התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מעשה בבחור בשם עוגן

cjf
05-06-20, 19:41
אז ככה. החלטנו שנוסעים לים להעביר את הסופש. חנינו בין ג'סר לקיסריה ופרסנו. אחרי רבע שעה מגיע rzr עם שני בחורים, שולפים מצלמה מצלמים אותי ונוסעים. אחרי 2 דקות הוא חוזר על קו המיים בלי בושה ומצלם אותי שוב. אחרי שתי דקות הוא מופיע שוב, הפעם הוא יורד מהכלי ובא אלי עם חיוך מתוק ומסביר לי ששמו עוגן והוא מרשות האכיפה של החופים. אתה בדיוק 78 מטר מהמיים הוא אומר לי וזאת עבירה על החוק. מתחיל דיון קצר ותרבותי, אני כמובן לא מתווכח רק אומר לו בנימוס את דעתי על הרשות וכן 78 זה לא 100מ. מקבל את הדין בהכנעה ובראש אני מפנטז איך אני מפרק אותו לפרודות. אני מזיז את עצמי אחורה. עכשיו בטוח 100 מטר. עוד רבע שעה מגיעים חבורה של טרקטורונים וגיפים. תופרים צלחות על המיים ומסביב במשך חצי שעה. אני מסתכל עליהם מיואש וקולט שהקיטור שיוצא לי מהאזניים הוא הרבה יותר על עוגן החמוד והמתנשא הזה מאשר על הבני אלף זונות האלה ועוגן? משום מה הוא לא נראה יותר בשטח. שבת שלום https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200605/d9b6b08196e87510b877936b4fb5fc03.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200605/814abcd051df118d67f5d14706258a90.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200605/6aef16d77fea891f30e95fcf4ba2eb6a.jpg

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

hadtomer
05-06-20, 20:01
אני היום החלטתי להפתיע את אשתי ולהכין ארוחת ערב. בדרך כלל אשתי מכינה את ארוחת הערב, אבל הפעם אני אמרתי שהגיע הזמן שאני אכין משהו, אבל משהו שאני יודע. הלכתי לקצב שלנו, עופר, שיושב ברמת גן לא רחוק מהבית שלי וקניתי שלושה סטייקים. לא משהו משוגע אבל באמת נתחים מיושנים יפים שבדרך כלל אני לא היתי מעז להרשות לעצמי. אני מגיע הביתה ואשתי כמעט מתחילה להכין אוכל. אז עשיתי לה כזה קטע של עזבי אותך היום הכל עלי. ושמתי את הסטייקים בצד. אחר כך לקחתי שישה תפוחי אדמה וישר לסיר, עם מלח והמון מים. שעה במים רותחים פלוס מינוס, עם המלחה. מפה לשם אני מסתכל בשעון, חמש וחצי. אוקיי, אני מעביר את הסטייקים לפלנצ'ה ועל הפלנצ'ה שם טיפ טיפה חמאה ורוזמרין. הסטייקים מקבלים טסססס יפה בכל צד וגם עומדים מעט על הצד כדי לסגור את כל הנוזלים. ואז נכנסים לתנור. הרבה אנשים לא שמים סטייק בתנור אבל לדעתי זה חבל. בזמן שהסטייקים בתנור אני לוקח עוד חמאה וסליחה אם יש הקפדה על כשרות ואני מניח בעדינות בסיר של תפוחי האדמה, ואת תפוחי האדמה אני כמובן מקלף בעדינות מהקליפה. אני שם מעט מוסקט ואז מתחיל לאט לאט למעוך אותם, עם הקווצ'ר הזה שעושה פירה. אני לא מוסיף מלח תוך כדי כי הם כבר בושלו במלח. מפה לשם הפירה מוכן לקראת שש בערב ואז יוצאים הסטייקים. אני לוקח מעט מהנוזלים שהצטברו לי בפלנצ'ה ונותן לפירה לשתות וגם מעט לסטייקים ואז מדליק שוב את הפלנצ'ה ונותן לסטייקים שוב שריפה הגונה. הגשתי הכול לקראת ככה שש ועשרים. פלוס מינוס, אל תתפוס אותי על הדקה.

נמרוד
05-06-20, 20:57
שרשור אדיר מתפתח פה.

OFF-RoaD
05-06-20, 21:07
אני היום החלטתי להפתיע את אשתי ולהכין ארוחת ערב. בדרך כלל אשתי מכינה את ארוחת הערב, אבל הפעם אני אמרתי שהגיע הזמן שאני אכין משהו, אבל משהו שאני יודע. הלכתי לקצב שלנו, עופר, שיושב ברמת גן לא רחוק מהבית שלי וקניתי שלושה סטייקים. לא משהו משוגע אבל באמת נתחים מיושנים יפים שבדרך כלל אני לא היתי מעז להרשות לעצמי. אני מגיע הביתה ואשתי כמעט מתחילה להכין אוכל. אז עשיתי לה כזה קטע של עזבי אותך היום הכל עלי. ושמתי את הסטייקים בצד. אחר כך לקחתי שישה תפוחי אדמה וישר לסיר, עם מלח והמון מים. שעה במים רותחים פלוס מינוס, עם המלחה. מפה לשם אני מסתכל בשעון, חמש וחצי. אוקיי, אני מעביר את הסטייקים לפלנצ'ה ועל הפלנצ'ה שם טיפ טיפה חמאה ורוזמרין. הסטייקים מקבלים טסססס יפה בכל צד וגם עומדים מעט על הצד כדי לסגור את כל הנוזלים. ואז נכנסים לתנור. הרבה אנשים לא שמים סטייק בתנור אבל לדעתי זה חבל. בזמן שהסטייקים בתנור אני לוקח עוד חמאה וסליחה אם יש הקפדה על כשרות ואני מניח בעדינות בסיר של תפוחי האדמה, ואת תפוחי האדמה אני כמובן מקלף בעדינות מהקליפה. אני שם מעט מוסקט ואז מתחיל לאט לאט למעוך אותם, עם הקווצ'ר הזה שעושה פירה. אני לא מוסיף מלח תוך כדי כי הם כבר בושלו במלח. מפה לשם הפירה מוכן לקראת שש בערב ואז יוצאים הסטייקים. אני לוקח מעט מהנוזלים שהצטברו לי בפלנצ'ה ונותן לפירה לשתות וגם מעט לסטייקים ואז מדליק שוב את הפלנצ'ה ונותן לסטייקים שוב שריפה הגונה. הגשתי הכול לקראת ככה שש ועשרים. פלוס מינוס, אל תתפוס אותי על הדקה.להבא, נסה reverse sear.

לא סוגרים את הבשר לפני הבישול, אלא הפוך.

תנור על 110 מעלות, בשר בפנים מונח על רשת עם תבנית מתחת לנוזלים, עד שמגיע לטמפ' פנימית של 54-58 מעלות (רצוי לבדוק עם מדחום, אם אין אז לפי עוצמת לחיצה). מוציאים, נותנים לנוח 10-15 דק', ואז צריבה אימנית על הפלאנצ'ה.

עובד גם עם מנגל מעשנה (שמים את הבשר בצד אחד, ומדליקים אש בצד שני, כדי שיהיה רק חום עקיף בערך באותה טמפ' של 110 עד טמפ פנימית של 54~)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

גיא
05-06-20, 21:11
להבא, נסה reverse sear.

לא סוגרים את הבשר לפני הבישול, אלא הפוך.

תנור על 110 מעלות, בשר בפנים מונח על רשת עם תבנית מתחת לנוזלים, עד שמגיע לטמפ' פנימית של 54-58 מעלות (רצוי לבדוק עם מדחום, אם אין אז לפי עוצמת לחיצה). מוציאים, נותנים לנוח 10-15 דק', ואז צריבה אימנית על הפלאנצ'ה.

עובד גם עם מנגל מעשנה (שמים את הבשר בצד אחד, ומדליקים אש בצד שני, כדי שיהיה רק חום עקיף בערך באותה טמפ' של 110 עד טמפ פנימית של 54~)

אבל מה מרגישים בלחיצה ? וכמה לחיצה ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

OFF-RoaD
05-06-20, 21:33
אבל מה מרגישים בלחיצה ? וכמה לחיצה ?

Sent from my iPhone using Tapatalkhttps://butcherboymarket.com/know-how-articles/how-to-check-your-steaks-temperature-without-a-thermometer/

יש הרבה כאלה בגוגל. זה רחוק מלהיות מדויק, אבל נותן אינדיקציה סבירה, והניסיון עוזר.

בכ"מ, מדחום בשר עולה באמת גרושים. אם אוהבים ומכינים הרבה, שווה לדעתי. זה משדרג את איכות התוצר פלאים. אין יותר פספוסים ואפשר להגיע לרמת עשיה מדויקת כל פעם.

assafy
05-06-20, 22:16
אחד השרשורים היותר מועילים. תודה.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

six 4 life
05-06-20, 22:45
פעם כולנו אהבנו את עוגן

129559

hadtomer
06-06-20, 13:01
פעם כולנו אהבנו את עוגן

אני פחות מבין כיצד זה מתקשר עם הנושא המקורי שלשמו נפתח השרשור

asafk
06-06-20, 13:11
זה בגלל שאתה לא רואה את התמונה הגדולה.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

הירשפלד יובל
06-06-20, 14:11
אני פחות מבין כיצד זה מתקשר עם הנושא המקורי שלשמו נפתח השרשור

לא יותר ולא פחות מתגובתך. לענייננו , בכל אתר מקום , אם אני מתכנן עצירה/שהיה/לינה , אני בודק בשטח ( מחפש שילוט ) , מי היא הרשות הממונה/אחראית . כך עשיתי בתחתית מעלה יאיר לפני כשבועיים כששיכנתי ללינה 10-15 רכבים וכך עשיתי שלשום בחניון מבוא חמה /עין עקוב שחשקנו בו ללינה. צריך לקרוא את פרוטוקול הרשות הממונה - קק"ל - ראה סעיף 9 ואז לתת פרשנות יצירתית .קטונתי , אבל אקדח + 48 כדור ( אקמול/אופטלגין ) נותנים להבנתי/תחושתי : " מענה בטיחותי כנדרש ". אני אולי גם ייקה/פוץ לפעמים , אבל כאשר בא בעל תפקיד לטענתו , בבקשה/הוראה כלשהי , אני לעיתים מבקש/דורש הצגת תעודה. מה שכן נכון , הרשויות תמיד יעדיפו לבצע אכיפה/אכיפה כביכול ,מול מי שיש להם איתו פחות פוטנציאל לחיכוך. 129569

נמרוד
06-06-20, 14:40
https://youtu.be/egh27jJxHSk

cjf
06-06-20, 14:52
שלא יהיו אי הבנות, אני לא נגד חוק וסדר ושומר על הטבע לא פחות מהם. חוק 100 מטר אני לא אוהב אותו אבל מבין למה הוא קיים ואם הייתי 78 מטר אז זה לא 100 מטר. (אין לי מט"ל) אני כן נגד אכיפה סלקטיבית בהתאם למי עומד מולך וראיתי לא מעט פעמים פקח נותן דוח שלא לומר מתעמר באדם בודד עם או בלי משפחה אבל מסובבים את הראש מול חבורה של ערסים כאלה ואחרים ולפעמים באותו מקום. זה נכון שאותו פקח נמצא במצב בעייתי מול חבורה שכזאת אבל עם כל הכבוד שיפתור את הבעיות שלו. זה הוא שבחר להיות פקח. אני גם לוקח בחשבון שלפקחים יש שיקולים שאני לא מכיר מתוקף תפקידם ולא באמת מצפה שיסבירו לכל אזרח את כל מערכת השיקולים שלהם. בנוסף יש עוד בעיה והיא שהרשויות יותר עסוקות במה אסור אבל לא נותנות פתרונות במקום. בגדול כל שנה יש פחות ופחות מקומות שאפשר לטייל בהם והרבה פחות מקומות עם מיים שאפשר לשהות שם. כתוצאה יש לחץ הרבה יותר גדול על המקומות שנשארו כי מה לעשות אנשים אוהבים מיים בקיץ ואז עוד נחלים ותאי שטח נטחנים עד שגם הם נסגרים. אז אני לא נגד החוק בכלל אני רק מצפה/דורש שיאכפו אותו בצורה שווה וזה בעיה שלהם איך הם עושים את זה. אני כבר כמה שנים עושה כל מאמץ לא לפגוש אותם ואת כל טיולי השטח שלי אני מתכנן בהתאם ובדרך כלל מצליח. בהנחה שאקבל קנס זה יהיה הראשון שלי. דרך אגב היום חנו שם לא מעט כלים, עבר פקח ועזב אותם בשקט. לא צילם ולא בטיח.

יובל48
06-06-20, 15:08
השקל מתחת לפנס

אבי ביטר
06-06-20, 15:53
אני החלטתי לחתור בסאפ הבוקר, אז אחרי הנס קפה והואפל בלגי שקנינו מאיקאה (4 חבילות, כי ממש נדלקנו על זה, אפילו בני משפחה שנוסעים לשם או לאיזור קונים לנו מידי פעם, עד כדי כך נדלקנו על הוואפל בלגי הזה תוצרת שוודיה) העמסתי את הסאפ על הפרייבט (עוד לא מצאתי דרך לסחוב בגיפ, הגג נורא גבוה וזה לא נוח) יש לי 2 פסים רכים כאלה שקושרים אליהם את הסאפ עם ראצ'ט, פתרון לא רע.
חתרתי קצת בים בכיף, נירוונה, עם כובע רחב שוליים כמובן וחולצת גלישה ארוכה ( אני נזהר בשמש בגלל שהשורשים שלי מהארצות הקרות מאוד), כשסיימתי שטפתי טוב טוב אותי ואת הסאפ במקלחון של החוף עם כל עם ישראל חי וקיים, העמסתי על הרכב וכהרגלי בדרך חזרה עצרתי ב Beer point לקנות בירה קרה לדרך, וחטיף ממש ממש יקר אבל אמריקאי כזה שלא מוצאים בשום מקום.
ממש ליד הבית הרגשתי כבר שהראש במצב טוב למרות שמדובר בבירה אחת אבל מחוזקת כזאת ואחרי ספורט על בטן ריקה.
נהניתי ממש, הבטחתי לחזור על התהליך.

ניר ל
06-06-20, 16:22
הבוקר שלי התחיל בלאסוף את הילד מההסעה ליד תחנת הרכבת , יצא לשבת קצרה, שאלתי אם שמע על התקרית בין השוודים למפקדי קורס מ״פאים השבוע בשטחי באלי״ש, סיפר שגם מאחד הממ״ים שלהם נגנב מיקרו תבור מתחת לאף בקריית המטווחים של הבא״ח - תצפיתן מהשבט השכן זיהה אותו משאיר את הנשק על השולחן ומסובב את הגב כדי לתדרך את החיילים שישבו מחוץ לסככה, חצי דקה של פחד והוא התחדש בפאר התעשייה הצבאית. בערב רוקנו להם השכנים את בונקר התחמושת כי צריך גם כדורים שזה יעבוד .15,000 כדור.
כל מה שיכולתי לחשוב עליו הוא... סססאמק, לא רע להיות שוודי.

גיא
06-06-20, 16:45
אוגוסט זה כאן.

opl
06-06-20, 19:03
אני מתחיל לחשוד יותר ויותר שזה באמת ביטר המקורי... גם הוא גר בראשון ואם אני מזהה נכון את המקומות כולם בראשון והסביבה.

six 4 life
06-06-20, 19:18
אני מתחיל לחשוד יותר ויותר שזה באמת ביטר המקורי... גם הוא גר בראשון ואם אני מזהה נכון את המקומות כולם בראשון והסביבה.

לא רבים זוכים כמו ביטר המקורי לראות את הגלגול שלו עוד בחייו

איל מ
06-06-20, 19:28
ביטר המקורי לא היה עולה על סאפ. ובטח לא משתכר מבירה אחת (גם אם היא היתה 90% אתנול).

נמרוד
06-06-20, 19:31
יכול להיות שזה ביטר המקורי על פלאו? ש דרך אחת לגלות - לקבוע מפגש, ואם ביטר עולה לשיר, אז הוא המקורי.

hadtomer
06-06-20, 19:33
היום היה יום סביר ומשעמם. אני קם בשש, בגלל שיש לנו שתי חתולות והן מעירות אותי. אשתי נשארה לישון. כשאני קם בשש אני הולך למטבח להכין קפה - ופותח את החלון של הסלון. זה חלון גדול עם תריס חשמלי ואנחנו גרים בקומה מאוד גבוהה, כך שרואים את תל אביב. אני יש לי מנגנון כמעט אוטומטי- קפה בשש ועשרה? שש ורבע חירבון גיהנום. יש לנו בבית 3 שירותים וזה עוזר. מפה לשם אמרתי "רגע, קניתי בשבוע שעבר פלנצ'ה. למה לא נכין ארוחת בוקר על הפלנצ'ה?". אוקיי, סבבה. אבל קודם צריך לנקות אותה מהבלאגאן של אתמול. אני כבר קירצפתי אותה וכו אבל נתתי עוד קירצוף יפה. מפה לשם, כבר שבע בבוקר והבת הגדולה שלי קמה- ולקח לה 3 דקות להיות בטלפון. זה גומר אותי. הקטנה קמה בשבע וחצי ולפעמים אני קצת מברך בשקט על שלא העמדתי בנים זכרים. בנות זה תענוג. זה באמת משהו שאני ממליץ בחום. בקיצור הכנתי בלילה לפנקייק וזרעתי בתוך הבלילה כמה צימוקים וכאלה שהיה לי בבית. עכשיו תבינו את האבסורד- אני לא יכול לאכול את זה כי אני מקפיד על המשקל, אבל אללה יוסתור זה נראה טו-אוב. הזמן עובר ואשתי מתעוררת. כשאשתי מתעוררת זה כאילו שהרגע שהיא קמה הוא אירוע מכונן- קצב הזמן צריך להתאים את עצמו לאשתי. הכל נהיה לאט.... טוב נו. עשר בבוקר אני מכין לה קפה ומלהיט הפלנצ'ה. הבנות שמחות ואני מוזג את הבלילה של הפנקייק. יוצא טוב. וליד אני מכין ביצי עין. אחרי כל זה אני נזכר שלירקן שלנו היו עגבניות ענקיות,מה שנקרא "לב שור". מוציא אותן ומגלען קצת ושם שמן זית. ועל זה מפזר קצת גבינה. המשפחה אוכלת ואני סבבה. ואז הבנות מתחילות עם הויכוח האינסופי הזה של "מה עושים היום". כוס אומו מה עושים היום. הגדולה בת עשר ולא רוצה ללכת איתי גם ככה לשום מקום והקטנה בת חמש. מה אני אמור לעשות, ללכת לאטרקציות? לעמוד כמו איזה זין עם כל מיני הייטקיסטים שמסתובבים בחולצה מכופתרת גם בסוף שבוע? התבאסתי. ב11 ניקיתי את החול של החתולות ואז אמרתי שאם כבר אין לי שום תכניות אז אני אזרום עם זה. נעשה יום בית. תפסתי מקום על הספה ככה ב12 ונרדמתי. באחת וחצי בערך קמתי. לקראת שתים אכלנו צהרים. אני אכלתי סלט. בשלוש וחצי נזכרתי שיש לי כל מיני עינייני עבודה אז ישבתי כחצי שעה על המחשב ואז ישבתי עם אשתי לשתות קפה. הבת הקטנה שלנו בזמן האחרון נורא עושה בעיות. ילדה בת חמש מתחצפת? אשתי מאוד סובלנית וסבלנית איתה, אבל גם אשתי קצת נסדקת...אז שוחחנו על זה שצריך להציג בפני הילדה חזית אחידה-לא יתכן שאבא הוא הדמות המפחידה שצועקת ואמא היא זו שנותנת חבל. אז ככה מחמש סיכמנו ששני ההורים צועקים, צריך להציג מול הילדה חזית אחידה. אם זה יחמיר, יהיו עונשים כמו לא לראות החיפושית המופלאה ובנות ווינקס, וגם בלי סיפור לפני השינה. גם סוכם שאני לא אתערב פתאום בויכוחים. לגבי הגדולה זה שונה, ילדה בת עשר זו חצי אישה. זו המחלקה של אשתי, הן מסתדרות סבבה. אני לא יכול להיות גם חברה טובה שלה. בשש ראיתי את הפרק הראשון של העונה הרביעית והאחרונה של פריצ'ר- וציינתי לעצמי שדווקא בערוץ אגו יש סדרות ממש טובות. פריצ'ר, האפי (וואו) כל דבר שסת' רוגן מפיק, החל בפריצ'ר וכלה בTHE BOYS- ממש טוב. עכשיו אני כאן.

opl
06-06-20, 19:59
ביטר המקורי בא פעם לחנות ריקושט שבה עבדתי. ביקש קרוקס בהנחת סלב (המוכר האפוי שזה עתה חזר מהודו שאל אותו מי זה לעזעזל אבי ביטר) אחרי סורב ביקש "קבלת מס ריקה" שאותה ימלא לבד, גם סורב. יצא מהחנות חלץ את הקרוקס הישנות נכנס לחדשות והשאיר את הנשל הישן בכניסה. זרקנו אותן לפח בעזרת מקל הליכה.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

asafk
06-06-20, 20:02
אלוהים שיעזור לנו.
תומרהדר כותב יומן.

אסף.

opl
06-06-20, 20:09
ביטר בחדר כושר כחימום לסאפhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200606/816cb75f4b88a2344ad3d34f425de5c3.jpg

אבי ביטר
06-06-20, 20:14
הערב בסביבות 8 פחות או יותר, יצא לי לקרוא את השרשור הזה בג'יפולוג ולצחוק כמו מטומטם.
תכף הילדים הולכים לישון ונטפליקס יתפוס מקום של כבוד.
מעניין מה אוכל היום בארוחת לילה, האם זה יהיה משהו קליל כזה בלי מצפון או מושחת ומגעיל שימסור דש בבוקר מוקדם.
המקרר די ריק, ולא זכור לי שיש דברים מעניינים או שאריות של אחרים.
בזמן האחרון אני מתחיל לסלוד ממנגל פחמים. זה ממש פיגוע סביבתי. המנגל גז הרבה יותר קליל ונקי כזה, והרבה פחות עשן.
איזה כיף ליסוע עם הגיפ מחר לעבודה.

opl
06-06-20, 20:20
טוב. הנושא סגור... ביטר האמיתי לא יודע מה זה "פיגוע סביבתי".

asafk
06-06-20, 21:05
בשבילנו הוא האמיתי.

אסף.

hadtomer
06-06-20, 21:10
ביטר המקורי בא פעם לחנות ריקושט שבה עבדתי. ביקש קרוקס בהנחת סלב (המוכר האפוי שזה עתה חזר מהודו שאל אותו מי זה לעזעזל אבי ביטר) אחרי סורב ביקש "קבלת מס ריקה" שאותה ימלא לבד, גם סורב. יצא מהחנות חלץ את הקרוקס הישנות נכנס לחדשות והשאיר את הנשל הישן בכניסה. זרקנו אותן לפח בעזרת מקל הליכה.

אבקש שיועבר לשרשור ציטוטים לפנתיאון. גם ככה יש לי שלפוחית חלשה- אבל זה גמר אותי סופית

nirs
06-06-20, 21:18
ואם גם יודע לשיר, זה בונוס.

נמרוד
06-06-20, 21:54
הערב בסביבות 8 פחות או יותר, יצא לי לקרוא את השרשור הזה בג'יפולוג ולצחוק כמו מטומטם.
תכף הילדים הולכים לישון ונטפליקס יתפוס מקום של כבוד.
מעניין מה אוכל היום בארוחת לילה, האם זה יהיה משהו קליל כזה בלי מצפון או מושחת ומגעיל שימסור דש בבוקר מוקדם.
המקרר די ריק, ולא זכור לי שיש דברים מעניינים או שאריות של אחרים.
בזמן האחרון אני מתחיל לסלוד ממנגל פחמים. זה ממש פיגוע סביבתי. המנגל גז הרבה יותר קליל ונקי כזה, והרבה פחות עשן.
איזה כיף ליסוע עם הגיפ מחר לעבודה.אני קורא את הדברים, הניסוח, הסגנון... עושה אחד ועוד אחד... יש לי! אבי ביטר הוא האלתר אגו של תומר הדר!!

או, אפילו יותר הגיוני - תומר הדר הוא-הוא אבי ביטר המקורי, על פלאו!

opl
06-06-20, 22:03
129574

ishc
06-06-20, 22:05
אלוהים ישמור [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

מוטי ג.
06-06-20, 22:10
אני עדיין מחפש איפה השלט שאומר: "בואו.. זה השרשור שבו אתם יכולים לכתוב מה שבא לכם בלי קשר בין הודעה להודעה"
[emoji848]

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

opl
06-06-20, 22:13
"שרשור אדיר מתפתח פה."

נדב42
07-06-20, 00:32
אלוהים שיעזור לנו.
תומרהדר כותב יומן.

כל עוד קנאוסגורד לא כותב כאן, מצבנו עוד סביר ...

edish
07-06-20, 08:31
אספר לכם מקרה שקרה לי לפני כמה שבועות, אפשר לכנותו חריגה יוצאת דופן במערכת היחסים שבין אדם למכונה.
הסיפור שהיה כך היה, יש לי חלקת דשא טבעי קטנה, לא סובל דשא סינטטי וגם לא אוהב לכסח אז כבר כמה שנים יש לי מכסחת רובוטית להלן ׳הירוקה׳ כל מה שאני צריך לעשות הוא ללחוץ על כפתור והיא כבר יוצאת ועושה נעים לדשא.
הדשא שוכן לו בין שני דקים לאורך פאותיו הארוכות ובקצרות גינון היקפי, זה היה אחה״צ לא חם מדי באחד מימי השבוע, הגעתי למכסחת הירוקה שלי ולחצתי על כפתור ההפעל, היא מיד יצאה לאחור מעמדת הטעינה והחלה בתמרונים ראשוניים ליציאה לדרך, לעיתים כשזמני בידי אני יושב באחד הדקים וצופה בתהליך הכיסוח נהנה מהזמזום העדין של מנועי המכסחת תוך כדי קריאה. באותה הפעלה לאחר כמה ד׳ נעמדה לה הירוקה ופסקה מלפעול, לעיתים זה קורה כשהיא נתקלת במכשול ומיד מתעשתת וחוזרת לעבודה, הפעם כלום, חלפו כדקותיים ונאדה, קמתי לעזרתה, איך שהנחתי את כף רגלי על הדשא פתאום התעוררה הסתובבה לעברי וכאילו נורתה מטיל טסה אלי, נסתי לאחד הדקים ומיד כשרגלי עזבה את הדשא נדמה ונעצרה הבת ז*** פניה לכיווני ויכולתי להשבע שראיתי חיוך זדוני ומזלזל מעוות מעט את כיסוי הפלסטיק הירוק .
מכסחת רובוטית זו עובדת בשגרה באופן רנדומלי לגמרי מתקדמת קמעה וחוזרת אחורה הכל באופן לא מתוכנן/ שאיני יכול לשלוט בו, שלושה מנועים אחד לכל גלגל ואחד מרכזי עבור סכין החיתוך התנועה שלה די איטית ולא מסכנת אדם, כשתתיקל במכשול היא תתמרן לאזור אחר, גבולות הגזרה תחומים ע״י כבל היקפי שחיישניה מזהים.
באותו אחה״צ זה היה אחרת, כל ירידה שלי לדשא והיא טסה במהירות של באגי נשלט על שלט, ניסיתי לגעת בה עם מקל בעומדי בחוף מבטחים ,כלום ,היא לא הגיבה אולי החיוך טיפה גדל , פתאום צץ לי רעיון גאוני והחלטתי לנצל את המצב לטובתי וסוף סוף לשלוט בכיסוח, בדומה לשני מנועי הגלגלים גם מנוע הכיסוח עבד במהירות גבוהה הבנתי שזו ההזדמנות שלי ירדתי לדשא ורצתי כאחוז תזזית, הירוקה אחרי, מדי כמה מאוצים עליתי לאחד הדקים ושנינו נחנו מביטים האחד על השניה כשגם לי חיוך מוזר מרוח על הפנים, לצופה מהצד זה יכל להראות כמו מרוץ השוורים של פמפלונה שבו שוורים משוחררים רצים אחר אהבלים מלאי אדרנלין ,לאחר כ30 דקות של מאוצים ורדיפה הדשא היה מכוסח למשעי והירוקה חזרה לעמדת הטעינה שלה, לא יודע מי באמת ניצח ושלט על התהליך באותו יום, מאז היא חזרה לתפקד כמצופה ממנה ועל אף נסיונות התגרות מצידי לא חזרה לרדוף אחרי, אך החיוך הזדוני נשאר קבוע,

אומי5
07-06-20, 09:23
מצטער להיות הפלוץ.
הבן אדם פתח שרשור על משהו שבהחלט מציק לרבים מאיתנו, נכון הנושא טחון, אבל הוא לא הראשון שממחזר נושא.

אפשר לא להגיב, אפשר לציין שהנושא טחון, לא חייבים להשפיל.

תודה
וסליחה
פארטי פופר

opl
07-06-20, 09:26
מי השפיל?

ronen7k
07-06-20, 09:28
אני היום החלטתי להפתיע את אשתי ולהכין ארוחת ערב. בדרך כלל אשתי מכינה את ארוחת הערב, אבל הפעם אני אמרתי שהגיע הזמן שאני אכין משהו, אבל משהו שאני יודע. הלכתי לקצב שלנו, עופר, שיושב ברמת גן לא רחוק מהבית שלי וקניתי שלושה סטייקים. לא משהו משוגע אבל באמת נתחים מיושנים יפים שבדרך כלל אני לא היתי מעז להרשות לעצמי. אני מגיע הביתה ואשתי כמעט מתחילה להכין אוכל. אז עשיתי לה כזה קטע של עזבי אותך היום הכל עלי. ושמתי את הסטייקים בצד. אחר כך לקחתי שישה תפוחי אדמה וישר לסיר, עם מלח והמון מים. שעה במים רותחים פלוס מינוס, עם המלחה. מפה לשם אני מסתכל בשעון, חמש וחצי. אוקיי, אני מעביר את הסטייקים לפלנצ'ה ועל הפלנצ'ה שם טיפ טיפה חמאה ורוזמרין. הסטייקים מקבלים טסססס יפה בכל צד וגם עומדים מעט על הצד כדי לסגור את כל הנוזלים. ואז נכנסים לתנור. הרבה אנשים לא שמים סטייק בתנור אבל לדעתי זה חבל. בזמן שהסטייקים בתנור אני לוקח עוד חמאה וסליחה אם יש הקפדה על כשרות ואני מניח בעדינות בסיר של תפוחי האדמה, ואת תפוחי האדמה אני כמובן מקלף בעדינות מהקליפה. אני שם מעט מוסקט ואז מתחיל לאט לאט למעוך אותם, עם הקווצ'ר הזה שעושה פירה. אני לא מוסיף מלח תוך כדי כי הם כבר בושלו במלח. מפה לשם הפירה מוכן לקראת שש בערב ואז יוצאים הסטייקים. אני לוקח מעט מהנוזלים שהצטברו לי בפלנצ'ה ונותן לפירה לשתות וגם מעט לסטייקים ואז מדליק שוב את הפלנצ'ה ונותן לסטייקים שוב שריפה הגונה. הגשתי הכול לקראת ככה שש ועשרים. פלוס מינוס, אל תתפוס אותי על הדקה.

אני החלטתי לחתור בסאפ הבוקר, אז אחרי הנס קפה והואפל בלגי שקנינו מאיקאה (4 חבילות, כי ממש נדלקנו על זה, אפילו בני משפחה שנוסעים לשם או לאיזור קונים לנו מידי פעם, עד כדי כך נדלקנו על הוואפל בלגי הזה תוצרת שוודיה) העמסתי את הסאפ על הפרייבט (עוד לא מצאתי דרך לסחוב בגיפ, הגג נורא גבוה וזה לא נוח) יש לי 2 פסים רכים כאלה שקושרים אליהם את הסאפ עם ראצ'ט, פתרון לא רע.
חתרתי קצת בים בכיף, נירוונה, עם כובע רחב שוליים כמובן וחולצת גלישה ארוכה ( אני נזהר בשמש בגלל שהשורשים שלי מהארצות הקרות מאוד), כשסיימתי שטפתי טוב טוב אותי ואת הסאפ במקלחון של החוף עם כל עם ישראל חי וקיים, העמסתי על הרכב וכהרגלי בדרך חזרה עצרתי ב Beer point לקנות בירה קרה לדרך, וחטיף ממש ממש יקר אבל אמריקאי כזה שלא מוצאים בשום מקום.
ממש ליד הבית הרגשתי כבר שהראש במצב טוב למרות שמדובר בבירה אחת אבל מחוזקת כזאת ואחרי ספורט על בטן ריקה.
נהניתי ממש, הבטחתי לחזור על התהליך.

היום היה יום סביר ומשעמם. אני קם בשש, בגלל שיש לנו שתי חתולות והן מעירות אותי. אשתי נשארה לישון. כשאני קם בשש אני הולך למטבח להכין קפה - ופותח את החלון של הסלון. זה חלון גדול עם תריס חשמלי ואנחנו גרים בקומה מאוד גבוהה, כך שרואים את תל אביב. אני יש לי מנגנון כמעט אוטומטי- קפה בשש ועשרה? שש ורבע חירבון גיהנום. יש לנו בבית 3 שירותים וזה עוזר. מפה לשם אמרתי "רגע, קניתי בשבוע שעבר פלנצ'ה. למה לא נכין ארוחת בוקר על הפלנצ'ה?". אוקיי, סבבה. אבל קודם צריך לנקות אותה מהבלאגאן של אתמול. אני כבר קירצפתי אותה וכו אבל נתתי עוד קירצוף יפה. מפה לשם, כבר שבע בבוקר והבת הגדולה שלי קמה- ולקח לה 3 דקות להיות בטלפון. זה גומר אותי. הקטנה קמה בשבע וחצי ולפעמים אני קצת מברך בשקט על שלא העמדתי בנים זכרים. בנות זה תענוג. זה באמת משהו שאני ממליץ בחום. בקיצור הכנתי בלילה לפנקייק וזרעתי בתוך הבלילה כמה צימוקים וכאלה שהיה לי בבית. עכשיו תבינו את האבסורד- אני לא יכול לאכול את זה כי אני מקפיד על המשקל, אבל אללה יוסתור זה נראה טו-אוב. הזמן עובר ואשתי מתעוררת. כשאשתי מתעוררת זה כאילו שהרגע שהיא קמה הוא אירוע מכונן- קצב הזמן צריך להתאים את עצמו לאשתי. הכל נהיה לאט.... טוב נו. עשר בבוקר אני מכין לה קפה ומלהיט הפלנצ'ה. הבנות שמחות ואני מוזג את הבלילה של הפנקייק. יוצא טוב. וליד אני מכין ביצי עין. אחרי כל זה אני נזכר שלירקן שלנו היו עגבניות ענקיות,מה שנקרא "לב שור". מוציא אותן ומגלען קצת ושם שמן זית. ועל זה מפזר קצת גבינה. המשפחה אוכלת ואני סבבה. ואז הבנות מתחילות עם הויכוח האינסופי הזה של "מה עושים היום". כוס אומו מה עושים היום. הגדולה בת עשר ולא רוצה ללכת איתי גם ככה לשום מקום והקטנה בת חמש. מה אני אמור לעשות, ללכת לאטרקציות? לעמוד כמו איזה זין עם כל מיני הייטקיסטים שמסתובבים בחולצה מכופתרת גם בסוף שבוע? התבאסתי. ב11 ניקיתי את החול של החתולות ואז אמרתי שאם כבר אין לי שום תכניות אז אני אזרום עם זה. נעשה יום בית. תפסתי מקום על הספה ככה ב12 ונרדמתי. באחת וחצי בערך קמתי. לקראת שתים אכלנו צהרים. אני אכלתי סלט. בשלוש וחצי נזכרתי שיש לי כל מיני עינייני עבודה אז ישבתי כחצי שעה על המחשב ואז ישבתי עם אשתי לשתות קפה. הבת הקטנה שלנו בזמן האחרון נורא עושה בעיות. ילדה בת חמש מתחצפת? אשתי מאוד סובלנית וסבלנית איתה, אבל גם אשתי קצת נסדקת...אז שוחחנו על זה שצריך להציג בפני הילדה חזית אחידה-לא יתכן שאבא הוא הדמות המפחידה שצועקת ואמא היא זו שנותנת חבל. אז ככה מחמש סיכמנו ששני ההורים צועקים, צריך להציג מול הילדה חזית אחידה. אם זה יחמיר, יהיו עונשים כמו לא לראות החיפושית המופלאה ובנות ווינקס, וגם בלי סיפור לפני השינה. גם סוכם שאני לא אתערב פתאום בויכוחים. לגבי הגדולה זה שונה, ילדה בת עשר זו חצי אישה. זו המחלקה של אשתי, הן מסתדרות סבבה. אני לא יכול להיות גם חברה טובה שלה. בשש ראיתי את הפרק הראשון של העונה הרביעית והאחרונה של פריצ'ר- וציינתי לעצמי שדווקא בערוץ אגו יש סדרות ממש טובות. פריצ'ר, האפי (וואו) כל דבר שסת' רוגן מפיק, החל בפריצ'ר וכלה בTHE BOYS- ממש טוב. עכשיו אני כאן.

אספר לכם מקרה שקרה לי לפני כמה שבועות, אפשר לכנותו חריגה יוצאת דופן במערכת היחסים שבין אדם למכונה.
הסיפור שהיה כך היה, יש לי חלקת דשא טבעי קטנה, לא סובל דשא סינטטי וגם לא אוהב לכסח אז כבר כמה שנים יש לי מכסחת רובוטית להלן ׳הירוקה׳ כל מה שאני צריך לעשות הוא ללחוץ על כפתור והיא כבר יוצאת ועושה נעים לדשא.
הדשא שוכן לו בין שני דקים לאורך פאותיו הארוכות ובקצרות גינון היקפי, זה היה אחה״צ לא חם מדי באחד מימי השבוע, הגעתי למכסחת הירוקה שלי ולחצתי על כפתור ההפעל, היא מיד יצאה לאחור מעמדת הטעינה והחלה בתמרונים ראשוניים ליציאה לדרך, לעיתים כשזמני בידי אני יושב באחד הדקים וצופה בתהליך הכיסוח נהנה מהזמזום העדין של מנועי המכסחת תוך כדי קריאה. באותה הפעלה לאחר כמה ד׳ נעמדה לה הירוקה ופסקה מלפעול, לעיתים זה קורה כשהיא נתקלת במכשול ומיד מתעשתת וחוזרת לעבודה, הפעם כלום, חלפו כדקותיים ונאדה, קמתי לעזרתה, איך שהנחתי את כף רגלי על הדשא פתאום התעוררה הסתובבה לעברי וכאילו נורתה מטיל טסה אלי, נסתי לאחד הדקים ומיד כשרגלי עזבה את הדשא נדמה ונעצרה הבת ז*** פניה לכיווני ויכולתי להשבע שראיתי חיוך זדוני ומזלזל מעוות מעט את כיסוי הפלסטיק הירוק .
מכסחת רובוטית זו עובדת בשגרה באופן רנדומלי לגמרי מתקדמת קמעה וחוזרת אחורה הכל באופן לא מתוכנן/ שאיני יכול לשלוט בו, שלושה מנועים אחד לכל גלגל ואחד מרכזי עבור סכין החיתוך התנועה שלה די איטית ולא מסכנת אדם, כשתתיקל במכשול היא תתמרן לאזור אחר, גבולות הגזרה תחומים ע״י כבל היקפי שחיישניה מזהים.
באותו אחה״צ זה היה אחרת, כל ירידה שלי לדשא והיא טסה במהירות של באגי נשלט על שלט, ניסיתי לגעת בה עם מקל בעומדי בחוף מבטחים ,כלום ,היא לא הגיבה אולי החיוך טיפה גדל , פתאום צץ לי רעיון גאוני והחלטתי לנצל את המצב לטובתי וסוף סוף לשלוט בכיסוח, בדומה לשני מנועי הגלגלים גם מנוע הכיסוח עבד במהירות גבוהה הבנתי שזו ההזדמנות שלי ירדתי לדשא ורצתי כאחוז תזזית, הירוקה אחרי, מדי כמה מאוצים עליתי לאחד הדקים ושנינו נחנו מביטים האחד על השניה כשגם לי חיוך מוזר מרוח על הפנים, לצופה מהצד זה יכל להראות כמו מרוץ השוורים של פמפלונה שבו שוורים משוחררים רצים אחר אהבלים מלאי אדרנלין ,לאחר כ30 דקות של מאוצים ורדיפה הדשא היה מכוסח למשעי והירוקה חזרה לעמדת הטעינה שלה, לא יודע מי באמת ניצח ושלט על התהליך באותו יום, מאז היא חזרה לתפקד כמצופה ממנה ועל אף נסיונות התגרות מצידי לא חזרה לרדוף אחרי, אך החיוך הזדוני נשאר קבוע,

129579

נמרוד
07-06-20, 09:45
מצטער להיות הפלוץ.
הבן אדם פתח שרשור על משהו שבהחלט מציק לרבים מאיתנו, נכון הנושא טחון, אבל הוא לא הראשון שממחזר נושא.

אפשר לא להגיב, אפשר לציין שהנושא טחון, לא חייבים להשפיל.

תודה
וסליחה
פארטי פופר

הבחור שפתח את השרשור על הכיפאק, יש כאן אידיוט אחד שאחראי על הדבר הזה - טעות טריביאלית של הקלדה בקבוצה הלא נכונה. אני מקווה שהפרק הבא ביומן שלו יהיה על הקטע שבו הוא קלט את "התמונה הגדולה".

opl
07-06-20, 12:57
הותיקים בטח זוכרים איך שפעם בחוף פלמחים הדרומי היו מחלקים דוחות, ואז עברו למבצעים עם מטוס קל שהיה ממריא מהמנחת בראשון ותופר עם מצלמה את החוף. היום להבנתי עברו לרחפנים. אם אני מבין נכון דוח לא קיבלת אלא רק אזהרה/בקשה להתפנות אחורה. לא הבנתי גם האם הוא היה שם, ראה אותם ולא פעל או כלל לא היה שם...

cjf
07-06-20, 16:58
1.לגבי כל התגובות הבאמת לא ענייניות אם זה בטעות שרשור בתוך שרשור, מעליש כמו שאומרים, לא קרה כלום. אם לא אז גם מעליש רק מהכיוון השני למרות שבהחלט הרמתי גבה. זה לא האתר שלי וכל אחד יכתוב מה שהוא רוצה אני אסיק את המסקנות שלי. מעדיף לחשוב שזה היה בטעות.
2.לעצם העניין. אני לא מתרגש אם אני מקבל דוח על חניה, מהירות או כל דבר אחר. עשיתי עבירה, נתפסתי ואני יכול להאשים רק את עצמי. זה גם מאד נדיר שזה קורה. אז למה כל כך התעצבנתי? כי זאת מה לעשות הנקודה הרגישה שלי. לא אני המצאתי את המושגים רשעות הטבע והגנים או משרד התחבורע. זה נכתב פה מספיק. אבל כשמגיעים שני בחורים, אחד עם פנים מכוסות והשני לא, נוסעים על קו המיים, לוזרים עלי, מצלמים אותי וחוזרים אחרי 2 דקות, המסוערב נשאר בכלי והשני בא להגיד שלום ומספר לי שהוא רואה וברור לו שאני שומר על הטבע אבל חוק זה חוק ואני 78 מטר בדיוק מהמיים. אז בחיאת אתה יכול לראות שאני מנסה לשמור על החוק ומה לעשות אין לי מט"ל משלי תן לי אזהרה, אני אשוג עוד 22 מטר אחורה ושחרר. בעיקר שכמו שהוא נכנס לכלי והתחיל לנסוע עברו מולו 4 רייזרים ורנגלר, ירדו לקו המיים ועשו פרפורים וצלחות במשך רבע שעה. אחרי זה הדליקו מדורה ישבו בנחת והלכו אחרי שעתיים. שלא יספרו לי שהוא לא ראה, הוא פשוט פחד מהם ובצדק כנראה אבל שוב זאת לא בעיה שלי וכמו שהוא אמר חוק זה חוק. אז זה כבר גמר אותי סופית והלכתי ברגל איזה חצי שעה להרגע וגם כתבתי את הפוסט שלי כאן.
3.ואחרון. אני לא סובל את הרשות על כל שלוחותיה כבר שנים. מבחינתי הם נותנים פתרון רע לבעיה אמיתית שקיימת פה. אני מודע היטב לתרבות הנוראית שמתנהלת פה בטבע. לכלוך, הרס וכו. כואב לי לא פחות מלכל אחד פה או לפקחים עצמם, אבל תאכפו את החוק על העבריינים ותרדו ממני. איך? בעיה שלכם. במקום כל שנה סוגרים עוד צירים, נחלים, חופים בצורה הכי לא הגיונית שיש ובדרך שבלתי אפשרית ליישום. אפילו לא נותנים פתרון ביניים. רק סוגרים בצורה הכי לא נכונה שיש והופכים אחד כמוני ושכמותי לאויב שלהם במקום לעמית. אז אפשר לכתוב פה עוד הרבה אבל הנקודה מובנת אני מניח.
יום טוב, עפר.

opl
07-06-20, 18:23
אני דווקא בעד שידפקו דוח לכולם...

cjf
07-06-20, 18:28
בסדר גמור מבחינתי

opl
07-06-20, 18:56
היה שרשור על הכתבה הזו. אבל אני לא מוצא אותו.

אתה תתרגז שוב אחרי שתראה את זה

https://www.youtube.com/watch?v=8DGDUX7dbNI

amir_shai
07-06-20, 19:00
אני דווקא בעד שידפקו דוח לכולם...למה?
ללא מד לייזר באמת קשה לדייק במרחק. ועוד כאן יש פער לא גדול בין 80 מטר לבין 100 (זה לא שהוא חנה 20 מטר מהמיים).
זה בדיוק המקרה שבו הפקח צריך להפעיל שיקול דעת ולבקש לתקן את המרחק וזהו.

לעומת זאת, למשתוללים על החוף היה צריך לתת קנסות מרובים על שלל העברות. אם הוא מפחד שידאג להזמין גיבוי ולכל אזרח שמתנגד או מאיים שיוסיפו גם לילה בכלא בתור התחלה.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

opl
07-06-20, 19:14
אני לא נגרר לעוד דיון כי כבר טחנו את זה בעבר, אבל כשאני הייתי הולך לים עם הרכב הייתי בודק קודם בבית בגוגל MAPS איפה אני הולך להתמקם ואיפה אני מחנה את הרכב, בעיקר כי אני סחי מת שעושה מה שהחוק אומר. בפלמחים דאז זה היה קל בגלל סוללת העפר שתוחמת.

שבוע שעבר היינו צריכים להתמקם עם הטנדר על חוף ים אשדוד (ליד חוף הקשתות) לטובת איזו עבודה. ביקשתי רשות ממנהל החופים שהמשרדים שלו שם לנסוע בשביל על החוף, הבחור אמר שכולם נוסעים שם ואני בינתיים היחידי שביקש רשות...

cjf
07-06-20, 19:29
אני נוסע לים לשתות בירה לבלות עם משפחה ואו חברים לא יוצא למבצע בלבנון עם הכנת משימה תצ"אות ומפות והכנת משימה. אין לי שום בעיה שידפוק לי דוח אבל
שידפוק דוח לכל מי שמתחרע שם קבוצה או בודד, שבדי או חרדי. שיאתר מי שמשאיר לכלוך וינעץ אותו ולא אכפת לי איך הוא עושה את זה במקום לסגור את הירדן או הבטיחה או הזאכי ויש רשימה מלאה כאילו שזה באמת עוזר או שהעבריינים האמיתיים לא נכנסים לשם. ובעיקר יש לו סמכות, שישתמש בה גם נגד מי שלא נחמד. הבחור בסרטון עם כל הכבוד לו משכנע אותי. החברה האלה בורחים מאחריות ודופקים ענישה קולקטיבית ופותרים את הסיפור.

opl
07-06-20, 19:34
כן... אנשים זה חרא.

129582

hadtomer
08-06-20, 14:24
אני נוסע לים לשתות בירה לבלות עם משפחה ואו חברים לא יוצא למבצע בלבנון עם הכנת משימה תצ"אות ומפות והכנת משימה. אין לי שום בעיה שידפוק לי דוח אבל
שידפוק דוח לכל מי שמתחרע שם קבוצה או בודד, שבדי או חרדי. שיאתר מי שמשאיר לכלוך וינעץ אותו ולא אכפת לי איך הוא עושה את זה במקום לסגור את הירדן או הבטיחה או הזאכי ויש רשימה מלאה כאילו שזה באמת עוזר או שהעבריינים האמיתיים לא נכנסים לשם. ובעיקר יש לו סמכות, שישתמש בה גם נגד מי שלא נחמד. הבחור בסרטון עם כל הכבוד לו משכנע אותי. החברה האלה בורחים מאחריות ודופקים ענישה קולקטיבית ופותרים את הסיפור.

וכעת, אגיב ברצינות. ואני תקווה שתבין מדוע התגובות הקודמות.

אז קודם כל נעים מאוד, שמי תומר. אהלן אהלן. אני פלוס מינוס הישראלי הממוצע. אותו מסלול חיים כמו כולם, פלוס מינוס. עם כמה שקלים בצד כמו כולם, עם ילדים כמו כולם, עם ג'יפ בחניה. אני בן 44. במונחים שלי-זה קשיש. לפני 4 שנים חגגתי יומולדת עם כל חברי ואמרתי להם "אתם יודעים? חרא לי, כי אני מרגיש שאני בסדר אבל כולם לא, ובכי ועמא ודוניא. אמרו לי תעשה ככה וככה- עשיתי. אמרו לי תלמד ככה וככה, עשיתי. אמרו לי תשלם משכנתא-שילמתי. אז למה יוצא שאני כועס ומבואס על הבנק, והמשטרה, והפה והשם". חבר טוב שלי שכבר עבר את גיל 50 אמר לי משפט יפה: "מטומטם, תסתכל על עצמך לפני שאתה מדבר על אחרים". וזה היה כמו כאפה כואבת. והוא המשיך ואמר לי: "תגיד לי יא גבר, יא חתן יום הולדת, אתה רוצה שכולם יהיו בסדר? תתחיל עם עצמך. תעשה למען אחרים. תתרום. והכי חשוב- אם אתה קובע לעצמך כללים ועקרונות, אל תבכה כשאחרים עושים ואותך תופסים, אתה לא ילד בן חמש עשרה שרק אותו תפסו עם בירה כי כולם שותים אבל רק הוא מטומטם עומד עם שש גולדסטאר. אתה מדבר על היותך ישראלי ערכי? אתה מדבר על תרומה למדינה? על כמה היה פעם טוב? על חברה, צבא, ערכים, וכל זה? אז תהיה ישראלי ערכי. אתה, אתה תהיה המגדלור של עצמך. אתה תקבע לעצמך נורמות התנהגות במקום להיות ילד כאפות שבוכה על אחרים".

יצאתי מיומולדת 40 עם תובנה. וזו תובנה אמיתית: המדינה שלך, שלי, הולכת כנראה לפח האשפה. זו עובדה. וואלה אנשים בהמות. בכביש. באלימות. בשחיתויות. אבל אתה, אני, אנחנו לא יכולים להעביר ביקורת על אנשים אחרים כשאנחנו לא בסדר בעצמנו. רוצה שיהיה לנו טוב? אחי היקר- תהיה אקסטרא בסדר. תצא גבר. היום ירדתי למכולת. הבת שלי שאלה אותי למה יש אנשים בלי מסיכה? אמרתי לה שלמען האמת זה לא משנה. אנחנו? עם מסיכה. כי אנחנו ישראלים אמיתיים שאוהבים את המדינה שלהם ולא עושים דווקא. אז אנחנו לא בוכים על אחרים, אנחנו לוקחים אחריות על המעשים הפרטיים שלנו. ביום שבת האחרון הגעתי כהרגלי לים. וקלטתי משהו מדהים: אל תגלו, מישהו הזיז את אחת הבטונדות שחוסמות את הדרך לבור. אותו בור מיתולוגי של כולנו. אשתי, שרגילה לימים טובים יותר שבהם הינו עולים לג'יפ שהשקיף מעלינו על החוף קלטה שאני חושב על זה. ואמרה לי "תומר, יש מעשים שרק ערסים עושים, אתה לא כזה, נכון?". שתלה אותי במקום, ערסים זה חתיכת עלבון. אנחנו לא בהמות, אני יכול להיכנס לחוף עם הג'יפ ואחרים נכנסו.אני- שילמתי 30 שקל, נכנסתי לחוף עם הצידנית והמחצלת וללכת שעה אחרי הבת שלי שרצה כמו טיל. הג'יפ חנה בחניון. עדיין היה כיף בים, שמרנו מרחק, נשרפתי קצת. זה מתבטא בעוד הרבה תחומים בחיים. אני יכול לעשות מה שבזין שלי במרפסת, כולל לשיר. אבל אני לא. אני יכול לזרוק את הזבל שלי ברחוב, ינקו בכל מקרה. אני לא. יכולתי לא לשים מסיכה. ואז היה בא פקח. ואז היתי עושה הכל- חוץ מלומר "שמע גבר, אתה צודק". כי הקטע של לטנף על בן אדם שעושה את עבודתו, ואז לומר "אבל כולם עושים גם", בזמן שאתה אשם לא פחות, זה משהו שעושים ערסים.

אני כבר 4 שנים חי לפי קוד אישי שלי שאפשר לסכם אותו במשפט הפשוט: "תהיה ישראלי, תהיה בן אדם טוב, תהיה ערכי, תהיה כל מה שטוב ואחלה במדינת ישראל". כך אני בוחר לחיות את חיי. צדיק, אני לא. למעוד- גם אני מועד. אל תטעה, אני לא איזה רוחני, אני פשוט אחד שמבין שעדיף לצאת גבר. גם אני מגיע לחופים של ג'יסר וקיסריה, אבל אני חונה עם כולם. למה? כי אני לא אהיה כמו כל הוואחשים האלה שעליהם אתה מתלונן, כי אני מאמין שלא לחנות ליד המים ולריב עם פקח-זה לצאת בן אדם. אני חושב שלקחת אחריות אישית במקום לבדוק איפה מישהו אחר לא בסדר- זה להיות ישראלי יפה. זה הערך שלפיו רובנו חונכנו עוד מגיל צעיר. אני מכיר חלק גדול מהחברים כאן ויודע שהם באים מרקע ערכי דומה. ולכן חלק מאותם פוחזים לא לקחו את דבריך ברצינות. בכל מקרה, אני מקווה שלא תפגוש שוב את עוגן הפקח ושלהבא תחנה קצת יותר רחוק, גם אם יש לך עוד 30 מטרים ללכת. לחייך אחי- אני לא מתכוון לפגוע-זה באמת בא מהלב- אבל אם היית חונה 30 מטרים אחורה, או 50 מטרים אחורה חס וחלילה, היית אומר לעצמך "יצאתי גבר, אני בסדר. שהבהמות יתפרעו, אני? אני סבבה". ובאמת מכל הלב שתהנה ולא תוטרד מדברים כאלה. זה שטויות וזה יעבור.

עמי
08-06-20, 15:04
וכעת, אגיב ברצינות. ואני תקווה שתבין מדוע התגובות הקודמות.

אז קודם כל נעים מאוד, שמי תומר. אהלן אהלן. אני פלוס מינוס הישראלי הממוצע. אותו מסלול חיים כמו כולם, פלוס מינוס. עם כמה שקלים בצד כמו כולם, עם ילדים כמו כולם, עם ג'יפ בחניה. אני בן 44. במונחים שלי-זה קשיש. לפני 4 שנים חגגתי יומולדת עם כל חברי ואמרתי להם "אתם יודעים? חרא לי, כי אני מרגיש שאני בסדר אבל כולם לא, ובכי ועמא ודוניא. אמרו לי תעשה ככה וככה- עשיתי. אמרו לי תלמד ככה וככה, עשיתי. אמרו לי תשלם משכנתא-שילמתי. אז למה יוצא שאני כועס ומבואס על הבנק, והמשטרה, והפה והשם". חבר טוב שלי שכבר עבר את גיל 50 אמר לי משפט יפה: "מטומטם, תסתכל על עצמך לפני שאתה מדבר על אחרים". וזה היה כמו כאפה כואבת. והוא המשיך ואמר לי: "תגיד לי יא גבר, יא חתן יום הולדת, אתה רוצה שכולם יהיו בסדר? תתחיל עם עצמך. תעשה למען אחרים. תתרום. והכי חשוב- אם אתה קובע לעצמך כללים ועקרונות, אל תבכה כשאחרים עושים ואותך תופסים, אתה לא ילד בן חמש עשרה שרק אותו תפסו עם בירה כי כולם שותים אבל רק הוא מטומטם עומד עם שש גולדסטאר. אתה מדבר על היותך ישראלי ערכי? אתה מדבר על תרומה למדינה? על כמה היה פעם טוב? על חברה, צבא, ערכים, וכל זה? אז תהיה ישראלי ערכי. אתה, אתה תהיה המגדלור של עצמך. אתה תקבע לעצמך נורמות התנהגות במקום להיות ילד כאפות שבוכה על אחרים".

יצאתי מיומולדת 40 עם תובנה. וזו תובנה אמיתית: המדינה שלך, שלי, הולכת כנראה לפח האשפה. זו עובדה. וואלה אנשים בהמות. בכביש. באלימות. בשחיתויות. אבל אתה, אני, אנחנו לא יכולים להעביר ביקורת על אנשים אחרים כשאנחנו לא בסדר בעצמנו. רוצה שיהיה לנו טוב? אחי היקר- תהיה אקסטרא בסדר. תצא גבר. היום ירדתי למכולת. הבת שלי שאלה אותי למה יש אנשים בלי מסיכה? אמרתי לה שלמען האמת זה לא משנה. אנחנו? עם מסיכה. כי אנחנו ישראלים אמיתיים שאוהבים את המדינה שלהם ולא עושים דווקא. אז אנחנו לא בוכים על אחרים, אנחנו לוקחים אחריות על המעשים הפרטיים שלנו. ביום שבת האחרון הגעתי כהרגלי לים. וקלטתי משהו מדהים: אל תגלו, מישהו הזיז את אחת הבטונדות שחוסמות את הדרך לבור. אותו בור מיתולוגי של כולנו. אשתי, שרגילה לימים טובים יותר שבהם הינו עולים לג'יפ שהשקיף מעלינו על החוף קלטה שאני חושב על זה. ואמרה לי "תומר, יש מעשים שרק ערסים עושים, אתה לא כזה, נכון?". שתלה אותי במקום, ערסים זה חתיכת עלבון. אנחנו לא בהמות, אני יכול להיכנס לחוף עם הג'יפ ואחרים נכנסו.אני- שילמתי 30 שקל, נכנסתי לחוף עם הצידנית והמחצלת וללכת שעה אחרי הבת שלי שרצה כמו טיל. הג'יפ חנה בחניון. עדיין היה כיף בים, שמרנו מרחק, נשרפתי קצת. זה מתבטא בעוד הרבה תחומים בחיים. אני יכול לעשות מה שבזין שלי במרפסת, כולל לשיר. אבל אני לא. אני יכול לזרוק את הזבל שלי ברחוב, ינקו בכל מקרה. אני לא. יכולתי לא לשים מסיכה. ואז היה בא פקח. ואז היתי עושה הכל- חוץ מלומר "שמע גבר, אתה צודק". כי הקטע של לטנף על בן אדם שעושה את עבודתו, ואז לומר "אבל כולם עושים גם", בזמן שאתה אשם לא פחות, זה משהו שעושים ערסים.

אני כבר 4 שנים חי לפי קוד אישי שלי שאפשר לסכם אותו במשפט הפשוט: "תהיה ישראלי, תהיה בן אדם טוב, תהיה ערכי, תהיה כל מה שטוב ואחלה במדינת ישראל". כך אני בוחר לחיות את חיי. צדיק, אני לא. למעוד- גם אני מועד. אל תטעה, אני לא איזה רוחני, אני פשוט אחד שמבין שעדיף לצאת גבר. גם אני מגיע לחופים של ג'יסר וקיסריה, אבל אני חונה עם כולם. למה? כי אני לא אהיה כמו כל הוואחשים האלה שעליהם אתה מתלונן, כי אני מאמין שלא לחנות ליד המים ולריב עם פקח-זה לצאת בן אדם. אני חושב שלקחת אחריות אישית במקום לבדוק איפה מישהו אחר לא בסדר- זה להיות ישראלי יפה. זה הערך שלפיו רובנו חונכנו עוד מגיל צעיר. אני מכיר חלק גדול מהחברים כאן ויודע שהם באים מרקע ערכי דומה. ולכן חלק מאותם פוחזים לא לקחו את דבריך ברצינות. בכל מקרה, אני מקווה שלא תפגוש שוב את עוגן הפקח ושלהבא תחנה קצת יותר רחוק, גם אם יש לך עוד 30 מטרים ללכת. לחייך אחי- אני לא מתכוון לפגוע-זה באמת בא מהלב- אבל אם היית חונה 30 מטרים אחורה, או 50 מטרים אחורה חס וחלילה, היית אומר לעצמך "יצאתי גבר, אני בסדר. שהבהמות יתפרעו, אני? אני סבבה". ובאמת מכל הלב שתהנה ולא תוטרד מדברים כאלה. זה שטויות וזה יעבור.

גם אני הגעתי לתובנה הזו בגיל 40. מעניין.

מנסה לחיות לפיה, למרות הקושי. בכל זאת, עו"ד.

איל מ
08-06-20, 15:16
אני לא אצטט שוב את כל המניפסט של תומר, אבל, בלי טיפה של ציניות- כל הכבוד. הלוואי שכולנו היינו קצת יותר ככה (בעיקר אני).

opl
08-06-20, 15:22
129594

cjf
08-06-20, 15:28
תשמע חביבי, תקרא שוב. קודם כל לא טענתי שאני בסדר למרות שאני באמת משתדל. אני מטייל ברגל ובגיפים מתחילת שנות השמונים ויהיה לך קשה למצוא מישהו יותר אדוק ממני בענייני שמירת טבע. אני חשבתי שאני בתחום ה100מ וטעיתי. לא על זה הכעס שלי אלא על זה שגם הוא נוסע על המיים והצמיג שלו לא שונה משלי ואם הוא רוצה ללזור שיואיל בטובו וילך ברגל אלא אם הוא באיזה מרדף שמצדיק. בזה הוא לא שונה משוטר שטס 130 או נוסע בשוליים לעקוף פקק רק כי הוא בניידת ואף אחד לא יעיר לו. וכמובן, החלטת לתת לי דוח? אין בעיה. לא רבתי איתו, לא התלהמתי ולא כלום. רק אמרתי לו את דעתי בשקט ובנימוס. אבל תן גם לחארות האחרים דוח בעיקר בגלל שהם עבריינים במודע. השתוללו כמו זונות ואין מצב שפספס אותם, הייתי שם וראיתי. אז בעיני התגובה שלך היא מתנשאת ולא רלוונטית נקודה.
דבר אחרון. היו כאן קילומטרים של שרשורים על קבוצת חילוץ חברים, גיפאים שלא עוברים טסט בלי סיבה. קיטורים על חרא של פרות בעין מימון ודוקטורט שלם על סגסוגת השייבה הקפיצית של הבורג של הגגון. אני בדרך כלל לא כותב יותר מידי מקפיד בכבודם של אחרים בניגוד אליך כנראה, ומתרחק מהמולה וערימות של אנשים. פה במקרה החלטתי לכתוב על מה שלוחץ לי (אכיפה בררנית) בעיקר. וכן עם רוב מה שכתבת אני מסכים רק בבקשה אל תחנך אותי.

hadtomer
08-06-20, 15:32
תגובתך בהחלט מבהירה המון. שיהיה בהצלחה וסע בדרכים טובות.

AdiVitara02
08-06-20, 15:47
אני רק שאלה,
מעבר ל100 מטר, בקשר לרצועת החוף הספציפית הזו,
ובהמשך לדיונים של אני אזרח שומר חוק
ובנוסף לזה אוהב לישון בחוף הים. וגם הייתי מעדיף קרוב לרכב בשביל הנוחות.

אם אני חונה ברצועה הזאת ללילה במרחק 100 מטר מהמים זה מותר?
לפי מה שאני יודע זאת שמורת טבע מהאקוודוקט עד לג'יסר
מה גם שמועצה אזורית חוף כרמל פרסמה בשנה שעברה את המפה הזו המצורפת

אז קיבלת דוח על ה100 מטר. אבל אם עוגן היה מגיע בלילה היה גם מפנה אותך?
129595

cjf
08-06-20, 15:52
לא. מעבר ל 100מ לגיטימי לחלוטין.

boaz avrahami
08-06-20, 16:12
תראו,

יש פה סוגיה.
דבריו של תומר פוגשים את רוב חברי האתר במקום של הזדהום.

יחד עם זאת, לכולנו קורה שנפלנו ואפילו לעיתים נתפסנו.
אני מניח שרובנו לוקחים אחריות ומשלמים כשהם מבינים שטעו.

אבל, אי אפשר לעצום עיניים נוכח אכיםה בררנית. זו פגיעה באמון הציבור וזו מעין תמרוץ חיובי למפרי החוק.

לעצם עניין הנסיעה של הפקח על החוף:
לכל חוק מלווה גם נספח שמסביר את מהות החוק.
החוק הזה נולד שלא למטרת שמערה על הטבע אלא למניעת דריסה של מתרחצים.

רשות שמורות הטבע אימצה אותו בשמחה יתרה מדי.
נדמה לי שהיא גם נהנית מההכנסות בגין הדוחות.

אני כמעט לחלוטין לא מגיע לים ואם כן אז בפרייבט לחניון בין 7-9.5 בבוקר. עם הרוסים ולפני שהשמש והערסים מגיעים.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

amirk
08-06-20, 16:43
תשמע חביבי, תקרא שוב. קודם כל לא טענתי שאני בסדר למרות שאני באמת משתדל. אני מטייל ברגל ובגיפים מתחילת שנות השמונים ויהיה לך קשה למצוא מישהו יותר אדוק ממני בענייני שמירת טבע. אני חשבתי שאני בתחום ה100מ וטעיתי. לא על זה הכעס שלי אלא על זה שגם הוא נוסע על המיים והצמיג שלו לא שונה משלי ואם הוא רוצה ללזור שיואיל בטובו וילך ברגל אלא אם הוא באיזה מרדף שמצדיק. בזה הוא לא שונה משוטר שטס 130 או נוסע בשוליים לעקוף פקק רק כי הוא בניידת ואף אחד לא יעיר לו. וכמובן, החלטת לתת לי דוח? אין בעיה. לא רבתי איתו, לא התלהמתי ולא כלום. רק אמרתי לו את דעתי בשקט ובנימוס. אבל תן גם לחארות האחרים דוח בעיקר בגלל שהם עבריינים במודע. השתוללו כמו זונות ואין מצב שפספס אותם, הייתי שם וראיתי. אז בעיני התגובה שלך היא מתנשאת ולא רלוונטית נקודה.
דבר אחרון. היו כאן קילומטרים של שרשורים על קבוצת חילוץ חברים, גיפאים שלא עוברים טסט בלי סיבה. קיטורים על חרא של פרות בעין מימון ודוקטורט שלם על סגסוגת השייבה הקפיצית של הבורג של הגגון. אני בדרך כלל לא כותב יותר מידי מקפיד בכבודם של אחרים בניגוד אליך כנראה, ומתרחק מהמולה וערימות של אנשים. פה במקרה החלטתי לכתוב על מה שלוחץ לי (אכיפה בררנית) בעיקר. וכן עם רוב מה שכתבת אני מסכים רק בבקשה אל תחנך אותי.

אמרתי לך,
מיותר לכתוב פה. שלא יקרה שוב.

asafk
08-06-20, 16:46
אני לא חושב שהתרעמות על אי צדק יש בה משהו לקוי.
להיפך.

אסף.

AdiVitara02
09-06-20, 09:27
לא. מעבר ל 100מ לגיטימי לחלוטין.

לפי המפה לא נראה ככה

129603

ד ו ר ו ן
09-06-20, 10:25
לפי המפה לא נראה ככה
129603
אם המפה עדכנית, לפי הכיתוב (אלכסוני), זו שמורה בתהליך הכרזה, כלומר עדיין לא שמורה.

ש01
09-06-20, 17:42
בתחילת הקיץ שעבר יצא חוק עזר של המועצה האזורית שאוסר שהיית לילה בחוף.
למה?
שאלה טובה.
ניסיתי לפנות ולא נענתי (ועזבתי...)

ד.א.
פקח לשעבר (והיום מנהל הפקחים) במועצה נהג כדרך קבע רק להזהיר ולא לקנוס.

כנראה השתנה משהו...

danob
18-06-20, 11:23
לא רבים זוכים כמו ביטר המקורי לראות את הגלגול שלו עוד בחייו

אחד היותר טובים!
צחקתי בקול רם

סולי
18-06-20, 11:40
למה?
שאלה טובה.

ד.א.

כנראה השתנה משהו...השערה בלבד,
תחביב הקרוואנים ... עסקי הפריסות לייקרות/בוקסות וספות בחוף... בכלל כל הזולות והשהייה הממושכת של יותר ויותר עסקים/אזרחים/טיילים נהיו תופעה נפוצה מאוד בעלת המון השפעות שליליות והחליטו להלחם בה. (כי כרגיל גם כשאפשר משהו במדינה הזו אז נעשה זאת בחוסר תרבות... נרעיש ונלכלך לשכנינו ולסביבה.. )

אז כמו תמיד... יתחיל בחסימות.. הסברות.. אזהרות עד לאכיפה.. ואני משער שאט אט יזלוג לכלל חופי הארץ.

סתם דוגמא:
https://haipo.co.il/item/138392

שוב, אני לא באמת יודע... רק משער עפ מי שאני רואה בחופי המדינה.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

נדב42
18-06-20, 12:51
נכון לשלשום הם עדיין שם ...

ש01
05-08-20, 14:52
העלתי מהעוב,
למה?
כי היום כבר יש חסימה של גדר מתכת (מחסומי בטחון) שלא מאפשרת הגעה לשבילים לאורך החוף.

החוף הזה הוא החוף "שלי" כבר 22 שנה (אני מבית חנניה)
אז אחרי שנרגעתי מהגילוי, ניסיתי לבדוק מי חסם שם.
לא המועצה האזורית.
גם לא רשעות הטבע.

אז מי חסם את הגישה - לא תאמינו - מועצה מקומית ג'אסר-א-זרקא... הם לא יודעים להתמודד עם העארסים שלהם עם הטרקטורונים והSBSים שיורדים ומשתוללים בחוף, אז הם חסמו.
ואנחנו לא יכולים שוב לרדת לשם.

אבל, אני מכיר את השכנים שלי,
מהר מאוד יפרצו הפרצות וניתן יהיה לעבור

דור אריאל
05-08-20, 15:00
למה?
שאלה טובה.

ד.א.

כנראה השתנה משהו...כמו שכתבו השתלטות הזולות להשכרה על שטחים גדולים מהחוף והזיהום שהם עושים.
בנוסף גם היו מלחמות בין מפעילי הזולות השונות על שטחים.

זה קורה יותר בקטן בחוף של מצוקי דרגות גם שם משכירים זולות בכסף

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

AdiVitara02
05-08-20, 16:51
העלתי מהעוב,
למה?
כי היום כבר יש חסימה של גדר מתכת (מחסומי בטחון) שלא מאפשרת הגעה לשבילים לאורך החוף.

החוף הזה הוא החוף "שלי" כבר 22 שנה (אני מבית חנניה)
אז אחרי שנרגעתי מהגילוי, ניסיתי לבדוק מי חסם שם.
לא המועצה האזורית.
גם לא רשעות הטבע.

אז מי חסם את הגישה - לא תאמינו - מועצה מקומית ג'אסר-א-זרקא... הם לא יודעים להתמודד עם העארסים שלהם עם הטרקטורונים והSBSים שיורדים ומשתוללים בחוף, אז הם חסמו.
ואנחנו לא יכולים שוב לרדת לשם.

אבל, אני מכיר את השכנים שלי,
מהר מאוד יפרצו הפרצות וניתן יהיה לעבור

הידוע בכינויו חוף הפרה
והגדר הזאת סוגרת רצף ארוך של גדרות בכל החופים המקומיים האהובים

איפה נלך???

עפר ג
06-08-20, 05:51
https://www.facebook.com/100000674484054/posts/3471106996255082/

ש01
06-08-20, 13:18
הבת שלי אומרת:

"עד מתיייי"

- - - Updated - - -

הבת שלי אומרת:

"עד מתיייי"

ובדקתי - עוגן הוא פקח של הרט"ג ולא המועצה.
וכן, הם עושים פיקוח גם עם RZR לפעמים.

- - - Updated - - -

הבת שלי אומרת:

"עד מתיייי"

ובדקתי - עוגן הוא פקח של הרט"ג ולא המועצה.
וכן, הם עושים פיקוח גם עם RZR לפעמים.

איל מ
06-08-20, 13:46
מחקתי

asafk
07-08-20, 15:44
הכל עניין של נקודת מבט.

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200807/215d51fb535b6361def35380390432d7.jpg

ד ו ר ו ן
07-08-20, 19:43
הכל עניין של נקודת מבט.

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200807/215d51fb535b6361def35380390432d7.jpg

אתה באמת חושב שה-22 מטר שהיו חסרים בתאור הארוע בתחילת השרשור הם-הם מה שיעשה את ההבדל, או שיותר סביר שהשתן גרם לעוגן להשתכר?

גיא
07-08-20, 21:07
אתה באמת חושב שה-22 מטר שהיו חסרים בתאור הארוע בתחילת השרשור הם-הם מה שיעשה את ההבדל, או שיותר סביר שהשתן גרם לעוגן להשתכר?

בחוף שבין עתלית והבונים, יש כבר כמה שנים גדר ברזל מאד רצינית שחוסמת את הכניסה על רכבים לחוף. אבל לא באמת .. כי אפשר להכנס וניכנסים .. בעיקר אלו שבונים את הזולות. ובעיקר הפקחים .. ויש גם עמודים עם מצלמות, עמודים גבוהים ומרשימים עם המון מצלמות, כל 50 מטר 2 מצלמות. ויש חפיר רציני שחוסם את השביל לגדר שלא יכנסו .. אז חוסם .. אז מה ? .. נכנסים ..

לא ראיתי שם פעם אחת מישהו מקבל קנס, לא על נסיעה בחוף, לא על לינה בחוף, לא על אכילת מסטיק ולא על כלום .. זה לא קשור אבל כן קשור גם לחניון הקראונים הלא חוקי שיש בכניסה לחיפה, כן אלו שחונים בדיוק מתחת לשלט של "אסור להחנות קרוואנים" .. אז חונים .. אז אסור ..

so what ?

קראתי עכשיו שוב את הכל .. מההתחלה.
ויש לי שתי השגות, אחת .. עדיין לא ברור אם ביטר זה באמת ביטר .. ושניה, תומר, למרות שאתה ממוצע כזה . וישראלי .. אני לא חושב שאתה צודק.

מה זה אומר תסתכל קודם על עצמך ?
אני לא מבין, אני יודע אם אני יותר ממוצע ממך או יותר לפלף .. או פחות, ולא נכנס לפרטים כי זה שייך לשרשור אחר. אבל לא ברור לי בכלל למה הכוונה.

אני לא שוטר ואני לא מחפש להיות יותר צדיק מאף אחד אחר. אני בכלל משתדל לא להתיחס לאף אחד אחר .. שיעשו מה שהם רוצים אני אקלל אותם כשזה יפריע לי .. ואתעלם כל עוד זה לא מפריע לי. למה ?
כי אני לא רוצה להיות קדוש מעונה, לא מחפש לחנך אף אחד ולא לקבל מכות מאף אחד ( גם לא נהג SBS כלב על הנ.ג. ) ולא מחפש שידפקו גם אותם או גם אותן .. אני אולי לא יכול לכתוב יפה כמוך או כמו דרור .. אבל אני באמת חושב שאם יהיו פה פחות צדיקים יותר מהאפיפור ואם המשטרה פשוט תעשה את העבודה שלה .. יהיה פה יותר נחמד. זה לא התפקיד שלי או שלך לחנך אף אחד.
ויותר מזה, מי נתן לנו איזו זכות לחנך מישהו אחר ? יש חוק ברוך השם אצלינו יש המון חוק, שיאכפו. מצידי שהשוטר יפחד ממני גם ( לצערי אני לבן / צהוב משקפופר אז אף אחד לא מפחד ממני ) ואכן אני מחכה לאפוקליפסה, כי החוק פה הוא לא פייר.

נאמר פה כבר מממש מזמן, הבעיה היא שאני מכבד את החוק אבל החוק לא מכבד אותי. זה נכתב פה לפני יותר מ10 שנים. ושום דבר לא השתנה .. אולי בעצם כן, החוק מכבד אותי פחות כיום.

-->