PDA

צפייה בגרסה מלאה : מפגש עם רשות הטבע והגנים.

לביא
11-06-20, 08:44
אתמול ישבנו כמה חברים על גדות הירקון ליד "בית לאה". מתישהו הופיע פקח של הרשות ובנועם הסביר שמדובר בגן לאומי ואסור לשבת שם אחרי רדת החשיכה.
ביקש באדיבות שנעתיק את מקום מושבינו למקום מותר והמליץ לאן.
הוסיף ואמר שעשה סיור אחרי הצהרים והסביר לאנשים מבעוד מועד שצריך לפנות את השטח בשעות החושך. אותנו, שהגענו מאוחר פיספס.
יותר מאוחר הסביר לכמה רוכבי אופניים שצריך להתפנות.
לצערי, לא יודע מה שמו.
אפשר גם אחרת.
לביא

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

המשוטט
11-06-20, 08:53
לא מכיר את הפקח הנוכחי אבל שאפו

מעניין איך הןלך לו עם השוודים שפתחו שם מחראה

מתי הפך לגן לאומי?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

cjf
11-06-20, 09:03
אתמול ישבנו כמה חברים על גדות הירקון ליד "בית לאה". מתישהו הופיע פקח של הרשות ובנועם הסביר שמדובר בגן לאומי ואסור לשבת שם אחרי רדת החשיכה.
ביקש באדיבות שנעתיק את מקום מושבינו למקום מותר והמליץ לאן.
הוסיף ואמר שעשה סיור אחרי הצהרים והסביר לאנשים מבעוד מועד שצריך לפנות את השטח בשעות החושך. אותנו, שהגענו מאוחר פיספס.
יותר מאוחר הסביר לכמה רוכבי אופניים שצריך להתפנות.
לצערי, לא יודע מה שמו.
אפשר גם אחרת.
לביא

Sent from my SM-G980F using Tapatalkמסתבר שכן

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

assafy
11-06-20, 09:20

מתי הפך לגן לאומי?

Sent from my SM-G973F using Tapatalkאכן מבחינה של המפות ניתן לראות שבית לאה כמו בית הבטון נמצאים בתוך הגבולות של גן לאומי ירקון.
גם מתחם אבו רבאח נמצא בתוך שטח שמורה.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

סולי
11-06-20, 09:31

מתי הפך לגן לאומי?

Sent from my SM-G973F using Tapatalkלפחות 15שנים...

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

המשוטט
11-06-20, 10:22
לפחות 15שנים...

Sent from my SM-A530F using Tapatalkכנראה שהתעלמתי ......

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

מנחם רוזנבך
11-06-20, 12:35
נשמע הזוי .....

אני תושב נווה-ירק, שזו ה"חצר האחורית" שלנו.
בחיים לא ראיתי איזה שילוט שמונע מלהסתובב לאורך הירקון בלילה.

לא בטוח ש"הפקח" אמיתי, או שיש לו איזו סמכות בנושא.

גן לאומי ירקון משתרע ממקורות הירקון באזור ראש העין, עד לים בחופי ת"א.

"פארק מקורות הירקון" (זה שמאחורי כפר הבפטיסטים) היה מאפשר לקבוצות מאורגנות (בתשלום) להעביר לילות מחנה בפארק, שזה לאורך הירקון.
"פארק הירקון" בת"א נמצא בתוך "גן לאומי ירקון".

האם לפי דברי ה"פקח" האזורים בת"א (פארק הירקון, איזור רידינג) אסורים להסתובב בלילה ?

השטחים החקלאים שצמודים לירקון באזור "בית לאה", כולל "בית לאה", שייכים למושב נווה-ירק ומגיעים עד המים.
"בית לאה" היה בית משאבות, של נווה-ירק, ששרתו את החקלאות של נווה-ירק לשאיבת מים מהירקון לטובת החקלאות.

אני יודע שהאזור מוגדר כגן לאומי, אבל לא מכיר שיש איזו מגבלה להסתובב בלילה באזור הצמוד לירקון.
חלק מהפעילות החקלאות נעשית בלילות.

לאורך השנים היו פעילויות (גם ליליות) של המועצה האזורית ושל בתי הספר שלה לטובת הנוער לאורך הירקון.

היו שנים שמפגשי ה"אש-קפה" בלילות חמישי, היו לאורך הירקון.
זכורה לי אפילו אחת (בלילה) שמנכ"ל רט"ג דאז הצטרף אלינו לשיחה סביב המדורה.

מנחם

סולי
11-06-20, 12:41
כמו השטח המשתנה... כך גם הנחיות יכולות להשתנות.
מה שהיה הוא לא מה שיהיה...

נ.ב פארק הירקון בתא איננו גן לאומי.
נ.ב 2 שלטי מגילה האוסרים שהייה בלילה ראיתי בכניסות שונות לירקון כבר לפני שנתיים...לא ידעתי שהתחילו באכיפה בנושא.

איל מ
11-06-20, 12:47
אני גם נתקלתי בשלטים לפני כמה שנים, אבל באמת לא מהצד של נווה ירק, אלא בצד השני. בין הירקון לכביש 5. במשולש שבין 5,40,והנחל (איפה שכל החארות חותכים דוך דרך השדה).
ועוד אנקדוטה, אל תשליכו לשום דבר,
לגבי אבו רבאח. לפני שנה דיברתי עם הפקח של האזור כדי לתווך בינו לבין חבר שרצה לעשות שם מדורת ל"ג בעומר לכ100 איש (בלי מדורה, רק על האש). הוא אמר שהגן עוד לא מוכרז, או שזה לא שמורה או משהו בסגנון. אל תתפסו אותי במילה כי עבר זמן, והמילים עצמן לא משנות, אבל שורה תחתונה הוא אמר שאין לו יכולת אמיתית לאכוף, ושעדיף שזה יהיה בתיאום איתו מאשר בלי תיאום כלל כמו שקורה שם בד"כ ע"י שאר עם ישראל.
בסוף אגב, החבר ירד מהרעיון כי הבחור הסביר לו שזה אולי מקום מגניב, אבל פחות כיף לדיירי המקום. אז כן, כמו שאמר סגן ראש השב"כ וחבר הכנסת לשעבר ישראל חסון- לפעמים בדבש משיגים הרבה יותר. (אין לי מושג אם הוא הבעלים המקורי של הביטוי.

סולי
11-06-20, 12:52
ממה שאני מכיר .. כשמתחילה האכיפה... השלטים נעקרים.. נעלמים.. מושחתים.. קטע כזה..

ד ו ר ו ן
11-06-20, 14:41
לא כל גן לאומי דינו כשמורה מבחינת שעות הנוכחות.
צריך לבדוק פרטנית לגבי המיקום.

לא יפתיע אותי כלל שזה עדיין לא מוכרז והפקח מנסה להתחיל להרגיל את האנשים למצב העתידי.
כמו שנאמר לכולנו במפגש גיפולוג ע״י הפקח ששלטי השמורה מוצבים הרבה מעבר לגבול האמיתי ״כדי לתת התראה שאתם מתקרבים לשמורה״.. וזה בכלל לא עניין של ניכוס שטח בגניבה.

סולי
11-06-20, 14:48
במקום להטיל ספק ...זהו אכן שטח גן לאומי מוכרז... כבר שנים .. יותר מעשור.
מתוך סדר עדיפויות... נוהל בצורה מסויימת שנים אחורה וכאמור ניהול ופיקוח רט"ג ממשיך במקום ולאט לאט עולה דרגה.

קשה לקבל זאת, אבל שטח הירקון מוכרז שנים... ובמשך שנים כאמור הרשות לא הגבילה ולא סגרה את השטח בפני מטיילים. למרות הסמכות ולמרות שהשטח היה מוכרז.

וסהכ... למרות שזה לא היה לי מובן תחילה מההודעה המקורית, הפקח נהג כהלכה...
לא איים בקנס ולא באזהרה.. ולא ביקש להזדהות. הסביר.. ביקש והתקדם.

אלא אם כן הבנת משהו אחר.. אשמח להבהרה.

ishc
11-06-20, 16:31
כמי שחווה עכשיו גילוי מחדש של האוצר הזה ליד הבית שלי שנקרא הירקון מאוד צבאס אותי לשמוע שיסגרו אליו גישה חלק מהזמן. אני גם בטוח שזה לא יעזור לעדרי הבבונים שנוהגים להגיע אליו וללכלך אותו.
באמת אתמול רכבתי שם ותהיתי על כמות עבודות המעצ שעשו שם.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
11-06-20, 16:54
.. ובמשך שנים כאמור הרשות לא הגבילה ולא סגרה את השטח בפני מטיילים. למרות הסמכות ולמרות שהשטח היה מוכרז.

שורש הבעיה..
חוסר ההבנה שהשטח לא של רט״ג.
רט״ג אמונה עליו מתוקף שלטוני שהציבור בחר, ולטובת הציבור.

סולי
11-06-20, 17:01
אפשר גם לומר ששורש הבעיה הוא חוסר תרבות של הציבור הרחב.
שורש הבעיה הוא עומס האיומים ומיעוט כח האדם או התקציבים.
שורש הבעיה הוא הזיהום והפגיעה הקשה במעיינות הירקון שנים עברו, הזיהומים שמוזרמים... המינים הפולשים.. נוכחות האדם (לאו דווקא מטיילים, אלא מסיבות.. נוכחות פלילית... ועוד שלוקחת גם בעיקר חלק בשעות החשיכה... על זה נפתח לדעתי השרשור)
שורש הבעיה בהבנה שלנו שהטבע הוא לא שלנו, הוא עומד בזכות עצמו. הקיום שלנו תלוי אף תלוי בו ובאיזון שמתקיים בו.
שורש הבעיה היא ההבנה שחלק משמירה על הטבע ... אין לה המשמעות שאתה תהנה ממנו עכשיו, חלק מהחשיבות של השמירה היא למען הדורות הבאים.

אבל כל אחד ונק' מבטו.. והבעיות שמפריעות לו, הכל לגיטימי.

ד ו ר ו ן
11-06-20, 17:39
האינטרס הציבורי כולל 90% ממה שכתבת מינוס התעדוף הכמעט המוחלט של הטבע על פני האדם שהוא הציבור שאותו אתם משרתים, כי בלעדיו אין רט״ג.
שמירת הטבע היא פריוילגיה של חברה בוגרת ושבעה, במדינות שיש רעב אין שמירה על הטבע.

זה נראה שאם לא היו עוצרים את רט״ג מידי פעם, היו סוגרים הכל.
וכאן שורש הבעיה של רט״ג, איזון לקוי לדעתי בין הטבע והאדם וסיפוח זוחל של סמכויות לא מאוזנות.

יש בעיית בבונים?
תשקיעו במיגור בבונים, בחינוך או בפעולה.

cjf
11-06-20, 17:39
ואני אוסיף ואומר שבין היתר הבעיה התחילה לגדול בטור הנדסי בערך בתחילת שנות התשעים, עם כניסת שלל רכבי השטח על שלל הסוגים לארץ מה שגרם לאלפי אנשים שאין בינם ובין הטבע שום דבר. תוסיף לזה את המצאת ה gps וספרי מסלולים ובכלל נפרץ הסכר. הרי עד אז רכב השטח הכמעט יחידי האזרחי היה סיקס ומי שנהג בו היה חיב להתמצא בניווט עם מפה, מכונאות ויכולת אילתור גבוהה. רובם הכמעט מוחלט היו אנשי שטח שלא היו צריכים (כמעט) חוקים כדי לשמור עליו. מאז נכנסו כמות בלתי נתפסת של אנשים לשטח שכמו שכתבתי אין בין הטבע ובינם שום קשר פלוס כמעט הכפלה של האוכלוסיה והנה מתכון בטוח לקרחנה שיש היום. מעבר לזה לדעתי גם אם כל המטיילים היו שומרים ומקפידים כמו האפיפיור עדיין מדובר על יותר מידי אנשים ורכבים ממה שהשטח יכול להכיל בלי להינזק אבל את המשפט האחרון אתה תדע לאשר או לא יותר ממני.
חוץ מזה הבהרה קטנה. אני בטלפון מופיע בתור cjf דרך הטאפ טוק. אני לא מצליח לשנות את זה.
שם המשתמש הרגיל שלי הוא עפר ג.
שיהיה ערב טוב

cjf
11-06-20, 17:45
האינטרס הציבורי כולל 90% ממה שכתבת מינוס התעדוף הכמעט המוחלט של הטבע על פני האדם שהוא הציבור שאותו אתם משרתים, כי בלעדיו אין רט״ג.
שמירת הטבע היא פריוילגיה של חברה בוגרת ושבעה, במדינות שיש רעב אין שמירה על הטבע.

זה נראה שאם לא היו עוצרים את רט״ג מידי פעם, היו סוגרים הכל.
וכאן שורש הבעיה של רט״ג, איזון לקוי לדעתי בין הטבע והאדם וסיפוח זוחל של סמכויות לא מאוזנות.

יש בעיית בבונים?
תשקיעו במיגור בבונים, בחינוך או בפעולה.+1 גדול, זה בנוסף

shachar
11-06-20, 17:45
ואני אוסיף ואומר שבין היתר הבעיה התחילה לגדול בטור הנדסי בערך בתחילת שנות התשעים, עם כניסת שלל רכבי השטח על שלל הסוגים לארץ מה שגרם לאלפי אנשים שאין בינם ובין הטבע שום דבר. תוסיף לזה את המצאת ה gps וספרי מסלולים ובכלל נפרץ הסכר. הרי עד אז רכב השטח הכמעט יחידי האזרחי היה סיקס ומי שנהג בו היה חיב להתמצא בניווט עם מפה, מכונאות ויכולת אילתור גבוהה. רובם הכמעט מוחלט היו אנשי שטח שלא היו צריכים (כמעט) חוקים כדי לשמור עליו. מאז נכנסו כמות בלתי נתפסת של אנשים לשטח שכמו שכתבתי אין בין הטבע ובינם שום קשר פלוס כמעט הכפלה של האוכלוסיה והנה מתכון בטוח לקרחנה שיש היום. מעבר לזה לדעתי גם אם כל המטיילים היו שומרים ומקפידים כמו האפיפיור עדיין מדובר על יותר מידי אנשים ורכבים ממה שהשטח יכול להכיל בלי להינזק אבל את המשפט האחרון אתה תדע לאשר או לא יותר ממני.
חוץ מזה הבהרה קטנה. אני בטלפון מופיע בתור cjf דרך הטאפ טוק. אני לא מצליח לשנות את זה.
שם המשתמש הרגיל שלי הוא עפר ג.
שיהיה ערב טוב

Sent from my SM-A720F using Tapatalkתתנתק מהיוזר לאתר בטאפטוק ותתחבר מחדש.
שהוא שואל אותך האם זו כתובת המייל (הרישום לטאפטוק בדכ) תכחיש שזה אתה ותכנס עם היוזר סיסמא של גיפולוג

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

cjf
11-06-20, 17:47
אנסה תודה

assafy
11-06-20, 18:13
אפשר גם לומר ששורש הבעיה הוא חוסר תרבות של הציבור הרחב.
שורש הבעיה הוא עומס האיומים ומיעוט כח האדם או התקציבים.
שורש הבעיה הוא הזיהום והפגיעה הקשה במעיינות הירקון שנים עברו, הזיהומים שמוזרמים... המינים הפולשים.. נוכחות האדם (לאו דווקא מטיילים, אלא מסיבות.. נוכחות פלילית... ועוד שלוקחת גם בעיקר חלק בשעות החשיכה... על זה נפתח לדעתי השרשור)
שורש הבעיה בהבנה שלנו שהטבע הוא לא שלנו, הוא עומד בזכות עצמו. הקיום שלנו תלוי אף תלוי בו ובאיזון שמתקיים בו.
שורש הבעיה היא ההבנה שחלק משמירה על הטבע ... אין לה המשמעות שאתה תהנה ממנו עכשיו, חלק מהחשיבות של השמירה היא למען הדורות הבאים.

אבל כל אחד ונק' מבטו.. והבעיות שמפריעות לו, הכל לגיטימי.

Sent from my SM-A530F using Tapatalkאורי, תוכל להסביר את השיקולים בהגדרת שמורות נחל שילה ודום שומרון כשמורות סגורות?
באמת שואל כדי להבין את השיקולים, לא מתוך גישה קנטרנית.

סולי
11-06-20, 18:25
אני כבר לא עובד שם.. ולצערי הם הוכרזו אחרי שעזבתי.

עפ מה אתה קורא להן שמורות סגורות?

אני יודע שאלו שמורות חשובות מאוד במסדרון האקולוגי של מינים רבים ובסכנת הכחדה.
השמורות החדשות הללו מכילות מגוון עצום ונדיר של צומח וחי שמנסים להכריז עליו במשך יותר מ20שנה (שימו לב להבדל עם גן לאומי ירקון) ... ורק לאחרונה אושרו.
בינתיים הצבאים סובלים מציד, אשפה, מסיבות טבע, אימוני התשה של מוטוקרוסים.. אימוני צהל, שריפות ועוד השפעות קשות של האדם על המין הנדיר הזה והטבע העשיר שם בכלל.

כדי להבין כמה השטח הזה ערכי אפשר לצפות במצלמות שמתעדות שם דורסי על כמו חיוואי ועקב עיטי שמקננים באופן קבוע... לאחר שצופים במעין עונה שלמה כזו של ה"אח הגדול" אפשר באמת לראות בעיניים את האיומים.

מחמיסת הפרחונים... שריפות... צייד ברקע של יונקים כמו צבאים ודורבנים... שריפות...
מוטוקרוסים וכלי רכב 4גלגלים שקורעים את השטח הטבעי בסמיכות לקינון (שהוא הרחק מכל שביל סביר... ללא קשר למסומן או לא)

כשרואים את כמות הזוחלים שהאבא צריך לדאוג לצאצא... נחשים... שפני סלע... חרדונים... קמטן..... במאסות רק אז מבינים כמה חשוב לשמור על כל המגוון הביולוגי ועל בית גידול בשלמותו ולא על מין ספציפי...

בקישור יש היילייטס מעונות קודמות...
...ושוב, כל זה במרכז הארץ.
https://youtu.be/aQ3PM6uw87Y

סולי
11-06-20, 18:46
הכל... פרט לקינון הנשרים כמובן /:

ד ו ר ו ן
11-06-20, 18:56
אני כבר לא עובד שם.. ולצערי הם הוכרזו אחרי שעזבתי.

עפ מה אתה קורא להן שמורות סגורות?

אני יודע שאלו שמורות חשובות מאוד במסדרון האקולוגי של מינים רבים ובסכנת הכחדה.
השמורות החדשות הללו מכילות מגוון עצום ונדיר של צומח וחי שמנסים להכריז עליו במשך יותר מ20שנה (שימו לב להבדל עם גן לאומי ירקון) ... ורק לאחרונה אושרו.
בינתיים הצבאים סובלים מציד, אשפה, מסיבות טבע, אימוני התשה של מוטוקרוסים.. אימוני צהל, שריפות ועוד השפעות קשות של האדם על המין הנדיר הזה והטבע העשיר שם בכלל.

כדי להבין כמה השטח הזה ערכי אפשר לצפות במצלמות שמתעדות שם דורסי על כמו חיוואי ועקב עיטי שמקננים באופן קבוע... לאחר שצופים במעין עונה שלמה כזו של ה"אח הגדול" אפשר באמת לראות בעיניים את האיומים.

מחמיסת הפרחונים... שריפות... צייד ברקע של יונקים כמו צבאים ודורבנים... שריפות...
מוטוקרוסים וכלי רכב 4גלגלים שקורעים את השטח הטבעי בסמיכות לקינון (שהוא הרחק מכל שביל סביר... ללא קשר למסומן או לא)

כשרואים את כמות הזוחלים שהאבא צריך לדאוג לצאצא... נחשים... שפני סלע... חרדונים... קמטן..... במאסות רק אז מבינים כמה חשוב לשמור על כל המגוון הביולוגי ועל בית גידול בשלמותו ולא על מין ספציפי...

בקישור יש היילייטס מעונות קודמות...
...ושוב, כל זה במרכז הארץ.
https://youtu.be/aQ3PM6uw87Y

ואם מגבילים לשבילים ספציפיים זה לא מתקיים?

סולי
11-06-20, 19:01
אין לי מושג, אתה צריך לשאול את אקולוג רשות הטבע והגנים.

ושוב אשאל,
מאיפה ההבנה שהשמורות סגורות?
הודעה לציבור? שלט? מה?

asafk
11-06-20, 19:02
שלט

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

סולי
11-06-20, 19:05
שמורה סגורה?

assafy
11-06-20, 19:20
אין לי מושג, אתה צריך לשאול את אקולוג רשות הטבע והגנים.

ושוב אשאל,
מאיפה ההבנה שהשמורות סגורות?
הודעה לציבור? שלט? מה?

Sent from my SM-A530F using Tapatalkמחסומים ושלטים שכתוב שם שמורה סגורה ושאסור להיכנס ברכב או ברגל בשום שעה משעות היום.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200611/e8e36d5374d7be27df86c849970a6fe7.jpg

סולי
11-06-20, 19:27
מאחר והיא זה עתה הוכרזה אני יכול להבין מדוע צירים מסויימים נחסמו.

לאחר 20 שנה הוכרז על שטח שמור.
אם הייתי מטייל באיזור ... ואני לצערי לא.
הייתי טורח לשלוח מייל לצורך הבהרה... ואם בכל זאת יאמר שסגור אולי גם תקבל תגובה רישמית מדוע הוחלט לסגור.

kobiav9
11-06-20, 19:29
ואם מגבילים לשבילים ספציפיים זה לא מתקיים?

זה לא עובד על בבון מצוי או על ערס-נאנדרתיליס

Sent from my iPhone using Tapatalk

ד ו ר ו ן
11-06-20, 21:21
זה לא עובד על בבון מצוי או על ערס-נאנדרתיליס
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה לא טיעון קביל במדינה דמוקרטית בה הרשויות משרתות את האזרח, למניעת גישה מאזרח נורמטיבי.

cjf
11-06-20, 21:44
דורון זה לא שאתה לא צודק אבל הוא לא הכתובת. הבוסים שלו הם הכתובת. זה כמו לכעוס על הקצינים האלה שהשבדים דפקו להם שמיכה. רק שאנחנו צריכים לאכול את השבדים, את הפינגווינים שצמודים לי לווריד כמו איזה ארנוג שיטים מצוי ואז כשאנחנו בורחים לשטח איפה שבאמת טוב לנו אנחנו מגלים שגם פה מחכה לנו לקרדה. תומר אמר את זה מדויק. המדינה הולכת פייפן.

ד ו ר ו ן
11-06-20, 22:06
דורון זה לא שאתה לא צודק אבל הוא לא הכתובת. הבוסים שלו הם הכתובת.
אז שלפחות כאן לא לדקלם את המנטרה הזו.

חבר של אורי, מכירים הרבה שנים.
מת עליו אבל לא עושה הנחה לדקלום הזה.

סולי
11-06-20, 22:10
זה לא אני אמרתי/כתבתי.

בחייאת תקרא מה כתבתי. סיימתי ב...דעתך לגיטימית.

-->