלה (לאחר שיורכב בתוך מארז ייעודי שיודפס בabs) , כנראה בI10, שסובלת מתחילת הקורונה מנסיעות לא סדירות לעבודה. מתוכנתת כרגע להתנתקות לאחר 40 שניות מכיבוי מנוע, אבל כנראה שאשנה את זה ל24 שעות עבור היונדאי.
http://www.youtube.com/shorts/PEpRQBuLISU
https://imageshack.com/i/pmPeM0m3j
אותה מערכת רק עם שמונה ממסרי latch וחיבורי חשמל פחות מסודרים נותנת עבודה משביעת רצון בהיילקס.
חנן-ג'יפולוג
30-05-21, 20:02
סיכום לאחר 10 חודשים ועוד שני עדכונים:
מבחינת ההתנהלות בשגרה המערכת עונה במדויק על הציפיות: אני מסיים טיול, שם את המפתח של האוטו במגירה, וזהו. לא צריך לפתוח מכסה מנוע ולחבר מטען. לא משנה כמה זמן הרכב ימתין עד להתנעה הבאה, גם אם זה יקח כמה שנים המצבר יהיה מלא לחלוטין וזמין לעבודה.
את מטען הCTEK שהייתי מחבר קבוע לרכב, מכרתי.
תיאורטית, מכיוון שהמצבר הזה לא חי במשטרים של פריקה וטעינה משמעותיים, הוא לא יגיע לעולם למספר המחזורים המקסימלי לטכנולוגיית lifepo4 (2000-3000) ולכן הוא כנראה ימות מזקנה. ההערכה היא למינימום 10-20 שנים. נחיה ונראה.
הורדת משקל מצברי החומצה עופרת מדפנות מכסה המנוע מורגשת וללא ספק תאריך את פרק הזמן עד לריתוך הבא שידרש לתיקון הסדקים האופייניים לדגם.
לסיכום, אני מרוצה מהשינוי.
עדכונים:
1. הורגש, במיוחד בטמפ' חד ספרתיות נמוכות שהסטרטר לא מקבל את מלוא המיץ. סטרטרים ארוכים יחסית וגם היו פעמים בודדות שהוא לא הצליח לעבור את שלב הדחיסה ונעצר. סטרטר שני כבר התניע.
עברתי מכבלים של 35 ממ"ר ל105 ממ"ר. ההתנעה חזרה להיות מעולה: חלקיק שנייה בכל מצב.
2. מבחינת נתוני הסוללות יכולת העמידה התיאורטית שלהן בזרם של כננת היה גבולי: 440 אמפר. זרם הכננת המקסימלי כשהיא נעצרת הוא 400 אמפר.
לא יצא לי לבדוק את זה באופן מעשי.
רכשתי עוד 12 תאים של 14 א"ש (נומינלי. בפועל בדקתי והם נותנים 12 א"ש, ולאחר סידורם ב3p4s הם יתנו תוספת של 42 א"ש לסוללה המקורית של 56 א"ש.
זה גם יתן יכולת עודפת ביחס לצרכי הכננת וגם יקל מעומס ההתנעה על התאים הקודמים.
הפעם רכשתי תאים פריזמתיים, קופסתיים, עם ברגים ועם פסי חיבור מקוריים. הרבה יותר נוח לעבודה ונותן הרגשה שהדברים יפים, מסודרים יותר ובנויים לזרמים הגבוהים ללא אלתורים.
https://imageshack.com/i/pmV5GEm5j
https://imageshack.com/i/pnc11pu9j
איבדתי אותך חנן (שוב). מה מאזן בין התאים בטור?
אסף.
חנן-ג'יפולוג
30-05-21, 21:17
הbms התפגר בתחילת הדרך, ומאז אין.
יש כאלה שממליצים על bms ויש גם יצרנים רציניים (gws הצ'כית למשל) שמנחים לא להשתמש במאזן בסוללת lifepo4.
בשונה מתאי ליתיום קובלט למשל ששומרים על מתח הטעינה שלהם בקנאות, בתאי lifepo4 המתח יורד לאחר טעינה באופן עצמוני, ללא כל אמצעי חיצוני, ומתייצב על כ3.35 וולט לתא. זה מיישר את מתח התאים לרמה אחת. דומה לתאים במצברי חומצה עופרת.
אני כן עושה שימוש בהגנות אחרות:
נתיך למצב של קצר.
כרטיס אלקטרוני שבניתי עם ארדואינו וממסרי latch, שמנתק את המצבר בזמן מוגדר מכיבוי המנוע, וכך מגן מפריקת יתר. יש לו גם את האפשרות להגדרה של הגנה ממתח נמוך, אבל כרגע אני מעדיף את הסידור האמור לעיל.
זו לא בעייה להוסיף מאזן. מדובר בכסף קטן, אבל אני לא מוצא בו צורך.
bmsים מתוצרת סינית סבירה, או אמריקאית טובה, לזרמים האלה, מתחילים ב1300 ש"ח.
boaz avrahami
31-05-21, 05:59
חנן,
למעשה נותרת עם סוללות בתא מטען וכבלים שמנמנים לתא מנוע, בלי בקר טעינה ורק עם מפסק מתח (ריליי) מבוקר ארדואינו לצורך הגנה מפריקה?
כמה תאים ובאיזה סידור?
( כמה א״ש/ וואט שעה בסך הכול)?
איך חישבת את עובי המוליכים או שהימרת על משהו?
אם תוכל לצרף כמה תמונות להשראה זה יהיה נחמד מצידך.
הייתי דמח ליישם פתרון כזה אילו הייתי יכול למצוא מקום סביר לסוללות…
חנן-ג'יפולוג
31-05-21, 08:54
חנן,
למעשה נותרת עם סוללות בתא מטען וכבלים שמנמנים לתא מנוע, בלי בקר טעינה ורק עם מפסק מתח (ריליי) מבוקר ארדואינו לצורך הגנה מפריקה?
כן, פלוס נתיך
כמה תאים ובאיזה סידור?
( כמה א״ש/ וואט שעה בסך הכול)?
מצבר ראשון: תאים 7א"ש מסודרים 8p4s,סה"כ 56 א"ש.
מצבר שני: תאים 14 א"ש מסודרים 3p4s, סה"כ 42 א"ש.
שני המצברים מחוברים במקביל.
איך חישבת את עובי המוליכים או שהימרת על משהו?
שילוב של חישובים, כמה הנחות וגם הימורים. כמו שניתן להבין מפוסט העדכון שלי זה הוביל לתוצאה ראשונית לא טובה מספיק.
המחשבה הבסיסית היתה פשוט לקחת משהו עבה יותר מהמקור ואם יסתבר שצריך אז לעבות.
אני לא זוכר אם הנחתי או שבדקתי בספרות שהכבל המקורי של המצבר הוא 16-25 ממ"ר. אני השתמשתי ב35 ממ"ר.
בדיעבד, אם ללכת על שיטה של קירובים אז כנראה שנכון יותר יהיה לקחת את יחס האורכים בין הכבל החדש למקורי, וליישם את אותו יחס על שטח החתך. אם אורך הכבל הוא פי 5, אז להכפיל את שטח החתך המקורי ב5. לפי הנוסחה של חישוב התנגדות מוליך זה ישאיר אותך עם אותה התנגדות כבמקור.
זה עלול להתגלות כמוגזם אם יסתבר שהמהנדס שקבע את הכבל המקורי הגזים, ואז ההגזמה מוכפלת ביחס הנ"ל.
אפשר גם לחשב, אבל נהיה חייבים להכניס הנחות לחישוב ועדיף גם לבצע מדידות.
שאלת השאלות: מה הזרם שלפיו אנחנו מחשבים? הזרם הנומינלי של מתנע ההיילקס הוא כ200 אמפר. זה קל אבל מה זרם ההתנעה או הstall?
לא מדדתי. לצורך מדידה כזו צריך מד זרם צבת או שאנט-נגד בערך נמוך מאוד וידוע, ואוסילוסקופ שבודק עליו את המתח. את שני אלו לא היה לי כשבניתי את המערכת. מאז התחדשתי באוסילוסקופ.
הלאה.
בגדול, המטרה היא שבמצב הקיצוני ביותר המתח בסטרטר לא ירד מ9.5 וולט.
בדפי הנתונים של הסוללות מופיע נתון של התנגדות פנימית. בתאי ה7 א"ש שרכשתי הערך הוא "קטן מ8 מיליאוהם". נחלק את זה בשמונה תאים במקביל, אז זה 1 מיליאוהם ונכפיל בארבעה בטור ונקבל 4 מיליאוהם.
כפול 1000 אמפר נקבל נפילה של 4 וולט. בזרם הנומינלי של 200 אמפר זה יתן נפילת מתח של 0.8 וולט.
לגבי הכבל:
10 מטרים של כבל 35 ממ"ר יתנו התנגדות של 4 מיליאוהם.
אז בסה"כ זה יוצא 8 מיליאוהם, כשבזרם נומינלי זה יפיל את המתח ב1.6 וולט, ובזרם התנעה של למשל 1000 אמפר זה יוריד את המתח ב8 וולט, וישאיר לסטרטר כחמישה וולט. כמו שהסתבר, זה לא מספיק טוב.
בשלב הזה החלטתי לפעול בשני הכיוונים במקביל. הזמנתי כאמור עוד תאים כדי להוריד את ההתנגדות הפנימית, וגם שיניתי את עובי הכבלים ל105 ממ"ר.
עוד לפני שקיבלתי את התאים החדשים הסתבר שהכבלים כבר הביאו למצב מצוין. לגבי התאים, כבר הזמנתי, אז לא נתקין אותם? כמו שאמרתי זה יתן מענה טוב יותר לכננת ויוריד עומס מהתאים הישנים.
גישה אפשרית אחרת היא להעתיק. 105 ממ"ר עובד לי? כנראה יעבוד גם אצלך.
אם תוכל לצרף כמה תמונות להשראה זה יהיה נחמד מצידך.
הייתי דמח ליישם פתרון כזה אילו הייתי יכול למצוא מקום סביר לסוללות…
אני לא חזק בגימורים יפים והדבר האחרון שאני צריך זה לספק לנמרוד עוד תחמושת נגדי, אז לא יהיו כאן תמונות.
בסוף הרוב חבוי מתחת לכיסוי osb, ומותקן על מיכל המים.
תמונה לא עדכנית:
https://imageshack.com/i/pnTCC60vj
הbms התפגר בתחילת הדרך, ומאז אין.
יש כאלה שממליצים על bms ויש גם יצרנים רציניים (gws הצ'כית למשל) שמנחים לא להשתמש במאזן בסוללת lifepo4.
בשונה מתאי ליתיום קובלט למשל ששומרים על מתח הטעינה שלהם בקנאות, בתאי lifepo4 המתח יורד לאחר טעינה באופן עצמוני, ללא כל אמצעי חיצוני, ומתייצב על כ3.35 וולט לתא. זה מיישר את מתח התאים לרמה אחת. דומה לתאים במצברי חומצה עופרת.
אני כן עושה שימוש בהגנות אחרות:
נתיך למצב של קצר.
כרטיס אלקטרוני שבניתי עם ארדואינו וממסרי latch, שמנתק את המצבר בזמן מוגדר מכיבוי המנוע, וכך מגן מפריקת יתר. יש לו גם את האפשרות להגדרה של הגנה ממתח נמוך, אבל כרגע אני מעדיף את הסידור האמור לעיל.
זו לא בעייה להוסיף מאזן. מדובר בכסף קטן, אבל אני לא מוצא בו צורך.
bmsים מתוצרת סינית סבירה, או אמריקאית טובה, לזרמים האלה, מתחילים ב1300 ש"ח.
ישנם מודלים לאיזון בלבד אז אין לך בעיית הספק וזרמים.
מה שכתבת על ירידה עצמונית של המתח נכון כל עוד התאים תקינים, השאלה מה יקרה שהם יהיו לא תקינים???
אני חושש שתא לא תקין, יתפרק נמוך מהאחרים, ויטען מהר מהאחרים.
בכמויות המצברים שי לך, ובזרמים שאתה צורך....
זה יכול להיות מעניין :-(
חנן-ג'יפולוג
31-05-21, 09:35
לגבי מאזן, רשמתי שיש פתרון, ובגרושים. אני לא רואה בו צורך, כמו גם חכמים ממני.
כשתא יהיה לא תקין, אני אראה את זה במד המתח לפני התנעה. מה שיקרה בהמשך זה שהמצבר יתקלקל, בדיוק כמו שיקרה במצבר החומצה-עופרת שלך אם יתקלקל בו תא, עם הבדל אחד שתיאורטית זה יקרה 15 שנים אחרי שלך, ושלי קצת יותר זול.
אם זה היה בטכנולגית ליתיום קובלט כנראה שהייתי דואג גם לנזקים נלווים, אבל זה לא.
חנן-ג'יפולוג
01-06-21, 00:07
המצבר החדש, לפני שהוא נארז ומחובר לרכב:
https://imageshack.com/i/po8YBMKRj
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.