PDA

צפייה בגרסה מלאה : לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!

עמודים : 1 [2] 3 4

boaz avrahami
06-06-20, 21:17
ובטח לא ניגוד עניינים שגם בתגובתך זו רמזת אליו.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

כתבתי שבנושא ניגוד העניינים לא אפרט בפורום אז ברור שעל מה שכן כתבתי אין ניגוד ענינים

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

Mor Gurevich
06-06-20, 21:20
דוד, אחרי מה שכתבת אין לי ספק שאתה טרול - מהסוג הרע.
ממליץ שלא נפתח פה את הדיון על אמינות הרכבים של מערך המ"מ. אמירותיך חסרות אחריות.

asafk
06-06-20, 21:25
כתבתי שבנושא ניגוד העניינים לא אפרט בפורום אז ברור שעל מה שכן כתבתי אין ניגוד ענינים

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94אם כתבת שלא תפרט- זה אומר שאתה יודע על ניגוד עניינים ולא רוצה לכתוב עליו. וכיוון שרמי גלבוע הוא זה שמשתתף בדיון, נראה כאילו הכוונה אליו
לכן או שכתוב למה אתה מתכוון או שתבהיר למה הכוונה.

אסף.

ד ו ר ו ן
06-06-20, 21:40
דורון,
ז"א שמערך המ"מ שולח את מיטב ילדנו לניווטים רכובים אי שם ברכבים לא אמינים?.....או שמערך המ"מ מסכן את מדינת ישראל בגלל רכבים לא אמינים?
בחייך...
עובדתית LR נמצאים כל הזמן בחזית בכל הקשור לרכבי שטח מפנקים ולראיה כמעט כל מי שרוכש LR בדר"כ לא נפרד מהמותג.
מציע לך ברצינות לבחון אופציה לשדרג מהטנדר העייף והמקרטע לדיסקו 4 ואז בטוח שתתחיל ליהנות מהחיים גם בשטח.
ואני ממליץ לך באותה הרצינות לחפש שרשור אחר אם מטרתך היא לחרחר ולהסיט את הדיון מהדיפנדר החדש.

דרור ברלי
06-06-20, 21:52
אני קורא את התגובות ותוהה לעצמי האם אנחנו כחובבי נהיגת שטח בכלל מצליחים להבין את האוטו הזה, או בכלל את עולם השטח של היום.

opl
06-06-20, 21:56
https://www.youtube.com/watch?v=LV0wTtiJygY

נמרוד
06-06-20, 22:02
https://www.youtube.com/watch?v=LV0wTtiJygYשאפוhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200606/197ece38900310be7b4c762d009e8fa9.jpg

דרור ברלי
06-06-20, 22:05
רמי,
הצעתי לך הסבר, אבל אתה לא מתייחס ( ואסף שלל) -
לדעתי, אם אני צריך לנחש מה קרה, הטעות היא בבחירה של ההגבה הגובהה ביותר - נשארתם ללא מהלך (אפקטיבי. הרבה שקיעה, אבל אפס התארכות), ולכן איבדתם אחיזה.
תחזור על הניסוי (או דומה) עם קצת פחות הגבהה.

מתלי האוויר של לנדרובר הם הטובים ביותר כי הם עדיין מתפקדים ובעלי מהלך כניסה ופתיחה אפקטיבי גם במצב הגבוה ביותר (כן, קבוע קפיץ יותר גדול והכל). זה כך מאז הדיסקו 2/3/4/5 וכמובן הריינג'ים לדורותיהם. ואני לא מתייחס לאמינות ועמידות אלא לאיך זה עובד כשזה תקין..... אני משווה למערכות של מרצדס ב-/GLS/ML/GLE ובגרנד צ'רוקי WK2 (גם הוא על פלטפורמת מרצדס, מתחת לסמל של Jeep), שבמצב הגבוה ביותר המתלה למעשה נעול. בזנ"ט. ובאמת אי אפשר לנסוע ככה יותר מכמה מטרים לצורך מעבר מכשול נקודתי. הסתימות נופלות מהשיניים.

asafk
06-06-20, 22:07
בלנדרוברים, מצב כביש הוא באמצע - 50 אחוז מהמהלך לסגירה. מצב השטח הגבוה - 60 אחוז לסגירה. עדיין נשאר מהלך מכובד לפתיחה. זה בזכות המהלך הכולל הגדול יחסית.
פועל יוצא מכך - קבוע הקפיץ לא משתנה. כי לא יושבים על קצה הגובה.

אסף.

DavidL
06-06-20, 22:11
[QUOTE=ד ו ר ו ן;895032]ואני ממליץ לך באותה הרצינות לחפש שרשור אחר אם מטרתך היא לחרחר ולהסיט את הדיון .

דורון,
בדיון רציני כדאי להשאר מחוברים למציאות.
אתה כהרגלך טוען שהדיפנדר הישן לא אמין ואני טוען שהוא כן אמין ואפילו אמין מאוד אחרת כאמור לא היה משויך ליחידות המיוחדות בצה"ל.
בנוגע לדיפנדר החדש לדעתי הסירטון לא באמת מהווה אינדיקציה לשום דבר למעט לפשלה שיווקית פנטסטית.

.

zivo
06-06-20, 22:11
[QUOTE=רמי גלבוע;894956]ZIVO: בתיאוריה אתה צודק, המתלה עובד פחות טוב בהגבהה מירבית. אבל מה לעשות וגם ככה, עם גחון מוגבה ל-39 ס"מ, הגחון נמרח על הסלעים, עם בומבות קשות במרכז הגחון? יש שם איזה מנגנון אוטומטי שיכול להוסיף עוד כמה סנטימטרים, אבל אני לא יודע איך הוא עובד, ואם אמנם נכנס לפעולה. גם זה אוטומטי... זה לא דיפנדר TDI, ללא ספק.
/QUOTE]

רמי,
קודם כל, הערכתי על הדיון שאתה מנהל פה.
לענין ( ואני מוסיף גם את אסף בגלל ההערה הנחרצת פה על SUV 7 מקומות וכו')-
בשנים האחרונות היו לי טרופר בנזין, GV 2006 ארוכה, ועכשיו טרופר דיזל ארוך.
כל הרכבים האלו, עלו את המעלה הזה בלי הרבה דרמות ( ה GV, אפילו בחורף עם בוץ).
אף אחד מהרכבים האלו לא עובר את ה 23-25 ס"מ גחון , וה GV, אפילו עם גלגל קטן יותר.
מי שעולה את המעלה הזה רגוע, לא צריך 39 ס''מ מרווח גחון, והאמת, בודדים מבין הרכבים של האנשים פה באתר בורכו במרווח גבוה מ 25-27 ס"מ.
הבעיה העיקרית, שאני רואה בנהיגה שלכם, זה חוסר האחיזה, וזה הכריח אותך לנסוע בתנופות , ואז צריך מיגונים וגובה ( כי הרכב , וזה רכב כבד, שוקע הרבה בקפיצות כאלו).
יש פה שירשורים אין סופיים על דאסטרים, אתם נהגתם בדיוק אותו הדבר ( מהלך מתלים אפסי, ונהיגה מבוססת תנופות) אבל עם משקל כפול.

דרך אגב, בפעם האחרונה שעליתי, עלה איתי דיסקו 2, שנינו עלינו באפס גז, וברצף.
יש לי דיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה ( אלוהים יודע אחרי 250K, כמה זה מוגבל) ואין לי שום נעילה נוספת.
שנינו עם צמיגי AT ועם הורדת לחץ מינימלית (28).

לא מתזזים על סלעים כאלו, זה רכב זה לא עז.
זה מעלה קלאסי לזחילה, ברגע שהגעתם לתנופות, הפסדתם.

בקיצור,אני מציע לחזור לפורפוציות לגבי המעלה הזה וגם לגבי הקביעות על העליונות של הרכב הזה לעומת רכבים אחרים.
כרגע, על סמך הסרטון הזה, משהו בסיסי לא עובד.

ד ו ר ו ן
06-06-20, 22:23
אני קורא את התגובות ותוהה לעצמי האם אנחנו כחובבי נהיגת שטח בכלל מצליחים להבין את האוטו הזה, או בכלל את עולם השטח של היום.
נראה לי שכולם חיכו ל״משיח״ הזה שאמור היה להיות הגשר בין העתיק והמודרני.
הרכב שההצהרות סביבו היו שזה הרכב שיאפשר מה שהישן נתן++ מודרניות ונוחות.

לדעתי אם היו מציגים אותו כדיסקו 6 לא היה דיון.

boaz avrahami
06-06-20, 22:27
מסכים עם דורון.

הבעיה ב ״ה״ הידיעה פה הייתה חוסר תאום ציפיות ונסיון אווילי לקחת אותו לשטח קרבי ולשים אותו ראש בראש מול הישן.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

Mor Gurevich
06-06-20, 22:38
כן, רק שאת תיאום הציפיות הגרוע עשו עבורנו לנדרובר בכבודם ובעצמם, כשבחרו להשיק אותו כדיפנדר.
אי אפשר להאשים אף אחד שמנסה להשוות ביניהם, חוץ מאת היצרן ואנשי השיווק שלו.

רמי גלבוע
07-06-20, 07:06
טוב, חברים, נראה לי שאנחנו מתכנסים לסוף הדיון...

אני מבקש להפריד לחלוטין את הדיון על ההרפתקה המיותרת במשלט, לבין טיבו של הדיפנדר החדש. ברוח זו ארשה לעצמי לצטט מפיסקת הסיכום שלי לכתבה על הדיפנדר - כדי להבהיר שאין באמת ויכוח גדול ביני לבין בועז, דרור או חברים אחרים בפורום.
אלו עיקרי הדברים מפסקת הסיכום:

"הדיפנדר החדש הוא רכב מדהים בעל יכולות כביש משובחות, משולבות ברמת עבירות קיצונית למדי. הוא לא מתאים למי שמחפש חלופה מסוקסת לדיפנדר הישן; המתכננים הבריטים ויתרו במודע על עכברי שטח נוסטלגיים עם להט בעיניים וגריז בציפורניים, טהרנים שוחרי טרקטורים. הבריטים גיבשו את יורש העצר עבור לקוחות מודרניים ועשירים, כאלה המחפשים את המילה האחרונה בתחום הטכנולוגי והאופנתי, ועבודת שטח פחות מעניינת אותם".בהמשך כתבתי: ” במחירים אלה תקבלו רכב מענג ביותר לנסיעות כביש ארוכות, עם פוטנציאל אדיר לטיולי שטח שאינם מחפשים 'ראש בקיר'. חבילת היכולות של דיפנדר 2020 גבוהה פי כמה מזו של כל ג'יפ עירוני הנמכר במקומותינו; נוכל להשוות אותו ל-G -וואגון 'פרופשיונל' היקר להחריד ואינו מיובא לישראל. ג'יפ רוביקון יוכל לתת לדיפנדר בראש בעבירות אקסטרים אבל רמת העידון והשימושיות שלו, אינה מתקרבת לקרסולי הדיפנדר החדש."

boaz avrahami
07-06-20, 07:39
נו, ״קיצונית״ היא מילה קצת קיצונית לטעמי בסיכום. כל השאר נשמע יותר סביר.
לגבי ההשוואה ל G החדש באמת אין לי מושג... מעולם לא ראיתי אותו בשטח ובוודאי שבטח לא נהגתי בו.
בתקציב אני משוכנע שהם מתחרים. בסמל סטטוס עדיין כנראה שהסמל של המרצדס ימגנט יותר נשים לנהג [emoji849]

שבוע טוב!

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

דרור ברלי
07-06-20, 07:56
בתקציב אני משוכנע שהם מתחרים.
G עולה פי 2 לפחות מהדיפנדר היקר ביותר.

בסמל סטטוס עדיין כנראה שהסמל של המרצדס ימגנט יותר נשים לנהג
בהתחשב באוטו שהפך לסמל של טעם רע, לצעצוע-סטטוס ולבן לווייתם הקבוע של אוליגרכים, מאפיונרים, ערסים כבדים, סוחרי נשק, סוחרי סמים וסוחרי נשים ושאר עיסוקים בעלי קונוטציה חיובית - אז כן. סוג מסוים של נשים באמת נמשכות לעולם הזה ובעיקר לכסף הגדול שנשפך ממנו. ללא ספק.
[emoji849]

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
...

מיכה100
07-06-20, 08:18
פשש, דיון סוער שמסתיים בהסכמה (ולא בנעילת השרשור).. - הלו זה ג'יפולוג?
שאפו למעורבים ורמי בראשם.

יואב פולס
07-06-20, 08:34
אנשי לנדרובר גאונים, לא פחות.
אמנם פאדיחה קטנה במשלט 21, אבל 27 עמודים של דיון על הדיפנדר החדש,
אז כל עוד אתם יודעים להגות את שמו נכון - זה מצליח.
כי בנינו, למרבית הגולשים כאן סדרי העדיפויות בחיים הם כאלה שלא ירכשו דיפנדר חדש ב 500.0 אש"ח, ואותם בודדים שיש להם ורוצים ועדיין גולשים כאן, אין לי ספק שיתקשרו לחברת המזרח לתאם נסיעת מבחן.
כל היתר שיכולים להשכיב חצי מיליון על דיפנדר חדש לא קוראים את ג'יפולוג.

ד ו ר ו ן
07-06-20, 08:36
ככה הוא צריך להיות:
עם גומי אמיתי (כאן על 33).

אין לי ספק שבמצב כזה עם הפחתת אויר התוצאה הייתה שונה מאד גם אם המערכות נראות בוסר.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200607/dd7221d369ee2e0768af93837bd5fc1a.jpg

רמי גלבוע
07-06-20, 08:41
לגבי צמיגים - סקוט בריידי, בעל אתר אוברלנד רציני מאוד, טוען שהבריטים בדקו את האוטו גם עם צמיגי 34-35 אינץ', וזה עבד מצוין. נראה לי קצת צפוף מתחת לכנפיים, אבל אולי כן. בכל מקרה, זה לא רלוונטי לישראל

רמי גלבוע
07-06-20, 08:47
קבלו נא צילום זוגי במשלט, אותו עלינו ב-2012 בקלות יחסית עם דיסקו 4 וה TDI הפרטי שלי. לא מוכר!... 129575

asafk
07-06-20, 09:11
להבנתי הוא מתאים ל33 בלי שינויים (ה4 צריך ספייסר המתלים).

אסף.

חנן-ג'יפולוג
07-06-20, 09:20
שאפו לכולם על הדיון הענייני ברובו, ומבחינתי שאפו פרטי לרמי על הכניסה האמיצה והעניינית לתוכו.

עדיין, אני מנסה להבין איך להתמודד עם הפער הברור שבין מילותיו של רמי שהרכב היה על מצב "סלעים" ובין האבחנה החד-משמעית שלי ושל כל מי שהסתכל על הסרטון שהדיפרנציאלים לא היו נעולים. מבחינתי מילותיו של רמי נלקחות כאקסיומה, וכך גם הדיפ'ים הפתוחים.

אני מקווה שבימים הקרובים נצליח להתכנס לפתרון של הדבר הזה, כשדרור יקבל את הרכב.

כתבתי כבר, בניגוד לרבים וטובים כאן, אני חושב שנתוני הפתיחה של הרכב הזה (לשטח, כביש לא מעניין אותי) הם בין הטובים ביותר שקיימים היום באולם התצוגה. תוספת של נעילה קדמית והחלפת הפלסטיקה למתכתית וגבוהה יותר, היו מביאים אותו לפודיום.

amir_shai
07-06-20, 10:03
אני חושב שנכתב כאן שנעילת הדיפרנציאלים נשלטת עי הרכב גם במצב סלעים.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
07-06-20, 10:21
כן, ראיתי. אבל ראיתי גם מקורות שטוענים שמצב סלעים נועל אותם בצורה חד-ערכית.

הורדתי את המנואל לנהג לרכב הזה. לא מצאתי תשובה ברורה.

נדב ש.
07-06-20, 11:51
אני בטוח שבמצב זחילת סלעים הדיפרנציאלים היו נעולים כפי שכולם כולל רמי ציינו, אבל כנראה(וכאן אני משער) שמעל סל"ד מסויים שהוא בטוח לא נתון "זחילה" המחשב "נתן הוראה" לפתוח אותם, וגם המכוון שבכל התקדמות של כמה מטרים קדימה בלם/עצר את הרכב לא תרמה כלום, לדעתי. יכול להיות שכיול/התאמת הנתונים/עדכון בצורה אחרת תפתור את זה...

boaz avrahami
07-06-20, 12:26
עוד 3-4 שנים כשהרכב הזה ימכר בכ-100 אש״ח וזה יהיה רלוונטי לשטח נדע את כל התשובות.

נשארתי מסוקרן רק לגבי המצלמות האלו.
איך בונים קיט כזה אפטר מרקט?
מבחינתי אפשר לשים מסך 27 על החלון בשטח ולנסוע

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

לביא
07-06-20, 12:29
מבחינתי אפשר לשים מסך 27 על החלון בשטח ולנסוע

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

עזוב אותך. שים כזה על החלון בבית עם צילום מהשטח. לא קופצים, אין אבק יש מיזוג ואתה גם מסודר במקרה של הפסקת חשמל.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

boaz avrahami
07-06-20, 12:30
חשבתי על סימולטור. בחניה [emoji23]

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

אומי5
07-06-20, 13:12
עזוב אותך. שים כזה על החלון בבית עם צילום מהשטח. לא קופצים, אין אבק יש מיזוג ואתה גם מסודר במקרה של הפסקת חשמל.

שב על כיסא נדנדה

KOOKE
07-06-20, 14:03
טוב, חברים, נראה לי שאנחנו מתכנסים לסוף הדיון...

ג'יפ רוביקון יוכל לתת לדיפנדר בראש בעבירות אקסטרים אבל רמת העידון והשימושיות שלו, אינה מתקרבת לקרסולי הדיפנדר החדש."

טרם ראיתי בפועל וטרם נהגתי ב"דיפנדר" החדש. ברוביקון JL נהגתי הן בגירסת ה3.6 והן בגירסת ה- 2.0 טורבו.

עם הקביעה הנחרצת הזו אני ממש לא מסכים לגבי פער כזה בין רמת השימושיות והעידון שבין השניים.

כן על פניו ל"דיפנדר" יש בהחלט יתרון על הJL מבחינת עיצוב ואולי גם איכות החיים בתא הנוסעים ואיכות (שיכוך) הנסיעה אבל וזה אבל מאד גדול הפער הוא לא כזה קיצוני.

ה- JL להבדיל מה- JK הוא עולם אחר מבחינת איכות החיים בתא הנוסעים - עיצוב, גאדג'טים, בידוד רעשים ואפילו שיכוך ואיכות הנסיעה כבר עומדים בהחלט בסטנדרטים המודרניים המצופים מרכב SUV וחוץ מרעש רוחב קצת גבוה יותר אין ממש מגרעות בהיבט הזה ל-JL. רעש הרוח המוגבר הוא בהחלט מחיר נסבל לאופציית הגג הפריק שיש ל-JL (ואין לדיפנדר)

תכלס - בעיניי הרוביקון JL הוא הוא הנתחרה הממש ישיר של הדיפנדר מבחינת יכולות, תמחור וקהל מטרה

סולי
07-06-20, 14:10
לא חושב שרכב עם 2 סרנים חיים יתקרב ברמת העידון ונימוסי כביש ושביל לרכב עם 4 מתלים נפרדים.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

לביא
07-06-20, 14:33
עם הקביעה הנחרצת הזו אני ממש לא מסכים לגבי פער כזה בין רמת השימושיות והעידון שבין השניים.

כן על פניו ל"דיפנדר" יש בהחלט יתרון על הJL מבחינת עיצוב ואולי גם איכות החיים בתא הנוסעים ואיכות (שיכוך) הנסיעה אבל וזה אבל מאד גדול הפער הוא לא כזה קיצוני.

מכיוון שלא נהגת, אתה יכול רק לשער.

gradar
07-06-20, 14:50
נהגתי בשניהם, הפער באיכות החיים והנהיגה קיצוני... הרבה יותר ממה שאתה משער.

טרם ראיתי בפועל וטרם נהגתי ב"דיפנדר" החדש. ברוביקון JL נהגתי הן בגירסת ה3.6 והן בגירסת ה- 2.0 טורבו.

ה- JL להבדיל מה- JK הוא עולם אחר מבחינת איכות החיים בתא הנוסעים - עיצוב, גאדג'טים, בידוד רעשים ואפילו שיכוך ואיכות הנסיעה כבר עומדים בהחלט בסטנדרטים המודרניים המצופים מרכב SUV וחוץ מרעש רוחב קצת גבוה יותר אין ממש מגרעות בהיבט הזה ל-JL. רעש הרוח המוגבר הוא בהחלט מחיר נסבל לאופציית הגג הפריק שיש ל-JL (ואין לדיפנדר)

תכלס - בעיניי הרוביקון JL הוא הוא הנתחרה הממש ישיר של הדיפנדר מבחינת יכולות, תמחור וקהל מטרה

boaz avrahami
07-06-20, 15:50
אתה משקלל גם את הנוחיות בהמתנה לגרר?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

opl
07-06-20, 16:39
לא, את...
129580

גיא
07-06-20, 17:09
מתברר שהילל פוסק וניר בן זקן שנמנעו מלקחת את הרכב לשטח ... לא נתקלו בבעיות עם הנעילה ..

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-57437870,00.html

ד ו ר ו ן
07-06-20, 17:15
אתה משקלל גם את הנוחיות בהמתנה לגרר?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

מיותר.

ד ו ר ו ן
07-06-20, 17:18
מתברר שהילל פוסק וניר בן זקן שנמנעו מלקחת את הרכב לשטח ... לא נתקלו בבעיות עם הנעילה ..

מה שעצוב כאן זה ששני כתבי שטח לא בקיאים ברמה הכי בסיסית לדעת שהדיפנדר במתכונתו האחרונה טרם הנוכחי זה רכב של תחילת שנות ה-90 והלאה.
הסדרה שלפני שונה לא מעט מכנית ולמעשה בהגדרת השם דיפנדר היו הרבה שינויים שהפכו אותו לרכב אחר וטוב יותר.

assafy
07-06-20, 17:34
טוב, אז היום עלינו את מעלה משל״ט 21.
ההגינות צריכה להגיד שמצב המעלה אכן לא פשוט והרבה יותר קשה ממה שזכרתי. בהחלט לא מדובר כאן בטיול קליל באחו.
עלינו דיסקו 1 לא נעול, דיסקו 2 ידני עם נעילה אחורית ואנוכי עם לנדקרוזר 2008 ארוך סטנדרטי לא נעול עם TC בלבד, עם הגבהה של 50 מ״מ וצמיגי BFG KO2 בחתך 65 שכבר נסעו כ30 אלף ק״מ ועברו לא מעט.
אז כפי שכתבתי זה לא היה קליל אך עלינו ללא דרמות רציניות, ללא תקרים וללא נזקים (מלבד האצבע שלי שברוב כישרוני טרקתי עליה את הדלת). כמובן שעלינו דרך המיכשולים וללא שימוש במעקפים.
הדיסקו הנעול עלה אמנם עם כיוון ובמצבים מסויימים היה לו קצת קשה וגם הניף גלגלים בצורה פוטוגנית אך בסך הכל עלה ללא אירועים מיוחדים.
הדיסקו הלא נעול בהתחלה התקשה ובמכשול מסויים היה צריך עזרה של משיכה. לאחר אותו מיכשול הוא פרק את המוט המייצב האחורי ואז נהיה לו עולם אחר. את כל השאר ממש עלה בקלילות.
אצלי (למעט האצבע) גם לא היו אירועים מיוחדים. הTC תפקד היטב. אמנם לא יכול להגיד שכל המעלות נעשו בקלילות ושלא היו עצירות אך עליתי. הייתה נקודה מסויימת, ממש במטרים האחרונים של המעלה ששם קצת נלכדתי והייתי צריך שיזרקו קצת אבנים מתחת לגלגלים כדי שאוכל להתקדם.
אז אמנם היינו נהגים מנוסים וגם לא מדובר כאן בנוקאאוט אך נראה לי שעלינו בצורה קצת יותר מוצלחת מהדיפנדרים שנראו בסרטון.
נכתב כאן ע״י רמי גלבוע וגם אחרים שהדיפנדר החדש טוב יותר בשטח בצורה קטגורית מכל SUV אחר כשגם הוזכר לנדקרוזר. נכתב משפט תמוהה שזה בכלל לא דורש בדיקה.
אז לי במבחן התוצאה ואחרי שעליתי את המעלה בעצמי היום, האמרה הזו בכלל לא ברורה. מהיכן זה מגיע? מהשערות? מאמונות? מדיעות קדומות? מתקשור עם חוצנים?
לטעמי כדי שאפשר יהיה לערוך השוואות בצורה רצינית נדרש כאן מבחן ראש בראש של דיפנדר דיזל מול לנדקרוזר סהרה חדש, כזה שגם מצוייד בכל אותם מצלמות היקפיות, מערכת זחילה, KDSS, נעילה אחורית מקורית ובעיקר שלדת סולם וסרן חי אחורי, זאת למרות של״ק סהרה זול יותר מהדיפנדר ביותר מ100K ש״ח. ולטובת הצרכן מוטה השטח, יותר רלוונטי לקחת ל״ק עם ערכת הגבהה למרות שזה לא לגמרי מצב סטוק.
את ההשוואה יש לעשות בכביש, בשבילים, בדיונות אך בעיקר בשטח טכני אתגרי - כן, כדוגמת משלט 21 או מעלה רמון שידגים גם עבודה במתארים שונים. מין הסתם הדיפנדר הרבה יותר חדיש ומשוכלל, יש לזכור שהל״ק 150 כבר בן עשור אך בעבודה בשטח יש גם תכונות אחרות.
להגיד אמרות שזה הSUV עם יכולות השטח הטובות ביותר כיום אלה לדעתי אמרות ללא שום כיסוי.
אנסה להכין בהמשך סירטון שמכסה את המעלה. מטבע הדברים יש לי פחות צילומים של הל״ק שלי.
אני מניח שבהמשך ברלי יכתוב פוסט מנקודת המבט שלו.

Yaki5500
07-06-20, 17:45
תודה על השיתוף אכן יש להיזהר מאקסיומות וסופר לטיבים למיניהם

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

בפאלו
07-06-20, 18:23
נו, התחלנו עם "עליתי במשלט עם ראב 4 ברוורס על סל"ד סרק ועיניים קשורות בפלנלית"?....

אתם מזכירים לי את שני הזקנים מהחבובות.
מישהו מכם היה במשלט ביום שני האחרון? לאחרונה בכלל?.......

וכן גם אני "עליתי אותו עם DMAX בלי בעיה". פעם. לפני הרבה שנים. זה היה פעם.
המעלה במצב רע מאוד. הכי רע שאני זוכר אי פעם. רע ברמה שזה לא הכי חכם לבוא לשם לבד גם ברכב גיבור. רצוי עם עדו רכב ועדו כמה זוגות ידיים, סתם ככה כדי להרגיש יותר בטוח.

טענות למכוונים? קצת פרגון בבקשה - הלוואי שרק שניים-שלושה מכל המגיבים כאן, יידעו לכוון ברמה של רובי גולדשטיין ועופר אוגש.
המעלה נבדק עם אותם רכבים ועם נהגים מנוסים. יום קודם. לא היו בעיות בכלל.
רוב העיתונאים, מה לעשות, לא בדיוק חובבי/מומחי נהיגת שטח. יש כמה בודדים מהותיקים, עם הרבה יותר נסיון שגם נוסעים ברכב שטח אמיתי משלהם. רמי גלבוע אחד מהם, תנו גם לו ולנסיון שלו קצת כבוד.

אני שם שוב ביום ראשון הקרוב לצורך עבודה. מי שרוצה לבוא לבדוק את המשלט בגלגליו הוא, לתת לי/לקבל ממני גיבוי וגם סתם ככה בשביל הכיף, הקפה והבירה, מוזמן. אה, תביאו איתכם לנדקרוזר או טריטון... בשביל שיהיו קטעים ובשביל שלהתרברבויות יהיה כיסוי.

בחזרה לדיפנדר החדש - לצערי נאלצתי להיעדר מהנסיעה המעניינת הזו ביום שני כי עבדתי במשהו אחר שסביב הדיפנדר החדש, במקום אחר. התרשמות ראשונית - האוטו מרשים ביותר.

קצת נתונים על מה שיש:
כרגע מגיעים רק הארוכים. 110. בסיס הגלגלים שלהם כבר יותר ארוך מ-110 אינץ' אבל השם נשאר. מסורת, נו. 90 יגיעו בהמשך.
מגיעים רק עם גיר אוטומטי 8 הילוכים.
מנועי דיזל 2 ליטר 4 ציל' בטור, 200 או 240 כ"ס, 43 קג"מ
מנוע בנזין 6 בטור, 3 ליטר, עם מגדש-על חשמלי ומערכת היברידית קלה. 400 כ"ס. 55 קג"מ. אני כבר אומר לכם כי אני נוסע עליהם מהיום הבוקר ועד שישי אחה"צ כל יום כל היום - הדיזל 240 סבבה, אבל הבנזין זה חתיכת מפלצת רעה. הוא חזקקקק.

כולם מגיעים עם צמיגי AT של גודייר. רוחב 255, לצערי בחתך 60 על ג'נט 20'. זה עדיין נותן קוטר 32'. צמיגי חתך נמוך וג'נט 20 זה לא טוב, אבל ככה זה היום בעולם הפרימיום. עניין שיווקי וגם כי זה רכב שיודע וצריך לרוץ על אוטובאן במהירויות שכאן בישראל מכניסות לבית סוהר. צמיגי חתך נמוך זה מכה וצרה צרורה - לא מומלץ להוציא מהם אויר בטרשים כאלה כי הם ייקרעו. זה לא חדש לכם וכל בעל דיסקו 3/4/5 מכיר את הבעיה. כשלא מוציאים אויר באמת קשה למצוא אחיזה. ברור שאני מעדיף את גרסת חישוקי הברזל 18 עם צמיגי חתך 70. הייתי מעדיף גלגל 17 עם חתך 75 (ומידה כמו ברוביקון) אבל זה מה יש כרגע.

יש נעילה מרכזית ואחורית. נשלטות מחשב. האוטו מחליט מתי הוא נועל ומשחרר. לא הנהג. במצב סלעים זה נעול ברוב הזמן.
מהלך המתלים דווקא מרשים מאוד ביחס למתלים נפרדים. כמובן שזה לא יכול להתחרות במהלך של סרנים חיים. נגיד ברנגלר או דיפנדר קלאסי.
המתלים עובדים מצוין גם בניפוח מלא של הכריות. נגיד במצב "סלעים" במערכת הטריין-ריספונס. זה כנראה רכב השטח הנוח ביותר שאי פעם תיסעו בו.

ה-TC יעיל. מאוד. לא פחות משל כל לנדרובר אחר שאתם מכירים. הבעיה שראיתם בסרטון היא בעיקר של אחיזה. בגלל הצמיגים. וגם נהגים. וגם הדרדרת שהמעלה מכוסה בה עכשיו.

פלסטיקים? כן. כי ככה זה היום. אין יותר דיפנדר של פעם וסיקס וסופה שיש להם פגושי ברזל. כל המכוניות היום עטויות פלסטיק. גם JL וגם ג'ימני, ופוטנציאל הנזקים הקוסמטיים עצום ויקר. בעניינים האלה יש לי גם הרבה הערות והשגות על כל מיני דברים ופרטים בדיפנדר שהייתי עושה לגמרי אחרת.

מבחינת תא נוסעים - זה מפואר, מרווח, נוח ומפנק הרבה יותר ממה שאתם מדמיינים + עיצוב רטרו מקסים בהשראת הדיפנדר הקלאסי אבל עם הנדסת אנוש מושלמת ובלי טעויות. זה באמת נראה מעולה ובנקודה הזו קשה לי להצביע על כשלים או חסרונות בולטים. נשאיר את התיאורים למבחן.

אז תשאלו מתי מבחן לג'יפולוג?.... בקרוב.
אני אקבל אותו למבחן בהמשך, בקרוב מאוד. ואה, הצוות למבחן הזה כבר סגור.חבל שלא ראיתי את ההודעה הזאת אתמול כי הייתי מצטרף היום
עשיתי את המשלט ואת אשתאול לפני שבוע עם דיסקברי 1 שנת 97 (גלגל 32.8)
מצב המעלה נראה לי טוב מאוד ואני בחרתי לטפס במקומות היותר קשים לא כמו שבמבחן .
בוא נגיד שלפי מה שנראה בסרטון קשה לתת קרדיט לנהגים או למכוונים

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

דרור ברלי
07-06-20, 19:01

לא נמנעו בכלל משטח. הדיפנדר היה אצלם בשטח ואפילו הרבה.
אבל האם הצמיגים "גבוהי חתך"?...... באמת?....

הם גבוהי חתך כשמדברים על כביש. אבל כאן אנחנו מדברים על רכב שטח. חתך 60 הוא נמוך. ח-ת-ך נ-מ-ו-ך. במסלול טרשי ולא פשוט שכזה, אם תוציאו אוויר, אפילו קצת, תקרעו אותם.

כל הכלים שהיו היום במשלט (והיו חוץ מאיתנו) מתגלגלים על צמיגי שטח. למשלט לא באים על צמיגי-כאילו בחתך 60.
הלנדקרוזר עם חתך 65 שלטעמי גבולי, אבל הוא רחב ועם ג'נט 17 ולכן הדופן שלו גבוהה מהדופן בצמיגים של הדיפנדר שהקוטר הכולל שלהם אולי גדול באינץ' שלם משל הלנדקרוזר, אבל הדופן שלהם נמוכה באינץ' שלם שהרבה יותר קריטי. בנוסף, BF KO2 הוא צמיג עם דופן חזקה שסובל בגבורה הורדות אוויר מסיביות. הוא מתאים וטוב בהרבה בשטח מהגודייר-רנגלר AT של הדיפנדר.

חנן עלה במשלט ביום חמישי בלילה. אני עליתי אתמול. ללא דרמות. ראשון LOW וזחילה עד למעלה. אבל אנחנו על קפיצים ארוכים וגמישים ושתי נעילות ועל צמיגי שטח-מלא אמיתיים בחתך 75-80 ואנחנו לא מתביישים להוציא מהם הרבה אויר. פשוט כי אנחנו יכולים. הפחתת לחץ האויר היא עניין קריטי - בלי זה אתם תחליקו. חד משמעית. המשלט לא קל, והסלעים מכוסים באבק ובחול וקשה להלך עליהם ברגל בלי למעוד וליפול. צמיגי שטח בחתך מתאים שיודעים ואוהבים לעבור בלחץ נמוך זה לטעמי הבסיס של הכל. אני נוטה להכריז שאותו דיפנדר חדש, על חישוקי הברזל 18 וצמיגים נורמליים בחתך 70, יעשה את זה הרבה יותר בקלות.

ובסופו של דבר - נכון שאנחנו ב-2020 והכל נורא טכנולוגי, אלקטרוני, פלסטיקי, פריך ועדין וכו', אבל בשורה התחתונה במסלולים כמו המשלט, אין תחליף לנהיגה נכונה. היום היו איתי נהגים טובים ובעלי נסיון שטח רב. זה מתבטא בעיקר ברוגע ובמתינות בזמן העבודה בתוך המכשולים. ג'יפאים מנוסים שחיים את הג'יפאות ביומיום, 24/7, נוהגים טוב יותר בשטח מהעיתונאים - זו עובדה - ואני מכיר את הנפשות הפועלות משני הצדדים. זה לא עלבון ולא בושה לאף אחד מהעיתונאים - נהפוכו - דווקא מרכב מודרני למשעי אני מצפה שיפליא לבצע גם בידיים פחות מנוסות.
אבל עם כל הכבוד לאלקטרוניקה המתקדמת, ככל שמדובר בעבודת שטח אמיתית וקשה, כנראה שעדיין אין תחליף לרכבי השטח בסגנון של פעם וליכולת הביצוע האנושית.

סולי
07-06-20, 19:12
רמי כבר אמר פה... הם עלו עם 35פיאסאיי מקדימה... גם לסופהל'ה הזקנה לא היה כל סיכוי במצב כזה...

דרור ברלי
07-06-20, 19:49
רמי כבר אמר פה... הם עלו עם 35פיאסאיי מקדימה... גם לסופהל'ה הזקנה לא היה כל סיכוי במצב כזה...

לא בטוח בכלל, כי בכל זאת אלה צמיגי שטח מלא. יש שתי נעילות והרבבבבה יותר מהלך מתלה....
אבל בטוח שהיה הרבה-הרבה יותר קשה עם הרבה יותר החלקות מיותרות.
היכולת להפחית לחץ אויר היא כמו שאמרתי קודם וכולם כאן יודעים - עניין בסיסי שבבסיסיים. רכב שטח עם צמיגי חתך נמוך הוא כמו רמבו בנעלי בלט. זה לא עובד.

ד ו ר ו ן
07-06-20, 20:10
בעוונותי יש לי לפחות חבר אחד שמתעקש לא להוריד אויר.
לא בא לו, מתעצל.
רכב נעול מאחור.

אז יש בלאי גדול יותר לצמיגים, והרכב קשה יותר, אבל זה לא דומה לסרטון.

assafy
07-06-20, 20:50
סרטון של מעלה משלט 21 מהיום.
לנד רוברים אבל של פעם.
https://photos.app.goo.gl/7a1JqLAtbMj1uniKA

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Saar
07-06-20, 21:03
אסף הקדים אותי :)אני הייתי עם הדיסקו 1 הלא נעול...
באחת העליות בדרך התהפך לי המוט המייצב ובעצם נעל לי את מהלך המתלה האחורי. אחרי החילוץ בדרך (תודה לאסף ועידו על המשיכה), פירקנו את המוט והרכב חזר לעצמו.
עד כאן שלב התירוצים :)
המעלה במצב זוועתי למדי, פעם אחרונה שהייתי בו הייתה לפני מספר שנים, לא זכרתי אותו ככה.
באחת המדרגות ראינו שלולית שמן גיר/טרנספר/סרן טריה, כנראה שמישהו נפרד מאחד מהם שם.
לסיכום...

https://youtu.be/6cMVG-TD_Mcוכמובן, תודה לדרור ברלי על ההזמנה והכיוון בדרך.

סולי
07-06-20, 21:33
מקצוענים! שאפו!

yoni_0000
07-06-20, 22:26
תרומתי לדיון.

https://www.youtube.com/watch?v=BdnpJb-jW7o

zivo
07-06-20, 22:47
מציע לך ברצינות לבחון אופציה לשדרג מהטנדר העייף והמקרטע לדיסקו 4 ואז בטוח שתתחיל ליהנות מהחיים גם בשטח.
דויד,
מאחר שכמו רבים אחרים פה, גם אני תחת הרושם שאתה איך שהוא קשור ליבואן ( ואם לא, אז תגיד ואני מתנצל), אז הנה אני זורק לך כפפה...
יבואן שמתעצל וחוסך על רישום של צמיגים שמתאימים לשטח, שלא יבזבז את הזמן שלו, על נציגים עלומים בפורומים.
עצם המחשבה לשלוח רכב עם צמיגים כאלו, למבחן כזה, מעיד על טיפשות ו \ יהירות.
תדאגו לצמיגים עם חתך גבוהה ואני אהיה הראשון לשקול דיסקו 4.
ממתין לתשובה עניינית.

boaz avrahami
07-06-20, 22:57
דויד,
מאחר שכמו רבים אחרים פה, גם אני תחת הרושם שאתה איך שהוא קשור ליבואן ( ואם לא, אז תגיד ואני מתנצל), אז הנה אני זורק לך כפפה...
יבואן שמתעצל וחוסך על רישום של צמיגים שמתאימים לשטח, שלא יבזבז את הזמן שלו, על נציגים עלומים בפורומים.
ממתין לתשובה עניינית.

...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
08-06-20, 00:25
בנוסף, BF KO2 הוא צמיג עם דופן חזקה שסובל בגבורה הורדות אוויר מסיביות. הוא מתאים וטוב בהרבה בשטח מהגודייר-רנגלר AT של הדיפנדר.

או, עכשיו הכל ברור.. האשם הוא ברנגלר ...

Yaki5500
08-06-20, 01:25
אסף הקדים אותי :)אני הייתי עם הדיסקו 1 הלא נעול...
באחת העליות בדרך התהפך לי המוט המייצב ובעצם נעל לי את מהלך המתלה האחורי. אחרי החילוץ בדרך (תודה לאסף ועידו על המשיכה), פירקנו את המוט והרכב חזר לעצמו.
עד כאן שלב התירוצים :)
המעלה במצב זוועתי למדי, פעם אחרונה שהייתי בו הייתה לפני מספר שנים, לא זכרתי אותו ככה.
באחת המדרגות ראינו שלולית שמן גיר/טרנספר/סרן טריה, כנראה שמישהו נפרד מאחד מהם שם.
לסיכום...

https://youtu.be/6cMVG-TD_Mcוכמובן, תודה לדרור ברלי על ההזמנה והכיוון בדרך.אם ככה זה רק מראה כמה הדיפנדר החדש קשוח כי הוא השאיר שם רק פגוש [emoji2960][emoji2960][emoji2960]

Saar
08-06-20, 06:17
אם ככה זה רק מראה כמה הדיפנדר החדש קשוח כי הוא השאיר שם רק פגוש [emoji2960][emoji2960][emoji2960]

:)
למיטב הבנתי, הדיפנדרים עברו בציר המקביל. נראה קל יותר, אבל לא ניסינו

opl
08-06-20, 07:55
אני כמעט ולא קורא כתבות ב YNET, הזהב האמיתי של כל כתבה הוא בתגובות.

129591

מה זה הרעשי פיצוץ שיש לדיסקברי הלבן בסרט?

איל מ
08-06-20, 08:05
לא רואים את הפינה השמאלית קדמית. אני מהמר שהטמבון ברזל שם מלטף איזה סלע.

opl
08-06-20, 08:13
כנראה שאתה צודק.

נדב ש.
08-06-20, 08:15
הלבן(של עידו?) ידני, לדעתי טיפס אגרסיבי מידי, אולי בגלל שידני...
למה לא רואים את הלנדקרוזר מטפס?

מודה שלא ביקרתי במשל"ט בשנים האחרונות, הייתי שם עם טנדרים, טראנו, פג'רו, טרופר ועוד....משופרים...פעם אחת אפילו היינו בדרך לביקור בבירה וחתכנו לחצי שעה סתם על הדרך... לפני שנים...
לא זכור לי איזה דרמה כזו או אחרת...

Saar
08-06-20, 08:51
נדב, זה לא דומה למה שהיה לפני כמה שנים.
הרבה יותר קשוח ומאתגר וכתוצאה מכך נפרצו גם שבילים חדשים במקביל לצירים הישנים.

DavidL
08-06-20, 08:59
דויד,
ממתין לתשובה עניינית.
זיוו,
אין לי שום קשר ליבואן אבל אני כן מכיר LR מצוין ולכן אני מתפוצץ מצחוק כשאני קורא את הפוסטים המדעיים בשירשור הזה.
LR תמיד עשו בית ספר בחדשנות בכל הקשור לרכבי שטח/כביש ותמיד הוציאו את המוצר הטוב ביותר למי שהפרוטה מצויה בכיסו.
נסה להיזכר מי החליף לראשונה את קפיצי העלים בקפיצי סליל, מי שילב לראשונה כריות אוויר במתלים ( מערכת פנטסטית) ומי פיתח לראשונה TC פנטסטי.
הדיפנדר החדש הוא אכן חדש ומטרתו לייצר מזומנים ל LR ולהערכתי הוא יעשה זאת בגדול.
על הדיפנדר והדיסקברים הישנים טחנתם כאן ערימות מלל עד כמה שרכבים אלו גרועים למרות שבמבחן הזמן והשטח מדובר ביצירות מופת ( במיוחד כשמשווים אותם למשל למתלה הקדמי של הטרופר ו/או למנוע 3 ליטר ה"אגדי" עם מערכת ההזרקה של קטרפילר :)).
לכן בדאי שכולנו נמתין בסבלנות כי להערכתי הדיפנדר החדש אכן יעמוד על הפודיום האמצעי יותר מהר ממה שכולנו חושבים.
LR תמיד משחררים לשוק גרסאות עליהן ניתן להתקין צמיגי שטח סבירים למרות שפרופיל רכבי כביש/שטח החדשים הוא כזה שרכבים אלו גם אמורים לדהור במהירויות של 180-200 קמ"ש מה שמן הסתם לא מאפשר גנט 15".
אם אתה מעוניין לשדרג לרכב שטח איכותי מציע לך בחום לשקול את הדיסקו 4 ( או בעצם שלא כי אני מתכונן לשים את ידי על אחד כזה בקרוב מאוד :) )

opl
08-06-20, 09:07
129592

129593

assafy
08-06-20, 09:27
הלבן(של עידו?) ידני, לדעתי טיפס אגרסיבי מידי, אולי בגלל שידני...
למה לא רואים את הלנדקרוזר מטפס?

מודה שלא ביקרתי במשל"ט בשנים האחרונות, הייתי שם עם טנדרים, טראנו, פג'רו, טרופר ועוד....משופרים...פעם אחת אפילו היינו בדרך לביקור בבירה וחתכנו לחצי שעה סתם על הדרך... לפני שנים...
לא זכור לי איזה דרמה כזו או אחרת...לא רואים את הלנדקרוזר מטפס מאחר וכפי שכתבתי אני נהג הל"ק וקצת היה לי קשה גם לנהוג וגם לצלם מבחוץ. סער, אם יש לך תמונות או סרטונים שלי אז יש לך אישור ממני לפרסם.
הדיסקו הלבן אכן ידני מה שאכן מקשה במעלה כזה. לא יודע לאיזה פיצוצים אתם מתייחסים, אולי לרעש המיתלים בירידה מהנפת הגלגל. למיטב ידיעתי הוא לא ספג חבטות או נזקים. יתכן והיו קצת שיפשופים בגחון, לא יודע. אצלי טיפה היו אבל לא ברמה שמתקרבת לרגש את פלטות המיגון (בכל זאת הייתי הנמוך מכולם).
לגבי החדשנות של ל"ר - אין ספק שהם מובילים בחדשנות. אבל לי בתור צרכן פוטנציאלי בעוד 10 שנים בהנחה והמחיר של דיפנדר משומש יירד לרמת המחיר שאני מוכן לשלם, פחות איכפת לי מי המציא מה אלא כמה הרכב מתאים לצרכי. ולגבי האמינות והעמידות, רק מבחן הזמן יגיד.

DavidL
08-06-20, 09:34
OPL
קלעת בול.
אחרי 17 שנים, 370000 קמ כרכב מסעות שנע בדר"כ לבד בשטח בנוחות הידועה של הכירכרות ועם תקלה משביתה אחת בגלל חלק חדש תקול הגעתי למסקנה שהבריטים אכן גאונים.

opl
08-06-20, 09:36
כבוד! אני חושב שאנחנו חייבים תמונה של הכרכרה, לנשמה.

zivo
08-06-20, 09:41
זיוו,
אין לי שום קשר ליבואן אבל אני כן מכיר LR מצוין ולכן אני מתפוצץ מצחוק כשאני קורא את הפוסטים המדעיים בשירשור הזה.
LR תמיד עשו בית ספר בחדשנות בכל הקשור לרכבי שטח/כביש ותמיד הוציאו את המוצר הטוב ביותר למי שהפרוטה מצויה בכיסו.
נסה להיזכר מי החליף לראשונה את קפיצי העלים בקפיצי סליל, מי שילב לראשונה כריות אוויר במתלים ( מערכת פנטסטית) ומי פיתח לראשונה TC פנטסטי.
הדיפנדר החדש הוא אכן חדש ומטרתו לייצר מזומנים ל LR ולהערכתי הוא יעשה זאת בגדול.
על הדיפנדר והדיסקברים הישנים טחנתם כאן ערימות מלל עד כמה שרכבים אלו גרועים למרות שבמבחן הזמן והשטח מדובר ביצירות מופת ( במיוחד כשמשווים אותם למשל למתלה הקדמי של הטרופר ו/או למנוע 3 ליטר ה"אגדי" עם מערכת ההזרקה של קטרפילר :)).
לכן בדאי שכולנו נמתין בסבלנות כי להערכתי הדיפנדר החדש אכן יעמוד על הפודיום האמצעי יותר מהר ממה שכולנו חושבים.
LR תמיד משחררים לשוק גרסאות עליהן ניתן להתקין צמיגי שטח סבירים למרות שפרופיל רכבי כביש/שטח החדשים הוא כזה שרכבים אלו גם אמורים לדהור במהירויות של 180-200 קמ"ש מה שמן הסתם לא מאפשר גנט 15".
אם אתה מעוניין לשדרג לרכב שטח איכותי מציע לך בחום לשקול את הדיסקו 4 ( או בעצם שלא כי אני מתכונן לשים את ידי על אחד כזה בקרוב מאוד :) )

דויד,
אחד מתחת - אהבה עיוורת.
אני לא מתכוון לדהור 150-200 ( מקווה שגם לא אתה).
יכול להיות ש LR שיחררו אפשרות לצמיגים עם חתך גבוהה, אבל עם היבואן לא דאג לאשר אותם בארץ, אז הכל על הקרח.
יש פיסיקה בסיסית, באותו גודל של רכב, סרן חי יאפשר מהלך מתלים, ואחיזה טובים יותר.
ברגע ש LR בחרו בארבעה מתלים נפרדים, הם בנחיתות מול LC.
LR הוא רכב טוב, השאלה עם לא מסובך ומתוחכם מדי.
אני לא קהל היעד שלו, אני מעדיף להחליט לבד מתי לנעול ומתי לשלב, והכי חשוב, מחפש כמה שפחות מערכות שיכולות להשבית אותי בשטח ( גם אם זה אומר שאני אסע רק 130 עד לשטח).
שתקנה 4, אל תשכח להתקין גלגלג רזרבי נוסף.
בהצלחה.

DavidL
08-06-20, 09:58
זיוו,
אהבה כן עיוורת לא כי היא מבוססת על 17 שנים, 370000 קמ כרכב מסעות שבדר"כ משוטט לבד ותקלה משביתה אחת בשטח.
גם על הדיסקו 2 טענו בזמנו שהוא מסובך ולמרבה הפלא הרכב התגלה כרכב פשוט ונוח לאחזקה.
מנסיון מתברר שבתחזוקה נכונה הדיסקו 4 הוא רכב אמין, ניתן לרכוש חלקים בעלות סבירה ומיותר לתאר את הביצועים ונוחות הנסיעה בו בשטח.
לכן, בהקשר של הדיפנדר החדש, מציע שנמתין ונראה.

מיכה100
08-06-20, 10:52
דויד היקר, מאחר ואתה מסרב להירמז:
ג'יפולוג שבע יוזרים חדשים שנכנסו לצורך סינגור נלהב על מוצר זה או אחר, ונגוזו מייד לאחר מכן - כולם מן הסתם בעלי אינטרסים.
נשמע מדבריך שאתה בעל נסיון רב באוברלנדינג ולפיכך נפלא שבחרת להצטרף ולשתף מנסיונך.
אבל אם אתה רוצה שיקשיבו לך ברצינות אנא הוכח שפניך לשלום, שים תמונה של הכרכרה שלך, ספר קצת מי ומה אתה.
זכותך לשמור על אנונימיות מוחלטת אבל המחיר הוא שאתה תיחשב טרול ופשוט יתעלמו ממה שתכתוב.
ולמען הסר ספק, הכותב הוא בעלים של דיסקו 2 עתיר שנים וקילומטרים, והראשון להסכים שיש לרכב הזה עלות תועלת מעולה.

איל מ
08-06-20, 10:53
רק תיקון אחד דוד ל., ברשותך...
בכל הדיסקואים לא ניתן להרכיב גלגלי שטח ראוים. או שהקוטר קטן מדי (דיסקו 1-2), או שהחתך בעייתי (לא ניתן למצוא צמיג שטח 3-4-5).
להכניס גלגלים במידות אחרות דווקא אפשר בכולם, בלי לעשות אף שינוי. אבל לא חוקי.

opl
08-06-20, 11:01
אל תגלשו למחוזות של פסילת חבר חדש, גם אם הוא נשמע לכם כמו בובה של היבואן... תשאירו את הנושא למנהלים. חבל שסתם נפסיד חברים חדשים בגלל שקטלנו אותם והברחנו אותם, יש מספיק מקום מסביב למדורה לכל מני קולות, גם אם אנחנו לא מסכימים איתם. גם ככה האגם הזה מתייבש.

boaz avrahami
08-06-20, 11:07
לפי השליטה של הבחור בפרטים האישיים של דורון ושל זיו אין לחשוד שמדובר בגולש חדש.
זה מישהו שחי את האתר לא מהיום.
זו דעתי.

בכל מקרה, גם ליוזר חדש מוצר שיהיו דיעות. אפילו הן שגויות מהיסוד.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

דרור ברלי
08-06-20, 11:10
כולם שיכורים, רק אתה רואה את האמת.

חיימקה שלירחל אטס (https://shironet.mako.co.il/artist?prfid=1061&lang=1)
מילים: דן אלמגור (https://shironet.mako.co.il/artist?prfid=303&lang=1)
לחן: משה וילנסקי (https://shironet.mako.co.il/artist?prfid=680&lang=1)

המצעד קרב, מריע הרמקול.
המצעד קרב, הנה גם הקצין.
כל החיילים דורכים ברגל שמאל,
רק חיימקה שלי דורך פה בימין!

כי כל החיילים,
כן, כל החיילים
טועים ברגל, בלי בושה!
רק חיימקה שלי,
רק חיימקה שלי
דורך ברגל הנכונה!

הם קרבים לכאן שזופים וחסונים
לראשם חובשים כומתה מבד שחור.
לכל החיילים הסמל מלפנים,
רק חיימקה שלי - הסמל מאחור!

כי כל החיילים,
כן, כל החיילים
טועים בסמל, בלי בושה!
רק חיימקה שלי,
רק חיימקה שלי
חובש נכון את הכומתה!

הרמקול פוקד: "דגל רובים אל על"!
הקצין קורא: "כולם - ימינה שור"!
לכל החיילים רובה ביד, אבל
רק חיימקה שלי יורה פתאום כדור.

כי כל החיילים,
כן, כל החיילים
מפחדים פה, זה ברור!
רק חיימקה שלי,
רק חיימקה שלי
יודע איך לפלוט כדור!

שמאלה, שמאלה פנה, מריע הרמקול.
הקהל כולו מריע מאושר.
כל החיילים פונים פתאום לשמאל
רק חיימקה שלי ממשיך לצעוד ישר.

כי כל החיילים,
כן, כל החיילים
טועים בדרך מבילבול!
רק חיימקה שלי,
רק חיימקה שלי
מכיר היטב את המסלול!

הנה הוא קרב, קרב אלי ישר
הוא מניף ידו, כמה חמוד הוא בני!
כל החיילים אינם מפנים ראשם
רק חיימקה צועק: "הי, אמא זה אני!"

כי כל החיילים,
כן, כל החיילים
שונאים את אמא כל העת!
רק חיימקה שלי,
רק חיימקה שלי
אוהב את אמא באמת!

נמרוד
08-06-20, 11:12
אל תגלשו למחוזות של פסילת חבר חדש, גם אם הוא נשמע לכם כמו בובה של היבואן... תשאירו את הנושא למנהלים. חבל שסתם נפסיד חברים חדשים בגלל שקטלנו אותם והברחנו אותם, יש מספיק מקום מסביב למדורה לכל מני קולות, גם אם אנחנו לא מסכימים איתם. גם ככה האגם הזה מתייבש.+1

הדעה של דוד לגיטימית כמו של כל אחד אחר כאן.

zivo
08-06-20, 12:18
כולם שיכורים, רק אתה רואה את האמת.

חיימקה שלי

רחל אטס (https://shironet.mako.co.il/artist?prfid=1061&lang=1)
מילים: דן אלמגור (https://shironet.mako.co.il/artist?prfid=303&lang=1)
לחן: משה וילנסקי (https://shironet.mako.co.il/artist?prfid=680&lang=1)

המצעד קרב, מריע הרמקול.
המצעד קרב, הנה גם הקצין.
כל החיילים דורכים ברגל שמאל,
רק חיימקה שלי דורך פה בימין!

כי כל החיילים,
כן, כל החיילים
טועים ברגל, בלי בושה!
רק חיימקה שלי,
רק חיימקה שלי
דורך ברגל הנכונה!

הם קרבים לכאן שזופים וחסונים
לראשם חובשים כומתה מבד שחור.
לכל החיילים הסמל מלפנים,
רק חיימקה שלי - הסמל מאחור!

כי כל החיילים,
כן, כל החיילים
טועים בסמל, בלי בושה!
רק חיימקה שלי,
רק חיימקה שלי
חובש נכון את הכומתה!

הרמקול פוקד: "דגל רובים אל על"!
הקצין קורא: "כולם - ימינה שור"!
לכל החיילים רובה ביד, אבל
רק חיימקה שלי יורה פתאום כדור.

כי כל החיילים,
כן, כל החיילים
מפחדים פה, זה ברור!
רק חיימקה שלי,
רק חיימקה שלי
יודע איך לפלוט כדור!

שמאלה, שמאלה פנה, מריע הרמקול.
הקהל כולו מריע מאושר.
כל החיילים פונים פתאום לשמאל
רק חיימקה שלי ממשיך לצעוד ישר.

כי כל החיילים,
כן, כל החיילים
טועים בדרך מבילבול!
רק חיימקה שלי,
רק חיימקה שלי
מכיר היטב את המסלול!

הנה הוא קרב, קרב אלי ישר
הוא מניף ידו, כמה חמוד הוא בני!
כל החיילים אינם מפנים ראשם
רק חיימקה צועק: "הי, אמא זה אני!"

כי כל החיילים,
כן, כל החיילים
שונאים את אמא כל העת!
רק חיימקה שלי,
רק חיימקה שלי
אוהב את אמא באמת!

דרור,
אני לא יודע אם הקורונה, החום, או משהו אחר..
אבל משהו השתבש אצלך.
לפני יומיים זה היה נאום שהתחיל בהצהרה שאתה לא מחפש לריב עם אף אחד, ועכשיו התחלת לשלוח שירה...
וואלה אני יוצא החוצה, לראות אם יש שם חמור לבן :-)

ד ו ר ו ן
08-06-20, 12:31
תסלחו לדויד.
הוא הגיע לאתר בדיליי של 20 שנה ויש לו פער בדיונים המיתולוגיים שנטחנו עד דק.

ד ו ר ו ן
08-06-20, 12:39
לפי השליטה של הבחור בפרטים האישיים של דורון ושל זיו אין לחשוד שמדובר בגולש חדש.
זה מישהו שחי את האתר לא מהיום.
זו דעתי.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה לא מסובך, כתוב לי בפרופיל היילקס.
זה אומר שהוא נטו חפר בפרופילים.

אני דווקא חושב שזה מעיד על זה שהוא כן חדש, לא מכיר ולא בקיא, כי להבדיל מאחרים, בפרופיל ציינתי רק מה יש עכשיו, ולא מה היה ומה במקביל.. כלומר אין לו מושג, או בחר להבעיר ולא תגובה עניינית.
והתגובה המתלהמת מחזקת לי את הדיעה הזו.

Saar
08-06-20, 15:42
לא רואים את הלנדקרוזר מטפס מאחר וכפי שכתבתי אני נהג הל"ק וקצת היה לי קשה גם לנהוג וגם לצלם מבחוץ. סער, אם יש לך תמונות או סרטונים שלי אז יש לך אישור ממני לפרסם.
הדיסקו הלבן אכן ידני מה שאכן מקשה במעלה כזה. לא יודע לאיזה פיצוצים אתם מתייחסים, אולי לרעש המיתלים בירידה מהנפת הגלגל. למיטב ידיעתי הוא לא ספג חבטות או נזקים. יתכן והיו קצת שיפשופים בגחון, לא יודע. אצלי טיפה היו אבל לא ברמה שמתקרבת לרגש את פלטות המיגון (בכל זאת הייתי הנמוך מכולם).

אני עוד מעט אבדוק אם יש לי סרטונים נוספים, בכל אופן, בסרטון הזה רואים את 3 הרכבים עולים את אחת המדרגות בתחילת המסלול.

https://youtu.be/TqPC4zL9aG4

Saar
08-06-20, 16:14
סרטון נוסף עם הלנד קרוזר (ועם דיסקו עם מייצב תקוע :( )

https://youtu.be/03Fj3M5J-Vw

יניב עמית
08-06-20, 16:23
אני חושב שיש נק' שטיפה אולי לא עלתה. כל מי שעלה את המעלה, אתמול שילשום או לפני 20 שנה
עשה זאת ברכב שלו, כלומר רכב שנמצא איתו כבר 1-30 שנה גם אני.
אנחנו מכירים את הרכב וצמיגיו, יודעים למה ומסוגל ועובדים איתו ברוב המקרים כיחידה אחת , לפעמים יותר קשה ולפעמים יותר קל.
המעצבן בסרטון "תדמית" הנ"ל הוא שאנשים עם רקורד ותורת שטח בנוייה(לא מכיר אישית אבל מידותיהם הטובות ידועות בארץ)
פשוט זרקו את כל מה שהם יודעים לפח וביצעו ברכב את מה שככל הנראה חלק מהלקוחות הפוטנציאלים יבצעו בו:
יתקעו את המפתח וירוצו להראות לחבר'ה ולטפס איזה מדרכה.
רק שבמקרה הזה המדרכה אייפס הייתה קצת גבוהה
איפה הכנה מקדימה, איפה שיפשוף קל לפניי באיזה יום בנגב, לפחות קצת להכיר. נראה לי היה יוצא משהו אחר.
(לא מתכוון לכישורי נהיגה, קטונתי, רק להכנה)
כרגע זה נראה כמו סרטון utube פוטנציאלי של לקוח פוטנציאלי
מניח שהאוטו עם צמיגים מתאימים ראוי בהחלט

opl
08-06-20, 16:23
אולי הדיפנדר הבא לא חייב בכלל שיגיע מלנדרובר (משפט נואש משהו)

https://www.carthrottle.com/post/the-bmw-powered-ineos-defender-successor-has-been-spied/

נדב ש.
08-06-20, 16:48
נדב, זה לא דומה למה שהיה לפני כמה שנים.
הרבה יותר קשוח ומאתגר וכתוצאה מכך נפרצו גם שבילים חדשים במקביל לצירים הישנים.

קבל ח"ח על התיעוד, רואים שהשתנה הרבה ואותכם מתמרנים גם כמו שצריך. עבודה יפה סה"כ.

אולי ניסע לבדוק בעצמי (עם הדיסקו כמובן)מתישהו לשחק שם קצת...

ד"א חנן שיהיה בריא אם לא היה מודיע דקה לפני(ועשה זאת פעמיים, גם עם חורשן) כנראה שהייתי מגיע באותו ערב שקבע מפגשון... next time.

איל מ
08-06-20, 17:00
אני חושב שיש נק' שטיפה אולי לא עלתה. כל מי שעלה את המעלה, אתמול שילשום או לפני 20 שנה
עשה זאת ברכב שלו, כלומר רכב שנמצא איתו כבר 1-30 שנה גם אני.

דווקא עלה, אבל באמת כבר נהיה קשה לעקוב אחרי השרשורפלצת.

KOOKE
08-06-20, 17:28
וואלה ברלי העצבן מביא דברי שירה...

כנראה נהיגה ב"דיפנדר" מעודן עידנה גם אותו ועוד נראה אותו שותה תה עם חלב בספלי פורצלן מהודרים עם זרת מורמת מעדנות ...;)

omerg
08-06-20, 17:31
נשאר לי זמן לקפה...

https://youtu.be/zWyJafTEaQc

https://youtu.be/zWyJafTEaQc

המשוטט
08-06-20, 19:14
מעניין אם זה יגיע......

https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/2021-ineos-grenadier-first-prototype-caught-testing-disguise

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

איל מ
08-06-20, 19:16
אמרנו להיות קטנוניים? הבחור בjl נתפס בעבודת הגה מרושלת. כזאת שנתקעות בה הידיים אחת בשניה...
מעבר לכך עליה יפה (גם אם ערוכה).

opl
08-06-20, 19:17
129598

assafy
08-06-20, 19:21
129598

קצת הסבר למי שלא מביןֿ/מזהה?

יואב פולס
08-06-20, 19:25
טעות. אפשר למחוק.

assafy
08-06-20, 19:26
מאמר דעה של בעל דיפנדר ישן:https://www.ynet.co.il/wheels/magazine/article/HyIaPOIn8#autoplay

ציתות נבחר:
את הדיפנדר הישן ניתן לתקן במקרה שיושבת, עבור הדיפנדר החדש צריך חילוץ מוסק אם המחשב יחליט פתאום להיתקע בגובה מרכב נמוך. לראיה, ברכב המבחן החדש לחלוטין נדלקה מנורת תקלה במערכת ההיגוי לאחר מעבר מים פשוט.

opl
08-06-20, 19:37
זה אומר שאני כועס על המשוטט שלא רואה שכבר שמתי קישור לרכב הזה 5 תגובות מעליו

נמרוד
08-06-20, 19:41
זה אומר שאני כועס על המשוטט שלא רואה שכבר שמתי קישור לרכב הזה 5 תגובות מעליו

סימן שזה הזמן להזכיר את היטלר?
[emoji16]

talw
08-06-20, 19:52
כן,אדולף היטלר.

opl
08-06-20, 20:01
בוקר טוב באמת... היה אפשר כבר אי שם ב#200~ כשכל אחד התחיל לסכם מבלי לקרוא את הסיכום של האחר.

המשוטט
08-06-20, 20:04
זה אומר שאני כועס על המשוטט שלא רואה שכבר שמתי קישור לרכב הזה 5 תגובות מעליומחילה129599

להגנתי זו כתבה אחרת....

opl
08-06-20, 20:09
הכל טוב :-) ככה זה ב-Garbage time

נמרוד
08-06-20, 20:40
בוקר טוב באמת... היה אפשר כבר אי שם ב#200~ כשכל אחד התחיל לסכם מבלי לקרוא את הסיכום של האחר.טוב, אז הגיע זמן לסכם...
כולכם מפספסים ש...
אם יורשה לי להוסיף את 2 הסנט שלי...
כמו שכבר כתבתי למעלה...

opl
08-06-20, 20:47
אני חושב שאם אוספים את כל הסנטים שכולם פיזרו פה אפשר בקלות להגיע לבאר שבע.

נדב ש.
08-06-20, 21:21
אל תפסיקו, אני אוסף את הסנטים, עוד קצת ואולי נוכל לקנות דיפנדר חדש... באנגליה...

ד ו ר ו ן
08-06-20, 21:30
טוב, זה כבר ממש מביך.
10 דק אחרי מסירת רכב חדש והרכב נכנס למצב limp- mode..

נכון שזה יכול לקרות לכולם, אבל תודו שזה קלאסי שיקרה דווקא לרובר.

https://youtu.be/gj4xGgYKeFw

נמרוד
08-06-20, 21:38
טוב, זה כבר ממש מביך.

https://youtu.be/gj4xGgYKeFwנהדר, נגמר גרבג' טיים, חזרנו לשחק [emoji16]

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200608/03accea3f4c11f791d7b951f5eb1979f.jpg

גיא
08-06-20, 21:41
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200608/7b464b0cd50fe322760b7784186a1f06.jpg
בגלל השרשור הזה הרב׳ט יצא לנסות וקרע תמיג [emoji1749]

Sent from my iPhone using Tapatalk

opl
08-06-20, 21:47
129600

עד הבוקר נחצה את ה400... תודה דורון. באמת תודה

נדב ש.
08-06-20, 21:50
טוב, זה כבר ממש מביך.

https://youtu.be/gj4xGgYKeFw

צפיתי (מנוי לערוץ של הבחור הנחמד הזה) בכל הסירטון....
איפה ראית שניכנס ל limp mode? מתי שמסומן לו 40 מייל בלוח? הוא הסביר שזה מזהה את המהירות המותרת בכביש.

ד ו ר ו ן
08-06-20, 21:54
האיש אמר שהופיעה הודעת תקלה שלא מאפשרת האצה ויש סמל סימן קריאה שהופיע ולא יורד.. שעצוב בו הגבלת מנוע..

אנגלית קוקנית איומה אבל זה מה שהוא אומר..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200608/e9a4dccf049547505c3243787c892a3c.jpg

איל מ
08-06-20, 22:01
ההודעה אומרת אפשר להמשיך לנסוע אבל תחת תנאים מגבילים. מכיוון שאין לו מושג על תפעול הרכב, ייתכן שלא מדובר אפילו בתקלה (לטענתו,בגלל הריחוק החברתי לא עשו לו הדרכה על האוטו בשלב המסירה).

ד ו ר ו ן
08-06-20, 22:11
אהה, ברור שבגלל שהוא לא עבר הדרכה אז זה תקין.
כי אם הייתה הדרכה אז הסימן אזהרה לא היה נדלק?

נראה לכם ברכב כלשהו בלי שום קשר למוצאו הגיוני וקביל או תקין הודעה כזו, ברכב והכל סבבה וצחוקים?

״ איזה קטע, נדלק סימן אזהרה אדום בלוח שעונים! יאללה נמשיך לכינרת! מ׳כפת לי אם זה בחצי מהירות״..
[emoji1750]

נדב ש.
08-06-20, 22:12
האיש אמר שהופיעה הודעת תקלה שלא מאפשרת האצה ויש סמל סימן קריאה שהופיע ולא יורד.. שעצוב בו הגבלת מנוע..

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200608/e9a4dccf049547505c3243787c892a3c.jpg

ראיתי.
דורון, המחשב גם רשם לו ללחוץ o.k ולהמשיך.

ההודעה אומרת אפשר להמשיך לנסוע אבל תחת תנאים מגבילים. מכיוון שאין לו מושג על תפעול הרכב, ייתכן שלא מדובר אפילו בתקלה (לטענתו,בגלל הריחוק החברתי לא עשו לו הדרכה על האוטו בשלב המסירה).

+1.
גם לדעתי הם שיחקו שם עם הפונקציות ואין להם ממש מושג מה כל דבר עושה.
אבל ממליץ לכם לעקוב אחריו למרות שלפעמים צריך לפענח מה הוא אומר...😂

סולי
08-06-20, 22:14
https://www.facebook.com/groups/1642322646018381/permalink/2564143310502972/

מזל שיש עוד יצרן אחד שאפשר לסמוך עליו גם ב2020,
נהגת לא מיומנת, דרדרת והצלבות, צמיגי כביש, ללא נעילות.. רק מערכת tc בינונית.

נ.ב ברוח התקופה ובנסיון להגיע למספר הקסם 500, אין באמת קשר לשרשור.

איל מ
08-06-20, 22:17

נראה לכם ברכב כלשהו בלי שום קשר למוצאו הגיוני וקביל או תקין הודעה כזו, ברכב והכל סבבה וצחוקים?

״ איזה קטע, נדלק סימן אזהרה אדום בלוח שעונים! יאללה נמשיך לכינרת! מ׳כפת לי אם זה בחצי מהירות״..
[emoji1750]

בפעם הראשונה שנסעתי ברכב יוקרה עם פונקציית הגבלת מהירות, ושיחקתי עם כל הכפתורים, חשבתי את אותו דבר.
אחרי כמה דקות של נסיעה ב25 קמ"ש (למזלי הייתי בעיר), עצרתי שניה בצד כדי להבין מה עשיתי ולבטל.
אני לא אומר שברכב כל כך מועד לפורענות אין סבירות (אפילו גבוהה) לתקלה, אבל הזהר לך מקביעת עובדות.

יונתןמצפה
08-06-20, 22:20

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200608/e9a4dccf049547505c3243787c892a3c.jpgהאיש הזה,
זה לא עידן עם הדיפנדר הכתום מימי ג'יפטריפ??? [emoji848][emoji1]

דורון.פ.
08-06-20, 22:22
נראה שrestricted performance הוא אכן לימפ מוד בבריטית
מחיפוש מהיר ברחבי האינטרנט קורה כאשר נוסעים 40\50 ואז מאיצים פיתאומית.
לפעמים מתנקה מעצמו לפעמים לא אבל קורה בשלל רכבים.
מניח שאותה תוכנה עשתה את דרכה לדיפנדר

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ד ו ר ו ן
08-06-20, 22:24
אני לא אומר שברכב כל כך מועד לפורענות אין סבירות (אפילו גבוהה) לתקלה, אבל הזהר לך מקביעת עובדות.
העובדות היחידות הן שנדלקה נורה והרכב הגביל מהירות.. זו עובדה, לא הערכה.

אני גם לא חושב שזה ייחודי לרובר, זה פשוט יותר משעשע.

נדב ש.
08-06-20, 22:36
https://youtu.be/u5WN_oRSOqE

אוטוטו 400... יאללה...

boaz avrahami
08-06-20, 23:11
סימן שזה הזמן להזכיר את היטלר?
[emoji16]

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200608/e109841bb134839d4c7120e15ac8593f.jpg

https://he.m.wikipedia.org/wiki/חוק_גודווין

חבורת טרחנים לא יצירתיים.
יאללה, נושא חדש כבר

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
09-06-20, 01:05

[emoji1750]אני אציין שנדלקו לי שורת נורות תקלה בלנדקרוזר חדש בערך שעה אחרי מסירתו. טיול שלם בלי בקרת אחיזה או כל מה שקשור אליה. היה קשה

אסף.

opl
09-06-20, 06:16
368

129601

מצד שני לא זכור לי כל כך הרבה שרשורים ומלל כשהרנגלר החדש יצא, או כל רכב שטח אחר.

נדב ש.
09-06-20, 06:37
368

129601

מצד שני לא זכור לי כל כך הרבה שרשורים ומלל כשהרנגלר החדש יצא, או כל רכב שטח אחר.

עכשיו אתם מבינים מי באמת אייקוני ומי לא. :p

opl
09-06-20, 06:44
יכול להיות שזאת שורת הסיכום האמיתית... כל כך הרבה מילים וסנטים שלא באמת חידשו שום דבר אבל הבליטו בדיוק את מה שכתבת.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Yaki5500
09-06-20, 06:58
הרנגלר לא הציג שינויים דרמטיים כל כך ולכן לא גרר דמיוניים ממושכים

opl
09-06-20, 07:54
חבל שאתה סתם הורס את הפואנטה עם עובדות...

אני עדיין מחכה שידחפו לרנגלר הזה מתלה נפרד מקדימה ואז הכיף יתחיל באמת

129602

אל תשימו תמונה של הREGO, לא לזה הכוונה.

דרור ברלי
09-06-20, 13:17
ה-REGO מדהים, אבל לא רלוונטי. בטח לא בישראל. מדברים על האוטו כפי שיצא מהיצרן.

ברנגלר JL אין שום חידוש מהפכני. הוא אבולוציה מתבקשת של JK והיצרן נזהר מאוד שלא לפגוע במה שנקרא "ערכי המותג" שפשוט מוכיחים את עצמם - הרנגלר הוא הדגם שנושא על כתפיו את מותג Jeep, את קרייזלר ולמעשה את כל קונצרן FCA. אסור לקלקל אותו. הם יצרו סביבו תרבות שלמה והצליחו לא לקלקל אותו - על כך מגיע להם שאפו גדול.

הדיפנדר הוא מהפכה תפיסתית כוללת מבחינת היצרן והדגם. לטוב ולרע. היצרן (ובעלי הבית שלו) קיבל מזמן החלטה מודעת שהוא כבר לא מייצר רכבי שטח אלא רכבי פרימיום - אבל יש לו ביד אייקון ששווה המון מבחינה שיווקית וזה כמובן מוקש רציני - כי להפוך אותו לקרוסאובר יהיה צעד קיצוני מדי שגובל בבגידה בערכיו שלו עצמו ובעיקר בלקוחות הנאמנים שלו. זה היה מוכרח להישאר רכב שטח.

זה למה כל הרעש מסביבו. ואני חושב שיצא להם ממש טוב, במגבלות הללו.

Yaki5500
09-06-20, 14:08
מסכים לחלוטין. דיפנדר ללא יכולת שטח הוא סתם עוד קרוסאובר פרמיום נעדר את הבידול שיש לו כיום לעומת הגרמניות

nirs
09-06-20, 14:15
קיה ספורטאז עשו את זה בלי למצמץ [emoji6]

נדב ש.
09-06-20, 17:24
מסכים לחלוטין. דיפנדר ללא יכולת שטח הוא סתם עוד קרוסאובר פרמיום נעדר את הבידול שיש לו כיום לעומת הגרמניות

4x4 עם low, נעילות דיפרנציאל, tc, מתלים מתכווננים, מרווח גחון וזוויות גישה ונטישה טובות, ואין לו יכולות שטח?

הולך לאלבר לקנות ליסינג... נישברתי.

Yaki5500
09-06-20, 17:32
לא הבנת אותי. יש לו יכולת מטורפת. אני מתכוון לומר שזה הבידול שלו לעומת קרוסאוברים פרמיום. ללא המכלולים ומערכות העזר שציינת הוא סתם אחד מהעדר הזה

נדב ש.
09-06-20, 17:48
לא הבנת אותי. יש לו יכולת מטורפת. אני מתכוון לומר שזה הבידול שלו לעומת קרוסאוברים פרמיום. ללא המכלולים ומערכות העזר שציינת הוא סתם אחד מהעדר הזה

.
👌.

Yaki5500
09-06-20, 18:04
אגב מישהו יודע להגיד מה יחסי ההעברה?

shachar
09-06-20, 20:43
אגב מישהו יודע להגיד מה יחסי ההעברה?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkאם יש לך יחסים טובים בבנק או מסגרת, אתה יכול לשלם גם בהעברה בנקאית...

opl
09-06-20, 20:55
"The key difference between the two, however, is in the transfer case gearing, where a 4.00:1 ratio gives the Jeep an impressive 77.2:1 crawl ratio. The
,Defender's 2.93:1 transfer case gives it a 56.6:1 crawl ratio."

opl
10-06-20, 17:59
מבחינת מימדים. הוא תפלץ לא קטן.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200610/37e2e8099735e087569610c71cb8cf1e.jpg

asafk
10-06-20, 18:02
ועדיין קטן יותר מדיסקברי 4 בכל המימדים.

אסף.

opl
10-06-20, 18:39
39 עמודים, זה הדבר הראשון שחודש לי... אין לי אפילו מושג איזה תמונה מצחיקה לשים.

asafk
10-06-20, 18:43
אז אני אחדש לך שעם כל הגודל הזה גם נפח המטען קטן מבדיפנדר המקורי.

אסף.

yoni_0000
10-06-20, 18:57
"The key difference between the two, however, is in the transfer case gearing, where a 4.00:1 ratio gives the Jeep an impressive 77.2:1 crawl ratio. The
,Defender's 2.93:1 transfer case gives it a 56.6:1 crawl ratio."

קצץ את המספרים האלו בחצי. מי שכתב את הנתונים האלו חי בסרט שממיר מומנט של תיבה אוטמטית מכפיל את יחס ההעברה.

ד ו ר ו ן
10-06-20, 19:10
מבחינת מימדים. הוא תפלץ לא קטן.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200610/37e2e8099735e087569610c71cb8cf1e.jpg
אחד הדברים הטובים בדיפנדר היו החלונות הגדולים יחסית, נותן תחושת מרחב.
דווקא את זה הקטינו?

דרור ברלי
10-06-20, 19:39
לא כל כך הקטינו. עדיין שטח החלונות בדיפנדר החדש מאוד גדול ושמרו על התחושה של ישיבה גבוהה ושולטת, למרות שסוף-סוף תנוחת הנהיגה בו מעולה - יושבים בו כמו באוטו נורמלי ומובטח לכם שלא תצאו ממנו עקומים כמו בדיפנדרים של פעם....

לעניין הגודל - דיפנדר 110 הקלאסי אינו ענקי כמו שהוא נראה. זה פחות או יותר האורך של סופה ארוכה, כלומר באורך של משפחתומטית 1.6 סדאו מצויה. אפקט הגודל שלו מוסבר בעיצוב הקובייתי התכליתי, בגובה, בקוטר הגלגלים ובפרופורציות שלו - תא מנוע קצר ותא נוסעים ארוך. הוא נראה קצת אוטובוס וכשהוא מצולם סולו נדמה שהוא ענק. בפועל הוא לא. והדיפנדר החדש אכן רכב גדול. 5 מטרים אורך, מעל 3 מטרים בסיס גלגלים, תא המנוע שלו ארוך יותר כי הוא מיועד להכיל מנוע 6 טורי של דגם הבנזין שהוא מנוע ארוך, כמו ב-Jeepים הקלאסיים.

המושב האחורי - ב-110 הקלאסי הוא זוועתי לא רק מבחינת נוחות הישיבה בו אלא גם ובעיקר מבחינת מרחב לנוסעים, הם לרגליים והן לראש, וזה גם למה "חלונות הספארי האלפיניים" המסורתיים של הלנדרוברים - כי מבוגר שיושב מאחור לא היה יכול לראות כלום. לוח הגג המשתפל לצדדים הוא בגובה עיני הנוסעים. כי המושב גבוה וקו החלונות העליון פשוט נמוך.... בדיוק כמו בסופות. ואיך אפשר בלי הנדסת האנוש שאינה הצד החזק שלו, זה כבר מפורסם ואפילו הפך למסורתי.
אבל הצפיפות הזו מאחור אפשרה תא מטען ענקי ושימושי.
בדיפנדר החדש כל המושב האחורי נע על מסילות ואפשר לכוון את מרחב הרגליים של הנוסעים מאחור, או להגדיל את תא המטען בהתאמה. אולי לא מערה רבועה וענקית כמו של 110 ישן, אבל עדיין שימושי מאוד. גדול ושימושי יותר משל רנגלר ארוך לצורך העניין.

בקיצור - ניכר שאתם מנסים למצוא בו מגרעות כמעט בכוח, גם אני ניסיתי..... ויש לו גם מגרעות. אבל מכיוון שזה רכב פרימיום מובהק, אני מבטיח לכם שהושקעה בו המון מחשבה בכל מה שקשור לנוחות, הנדסת אנוש, אבזור ואיכות גימור. לפחות ככה זה נראה. וזה לא שאני מנסה לסנגר עליו כי עבדתי בהשקה ואני "לכאורה מחוייב" בלהבלהבלה, אלא כי זה פשוט ככה. זו האמת. רכב מרשים.

ד ו ר ו ן
10-06-20, 19:42
לא מחפש מגרעות.. החלון האחורי נראה קטן ביחס לישן בצילום המשותף, תסתכל שוב.

אתה שוכח לפעמים שאתה מאד גבוה.
אנשים בגובה ממוצע מסתדרים יופי במושב אחורי של דיפנדר.
(כן, אני זוכר שהקןרה לא במיקום הנכון..).

asafk
10-06-20, 19:59
זה לא העניין של חיפוש מגרעות. הדיפנדר הזה הוא כנראה מה שהיה אמור - או יכול - להיות דיסקברי 5. ממשיך טבעי של ה4.
אבל אין את ה2 מטר אורך ממושבים הקדמיים עד לדלת תא המטען. זה מספר חשוב - מאוד - למי שישן ברכב. רכב מסעות, אמרנו?
וויתרו על השורה השניה המדורגת - פיצ'ר נהדר שהיה בדיפנדר אבל גם בדיסקברי 1 עד 4. אין הרבה רכבים שיש בהם את זה וחבל.
לעומת זאת למדו היטב ושיפרו כך שכל האלקטרוניקה אטומה לטבילה ולא ארוזה בקופסאות פלסטיק הרעועות שלקחו מהחמוצים בחצי חינם שהיו בדיסקברי 3 (שיפרו במעט ב4).
אני מניח שאחרי שאשים יד על הנבלה יהיה לי עוד מה לומר - בינתיים אני מתרשם רק מרחוק, אבל בהחלט מתפעל.

אסף.

המשוטט
10-06-20, 20:04
זה מה שמחרפן אותי .......
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200610/6d94313f5bd6f33096d3b91c46599ee6.jpg

Yaki5500
10-06-20, 20:32
,Defender's 2.93:1 transfer case gives it a 56.6:1 crawl ratio."תודה

דרור ברלי
10-06-20, 23:21
זה לא העניין של חיפוש מגרעות. הדיפנדר הזה הוא כנראה מה שהיה אמור - או יכול - להיות דיסקברי 5. ממשיך טבעי של ה4.

לטעמי, אחרי פארסת עיצוב הדיסקברי 5, הדיפנדר החדש הוא דיסקברי 6.

אבל אין את ה2 מטר אורך ממושבים הקדמיים עד לדלת תא המטען. זה מספר חשוב - מאוד - למי שישן ברכב. רכב מסעות, אמרנו?

מה מסעות, איזה מסעות. מה יותר חשוב באוטו - אם נוח לשבת ולנסוע בו או האם נוח לישון בו?...
עם כל ה-1.90 שלי, אני כנראה אישן בו בכיף במבחן שנערוך לו, אבל אני לא הלקוח המיועד. אתה רואה בעלי דיפנדר חדש ב-700,000 שקל ישנים בשטח?.... ועוד באוטו?.... בחיאת, הם ישנים בצימר. או בבית-מלון, סליחה ב"ריזורט". או שבכלל הם קונים גם את הבית-מלון/ריזורט...

וויתרו על השורה השניה המדורגת - פיצ'ר נהדר שהיה בדיפנדר אבל גם בדיסקברי 1 עד 4. אין הרבה רכבים שיש בהם את זה וחבל.
לעומת זאת למדו היטב ושיפרו כך שכל האלקטרוניקה אטומה לטבילה ולא ארוזה בקופסאות פלסטיק הרעועות שלקחו מהחמוצים בחצי חינם שהיו בדיסקברי 3 (שיפרו במעט ב4).
אני מניח שאחרי שאשים יד על הנבלה יהיה לי עוד מה לומר - בינתיים אני מתרשם רק מרחוק, אבל בהחלט מתפעל.

אני מחכה לדעתך כג'יפאי וכמהנדס רכב עם זיקה עמוקה והרבה נסיון שטח, ויהיה לך הרבה מה לומר - כי זה לא מושלם. יש שם לא מעט טעויות וחלקן גם מביכות. אבל בסה"כ - בהתחשב בכל האילוצים שהיו מסביב - יצא להם מאוד מרשים.

אסף.

....

IlanHadar
13-06-20, 00:57
לאחר שהיום עלינו את המישלט 7 אינדיאנים, אני חושב שמגיע כבוד ליבואן שלקח את הדיפנדר החדש לשם, כמו שהוא.

המישלט קשה, הסלעים חלקים ולא היה קל.
6 מתוך 7 עלו, לקומנדר שלא עלה היתה כנראה תקלה בנעילה אחורית.

זה היה לא פשוט לעלות, כולל שבר במוט הגה שתוקן, שנבע יותר מבלאי ממשהו אחר. לא היו נזקים אחרים.

כל רכב שטח מודרני שיצפה לנזק במקום כמו במישלט, זה מה שהדיפנדר הוא, רכב שטח מודרני מלא פשרות.

מי שרוצה רכב ללא פשרות לשטח, זה תמיד יהיה הרוביקון, מושקע הרבה גם. נראה איך יהיה הברונקו.. .

grand
13-06-20, 11:12
אילן,
ממה ששמעתי בניגוד לאתמול שהרוב בחרו במסלול האתגרי הדיפנדרים עלו במעקפים, וכאשר לא היתה ברירה עלו על המסלעה הימנית המפורסמת מקטעי הוידאו..

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

סולי
13-06-20, 11:51
בקבוצות סוזוקי מדברים באמת על הפקק שהיה אתמול.... ויטרות נאלצו להסתובב ולרדת בגלל jeep'ים...

אוי הבושה (;

Saar
13-06-20, 12:32
בקבוצות סוזוקי מדברים באמת על הפקק שהיה אתמול.... ויטרות נאלצו להסתובב ולרדת בגלל jeep'ים...

אוי הבושה (;

:) :) :)

נמרוד
13-06-20, 13:01
אז כל הסיפור היה בעצם השקה מתוחכמת למשל"ט 21?

asafk
13-06-20, 13:03
שבוע הבא מציבים למטה בוטקה ולוקחים תשלום, אם אני הייתי רשות הטבע והגנים...

אסף.

איל מ
13-06-20, 13:03
מי היבואן?
אני מחפש מעלה על מצע סלע, שיהיה בזווית מרשימה אבל בלי אתגר אמיתי. עדיף מסלע שלא נשחק ומייצר אבק.
אני אניח אותו איפשהו בדרך לדרום. שיהיה מרוחק קצת, אבל לא הרבה מדי.

asafk
13-06-20, 13:35
מתברר מצפייה בסרטון שעלה באחד מערוצי הרכב, והקשבה לקריינות - שדיפנדר מפרפר מקפץ ומחליק הצידה ללא אחיזה ובלי שליטה במשלט 21 הוא רכב עם עבירות פנטסטית ששום מכשול לא עוצר אותו.
כנראה עבור כתבי רכב שאינם ג'יפאים - כך נראית עבירות במיטבה. ואם כך - הם הצליחו בענק.

אסף.

Saar
13-06-20, 14:34
אל תבלבל אותם עם עובדות.
ככה זה עובד היום. לצערנו, לא רק בעיתונות הרכב.

asafk
13-06-20, 14:59
לנדרובר לקחו להשקעה בנמיביה כתבי רכב שעבור כולם זו היתה בערך הפעם הראשונה בשטח.
הם - בכוונה - לא לקחו להשקה כתבי שטח.
מכאן הלאה... ככה נראו הכתבות מנמיביה.
בארץ - לקחו את כולם להשקה וזה מצויין.
ועדיין, מי שלא יודע איך זה צריך להיראות - התפעל מאוד גם ממה שלא היה כדאי להתפעל ממנו.
ויש המון ממה להתפעל בדיפנדר. השוואה של נתונים טכניים, מספר מול מספר - בכל הנתונים החשובים הם הצליחו לעשות אותו טוב יותר מרנגלר. אני מניח שזה הבנצ'מרק שעמד מול המתכננים. ואז לקחו אותו להדגמה עם הצמיגים הלא נכונים....

אסף.

grand
13-06-20, 15:12
אסף... יותר טוב מרנגלר? אחי.. התבלבלת קצת, בכל הקשור לשטח כמובן.

סולי
13-06-20, 15:15
על הנייר במצב מקורי.

asafk
13-06-20, 16:22
אסף... יותר טוב מרנגלר? אחי.. התבלבלת קצת, בכל הקשור לשטח כמובן.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalkרמי.. תקרא טוב מה כתבתי .
המספרים יותר טובים.

אסף.

boaz avrahami
13-06-20, 16:49
ועדיין, מי שלא יודע איך זה צריך להיראות - התפעל מאוד גם ממה שלא היה כדאי להתפעל ממנו.
ויש המון ממה להתפעל בדיפנדר. השוואה של נתונים טכניים, מספר מול מספר - בכל הנתונים החשובים הם הצליחו לעשות אותו טוב יותר מרנגלר. אני מניח שזה הבנצ'מרק שעמד מול המתכננים. ואז לקחו אותו להדגמה עם הצמיגים הלא נכונים....

אסף.

ועל זה נאמר בבדיחה המפורסמת
״בתאוריה אנחנו מליונרים.
במציאות יש לנו שתי זונות בבית״

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ד ו ר ו ן
13-06-20, 17:10
3/4 מדויק.
הם לקחו ערימה מגוונת של כתבים שהפיצו כתבות נפרדות, בחלקן במצג כאילו הכתב היה לבד עם הרכב.
הגדיל לעשות (ואכזב מבחינתי), סקוט בריידי, בעלי expedition portal שהוציא כתבה משתפכת על הרכב, בלי להגיד ממש כלום.
פרווה.
זה בהמשך לכתבה בסגנון שהוציא עוד טרם נהג כלל ברכב.
בכתבת התרשמות מעשית הוא נתן הערכות..

אבי ביטר
13-06-20, 17:20
אוקיי, חייב להגיע למשלט בקרוב.
זה יגדיל לי את האיבר.

ד ו ר ו ן
13-06-20, 17:24
אוקיי, חייב להגיע למשלט בקרוב.
זה יגדיל לי את האיבר.
אתה יכול להגיע בשישי אחהצ להופעה כמעט קבועה.
תגיע מלמעלה, עם שמשיה, שתייה ופיצוחים.

boaz avrahami
13-06-20, 17:47
טוב, יאללה, בואו נדבר קצת על הפיל

אתם צריכים לזכור איפה מרוחה החמאה ומי מפרנס את הכתבים.
כתבי הרכב לא ממש יכולים לכתוב משהו ממש ביקורתי. בכלל בעולם ובמיוחד בארץ.

תזכרו מי שולח אותם להשקות נוצצות ומפנקות בחול, ארועים מגניבים בארץ, רכבים מפוארים לסופי שבוע, תקציבי פרסום אצל הבעל בית, קורסים ללקוחות המותג יאדה יאדה יאדה...
כתב/ עיתון שמעיז לכתוב ביקורת של ממש , מפסיק לרוב לקבל הזמנות לארועים/ רכבים למבחנים ושאר הפינוקים. יש שוט.

לכן קחו את כל מה שכתוב בפרופורציה ואל תבלעו את ההתלהבות שלהם כאילו היא תורה מסיני.

יש ניגוד ענינים מובנה.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

דור אריאל
13-06-20, 18:28
זה נכון לכל תחומי הצרכנות מרכבים דרך מוצרי חשמל ועד תעופה וחופשות בחו"ל,

תזכרו מי שולח אותם להשקות נוצצות ומפנקות בחול, ארועים מגניבים בארץ, רכבים מפוארים לסופי שבוע, תקציבי פרסום אצל הבעל בית, קורסים ללקוחות המותג יאדה יאדה יאדה...
כתב/ עיתון שמעיז לכתוב ביקורת של ממש , מפסיק לרוב לקבל הזמנות לארועים/ רכבים למבחנים ושאר הפינוקים. יש שוט.

לכן קחו את כל מה שכתוב בפרופורציה ואל תבלעו את ההתלהבות שלהם כאילו היא תורה מסיני.

יש ניגוד ענינים מובנה.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

opl
13-06-20, 18:32
מה שכתבת זה בהמשך לזה?

אני לא אפתח את כל מה שיש לי לומר ( וזה לא מסתכם רק בכתבים) כאן על גבי הפורום אבל אגיד רק במשפט קצר שיש פה בעיניי ניגוד ענינים שלא שקוף לכל הקוראים.
פעם בהזדמנות בשטח מסביב למדורה.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

IlanHadar
13-06-20, 18:39
על הנייר במצב מקורי.

רכב עם שני סרנים חיים משווה לשעטנז של מתלים נפרדים. לא משנה סרנים חיים טובים יותר בשטח.

asafk
13-06-20, 18:43

יש ניגוד ענינים מובנה.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94זו, שוב, הכללה קצת מרגיזה.
כי רק כאן בג'יפולוג אני יכול להפנות אותך לכמה מבחנים עם הרבה ביקורת. סמויה לעתים וגלויה מאוד במקרים אחרים.
וגם בשאר עיתונות הרכב יש לא מעט דוגמאות.

המקרה היחיד שבו יבואן הפסיק לתת לנו מכוניות היה UMI אחרי ש'מישהו' כתב דייהולט במבחן ו'מישהו' ערך את זה לכותרת המשנה של המבחן. ענינו להם שלא נורא גם ככה אין להם אף רכב שמעניין אותנו לבחון בשטח. אחרי כמה שנים הם שכחו...

אסף.

נדב42
13-06-20, 19:07
זה הכל בגלל קבוצת החילוצים האלטרנטיבית ...

boaz avrahami
13-06-20, 19:09
אסף,
אתה אומר הכללה מרגיזה ומשפט אחרי מאשר שזו קורה... אבל לא הרבה...

אני מכיר עוד יבואנים שעשו חרמות על מגזינים אחרים.
וג׳יפולוג לא בדיוק מגזין מסחרי שאפשר לסחוט וגם לא כסה שמוציא כתבות שוטפות על הרכבים בשוק.

בכל מקרה, יש ניגוד עניינים בין כתבים או מגזינים שמטה לחמם מגיע מתקציבים של היבואנים.

לא ראיתי במהלך הפוסט הזה גילוי נאות.
זה צורם במיוחד כשמפרגנים לרכב שלדעתי כנראה לא זכאי לביקורות אוהדות כפי שקיבל.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

opl
13-06-20, 19:20
זה הכל בגלל קבוצת החילוצים האלטרנטיבית ...מה פתאום!!
זה בגלל שזה לא jeep.

asafk
13-06-20, 19:31
אני לא רוצה לקחת לשם את הדיון אבל ההתייחסות - לתחושתי - היא חובה.
אז אני מבהיר כדי שיהיה ידוע לכולם - הכתבים 'עובדים' בשביל גופי המדיה שלהם ולא בשביל היבואנים. גם אי אפשר לצאת בסדר כל הזמן עם כולם, כי הם מתחרים. מה יעשו למשל במבחן השוואתי? לפי מה שאתה מנסה לטעון, זה תמיד יהיה תיקו.

אז מה שנשאר זה לכתוב את האמת של הכותב.
ויש הרבה ביקורת במבחני רכב. וכאמור רק יבואן אחד שאני מכיר שנקט בסנקציה.

אז לאיזה גילוי נאות אתה מצפה? שרמי גלבוע יכתוב שהוא מקבל רכבי מבחן מהיבואנים?

אגב, אנחנו הפסקנו לעשות מבחני שטח חוץ מבאמת מקרים שמעניינים אותנו במיוחד - כי יש גם ככה אלף גופי מדיה ואתרי רכב וכתבי רכב בעיני עצמם, והקןרא לא באמת מסוגל להבין מי כותב מתוך ידע ונסיון ומי זו לו הפעם הראשונה בשטח ומתי 'מבחן' הוא למעשה השקה טיול מודרך על ידי היבואן במסלול שנבחר בקפידה כדי להוציא את הרכב טוב. ושים לב שאם אתה מחפש ביקורת - היא לרוב תבוא מצידם של אלו הבטוחים בעצמם ועם קילומטרז ונסיון, ולא מהבחור שאתמול פתח וולוג ולא ממש יודע מה יש לו לומר. כי אין לו ביקורת. כי הכל נראה לו יותר טוב מהקליאו ספורט המצ'וקמקת שלו שבגללה הוא נחשב בחבר'ה שלו מתיכון גבעת אבנר 'מבין' אז הוא פתח ולוג רכב....

אסף

IlanHadar
13-06-20, 19:42

אוי הבושה (;

אכן עיכבנו בעליה, היה יום רע,
חבר קיבל התקף לב, אמיתי....
אני מתחתי גיד בברך
ג'יפ' שבר מוט הגה, חולץ לאחר שעתיים.

ולכל האינדיאנים שלום, וראינו הרבה נזקים שם אתמול לרכבים נמוכים לא משלנו .
עלינו בכל המקומות הקשים בלי הנחות.

boaz avrahami
13-06-20, 19:43
אז בוא לא ניקח לשם את הדיון.
מאמין שהקוראים מספיק נבונים ושיאמינו במה שבא להם.

בנושא הגילוי הנאות- היה מישהו אחר שהיה צריך. אני חושב שהוא קיבל או היה אמור לקבל מנמרוד פניה לציין זאת.
אין לי מושג לגבי הקשרים המסחריים או המדיות שבהם רמי גלבוע כותב.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

opl
13-06-20, 19:45
אני חושב שהמסקנה ברורה. הjeepים שורדים, זה הבעלים שלהם שמתחילים להתפרק.

הייתי מעביר מטאטא על השרשור הזה.

boaz avrahami
13-06-20, 19:47

הייתי מעביר מטאטא על השרשור הזה.

בהחלט, הייתי מתחיל מהתגובות האידיוטיות והתמונות המטופשות שלך.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נמרוד
13-06-20, 19:48
אסף,
אתה אומר הכללה מרגיזה ומשפט אחרי מאשר שזו קורה... אבל לא הרבה...

אני מכיר עוד יבואנים שעשו חרמות על מגזינים אחרים.
וג׳יפולוג לא בדיוק מגזין מסחרי שאפשר לסחוט וגם לא כסה שמוציא כתבות שוטפות על הרכבים בשוק.

בכל מקרה, יש ניגוד עניינים בין כתבים או מגזינים שמטה לחמם מגיע מתקציבים של היבואנים.

לא ראיתי במהלך הפוסט הזה גילוי נאות.
זה צורם במיוחד כשמפרגנים לרכב שלדעתי כנראה לא זכאי לביקורות אוהדות כפי שקיבל.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

זה הפיל הגדול שבחדר? שעיתונות רכב ועיתונות צרכנות בכלל הם בעצם כבר מזמן לא עיתונות? שכל בלוג , ולוג, וערוץ יוטיוב צריך לקחת בערבון מוגבל? לא חושב שאתה מחדש למישהו. ואם יש כאן תינוקות תמימים, אז הנה גילית להם את האור.

וגילוי נאות ממי אתה מבקש? רמי גלבוע הבין שאתה רומז אליו ואמר לך שאין לו שום גילוי נאות. מה עוד אתה רוצה ממנו? דרור ברלי כותב את דעתו האישית וברור וידוע שעובד באתר השטח הישראלי וזה גם מופיע בחתימה שלו. אם יש מישהו ספציפי שאתה מצפה ממנו לגילוי נאות תפנה אליו, ותפסיק לחפש ריבים מעל גבי הפורום הזה.

opl
13-06-20, 19:49
בכיף. אבל ביחד עם כתבי "בועז מגלה לנו מאיפה זורחת השמש".

נמרוד
13-06-20, 19:52
חבל להרוס את השרשור הזה.

ותזהרו כשאתם מבקשים מטאטא - אנחנו עלולים להחליט שרירותית לטאטא גולשים במקום שרשורים, למרות שאנחנו מעדיפים לטאטא מעלות מאבק כדי שיהיה יותר קל.

opl
13-06-20, 19:54
בסדר. מקבל. מתנצל, זה פשוט גארבג' טיים #2 ואני סתם נשאב לזה. אם אפשר למחוק את תרומתי בפרק האחרון - אשמח. זו היתה טעות להכנס בכלל לדוח שיח המיותר הזה

באהבה. היטלר.

סולי
13-06-20, 20:12
אכן עיכבנו בעליה, היה יום רע,
חבר קיבל התקף לב, אמיתי....
אני מתחתי גיד בברך
ג'יפ' שבר מוט הגה, חולץ לאחר שעתיים.

ולכל האינדיאנים שלום, וראינו הרבה נזקים שם אתמול לרכבים נמוכים לא משלנו .
עלינו בכל המקומות הקשים בלי הנחות.רק בריאות לכולם..

IlanHadar
13-06-20, 21:16

וואי כמה שאתה צודק, ממש נכון.
אולי הדור שלנו עובר מהעולם, כאלה שיודעים לפרק מוט הגה תוך עיגון לעץ והייליפט במשלט.
אם ככה אז באמת רכב כמו דיפנדר זה הנכון, פריך נזיק ושביר.

nozza
13-06-20, 21:53
ביום חמישי הייתי לראשונה במשלט 21. אחרי שראיתי את הדיפנדרים הייתי חייב לבדוק מקרוב.
תהנו:

https://www.youtube.com/watch?v=8yT2IDsS4dA&feature=youtu.be

נדב ש.
13-06-20, 22:01
איך תמיד שמתחיל קיץ וחום כולם פה מתחילים להשתעמם ולהשתגע...

אל תהפכו את זה לשרשור של מי יותר גדול וריבים מיותרים ולא מועילים....

אין טיולי לילה?
אולי איזה חילוץ מישהו משהו?
😂😂

Yaki5500
13-06-20, 22:02
ג'ימני בביצוע ישר ולעניין
מהלך מתלה אחורי מכובד לספורטאז'. אנדרדוג לפנים שתמיד מפתיע

עבודה יפה ממש נהניתי לצפות

לביא
13-06-20, 22:22
איך תמיד שמתחיל קיץ וחום כולם פה מתחילים להשתעמם ולהשתגע...

אל תהפכו את זה לשרשור של מי יותר גדול וריבים מיותרים ולא מועילים....

אין טיולי לילה?
אולי איזה חילוץ מישהו משהו?
[emoji23][emoji23]זה בדיוק מה שבועז היה צריך כדי ליזום את טיול הלילה....

נדב ש.
13-06-20, 22:33
זה בדיוק מה שבועז היה צריך כדי ליזום את טיול הלילה....

בועז זו-ארץ.... צא לדרך...
סופ"ש הבא?

boaz avrahami
13-06-20, 22:36
יזמתי מספיק.
עכשיו תורם של אחרים לתרום לקהילה.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב ש.
14-06-20, 17:50
העובדות היחידות הן שנדלקה נורה והרכב הגביל מהירות.. זו עובדה, לא הערכה.

אני גם לא חושב שזה ייחודי לרובר, זה פשוט יותר משעשע.

צדקת.
מה שעצוב זה שאפילו היבואן עוד לא יודע איך לאכול את זה, התחברו עם מחשב וקראו מה מה התקלה.... וזהו...
מה שמשמח זה שיש אנשים בעולם שלא מפחדים מרכבים וכמו שלדיסקברי החדשים יש טונות של מידע ברשת גם לדיפנדר הזה כנראה יהיה בקרוב הכל.
הבחור הנחמד הזה שם כפפות וצלל לתא מנוע וגם מצא את התקלה... צינור מנותק ב GPF, כן מי שחשב להיתחמק מהדיזל בגלל בעיות עם dpf שיחשוב שוב... גם בבנזין יש כזה...
טוב נו... כנראה צינורות מנותקים זה אופייני ללנדרובר... 😂😂

https://youtu.be/VJte5cGhKH4

nir.samo
14-06-20, 19:46
מה יותר הזוי זה שנדלקה המנורה אחרי 10 מייל, שהשרות של לנדרובר לא עזר לו, שהוא הצליח לסדר את זה לבד או שהרכב יצא מהמפעל עם קונקטור פתוח?

Sent from my H3123 using Tapatalk

נדב ש.
14-06-20, 19:53
הריקול בדרך.

סולי
14-06-20, 19:55
לא הזוי אבל כמו רנגלר חדש שמתלקח מעצמו...

Saar
14-06-20, 21:11
מה יותר הזוי זה שנדלקה המנורה אחרי 10 מייל, שהשרות של לנדרובר לא עזר לו, שהוא הצליח לסדר את זה לבד או שהרכב יצא מהמפעל עם קונקטור פתוח?

Sent from my H3123 using Tapatalk
זה לא קונקטור פתוח.
זו קליפס פלסטיק שנמס ולכן הצינור השתחרר... מה שמוביל להבנה שזה אכן לנדרובר אמיתי.

המשוטט
14-06-20, 22:37
כמו שהבחור אמר :בוא נראה אם אני יכול לתקן את הדיפנדר לבד - כמו בימים הטובים

היידה טאטא

המשוטט
16-06-20, 19:38
https://youtu.be/70BAy_bzLU8

נדב ש.
17-06-20, 07:16
129732129733

סולי
22-06-20, 16:56
https://www.facebook.com/110954272269869/posts/3374681222563808/?sfnsn=wa&d=w&vh=e

שאפו תומר! קצר ולעניין!

איל מ
22-06-20, 18:56
אגב, בלי להפנות לאתרים מתחרים, עופר אוגש פרסם סרטון ערוך מסרטוני ווטסאפ מההכנות להשקה במשלט 21. כשזה ערוך ועם הרכב דיזל (עדיין על צמיגי כביש) זה נראה כמו של שאר החברות המתחרות (יעני יותר אלגנטי).

נמרוד
22-06-20, 19:07
אגב, בלי להפנות לאתרים מתחרים, עופר אוגש פרסם סרטון ערוך מסרטוני ווטסאפ מההכנות להשקה במשלט 21. כשזה ערוך ועם הרכב דיזל (עדיין על צמיגי כביש) זה נראה כמו של שאר החברות המתחרות (יעני יותר אלגנטי).כל עוד התוכן רלוונטי וזה לא סתם קידום אתרים, תרגישו חופשי לקשר. למה להפלות אתר עברי?

איל מ
22-06-20, 19:32
https://m.facebook.com/groups/1702969233272937?view=permalink&id=2677974909105693&anchor_composer=false&ref=m_notif&notif_t=group_activity

סולי
22-06-20, 19:47
עופר גם ברוב אדיבותו גם סיכם את הכתבות של כולם, שאפו!

עופר אוגש - אתר השטח הישראלי4x4
https://www.4x4.co.il/article/13244

רמי גלבוע - וואלה
https://cars.walla.co.il/item/3364430

רוני נאק - מגזין השטח
https://www.automag.co.il/land-rover-defender-launch-israel/

יואל פלרמן - מגזין אוטו
https://m.auto.co.il/article/roadcartest/133673-road-tests-land-rover-defender

כפיר כשריאן ובועז קורפל בסקירה של 360 מעלות:
https://youtu.be/uXc9d3JiQuw

עכשיו אפשר לעשות השוואה בין ההשוואות...
(;

נמרוד
22-06-20, 19:53
הם כולם רק מחממים את הדפנדר לקראת המבחן האמיתי [emoji16]

boaz avrahami
22-06-20, 20:06
השיפוע המירבי שהוא יעלה על הגרר?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

איל מ
22-06-20, 20:29
אאוץ'

איל מ
28-06-20, 22:11
גם האמריקאים לקחו אותו למשלט 21:

https://www.youtube.com/watch?v=frTPchIuD4U
הסתכלתי על כמה סרטונים של המקום. יש שם כמה מקומות שבהם גם רנגלרים משופרים קצת נאבקים.

assafy
28-06-20, 22:31

https://www.youtube.com/watch?v=frTPchIuD4Uיפה. מצד אחד מסלול לא פשוט בכלל ורואים שכאן הtc עובד.
מצד שני הtc לא בדיוק ברמה הטובה ביותר שאפשר להיות. לא ברור אם הנעילה האחורית באמת נכנסה לשילוב כשהיה צריך ומהלכי המיתלים מוגבלים מאוד. כאן היה נהג מנוסה מאוד ולא עיתונאים שרואים שטח בפעם הראשונה. הוא גם הוריד אויר למקסימום שאפשר בצמיגים נמוכי החתך האלה.
עדיין גם לפי הסירטון הזה נראה שההכתרות של הרכב הזה כרכב השטח הטוב ביותר קצת מוקדמות מדי.

ד ו ר ו ן
28-06-20, 22:33

https://www.youtube.com/watch?v=frTPchIuD4U
וואו.. איזה הבדל.

צמיגי שטח.
הורידו הרבה אויר.. כיוון בנתיב.

איך מסבירים את ההבדל העצום הזה?

assafy
29-06-20, 00:56
וואו.. איזה הבדל.

צמיגי שטח.
הורידו הרבה אויר.. כיוון בנתיב.

איך מסבירים את ההבדל העצום הזה?נהג, הורדת אויר, צמיגים עם פרופיל קצת יותר אגרסיבי ושוב הנהג.

חנן-ג'יפולוג
29-06-20, 01:17
דקה 8:03. הנעילה האחורית לא עובדת. משהו רקוב בממלכה הזו.

יונתןמצפה
29-06-20, 05:53
דקה 8:03. הנעילה האחורית לא עובדת. משהו רקוב בממלכה הזו.ממש ככה. וזה ברור כשמש.
לרכב הזה אין נעילה אחורית. או שהיא פשוט לא עובדת.
או שנדרש קורס אסטרונאוטים כדי להפעיל אותה.

מיכה100
29-06-20, 08:50
ממש ככה. וזה ברור כשמש.
לרכב הזה אין נעילה אחורית. או שהיא פשוט לא עובדת.
או שנדרש קורס אסטרונאוטים כדי להפעיל אותה.

לגמרי.
אבל עדיין הוא עלה כמו גדול, איזה עוד SUV חדש הייתם מנסים שם?
מה שכן נהג אלוף עם ביצים מפלדה.

מיכה100
29-06-20, 09:11
מהתגובות נראה שלרכב שבסרטון אין באמת נעילה אחורית.. הוא נמכר בארה"ב ללא האופציה הזו או משהו.
זה מה שהנהג ענה שם למישהו:
Used mud/ rut on the first two and switched to rock crawl on the last two major obstacles. I think configurable would be best with more wheel spin, quicker throttle response, and center diff locked (plus rear if equipped) selected based on how we wheel big tire/ solid axle Jeeps through the same trail

יונתןמצפה
29-06-20, 09:36
לגמרי.
אבל עדיין הוא עלה כמו גדול, איזה עוד SUV חדש הייתם מנסים שם?
מה שכן נהג אלוף עם ביצים מפלדה.

עלה כמו גדול?
אני ממש לא חושב.
נכון, הוא עבר. ואת המכשולים היותר קשים הוא צלח בצורה מפתיעה והצליח לייצר התקדמות ואחיזה.

אבל משהו אחד מאוד בולט בסרט הזה, מעבר לאי תפקוד של הנעילה.
במקומות שהם לא ממש מכשול, אלא קטע משובש מאוד, זרוע אבנים וסלעים, הרכב פשוט לא מצליח לשמר רצף התקדמות ועל כל זיז קטן פשוט נעמד ומפרפר עד שהאלקטרוניקה נכנסת לפעולה.
זה מתכון בדוק לבלאי מהיר מאוד של צמיגים. ונסיעה כזו בכל שביל משובש יכולה להוציא את המיץ. מזכיר את ימי טיולי הפרייבט-ליסינג.

רכב שטח צריך לא רק לדעת להתמודד עם מכשול אלא לאפשר לנוסעים בו (שלא לומר לשיירה) להתקדם באיזה רצף נסיעה מינימאלי, גם בשבילים משובשים מאוד שכמוהם יש אין סוף בארצינו.

לי באופן אישי זה נראה לא משהו....

יונתןמצפה
29-06-20, 09:46
עלה כמו גדול?
אני ממש לא חושב.
נכון, הוא עבר. ואת המכשולים היותר קשים הוא צלח בצורה מפתיעה והצליח לייצר התקדמות ואחיזה.

במקומות שהם לא ממש מכשול, אלא קטע משובש מאוד, זרוע אבנים וסלעים, הרכב פשוט לא מצליח לשמר רצף התקדמות ועל כל זיז קטן פשוט נעמד ומפרפר עד שהאלקטרוניקה נכנסת לפעולה.
זה מתכון בדוק לבלאי מהיר מאוד של צמיגים. ונסיעה כזו בכל שביל משובש יכולה להוציא את המיץ. מזכיר את ימי טיולי הפרייבט-ליסינג.

רכב שטח צריך לא רק לדעת להתמודד עם מכשול אלא לאפשר לנוסעים בו (שלא לומר לשיירה) להתקדם באיזה רצף נסיעה מינימאלי, גם בשבילים משובשים מאוד שכמוהם יש אין סוף בארצינו.

לי באופן אישי זה נראה לא משהו....

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkתראו למשל בדקה 1:35. אין שם כלום.
בעיני זו דרך מזוויעה לנסוע.
אולי זה נעשה בכוונה לטובת הסרטון וכדי להמחיש את עבודת האלקטרוניקה, ועדיין זה נראה רע.

מיכה100
29-06-20, 09:47
בעקרון מסכים אתך, התכוונתי לומר שהוא הגיע למעלה בלי יותר מדי דרמה, שזה יפה מאוד לSUV מפונפן.
ושוב, זה לא שהנעילה האחורית לא תיפקדה.. אין לרכב הספציפי שבווידאו נעילה אחורית.

הדסופה
29-06-20, 09:48
מה שמייחד אותו מ suv מודרני אחר זה הזוויות שאיתן הוא יוצא מהמפעל - גישה, נטישה , בטן , והגובה שלו

די מסכים שבקרת האחיזה לא נראית משהו. המון זמן תגובה ובינתיים יש גלגל שחופר . לי נראה שבקרת האחיזה בגרנד צירוקי היתה טובה יותר ( אני מדבר על ה qt2 ). , מצד שני הוא יצטרך 2-3״ נוספים אפטרמרקט ולפרק חצאית קדמית כדי לעלות שם

הדסופה
29-06-20, 09:49
וגם ....שהסרטון ערוך ויש שם רק את הטיפוסים המוצלחים ... במדרגה האחרונה הוא אומר - אתה מוכן לעוד פעם ... ?

הרושם קצת משופר כלפי מעלה

דרור ברלי
29-06-20, 10:02
אבל ככה זה תמיד בסרטונים כאלה. יש עריכה.
הצמיגים אינם מקוריים ואני לא יודע אם זו המידה הסטנדרטית.
וזה מעבר לעובדה המוגמרת - אף בקרת אחיזה בעולם לא יעילה כמו נעילה אמיתית.

כדי לקבל פרופורציות - צריך להביא לשם כלים אחרים במצבם המקורי מהיצרן.

ולכן זה יפה מאוד בשביל כלי לא משופר.

KOOKE
29-06-20, 10:16
עם כל הכבוד למיחשוב ולבקרות השונות - לא מבין למה אם כבר יש נעילה למה לא לאפשר נעילה שלה על ידי הנהג ולא לפי החלטות המחשב.

איל מ
29-06-20, 10:22
כי בכל מוצרי הצריכה בשנים האחרונות, המוצר יודע יותר טוב ממך מה אתה צריך.

חנן-ג'יפולוג
29-06-20, 10:27
מבט על הנהג:

מצד אחד, ראויה לציון השליטה של הנהג בדוושת ההאצה, כשהוא כבר מחליט להתקדם. אחוזים בודדים של דוושה, הגלגלים מסתחררים במהירות איטית מאוד, לוקח עוד קצת זמן עד שהמערכת מבינה שהיא צריכה לתפעל בלמים, וזה עולה. זה בולט במיוחד לאור הסרטון המדובר והרע מהמשלט, עם התפרצויות בלתי נשלטות של האצה.

מצד שני, אוף. למה ההתקדמות המקוטעת הזו? נראה שהוא משתמש המון בבלמים. למה ההינע צריך להתמודד גם עם האצת המסה בכל פעם בחדש. כאילו לא מספיקה לו ההתמודדות עם ההצלבה והגרביטציה שמושכת אותו אחורה.
יש לי תחושה שהנהיגה הרעה הזו מגיעה ביחד עם גיר אוטומטי. נהג עם גיר ידני ויחס זחילה לא היה בולם כל-כך הרבה. כאילו עצם העובדה שהזינוקים בעליה הם קלים לך פיזית, נותנת לך לגיטימציה לעשות אותם בלי סוף, כשצריך וכשלא צריך.

גיא
29-06-20, 10:58
יש מצב שפשוט צריך לחכות לצלם שיתמקם ....

הקטע של האין נעילה ממש בולט ולא רק ב 8:03 ... זה קורה המון פעמים שגלגל אחורי אחד לא מסתובב...

מצד שני, ההצגה פה הרבהההההה יותר טובה. ודוגמה יפה לכמה משפיע הנהג עצמו על העבירות של הרכב. ( עם צמיג שנועד לשטח )

הרכבים הללו כן משופרים. עצם זה שיש צמיגים יותר מתאימים לא מקוריים..

עוד משהו רואים יפה את אפקט כדור סל .. הפרונט של האוטו מאד קופצני .. כפי הנראה שזיו צדק והמתלים על מצב פתוח מידי ..

נמרוד
29-06-20, 11:15

ככה זה תמיד! חוץ מכשאין עריכה.

אם היתה עריכה מינימלית בסרטון של משל"ט 21 הדיון המרתק הזה לא היה נולד.

בסרטון האמריקאי רואים רואים יכולת מרשימה של הרכב ושל הנהג.

ד ו ר ו ן
29-06-20, 11:53
מהתגובות נראה שלרכב שבסרטון אין באמת נעילה אחורית.. הוא נמכר בארה"ב ללא האופציה הזו או משהו.
זה מה שהנהג ענה שם למישהו:
Used mud/ rut on the first two and switched to rock crawl on the last two major obstacles. I think configurable would be best with more wheel spin, quicker throttle response, and center diff locked (plus rear if equipped) selected based on how we wheel big tire/ solid axle Jeeps through the same trail
אם יש משהו שחוזר כל הזמן, זה שמי שנוהג ברכבים האלו לא טורח ללמוד מה יש בפועל ברכב או איך מתפעלים אותו.

ד ו ר ו ן
29-06-20, 11:54
עלה כמו גדול?
אני ממש לא חושב.

רכב שטח צריך לא רק לדעת להתמודד עם

מילא צמיגים, זה גומר דיפרנציאלים.

ומטלטל נוסעים ושרירי צוואר..

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

דרור ברלי
29-06-20, 12:00
תגידו מה שתרצו, היכולות של הדיפנדר בפועל אכן מרשימות ביחס לרכבי שטח מודרניים.

אבל בלי נהג שיודע מה הוא עושה, גם זה לא יעבוד. שימו נהג גרוע ברכבי השטח המסוקסים והגיבורים שלנו, זה ייגמר בשבירה של משהו או לחילופין בהתהפכות - תוך דקות ספורות. הכלים של פעם לא סלחנים לטעויות, החדשים והמודרניים - הם קודם כל סלחניים ורק אחר כך כל היתר.

נושא איכות הצמיגים קריטי יותר ממה שחושבים. הן בכביש והן בשטח. גם בצמיגי AT יש טובים יותר ופחות. שוב, אין לי מושג האם מדובר במידה המקורית או בצמיג שגדול במידה אחת, אבל גם לזה יש חשיבות. האמריקאים כאן השתמשו בצמיג חד משמעית טוב יותר (BF-AT-KO2) מהגודייר AT המקורי, בטוח שעם דופן פחות רגישה, שמאפשרת גם לרוקן אויר. ההבדל באחיזה דרמטי.

לגבי היציאה של חנן על גיר אוטומטי ונהיגה רעה..... זה כמובן מדויק ואני טוען את זה כבר שנים. לא שהאוטומט לכשעצמו זה דבר רע, אבל גיר אוטומטי סלחן לטעויות נהיגה ובעצם "נותן לגיטימציה" לנהיגה פחות מודעת ולכן גם פחות טובה.

סה"כ הבחור בסרטון נוהג טוב. לי נראה שחוץ מהרצון להפגין עבירות מרשימה, הוא גם מאוד הקפיד שהאוטו לא יחטוף מהסלעים. יפה.

ד ו ר ו ן
29-06-20, 12:09
תגידו מה שתרצו, היכולות של הדיפנדר בפועל אכן מרשימות ביחס לרכבי שטח מודרניים.

אבל בלי נהג שיודע מה הוא עושה, גם זה לא יעבוד. שימו נהג גרוע ברכבי השטח המסוקסים והגיבורים שלנו, זה ייגמר בשבירה של משהו או לחילופין בהתהפכות - תוך דקות ספורות. הכלים של פעם לא סלחנים לטעויות, החדשים והמודרניים - הם קודם כל סלחניים ורק אחר כך כל היתר.
.
אם צריך נהג משכמו ומעלה כדי להוציא תוצאות טובות מרכב עתיר מחשבים ומערכות תומכות, אז מה בדיוק שווה כל הרעש וצלצולים?

השתעשענו לא פעם בלתת לנהג לא מנוסה לשבת ברכב טיפש נעול כפול מול מכשול ולהגיד לנהג שלא יעשה כלום חוץ מלהחזיק את ההגה ישר/לפי המכוון.
הנהג במקרים כאלו בעיקר צריך לא להפריע לרכב.

נדב ש.
29-06-20, 12:12
+1.

הוא נעצר לפני כל מכשול כדי לחשב ולחשוב, כדי שהמערכות האלקטרוניות יעבדו צריך לשמור על רצף תנועה וגז קבוע כמה שאפשר.

בשורה התחתונה, רואים דיפנדר 2020 במצב סטוק עוקב אחרי jeep(?) שמשופר בכמה "מאות דולרים" טובים... 😂

דרור ברלי
29-06-20, 12:14
אם צריך נהג משכמו ומעלה כדי להוציא תוצאות טובות מרכב עתיר מחשבים ומערכות תומכות, אז מה בדיוק שווה כל הרעש וצלצולים?

השתעשענו לא פעם בלתת לנהג לא מנוסה לשבת ברכב טיפש נעול כפול מול מכשול ולהגיד לנהג שלא יעשה כלום חוץ מלהחזיק את ההגה ישר/לפי המכוון.

לעלות מכשול אחד ספציפי זה לא חוכמה.
זה בדיוק מה שעושים באירועי ההשקה. גם של הדיפנדר.
מכשול ספציפי באורך כמה מטרים - והאוטו עושה את זה לבד. איזה יופי.... כל ההדיוטות נורא מתרשמים.

עכשיו תן לאותו נהג שלא מבין כלום מקטע שביל עתיר מכשולים שונים ומשונים באורך כמה מאות מטרים, נגיד המשלט. או הקטע הזה שבסרטון. ועכשיו תבדוק מה קורה.

סולי
29-06-20, 12:22
הצמיגים אינם מקוריים ואני לא יודע אם זו המידה הסטנדרטית.
וזה מעבר לעובדה המוגמרת - אף בקרת אחיזה בעולם לא יעילה כמו נעילה אמיתית.

כדי לקבל פרופורציות - צריך להביא לשם כלים אחרים במצבם המקורי מהיצרן.

ולכן זה יפה מאוד בשביל כלי לא משופר.לא הייתי ממהר לקבוע זאת.
יש tc של יצרנים שונים והאיכויות שונות...
דוגמא:
סרטון השוואתי בין גרסה קרבית של ההיילקס (בפועל היילקס ממוגן סהכ עם צמיגים חלביים למדי) מול ריינגר רפטור שמצויד בצמיגים ראויים יותר... יותר מהלך מתלה... נכון בשניהם נעילה אחורית.
אבל הtc בהיילקס נראית כמו ג'יני ולא נדרש צורך להפעלת הנעילה האחורית להבדיל מבריינג'ר, ושוב זאת למרות עליונות מכנית של צמיגים ראויים ומהלך מתלה יעיל יותר.

https://youtu.be/TMAFFrMGcw8

נ.ב נראה שבריינגר רפטור הtc והנעילה הא' עובדים ביחד.

יונתןמצפה
29-06-20, 12:34

דורון, חבר עם רכב לא מאוד שונה משלך (רק גלגלים גדולים יותר) מוכיח לנו לא פעם שבכל המכשולים שאנחנו מתבחבשים בהם כנהגים ומכוונים, הרכב שלו פשוט עולה בלי עזרת הנהג. הוא פשוט יוצא מהרכב ונותן לו לעבור לבד... [emoji1]

המשוטט
29-06-20, 13:56
https://youtu.be/FjGTeAeDORo

רק אנגלי יכול להסביר את תנוחת הנהיגה בדיפנדר כמשהו מתוכנן והגיוני

DavidL
29-06-20, 14:25
תצוגה פנטסטית לטכנולוגיה עילית שפותחה על ידי LR וכרגיל מהווה קפיצת מדרגה שטויוטה ושאר היפניות יעתיקו מתי שהוא בעתיד...
מי שמעוניין ב SUV מפנק שדוהר ב 200 קמש על הכביש ומסוגל בשבריר שנייה לשבור לשטח עם מתלים אדפטיביים וקופסא מפנקת ז ה הכיוון. לי זה לא מתאים.

לביא
29-06-20, 14:29
https://youtu.be/FjGTeAeDORo

רק אנגלי יכול להסביר את תנוחת הנהיגה בדיפנדר כמשהו מתוכנן והגיוני

Sent from my SM-G973F using Tapatalkנשמע שהוא רוצה לנדקרוזר

איל מ
29-06-20, 16:09
נשמע שהוא רוצה לנדקרוזר

קפוץ לדקה 10:00.
הבחור אופטימי משהו. הדברים שהוא מתאר, שכולנו היינו רוצים, כנראה לא יקרו לעולם יותר ברכב סדרתי.

נמרוד
30-06-20, 17:26
255/70R18
גודייר AT/R

עם זה אפשר בכיף לטיילhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200630/046728fff267bfafc1282a569a4e6daa.jpg

יונתןמצפה
30-06-20, 19:25
255/70R18
גודייר AT/R

עם זה אפשר בכיף לטיילhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200630/046728fff267bfafc1282a569a4e6daa.jpgנמרו ד, זה בטבעון.
הטיזר הזה יעלה לך ביוקר...

נמרוד
30-06-20, 19:34
שום טיזר, ראיתי בתחנת דלק. לא יודע של מי.

nirs
30-06-20, 22:05
חוזר וטוען שאם היו קוראים לזה דיסקברי או איזה שם גיבור אחר, הייתי מסיר את הכובע.
זה לא יכול להיות דיפנדר כי זה לא עונה על הצרכים שבעלי דיפנדר מחפשים.
היה כבר עדיף אם היו משאירים את הדיפנדר ללא מחליף...

DavidL
30-06-20, 22:38
חוזר וטוען שאם היו קוראים לזה דיסקברי או איזה שם גיבור אחר, הייתי מסיר את הכובע.
זה לא יכול להיות דיפנדר כי זה לא עונה על הצרכים שבעלי דיפנדר מחפשים.
היה כבר עדיף אם היו משאירים את הדיפנדר ללא מחליף...

+1...סוג של גניבת דעת.

המשוטט
01-07-20, 06:46
מזל שיש סנטנה ...גרנדירhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/0796f42e7aed166a713d89eb85e216a1.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/309c524436c8ad9b21a1de30a89ec3f6.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/74db5261b055171ea13647c089d08bef.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/57ee8c3433108c2e8d48d5009ce9e5b2.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/914761ce2af9e583a168fd2eb9563095.jpg

נדב ש.
01-07-20, 08:51
+1...סוג של גניבת דעת.

גניבת זהות.

נמרוד
01-07-20, 08:53
מה שג'יפ עשו עם השם "צ'רוקי" יותר מזעזע.

nirs
01-07-20, 08:55
נכון, אבל צירוקי לא היה ב״שפיץ״ של הביצועים ובטח לא אייקוני כמו הרנגלר.
תראה איך הם מתייחסים לרנגלר ב״חרדת קודש״

סולי
01-07-20, 09:29
חשוב לזכור מהיכן ההשראה....129919129920

mnachmia
01-07-20, 09:42
מזל שיש סנטנה ...גרנדירhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/0796f42e7aed166a713d89eb85e216a1.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/309c524436c8ad9b21a1de30a89ec3f6.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/74db5261b055171ea13647c089d08bef.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/57ee8c3433108c2e8d48d5009ce9e5b2.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200701/914761ce2af9e583a168fd2eb9563095.jpg

זה לא סנטנה זה Ineos

טרודיי
01-07-20, 13:54
<a href="https://youtu.be/4stORSTFKHE" target="_blank">
https://youtu.be/4stORSTFKHE (https://youtu.be/4stORSTFKHE)

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

איל מ
01-07-20, 14:01
O.M.G.
הלכו החסכונות, קרנות ההשתלמות והלימודים של הילדים.
(ילדים יקרים, אם יום אחד תקראו כאן, אני ממש מצטער. אבא כרגע הצטרף לעמותת פ.י.ל.).

shachar
01-07-20, 14:09
https://www.youtube.com/watch?v=4stORSTFKHE

איל מ
01-07-20, 14:18
באתר שלהם יש גם סרטונים על תצורת השלדה (סולם), סרנים (חיים), ומתלים- (סלילים פרוגרסיביים, 5 לינק).
https://ineosgrenadier.com/reveal/frame-axles

grand
01-07-20, 14:25
מה שג'יפ עשו עם השם "צ'רוקי" יותר מזעזע.הנה רעיון למבחן, צרוקי טריילהוק החדש מול הדיפנדר הזה, לא בטוח שהתוצאה ידועה מראש.

assafy
01-07-20, 14:31
ברור שזה הדיפנדר החדש האמיתי.
כשהופסק ייצור הדיפנדר הוסבר שזה בגלל אי עמידה בתקנים כולל ה"ידידתיות" בהתנגשות בהולך רגל.
החזית כאן נראית זהה לחלוטין לחזית של הדיפנדר הישן. איך זה מסתדר?

נמרוד
01-07-20, 14:37
הנה רעיון למבחן, צרוקי טריילהוק החדש מול הדיפנדר הזה, לא בטוח שהתוצאה ידועה מראש.

בוא, בוא. אני חולק איתך את האהדה הטבעית למותג ג'יפ, אבל זה יהיה מביך. לטובת הדפנדר.

תודה לאל, יש ג'יפ רנגלר. כל שאר המכוניות שלהם הם לא יותר ממרצ'נדייז, כמו האופניים, המזוודות והמשקפיים עם המותג Jeep.

-->