התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלות לפני קנייה גראנד ויטארה 10-

Dannybaratz
26-05-20, 12:50
שלום לכולם, במסגרת החיפושים אחרי הג'יפ הראשון שלי, נסגרתי על גראנד ויטארה 10-11

הבוקר ראיתי רכב מודל 2010, נראה לא רע עם ק"מ סביר.

כמצופה ממני, קראתי את ההנחיות של יקי500 רק אחרי שראיתי את הרכב, ולא לפני.

התרשמות כללית שלי מהרכב: נראה טוב, נוסע טוב, לא היו רעשים חריקות או החלקות. הרכב מאוד חזק ומתנהל די נוח בתוך העיר ומחוצה לה.

לרכב קצת מכות בפח, שבר קטן בפגוש הקידמי מעל גלגל ימין. לדברי בעל הרכב הוחלפה דלת הנהג לפני שנה וחצי כתוצאה מפגיעה של רכב אחר.

עד כאן הכול בסדר, שתי שאלות שבכול זאת מטרידות אותי:

1. על מנת להעביר מP לD ומ Dל2 ו1, צריך להפעיל קצת כוח. ההחלפה לא חלקה. האם זה תקין?
2. נורת ESP דולקת - לדברי בעל הרכב התקלה בחיישן, השאלה אם יש למערכץ ESP בשנתונים האלו איזה מחלה מוכרת או משהו לחשוש ממנו?

בנוסף, האם יש למישהו המלצות על מוסך או מכון בדיקה באיזור הכנרת, גליל ועמקים? ראיתי שעלות בדיקה במכון עולה באיזור ה1000 ש"ח. האיבחון שמקבלים מצדיק את עצמו?

תודה

איל מ
26-05-20, 12:57
אני מניח שהתכוונת ל:

חיישן ESP בגראנד ויטארה 2010
שלום לכולם, במסגרת החיפושים אחרי הג'יפ הראשון שלי, התבייתתי על גראנד ויטארה 2010, יפה ונחמדה.

ראיתי הבוקר רכב וכמו כול טירון, קראתי את ההסבר הנהדר והמקיף של יקי500 רק אחרי שראיתי את האוטו.

סך הכול האוטו עושה רושם טוב, נוסע טוב וממה שכן בדקתי, אין נזילות או טפטופים, הכול משתלב בסדר (H-L-N).

כמה שאלות:

1. ידית ההילוכים עוברת קצת קשה, לא משהו היסטרי אבל לא חמאה. זה תקין?
2. נורית חיווי ESP דולקת- לדברי בעל הרכב מדובר רק בחיישן ולא בתקלה עצמה. מישהו מכיר? האם יש בעיות מוכרות עם הESP בדגמים האלה?

בכול מקרה אקח את האוטו לבדיקה, האם יש למישהו המלצה באיזור הצפון? גליל ועמקים? ראיתי במכון לידי שבדיקה לרכב כזה תעלה באיזור ה1000 ש"ח. זאת בדיקה שמצדיקה את המחיר או שעדיף למצוא מוסכניק טוב שיעבור על הכול וכבר יתן הצעה ליישור קו?

תודה

Dannybaratz
26-05-20, 13:29
אני מניח שהתכוונת ל:

שלום לכולם, במסגרת החיפושים אחרי הג'יפ הראשון שלי, התבייתתי על גראנד ויטארה 2010, יפה ונחמדה.

ראיתי הבוקר רכב וכמו כול טירון, קראתי את ההסבר הנהדר והמקיף של יקי500 רק אחרי שראיתי את האוטו.

סך הכול האוטו עושה רושם טוב, נוסע טוב וממה שכן בדקתי, אין נזילות או טפטופים, הכול משתלב בסדר (H-L-N).

כמה שאלות:

2. נורית חיווי ESP דולקת- לדברי בעל הרכב מדובר רק בחיישן ולא בתקלה עצמה. מישהו מכיר? האם יש בעיות מוכרות עם הESP בדגמים האלה?

בכול מקרה אקח את האוטו לבדיקה, האם יש למישהו המלצה באיזור הצפון? גליל ועמקים? ראיתי במכון לידי שבדיקה לרכב כזה תעלה באיזור ה1000 ש"ח. זאת בדיקה שמצדיקה את המחיר או שעדיף למצוא מוסכניק טוב שיעבור על הכול וכבר יתן הצעה ליישור קו?

תודה

וואי איך עשית את זה?
זה מה שהתכוונתי:cool:

Gershon
26-05-20, 14:18
אני מניח שהתכוונת ל:

כמה שאלות:

תודה

1+!

boaz avrahami
26-05-20, 14:27
עדיף מוסך.
אצל מי האוטו מטופל?

כבר שנים לא בענינים אבל מוסך שמר בצק פוסט היה בזמנו למיטב זכרוני די בסדר וגם מורשה סוזוקי.
יש גם באלונים את מוסך שביט

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

Dannybaratz
26-05-20, 14:32
עדיף מוסך.
אצל מי האוטו מטופל?

כבר שנים לא בענינים אבל מוסך שמר בצק פוסט היה בזמנו למיטב זכרוני די בסדר וגם מורשה סוזוקי.
יש גם באלונים את מוסך שביט

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

מטופל במוסך סגול בכרמיאל.

חיפה רחוקה לי קצת, אני מחפש באיזור הכנרת/עמקים.

תודה

amitaikl
26-05-20, 15:28
טיפלתי כמה שנים במוסך האחים (סוזוקי) בכרמיאל.
הייתי מאוד מרוצה מהם.
מוסך סגול מאוד מסודרים. כדאי אפילו להגיע לשם עם בעל הרכב ולבקש שיוציאו דוח טיפולים

חנן-ג'יפולוג
26-05-20, 19:48
חיישן ESP זו הגדרה מעניינת...
הESP נעזר בארבעה חיישני מהירות גלגל, חיישן זוית הגה ובחיישן G וYAW, אז איזה מהם הוא חיישן הESP?
בקיצור, הבחור חירטט לך, וגם אם המחשב מצביע על תקלה בחיישן כזה או אחר, זה אף פעם לא אומר שהתקלה היא באמת בחיישן. זה יכול להיות גם במעגל של החיישן שכולל חיווט, מחברים וכן, גם הבקר עצמו ("המחשב" ) .

קח את הרכב רק לאחר שהתקלה תטופל, או שתתמחר את הרכיבים הכי יקרים במערכת ותוריד ממחיר הקנייה.

Asaf-a
26-05-20, 20:06
אם אתה בגזרת esp כדאי שתבדוק גם האם abs עובד ושלא דולקת הנורה מהסיבות הנכונות.
עקרונית אתה לא אמור לעבור כך טסט.

יחידת בקרת אחיזה /abs/ esp חדשה יקרה מאוד בכל רכב וגם בגרנד ויטארה, מנסיון.

מציע שתחקור ותכיר גם את נושא סדק בבלוק מנוע מאחורי הסעפת פליטה במנוע 2.4 בשנתונים הראשונים, יש בגיפולוג לא מעט אינפורמציה על זה.

הגרנד ויטארה רכב טוב, אך גם לו יש נקודות חולשה מוכרות בהן כדאי להתמקד בבדיקה, על ידי מוסך שמכיר היטב הדגם ולא מכון כללי.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Yaki5500
27-05-20, 15:46
שלום
אני כתבתי את המדריך

ידוע לי על מספר מקרים סביב השנתונים האלה שמחשב abs מתאבד. לא מספיק מקרים שנקרא לזה תופעה/מחלה אבל מספיק בשביל שנשים לב. נדמה שרוב המקרים זה ויטרות קצרות אבל אני לא בטוח אנחנו רק מתחילים לעקוב אחרי התופעה הזו. אחת הסברות היא שמחשבי ה-abs מתחממים כתוצאה מפעולת יתר של מערכת ה-tc/esp/abs ונשרפים וכי בשנתונים מאוחרים יותר שונו ההגדרות כך שהמערכת תזהה זאת בזמן ותתנתק כדי להגן על עצמה. אינני יודע אם זה נכון
עלות מחשב abs נעה בין 3-5k ורצוי לבדוק זאת ולברר מה קורה באמצעות חיבור הרכב לסורק תקלות.
אגב, מצבר שקרוב לסוף חייו גם מקפיץ נורית esp אז תבדוק כי אם כן אלה חדשות מצוינות.
לא הייתי מתקדם בלי לרדת לעומק העניין
בנוסף קח בחשבון ש-2010 בקבוצת סיכון של הסדק בבלוק

לגבי ידית הילוכים קשה לי לחוות דיעה בלי להרגיש בעצמי כי מדובר בתחושה הסובייקטיבית שלך. אני יכול רק לומר מניסיוני שתקלות בגיר של הרכב הזה מאוד נדירות והגיר נחשב מאוד מאוד אמין

מוסך טוב באיזור זה אינני מכיר

מקווה שעזרתי

2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson

מאיר אלוני
27-05-20, 16:45
יש לנו קבוצה בפייס וגם בוואטאפ, תצטרף לפייס ותוכל לקבל אינפורמציות ממאות חברים עם גראנד ויטארות :
https://www.facebook.com/groups/GV2006up/

mugi8675
29-05-20, 13:33
במקרה זה הרכב שבחנייה. אין קושי בהעברת הילוכים. רכב קונים תקין, או בהפחתת עלויות תיקון. המוסך עלול להתקשות לגלות את מקור התקלה ולהחליף, על חשבונך, מרכיבים במערכת עד מציאת הליקוי.

לפני הרבה שנים, במהלך טיול, ויטארה דור קודם נתקעה בשל בעיה במותחן רצועה. מוסך מורשה בדיר-אל-אסד רצה בתחילה להמתין עד לקבלת החלק מחיפה, אבל האבא, בן 80 בטח, חלץ את הלאגר עם פרס והחליף. נשמע מקצועי וגם יצא זול.

-->