צפייה בגרסה מלאה : גוז'ונים - איפה קונים ? יש העדפות? מאיזור ת"א
GodsFather
19-02-06, 16:45
אחרי שאיבדתי 2 גוז'ונים בטיול בשבת, החלטתי שאני צריך להחליף את כולם כי רובם חלודים, לא כולם סגורים בקצה וכד'.
יש המלצות? איפה קונים כאלה ?
אני יודע על הפרסי ביצחק שדה, אני מנסה להיגמל ממנו....
כל שבוע אני קונה אצלנו קונץ חדש...
גוז'ון גלגל במכשירי תנועה משהו כמו 6 שקלים ליחידה.. כולל מע"מ
GodsFather
20-02-06, 13:23
גוז'ון גלגל במכשירי תנועה משהו כמו 6 שקלים ליחידה.. כולל מע"מ
וזו בדיוק הסיבה שלא אקנה שם... בטוח יש יותר זול...
מי מכיר ?
סוזי המשתוללת
20-02-06, 18:05
רק בחברה
לא תהיה עשיר מ60 ש"ח
אני כבר ניסיתי לקמבן ושה החזיק בדיוק כמה חדשים לעומת המקוריים שחלקם כבר בגיל ברמיצוה
11 שקל... מכשירי תנועה...
:???:
גם אני קניתי גוזו'נים בחברה אבל כשאין לך ברירה תיאלץ לבזבז את הצת כסף הזה שהוא בטכלס המון לתמורה שאתה מקבל אבל אתה חייב אז אין לך מה להיתפשר פה.
GodsFather
21-02-06, 14:03
חברים אני לא מבין אתכם... לא מדובר בגוז'ון הברגה שאז מדובר באמת בחוסן הברזל כי הגלגל מוחזק עליו ולכן חשוב לקנות איכות...
מדובר בגוז'ון אום - ההברגה היא על הדראם ולכן אין כאן עניין של חוזק אלא של מחיר - אם הבורג רופף אז הוא נופל והלכו להם 11-6 ש"ח...
איכות האום אינה נמדדת בכמה חזק הוא תופס את הבורג כי הוא לא לחיץ.
מדובר רק בדיוק המידה של האום כדי שההברגה תהיה תקינה וללא חופשים ורפיון.
תקנו אותי אם אני טועה.
יש בורג ויש אום. מידת החוזק של שניהם חשובה, אני מניח שברור למה זו של הבורג אלמנטרית. חוזק האום רלוונטי גם הוא, כי אם הוא לא מסוגל לסגור את הגלגל למומנט הנכון או לא יעמוד בכח שיופעל עליו בשיפוע, נגיד, יוצא לגם גלגל לטיול.
GodsFather
21-02-06, 16:25
יש בורג ויש אום. מידת החוזק של שניהם חשובה, אני מניח שברור למה זו של הבורג אלמנטרית. חוזק האום רלוונטי גם הוא, כי אם הוא לא מסוגל לסגור את הגלגל למומנט הנכון או לא יעמוד בכח שיופעל עליו בשיפוע, נגיד, יוצא לגם גלגל לטיול.
אבל לאום אין חוזק לחיצה , רק חוזק הברגה סופי...אם כך , איך יודעים מהו החוזק הנכון (ללא מד מומנט)
חברים כולה אום ובורג חפרתם
תשקיעו בעצמכם עוד 2 שקל ותקנו הכי טוב
כל השירשור הזה על כלום עם שום דבר
דווקא לא, אביב. יוצר יותר מ300 ש"ח לסט חדש לכל הגלגלים, זה די טריוויאלי לנסות לחסוך כאן וחשוב שאנשים יבינו למה בורג רגיל לא טוב להם לזה, גם אם הוא מתאים.
אבל לאום אין חוזק לחיצה , רק חוזק הברגה סופי. אם כך , איך יודעים מהו החוזק הנכון
מאוד פשוט - אתה לא תרד מהגדרות היצרן.
אם הבנתי נכון, אתה המלצת לקנות בורג זול יותר (שזה שווה ערך לחלש יותר בדר"כ) כי אם הוא יפול, הלך פחות $. הגישה לוקה בשתי חסרונות גדולים - הראשונה, הבורג עשוי להגזר מהעומס. השניה, הבורג לא יושב על הברגה בדראם, אלא הוא נלחץ פנימה. הקדח בדראם קטן במעט מקוטר הבורג בנקודת החפיפה, ע"ע אפיציות מדחק.
לגבי האומים, הוסבר לי שאומים בתצורה הזו מחוסמים כולם לתקן קבוע, שכן מייצרים אותם במיוחד לזה. שים לב שהאום איננו ככל אום אחר, הוא קוני בשביל למרכז את הגלגל. זו גם הסיבה למחירו הגבוה אפילו לא במכשירי תנועה (כ3 ש"ח ליחידה בבורג המפרץ בחיפה).
GodsFather
22-02-06, 08:17
לעניינו חברים,
אני חושב שאקפוץ היום לרכוש סט גוז'ונים מהבזול באחת מהחנויות פה ביצחק שדה ונבדוק תוך כמה זמן הם נופלים. אם יפלו תוך פחות מחצי שנה - אקנה סט מקורי ואודיע על כך בפורום הזה כשזה יקרה.
אלון - לא מדובר ב300 ש"ח ,6(ש"ח)*5(גוז'ונים בגלגל)*4(גלגלים = 120 ש"ח. מדובר בעיקרון - לא תורם למכשירי תנועה שקל כל עוד אני יכול וכל עוד אני לא קונה מהם רנגלר חדש מהניילונים.
לגבי הסיבה הטכנית - אני לא רוכש אום רגיל אלא אום ייעודי לגלגל , כלומר אום קונוסי (כתבת קוני, אני מניח שהתכוונת לכך שהסיומת שלו כקונוס ולא שטוחה כאום רגיל) ולכן אני מניח שמייצרים את האומים הללו גם בחנויות אחרות בתקן המדובר.
חברים - קחו תמיד בחשבון את מה שאומרים כאן משחר ההיסטוריה - מכשירי תנועה גנבים ושוחטי מחירים ללא הצדקה.
לכן אני מאמין שבמקום אחר אקנה למעשה את אותו האום שהם מוכרים. (אלא אם חרוט על כל אום שהוא נוצר בסוזוקי יפן ואני בספק אם אכן זה כך)
קדחתי קצת על הבוקר, צודקים.
תודה לכל העונים.
כשאני בדקתי במכשירי תנועה, זה היה 6 ש"ח לאום ו7 לגוז'ון (אולי הפוך, אני לא זוכר). תכפיל, תוסיף מע"מ והגעת ל300.
אל תקנה בורג עם גרייד נמוך מ8.
GodsFather
22-02-06, 17:13
כשאני בדקתי במכשירי תנועה, זה היה 6 ש"ח לאום ו7 לגוז'ון (אולי הפוך, אני לא זוכר). תכפיל, תוסיף מע"מ והגעת ל300.
אל תקנה בורג עם גרייד נמוך מ8.
לצורך הניסוי רכשתי 10 אומים ב6.7 ש"ח פלוס מעמ ממוסך שאפרט עליו בשמחה בשרשור חדש שאני אפתח עוד דקה. ו10 אומים אני ארכוש מחר/שישי מחנות אומים רגילה.
לגבי הנושא המתמטי - אלון, אתה אמור להיות מהנדס...
6 כפול 5 = 30 , 30 כפול 4 = 120 , איך הגעת ל300 ????
6 ש"ח לאום, 5 אומים בגלגל, 4 גלגלים ברכב ואחד אלוהינו שבשמיים ובדיונה מעבר לאופק...
אם תרצה , אשמח לצייר לך את זה :-) (הכל בנימה של צחוק כמובן)
יש סיבה מיוחדת לחשבון הזה אלון? למה לך להחליף את כל הגוז'ונים ברכב? הולך גוז'ון - מחליפים אותו.
GodsFather
22-02-06, 18:15
שכחתי מע"מ
120*1.165 = 139.8 ש"ח
וואלה כמעט 300 , צודק ;-)
גוז'ון 6, אום 7. ביחד 13. כפול 20, 260. פלוס מע"מ, 304 ש"ח. 4 ש"ח הנחה עלי.
אם אתה מדבר רק על אומים, אז תקנה את הכי זולים - הם אותו חרא כמו במכשירי תנועה. אני דיברתי גם על הברגים...
נמרוד, בזמני חישבתי כמה יעלה לי לבנות ספייסרים לבד. הייתי צריך לחשב בזה סט נוסף של ברגים ואומים.
יופי אלון, אבל מה זה קשור לנושא הדיון? הרי בן אדם לא קם בוקר אחד ומחליף את כל הגוז'ונים, הוא מחליף גוז'ון פעם בX שנים, ורוב האנשים בכלל לא אם אף אחד לא התחרע על האומים. אז מה הדיון בכלל? 6 שקל 7 שקל 20 שקל 750 שקל יקר לי :-)
פותח השרשור הזה צריך להחליף את השניים שהוא איבד, ועל השאר לעבור עם מברשת פלדה ואולי קצת לשייף את קצה ההברגה.
נמרוד, זה למה:
החלטתי שאני צריך להחליף את כולם כי רובם חלודים
אם הוא רוצה להחליף את כולם, מי אני שאומר לו לא?
יש פה כמה אנשים גאוני הדור במתמטיקה!
מעלה מהאוב..
פירקתי אתמול את שני הגלגלים האחוריים בטנדר (הילקס 97)
ברוב הגוז'ונים הפתיחה הלכה קשה (קושי בפתיחת האום לאורך כל הבורג).
החלטתי להחליף את כל 12 הגוז'ונים של הגלגלים האחוריים.
קיבלתי מחיר של (יושבים?) 28 שח לבורג ו-22 שח לאום. סהכ 600 שח לפני מעמ לסט אחורה...
אז איפה קונים היום גוז'ונים במחיר סביר?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
אני החלפתי את כל הגוז'ונים בהיילקס שלי לארוכים ואומים לפתוחים.
אם אתה מזליקי, יכול להיות שאני אמצע את השקית עם הישנים שרובם היו תקינים :rolleyes:
אם אתה לא מזליקי, אז תזמין באמזון כמוני.
בטח מזליקי....
מה היתרון בגוז'ונים ארוכים ואומים פתוחים?
בטח מזליקי....
מה היתרון בגוז'ונים ארוכים ואומים פתוחים?
בבקשה:
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/125070
מעלה מהאוב..
פירקתי אתמול את שני הגלגלים האחוריים בטנדר (הילקס 97)
ברוב הגוז'ונים הפתיחה הלכה קשה (קושי בפתיחת האום לאורך כל הבורג).
החלטתי להחליף את כל 12 הגוז'ונים של הגלגלים האחוריים.
קיבלתי מחיר של (יושבים?) 28 שח לבורג ו-22 שח לאום. סהכ 600 שח לפני מעמ לסט אחורה...
אז איפה קונים היום גוז'ונים במחיר סביר?
אם הגוז׳ון במצב סביר . לא חרוש ולא מתוח , אפשר לעבור עליו עם מחרוקת ועל התבריג באום עם מברז.
M12x1.5
אם אין לך מברז ומחרוקת, תזמין בעליאקספרס בפחות מ 80 שח.
הרבה יותר זול מלקנות גוז׳ונים והרבה פחות עבודה מאשר להחליף אותם.
בברכה, טושי
תודה טושי
אנסה.
למרות שמבחינת עבודה, כולם כבר בחוץ ..
אין כמוך טושי.
העברתי מחרוקת על הגוז'ונים. יצאו ז'דידים.
5 אומים הסתדרו עם מברז. לשאר אין תקנה..
תודה!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.