צפייה בגרסה מלאה : סובארו XV כרכב לאישה- לא במעמד רכב טיולים
אז לאחר שהוחלט להחליף את הרכב של הבוסית לרכב אמיתי ולא המיניאטורה שהיא נוהגת בה, עולה מועמד רלוונטי מבחינתי, וחשוב יותר, מבחינתה וזה הXV
הכיוון מבחינת תקציב ויכולת הוא 2018 וצפונה. רצוי כמה שיותר טרי צעיר ועם מינימום קמ בשעון. כתנאי יסוד אוטומאט.
השאלה שהכי רלוונטית כרגע מבחינת בחינת המועמדים היא היכולת למקם שלושה כסאות בטיחות במקביל במושב האחורי
(איזו פיקס וכל ההתקנים פחות מדאיגים אלא נפח פיזי. אני בכל מקרה רותם את המושבים על אפציית ה"אין איזופיקס" פשוט כי זה נראה לי יותר בטיחותי והאיזו מחובר רק כאקסטרא.)
תנאי שני ולא פחות חשוב זה היכולת להעמיס עגלה בבאגז, פלוס תיק ממוצע.
מבחינת מכניקה הגבהות שדרוגים וכל היתר, כולל העבירות של הסובארו זה לא ממש מעניין כרגע, המקסימום עבירות שהרכב הזה יראה זה הבאמפרים ביציאה מהרחוב. מעניין האם יש מחלות מוכרות בדגמים האלו, סיבות עקרוניות להמנע, עדיפות לדגם ספציפי (רמת גימור, נפח מנוע וכו) ושוב השאלה האם שלושה כסאות בטיחות נכנסים.
היה מועמד נוסף על הפרק, ניסאן קשקאי, אבל לי הוא לא יורד בגרון משום מה. מה גם שבעברי נהגתי על פורסטר, מערכות ה4X4 כביש שלהן הן יתרון ענק בעיניי מבחינת בטיחות, וגם האמינות ממה שאני מכיר גם מהסובארו שהייתה לי וגם מהפורסטר של אבא (שהוא מחרב מכוניות ידוע) לא רעה בכלל ואפילו די מוצלחת.
אז קדימה ... תפגיזו אותי במידע רלוונטי, או במועמדים נגדיים.
פורסטר ודומיו לא באופציה - (זה גדול מדי לצערי)
יש מוצר שנקרא fold n go שמחליף בוסטר ויכול להיות פתרון טוב אם הרכב הגילים אצלך כולל בוסטרים עם/בלי גב
אצלי בויטרה זה עושה את החיים קלים
זה עדיין יהיה צפוף אבל אולי נסבל
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אם לא שטח למה XV ?
צריכת דלק גבוהה, באגז' קטן, אמינות פחות ממה שזכור לך מפעם ואחזקה יקרה מכל 2X4.
אני אומר לך את זה בתור בעלים של אחד שמחזיק ממנו רכב אחלה, אבל אם אין שטח בתמונה אז למה ?
קודם כל גילוי נאות:
אני פריק ידוע של סובארו ומדריך בקביעות במסגרת אתר השטח 4x4.co.il קבוצות בעלי XV ופורסטר בטיולים ובהדרכות נהיגת שטח.
מכיר "קצת" את המכוניות האלה מקרוב.
סובארו בכלל מכוניות נהדרות, בזה אני לא מחדש כלום לאף אחד ו-XV בפרט הוא דגם מעולה ומוצלח מאוד. מרווח, נוח ואמין. מתלים מעולים, התנהגות כביש ושביל מצויינת.
כמובן - אך ורק עם מנוע 2 ליטר. לא להתפתות ל-1.6 - הוא חלש ושתיין עם ביצועים גבוליים ומייצר בעיקר רעש. את העצה הזו כדאי לקחת באופן כללי מאוד ברצינות עם כל מכונית אחרת בעולם - באופן עקרוני, גרסת המנוע הגדול והחזק ביותר היא כמעט תמיד יותר מוצלחת ולפעמים גם צורכת פחות דלק. במקרה של סובארו, באותו תקציב נתון אני אעדיף XV ישנה בשנה, אפילו פחות מאובזרת, העיקר שתהיה עם המנוע הגדול.
החסרונות:
1. תא מטען לא ענקי ובעיקר רדוד. לעגלה ושניים שלושה תיקים זה מספיק, אבל לציוד של משפחה מטיילת ממש לא.
2. מנועי סדרה FB אוכלים קצת שמן. ה-1.6 אוכלים יותר, כי הם במאמץ תמידי להזיז את משקל הרכב שגדול עליהם בכמה מספרים. ה-2 ליטר צורך הרבה פחות שמן והוא גם חסכוני יותר בדלק.
3. גיר רציף. פטנט מיותר לחלוטין - לא כל מה שטוב לקטנוע מתאים גם למכונית. אם האוטו חי רק בכביש אז אין שום בעיה עם הגיר, בוודאי בדגם ה-2 ליטר. אבל ב-XV/פורסטר שעושים גם שטח, זו נקודת תורפה רצינית שיכולה במצבים מסויימים להתגלות גם כמסוכנת כי כשהגיר הזה מתחמם, הרכב מפסיק לנסוע. פשוטו כמשמעו. והוא לא יזוז ממקומו עד שהגיר יתקרר. לא נעים בכלל. מין הסתם התופעה נפוצה יותר בדגמי ה-1.6 כמובן כי שם כל חטיבת הכוח נמצאת בסטרס תמידי.
4. צמיגי חתך 55. זו אופנה מפוקפקת, רעה חולה שמיועדת רק למכוניות ספורט, לא לרכב כזה שהביצועים שלו, גם עם מנוע 2 ליטר, לחלוטין לא מצדיקים צמיגים כאלה שעולים הון תועפות, פוגמים בנוחות הנסיעה ומאוד מאוד רגישים לפנצ'רים ולפיצוצי דופן בשטח. אם האוטו באמת חי רק על כביש וננהג בעדינות זה פחות נורא, אבל הזכרת שהגברת מטפסת על מדרכות, אז שתעשה את זה בזהירות מירבית, אחרת היא תפוצץ צמיגים. הצמיגים האלה גם מאוד לא אוהבים בורות בכביש.....
5. חלפים יקרים. עברו ימי הליאונה שהיתה אוטו עממי ופשוט עם חלקים זולים.
אם לא שטח למה XV ?
צריכת דלק גבוהה, באגז' קטן, אמינות פחות ממה שזכור לך מפעם ואחזקה יקרה מכל 2X4.
אני אומר לך את זה בתור בעלים של אחד שמחזיק ממנו רכב אחלה, אבל אם אין שטח בתמונה אז למה ?
+1
אחזקה לא זולה, צמיגים הולכים ברביעיות.
אם לא יורדים מהכביש, יש חלופות טובות יותר.
לאחותי יש את ה1.6, הרכב ״אוכל״ שמן, שלא יספרו לך סיפורים שנפתר אחרי מעבר לצמיגות גבוהה יותר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני לא בא לסנגר על אכילת השמן, סיפורי היבואן הם אגדות עם לילדים - זה לא נפתר ולא בטיח. ככה מתנהגים המנועים האלה.
אבל זה לא סוד שמנועים מודרניים רבים זוללים שמן. במיוחד הטורבואים למיניהם.
סוגיית הצמיגים ממש קריטית - אם הרביעיה חדשה, אפשר כמובן להחליף רק אחד.
אבל אם הם באמצע החיים - כניסה לא זהירה למפגע סלילה תמים בכביש עלולה לעלות לכם בהחלפת רביעיה מוקדמת מהצפוי.... וזה מייקר משמעותית את התחזוקה כי צמיגים טובים במידות האלה יקרים כמו צמיגי שטח טובים לג'יפים. למי שמתכנן לעשות שטח באוטו הזה, אני ממליץ חד משמעית להתארגן להשקעה חד פעמית ברביעיית חישוקי ברזל 16' של סובארו ישנה יותר, עם צמיגי שטח/AT בחתך גבוה יותר - 65 או 70 - שיהיה סט רק לטיולים. יחסכו במצטבר אלפי שקלים רבים בהחלפות צמיגים קרועים והרבה זיעה, תולעים וקללות.
אני לא מכיר תקלות כלשהן ו/או בעיות אמינות בכלל (יש XV 2.0 2013 בבית) לאורך שנתיים למעט שריפת נורה או שתיים. עלויות טיפולים די רגילות. מדי פעם יש להוסיף מעט שמן בין הטיפולים.
גם אני בדעה ש-AWD זה קצת מיותר למי שלא מנצל את היתרונות של זה בשטח או בכבישים רטובים.
אבל למי שכן יורד לשבילים מדי פעם, או בחורף בכבישים רטובים, או למי שגר באיזורים הרריים גשומים מאוד שעשויים לקבל אפילו מנת שלג, זה יתרון עצום.
צריכת דלק היא נושא כאוב ב-1.6 האוטומטי, גז בריצפה בכל עלייה/עקיפה זה עניין רגיל שם והצריחה בהתאם. זה הרבה פחות נורא ב-2.0 ואחרי שמסגלים הרגלי נהיגה נכונים (לא איטיים דווקא) ונותנים לגיר לעבוד נכון, הצריכה הממוצעת באקזמפלר שאני מכיר היא סביב 12.7-13 ק"מ לליטר בממוצע הכולל לאורך יותר מ-50K ק"מ מאז שנרכשה, חצי מהקילומטרים האלה במתאר עירוני/עומס תנועה, השאר בבינעירוני.
זה יותר טוב מה-12.5 הממוצעים שנתנה הקורולה 2010 שהיתה שם לפניה והיתה מכונית אמינה בסה"כ אבל הרבה פחות טובה מהסובארו בכל פרמטר מהרגע שמתחילים לנסוע.
בקיצור להבנתי הפשוטה, לא המועמד המומלץ.
ואם כך, מה כן? תרגישו די חופשי להפגיז. אני בשלב שבו אני עדיין לגמרי פתוח להצעות
להיפך, מומלץ מאוד. אבל רק 2.0. לא 1.6
אלא אם אתה גר באיזור שיורד בו הרבה גשם אני לא רואה יתרון ממשי להנעה לכל הגלגלים. גם רכב 2*4 ייתן מענה בטיחותי.
אם אתה מקבל את ההנחה הזו יש המון המון אפשרויות קטונתי מלהכיר את כולן. אני יכול להגיד מניסיוני הנוכחי יש לנו סוזוקי קרוסאובר (שאיננו קרוסאובר זה פרייבט בכל קנה מידה)
האוטו אצלנו 6 שנים וחוץ מנורות שרופות ובוכנות תא מטען שהחלפתי לבד. הוא מגלה אמינות מופתית, שמירת ערך טובה. אה...הדלתות חורקות ומצריכות שימון מדי פעם
מאחורה יש כיסא תינוק + 2 בוסטרים
תא מטען סביר אני התקנתי גגון
כוח זמין מצוין
צריכת דלק 1:13 משולב עקבי בתחנה
5 כוכבי ריסוק
כיסא נהג מהנוחים שחוויתי (סובייקטיבי)
קטן מבחוץ מרווח בפנים
אצלי גיר רציף ומנוע אטמוספרי. 2018 והלאה זה גיר פלנטרי ומנוע טורבו. גם נראה יותר טוב אם זה חשוב לך - לדעתי עדיף גם אם עשוי להיות קצת פחות חסכוני תלוי בפרופיל השימוש
לשלילה אני יכול להגיד שהניהוג הוא על הפנים. צפוי ובטוח אמנם, אבל הגה זוועה מת לחלוטין 0 תקשורת (זה דווקא יכול להיות יתרון כי יהיה מאוד קל ונוח להחנות עם הגה מתוגבר בטירוף)
בידוד רעשים גם לא משהו במהירויות תלת ספרתיות
עבורי אלה פשרות סבירות לחלוטין עימם אני חי בשלום
זה אוטו שטוב בהכל ולא מצטיין בכלום
בהצלחה
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.